"Sólyom László volt köztársasági elnöknek ítélték oda idén a Magyar szabadságért-díjat, amelyet június 29-én, a magyar szabadság napján adnak át Gödöllőn – mondta el az MTI-nek a polgármesteri hivatal kommunikációs vezetője."
Sólyom láthatatlan alkotmánya és az általa vezetett alkotmánybíróság (is) felelős az ország vagyonának elvesztéséért (kirablásáért), valamint a lusztráció elmaradásáért.
1 - Láttam már szemétben turkáló németet Németországban. Nem is egyet.
2- A nyugati világ gazdag országaiban külön iparággá vált a szemétből való megélés, a guberálás, turkászás. Nevezhetjük, ahogy akarjuk, de tény, hogy százezres számú román, bolgár, török, magyar, ukrán stb. él ebből. Gyanítom egyikük sem mos kezet "munka" után.
3 - Egészségügyistől hallottam, járnak közöttünk fertőző betegek szépszámmal. Kankó, tripper, szifilisz. S, sok köztük az olyan aki jólöltözött, jó modorú (már ha a szifilisztől nem kap időnként rohamot).
Szóval mossunk kezet mindig, ha hazaértünk, mielőtt a munkahelyen megesszük a szendvicsünket és mossunk meg minden konzervet, sörösdobozt felnyitás előtt. Súroljuk le kefével a gombaölőszert a narancs és citrom héjáról. Legyünk résen, mint anno Rákosi pajtás.
Ezek szerint ezt a kérdést is képtelenek vagyunk kezelni. Botránkozzon meg, forduljon el, vonja gyermekét más irányba a kimondhatatlanul nagy többség néhány renitens miatt.
Rendben.
Én egy megoldást el tudok képzelni. Ausztriában láttam olyan fémből készült nagyméretű utcai kukákat, amelyek csapódó kialakítású ajtaja csak belefe engedte a kidobott holmit, kifele semmiképpen. Igaz, emlékeim szerint csak üvegre volt így kialakítva, az ott fel sem merült hogy egyéb háztartási hulladékban bárki csámcsogjon. Hm.
Egy több évvel ezelőtti állásfoglalás szerint, nem lehet a guberálást megtiltani. Az indoklás szerint (többek között) mivel ez csak a szociálisan hátrányos helyzetüeket érintené, a tiltás burkolatan csak ő ellenük irányul, a szankció csak őket sújtja, ezért megkülönböztető is egyben. Kissé elfogult levezetés. De ha ez nem is így lenne, be kell vallani, hogy egy kezelhetetlen üggyel állnak szemben az érintettek. Hogyan tartasz vissza valakit egy cselekménytől, ha nem tudod bírságolni? Fogja-e a hajléktalant érdekelni, hogy egy cetlivel több vagy kevesebbje van? Nem... Könyebb volt ezen a vonalon érvelni, talán... és így szabad a belenyúlás más gyűjtőedényébe is akár! Annyi érdekességet leírnék még kiegészítésként, hogyha valaki egy zsák szemetet kidob az árok partjára, akkor a törvény úgy nevezi az ilyen cselekedetű embert, hogy a hulladék tulajdonosa. Jogellenes cselekedetnél észreveszik, hogy az bizony tulajdon, de a szabályosan kezeltnél már ez nem lényeg, az akár el is tulajdonítható... Vagy éppen "senki tulajdona" lenne? Mik vannak! :-)
A városközpontban járva kelve szomorúan láttam hogy a kukázó turizmus még mindig dívik... !
Meg tudná erősíteni (vagy cáfolni) hogy szabályozza e önkormányzati rendelet ezt a kérdést Gödöllőn?
A szociális kérdéseket most nem elemezém, ellenben a közegészségi kockázat egyenesen rémületes, véleményem szerint..
Nem kell mikrobiológusi szaktudás annak belátására, hogy milyen folyamatok játszódnak le több lépcsőház által ürített húsnyesedék, használt pelenka, betét stb. mintegy 35 fokra felhevült kukákban. Nyáron egy fél nap alatt már többszörösére emelkedik a kórokozók száma ezzel együtt a fertőzésveszély, hiszen a 'szondázók' nem fognak kezet mosni boltba betéréskor ill. tömegközlekedésen... nyilván a lakosság csodálkozik vajon miért ül a fél család heveny folyadékürítési problémával a WC-n :)
Minden esetre a jelenség elképesztő, szeretném tudni kinek milyen tapasztalata (más település), javaslata van kérdéssel kapcsolatban.
… és jelenleg cigarettával sem lehet kiszolgálni őket, mégis kellett a dohánybolt? Ezért, hogy a sulihoz még közelebb is lehessen cigit kapni?
Gondolj csak bele, a gimi utolsó évében többen betöltik a 18. életévüket, akik már vehetnek bagót a dohányboltban. Életszerű a feltételezés, hogy adnak belőle fiatalabb társaiknak. Ezt megkönnyíteni azzal, hogy az iskola mellett lesz a tabak bolt, vélhetően nem szolgálja a fiatalok védelmében megfogalmazott dohányzás-visszaszorítást.
Nekem szimpatikus volt államtitkár asszony nyilatkozata, hogy nem tartja helyesnek, ha az iskolák szomszédságában dohányboltok nyitnak… Valószínűleg bizonyos intézményektől majd pár száz méteres védőtávolság lesz kijelölve.
Szerintem is igaza van Putyinnak. Még annyit ehhez, hogy Moszkva ugyanolyan multikulturális megapolisz lett, mint bármely nyugat-európai társa. Annyi különbséggel, Moszkvában a volt szovjet tagköztársaságok szemete dúsult fel. Csecsenek, moldávok, türkmének stb. és csak kisebb részben a négerek, kínaiak.
Még annyit ehhez, a magyar sajtóban sokat szidott szlovák állami politika szórol szóra ugyanezt mondta. Szerintük is megbukott a multikulturalizmus és aki Szlovákiában akar élni, annak meg kell tanulni szlovákul, el kell fogadni és be kell tartani a szabályokat és a törvényeket.
Meggyőződésem, kevés mecset fog épülni északi szomszédunknál.
"Oroszországban oroszok élnek. Ha bármely kisebbség, bárhonnan, Oroszországban akar élni, itt dolgozni és Oroszországban lenni, beszélnie kell oroszul, és tiszteletben kell tartaniuk az orosz törvényeket. Ha inkább más törvényeket, tisztelnek, akkor azt tanácsoljuk, nekik, hogy menjen azokra a helyekre, ahol ez az állami jog. Oroszországnak nem kellenek ezek a kisebbségek. ezeknek a kisebbségeknek, kell Oroszország, és nem adunk nekik kiváltságokat, ne próbálják megváltoztatni a törvényeinket, hogy illeszkedjen az ő vágyakhoz, nem számít, mennyire hangosan kiabálnak "hátrányos megkülönböztetést". Jobb ha tanulunk az öngyilkossági statisztikákból Amerikában, Angliában, Hollandiában és Franciaországban, ha túl akarjunk élni, mint nemzet. Az orosz szokások és hagyományok nem kompatibilisek sok kisebbség primitív kultúrájával. Ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület, az új törvények megalkotásánál, az Orosz nemzeti értékeket kell szem előtt tartania, megjegyezve, hogy a kisebbségek, akik ide jönnek nem oroszok! "
A politikusok a Dumában öt teljes percig, álló ovációval fogadták Putyin beszédét!
Igen, és azt is megállapíthatjuk, a jövőről nehéz múltidőben nyilatkozni. :-)
A bolt alatt tényleg boltot értettem, mint bevételi forrás eszközét. Téka stb. Bár a bolt jelentése nem mindehol ugyanaz... valahol konkrétan élelmiszer üzletet értenek alatta. Emiatt is jár a pontosítás. :-)
Szépen társítasz, talán nem ez lenne a lényeg. A bolt előbb volt, mint a képviselői mandátum. Nem mellesleg a tulajdonoson múlik, hogyan üzletel.
El kell fogadni, nem mindenki ért egyet a dohányzás visszaszorításával, a fiatalok védelmével, hanem fontosabb érték a pénz.
Az iskolák közvetlen közelében napi szinten mennek a gyerekek/fiatalok oda és vissza. Ilyen helyen belenyomni a képükbe a dohányárú reklámjait nem igazán pártolandó cselekedet. Jelenleg is ki van plakátolva, hogy dohánybolt nyílik… Remélhetőleg lesz majd annak szép kirakata, ahol sorakozó pipák és tubákok hívják föl magukra a figyelmet. A fiatalokat arra jövet mindennap kíváncsivá lehet tenni a dohányzás misztériumával, függetlenül attól, hogy kiszolgálják-e vagy sem.
Egyébként engem nem érdekelt soha, hogy a dohányboltok nyertesei 3 éve hogyan szavaztak. Jobban érdekelt/zavart, hogy nem azoknak adtak egy lehetőséget, akik nagyon örültek volna, ha legalább munkájuk/munkahelyük lesz. A rájuk szabott kiírással valószínűleg nem kelt volna el az összes jog, ezért utána egy újabbal a maradék helyeket a tehetőseknek adhatták volna. Persze fordítva cselekedni a tuti és még tutibb, ha azt ellenkezőleg kommunikálják.
Ezek után eszembe jut a munkabecsülete…, hogy azt majd visszaállítják. Úgy látszik, a visszaállítást annyira mégsem szorgalmazzák, a becsülettel meg kezdenek felmerülni a kétségek. Aztán jöttek az újabb nagy dumák, aki spekulál, az majd elbukik… Persze! De azért a haszonkulcsot utólag megemelték 10%-ra, hiszen még sem lehet ennyiből megélni. Mármint nekik! Mert mindig attól függ, kinek. Ezzel ezt is lekommunikálták… A mandátumot nem lehet meghosszabbítani, az túl direkt lenne, inkább 20 évig egy ilyen boltocska, akár több is. Mert minálunk ez elfogadott. Úgymond benne van a pakliban… Egy szerencsétlen Coca-cola játékban, ahol nyerhet a vásárló mondjuk egy Ipodot, vagy egy flaska frissítőt még ott is kikötik, hogy az alkalmazott/dolgozó és annak közeli hozzátartozója nem vehet részt a játékban. Hát nem érdekes? Az csak egy játék… Ez a tündéri történet nem sült el túl jól, és ha ezek után még dohányzás visszaszorítása sem működik, az nagyon ciki lesz.
Tartózkodás, nagyvonalú alákérdezés… ez jól megyen. Talán majd lecseng a csámcsogás, és lesz idő odafigyelni a helyi viszonyokra. Konkrétan. A Török Ignác gimihez közelebb van a nyitásra váró trafik, mint a polgármesteri hivatal. Nem tudom, esetleg az SZTK-ban nem volt hely egy dohányboltnak?
Köszönettel megnéztem. Azért érdedekes, hogy eredetileg Vécsey Lászlót hívták meg, aki többedszer utasította vissza a meghívást. Őt kérték számoljon be. Erre azt nyilatkozza megkérdezte volna...
Én csak remélem, hogy jövőre a Fidesz talál magának jobb jelöltet az országgyűlésbe, mint Vécsex. Eddigi munkája egyenlő a nullával.
Ugyanez a dilemmám nekem is. Ráadásul miközben Vécsey így viselkedik, saját képviselő- és FIDESZ frakciótársa, Ángyán József a gödöllői testületi ülésen olyanokat mond a saját kormányáról és a fideszről, hogy csak kapkodom a fejemet. Az Index cikke alapján találtam meg az eredeti videót, döbbenetes.
Hát tudja fene...én nem foglalkozom túl sokat a napi politikával, így nézzétek el nekem, de ez elsőre csak szimpla f@szméregetésnek tűnik: ki járul a másik elé. Pedig az erőből politizálás már az önkormányzati választásokon se jött be Fidesznek (jut eszembe, hol is van most Dr. Boros Andrea? Kovács Barnabás legalább beült képvielőként a testületbe)
Vécsey videója alapján az ő dzsemborijára négyen mentek el...ezt nem biztos, hogy ilyen lelkesen mutogatnám.
Ránéztem a képviselő úr parlamenti munkájára is a parlament.hu-n, és azt hiszem gödöllői szempontból egy ózdi kohásszal sem lennénk sokkal hátrább.
Nálam kettéválik az országos és a helyi politika: Gödöllő képviseletében szeretnék olyanokat látni akik hitelesek és valóban érdekli őket ennek a körzetnek a sorsa. Emiatt hajlandó lennék még a pártszimpátiámtól is eltekinteni :)
Ugyanezt úgy fogalmaztam meg, hogy nem jó Gödöllő városának mindig ellenzékben lenni. Nem is lenne kötelező. Nagyjából ismerve a viszonyokat, iszonyokat, meg az erőviszonyokat, sok remény nincs a helyzet javítására....
Rég nem jártam erre, vagy hogy pontos legyek nem szóltam hozzá.
Vécsey munkája Gödöllőn egyenlő a nullával. Soha egyetlen rendezvényen nem volt látható.
Megdöbbentő, ahogy gondolkodik. Arrogáns és elszállt a fidesz országos hatalmától.
Én sajnos az országos Fideszben is csalódtam, így nem tudok rájuk sem szavazni. MSZP-re eddig sem és ezután sem fogok.
Sajnos országosan az a helyzet, hogy többség nem tudja kire tegye a voksát. egyik párt sem szimpatikus.
De Vécseyre sem fogok szavazni. És a legtöbb ismerősöm se, akikkel beszélek.
Ahogy elnézem a helyi dolgokba eddig sem segített semmit. Ezután se fog. De a választásokig van még egy teljes év. Az sem biztos, hogy őt indítja a Fidesz. Egy Ángyán Józsefet el tudtam volna képzeni, de mint hallo ő is ott hagyja a pártot. Nem csoda.
Szerintem ha van eszük olyan embert indítanak, akit még nem igazán ismerünk. Vécsey még vaszíthet is!
Hogy is nézett ki a lista? Kádár János munkás, Apró Antal munkás, Grósz Károly munkás, Maróti György munkás. Azt mégse írhatták, hogy paraszt, csak általánosságban.