Igen ott lehet, csak hívd fel előtte a providentet, hogy sikerüljön kifizetni. Akartam velük gyártatni gumiharangot ipari célra, de olyan horror összeget mondta, hogy nem rendeltünk.
Kozben elorebb jutottam, kiforrasztottam oket es multimeterrel vizsgalodtam. DX9-es pnp, a masik ketto npn. Ismert a labkiosztas is, mar kozel vagyok az aramkor visszafejtesehez.
Nézd meg jobban azokat a félvezetőket. SF....-szerű feliratokat keress, a többi amiket írtál elég érdekes. Sok DDR egységet javítottam, nagyjából járatos vagyok bennük. Esetleg egy fotó a cuccról? Lehet hogy valamikor régen visszarajzoltam magamnak.
Ez is fog. :-) Kondi vagy tranyocsere esedekes. Index kikapcsolasa utan meg nehanyat villog teljesen sztochasztikusan. Cserenek beraktam egy vacak elektromechanikust, es azzal nem jelentkezik a hiba.
Sikerült megoldani a szivató rögzítését.Jobban megnézve ki van törve egy darab plasztik a bowdenház rögzítésénél.Egy hajlított lemezzel a kormányoszlophoz rögzítettem.Persze meg is olajoztam,hogy jobban járjon.
Kenyszermegoldas volt a Jikov karbi adoptalasa Wartihoz. Ehhez kepest egesz jol sikerult szerintem. Talan pont a szivato bowdenje a leggyengebb pont. Mondjuk a keverek es alapjarati allito csavarok is nehezen hozzaferhetok, foleg a hatulhutosnel, mert ott kavircol a ventilator lapatkereke.
Más az átvezetés helye is a tűzfalon: egyenesen a kormányoszlopnál. Szerintem sem szerencsés ilyen kanyargósan bowdent vezetni. Meg kell nézni egy ladát. Vagy ha már jikov, akkor egy skodát.
Aha. Nekem az a furcsa, tudtak nagyon jol, ezek a merev egyszalas bowdenek idovel "felkemenyednek" es neha ket kez kell huzkalni. :-) Foleg a hutozsaluet a regibb Wartikon. Szoval nem volt ennyi belatasuk, hogy ehhez a muanyag konzol vagy kikepzes keves lesz? :-)
Elkepzelem, ahogy rutinosan beulok egy ilyen modernebb valtozatba, nyulok a szivato fele a szokott modon inditashoz, aztan sehol semmi. Kiult volna az arcomra a meglepetes, az biztos. :-)
Valoszinuleg megkopott ketoldalt benne a sargarez csuszoerintkezo, emiatt akadhat. En finom reszelovel megcsiszoltam, utana kicsit megnyomkodtam, hogy az ellenallaslemez oldalan jobban erintkezzen.
Volt ugy, hogy ugralt a benzinszint a mutato szerint +/- 5litert, ahogy hullamzott a tanban a benya felszine. A tengelyt szorito csavarka lazult meg, ami a forgo mozgast atadja a csuszoerintkezonek. :-)
A fel-le fűtésállítós műszerfalon még ott volt ferdén, volt egy vas konzolja.
Aztán bejött a műanyag-polcos vízszintes állítós műszerfal. Mint megfigyelhető a képemen a szivatótól jobbra kiképeztek egy "szívató-tartó" kivágást a műanyag fűtéskapcsoló ház tetején.
Az elsőkön ide applikálták a szivatót. Amint kicsit nehezebben kezdett járni valamiért a szivató bowden, ez innen rendszeresen kitört. Gondolom, volt némi ügyfélpanasz, ami után kitalálták ezt a vaslemez tartót.
Annyit hozzáfűznék, hogy a mostani kasztnim '82-es és a szívató ott van a kormány alatt. Régen volt egy '81-es touristunk, abban viszont az ablakmosó kapcsoló alatt volt ferdén. Annak még a műszerfal alatt, hosszában volt a fűtéspanelje, és rétegelt papírból volt a kesztyűtartója, a mostani viszont az újabb műanyagtálcás, és keresztben mennek a fűtésállító csúszkák.
Kedves Sihuhu!Köszi a képet,holnap le is ellenőrzöm az enyémen.
Egy kicsit megviccelt a benzinszint jeladó a tankban.Legutóbbi teletank óta mentem 250km ert,bár sejtettem,hogy nem lehet még mindig teli a tank,pedig az összes led világított.Majd csavarhúzó nyelével koppintottam a jeladóra és láss csodát félig van.Ezek szerint szorul a jeladó a felső tartományban.Mindegy,a napi számláló szerint tankolok,akkor látom,hogy mennyit mentem telitankolás óta.