Sziasztok kérdezném hogy a bh 03 kotron a szivattyúkat vajon hol lehet beszerezni. Újat lehet e kapni valahol vagy esetleg tud e valaki adattablat fotózni róla. Köszönöm István
üdvözlet Köszönet a segistégért .ők voltak azok.De ezen felül lenne még pár komolyabb gondom .Látom ahogyan visszaolvastam a topikban hogy jumz témában ön igencsak szakértő.Esetleg telefonon nem hivhatnám fel? Ha megadná a számát itt a felületen vagy elküldené sms ben .az én számomra 06308636072 .Tisztelettel.
Szia! Nem 12X1.25-ös csavar volt? Mert akkor a vezérműtengely végéből való! Csak azt nem tudom (már régen volt vele gondom),hogy van-e ott annyi hely a mellső fedél alatt,hogy ki tudjon tekeredni! A motorolaj szivattyút meg szerintem ,normál menetes csavar fogja föl!
Üdvözlet.1978 evj Jumz hb kotrómon motorolajat cseréltem.A mellékelt kèpen látható kb 4 centis 10 es sürűmenetes csavar,ès egy 12 es alátét volt a leeresztő mágnesèn.Valakinek van ötlete honnan származhat??bocs nem bírom a kèpet feltölteni....
Az EO-kon nagy fejű a munkahengerek záró anyái! Meg ugye van az EO-n a lépcső mögött egy kis és egy nagy hidr. szivattyú. A BH-on két egyforma bolgár ( egy balos ,meg egy jobbos ),egyforma nagyságú. A BH formái karcsúbbnak tűnnek! A hátsó gémszerkezetről küldjél képet!
Nem találok adattáblát csak a motoron egy DIZEL D65M-et és a fülkében egy JUMZ-6AM -et, ami az alaptraki. Hol találok olyat, hogy EO2621 vagy BH025? Fél órája kerülgetem... Ha nincs, akkor miről ismerem fel, hogy melyik?
Erre gyors választ nem lehet adni! Az egyik tipusnál ,minden külön -külön lemérve szerepel és azt kell összeadni. A másiknál egyértelműen leírja ,hogy mennyi! A gyakorlattal ellentétes (szerintem ) a kijött adatok!Azt írja a könyv,hogy az EO könnyebb ,mint a BH, holott az EO-kotrókon erősebb ,masszívabb munkahengerek vannak. Személyes tapasztalatom szerint, a BH karcsúbb munkahengerekkel van szerelve. A BH-t Bolgár üzemek is állították elő. Azért mondom nehéz lenne tökéletesen választ adni! Szerintem meg kellene,nézni a két gép adattáblájára mi van írva ,ami a súlyukat illeti! Lehet kismotoros ,valamint elektromos indítású is. A hidr.szivattyúkban is van különbség. Szerintem az lehet az ok,hogy az EO-k idősebbek,korai kiskotrók ,míg a BH-k későbbi születésűek! Mindent összevetve nem sok a különbözőség közöttük munkateljesítményben. Az EO-k motorja is meglehet ,hogy nem pont olyan mint a BH-ké ( JUMZ-alaptraktoré) lehet! Ebbe nagyon otthon kellene lenni. Már mindkettő a "múlt" kategóriába tartozik. Átlépett felettük az idő! Ennyit leírtam ,a végeredmény annyi ,hogy az EO-nál csak 4722 kg jött ki, a BH-nál leírja hogy 5700 kg. Valami biztos lemaradt az adatolásnál az EO-nál!