Nagyon vártam egy képet a Török Flóris u.-i múzeumról, és külön örülök, hogy végre olvasható vele kapcsolatosan "hivatalosan" is itt a fórumon , Ambrus Béla neve.
Már csak a pontos címet kellene tisztázni. Nálam, Török Flóris u. 50. sz. szerepel.
Többször elérzékenyülök, mikor Dalos László könyveiből olvashatok általad részleteket. Ugyanis, szinte mindegyik részletben találok egy-egy kis morzsát, ami arra emlékeztet , hogy gyermekkoromban hallottam már róla a rokonságban. Jelen esetben, Décsei Géza plébánosról, akit valóban úgy emlegettek mindig, hogy "az atya". "A Pestszenterzsébeti Katolikus Legényegylet Tisztikara és Felavatott Tagjai 1937. ápr. 4-én" c. tablóképen, így szerepel a plébános:
Nem képzeled , kérlek szépen kanyarodik a hév, és utána Nagy Sándor utca, Ady Endre utca, Határ út, és ahol a 3,villamos most van ott volt a hév megállója. Majd vissza Csepelre. Rengeteg ember volt rajta.
Az lehet hogy 1964-ben még látszott a nyoma az 1949-ben még létező Pesterzsébet-Csepel HÉV kanyarodóvágányának Határ útról Baross utcába? Vagy csak én képzelem oda? Nemrég tudtam meg hogy a Baross utcába kanyarodó 31-es villamos vágánya 1984-ben még megvolt,ami az 1974-es megszűnését nézve érdekes. De az csak 10 év. Vagy 10-15 év akkoriban nem számított soknak?