Keresés

Részletes keresés

Beer Monster Creative Commons License 2020.01.30 0 0 13799

Nem akarok ezzel viccelni, de mégis. A minőségi próbán azok a darabok, amik nem hozzák a szintet a vagonrugókból, játszótéri rugós játékot csinálnak belőlük. (+ egy vállalkozó szellemű kárpitos :)

 

A bonell-rugót elhamarkodottan mondták, nem kell elfelejteni.

hunagyp Creative Commons License 2020.01.30 0 0 13798

Üdvözlet,

Cseppet meg vagyok lőve.

Csepp bálnatestem alá kellene egy értékelhető minöségű új  matrac 140x200as méretben.

A bökennő a tömeg, szűk 200kg teherbírás kell (/fő, nem elírás). És mivel az ágy szélén ülve öltözöm részben, muszáj, hogy valamennyire az is tartson. Az ágykeretem oldalfalv magassága 15cm, tehát csak ennyit tud megtámasztani a matrac oldalán.

A mostani egy táskarugós matrac, ennek már meszeltek.

Kiváncsiságból érdeklődtem a cardo-nál.

 

A Silver sorozatot mondta, h ott nézelödjek. Ebben a méretben 215E Ftos ajánlatot küldtek. +15E szállítás, +4E emeleti díj, +4E-ért elviszik a régi matracot. Szóval 250 durván.

De ugye ez bonell. Az itt olvasottak alapján a "kerüld el, nem ott süpped be ahol kéne"stb dolgokat olvastam. Pedig süppedés kellene, mert oldaltfekvő vagyok.

Vegyük ezt az árat kiindulási alapnak.

Bármely más gyártó bármely matracával van esélyem ilyen sullyal olyat találni, ami legalább 5-6 évet kibírna és az alakuló gerincbántalommal is kompatibilis,segitene?

(A fogyjak le fonalat kérlek engedjük el picit, most muszáj  hamar megoldást találnom elöbb ez alvási/matrac gondjaimra, köszönöm!)

Hooshee Creative Commons License 2020.01.30 0 0 13797

Mi a Gigamatracnál vettük (Károly krt 76, ott volt mindkét típusból kipróbálható, de ez mondjuk másfél éve volt azért, nem tudom most mi a készlet. Talán László segít ;)

Előzmény: Laciun06 (13796)
Laciun06 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 13796

Hol lehet őket kipróbálni? Tudsz konkrét üzletet?

Előzmény: Hooshee (13794)
Alváskultúra (X) 2020.01.30 0 0 13795

jaja:-)

Előzmény: Hooshee (13794)
Hooshee Creative Commons License 2020.01.30 0 0 13794

Ha anyagilag belefér, próbáld ki az Isbir CoolFlow-t vagy CoolFlow deluxeot (a különbség egy memory réteg a kettő között).

Előzmény: Laciun06 (13793)
Laciun06 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 13793

Szia!

 

Köszönöm.

 

Azért annyira nem sürgős, inkább csak én nem akarok vele foglalkozni sokkal többet. De akkor a Levital Smart még fog kapni egy esélyt, és azt megvárom. 

 

Ha az sem jönne be, akkor Te személyesen az előbb kérdezett Isbir HyperSense matracot továbbra is ajánlod? Esetleg abban a kategóriában, mit érdemes még kipróbálni ami hasonló paraméterekkel rendelkezik?

 

Köszönöm a segítséget, próbálok ezután csendbe maradni már.

Előzmény: Alváskultúra (13792)
Alváskultúra (X) 2020.01.30 0 0 13792

Szia,

 

tekintettel, hogy Magyarország egy kemény piac, így nem véletlen, hogy megjelennek a Levital Smart matracok a kínálatunkban. Az eredeti Levital matracok pl. Svájcban már brutál keménynek számítanának, így ez nem csak személy hanem kicsit országspecifikus is (Kelet-Európa-Balékán kemény piac). Ha ez ennyire sos, akkor sajna ezen a fronton nem tudok segíteni. Alapból ugye egy nagy méretű Levital matrac is összeállítható két különböző belső maggal, egyik ami a párodnak tetszett és akár valae ugye az idő...

 

A zsákrugós matraccal kapcsolatban. Gyártó elutasította, minden további ilyen jellegű bejelentést én is el fogok utasítani, mert egyszerűen NEM garanciális probléma. Még egyszer nem szeretném kirészletezni, minden megtalálható ezzel kapcsolatban a topikban. Aki nem szeretne egy tt és vastag párnázóréteggel ellátott hihetetlenül megbízható és kényelmes matracot, neki egy másik típust kell választani, ez nem termék hiba, hanem sokkal inkább egy nem megfelelően megfogalmazott igény/elvárás probléma.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Laciun06 (13791)
Laciun06 Creative Commons License 2020.01.30 0 0 13791

Szia!

Köszönöm szépen. Végül tegnap voltunk, mert le szeretnénk tudni tényleg minél előbb.:(

4 Levital matrac volt az üzletben, vagyis a honlapból kiindulva a smart valóban nem volt még ott. Azonban a kiállított Levital-ok mind kicsit puhák voltak. Először a legkeményebbre feküdtem rá, ami barátnőmnek nagyon jó volt, de én belefeküdtem és kérdeztem, hogy melyik keményebb ennél azonnal. Segítőkész volt a kollégád, Ő is mondott rengeteg tippet, azt mondta arra figyeljünk, hogyha háton fekszünk akkor azért érezzük, hogy megtámaszt. És ezen bukott el a sajnos a Levital, vagyis érezhetően a derekam (állítólag a kollégád is látta) besüllyedt a többi matrachoz képest, és ugyan nem alszom háton, de néha filmezünk fekve ágyból, és akkor háton, és tényleg úgy éreztem, hogy nekem kell tartani a derekamat benne. Tudom, hogy nagyon sokan szeretik, de nekem rövid távon sem volt kényelmes.

 

Feküdtünk sok mindenben, és végül ami tényleg tök jónak tűnt elsőre, és valamivel jobbnak tűnt mint az összes többi amit próbáltunk az az Isbir HyperSense volt. Örültem is ennek, kértünk is ajánlatot egy nagyon szép bükk ágykerettel, aztán amikor sétáltunk kifele az üzletből akkor leesett, hogy hmm, mintha egy hasonló mintás matraccal lettek volna ezen a fórumon problémák pár oldallal ezelőtt. Hát, és sajnos igen, vagyis az teljesen elbizonytalanított, főleg annak fényében, hogy tegnap azért is lettem kicsit rábeszélve, mert azon állítólag ugrálni is lehet, semmi baja nem lesz, és ennek fényében az, hogy fél év alatt szétment valakinek kicsit fura. Persze tudom, vannak gyártási hibák, bele lehet nyúlni Mercedes-ből is olyanba aminek pár ezer km után meghal a motorja, ilyen van.

 

Nem tudom mi tévő legyek, komolyan már azon gondolkodok, hogy teszek az egészre, és rendelek valamit vakon, mert minél több időt teszek bele annál inkább kezdek bizonytalan lenni. Előző matracomat (Jysk F120, még megvan csak másik lakásban, teljesen boldog voltam vele eddig) vakon rendeltem, tudattalanul, és kicsit úgy érzem áldás volt, hogy nem néztem utána, mert most mindenben a rosszat keresem csak.

 

Úgy érzem hajlandó vagyok áldozni egy jó matracra, miért nincsen egy ultimate választás?:( 

 

Előzmény: Alváskultúra (13790)
Alváskultúra (X) 2020.01.30 0 0 13790

Szia Laciun,

 

a Levital Smart matracok elvileg a héten kikerülnek az üzletekbe, így nagyobb biztonsággal a jövő hetet céloznám meg a Smart matracok próbálására.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Laciun06 (13789)
Laciun06 Creative Commons License 2020.01.29 0 0 13789

Szia!

 

Értem, köszönöm a választ, megpróbálok akkor tovább keresni, mert sajnos tényleg kéne valami, és nem szeretnék hónapokat eltölteni vele.

A kezdeti link nem reklám akart lenni, csak el akartam kezdeni a golyót görgetni egy irányba.

 

A fekvőpoziciómat teljesen tökéletesen jellemezted. Most az a terv, hogy megyünk Hozzátok is egy körre, mivel tény és való, hogy ahol jártunk ott volt ugyan kézi és focilabda is, de csak 1-1 darab mindegyikből.:)

 

Amit javasoltál még az elején az felírtam, remélem a 13. kerületi boltotokban ki is tudjuk próbálni.

Előzmény: Alváskultúra (13788)
Alváskultúra (X) 2020.01.29 0 0 13788

Szia Lacium,

 

alapvetően az Index reklámpartnere vagyok, így lehetőségem lenne termékeket, kereskedéseket, akciókat, bármit korlátozás nélkül reklámozni. Viszonylag hamar tönkre lehetne tenni ezt a fórumot vele, így nem sok értelmét látom. Éppen ennek szellemében, ha valaki "babakocsis" státuszban -tehát nem sokkal a regisztrálás után- idejön, tanácsot kér és megjelöl egy bizonyos matracot, akkor az reklámgyanús (még ha sok esetben nem is az). Amennyiben ő tényleg egy érdeklődő, akkor előbb-utóbb úgyis eljut a megfelelő megoldáshoz. Hogy ez ebben az esetben egy latex-kókusz matrac, hajrá, a többiek már ca. megfogalmazták a lényegét. További infók az alváskultúra blogban fellelhető.

 

Jellemzően az olyan kereskedésekben, ahol pl. csak kézilabdát árulnak -pedig te focilabdát szeretnél venni- majd lebeszélnek a focilabdáról, hiszen a kézilabdával is lehet focizni és pluszban még kézilabdázni is. Én a mix kereskedésekben hiszek, ahol az eladónak/tanácsadónak nincs érdekében, hogy pártoljon egy-egy alapanyag családot. A férfiak szerintem több, mint 90%-a abban a pozícióban alszik ahogyan te. Stabil oldalfekvés, inkább has felé fordul, egyik láb felhúz, másik vagy a matracon vagy lelógatja az ágy végénél. Ezzel ellentétben meglepően sok memory matrac fogy a világon.

 

Sok terméknek a nagyüzemi felhasználását érdemes megnézni, mert gazdaságosság szempontjából (igénybevétel, avulás, strapabíróság, stb) valamiért jobban teljesít, mint más termék típusok. Biztos van kivétel, de én még SOHA nem találkoztam szállodában kókusz matraccal, pedig eltöltöttem egy-két vendégéjszakát szállodákban, panziókban.

 

Üdvözlettel:

 

PÁlinkás László

Előzmény: Laciun06 (13785)
Beer Monster Creative Commons License 2020.01.28 0 0 13787

50 éve nézünk a rugós kanapéról TV-t, és emellett a család két generációja ugrált rajta gyerekként.

Előzmény: Laciun06 (13785)
Hooshee Creative Commons License 2020.01.28 0 1 13786

Hátöööö... A latex is kiment már a divatból matracfronton, a kókusznak meg igazából sosem kellett volna előkerülnie. Persze ha nektek az tetszik, hajrá, de hogy 10 centi kókusznak egy matracban mi a fene értelme van, azt biztos nem tudnám megmondani. Ehhez képest meg a komfortréteg fele olyan vékony. Az aztán végképp érthetetlen, hogy mi a fenét keres a kókusz ALATT még két centi latex, mert ahhoz, hogy mondjuk forgathasd, édeskevés (mondjuk ahhoz a fölötte lévő 6 se sok).

 

Előzmény: Laciun06 (13785)
Laciun06 Creative Commons License 2020.01.28 0 0 13785

Kis kiegészítés.

 

Most voltunk egy NOVOTEX boltban a közelben és az eladó nagyon készséges volt. Azért végtelen matrac nem volt ott, de amik voltak azokat megnéztük, átbeszéltük vele. Ami kijött a végén, (itt nem nagyon mondtam, mert azt gondoltam, hogy nem fontos), de én általában hason/féloldalasan/oldalasan fekszem, mert néha horkolok. Azt mondta, hogy főleg a hason fekvéshez a memóriahab nagyon nem jó, vagyis nagyon lebeszélt róla. Végül néztünk mindent és a legvégén ajánlatot egy latex-kókusz matracra kértünk (6 cm latex, 10 cm kókusz, és 2 cm latex a másik oldalon). Vagyis nekem 6+10+2, barátnőmnek 6+8+4 felosztással 2*90 cm széles matracokra.

 

Amit még a hölgy mondott, hogy az ágyrács nagyon fontos, de ennél jobban erre már nem tértünk ki.

Rugós matracokról lebeszélt, mert mondtam, hogy néha TV-zünk az ágyból, és azt mondta, hogy az ugyan semelyik matracnak nem jó, de a rugóst jobban megviseli, mint a latex matracot.

Vagyis bementünk egy ötlettel, majd 5 perc múlva dobtuk a kukába és végül lehet, hogy egy aránylag egyszerű latex-kókusz matracot fogunk menni. Nem ragaszkodunk a BIO dolgokhoz, de a kipróbáltak közül tényleg ez tetszett a legjobban. Erről esetleg vélemény?

Előzmény: Laciun06 (13784)
Laciun06 Creative Commons License 2020.01.28 0 0 13784

Szia László!

 

Köszönöm a választ, ha jól látom, akkor alapvetően nekem reagáltál ezzel.

Ahogy látom próbálod azért a saját termékeiteket nem igazán reklámozni, és csak módjával hazabeszélni.:) Azt esetleg meg tudod mondani, hogy a mi igényeinket figyelmebe véve milyen matracot javasolnál nekünk a saját kínálatotokból? (Ha jól láttam akkor a Levital Smart-okat javasoltad.) Ezeket a Pesti üzletetekben lehetőség lenne kipróbálni?


Ágy-ágyrács az fontos lenne ezekhez, vagy pedig az egy normális minőségen túl teljesen mindegy?

 

Köszönöm,
Laci

Előzmény: Alváskultúra (13773)
Alváskultúra (X) 2020.01.28 0 0 13783

Szia Belluskaa,

 

szerintem Debrecen nagyobb város, jobb kínálattal. A konkrét debreceni vagy szolnoki kínálatot nem ismerem, de biztos vagyok benne, hogy ha szakkereskedésekbe látogattok el, rászánjátok az időt, elmondjátok a problémákat és az eddigi nem túl szerencsés választásokat, akkor találnak megoldást.  Ezek közül a Ted nem tűnik sem egy agysebészeti sem pedig egy túl kemény matracnak. Ágyban tévézés az meg egy másik gond. Tekintettel, hogy ez pl egy 7 zónás matrac, gyakorlatilag a fejvégnél támaszkodva valószínű, hogy pont egy lágy vállzónában csücsülsz. A megváltozott szokásokkal (ágyban ülve telefon, laptop, tablet) rettenet mértékben igénybe veszi a matrac váll részét, ami nagyobb mértékű és gyorsabb avuláshoz vezethet, mint egy hagyományos használat mellett.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Belluskaaa (13781)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2020.01.28 0 0 13782

Persze, hogy egyértelműen nehezebb. De vesd össze egy memory-s habmatraccal...

Előzmény: Hooshee (13780)
Belluskaaa Creative Commons License 2020.01.28 0 0 13781

Sziasztok! Pár hete olvasgatom a fórumot és úgy döntöttem segítséget kérek. Történt ugyanis, hogy a matrac amin aludtam hirtelen kényelmetlen lett :-) Beton kemény Rottex kókuszos matrac volt, ki is szolgálta már az idejét, 10 éves. Régen imádtam, hogy olyan mint a beton, úgy éreztem így támasztja meg a derekamat oldalt fekvésben, de egy ideje nyom, fájó derékkal, összetörten ébredek. Tehát döntöttem, csere. Vettem egy Ted bed favourite nova matracot, de sajnos 2 hónap alatt sem sikerült megszoknom (ha oldalt fekszem rajta talán jó volt, de háton, tv nézés közben fáj a derekam és furcsa módon elzsibbad a fenekem :-) ), úgyhogy ismét matracot keresek, de teljesen tanácstalan vagyok. Sajnos Szolnok és Debrecen között élek egy kisvárosban, sokat nem tudok próbálgatni, csak ha elutazom, de ez nem akadály. Mit tanácsoltok, Szolnokra vagy Debrecenbe érdemesebb mennem és ott hova?

Esetleg matrac ajánlatokat is szívesen fogadnék. Félkeményre gondoltam, leginkább oldalt alszunk a párom is, én is de azért háton is, én 80 kg körül mozgok, ő 100. Olyan 150.000 forint körül szeretnék költeni rá. Köszönöm szépen a tanácsokat! :-)

Hooshee Creative Commons License 2020.01.28 0 0 13780

Hát, a fene tudja. 4-5 centi a memory réteg, plusz van még egy tollréteg is a mi matracunkon. Egyértelműen nehezebb rajta fordulni, mint a korábbi matracomon, vagy a hasonló (~40 centis) nagy springbox ágyakon, amikben az USAban aludtam. Ez szerintem azért van, mert a komfortrétegbe is besüllyedsz valamennyire alvás közben, és abból aztán ki kell fordulni. Most voltunk síelni, sima rugalmas ágyrácsos hideghab matrac volt. A feleségemnek nem volt vele baja, de az én 130 kilómmal nem tudott mit kezdeni, ki is nyírta a derekam 4 nap alatt...

Előzmény: ÁsítóSárkány (13778)
Hooshee Creative Commons License 2020.01.28 0 0 13779

MEgfordulni nehezebb rajta, de aludni marha jó :)

Előzmény: Beer Monster (13771)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2020.01.27 0 0 13778

Tipikusan a memória vékonyabb komfortréteg.

A végeredmény valami olyasmi lehet, hogy miközben kissé belesüppedsz, és az apróbb mozgolódásokat a komfortréreg viszonylag jól akadályozza, a nagyobb fordulásokat kismértékben segíti (lévén a komfortréteg csak keveset tudja csillapítani a rugózat hatását ebben).

Előzmény: Beer Monster (13776)
Alváskultúra (X) 2020.01.27 0 0 13777

Szia Beer Monster,

 

ezeket ugye úgy hívják (marketing név ez is), hogy hybrid matracok. Alapból ugye minden matrac lehetne hybrid, ha egynél több összetevőből áll, de itt használták először. Szerintem egy érdekes öszvér, ahol a dinamika és az antidinamikus anyagok találkoznak; ahol a tradíció találkozik az újkori technológiával. Persze az eredmény lehetne jakár ó is... Nekem egy kicsit elképzelhetetlen, hogy egy ilyen matracom legyen, mert egy matrac szerintem legyen ilyen vagy olyan, de semmi esetre se legyen amolyan ilyen-olyan:-)

 

De ez ízlések és pofonok....

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

 

 

Előzmény: Beer Monster (13776)
Beer Monster Creative Commons License 2020.01.27 0 0 13776

Ha egyik oldaladról a másikra akarnál fordulni, azt a rugó nyilván segíti, a memóriahab akadályozza. Ebből az érdekes az volna, hogy mit okoznak együtt.

Előzmény: ÁsítóSárkány (13774)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2020.01.27 0 0 13775

Ilyen súlykülönbség mellett a férfi-női (aka papa-mama) matracokat külön is érdemes lehet próbálni... de gondolom ezzel nem sok újat mondtam

Előzmény: Laciun06 (13763)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2020.01.27 0 0 13774

Fiamnak ilyet választottunk.
A végeredmény talán alátámasztás és a besüppedés lineáris kombinációja.

Előzmény: Beer Monster (13771)
Alváskultúra (X) 2020.01.27 0 0 13773

Sziasztok,

 

szerintem azért érdemes még egy-két kört szaladni a matracok körül. Persze ez is lehet egy jó megoldás, de amennyiben egy kicsit utánamegy az ember, hogy ennyire eltérő testsúlyok mellett hogyan lenne érdemes kivitelezni egy ilyen ágy projektet, akkor egy kicsit lehet hogy továbbgondolja az ember. A Levital matracokból is megjelentek a sokkal feszesebb Smart matracok a világ leglégáteresztőbb XDura habjával a tetején, egy misét lehet, hogy megér, mégiscsak egy világszabadalmat kapunk (na jó: USA-EU) minőségi alapanyagokból pénzvisszafizetési garanciával és ca 15%-kal olcsóbban, mint a belinkelt matrac:-)

 

Amennyiben jót szeretnétek és nem két hónapra, úgy érdemes lenne minél több szakkereskedésbe ellátogatni, több matracot, több helyen próbálgatni amíg összeáll a kép terlesen, hogy pontosan mi is az amire vágytok.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Beer Monster Creative Commons License 2020.01.27 0 0 13772

Egy tippet mondok: ahol haza is lehet vinni egy-két nap próbára a kiállított darabokat. Ennek nemcsak az az előnye, hogy így már (majdnem) biztosra tudsz menni, nem fájdul-e meg rajta a hátad, stb.

- Hanem olyan matracot próbálhatsz, ami már egy kicsit be van járatva, terhelve. Puhulnak, változnak a matracok, újonnan nem pont olyan, mint majd később.

Előzmény: Laciun06 (13769)
Beer Monster Creative Commons License 2020.01.27 0 0 13771

Na ez az, amit attól kellene megkérdezzünk, akinek olyan van.

Előzmény: ÁsítóSárkány (13770)
ÁsítóSárkány Creative Commons License 2020.01.27 0 0 13770

És mi a helyzet a zsákrugó+memóriahab kombóval? ;)

Előzmény: Beer Monster (13768)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!