Nah végre egy reális emberke :-))) a 10 az simán valódi érték :-)
Persze ezek mind jól jönnének, de hát evvan most :-)))) Az biztos, h el tudnám viselni azt a +50Nm nyomatékot, ami a pároméban megvan, igazán dinamikus lenne vele, a következőt lehet, 1,4 TSI-vel venném :-)))))
három dolgot hiányolok a kocsimból (1.6): - digit klímát kispóroltam - nyomatékot - 6. fokozatot
egyet pedig sokallok benne: - fogyasztás (most klímával városban 10.0)
nekem egyébként pont az a letisztultság jön be, ami másnak "unalmas". Ezelőtt egy OFF Fiat Maream volt. TDI :) Kényelmesebb volt, erősebb, kicsit kevesebbet zabált, de a szervizes srácok már előre köszöntek az utcán. Viszont praktikus volt, hogy néhány hibát (erős) kézrátétellel meg lehetett gyógyítani (pl. visszajelzések a műszerfalon, vagy akár a nem világító tompított :))
francokat :-) elrettentésképpen a pillanatnyi fogyira kell tenni, és ha 1-ben induláskor látod a 100 feletti értéket, akkor jól startoltál el a lámpánál :-)))))))
A forma az egy télleg naon szubjektív dolog. Más kérdés a belső minőség, megbízhatóság stb stb. Az octi nekem olyan "semmilyen", de iszonyat megbízható és csendesen teszi a dolgát.... suhan, kényelmesen.
...ezzel szemben a párom Bravója, igazi latin, szerethető, sőt imádható is, de rúg, harap, zörög itt ott közben :-)))))
Najah, akkor én meg bűnöző alkat vagyok ám, mert elég nagyokat szoktam vele előzgetni itt-ott :-)))) ismerni kell a képességeit és határait, aztán tóóóóóóóóóóólni neki :-))))))
én nem tudom megítélni, mert piszkosul szépnek látom az octikat, de van olyan haverom, aki szerint ronda, ocsmány túlnyúlásokkal. Ő pl. Corollát hajt, a mostanit. No comment :)
Viszont a Skoda-faktor még mindig sokakban játszik. Egyszerűen a 120-as és a Favorit ugrik be neki, és becsukja szemét, fülét és képtelen meglátni, hogy a VW konszern egyik legízlésesebb járgánya áll előtte. Egyik cimbora mesélt, hogy a felesége majdnem elvált tőle, hogy EGY SKODÁT vett (régi Superb). Miután egyszer beleült, nem akart kiszállni belőle :)
Volt egy kőfelverődés de az üveg jobb oldalán,az üveg középső részén van, nem alul , de az még frissen be lett ragasztva . Na arra megy a repedés és nem onnan jön.
Sajnos nincs. Annyira nem durva a dolog, inkább csak kisebb nyomok vannak, melyek a hálás szín miatt leginkább árnyékban, vagy szórt fényben látszanak. Karosszériás azt mondta, ő nem bántana - majd ha nem adják meg egyszer a jobbkézszabályt, akkor térjünk vissza rá.
Van egy másik megoldás, erről tudtok valamit: www.horpadasmechanika.hu Van bárkinek tapasztalata velük kapcsolatban?
Más: tegnap nem engedtem ki a kéziféket teljesen és nem kötöttem biztonsági övet. Szerintetek melyik volt a fontosabb? :)
Az üvegfalon keresztül pont ráláttam, annyit tényleg molyoltak rajta. Hogy tényleg nem találták, vagy csak kamuból, hogy időt lehessen rá írni... Nem tudom, de nem csodálkoznék, ha így lenne.
Végülis kicserélték gariba igen, ma reggelre hozatták meg a cserekapcsolót. Ebben viszont gyorsak voltak.
Kérdés, az hogy azért volt fél óra, hogy tudjanak rá időt írni, vagy tényleg nem találták.... De ha az ember logikusan gondolkodik, és te a biztosíték hibát ellenőrizted és kizártad, akkor egyértelmű hogy hol kezdje az ember a hibafeltárást.
Nincs egész véletlen egy kis kőfelverődés valamelyik sarokban? nekem hasonló esetem volt még OFF autóval. Több mint fél évig használtam egy apró kőfelverődéssel, mígnem egyszer csak megrepedt.
Azt nem lehet mondani hogy hirtelen lett volna olyan hőmérséklet különbség, nem hideg garázsból álltam napra. 3-4 óra között történt és az autó eleje déli irányba volt, teljesen sima volt az út ahol álltam,
Üvegest nem tudok, de azt majd stevie is megerősíti, hogy az Octavia I kissé gyengébb a karosszéria csavarodási merevségét illetően, ezért gyűlhetett fel a feszültség a szélvédőben, amit a nagy hőmérséklet-változás (mondjuk garázs után direkt napfény és 30 °C) repedéssé alakított.
Jellemzően a hátsó szélvédők "szoktak" megrpedni, de az első is éppen elég nagy felület ahhoz, hogy ne viseljen el huzamosabb ideig kisebb vagy rövidebb ideig, de nagyobb mértékű torzulást.
Octavia I-esen a szélvédő aljától srégen felfelé repedés képződött . Az autó állt és nem látható olyan nyom hogy valaki odaütött volna vagy más sérülése lenne az üvegnek. Kb. 1 órát állt a napon, ilyen erős lenne az UV-B sugárzás.:-( Mi a véleményetek erről? Esetleg olcsó üveg lelőhelyet és beszerelőt is ajánlhattok.