Kköszönjük! Én szeretnék ott lenni...... A zsákos krumplit is csak Csepelről vagyok hajlandó venni......:)) Évekkig jártak ilyenkor a nógrádiak felénk, sana az utóbbi időben nem futottam össze velük..... Egyébként nagyon izgat, hogy vajon hány magyar tehergépkocsi, illetve traktor "aktív" nálunk ! Van rá valamiféle felmérés?
Kicsit furikáztam a kis Porschéval a faluban, és igencsak érdekes az egyenesfutása. Tény, hogy lóg az egyik kerékcsapágy, nem is kicsit elől, és van holtjáték is a kormánynál, de véleményem szerint ez traktornál nem vészes. Én az első kerekek összetartására tippelek, mint okot, hiszen a kormány kis mozdulatára is reagál, csak semmiféle egyenestartása nincs a traktornak. Mekkorára szokás állítani az összetartást?
Egyébként tegnap szerkesztettem egy tartót, amire majd a generátort illesztem, hiszen az eredeti "lichtmachine" hiányzik, így a helyére került egy csapágyház, aminek a tengelyére egy ékszíjtárcsa, és innen lesz meghajtva egy Vaterázott Ford generátor, hogy töltése is legyen. Egyébként a Fiat lámpabetéteknek köszönhetően a szép formájú lámpák olyan szuperül világítanak! Csak ugye egyenlőre akkuról.
Korrekt elemzés, de vannak bizonyos rejtett okok és tényezők is. Magyarország eladósítása szándékos és tudatos volt, de ebből a magyar gazdaság nagyon keveset látott, úgy legfeljebb 3-4 milliárd dollárt, a többi machináció és herdálás meg testvéri és terrorista segítség. A cserearányromlás sem volt valós dolog. Egyszerűen arról van szó, hogy a külkereskedelemben óriási pénzeket loptak el, 1990-ig mintegy 105 milliárd dollárt.
Pontosabban 26-27 ! 26-án a messzebbről jövök jönnek hogy másnap fittebbek legyenek,27 én azaz VASÁRNAP! reggel 8 órától várjuk az emberkéket és kiállítókat,kötött program nincs,stabilmotorpöfögtetés,hofherrezés ,beszélgetés stb,délben ebéd,és ameddig igény van rá addig tart,akik szombat délután jönnek annak sátorhelyet vagy parkolást biztosítunk,este baráti beszélgetés ,borozás és szallonnasütés.
van egy film a duna televizión talán érdemes lenne megnézni. a film második részében a mezőkövesdi találkozórol készült egy kisfilm, ja, 14. perc után kezdődik kb .www.dunatv.hu/musor/videotar?vid=580667&pid=278850
Kezd tetszeni a beszélgetés, ezt talán már felérem íráskészséggel... Nem veszel túl sok felelősséget a válladra a fiad előtti szégyenkezéssel? Te sem kérted számon édesapádtól, hogy miért is nem tudta jobban rád szabni azt az éppen esedékes rendszert...rajtad sem lenne igazságos ugyanez. Bár tényleg nagy ember vagy, az ilyesmi legfeljebb Kim ir szen családjában működhet...ott is csak pár generáción keresztül. Én nem is szeretnék meghatározó tényező lenni, mert annyifelől próbálnának hirtelen befolyásolni, hogy belevesznék. Rendes becsületes ember nem állhatott soha a kormányrúdhoz, mert sokan tudnak keresztbe tenni az odavezető úton - és mert maga a hatalom is kifordít önnmagadból és a céljaidból. Rendes becsületes célok csak bemutatás kérdése, hogy minek látszanak... Most tisztán és világosan látszik, hogy a világ nem szép és tiszta, mi se vagyunk azok, és a gyerekeink is fel fognak nőni. Mert elég ha csak egy titkunk van, amit nem szeretnénk hogy közhírré tétessen... és már lőttek is a becsületességnek, meg a tisztaságnak. Melléd állnék, ha csapat kéne ennek a programnak a keresztülveréséhez... de nem merném vezetni, mert sok hibámról tudok... még a fiaim előtt is szégyöllöm néha hogy olyant kell elvárnom tőlük, aminek én se feleltem meg anno.
Amit írtál álláslehetőségek a gyerekeknek.... a régi boldog békeidőkben mi várt a gyerekekre...? Mondjuk az olasz-abesszín háború előtti idők gyermekeire gondolok, mert az a háború okozott Magyarországon először nagyméretű fellendülést a hatalmas mezőgazdasági termékigényével...
Így viszont mit mondhatok a fiamnak, meg tiéidnek, meg a többi magyar gyereknek?
Csak annyit hogy nagyon szégyellem magam? Elkurtuk a jövőtöket, mehettek mosogatni Angliába, lehettek valamelyik cigány maffiózó csicskása, akit elfelejtett az APEH vagyonosodva vizsgálni, vagy hárit ledobva, csecsemőfejjel beülhetnek egész napra a kis üvegkuckóba őrnek, hogy a meleg dolgokról most ne is beszéljek, stb?
Emésztőgödörben is jobb, ha a miénk. Ha a háziasszony környezet kímélő mosogatószert használ, kiváló komposzt alapanyag!
Ez mellé az egyértelmű program mellé én is felsorakoznék.
Annak tudatában is, hogy az ilyen megmozdulások szokták felfalni a saját gyermekeiket, meg annak tudatában is, hogy a jószándék is csak egy útburkoló anyag a büntetésvégrehajtási intézmény felé vezető úton...
Ez akkor is tetszetősebb formájú emésztőgödörnek tűnik, mint ami hivatalosan vár a jövőben...
Már kerültek, különösen arra felétek lefedték kárpótlási jegyekkel a Dunántúl nagy részét, de izraeli cégek járásnyi területeket vettek az Alföldön, stb.
Azzal, hogy most a nép az Isten adta nép, esetleg nem biztos a zsideszre szavaz, nem oldódik meg sem a föld kérdés, sem semmi más.
Az Anyaföldünk csak akkor menekül meg, ha unióból ki. A Lisszaboni szerződés az új tagok halála. Akkor a búzát is el lehetne adni. A bűnözés fékezése csak teljes rendőrség cserével képzelhető el. Talán akkor nem csak trafipax vásárlás lesz kizárólagosan. A múltiknak is el lehet mondani, hát ezt most bebuktátok irány haza, azelőtt is voltak boltjaink ezután is lesznek. A világbank, sajnos olyanokkal szerződtetek, akik már nincsenek és nem is lehetnek, nem kapjátok vissza a pénzeteket, ami nem is a tiétek. Egyértelműen bebukik a tőzsde, válság. No és? Húsz éve zuhanunk. Nem csak a világot felvásárolni szándékozó családok adhatnak ki pénzt, még az önkormányzatok is. Szláv szomszédainkhoz egészen más hangnemben próbálunk közeledni. Elkéstünk vele 89-ben, de valahol el kell kezdeni, országromboló pártfejek nem tölthetnek be soha többé állami funkciót.
Természetesen az otthon ücsörgünk és csak gyártjuk a gyerekeketnek vége. Szóval van teendő, de ilyenek nélkül lehet szavazgatni jobbra balra, de minek?
Nyilván nehéz ezt elképzelni rólunk akik már annyira elpuhultunk, hogy a teljes rossz tudatára is bólogatunk.
Hát igen Pesten,akciós kenyér ,tej,hús stb.mert ha lázad a nép akkor Budapesten lázad máshol nemigen,magyarul befogják az emberek száját egy kicsit,másrészt ott tudnak tömeget eladni. Csak egy szóra kombájn ügyben egy kis 10 centis kardánkuplung a kukorica asztalhoz ami szétment nemrég 120 ezer+áfa felháborító ,mellesleg szerintem direkt úgy van szerkesztve hogy egy bizonyos ideig bírja aztán nyekk!egyszerűen alul van méretezve. Azt mondják milyen jól megy a gazdáknak mert többmilliós gépekkel szaladgálnak,külsőre ez szép is de azt nem nézik mennyi hitel van rajta,és hogy a napi 10-12 órás zötykölődés a traktorban szétrázza az ember belét,az igazán nagy hasznot még mindig sajnos a kereskedők aratják le,a gabonapiacon és a gépkereskedelemben is,és ez kihat mindenre,és mindenkire pedig az országot a mezőgazdaság tudná egy kicsit tolni,nem a bkv vezérek,és más kutyaütők.
Ebben az országban semmi nem fog változni, amíg nem kerülnek terítékre azok akik felelőséggel bírnak az ügyben, hogyan bírtunk ennyire lecsúszni.
Ha a kedvencünk a dutra behalását boncolgatjuk, beszélhetünk az oroszokról egyebekről. Nem. Nekem meggyőződésem, hogy bábolna az áruló. Ők kaptak lehetőséget az iparszerű kukorica és baromfi termelésre, külföldi amerikai seggnyalásra a kádárrendszerben. Nem kell dutra, külföldön berugatva kurvákkal elkábítva, jöhet az IHC, meg a saját kombájn gyártás helyett, amiket láttunk a határban.
Sohasem értettem, hogyan várhatja el egy rendezvény szervező, hogy fizessé má fuvarköltséget is, ha má van egy olyan géped ami alig másnak.
Hál Istennek engem gyakorta felkeres a média kis filmet a biokertről, mangalicákról. Örülök neki mert ingyen reklám nekem, de soha senkiben nem merült fel, hogy mivel is tartozom. Merthát az időm, meg nem kis summáért adják ők el azt a filmet. Arról nem beszélek, nem engedem el őket üres kézzel.
Külföldön, nem így megy, mert nálunk ez az egész pofátlanság.
Egyszer voltunk biogazdaságot nézni Németországban, kb. 1 órát tébláboltunk. A végén a szervező, nyomott egy 100-ast a gazdának.
Igen, mert ott mindenkinek egyformán bronzból van a keze. Nálunk sok iparosnak, meg managernek aranyból, nem írom ide ők mit gondolnak a mi kezeinkről.
Még csak egyet a témámhoz. Állandóan ilyen szövetkezeti bolt, meg szociális üzlet a fővárosi vásárlónak, hogy minnél olcsóbb legyen neki a magyar áru.
Azon túl, hogy ami pesten 50 Ft-ba kerül, az vidéken 200. Kérdésem, miért kell hogy a vidéki terméke egyre olcsóbb legyen. Mit csinálnak meg büdöspesten olcsón a vidékinek?
Meghívtalak volna titeket is de pénz egyenlőre nekünk sincs,hogy honoráljuk a dolgokat,tudom hogy messze laktok,de dutra nélkül is szívesen látnánk titeket és a családtagotokat.
Bábolnai napok!? Meg van a véleményem a nagy IKR-ről! Képzeljétek meghívtak,hogy vigyek el 3 db. Dutrát a kiállításra.Már a szervezés zötyögősen ment,mert az osztályvezető úr azt várta hogy én hívjam fel őt. Ez még nem is okozott volna gondot,mert van nekünk egy Nagy Vilmosunk aki közvetített a szervezésben.Ő telefonált az IKR- nek,utána nekem azt megínt az IKR- nek és így tovább.Aztán jött a nagy ÉKRDÉS! Az utiköltség!! Hát gázolajat tudnak adni! Kalkulált a tréleres ismerősöm,és baráti áron 40 000Ft-ot mondott a kétszeri fuvarra (odaköltözés-visszaköltözés) ezt g.oljra átszámolva 140 liter.Vilmos megmondta az osztályvezető úr-nak,aztán mindjárt nem akart Dutrákat a kiállításra. Gondolom ha a saját kontómra elviszem őket,akkor szívessen vártak volna.Sajnos alkalmazotti fizetésből nem megy,az IKR-nek meg egy jelentéktelen költség lett volna!!Ennyit az IKR-ről. Bezzeg az Axiál tudott télert küldeni,mikor Axiál napokra Dutrákat akartak,sőt még a traktorokat is tele tankolták hálából!