Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.15 0 0 834
Vannak olyan magánklinikák, melyek egynapos sebészet formájában végeznek orrsövény műtétet. Lehetséges ez? Nem kell ehhez 4 nap kórházi tartózkodás?
Elar Creative Commons License 2009.06.14 0 0 833
Sziasztok

Budapesten tudnátok ajánlani vkit?
Egyébként ez hogy működik? Kell mennem előtte beutalót kérni a körzetihez?
eeesztike Creative Commons License 2009.06.11 0 0 832
Sziasztok!


Pár hónapja,nagy nehezen rábeszéltek az orrsövény műtétre,amihez hozzájárult,egy orrplasztika,mert nem volt éppen rövid a nozim,illetve helyre rakták az orr törésemet is, ami azt jelentette,hogy újra el kellett hogy törjék,és a végére az orrkagylóim is duzzadtak voltak így azt is helyre rakták.Szóval minden ami elképzelhető.

Junius 9.én műtöttek(8órakor),vagyis két napja,altatásban,gondoltam leírom a tapasztalatokat hátha segítek valakinek a döntésben,nekem is volt akik itt a fórumon erőt adtak.:)

Tehát,a műtét 2órás volt mindennel együtt,nagyon féltem az altatástól,sőt csak attól féltem,hogy nem kelek fel vagy túl altatnak,szóval minden butaságtól.
Műtét után kb 4óráig agonizáltam és nem tudtam beszélni,sajnos nagyon rosszul hatott rám.
Ébredés után hányinger,ami az alvatt vér miatt teljesen normális.Kell is hiszen nem lehet megemészteni.Estére már járkáltam,bár szédelegve és hányingerrel.
Fájdalmaim abszolút nem voltak,csak aznap vérezett az orrom,cserélgettem a parittya kötést és ennyi.Reggel bejött a dokim,akinek egyébként nagyon jó keze van,hiszen reggelre már kivette a tamponokat,nem is éreztem semmit,kicserélte a gipszet és haza engedett.
Holnap már a gipszet is leveszik végleg,most kicsit dagadt az arcom,nyilván a törés miatt.
Az új orrom még nem láttam,mert amikor láthattam volna cserélték a gipszet,én elájultam, deez mind az altatás miatt.

Összegzés ként csak annyit,hogy fájdalom abszolút nincs,az altatás nem kellemes,rajtam rosszul jött ki(nagyon alacsony a vérnyomásom),de már lassan levegőt is kapok,és hihetetlen,mert még soha nem éreztem a fa vagy a por illatát itthon:)szuper,úgyhogy mindenkinek hajrá!!!!.Az éjszakák nem túl jók,de ki lehet bírni.
Az én arcom tényleg szét verték,ezt meg is mondtáka műtét után, és mára már jól vagyok,fájdalom csillapítókkal,simán mindent lehet csinálni. :)Az a furcsa,hogy nagyon megszoktam a számon lélegzést és nem esik jól az orromon,de felfoghatatlan hogy jön a levegő ott is.
viki3004 Creative Commons License 2009.05.31 0 0 831
Szia!
manci@euromail.hu
Köszi, várom!!!
Üdv Viki
Előzmény: micimucika (829)
violetta7979 Creative Commons License 2009.05.23 0 0 830
Szia!

Köszi, már voltam a Dr. Járay Tamásnál. Június 11-én lesz a műtétem, de nagyon félek Tőle. Nyitott technikával fogja csinálja.
Félek, hogy nagyon meg fog látszódni a helye. Neked is nyitott technikával csinálta?

E-mail címem: violetta7979@freemail.hu.

Ha van egy kis időd, irhatnál a tapasztalataidról, he megtennéd.

Előre is köszönöm és várom a biztatást!
Előzmény: micimucika (829)
micimucika Creative Commons License 2009.05.12 0 0 829
Szia! Persze írd le az e-mail címed és elküldöm privátba.
viki3004 Creative Commons License 2009.04.28 0 0 828

Sziasztok!

Nekem egy hónap múlva lesz műtétem, a Szent László kórházban, Dr. Szűcs Enikő csinálja. Próbáltam rákeresni a neten, de semmi sincs róla. Van valakinek valamilyen tapasztalata vele kapcsolatban? Kicsit be vagyok tojva de mondjuk altatásban lesz, csak utána lesz gáz, de muszáj...

Szóval ha tidtok valamit a doktornőről, akkor légyszi osszátok meg velem.

Üdv Vik

iglobe Creative Commons License 2009.04.23 0 0 827
sziasztok!

tegnap volt műtét, orrsövény, polip, valami anatómiai rendellenesség, meg egy fertőzés.

Altatás nem volt.

Orvos : Dr. Horváth Barnabás (erősen ajánlott)!

Nem egy leányálom, de túl lehet élni. a műtét kb 1 óra.

Most még egy zselé van benn, de 1-2 nap, és az is felszívódik.

Az orvos ügyes, ajánlott. Aki kicsit bírja a fajdalmat annak sokkal jobb altatás nélkül, mivel sokkal gyorsabban gyógyulsz. Lila foltom nekem nincs.

Ma már itthon, holnap meg megyek dolgozni, ha úgy leszek.

Üdv
violetta7979 Creative Commons License 2009.04.15 0 0 826

Szia!

 

Szeretnék egy szívességet kérni Tőled!

 

Olvastam,hogy orrsövény műtéted volt.

Én is meg szeretném csináltatni ezt a műtétet. Meg tudnád adni Dr. Járai Tamás telefonszámát?

 

Nagyon meggyőző volt, ahogy írtál róla.

 

Előre is köszönöm!

 

Előzmény: micimucika (824)
Törölt nick Creative Commons License 2009.03.23 0 0 825
Sziasztok!

Péntek reggel műtöttek orrsövényferdüléssel.

A műtét előtti mérés szerint kb 5% volt az orrom áteresztése a normál-egészséges orrhoz képest. Az orrsövényferdüléshez hozzáadódott az allergia miatti nyálkahártya duzzanat.

Az 1 hónapos gyógyszeres kezelés és az orrspray hatására javulás mutatkozott, de kevés volt a boldogsághoz, műteni kellett.

A műtétet Nyíregyházán a Jósa András oktatókorház fűl orr gégészetén Dr. Finna Péter végezte. Már a megelőző vizsgálatoknál feltűnt a többi orvoshoz képest kifinomult bánásmód. Ennek ismeretében eggyel nyugodtabban vágtam bele a műtétbe.

A műtét lefolyása és az azt követő napok az orvos ígéretei szerint alakultak.

A műtét altatásban történt, ennek megfelelően nem éreztem semmit. Ébredés után az ágyról való felkelést szerintem érdemes mellőzni, és kacsát kérni, mert hányiger és gyengeség kapja el az embert.

A következő 2 napban a legnagyobb probléma a csak szájon át lélegzés, és ennek megfelelően a száj kiszáradása, lehetőleg minél több folyadékot kell inni.

Fájdalmam nem volt felajánlották a fájdalomcsillapítót de semmi szükség nem volt rá, a sebet érzi az ember egy kicsit, de fájdalommal nem jár.

A procedúrával járó legnagyobb fájdalom a tamponszedés. Ezt sem lehet fájdalomnak nevezni, csak kellemetlen, 2 X 4 másodperc. (bekönnyezel)

A kellemetlenség az érzékeny nyálkahártyán csúszó viszonylag hosszú tampon. Beragadva szerintem nincs, mert végig nyálkás, cuccos az átitatódott tampon.

Előtte érdeklődtem az itt olvasott szupertamponokról. Az orvos mondta, hogy van olyan de a célnak nem megfelelő, mert az a funkciója, hogy rányomja a nyálkahártyát a csontra-porcra, ehhez pedig nyomóerő kell.

2 nap után felajánlotta, a tamponlazítást, de nem kértem, mert nem fájt, és inkább a funkcionalistást akartam elsődlegesnek, nem pedig az 1 napos kényelmet.

Aki akarja kaphat fájdalomcsillapítót a tamponkivétel előtt, de az majdnem olyan kellemetlen mint az egyik tampon kivétele.

A légzési élmény leírhatatlan a műtét előtti állapothoz képest, szinte hihetetlen, hogy így is élnek emberek:-)

A kórházat, és az orvost tudom ajánlani, járnak hozzá B.pestről is, várakozási idő kb 2 hét. Nagyon gondos, precíz, és finoman nyúl az emberhez.

Ha valaki hezitál a műtéttől való félelme miatt, akkor gondolkodás nélkül tegye félre, mert fájdalom nincs. A tamponszedés a legrosszabb, 2 X 4 másodperc, max bekönnyezel. A műtét után a légzésfunkció hihetetlen "élmény".
micimucika Creative Commons License 2009.03.21 0 0 824

Azt még hozzáteszem, hogy nem az "utcáról" kell bemenned a műtőbe.  Ott is aludhatsz, illetve nem küldtek haza egy éjszaka után, mint ahogy olvasom az előző hozzászólásokat. Mondjuk ez attól is függ, hogy milyen műtéted volt. Odafigyeltek a nővérek is. Sokszor rám kellett szólniuk, mert mászkáltam. :)

 

Előzmény: micimucika (823)
micimucika Creative Commons License 2009.03.21 0 0 823

Szia! Kolléganőm ajánlotta, felhívtam és bementem hozzá az ambulanciára. Megnézte az orrom kérdezte mit szeretnék vele. Igen TB által.  Az orrom S alakba volt elferdülve, és egy csont is volt a közepén amit "lefaragott." Az orrom egyenes, mondjuk még be van dagadva picit, biztos egyenes is marad. Rosszabb nem lehet annál ami volt, tényleg csúnya orrom volt. 100%-ig elégedett vagyok vele.

Hétfőn megyek már dolgozni. Szép napot!!

Cupptigris Creative Commons License 2009.03.20 0 0 822

Szia Mimucika!

 

Érdeklődnék, hogy jutottál be a Járai doktorhoz? TB támogatott volt a műtéted vagy maszek úton mentél?

Mennyire volt görge az orrod? Telejsen kitudta egyenesíteni a doktor úr?

Válaszaidat előre is megköszönöm!

Mielöbi gyógyulást kívánok: Cupptigris

 

Előzmény: micimucika (821)
micimucika Creative Commons License 2009.03.13 0 0 821

Sziasztok!

Nemrég volt a műtétem, orrsövényferdülés és orrplasztika. Nagyon féltem a műtéttől, nálam hisztisebb ember nincs még egy a Földön. A műtét kb. 2 óra volt, fájdalommentes, azt leszámítva, hogy a szemem körül szép vadszilva színt kaptam és nagyon be volt dagadva az arcom, a szememet alíg bírtam kinyítni. A kórházban 2 éjszakát töltöttem, a tamponálás nagyon kellemetlen volt, nem aludtam sokat.

Szerintem ez legyen a legkevesebb, ki lehet bírni, tényleg egy másodpercig nem voltak fájdalmaim. Dr. Járai Tamás műtött a pécsi fül,orr-gége ambulancián.

Az orvosnak arany keze van!!!! Sok mindenkivel beszéltem, mindenki ezt az orvost ajánlotta és örülök, hogy csodálatos nózit varázsolt nekem,

amiért örökre hálás leszek neki.

Tegnap voltam varratszedésen ami szintén nem fájt. Most még az orrom kissé duzzadt, az arcom zöld lett a lila helyett, a szemem bevérzett.

Ui.: Én voltam az osztályon a legcsúnyább és most én leszek a legszebb. KÖSZÖNÖM!!!

Mucika Pécsről

Törölt nick Creative Commons License 2009.02.21 0 0 820
Sziasztok!

A jövő hét végére tervezem az orrsövényműtétet.

Ügyvéd vagyok, 500-méterre van a bíróság.

Szerintetek, hány nap után mehetek tárgyalásra?
Petyalinho Creative Commons License 2009.02.06 0 0 819
Sziasztok!

Szerdán műtöttek arcüreg (illetve kis homloküreg) cisztával és orrsövény ferdüléssel.

Altatásban csinálták, a műtétről ugye semmi emlékem nem maradt, ellentétben az első délután és éjszaka tragikus a tamponokkal az orrban. Másnap már haza is jöhettem miután kivette a doktor út a tamponokat, viszont az orrom továbbra is be van dugulva. Érdekes módon nekem azt mondták h nyugodtan fújhatom az orrom. Így is csak vér jön belőle és nem akar kidugulni, az orr pedig iszonyú érzékeny nyomásra és fújásra. FEJem meg arcom is tompán fáj.

SZerintetek mikor leszek jobban? Hétfőn mehetek kontrollra!
maryetta Creative Commons License 2009.01.22 0 0 818
sziasztok!!! én áprilisban szeretném megműtetni magam és sokat böngészve a netett  Ferenczy Dr úr felé hajlok mert nem is olyan messze lakom Kaposvártól és ugy hallottam hogy jó orvos!!! de szeretnék egy két véleményt hallani akiket már mütött minden vélemény érdekelne.!!Elöre is köszi
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2009.01.19 0 0 817
Sziasztok!
Nem olvastam vissza minden hozzászólást, bocsánat érte.
Úgyhogy, lehet, hogy olyat kérdezek, ami itt már elhangzott.

A műtétet megcsinálják TB-re?
Ha valakinek az nincs (már), akkor kb mennyibe kerül?
Quador Mortis Creative Commons License 2009.01.17 0 0 816
Nátha úgy látszik nem akadály - láz miatt aggódnak meg vérképben is látható komolyságú dolog miatt, nátha, köhögés megfázás miatt nem.
Nekem tegnap reggel nátha-köhögés ellenére megcsinálták.
De mondjuk, ha választhatnék, inkább nem futnék neki náthásan mégegyszer.

Előzmény: Zuboly76 (815)
Zuboly76 Creative Commons License 2009.01.12 0 0 815

mostanság lenne orrsövényferdülés műtétem, viszont már január eleje óta folyamatosan betegeskedem. Először torokfájással kezdődött, az elmúlt, most viszont időnként köhögök, és nagyon náthás vagyok, folyamatosan fújom az orrom. Pár napon van csak a műtétig, de vajon így megcsinálják?

Alienita999 Creative Commons License 2009.01.03 0 0 814
Akkor bebizonyosodott, hogy valaki nem biztos, hogy azért műt egy óráig olyat, amit más fél óráig, mert balf...., hanem mert alapos :-)) Ami azért egy orrsövényműtétnél nem egy hátrány, tekintve, hogy az eredmény azért mégis eléggé képben van :-))
Előzmény: Medúza-za (812)
basadori Creative Commons License 2008.12.17 0 0 813
Szia!
Légyszíves írj nékem pontos infókat. Ki műtött hol érhetem el stb. stb. ?
Szeretném az orrsövényemet megműttetni a László kórházban mert állítólag ott végeznek az országban egyedül, endoszkópos mikrosebészeti orrműtétet.
Kérlek tájékoztass, eléggé sürgős lenne.
emailem: basadori@gmail.com
Köszi szépen. Dori
Előzmény: donkeyy (782)
Medúza-za Creative Commons License 2008.11.19 0 0 812
Pár napja jöttem haza a Jáhn Ferenc kórházból...

A műtét alapja az volt, hogy az orrsövényem s-alakban ferdült, ezt egyenesítgették, illetve a jobboldalon lecsípték az ott útban lévő polipomat. Azonban kiderült hogy az arcüregi nyílásaimban egész szép kis állomány éldegél még, ezeket majd januárban szándékoznak eltávolítani...

Kronológia:

Csütörtök
Nyolcra kellett bemennem felvételre az osztályra. Jó előre közölték velem, hogy mivel az osztályon ablakcsere zajlik, csak felvesznek, utána gyorsan hazaküldenek és másnap a műtét napján, majd az "utcáról" kerülök operálásra... 15 perc alatt meg is kaptam a szükséges instrukciókat, papírokat, majd ezután közel 5 (ÖT!!!) órán keresztül vártam, hogy egy orvos áldását adja a befekvésemre!!! Ez alatt az öt óra alatt folyamatosan éktelen kalapálás, vasfűrészelés és munkások ki-bejárkálása, fülsiketítő flexelés stb., volt a program, ami már akkor megalapozta a későbbiekben pokollá változó fejfájásomat! Az ajtókon hol egy beteget, hol egy mocskos ablakkeretet toltak ki, hol együtt a kettőt - éljen a sterilitás!

Péntek, a műtét napja:
Fél nyolcra kérték, hogy érkezzem. Kilencig a fent említett borzalmak ismétlődése, majd hirtelen jött egy nővér és bevitt egy négyágyas szobába, amiben egy plusz (gyerek) ágy volt betolva, most üres volt, de állítólag az előző éjszakán még egy négyéves protekciós kisfiú visított benne megállás nélkül! (én sem értem!) Az én ágyam az ablak mellett volt, melyneknek a keretei úgy feketéllettek, mint egy 100 éves padláson, gondolom amióta megmondták, hogy úgyis kicserélik őket, soha töübbé nem mosta le senki! Aztán jött a műtős fiú, (még le sem vettem az utcai ruhámat), egy olyan műtőskocsival, aminek nem volt alja...Volt a vaskeret, meg keresztben két-három vascső, azon egy lepedő! Állította, hogy a keresztvascsőnek köszönhetően eddig (!!!) még senkit sem hagyott el útközben...

Közben az is kiderült, hogy azt a gyógyszert, amit előző este kellett volna bevennem, elfelejtették odaadni, és hogy a műtét előttinek sincs most már túl sok értelme, hogy bevegyem, de ha már behozta a nővérke, hát kapjam be gyorsan... A későbbi gyógyszerellátás menete is ez: ígéret, hogy hozzák, nem hozzák, újabb ígéret, aztán még vagy kettő, majd megérkezik ugyan, de a nővérke gusztán izzadt tenyeréből kell újra és újra kihalászni...

Műtét: a műtő egy kis zsufis és hangos szoba, ahol a bentlévők épp arról beszéltek, hogy: "Áh, ez csak egy félórás műtét lesz. Vagy Pozsár doktor fog műteni? Ja, akkor egyórás..." Ebből arra következtettem, hogy ez a Pozsár doktor egy ügyetlen balf...sz, ami gondolom jót tett a vérnyomásomnak... (Pál főorv. egy nappal a műtétem előtt telefonon elmondta, hogy azon a kétnapon nem lesz benn, amikor én a tiszteletemet teszem, Pozsár doktort tehát nem én válsztottam.)

Műtét után: maga a műtét és annak fájdalmai őszintén szólva a körülményekhez képest szinte elhagyagolhatóak, és szerencsére Pozsár doktorról kiderült, hogy nem csak nagyon jóképű, de igenis nagyon ügyes, jó orvos!!!!! Kívánom neki, hogy a későbbiek során egy "igazi" kórházban, normális körülmények között dolgozhasson!))

Nővérek: az osztály nővéreiről sok jót olvastam, kb. 10-12-en lehetnek összesen, és valószínűsítem, hogy ebből tíz valóban szívvel lélekkel végzi a munkáját, nekem sajnos ahhoz a kettőhöz volt szerencsém, akik azon a bánatos szombat délután nagyívben lesz...ták a dolgokat: egyikük (nevét nem tudom, kicsit moncsicsis arcú, fekete bozontos szemöldök, kissé arrogáns hozzáállás), másikuk mindent elfelejtő: hozom a gyógyszert - nem hozta, mindjárt mérek egy vérnyomást - nem mérte stb. Mivel az ablakcsere miatt csak itt-ott voltak betegek az osztályon nemtörődömségük még azzal sem magyarázható, hogy szegénykék elfáradtak...

Vasárnap
Tamponszedés - mindenki rémálma. Mi tagadás az összes szememből patakzott a könny, mire kijött, de legalább nem tartott sokáig. Őszintén szólva nekem akkora megkönnyebbülést nem hozott, de azért jó volt, hogy kinn volt. A parittyakötéstől tehát megszabadultam - pedig biztosan nagyon jól mutathattam vele) Kár, hogy nem piros színű, mint a bohóc-orr, mennyivel vidámabb látványt nyújtana az osztály...))

A legjobb része a dolognak, hogy itthon mindenki körülöttem ugrál/t - egy darabig
sogormail Creative Commons License 2008.11.17 0 0 811

Szia,

 

Köszi, hogy megkérdezted, közben én is utánanéztem:)

"igen, az orrsövényemből is levett""

Lentebb már írtad, hogy voltak tüskés kinövéseid, nyilván levette:) Közben én is utánajártam a lézert az orrrkagyló csonkoláshoz használják. Mivel 1 napos sebészetet csináltak nálad, nem csináltak teljes "Septum resectio"-t. MAgyarul nem a klasszikus orrsévény elferdülés korrekciót csinálták. Nyilván az orvos tudja miért.

A lényeg, hogy meggyogyultál! HA még esetleg kezedbe kerül a záród, légyszi nézd meg a kezelésed kódjait.  Csak ugy kiváncsi vagyok rá, ha nem nagyon privát a kérésem. Köszi

 

üdv.:

sogor

 

 

Előzmény: felcsair (810)
felcsair Creative Commons License 2008.11.16 0 0 810

Szia Sogormail!

Voltam kontrollon, megkérdeztem az orvosomat és azt mondta, hogy "igen, az orrsövényemből is levett". A gyors és fájdalom mentes gyógyulás, illetve beavatkozás szerintem egyrészt a dokit dícséri, másrészt a lézeres eljárásnak köszönhető. Minden jót!  

Előzmény: sogormail (805)
DavyJones Creative Commons License 2008.11.15 0 0 809

Sziasztok!

4 év folyamatos orrcseppezés és kínlódás után rászántam magam a műtétre. 2008.11.13-án műtöttek Szombathelyen a Markusovszky kórházban. Eredetileg altatásban szerettem volna a műtétet, de lebeszéltek róla. dr Kisely Mihály főorvos úr műtött. Nem tudom az előttem szólókat ki műtötte, hogy ilyen borzalmasnak állítják be a műtétet, de az enyém egyáltalán nem fájt. Ez nagyban köszönhető főorvos úr precíz, kiforrott, kíméletes technikájának. A műtét után én egy speciális tampont kaptam mindkét orromba egy egy kis csövecskével és nem dugták fel a homlokomig. Két nap múlva kivették a tamponokat de semmit nem fájt mivel nem száradt bele köszönhetően a csövecskéknek.

Tehát aki műtétre szánja el magát akkor a főorvos urat a legnagyobb bizalommal tudom ajánlani.

sogormail Creative Commons License 2008.11.09 0 0 808
Hali,

Ha hagyományosan csinálják, akkor addig nem engednek haza, mig ki nem szedik az osszes tampont. Bevérzés veszélye miatt.
Egyik ismerősömet a mütét másnapján hazaengedték (ragaszkodott a hazamenetelhez), de neki a speciális gyors hazamenetel (saját felelősségre) miatt varrták az orrnyálkahártyát és vmi spec. "Zselésedő", nem géz tampont adtak és ment vissza 3 nap mulva.
Nem hiszem, hogy magadnak ki akarnád szedni, mert nem épp kellemes dolog..
Plasztikával együtt csak nagyon keves doki csinálja, az egyik rokonnál így volt. Gipszsint tettek rá az orrára, elég durván be volt kötve. És be volt vérezve a szeme alatt annyira, hogy kinyitni alig birta kb. 3napig) Meg 1-2hét után is kék volt a szeme alatt és rendesen megszenvedett vele.
Hagyományos orrsövénynél (+orrkagyló), nekem 1héttel a korházból hazamenet után volt az első kontroll. A köv. az kb. 6.hétten lesz.

üdv.
Előzmény: Chendana (807)
Chendana Creative Commons License 2008.11.09 0 0 807
Sziasztok,

egy ideje már én is fontolgatom a műtétet, így lenne pár kérdésem. Meg tudná válaszolni valaki, hogy a műtétet követő 2-3. napon a tamponok otthon kivehetőek, vagy amúgy is vissza kell menni a klinikára kontroll céljából? Illetve ha akkor nem kell ellenőrzésen részt venni, mikor van a legelső kontroll? 1 hét elteltével?

Volt olyan, akinek az orrsövény korrekció mellett orrplasztikát is végeztek? Hallottam, hogy ilyen esetben gipszrögzítést is alkalmaznak. Na, azt vajon miképp kell elképzelni? Egy szép kis díszes kötés át az egész fejen?! :(

Előre is köszi a válaszokat!
felcsair Creative Commons License 2008.10.29 0 0 806

Szia !

 

Hát újat nem tudok Neked mondani, ismételni pedig nem akarom magam. :-)  Minden esetre kb. 2 hét múlva megyek a dokihoz még egyszer, és majd akkor rákérdezek vagy megnézem a zárómat (ez egyszerűbb lenne).

További szép napot!

Előzmény: sogormail (805)
sogormail Creative Commons License 2008.10.29 0 0 805

Hali,

 

Tulajdonképp a gyors hazaengedésen és a 12órán belüli tampon kivételen csodálkoztam el. Okostojáskodni nem akarok, de elég sok dokit végigkérdeztem már, volt miröl sajn.:)

Ami nálad a látványos javulást okozta, az az orrkagylóid "lefaragása". Ha orrkagyló túltengésed volt, akkor a megnagyobbodott orrkagylók elzárják a nyillásokat a melléküregek felé. (Nézd meg a CT-d:) Sajnos ezt én is megtapasztaltam:) AMint visszintesbe kerül az ember, a vérbőség miatt megnagyobbodnak és rögtön eldugul hol az egyik, hol a másik, hol mindkét orrjárat. Jöhet az orrcsepp..:) Ha ezt lefaragják, akkor lesz hely hátul a levegőnek.

Ha meg ezen kivül tüskés porckinövésed volt hozzá, az együtt mégjobban akadályozza az orrlégzést. Ahhoz, hogy ezt levágják, nem kell a nyálkahártyát leválasztani.

Szal csak azt akartam ezzel mondani, hogy ha nem kell a nyálkahártyát leválasztani, akkor nemis tamponálnak csak kevés ideig és lehet hazamenni. Ha hozzányulnak akkor technikától függetlenül 2-3nap tamponálás van, bár lehet, hogy esetleg hamarabb hazaengednek. A vérzés is jóval hosszabb.

Ezért voltam kiváncsi, hogy nálad mit is csináltak pontosan? Mert ha helyi érzéstelenítésben csinálnak klasszikus örrsövény korrekciót, akkor az érzéstelenítő injekciót a sövény és a nyálkahártya közé adják, mintegy leválasztják róla. Utána meg jöhetnek a szerszámok. Az mindenképp nagy sebfelülettel fog járni és vérzés lehetőségével.

Azt meg nem is gondoltam, hogy te vagy a dokid valótlant állítana:), csak ugye az embernek minden orrsövényhez kapcsolódó mütét orrsövénymütét. Gondoltam megkérdezem, hogy mit is csináltak pontosan akkor, mert nem hasonlitott a klasszikus orrsövényelferdülést korrigáló mütétre. :) Ennyi, de nem okoskodok tovább, doki nem vagyok, csak tájékoztatás igényes páciens:)

 

üdv

 

Előzmény: felcsair (804)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!