Az mindenkép célszerű egy sziklakertben, hogy lehetőleg hasonló színű kövek legyenek benne. Mivel elég kicsi a kert. így én miniatűr, lassabbam növő virágokat tennék be. Ha napos helyen van a kert, akkor lehet pl. kövirózsákat, nem agresszív varjúhájakat, kristályvirág (egy nyáriként pl. kukacvirág is). Ezek között jól mutat a talaj murvával takarva.
Szia!
Megadhatom a telefonomat is, de szerintem jobb lenne, ha megírnád a címedet az acre@vipmail.hu címemre. (Így nem felejtem el). Ha majd egy kicsit beindulnak a növények, szedek össze néhányat.
Értem, és köszönöm!Akkor esetleg mikor tudnál nekem küldeni?Nagy örömmel fogadnám,bármennyit is küldenél!És ez postai utánvétellel történik?Amúgy pont az előbb voltam egy kis faiskolában,s vettem is kövirózsát,de nekik csak 3 fajtájuk volt. :(
Mivel én nem foglalkozom eladással, így én ingyen tudok adni, de nyílván csak abból amiből elég sok van és már csak a posta miatt is egy-két rozettát egy adott fajból.
Köszönöm a tanácsot alsotekeres!Megnéztem a honlapod, nagyon tetszik! :)Lenne hozzád még egy kérdésem,lehet hogy hülye kérdés,de mivel még új vagyok itt,nem nagyon tudom hogy működnek itt a dolgok. Szóval mondtad hogy te is tudnál adni kövirőzsát,azt pénzért gondoltad vagy ingyen?Ha hülyeséget kérdeztem akkor bocs!
Sziasztok!A bekeretezett helyre szeretnék valami csúcsszuper növényt ültetni,de nem tudom milyet kellene!Valami kicsi kellene,ugyanakkor mégis feltűnő legyen,mivel elég központi helyen van!VÁROM AZ ÖTLETEKET!!!Üdv
Én is kreáltam már olyan sziklakertet, amiben döntően kövirózsák vannak, de én ültettem be egy-két más növényt is (varjúhájakat, bokros kakukkfüvet), amik szerintem egy kicsit feldobják az összhatást. Télálló kaktusszal nem próbálkoztam, mert ezezk döntően Opuntiák, ezeket meg nem igazán szeretem.
A Debrecen környéki beszerzési forrásokat nem ismerem, de télálló kaktuszt vagy kaktusz vásárokon, vagy gyűjtőtől tudsz leginkább venni. Tudtommal Debrecenben elég intenzív a "kaktuszos" élet, így biztosan tudsz találni gyűjtőt a közelben.
Kövirózsákkal kapcsolatban azt javaslom, hogy itt az indexen keresd meg a kövirózsás topikot. Ott megtalálod Oroya-t, aki Sempervivumokkal foglalkozik, és hatalmas fajválasztékkal rendelkezik. Talán postai úton is lehet tőle vásárolni. (itt a web címe: http://sempervivum.extra.hu) Meglehet kaktusz ügyben is tud segíteni, mert azokat is gyűjti.
Nekem is van néhány kövirózsám, és amiből sok van, abból egy-két rozettát tudok adni. (A weblapomon vannak fényképek.)
Most szeretnék egy újabb sziklakertet kreálni,amibe csak kövirózsákat és kaktuszokat szeretnék ültetni. Debrecenben hol lehet ilyen növényeket beszereni?Előre is köszönöm!Szép napot mindenkinek!
Én tavalyelőtt szétszedtem a kertben lévő tövet és mindegyik új telepítés túlélte, sőt erőre kapott. Tavaly ősszel az egyiket átültettem, de most az is gond nélkül hozza a virágait.
Nekem is van, tavaly virágzott elöször, de csak egyet. Az idén viszont sok bimbó van rajta. Hozzányúlni azonban én se merek. Jól áttelelt a Delosperma, és kivételesen a rozmaring is.
Nálunk is sok-sok éve van a kertben hérics, de egyszerűen képtelen vagyok szaporítíni. Az az egy tő virágzik minden éveben, de nem igazán terjeszkedik maga a tő sem, pedig már kértek tőlem néhányan belőle, de nem tudom megoldani a dolgot. Esetleg ha szétválasztanám a tövet? De nem nagyon merek hozzányúlni, nehogy kipusztuljon.
Van tippetek,hogy mi történik a kövimmel?Nem fonnyadt el,semmi más látható és tapintható elváltozás nincs,csak ez a piros szín,és csak ennél az egynél.