Egy kezdő videóról van szó, de szerintem élvezhető. Alapvetően komolyzene van alatta (klasszikusgitár, ill. Bartók zongoraverseny), és egy kis filmzene is akad, de kevés.
Hiba van benne, pl. a közepefelé túl sűrűn váltom a témákat, ill. a zenék váltásakor még nincs meg az átmenet. De majd a honlapomra kikerülő klipp ettől talán kicsit jobb lesz.
odafele személyvonattal mentünk, nem volt rajta semmilyen csomagszállító rész, a vasútállomáson azt is letagadták, hogy egyáltalán lehet kerékpárt szállítani vonaton, de aztán csak kibökték, hogy hát lelkünk rajta, tegyük fel előre vagy hátra, aztán majd a kalauzt kell meggyőzni. Mondjuk erre is számítottunk, így is tettünk, feldobtuk hátra a két bicót. A vonat szerintem negyedéig, ötödéig sem volt utassal. Kalauz jött, valamit mondott, mi nem értettük, ő feladta - így ingyen ment a bicaj Kolozsvárig. Amúgy rászántunk max 10 lejt az ügyletre.
Visszafele dupla táv volt és gyorsított vonat, harmadáig, negyedéig telve. Csomagszállító itt sem volt, amúgy ha lett volna, akkor valszeg oda fel lehet tenni poggyászként, kilóra mondanak rá egy árat és elvileg adnak jegyet a pénztárba. De ez most se történt meg, mert nem volt ilyen vagon. Ismét feldobtuk hátra. Kalauznéni újra kereste a jegyet, mondtuk, hogy a pénztárban nem adtak és hogy esetleg adjon ő. Aztán kiderült, hogy beszél magyarul. Végül kibökte, hogy két bicaj szerinte az 90 kiló, azaz 36 lej (2700 Ft). Mondtuk, hogy annyink már nincs, adunk eurót. Azzal ő nem tud mit kezdeni, 36 lej kell neki, mindjárt visszajön, váltsuk fel. Kicsit aludtunk mert 4 óra múlva jött vissza, mondtuk, hogy még mindig nincs lejünk és igazából azért sem vettünk jegyet mert nem látjuk, hogy hogy működik itt a rendszer. Mire ő sopánkodott, hogy ejnye-ejnye mihez kezdjen most velünk? Nem lehetne elintézni máshogy? Mire gondolunk? Végig maga lesz a kalauz a vonaton, igaz? Igaz. Adunk 5 eurót, az rendben? Rendben, köszönöm. Mi köszönjük.
no, megjöttünk csíksomlyói zarándoklatunkból, írok röviden a bicajos részéről.
május 22. kedd, hajnali 5-ös vonattal elmentünk Püspökladányig, onnan 78 km tekerés Nagyváradra, majd újra vonattal Kolozsvárig, ahol megaludtunk
szerdán a Mezőségen keresztül egyenesen keletre hullámozva Szászrégenig mentünk, 110 km. Kolozs megyében tökéletesek voltak az utak, bár Apahidáig borzasztó forgalmas, utána csendes mellékutak. Maros megyében sajnos már gyatrábbak az utak. Az utolsó hat km-en kétszer megáztunk, a második (jég) percek alatt a minden mindegy állapotba juttatott minket. Este BL-döntő egy hotelban.
csütörtökön szintén gyenge minőségű, de csendesen hullámzó mellékutakon mentünk Szovátára, majd Parajdra, onnan már nagyon jó minőségű és elviselhető forgalmú út vezet Gyergyóig, innen végig szemerkélő esőben. Gyergyó előtt Bucsinban aludtunk egy pazar panorámájú telken, 92 km
pénteken begurultunk Gyergyóba, innen katasztrófálisak az utak, csomagot letéve eltekertünk a Békás-szorosig meg vissza, majd irány Szereda, Somlyó és a szálláshely Csomortán, 149 km.
szombaton résztvettünk a búcsúban, ezt most itt nem részletezem, bár ez volt az egész célja.
vasárnap ismét jobb utakon haladtunk míg átszeltük a Hargitát, egészen Udvarhelyig, a hágón csatlakozott hozzánk két (udvar)helyi bicajos zarándok (meg találkoztunk egy jó kétszáz fős ifjakból álló gyalogos menettel is). Udvarhelytől újra esett, de nem álltunk meg, mentünk Segesvárig, az E60-as eléréséig sajnos újra gyenge utakon, 122 km.
éjjel 0.14-kor vonatra szálltunk, fél hétkor szálltunk le Nagyváradon, irány ismét Püskökladány, 77 km, 11.08-as vonat hozott vissza Pestre
Jut eszembe, múltkor Tapolcán volt egy céges rendezvény, gondoltam tekerek egyet oda meg vissza, ami belefér az időbe, hiszen tök szép utak vannak a környéken. Nagyon tudom ajánlani a Kab-hegy aljában tekergő erdészeti utat, szint nem nagyon van benne mintegy 15 km-es szakaszon, de végig erdőben. Láttam 3 őzet, meg egy nyulat, meg egy nem tudom milyen nagymadarat (térkép by lazarus.elte.hu/moterkep)
Kicsit lentebb írtam róla (bár a honlapomon lesz egy hosszabb leírás is).
Én Soltvadkertről indultam (Gábor Kiskőrösről), és Siófokig tekertünk aznap (Paks felé kerülve ez 160km lett, és még a városban hozzátekertünk kb. 6-ot, így lett meg az eddigi egynapos rekordom ;-).
Másnap pedig kb. 60-at tekertem, és 60-70km-t vonatoztam (már elkezdtem tervezgetni egy 3-4 napos tekerést is, ahol az összes táv kb. 400km lenne... ;-).
A rubenát már én is gyűlölöm, nemsokára rendelem a continental gumikat... .
Ha 28mm-eset sem ütötted fel 3 éven keresztül, akkor az tetszik... ;-).
Ezt a rubena külsőt szerintem flejtsd el, harmatgyenge, volt ilyenem jópár éve még az előző gépemen....pff.
Nincs is "jobb" annál, mint egész nap foltozgatni, meg aggódni a kerék miatt, egy jó felni-belső-külső-megfelelő guminyomás kombinációval és ésszel pakolt táskákkal viszont gyakorlatilag el lehet felejteni a foltozgatást, felütni még életemben nem sikerült a kereket, pedig tekertem eleget és elég sok helyen, a rázós szakaszokon vigyázni kell, ahol pedig nagyon gáz, ott le kell szálni és átemelni, áttolni.
Egy utolsó kérdésem van, hogy elég az, ha 28mm-es gumikat teszek fel? (622 28C)
A felütéssel nem lesz gondom? (max 20kg lesz egy keréken, mert 2 részes ttáskám van, és majd ha bővítek, akkor előlre szeretnék még 2 részt) Én kb. 60kg vagyok.
Szeretnék versenyeken részt venni a közeljövőben, ha valaki tud ajánlani akár Magyarorosztágon, akár a közeli országokban jó versenyt, informáljon! A Velence 10 X jófpoga lehet, ilyesmire gondolok a Pilisben, Bükkben, Ausztriában. Köszi Ilona
de ha jól tudom az defekt ellen nem véd, csak gyorsan eltömi a lyukat, de szerintem max. tüskés picit lyukig jó....akkor meg úgyis érdemesebb leszedni a külsőt, mert hiába foltoz, ha a tüske bentmarad a külsőben.
Viszont a kevláros védelem eléggé "bombabiztos" a tüskék ellen.
Bizony a Koralpe végig átlagosan 10%-os. Néhol, rövid szakaszokon 15-17% is (tábla szerint is)
rengeteg fotót csináltam, fent is az úszkálóm felhőkről is, a gerincen hihetetlen erős volt a szél, nagyon erősen kellett fogni a kormányt!
Ezután kapaszkodtam még fel a Weinebene-re, no ott is akadt kb 2 km-n át 13%-os szakasz, 6 km/ó-val. Durva!!
Első nap a Gaberlsattelen keltem át, ma pedig Klippitztörl-ön jártam még: itt is volt 3 km 12-13%-os. kb 800m hosszan végig direkt kiállva hajtottam, 5,7-6 km/ó-val!
Folyt köv részletesebben holnap.
ÖRÜLTEM, H A LEGKÖNNYEBB ÁTTÉTELEM 30*34 HELYETT 28*34 :-)