- Te Jani mi volt ez a számlaügy? Harsog tőle az egész büdős sajtó! - Á semmi, lenyúltam az áfát, aztán valami büdős köcsög ott volt, aki elmondta a manager magazinnak. Nyugi intézkedtem már, most készül a papírusz. Ne izgulj zsírj új gép, decemberig jó, nem lehet hiba.
másnap
- Üdvözlök mindenkit - mondja Jani a médiának -, akkor beszéljünk a reformokról.... valaki belefojtja a szót...
- Az áfa csalás ügyben szeretnénk megkérdezni...mondja egy újságíró... - Miröl? néz Shakespeari ihlettel és Verebes általi rendezéssel fel János - Hát a Miniszter Úr bulijáról! - harsogva kiálltják az újságírók kánonban - Jah, itt is van nálam asszem valamelyik zsebben ...hol is, hol is..jah itt...asszem ez az, nem dobtam ki. - Dolgozik szemérmetlen szépséggel a miniszter, az új darab bemutatóján.
Hopp telnek múlnak a percek, kiderül az igazság.
Feri telefonál Jánosnak. - Szia JÁnos. Mond mi a jó fenét művelsz te? Nem volt elég ami eddig kitúdodott? Hihetetlen vagy. Mit akarsz most csinálni. - Haliho...Figyuz szar paírtuszt készítettek ezek a marhák, én meg nem is néztem. Hát szóltam az étteremben, hogy pofa be. Aztán meg úgyis elül. Tudod milyenek 1 - 2 hét... - János, az lehet, hogy elül, de mivan ha valami történik, az SZDSZ marad, de lehet nem te leszel a GKM -nél, értesz engem? - Ne viccelj Feri, tudod, hogy ez viccnek is rossz. - Majd meglátjuk, ...és Feri leteszi a kagylót
Feri újra a telefonhoz nyúl és tárcsáz egy számot....Szia Ibolya! Nah szeretnétek kormányozni? Ügyes húzás volt, de remélem az egészségügyi dologban akkor megegyeztünk...
OFF OFF OFF Ezzel a feszt szóval gyakran találkozom fórumon, de sejtésem sincs milyen nyelvû, s hogy mit jelent. Kérdeztem a páromat is, de õ sem tudja.
Ne haragudj, erről nem nyilatkozhatok - zárta le rövid úton az Indexszel a beszélgetést a budai Tranzit Art Café egyik vezetője. A kávéház üzletvezető-helyettese előbb végighallgatta kérdésünket, hogy vajon a Manager Magazin a náluk rendezett liberális pártesemény után történtekről írt-e áprilisi számában, majd cáfolat nélkül letette a telefont. Az üzletvezető napok óta elérhetetlen.
lehet, hogy itt már nem számlát hanem döglött lófejet lóbáltak be a kávéház vezetőjének
Kiegészítés: A 2001-es indulástól napjainkig 12 623 fiktív számlát állítottak ki 1800 vállalkozás részére, ennek áfa-tartalma meghaladja a 2,5 milliárd forintot. Arra is volt példa, hogy a márkázatlan termékekre ismert márkák logóit helyezték fel.
A 2007 június 6-án felszámolt „számlagyár" kapcsán 13 személyt, köztük 3 izraeli állampolgárt tartóztattak le – mondta Nagy János országos vámparancsnok. Az áfa-csalásból a bűnszövetkezet 2,5 milliárd forinthoz jutott.
Csupa-csupa elfojtott projekció és vágyképzés, ahol a vízen való lebegés megfeleltethető az anyaméhben a magzatvízben töltött időszak archetipális élményének, amivel Feri a társadalom jórészével megegyezően a Katusi anyaölbe való boldog visszatérésének vágyára utal.
Kóka János a Columbus Pubban rendezett milliós számlát rántott elő, amikor cáfolni akarta a Manager Magazin áfacsaló miniszterről szóló történetét, a lap viszont egy XI. kerületi kávézóról írta a történetet. Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerosének!Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének! Nyomtatható változatNyomtatható változat hirdetés
Ne haragudj, erről nem nyilatkozhatok - zárta le rövid úton az Indexszel a beszélgetést a budai Tranzit Art Café egyik vezetője. A kávéház üzletvezető-helyettese előbb végighallgatta kérdésünket, hogy vajon a Manager Magazin a náluk rendezett liberális pártesemény után történtekről írt-e áprilisi számában, majd cáfolat nélkül letette a telefont. Az üzletvezető napok óta elérhetetlen.
A Manager Magazin főszerkesztő-helyettese még májusban egy jegyzet formájában számolt be egy általa hallott történetről: "Vezető kormánypárti politikus kvázi magánrendezvényre kibérel egy éttermet. Amikor a tulajdonos bemondja a rendezvény áfával együtt értendő bruttó árát, akkor a politikus asszisztense még csak kicsit se zavartan közli: ez a nagy formátumú európai politikus inkább zsebbe fizetne, hiszen ez a magánpénze, nem a hivatali büdzséből megy."
A ráterelődött gyanút időközben Kóka János gazdasági miniszter egy 150 fős rendezvény számlájának bemutatásával kívánta eloszlatni. A forrás névtelenségét őrző magazin azonban jelezte, hogy az időközben egyre nagyobb közfigyelmet kiváltó történet nem március végén és nem a miniszter milliós számlájával a sztori belekeveredett Columbus-hajón zajlott le. A lap közleménye megerősítette korábbi cikkek állításait is: a miniszter asszisztense "a nettó összeget minisztériumi borítékban adta át, a cikk megjelenése után az étterem rendkívüli APEH vizsgálatot kapott."
Fotó: Huszti István
Az Index információi szerint az információk eddig titkosan kezelt forrása a Kosztolányi téri Tranzit Art Café volt, ahol február 5.-én liberális értelmiségi találkozót rendeztek a szabad demokraták. Az esemény Kóka SZDSZ-es pártelnök-választási kampánya részének tekinthető, bár akkor még két napig nem volt hivatalos a jelölés. A találkozón rengeteg Kóka-párti politikus is részt vett, Kuncze Gábor, expártelnök beszédet is tartott.
A mintegy száz fős társaságban ott volt Kukorelly Endre, Kerényi Miklós, Daróczy Ágnes, Varga László, Mészáros Márta, Bojár Gábor, Pohárnok Mihály, Rajk Judit. A résztvevők postán kapták a meghívókat. A rendezvényen apró szendvicsekkel és süteményekkel kínálták a vendégeket, a kávét és az üdítőt azonban mindenki magának fizette, így a kifizetett számla feltehetően nem volt olyan nagy összegű, mint az elnökké választás alkalmából rendezett bulin.
A tranzitos rendezvénnyel kapcsolatban először több telefon után emailban kérdeztük a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumot, kértük azt is, hogy mutassák meg az ott kapott számlát is, miután az SZDSZ sajtóosztálya korábban, a már bemutatott számla ügyében a GKM szóvivőjéhez irányított minket. A "Tartott-e politikai rendezvényt Kóka János 2007. január 1. és február 28. között a Tranzit Art Café nevű, XI. kerületi étteremben?" kérdésre és a további hét másikra Ábrahám Gergely szóvivő csupán annyit válaszolt: a "Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a jelzett időszakban sem rendezett pártpolitikai rendezvényeket". A tárca ezt követően többszöri próbálkozásunkra sem reagált bővebben, csak az SZDSZ-hez irányított.
A párt sajtóosztálya válaszában azt írta, hogy az SZDSZ tisztújítási kampányában az elnökjelöltek számos politikai rendezvényt tartottak, és információik szerint ezen alkalmakkor szabályosan kifizették a fogyasztásukat. "A szervezést a jelöltek kampánystábjai végezték, és a meghívottak körét is ők határozták meg. Amennyiben információik szerint bármelyik vendéglátóhely elmulasztotta a nyugtaadási kötelezettségét, javasoljuk, hogy annak körülményeiről az érintett vendéglátóhelyen tájékozódjanak." - írta a sajtóosztály. A rendezvényről Kóka Jánost szerdán is szerettük volna megkérdezni, de a miniszter nem válaszolt kérdéseinkre. "Ebben az ügyben a továbbiakban nem nyilatkozom" - fogalmazott a pártelnök, majd teendőire hivatkozva elsietett. Szombaton kérdésünkre határozottan cáfolta, hogy más időpontban és más helyszínen, azaz nem a Columbus Pubban az elnökválasztási partin, előfordult volna, hogy ő vagy asszisztense feketén rendezte a számlát.
Én úgy döntöttem beszálok Kóka cégébe. Figyelj ő megussza, akkor én is mindent meguszok. Közösen csináljuk, akkor közös ló elvén nem kenheti rám a dolgot.
Busines indul, fáj a szívem a nem fizetek Áfá -t Kft. -ért, de az egészégügy nagyobb busines.
Kiváncsi vagyok, ha egy pár héten belül el lesz takarítva Horváth meg Kóka, mi lesz az új definiciója a sikerességnek. Lehet akár ÁFÁ-s számlás vizitdíjat aforizma is....