Keresés

Részletes keresés

1kispapa Creative Commons License 2004.07.01 0 0 161
jól teszed, helyes. ha észrevetted, rád itt senki sem haragszik (ha valóban a valódi vagy...)
azért arra kíváncsi lennék, hogyan dolgozod fel, hogy a "liberális underground Verebes Istvánjának" aposztrofáltak?
Előzmény: para-kov (157)
the soft cushions Creative Commons License 2004.07.01 0 0 160
jo a nicked. brumi rulez :-)
Előzmény: pulykapipi (159)
pulykapipi Creative Commons License 2004.07.01 0 0 159

a népszavában hetekkel ezelőtt megjelent egy kritika a gangról, ami  - számomra meglepően -  a maximális 5 csillaggal jutalmazta a műsort. 

 

a népszavás rakott és konyak kritikák viszont lehúzták a műsorokat. ezért kicsit furcsálom, hogy a gangtól ennyire el volt ájulva a szerző.  talán a gangosok csókosa volt az illető....

a 168 órában viszont vegyes kritika született a gangról.

the soft cushions Creative Commons License 2004.07.01 0 0 158
"akinek éhe van az értelmes szóra és gondolatra nem azt akarja látni, hogy nahát ez az XY. milyen jó fej, mekkora arc"

en mondjuk pont azt akarom latni, h nahat, a para milyen jo arc, persze en nem szamitok, nincs ehem az ertelmes szora, a gondolatokat meg egyenesen ugy kopom ki, mint a nyers epet.
Előzmény: volesojinka (156)
para-kov Creative Commons License 2004.07.01 0 0 157
Én úgy gondolom - és semmiképpen sem szeretnék a többiek nevében ugatni -, hogy elsődleges követelmény a magunk szórakoztatása, és ha ez tetszik is valakinek, az külön öröm... Írásban is pontosan ugyanezt csinálom, esküszöm.
Előzmény: volesojinka (156)
volesojinka Creative Commons License 2004.07.01 0 0 156

Esküszöm, nem értelek. Hiszen pont ERRŐL írtam:

 

"...ennyire nem elkeserítő a helyzet, legalábbis én azért nem éreztem magam szarul, sem a forgatáson, sem a szembesüléskor".

 

De hát könyörgöm egy - gondolom a nézőknek szóló  - tévés műsornál  nem az a tét, hogy TE vagy TI hogy éreztétek magatokat. Ezt írtam az imént, hogy ti látszólag remekül megvoltatok és - láthatólag - kábé ennyit elégnek is gondoltatok, ez meg valami iszonyú nagyképű hozzáállás. Rosszul vagyok az aféle frázisoktól, hogy "szolgálat" meg "alázat" amiről egy-két régivágású tévés beszél a munkája kapcsán (az újak "kihívásról" beszélnek,  ez pont olyan szörnyű...) és ezeket azért találom rémesnek, mert közben pontosan tudni, hogy a produktum nem több holmi magamutogatásnál. És akkor jöttök ti, akik nagyon rendben vannak a szűkebb és tágabb világ értékelésében, értelmezésében, kritikájában  és szinte semmi egyebet nem csináltok, csak magamutogattok. (és közben nem érzitek magatokat szarul.) 

 

leegyszerűsítve: akinek éhe van az értelmes szóra és gondolatra nem azt akarja látni, hogy nahát ez az XY. milyen jó fej, mekkora arc, hanem azt, hogy van mondanivalója. Nektek van, tudom, olvasom, ezért is vagyok csalódott.   

Előzmény: para-kov (154)
Dickens Creative Commons License 2004.07.01 0 0 155
Nem lehet, hogy egyszerűen arról van szó, hogy nem mindenki való a képernyőre? Még akkor sem, ha a média más területein remekel. (Most nem rád célozgatok)
Előzmény: para-kov (154)
para-kov Creative Commons License 2004.06.30 0 0 154
post it cucc rendezői koncepció, abba mi nem dumálunk bele... Volesojinka, ennyire nem elkeserítő a helyzet, legalábbis én azért nem éreztem magam szarul, sem a forgatáson, sem a szembesüléskor. Nyilvánvaló, ha valaki azt mondaná, hogy csináljunk olyan  műsort, amilyet akarunk, nem a Gang készült volna el. Azonban ez egy pályázat volt, melybe még így sem fértünk bele. Elképzelhető, mi lett volna, ha tényleg szabadon engedjük a fantáziánkat.....
Előzmény: volesojinka (153)
volesojinka Creative Commons License 2004.06.29 0 0 153
Én csak azt akarom jelezni: iszonyatosan sajnálom, hogy ti mindössze ezt hoztátok össze alternatívaként a mérhetetlenül ostoba és felületes kereskedelmi tévés beszélgetős műsorokkal szemben. A résztvevők többségének írásait, és ebből a gondolatait, világlátását elég jól ismerem, és nagyon szimpatikusnak találom, ezért végtelenül elszomorított ez a produkció. Nagy lehetőségnek gondoltam, hogy beszélhettek ki a dobozból az embereknek és baromira nem éltetek ezzel a lehetőséggel, látszólag rém jól megvoltatok egymás között "mi, a nagy arcok félszavakból is értjük egymást"  .... a néző meg le van szarva. Kár.
Előzmény: para-kov (151)
shit4sale Creative Commons License 2004.06.29 0 0 152

nincs azzal semmi gond, ha próbálkozik az emberfija, lehet kertévén is kicsit kompetitívebb körülmények között, oszt vagy süllyesztő vagy bekerültök a fókusz helyére, ha királyok vagytok...jó ez így csak csiszolni kéne még, de erősen!

 

apropó: a post it note cetlik a körhinta kamerákon kinek az ötlete volt? ne legyen má' az is megnemértett művészet baszki! ;-P

Előzmény: para-kov (151)
para-kov Creative Commons License 2004.06.29 0 0 151
Nincs ebben túl sok szédület. Próbálkozunk, elcsesszük, próbálkozunk megint, jobb lesz, vagy rosszabb, hazamegyünk, gondolkozunk, megint próbálkozunk... Erre tényleg csak a közszolgálatin van lehetőség, de elsősorban azért, mert a kereskedelmi tévék mereven elzárkóznak bármiféle kulturális szófo-show-tól éjfél előtt, és utána is csak befizetős alapon. A hánytató kameravezetés egyébként nekem tetszett, a többi kritikai megjegyzést viszont hajlandó vagyok megfontolás tárgyává tenni. Egyet ígérhetek: ezentúl a saját ingeimet fogom használni, vagy ha mégsem, akkor korrekt Miki egérnek öltözöm...
Előzmény: shit4sale (150)
shit4sale Creative Commons License 2004.06.29 0 0 150
na végre, hogy nem csak olvasgattok - riszpekt az őszinte szavakért. egy megjegyzést azért a leírtakhoz: azért a "magánszektorban" - amit jelen esetben nevezzünk ker tévének - szépen eltűnnek a süllyesztőben az ilyen öncélú bukta amatőrre sikeredett próbálkozások. csupán ennyi sztem a különbség magán és állami között, amúgy pedig kevés olyan vakember él ebben az országban, aki ne látná, hogy az állami biznisz a legjobb biznisz...mert a magánban van némi felelősség is, főleg ha bukta van és főleg azoknál, akik adagolják a dellát - az állami mikulásnál ezzel szemben ilyen nincs. kár hogy közelebb kerültetek a kondérhoz és megszédültetek egy cseppet, holott régebben azért elég tiszta volt a kép...hiába az a sok kamerarángatás szédítő lehet...sok sikert a folytatáshoz, főleg, ha komolyan gondolod/játok a hibák korrigálását.
Előzmény: para-kov (143)
1kispapa Creative Commons License 2004.06.26 0 0 149
jó, tényleg nem bírtam _fókusz_álni erre a témára :)

a gangba beférne?

Előzmény: erdélyifatányéros (147)
restless Creative Commons License 2004.06.26 0 0 148
erdélyifatányéros Creative Commons License 2004.06.26 0 0 147
Baranyajenő, te tájékozatlan! :DDD
Előzmény: 1kispapa (146)
1kispapa Creative Commons License 2004.06.26 0 0 146
nekem a jenői vadászok
Előzmény: para-kov (145)
para-kov Creative Commons License 2004.06.25 0 0 145
Ja, nagyjából ennyi. Mi az, ami nem érthető?
Előzmény: erdélyifatányéros (144)
erdélyifatányéros Creative Commons License 2004.06.25 0 0 144
Kedves para-kov!

No akkor most egy értetlen kisiskolás módjára idemásolom, amit mi mezei halandók tudunk az ügyről:

http://index.hu/kultur/media/0617mtv/

A Gang marad, a többi versenyző egyesül

MTI
2004. június 16., szerda 11:40

Senki nem nyert a közszolgálati csatorna új kulturális magazinjára kiírt pályázaton, mégis a Rakott, a Konyak, a Kultóra és a Gang készítői is további lehetőséget kaptak a közszolgálati csatornánál. A Gangból kulturális vitaműsor lesz, a másik három magazin a Rakott produkció gondozásában egyesül.

Jelen formájában a fő kulturális műsorrá válás lehetőségéért versengő négy produkció egyike sem nyerte el a Magyar Televízió (MTV) illetékes igazgatóságának tetszését teljes mértékben - közölte az MTV sajtóreferense. A kulturális igazgatóság véleménye az, hogy "érdekes, izgalmas, eredeti alkotás" a Rakott, a Konyak, a Kultóra és a Gang is, de egyik sem testesíti meg önmagában a 21. század közszolgálati televíziójának kulturális magazinját.

Az MTV kulturális igazgatósága ezért azt javasolja, a Gang-ot, amely a testület szerint a pályázati feltételeket nem teljesíti, kulturális vitaműsorként tartsa meg és sugározza a közszolgálati csatorna intézmény este nyolc óra utáni időpontban. "Emellett a másik három produkció összefogásával, az értékek ötvözésével, minőségileg a Rakott-nál jobb műsort lehetne létrehozni" - nyilatkozta Csorba Mária, az MTV sajtóreferense.

Az elképzelés szerint az új, állandó műsor a Rakott produkció gondozásában, a Rakott, valamint a Kultóra szerkesztőinek együttműködésével, a Konyak rendezőjének meghívásával, valamint egy vagy több új műsorvezető közreműködésével készülhetne. "A műsort a Magyar Televízió hetente, 20 óra utáni időpontban sugározhatná" - mondta Csorba Mária.

Baló György kulturális igazgató március közepén számolt be arról, az MTV tavaszi műsorstruktúrájában 12 héten át négy új "műsorterv" verseng azért, hogy ősztől biztos helye legyen ebben a sávban.

Néhány héttel később Rudi Zoltán, az intézmény elnöke azt nyilatkozta, hogy más területekre is kiterjeszti a műsorok versenyeztetését annak alapján, hogy melyik hozza a legmagasabb nézettséget. "Az aktuális műsorok területén nem lehet ezt a módszert alkalmazni, ott a hosszú évek alatt megszerzett szaktudást és tapasztalatot kell kamatoztatni, ezért is nevezzük a televíziózás nehéziparának" - mondta akkor Rudi Zoltán.

Az MTV vezetője szerint a szórakoztató, a kulturális, a közművelődési, tudományos és a fikciós terület alkalmas e megoldásra. "Ezekben a műfajokban jó a verseny" - mondta korábban Rudi, aki azt reméli, hogy külső és belső műhelyek is pályáznak majd ezekért a műsorpercekért.

Ezek szerint próbálom beilleszteni az ön szavait:

„Senki nem nyert a közszolgálati csatorna új kulturális magazinjára kiírt pályázaton, mégis a Rakott, a Konyak, a Kultóra és a Gang készítői is további lehetőséget kaptak a közszolgálati csatornánál.” = „Alaphelyzet: mindenki szeret mindenkit, senki sem akar megbántani senkit. Úgy teszünk, mintha pályzátatnánk, de senki sem veszíthet, mindenki kap egy kis szeretet, mindenki bent marad a pakliban, mindenki nyer.”

„A kulturális igazgatóság véleménye az, hogy "érdekes, izgalmas, eredeti alkotás" a Rakott, a Konyak, a Kultóra és a Gang is, de egyik sem testesíti meg önmagában a 21. század közszolgálati televíziójának kulturális magazinját.” = „Az indoklásban valamelyest kifelé kell játszani, azaz keményebben lehet fogalmazni, azonban mi tudjuk: minden rendben van...

„Az MTV kulturális igazgatósága ezért azt javasolja, a Gang-ot, amely a testület szerint a pályázati feltételeket nem teljesíti, kulturális vitaműsorként tartsa meg és sugározza a közszolgálati csatorna intézmény este nyolc óra utáni időpontban.”= „Rettenetes, de miért pont az MTV-ben lenne másképp, amikor a magánszektor is hajlamos a mutyizásra.”

??????????

Én legyek a baranyai tigris, ha értem! Meccs után homályosítson már feljebb, mer’ még seggbe durrantanak a jenői vadászok!

Előzmény: para-kov (143)
para-kov Creative Commons License 2004.06.25 0 0 143
Alaphelyzet: mindenki szeret mindenkit, senki sem akar megbántani senkit. Úgy teszünk, mintha pályzátatnánk, de senki sem veszíthet, mindenki kap egy kis szeretet, mindenki bent marad a pakliban, mindenki nyer. Az indoklásban valamelyest kifelé kell játszani, azaz keményebben lehet fogalmazni, azonban mi tudjuk: minden rendben van... Rettenetes, de miért pont az MTV-ben lenne másképp, amikor a magánszektor is hajlamos a mutyizásra.
Előzmény: atillaahun (142)
atillaahun Creative Commons License 2004.06.25 0 0 142
Ezek után arra lennék kiváncsi, mi szerepelt pályázati feltételként, mert nem találtam a zinterneten semmit. Ettől függetlenül nem nagyon értem, hogy mi köze a kultúra értelmezésének a műsorvezetés-szerkesztés szemmel láthatóan nemcsak számunkra nyilvánvaló szakmai hibáihoz.
Előzmény: the soft cushions (141)
the soft cushions Creative Commons License 2004.06.25 0 0 141
hat ja, asszem meg is emlitettek ennek az oszver-dontesnek a kapcsan, h van ebben vmi kadarista reflex: ne valasszunk, csinalja mindenki egyutt.

ha arra celzol, h hogy a fenebe kapott musoridot a gang, mikor az ertekeles szerint nem felelt meg a palyazat kovetelmenyeinek, hat, errol nem nagyon beszeltek emlekeim szerint, szerintem speciel ugy, h a teve vezetesenek es a supergroupnak eltero elkepzelesei vannak a kultura fogalmarol, h mi fer bele es mi nem (nekem monnyuk a supergroup ertelmezese szimpatikusabb), viszont latnak benne fantaziat, ezert megprobaljak tamogatni. mar ha lesz ra penz, ami tavolrol sem biztos.

persze az is lehet, h azert lett musoruk, mert a balo es a tilla szabadkomuvesek, es tamogatjak egymast. ez se lepne meg, a megasztar egyik adasaban a nyakaban a korzot es vonalzot formazo nyaklancfuggo egy figyelmetlen mozdulat hatasara kicsusszant az inggombjai kozott (persze gyors mozdulattal elrejtette, de lattam, amit lattam), es a dontoben tisztan latszott, mikor lejattolt a toth veronikaval, h a titkos kezfogast alkalmazta.

Előzmény: atillaahun (140)
atillaahun Creative Commons License 2004.06.25 0 0 140
A buzizással kapcsolatban: mindenfajta para-pszeudo-homofóbiával szemben egyszerűen arról van szó, hogy ez egy szakmai hiba miatt vált itt témává: átlagos műveltségű tévénézőként (mint amilyen én is vagyok) nem vagyok köteles tudni azt, hogy B. A. "a fiatal irodalom legizgalmasabb figurája" vagy micsoda és internethasználóként az ember bármibe botolhat (40. hozzászólás): ez olyan mint az a figura, aki Amerikában vagy hol munkanélküliként azért nem kap munkát évek óta , mert egyszer ült fél évet a sitten valami hülyeségért és pechjére akkor nyilatkozott egy újságnak, amit az internetes archívumuk megőrzött és persze egyből rábukkantak erre, ha csak úgy rákerestek az ürge nevére. Ha legalább néhány kulcsszó erejéig bemutatják őket (magukat) az első adásokban, sokkal kevésbé érdekel ez bárkit is. Ennyi.
Ha megsértettem B. A.-t szexuális beállítottsága miatt(de örömmel olvasom, hogy nem,) akárcsak műfogsor olvtárs, én is bocsánatot kérek tőle.

Én még a pályázatnál tartok: erről volt szó azon a beszélgetésen, amin voltál, tsc? (vagy ez még előbb volt?) Ti. amit erről a lapokban írtak a négy műsor pályázatáról, az alapján igazi, szívet-lelket melengető keleteurópai érzésünk lehet.

Előzmény: the soft cushions (139)
the soft cushions Creative Commons License 2004.06.24 0 0 139
igazad van, valszleg tulreagaltam, nem volt itt olyan sok buzizas, h erdemes lenne foglalkozni vele, csak az a ket-harom csunyabb megjegyzes felbosszantott.

paratol is bocs a felreertesert, shit4sale-tol tozse.

peace, love & rock'n'roll.

Előzmény: restless (138)
restless Creative Commons License 2004.06.24 0 0 138
Szia soft!
Nem értem, miért lovagolsz ennyire ezen a buzizós témán. Ha figyelmesen olvastad volna vissza a hozzászólásokat, akkor észrevetted volna, hogy a többségnek szakmai jellegű kifogásai vannak Barta Andrással szemben, nem pedig magánéleti. Szerintem aki nézi a Gangot, az a műsorvezetők személye miatt nézi, ők pedig köztudottan elég nyitott gondolkodásúak. Ezért valószínűleg az olvasótáboruk is ilyen gondolkodású, vagyis olyanok, akik magasról leszarják, hogy ki kivel hogyan. (Különben is a 21. században élünk, vagy mi.)

Utánanéztem a neten, hogy mit írnak a Bartáról, és több helyen is azt olvastam, hogy magánemberként hű de jó fej. Te is azt írtad, hogy tud ő inteligens is lenne. Oké. Már alig várom, hogy ezt az oldalát is megmutassa, mert amit eddig csinált a műsorban, az nem véletlenül vivta ki a topikba írók "döbbenetét". Szóval légy szíves, hidd már el, hogy itt nem homofóbok kritizálták a Bartát, hanem olyanok, akik joggal várják el, hogy ha valaki képernyőre kerül, akkor az annak a szakmának legalább az alapjait ismerje és alkalmazza. Legyen laza és rugalmas, ha ez akar lenni, de a jelenlétével koherenssé tegye a műsort, ne még inkább szétszabdalttá. Nézze meg, hogy mások más tévécsatornákon hogy csinálják, próbálja ki, mi az ami neki jól áll, ami működik, és ehhez adja hozzá a személyiségét. Nem szégyen tapasztaltabbaktól tanulni. Amúgy meg sok sikert kívánok neki.

Előzmény: the soft cushions (125)
para-kov Creative Commons License 2004.06.24 0 0 137
Nem arra értettem, mármint a hasonlatot, hanem a saját homofóbiámra...
Előzmény: the soft cushions (125)
erdélyifatányéros Creative Commons License 2004.06.24 0 0 136
A bölcsészkar->megmondó-újságíró illetve a bölcsészkar->tévéképernyő életutakban nem látok igazán semmi kivetni valót, sőt, elvileg a megmondó újságíró->tévéképernyő karrierrel sincs semmi bajom, csupán meglepőnek tartom, hogy az utóbbi fél-egy évben a Dalnokok Ligájától kezdve a Megasztáron keresztül a Gang-ig egyre több az ilyen "közszereplés". Nekem ez egy kicsit furcsa, aztán lehet, hogy én is csak egy félművelt barom vagyok, és nem ismerem igazán a "trendit" megmondóember sors vonalon. Lehet, hogy külhonban már évtizedek óta ez a rendeltetése egy jobbfajta újságírónak, csak hozzánk még most gyűrűzött be ez a szokás, ezért fogadjuk meglepődve az efféle megnyilvánulásokat.
Előzmény: the soft cushions (130)
shit4sale Creative Commons License 2004.06.24 0 0 135
hagylak én, végleg kicsekkollak szívesen, sztem te írogattál nekem...bár ez is nézőpont kérdése
Előzmény: the soft cushions (132)
műfogsor Creative Commons License 2004.06.24 0 0 134
Elismerem, hogy pusztán szakmai oldalról kellene vizsgálni az egyéni teljesítményeket. Ezért elnézést is kérek Barta Andrástól ha a nemi identitásában megsértettem, kritikáimat a képernyőn való viselkedésére vonatkoztatnám a továbbiakban.

Mielőtt homófobnak lennék kikiáltva, annyit szeretném mondani, hogy kedvelek és nézek is olyan műsorokat amiket homoszexuálisok vezetnek. Ilyen tipikus példája a Legény-lakás, ami a spektrumon megy. Persze nincs kiírva a képernyő aljára és nem is mondják el minden műsor elején, hogy Ők azok, de egyszerűen megkerülhetetlen, hogy ne vegye észre az ember. De nem verem magam rajta, nem ezt fújom minden ismerösőmnek, mert nem is érdekel senkit.

Azt viszont nem tagadom, hogy felcseszi az agyamat, ha egy műsorvezető elvonja a figyelmemet a műsorról (függetlenül annak színvonalától és helyétől) excentrikus viselkedésével, legyen az pl. az Liptai Claudia, akiről tudom, hogy másokat is zavar. (hogy pörögjek még egy kicsit ezen a párhuzamon)

Valószínűleg a tv-műsorokkal kapcsolatos konzervatív ízlésem ütközik az egész Gang műsorral és mivel most már elfogultnak tartom magamat, ezért részemről lezárom a fikázást és még egyszer elnézést kérek az érintettől.

Para hasonlatát ezzel kapcsolatban visszautasítom és erőltetettnek tartom.

Előzmény: the soft cushions (125)
the soft cushions Creative Commons License 2004.06.24 0 0 133
nemtom, ugy veszem eszre, mostanaban az elso mar nem kotelezo.
Előzmény: 1kispapa (131)
the soft cushions Creative Commons License 2004.06.24 0 0 132
ehh, koltoi tulzas volt, hagyjal mar.
Előzmény: shit4sale (128)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!