Más!
Ért valaki a 3DS Maxhoz? Szertném nagyon megtanulni, és tök gyirnyó vagyok hozzá. Annyira, hogy most instaláltam föl, de megijedtem, és kiléptem :O
Na a tanfolyamról nekem is van vicces tapasztalatom. Egyszer még régen hívtunk egy nőt, aki Photoshop oktató volt, hogy hátha tud valami olyat mutatni amit még nem tudunk. Hát jött, és elkezdte mondani, hogy ez itt a lasszó, az meg az ecset, és akárhogy mondtuk neki hogy nemá, tekerjen gyorsan a végére, nem ment neki, úgyhogy aludtunk egy jót. :)) Többet nem jött.
Itchycoo: Nem biztos hogy jót fogok mondani, de az 5.0-ben, a betükön nem tudsz alkalmazni se filtert, se olyat hogy például invert. Vagy ráklikkelsz a betü ikonra, és átrakod a színét valami másra és kész, vagy nyomsz ugyancsak a betü ikonra egy Ctrl+egeret, és rányomsz arra, hogy render layer, és akkor már csinálhacc vele bármit, de átírni már nem tudod a szöveget.
Most talaltam meg ezt a topic-ot, es nagyon tetszik! Jo otletnek tartom. Ha nem baj kerdeznek is valamit:
Photoshop 4.0-ban meg tudtam csinalni azt, hogy egy szoveget ratettem a kepre (ugye ez egy uj layer), amit utanna lemasoltam. Igy ket egyforma layerem lett, de a masodikra ranyomtam egy Ctrl+I-t, tehat invertaltam. Na, itt jon az en problemam! Sem az 5.0-ban, sem az 5.5-ben nem muxik!!! Meg tudna valaki mondani, hogy ilyenkor mi a teendo? Legyszi lepesrol-lepesre, mert kezdo vagyok, de nagyon!
elore is koszonom!
Kedves 1.0!
Véleményem szerint a Pshop és a Quark tanfolyam ablakon kidobott pénz...
Ha csak hobbira akarod használni, akkor elég ha megveszed a Photoshop könyvet, hobbiszinten úgy is meg tudod tanulni, csak kicsit tovább tart. Hobbira meg tök fölösleges Quark. Levelezésre és hasonló dolgokra használj inkább Word-öt. (Bár én utálom...)
Igaz a könyv is baromi drága, de a tanfolyamhoz képest...
Ha munkára akarod használni, akkor inkább kérdezd végig az ismerőseidet, ismernek-e valakit aki DTP-zik, és oda próbálj meg bekerülni, mint tanuló 1-2 hónapig. Csak úgy tudod megtanulni normálisan ha állandóan csinálod, lehetőleg életszerűen, éles munkákkal, ne olyan baromsággal hogymostmindenkicsináljonmagánaknévjegyetvagyszkenneljebemagát! Jó persze, nem árt ha tisztában vagy a programok alapvető funkcióival, de ezt könyvből is meg lehet tanulni. Egyébként mindenkit lebeszélek az ilyen "gyorstalpalókról". Bár ha végképp nincs semmi ismerősötök... :((
De ha valaki elakad, még mindig itt ez a topic... :))
Az a 72 dpi tényleg nem vészes, de amikor a t. megrendelő az - egyébként nagyon nívós - WEB oldaláról akar egy nyolcoldalas prospektus csináltatni... Nos, ha egy kép mondjuk 5x5 cm 72 dpi-vel. Nyomdai célra minimum 250 dpi kell. Amit persze nem lehet tovább nagyítani. És ezt elmagyarázni...
Mammuth: Tényleg frankó a homepage-d! Bár plug-in-ekkel jóval egyszerűbb dolgozni, de csak így lehet megtanulni...
Nem olyan rossz az a 72dpi. Én jól eltudok bíbelődni a pixelekkel. De a Photoshoppal akármennyire is lehet (állítólag) webre optimalizálni, én egy Macromedia Fireworks nevü progit használok, mindenkinek ajánlom.
A kérdésedre válaszolva pedig nagyon megéri, mer egyébként lassú lesz, vagy kilóg a lóláb.
Szerencsés 5.5 használók (dög***e**k meg ;))! Mondjátok már mi az új? Mitől hal a nép? Milyen új layer effektek vannak otthon, meg ilyenek!!!
ez a szó a márki :-)))))
bocs, de nem tudtam kihagyni.
uhhhhhh, nem volt netem, de megnéztem (az egy éves, hihi) mammuth oldalát, mitis mondjak, szal naon korrektova.
köszi érte.
majd figyuzok megint erre, megéri :-)))
egy apró kérdés: ti9 ha weboldalra dizájnoltok, miennyire vetitek magatokat alá a méret minimalitásának szükségességének (uhhhh).
engem már maga a 72 dpi is megrázott...
Szevasztok!
Most néztem meg Mammuth sitéjét alaposan, és azt mondom hogy hűha!
Ezt a sitét érdemes volt végigvárni, faszajó ötletekkel van tele, meg minden. Mindenkinek kötelező!
Bocsi hogy most csak erről beszélek, de kalmó sitéje sem marad ki, mindjárt nézem is!
Tervezem, hogy szeptembertől felrakok a homepagemre egy photoshop trükkök/tippek/stb... dolgot.
Addig is, remélem nem mindenki ismeri:
1. Kijelölsz a képeden egy részt. (pl: Pamela Anderson jobb lábát), fontos, hogy a képen a háttér legyen (layer#1)
2. Beállítod a háttérszínt valamilyenre (pl: sárgára)
3. Rétegek -> Jobbgomb -> Rétegre kivágás (Cut to layer) (sorry legtöbbször magyar verzióval dolgozok...)
4. A háttéren ott marad Pamela lábának sárga szellemképe.
5. Most lehet játszani a rétegbeállításokkal... Érdekes hatásokat lehet elérni szerintem...
Bocs, ha untattam valakit.
Addig is ajánlom a vájtszemű közönség figyelmébe:
w3.swi.hu/exhibition Bocs az önreklámért, de epedve várom a kritikákat, esetleg képeket...
Szevasztok!
Mammuth: Én már láttam a sitédet, és teccik! És nagyon kiváncsi lenék egy kis beszámolóra tőled, mert nagyon nagyon kiváncsi vagyok az új dolgokra az 5.5 ben.
Vahren: Fogd a color dodgét, válaszd ki a haj tónusát. Aztán amikor megvan a kijelölés, nyomás át a maskba, állitsd az opacity-t vagy mit 100-ra. (tehát hogy ami nincs kijelölve, az ugye egy színként jelenik meg, és ha 100-on van, akkor teljesen fed. Én a nagyon rizikós esetekben a fekete színt szoktam választani, mert azt jól átlátni) Amikor már látni kábé a hajat, akkor finomítgathatod pl mediannal, ha zsizsis a széle. És most pedig: válaszd ki a maszatolós kéz ikont. Duplaklikk rajta, és be lehet állítani, hogy ne maszatoljon, hanem a foreground colort kenje olyan mértékben amit megadsz neki. (most néztem meg, finger paintingnek hívják) Na ezzel aztán a kimaradt vékony hajszálakat huzigáld ki. Na kábé így.
Hali
hatha valaki meg nem ismeri:
a homepagemon van nehany cikk, amiben photoshop tippek vannak, magyarul. akit erdekel, nezze meg. 4-es es a vege fele 5-os photoshoppal keszultek.
hamarosan ujabbak is rakok fol, csak gyujtok egy kis energiat.
bumm rulez :)
etalon: most nincs olyan képem. Köszi a tanácsot. Bár épp a manuális bütykölés trükkjére lennék kíváncsi. Tehát hogyan vágod ki a hajat?
Összetyűjtögettem a netről trükköket, elég jók.
Na most ennyi.
Szia Vahren!
A trükk nagyon függ attól, hogy milyen a kép. Küldjed el ha akarod, és ha már látom, remélem lesz valami tippem. Egyébként kombináld a maskokat (add layer mask), meg pl, ha jól különbözik a haj színe a háttértől, akkor color dodge. Ezek kiindulásnak jók, de asszem nem fogod megúszni a manuális bütykölést sem.
Ha már van ilyen topic is, lenne egy kérdésem:
Ha egy személyt egy új háttér elé akarok tenni, hogyan oldhatom meg, hogy a haja természetes legyen a képben? (Ne látszódjon, hogy kivágott). Mi a trükk? Kis képekmél sikerült a dolog, de amúgy nem tudom.
Hali!
Ezt tudtam, kiráj vagyok ;) Na a minap olvasgattam a gurut, és van benne egy ici-pici szösszenet a Photoshop 5.5-ről. Nagyon várom már hogy kipróbálhassam, ott azt mondják hogy webes ügyek ugye, meg új layer effectek, meg valami új masking tool. Na engem ez utóbbi villanyozott fel legjobban. Hú de várom. :)))))))))))))))))))))))))))))))))
na lehet hogy megin 1 nyilvánvaló dolgot írok, de sebaj :-)
szóval amikor az egyik ducumentből átkopiznék mondjuk egy layert a másikba, azt egészen nemrégig a select/copy, másikdocumentnél pedig a paste paranccsal csináltam.
pár hete jöttem rá, hogy elég a kijelölt layert egész egyszerűen ráhúzni a document 2-re. na ennyi, lehet hogy csak nekem új.
Etalon!
Azért gondoltam hogy Pshop 4.0-val nyomod, mert abban van a cicás kép (big electric cat, ha jól emlékszem). Az új képed sem rossz, de én a babádra szavazok! :))))
Megnéztem a zed.hu-t. Egész jó, de muszáj ilyen sötétnek lennie?
Oké Iwo ahogy akarod...
Na feltettem új képet, ami egy havernak készült, aki Dj, de nem ám olyan aki ökör houset kever, jóval inkább valami okkult techno őrülettel gyilkolja az embereket. A grafika egy party szórólap lett volna, ami még nem került megrendezésre.