Kínából származik a fás szárú bazsarózsa.
Nagy díszértékű 1-2 méter magasra megnövő cserje. Számos változata ismert,úgy színben, mint szirmok tekintetében.
Szépek a képeid nagyon. Ezen kívül van még egy fehér, egy piros, egy rózsaszín, egy levendula-színű. Sajnos egyiknek sincs neve, és ezen a sárgán kívül csak a fehér mutatott virágot.
Egy tiszta fehéret szerettem volna sárga porzókkal, mint a Godaishu, de ilyen lilás torkú sikerült. Ezt nem ismerem.
Mind kicsi még, számoltam is vele, hogy jövőre se látok még virágokat, de nem sietek.
Végül is, most, hogy említed, még lehet belőle High Noon is akár. A következő virágzásnál ki fog derülni. Nem akarlak elkeseríteni, de nem biztos, hogy jövőre lesz rajta virág. Általában kell nekik 1-2 ( 3 ) év, hogy újra virágozzanak. Kell a türelem, de ők közben szépen fejlesztgetik a gyökereiket.
De az valószínű, hogy nem lesz olyan lógós a virága, mert akkor már most is a földet nézné.
Nálam most nyílt ki a két utolsó fás szárú, mindkettő lógós.
Kínai oltvány. Vagy japán, ezek a távolkeleti rajzok sose mentek :)
Remélem, hogy High Noon, vagy, azt szerettem volna nagyon. De már annak is örülök, hogy nem lóg a virága. Ugye az már nem változik? Ha mégis lóg, akkor mérges leszek. Akkor lehet hogy neked adom :D
Bármi lehet. Első virág. Lehet, hogy ilyen marad, lehet, hogy dupla, de lehet, hogy telt lesz. Az sem biztos, hogy ilyen egyszínű marad, lehet, majd idővel belül pirosas lesz. Millió féle sárga fás van. Oltvány? Vagy magról van?
Most jó ár szépség kinyílt, majd teszek fel képeket, csak mindig á kell méreteznem a képek felét. Mindig elmegy a kedvem az egész feltöltögetéstől. Pedig azért szeretnék velük büszkélkedni.
Fajta több, mint 100, de lehet 150 is. Tő az 300 körül van. De minden évben kiderül párról, hogy nem az, mint aminek vettem. :-(
Ősszel vettem Baby White-ot, Baby Red-et, Baby Pinket. Na mind a három tök ugyanolyan lett. Azért kicsit durva. Nem voltak drágák, de, ha tudom, hogy még csak nem is különböznek, akkor nem rendelem meg. Úgy hirdették, hogy cserépben tarthatóak és kis méretűek. Majd fogok reklamálni képekkel együtt. Csak pénzkidobás volt.
Szuper, hogy szépen nyíltak a bazsáid. Évről évre szebbek lesznek majd.
Nálam lassan vége a pünkösdi virágzásának. Jó volt, láthattam a 2 éve vett majdnem összesnek a virágát, talán 3 fajta kivételével. Jövőre biztos sokkal több virág lesz, de idén sem vagyok elégedetlen: 3-6 virág/fajta volt rajtuk első körben. Most következnek a rózsák, a másik kedvencem.