Keresés

Részletes keresés

Freiwilliger Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2422
Proletár őszinteséggel: igen, minél előbb, és minél tovább.

.-))
Előzmény: ex_lx (2410)
nitwit Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2421

Mókás számla a kókás számla.

Előzmény: ex_lx (2418)
dermedwe Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2420
Ferenc és Jani:

- Te Jani mi volt ez a számlaügy? Harsog tőle az egész büdős sajtó!
- Á semmi, lenyúltam az áfát, aztán valami büdős köcsög ott volt, aki elmondta a manager magazinnak. Nyugi intézkedtem már, most készül a papírusz. Ne izgulj zsírj új gép, decemberig jó, nem lehet hiba.

másnap

- Üdvözlök mindenkit - mondja Jani a médiának -, akkor beszéljünk a reformokról....
valaki belefojtja a szót...

- Az áfa csalás ügyben szeretnénk megkérdezni...mondja egy újságíró...
- Miröl? néz Shakespeari ihlettel és Verebes általi rendezéssel fel János
- Hát a Miniszter Úr bulijáról! - harsogva kiálltják az újságírók kánonban
- Jah, itt is van nálam asszem valamelyik zsebben ...hol is, hol is..jah itt...asszem ez az, nem dobtam ki. - Dolgozik szemérmetlen szépséggel a miniszter, az új darab bemutatóján.

Hopp telnek múlnak a percek, kiderül az igazság.

Feri telefonál Jánosnak.
- Szia JÁnos. Mond mi a jó fenét művelsz te? Nem volt elég ami eddig kitúdodott? Hihetetlen vagy. Mit akarsz most csinálni.
- Haliho...Figyuz szar paírtuszt készítettek ezek a marhák, én meg nem is néztem. Hát szóltam az étteremben, hogy pofa be. Aztán meg úgyis elül. Tudod milyenek 1 - 2 hét...
- János, az lehet, hogy elül, de mivan ha valami történik, az SZDSZ marad, de lehet nem te leszel a GKM -nél, értesz engem?
- Ne viccelj Feri, tudod, hogy ez viccnek is rossz.
- Majd meglátjuk, ...és Feri leteszi a kagylót

Feri újra a telefonhoz nyúl és tárcsáz egy számot....Szia Ibolya! Nah szeretnétek kormányozni? Ügyes húzás volt, de remélem az egészségügyi dologban akkor megegyeztünk...
Mindig hazudok! Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2419
Köszi!
Előzmény: Magic Horse (2417)
ex_lx Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2418
Fellebbent hát a fátyol a sikerrrrrrrresség titkáról.
Előzmény: Törölt nick (2415)
Magic Horse Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2417
feszt = állandóan, mindééég
Előzmény: Mindig hazudok! (2416)
Mindig hazudok! Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2416
OFF OFF OFF
Ezzel a feszt szóval gyakran találkozom fórumon, de sejtésem sincs milyen nyelvû, s hogy mit jelent. Kérdeztem a páromat is, de õ sem tudja.
John Doe(520i) Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2414

:-)

A beszédeit hallgatva sokan gondolhatnak hasonlóra, csak a szöveg módosul egy kissé.

:D

ex_lx Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2413
Azóta a konyhában a leveses tálnak is van fedőneve.
Előzmény: Magic Horse (2411)
ex_lx Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2412
Legfeljebb csökken a részesedés: kormányzati negyedről, nyolcadra vagy tizedre.
Előzmény: Freiwilliger (2409)
Magic Horse Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2411
Ne haragudj, erről nem nyilatkozhatok - zárta le rövid úton az Indexszel a beszélgetést a budai Tranzit Art Café egyik vezetője. A kávéház üzletvezető-helyettese előbb végighallgatta kérdésünket, hogy vajon a Manager Magazin a náluk rendezett liberális pártesemény után történtekről írt-e áprilisi számában, majd cáfolat nélkül letette a telefont. Az üzletvezető napok óta elérhetetlen.

lehet, hogy itt már nem számlát hanem döglött lófejet lóbáltak be a kávéház vezetőjének

Előzmény: szedlacsek2 (2401)
ex_lx Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2410
Jól értem, Fletóban van annyi önkritika, hogy feszt arra gondol a beszédei közben, hogy menjek az anyámba!?
Előzmény: Freiwilliger (2403)
Freiwilliger Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2409
Hát, ha már az ingatlan-építtető/felújíttató lízingelők sem tartanak össze, hogyan marad meg a mozgalom az illegalitásban?

:-DD
Előzmény: ex_lx (2406)
dermedwe Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2408
Kiegészítés: A 2001-es indulástól napjainkig 12 623 fiktív számlát állítottak ki 1800 vállalkozás részére, ennek áfa-tartalma meghaladja a 2,5 milliárd forintot. Arra is volt példa, hogy a márkázatlan termékekre ismert márkák logóit helyezték fel.

lehet így bukott le...
dermedwe Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2407
A 2007 június 6-án felszámolt „számlagyár" kapcsán 13 személyt, köztük 3 izraeli állampolgárt tartóztattak le – mondta Nagy János országos vámparancsnok. Az áfa-csalásból a bűnszövetkezet 2,5 milliárd forinthoz jutott.
ex_lx Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2406
Mégis, úgy érzem, méltánytalan volna, ha a Miniszterelnök Úr menesztené Kókát.

Egy offsóros az áfaspórolót - már elnézést...
Előzmény: HAL9000 (2397)
Magic Horse Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2405
mondjuk én a "bátor" szó mszp-s definiciójára is kiváncsi lennék
Előzmény: Freiwilliger (2395)
ex_lx Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2404
Általában Santa Mariához fohászkodva bérmálkozik.
Előzmény: John Doe(520i) (2396)
Freiwilliger Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2403
Csupa-csupa elfojtott projekció és vágyképzés, ahol a vízen való lebegés megfeleltethető az anyaméhben a magzatvízben töltött időszak archetipális élményének, amivel Feri a társadalom jórészével megegyezően a Katusi anyaölbe való boldog visszatérésének vágyára utal.
Előzmény: John Doe(520i) (2396)
ex_lx Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2402
Esetleg össze lehet vonni a két tárcát, új szlogennel: kiszőkített gazdaság.
Előzmény: Freiwilliger (2395)
szedlacsek2 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2401
Kóka a Tranzit Caféban etette a liberálisokat

* Spirk József,
* Zsolt Melinda

2007. 06. 13., 13:51 | Frissítve: 1 perce

Kóka János a Columbus Pubban rendezett milliós számlát rántott elő, amikor cáfolni akarta a Manager Magazin áfacsaló miniszterről szóló történetét, a lap viszont egy XI. kerületi kávézóról írta a történetet.
Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerosének!Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változatNyomtatható változat
hirdetés

Ne haragudj, erről nem nyilatkozhatok - zárta le rövid úton az Indexszel a beszélgetést a budai Tranzit Art Café egyik vezetője. A kávéház üzletvezető-helyettese előbb végighallgatta kérdésünket, hogy vajon a Manager Magazin a náluk rendezett liberális pártesemény után történtekről írt-e áprilisi számában, majd cáfolat nélkül letette a telefont. Az üzletvezető napok óta elérhetetlen.

A Manager Magazin főszerkesztő-helyettese még májusban egy jegyzet formájában számolt be egy általa hallott történetről: "Vezető kormánypárti politikus kvázi magánrendezvényre kibérel egy éttermet. Amikor a tulajdonos bemondja a rendezvény áfával együtt értendő bruttó árát, akkor a politikus asszisztense még csak kicsit se zavartan közli: ez a nagy formátumú európai politikus inkább zsebbe fizetne, hiszen ez a magánpénze, nem a hivatali büdzséből megy."

A ráterelődött gyanút időközben Kóka János gazdasági miniszter egy 150 fős rendezvény számlájának bemutatásával kívánta eloszlatni. A forrás névtelenségét őrző magazin azonban jelezte, hogy az időközben egyre nagyobb közfigyelmet kiváltó történet nem március végén és nem a miniszter milliós számlájával a sztori belekeveredett Columbus-hajón zajlott le. A lap közleménye megerősítette korábbi cikkek állításait is: a miniszter asszisztense "a nettó összeget minisztériumi borítékban adta át, a cikk megjelenése után az étterem rendkívüli APEH vizsgálatot kapott."

Fotó: Huszti István

Az Index információi szerint az információk eddig titkosan kezelt forrása a Kosztolányi téri Tranzit Art Café volt, ahol február 5.-én liberális értelmiségi találkozót rendeztek a szabad demokraták. Az esemény Kóka SZDSZ-es pártelnök-választási kampánya részének tekinthető, bár akkor még két napig nem volt hivatalos a jelölés. A találkozón rengeteg Kóka-párti politikus is részt vett, Kuncze Gábor, expártelnök beszédet is tartott.

A mintegy száz fős társaságban ott volt Kukorelly Endre, Kerényi Miklós, Daróczy Ágnes, Varga László, Mészáros Márta, Bojár Gábor, Pohárnok Mihály, Rajk Judit. A résztvevők postán kapták a meghívókat. A rendezvényen apró szendvicsekkel és süteményekkel kínálták a vendégeket, a kávét és az üdítőt azonban mindenki magának fizette, így a kifizetett számla feltehetően nem volt olyan nagy összegű, mint az elnökké választás alkalmából rendezett bulin.

A tranzitos rendezvénnyel kapcsolatban először több telefon után emailban kérdeztük a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumot, kértük azt is, hogy mutassák meg az ott kapott számlát is, miután az SZDSZ sajtóosztálya korábban, a már bemutatott számla ügyében a GKM szóvivőjéhez irányított minket. A "Tartott-e politikai rendezvényt Kóka János 2007. január 1. és február 28. között a Tranzit Art Café nevű, XI. kerületi étteremben?" kérdésre és a további hét másikra Ábrahám Gergely szóvivő csupán annyit válaszolt: a "Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a jelzett időszakban sem rendezett pártpolitikai rendezvényeket". A tárca ezt követően többszöri próbálkozásunkra sem reagált bővebben, csak az SZDSZ-hez irányított.

A párt sajtóosztálya válaszában azt írta, hogy az SZDSZ tisztújítási kampányában az elnökjelöltek számos politikai rendezvényt tartottak, és információik szerint ezen alkalmakkor szabályosan kifizették a fogyasztásukat. "A szervezést a jelöltek kampánystábjai végezték, és a meghívottak körét is ők határozták meg. Amennyiben információik szerint bármelyik vendéglátóhely elmulasztotta a nyugtaadási kötelezettségét, javasoljuk, hogy annak körülményeiről az érintett vendéglátóhelyen tájékozódjanak." - írta a sajtóosztály. A rendezvényről Kóka Jánost szerdán is szerettük volna megkérdezni, de a miniszter nem válaszolt kérdéseinkre. "Ebben az ügyben a továbbiakban nem nyilatkozom" - fogalmazott a pártelnök, majd teendőire hivatkozva elsietett. Szombaton kérdésünkre határozottan cáfolta, hogy más időpontban és más helyszínen, azaz nem a Columbus Pubban az elnökválasztási partin, előfordult volna, hogy ő vagy asszisztense feketén rendezte a számlát.
dermedwe Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2400
Én úgy döntöttem beszálok Kóka cégébe. Figyelj ő megussza, akkor én is mindent meguszok. Közösen csináljuk, akkor közös ló elvén nem kenheti rám a dolgot.

Busines indul, fáj a szívem a nem fizetek Áfá -t Kft. -ért, de az egészégügy nagyobb busines.
Előzmény: HAL9000 (2397)
chapelle Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2399
A sikernek több oldala van, úgy látszik. Kiváncsi vagyok, hogy Persányi miniszterségében milyen sikereket találtak :)
Előzmény: Freiwilliger (2390)
kalashnikitty Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2398
Hát a Kóka pártfogók szája az nagy, de amikor már egy ezres erejéig zsebbe kell nyúlni egy amstelért akkor alábbhagy a lelkesedés :D
Előzmény: Or Kán (2363)
HAL9000 Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2397

Nem. Ott közpénzeken táplálkoztak, és kifizették az áfát is, a nép zsebéből.

Bezzeg amikor saját zsebbe kell nyúlni, akkor már nem olyan fontos az össznépi kassza, azaz az adóbevétel...

Előzmény: Freiwilliger (2393)
John Doe(520i) Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2396

Ez a miferink nagy tenger/hajómániás lehet.

Régebben is volt a gazdasággal kapcsolatban valami zászlóshajós benyögése. :-)

Előzmény: ex_lx (2386)
Freiwilliger Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2395
Kiváncsi vagyok, ha egy pár héten belül el lesz takarítva Horváth meg Kóka, mi lesz az új definiciója a sikerességnek. Lehet akár ÁFÁ-s számlás vizitdíjat aforizma is....

:-DDD
Előzmény: ex_lx (2392)
Magic Horse Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2394
A kormány többi szabad demokrata minisztere is elégedetten nyilatkozott tárcája teljesítményeiről.

ebben körülbelül 0,000001 bit új/meglepő információ van
Freiwilliger Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2393
Van egy kis söjtöri déja vu-fílingje a dolognak, így a felsőzsebből előkapott majd' 1M-ás (hamis) cehhel.......
Előzmény: Magic Horse (2389)
ex_lx Creative Commons License 2007.06.13 0 0 2392
Maga közé is lövethetett volna.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!