Keresés

Részletes keresés

At1 Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2343
Hali!

Azt akartam mondani, hogy kipucolta a járatokat, csak kicsit összekeveredtek a betűk. :)

Úgy 2 hónapba tellet, de ez inkább pénz kérdése volt. Akár hetente négyszer is lehet menni, csak le kell foglalni az első konzultáció után az időpontokat. Két fognál többet egyszerre nem csinál, de inkáb egyet. Persze van, hogy a gyógyszeres tömés miatt várni kell egy hetet akár. Árai: gyökérkezelés kompletten(csonkfelépités,mittomén), hi-tech anyagokkal, 10 körül, sima tömés 4-6. Nem tudom hogy manapság általános-e, de még szinskálában is megnézte, milyen tömést tegyen nekem.
Profi hely, röntgen, szájsebész, fogtechnikus rendelkezésre áll, ha kell.

Legjobban a húzástól féltem, attól hogy beletörik, és trancsiroznak. mert már csak egy egyharmad fog volt hátul. Jó nagy amalgámtöméssel. Gyönyörűen kikapta. (10 sec) Pedig valami gnóm fog volt 4 gyökérrel..Brrr.

És ami a legjobb, nem volt lecseszés, hogy miért nem jártam eddig fogorvoshoz. :) Megdumáltuk,hogy félek. erre mindig monda, hogy épp mit csinál. Megnyugtató volt. Ja és kedvesek az aszisztensek is.
Tegeződünk, kezetfog, mit mondhatok még.

Darlyn Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2342
At1! Gratulálok a kitartásodhoz, és tényleg nem könnyű jó dokit találni. Köszi az infót az elektromos fogkeféről, így kénytelen leszek visszatérni a normál fogkeféhez..

Bice! Köszi a bíztatást, igyekszem! Én az ország másik felén lakom, így Debrecen szóba sem jöhet, hacsak nem tudsz bejuttatni felvételi nélkül! :)
Ha jót tesz a Corsodyl, akkor nyugodtan használd, semmi bajod nem lesz tőle. Legalább jobban bírod hétfőig!

macskamati! Nálunk vannak körzeti fogászatok, de ott is kell fizetni, nem is keveset..és kisebb az esélye, hogy itt ügyes dokik dolgoznak, úgyhogy szerintem erre ne sajnáld a pénzt, főleg mert tényleg nem tesz jót a babának (hányadik hét?), ha valami gyulladás van.

Caries Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2341
Mint kismama nagyon sok mindent ingyen kaphatsz
/ még pótlást is /. Ha tudod használd ki!
De csak a körzetinél.
RTG nem! Majd jövőre!

Előzmény: macskamati (2340)
macskamati Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2340
Sziasztok! :-)

Előre is elnézést, hogy nem olvasok vissza, de most nagyon nincs időm.
Az érdekelne, hogy van-e még olyan, hogy "körzeti" fogorvos? Van nekem jó maszek fogdokim, de aranyárban méri a kezelést, és eléggé le vagyunk gatyásodva. A X. kerületben lakom, errefelé érdekelne a kínálat.

Hozzáértőknek némi info: már egy hete fáj az állkapcsom, ettől a fogágy is, de önmagában egyik fogamat sem érzem érzékenynek. A dilemmám, hogy vajon az állkapocstól fájnak a fogak, vagy fordítva? Gondolom, ehhez röntgen kéne, vagy? Az egész amúgy kibírható, de hogy ne legyen olyan egyszerű, kismama vagyok, és asszem, a tartós gyulladás nem épp hasznos, különösen ilyenkor.

Van szerintetek megoldás, vagy áldozzam be a kosztpénzt? :-)

Köszi!
macskamati

éénn Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2339
"aki kipjábol azucolta a járatokat"

Hát ez király mondat volt! :)

Bicebóca Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2338
Darlyn: akkor hajrá! A pécsi egyetemet nem nagyon ismerem sajna, de a debreceninek utána tudok érdeklődni ha kell...

Kaptam ma Corsodyl nevű öblögetőt, állítólag nagyon jó a gyulladásra. Ti mit hallottatok róla? 10 ml-t kell 1 percig a szájban tartani belőle naponta 2x. Nagyon erős, mentolos íze van, és utána még órákon keresztül zsibbaszt és csíp (nem túl kellemetlen, már csak azért se, mert a fájós részem is zsibbasztja). Nem okozhat gondot a használata, ugye? Nem minősül gyógyszernek, és nincs ráírva hogy ne lehetne más gyógyszerekkel együtt használni.

At1: mennyi idő alatt zavarták le ezt a nemkevés dolgot a szádban? Irigyellek hogy ilyen jó orvost találtál, most nekem is nagy bizalmam van az orvosomban, de minden a hétfői érzéstelenítéskor fog eldőlni... Ha engem is jól elérzéstelenít, akkor örök hálám, és annyiszor megyek vissza ahányszor csak akarja.

At1 Creative Commons License 2004.06.09 0 0 2337
Szervusztok. Túl vagyok vagy 12 tömésen, két gyökérkezelésen egy húzáson.

Vagy 8 éve volt a két gyökérkezelés, de elcseszték. Találtam egy fogorvost, aki kipjábol azucolta a járatokat, és ujratömte őket. (persze előte gyógyszeres kezelés,tabletta,ideiglenes tömés,stb.)

lényeg, hogy aki nem birja a fájdalmat, és abszolut kedves, informativ, megnyugtató fogorvost akar, irány a Haris fogászat. Többet nem irok róla, még annyit, hogy nem a legolcsóbb, és kb 1 hónap a várakozási idő, de a kiszolgálás király! Egészen megkedveltem, komolyan! :) Még az érzéstelenitő szurihoz is érzéstelenit némi lidocainnal a Huba.(Az orvos.)
Nagyon jo hogy nem kell félnem a fájdalomtól.

Tőle azt hallottam, hogy az elektromos fogkefe igazából nem mindenkinek jó. Aki nem tud fogatmosni, több kárt csinál vele mint hasznot. (Betolja a lepedéket az iny alá, koptatja a fognyakat.)

Darlyn Creative Commons License 2004.06.09 0 0 2336
Szerintem ez személytől is függ..hétfőig csak hat már!
Á, még csak tervbe van véve az egyetem. Jövőre fogok felvételizni, addig meg az egész évet át fogom tanulni. Én Pécsre szeretnék nagyon!!
Előzmény: Bicebóca (2335)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.09 0 0 2335
Nem megy ilyen hamar, sajnos. Illetve hál istennek, mert igy még van egy kis időm. Hát azért még fáj, még ha nem is annyira mint tegnapelőtt -pl. tudok aludni esténként :-). De azt hittem hogy a Dalacin gyorsabban hat -2 napja szedem mondjuk. Nem tudtok erről infokat, hogy mennyi idő alatt kellene elmulasztania a gyulladást?

Ti fogorvosnak készültök? Melyik egyetemen?

Előzmény: Darlyn (2333)
Darlyn Creative Commons License 2004.06.09 0 0 2334
neutrova! Hallottál az idei felvételiről? Állítólag piszkosul nehéz volt! Ami jó, mert akivel eddig beszéltem, mindenkinek elment a kedve attól, hogy jövőre újra próbálkozzon! Tiszta lesz a levegő nekünk! :)
Előzmény: neutrova (2331)
Darlyn Creative Commons License 2004.06.09 0 0 2333
Jah, én azt hittem olyan hamar megy, hogy most hétfőn mész vissza! :) Így most már nem fáj annyira?

Juj, én sem váltanám le a dokimat. Amióta járok hozzá, csak esztétikai dolgokat csinált, de nem sokára biztos talál valami lyukat, és nem mondanám azt neki, hogy jaj, bocs, ezt bízzuk más dokira..nem? Ez olyan fura!
Meg különben is, honnan fogod tudni ki miben a legjobb?!

Előzmény: Bicebóca (2332)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.09 0 0 2332
Ahha. Hát nekem valoszinleg többféle műsorom lesz majd, de nem szeretnék különböző dokikhoz járni velük...
neutrova Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2331
Rájöttem! Amilyen a probléma olyan fogorvost kell keresni! Ha esztétikai fogászat kell, akkor azt a dokit kell megkereni aki ebben kiemelkedő, ha beültetés v. implantátum, akkor egy másikat, aki abban a legjobb.
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2330
Köszi a biztatást!

Már bevettem 2 Dalacint, este beveszem a 3.-at. Egy kicsit már most is javult, de azért még eléggé fáj, különösen az orrom alatt, ahol fel is van dagadva, és úgy nézek ki pont, mint egy egér :) Remélem még 1-2 nap és elmúlik.

Én is abban bízom, hogy elmúlik a gyulladás hétfőig, és akkor jobban tud majd érzésteleníteni - különben tuti végem van :-((

A csiszolást még nem tudom hogy kell-e. Van egy fogam, ami nem illeszkedik a többihez, a jobb felső 2-es, nem tudom hogy azt ki kell-e húzatni, csiszolni kell, vagy fogszabályozni... erről még nem tárgyaltunk a dokibácsival. Az biztos, hogy hétfőig nem megyek vissza, akkor mindenképp túl kell lennem a gyökérkezelésen, és majd akkor tudok bővebbet mondani.

A doki Dr. Zombori Tibor, a Batthyány u. 22. szám alatt rendel, a felesége az asszisztense, mindketten nagyon aranyosak voltak. Hétfőn a szakmaiságárról is fogok tudni referálni :D De megnevettettek, és nem féltem :-) Az árairól még csak annyit tudok, hogy az egész szeánszért a röntgen árát, 2.500 Ft-ot kért el.

Darlyn Creative Commons License 2004.06.08 0 0 2329
Hogy sikerült a gyökérkezelés?
Előzmény: Bicebóca (2325)
Planney Creative Commons License 2004.06.07 0 0 2328
Ki ez a debreceni doki?
Előzmény: Bicebóca (2325)
neutrova Creative Commons License 2004.06.07 0 0 2327
Egy jó tanács: ne engedj az ép fogaidból csiszolni, csupán esztétikai okokból!
Előzmény: Bicebóca (2325)
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.06.07 0 0 2326
Ez tök jó! Legalább tudod mi fog veled történni.
Szurival nem lesz olyan borzalmas a gyk, főleg ha szeded a Dalacint, a gyulladás is apad addig.
Előzmény: Bicebóca (2325)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.07 0 0 2325
Tegnap este begyulladt a felső bal 1-es fogam. Piszkosul. Mivel aludni nem tudtam, fogászati oldalakat kerestem a neten, így találtam ide, és jobb híján végigolvastam a topicot. (a vérnyomásom a béka segge alatt volt, a gyors egymásutánban bekapkodott 4 fájdalomcsillapító szétdúrta a gyomromat, szóval tényleg nem volt jobb dolgom :-)

Délben végre elmentem fogdokihoz, de már rajtatok keresztül teljesen kitanultam a "szakmát" :-) A fogorvoshoz, akinél már nagyon-nagyon-nagyon régen nem voltam, mert félek tőle mint a tűztől, hála nektek, már pontos diagnózissal és kezelési tervvel mentem :))) Gyökérkezlés helyett egyből kértem az itt említett antibiotikumot, és az orvos se vette ezt rossz néven. Még mindig fáj ugyan a fogam, az ínyem meg be van dagadva -a röntgen kimutatta hogy van a fogamon egy nagy lyuk, de nem értem hogy ezt én hogy nem láttam, vagy hogy nem éreztem?! Na mindegy. A lényeg, hogy a doki kedves volt, nem akart olyan dolgokat rámerőltetni amiket nem akartam (foghúzás, gyökérkezelés azonnal), végig hangsúlyozta hogy minden csak megbeszélés kérdése, és a végére majd szép fogaim lesznek :-). Igaz ez még egy csomó idő, tömés, csiszolás, stb. Brrrr.... de az elszánás megvan, és már most köszönöm azt a sok segítséget (és bátorítást), amit ebben a fórumban kaptam. Hétfőn megyek gyökérkezire.

Jah, és a doki Debrecenben van, ha esetleg érdekel valakit. Nekem nagyon-nagyon szimpi, és a rendelője is szuperül felszerelt.

Üdv

Bice

Darlyn Creative Commons License 2004.06.06 0 0 2324
Hát igen, a fogápolás egy kész anyagi csőd! Ha belegondolok, hogy mennyi pénzt hagytam már ott a dokimnak..milliót érnek a fogaim! :)
Darlyn Creative Commons License 2004.06.06 0 0 2323
Naná!!! :)

A legjobb fogorvos legyen nagyon nagyon ember központú, kedves, kommunikatív, maximálisan végezze a munkáját, szeresse a munkáját, legyen ügyes és soha ne hibázzon!! :)

Előzmény: neutrova (2320)
Fed-1 Creative Commons License 2004.06.06 0 0 2322
Pőlus, MediaMarkt, Braun Oral-B szájápoló center 27.990 Ft, el. fogkefe + szájzuhany.
Előzmény: neutrova (2314)
Fed-1 Creative Commons License 2004.06.06 0 0 2321
Heh, fura kérdés. Mi számít leg'jobb'nak? Nem fáj, ügyes, türelmes, kézügyessége van, ő töm a legszebben? Vagy mik a szempontok? Van legjobb fodrász, színész, rendszergazda, ács, sofőr? Ők is emberek, van amiben erősek, van amiben nem annyira, nyilván hibázhatnak néha, csak ne az én számban :)
Előzmény: neutrova (2318)
neutrova Creative Commons License 2004.06.06 0 0 2320
Azt hittem az lesz a válaszod: Még nincs! Majd Mi leszünk! :-)
Előzmény: Darlyn (2319)
Darlyn Creative Commons License 2004.06.06 0 0 2319
Passz. Szerintem ez nem ilyen egyszerű, hogy valakit elknyveltek legjobb fogorvosnak. Szerintem több is van.
Előzmény: neutrova (2318)
neutrova Creative Commons License 2004.06.05 0 0 2318
Ki Magyarország legjobb fogorvosa? Van ilyen?
neutrova Creative Commons License 2004.06.05 0 0 2317
Ki Magyarország legjobb fogorvosa? Van ilyen?
Caries Creative Commons License 2004.06.05 0 0 2316
Rosszul tudja!
Előzmény: Kaktuszka34 (2310)
Darlyn Creative Commons License 2004.06.04 0 0 2315
Én nem tudok jól fogat mosni, 2 fogamon is kezd elkopni a fognyak, és néha érzékenyek emiatt. Ezért kell nekem elektromos fogkefét használni.
Előzmény: neutrova (2314)
neutrova Creative Commons License 2004.06.04 0 0 2314
Én is akarok venni egy teljes elektromos fogkefe készletet (szájzuhannyal). Az Oral-B csinál nagyon jókat,de 40ezer Ft. De a hagyományos fogkefét soha nem teszem le, mert az sok mindenben még a legjobb!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!