Keresés

Részletes keresés

szürkesün Creative Commons License 2003.04.17 0 0 182
a konvektor nem = gőzmozdony :))
mindenhol konvektor van, sok más házban is és nem mindegyik penészes,szóval nem tudom mi lehet :(

Hogy halad a bontás-építés ?

Előzmény: szicsu (181)
szicsu Creative Commons License 2003.04.16 0 0 181
Hali!
Hogy a penész...
Te süni! Konvektor? Nem termel az vízgőzt? Vagy az nem juthat belülre? (Sosem volt konvektorom:(()
A fürdődben is konvektor van?
Üdv
szicsu
Előzmény: szürkesün (180)
szürkesün Creative Commons License 2003.04.15 0 0 180
Hoppá, erre nem is gondoltam. Vannak virágaink szép számmal lehet hogy ők is okozzák ? mindjárt kiteszem őket az udvarra:)

Lehet olyan, hogy a 4db konvektor nem fűti eléggé a 90m2-t ? Vagyis a hőmérő 20C mutat, meg ki-be kapcsolnak csak "nem elegen"

Craw - a legkevesebb penész a fürdőben van(az is diszp)pedig mi is "szaunázunk", igaz utánna ablak nyitás.

Előzmény: Lomposloncsosésbozontos (179)
Lomposloncsosésbozontos Creative Commons License 2003.04.14 0 0 179
Üdv mindenkinek!
Azért én nem merném csak a Diszperzitre fogni a páralecsapódást. A PTH-38 fal önmagában elég jó hőszigetelési értékkel rendelkezik ahhoz, hogy ne süllyedjen a harmatpont alá a belső felületi hőmérséklet általános helyen. Gyanítom, hogy rosszul hőszigetelt csomópontok is lehetnek ott (koszorú, áthidaló, erkélylemez, vagy hasonló.)
Na meg az életvitel is erősen befolyásolja a belső páratartalmat és szobahőmérsékletet. Sok szobanövény, egy légterű konyha, csecsemő fürdetés, pelenka szárítás stb.
Ezek együttes hatása sok fucsaságot tud okozni.

Piszénpisze :)

Előzmény: crawen (172)
kémember Creative Commons License 2003.04.14 0 0 178
Crawen, ez a klasszikus javallat a penész ellen. Meszelni, és kívülről hőszigetelni.
És láss csodát: az elmélet működik!:)
Ami a diszperzitet illeti, a régiek kiváló párazárók voltak, az újabbak lehet, hogy jobbak (nem tudom), de a meszelést biztosan nem éri el. Az ugyanis némileg páraháztartásba is bele tud szólni, vagyis megfelelő körülmények között tárol és lead néminemű nedvességet. A diszperzit ezt nemigen tudja utánozni.
Előzmény: crawen (174)
kémember Creative Commons License 2003.04.14 0 0 177
Ok, remélem a sóskuti mészkő paramétereit fellelem valahol. Szerencsés esetben a héten érdemben is írok valamit.
Előzmény: GuMiSZu (170)
crawen Creative Commons License 2003.04.14 0 0 176
EPS
Előzmény: GuMiSZu (175)
GuMiSZu Creative Commons License 2003.04.14 0 0 175
És mivel hőszigeteltetek?

EPS v. kőzetgyapot?

Előzmény: crawen (174)
crawen Creative Commons License 2003.04.14 0 0 174
>pedig hiperszuper szuszogó a reklám szerint
Hja kérlek, amit el akarnak adni, azt agyon kell reklámozni. :)

Nálunk annó:

-szoba: diszperzitpenészes sarkok és a fal-födém csatlakozásnál egy csodaszép penész-sáv, semmi extra páraterhelés nem volt a szobában

-fürdőszoba: meszeléssehol semmi penész, pedig volt ám páraterhelés (gyakran "gőzfürdőt" csináltam zuhanyozás közben)

Úgyhogy szerintem a diszpi nem "lélegzik" eléggé.

Bár mióta hőszigeteltünk, azóta a szobában sincs penész.

craw

Előzmény: szürkesün (173)
szürkesün Creative Commons License 2003.04.14 0 0 173
én is rá tippelek, pedig hiperszuper szuszogó a reklám szerint. Ha blelegondolok a régi mosókonyhákban is volt pára rendesen de valahogy a meszet nem szereti a penész, pedig jóval olcsóbb is...
Előzmény: crawen (172)
crawen Creative Commons License 2003.04.14 0 0 172
>Réteg: kőpor/vakolat/PHT38/vakolat/diszperzit

A hunyó a diszperzit.

crawen

Előzmény: szürkesün (171)
szürkesün Creative Commons License 2003.04.14 0 0 171
Gumiszu,
tudod a "vízöntő" korszakba léptünk.Nálam ez penész és ablaküvegen lefolyó vízben nyílvánul meg.
Réteg: kőpor/vakolat/PHT38/vakolat/diszperzit

De a gombaölő verzió csak mese(próbáltam), igaz lemosható a csoki és falfirka, de nem nagyon hiszem hogy jó a szuszogója

Előzmény: GuMiSZu (164)
GuMiSZu Creative Commons License 2003.04.14 0 0 170
Kémember!

Szia..

belülről kifelé a ház

diszperzit
vakolat : sima (cement , homok )
sóskúti mészkő (45cm)
vakolat : sima (cement , homok )
kőpor

most ennyi van a házon

köszi

bp57: a noska@freemail az műxik

GuMiSZu Creative Commons License 2003.04.14 0 0 169
Erre írj please noska@freemail.hu mert a másik mexünt!

thx

Előzmény: bp57 (168)
bp57 Creative Commons License 2003.04.12 0 0 168
Emil ment, de vissza is jött, ilyenkor nem tudom, mi van?
Üdv B.P.
Előzmény: GuMiSZu (160)
bp57 Creative Commons License 2003.04.12 0 0 167
Az indexes emilcímem nem él, az eredetit mélben küldöm.

Egyébként a páratechnikai méretezést/ellenőrzést az építésztervező készíti, készítteti, az ő felelőssége, hogy az alkalmazott rétegrend, figyelembe véve a helyiségek funkcióit, tájolását, sok egyebet, megfeleljen a követelményeknek - legalább is, amíg a terven van a dolog. Az, hogy mi és hogyan valósul meg, az a felelős műszaki vezető felelőssége.
Üdv B.P.

Előzmény: szürkesün (162)
kémember Creative Commons License 2003.04.11 0 0 166
elfogadJÁtok.
Lehet különben ide is írni a rétegrendet, de télleg nem igérek gyors választ.
Csak ahogy ez a topic csörgedezik.
kémember Creative Commons License 2003.04.11 0 0 165
Páratechnikai méretezésben tudok segíteni, ha van türelmetek, és ha elfogadtok egy nem teljesen kívülálló számítását. Imél.
GuMiSZu Creative Commons License 2003.04.11 0 0 164
Süni!

Mi a baj nálad? Nem szeretnék én is beleesni :(
Senki nem tudott felvilágosítást adni, hogy nekem milyen szigetelés kellene (EPS v. Kőzetgyapot)

nálad mi van, és miből van a fal?

szürkesün Creative Commons License 2003.04.11 0 0 163
da-da-dadogok:(
szürkesün Creative Commons License 2003.04.11 0 0 162
páratechnikai méretezés - nálam nemkészült és nagy a gyanúm, hogy valami el van b@szva. Sokszor, sokhelyen érdeklődtem már, lehet hogy te tudnál segíteni, mehet magánban?
Előzmény: bp57 (159)
szürkesün Creative Commons License 2003.04.11 0 0 161
páratechnikai méretezés - nálam nemkészült és nagy a gyanúm, hogy valami el van b@szva. Sokszor, sokhelyen érdeklődtem már, lehet hogy te tudnál segíteni?
GuMiSZu Creative Commons License 2003.04.11 0 0 160
Hi!

THx. Meg tudnád nekem mondani, hogy azt a páratechnikai méretezést ki tudja elvégezni? Felújítok, mészkőházat. Ezt kellene leszigetelni...

bp57 Creative Commons License 2003.04.10 0 0 159
Hát, igen...
Sokkal nyitottabb a keresztmetszet, jobban szuszog a fal a gyapotos hőszigeteléseknél. Nem véletlenül találta ki a Baumit az OPEN rendszert, hogy felvegye a minőségi versenyt.
Az árakban 20-40%-os különbség van. Ha készül páratechnikai méretezés a hagyományos drájvitra és az megfelelőséget mutat, akkor asszem nem versenyképes ma még a Tektalan. Jó néhány hagyományos drájvitos házam panasz nélkül működik, de ezt csak 30 év múlva mondhatom ki véglegesen.
Üdv BP
Előzmény: GuMiSZu (158)
GuMiSZu Creative Commons License 2003.04.10 0 0 158
Hi!

Valaki tesztelte már esetleg a pedig Tektalan rendszert?

érdeklődnék, mert nekem ez jobban tetszene, hogy nem EPS-t raknak a falra >> tudna lélegezni.

Van ennek egyáltalán értelme?

THX...

GuMiSZu Creative Commons License 2003.04.02 0 0 157
Hi%

Olyan szigetelést raktok, amit a falba vernek be vízszintesen? Ha igen egy sacc/kb árat tudnál nekem mondani?

előre is thx

Előzmény: micimama (156)
micimama Creative Commons License 2003.04.01 0 0 156
Kissé megkésve, de köszönöm a választ. A tervező javaslatára most úgy néz ki, hogy először kicsit megbontják a fal alsó részét, ez kap egy vízszigetelő lemezt (aljzat szigetelés is lesz), majd utána a hőszigetelés.
Előzmény: crawen (155)
crawen Creative Commons License 2003.03.22 0 0 155
De hogy kérdésedre is válaszolja!
Az ásványgyapot hőszigetelő rendszerek kiváló hőszigetelők (sok előnyös tulajdonságuk van, pl. nagyon jó páraáteresztő képesség stb.).

Az épület vízszigetelését valamilyen módon meg kell oldani (ahogy írtad: injektálás, falátvágás stb.)! Enélkül ugyanis folyamatosan biztosítva lesz a vízutánpótlás a falakba, ami problémát okoz (állékonysági, hőtechnikai stb.).

Előzmény: micimama (153)
crawen Creative Commons License 2003.03.22 0 0 154
Kedves micimama!

Ahogy a kedves kollega javasolja, mindenképp kérdezz meg egy szakembert!
Ezt így látatlanban nagyon nehéz megítélni!

Sok sikert!

Üdv.

crawen

Előzmény: micimama (153)
micimama Creative Commons License 2003.03.22 0 0 153
Sziasztok!
Az idézett ásványgyapot, stb rendszerek megfelelő hőszigetelést nyújtanak? Vagy áldozzak be a hőszigetelő képességből a penész ellen? MI történik akkor, ha az utólagos szigetelés intenzívebb módozatait választom? (injektálás, falátvágás)A kivitelező nem tartotta tragikusnak a helyzetet (szerintem joggal), a nedvesség nyomai kb. 60-70 cm-ig láthatóak (inkább foltokban), de a vakolat belül egészen stabil. Kívül bizonyos részeken már vannak problémák. Ehhez hozzátartozik, hogy kb 10 éve nem használja a házat senki, fűtés nuku.
Érdemes lenne leszervezni egy diagnosztikát?
Micimama
Előzmény: Lomposloncsosésbozontos (152)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!