A 2.részről meg csak annyit - bár lehet, én vagyok a naiv - a színészek eleve is egymást választották be, azaz nem valaki "kinevezte" őket fentről.
Amikor 2000-ben alapították a nemzet színésze kitüntetést, akkor muszáj volt, hogy valaki önkényesen kinevezze a nemzet színészeit. A választás Schwajda Györgyre esett.
Az 1. rész nem feltétlen OFF... Én írtam, mert olvastam valahol, és sajnos nemcsak "lehetséges... Igaz , mert R.G. eleve benne volt a 12(?)ben , Zenthe csak Bessenyei halála után került be.
A 2.részről meg csak annyit - bár lehet, én vagyok a naiv - a színészek eleve is egymást választották be, azaz nem valaki "kinevezte" őket fentről.
Valamikor felmerült, hogy lehetséges, hogy Raksányi Gellért hamarabb lett a Nemzet Színésze, mint Zenthe Ferenc (és Avar István vagy Szabó Gyula) .
A válasz egyszerű:
"Az elismerést először Schwajda György kormánybiztos, a Nemzeti Színház Részvénytársaság vezérigazgatója javaslatára adományozta a nemzeti kulturális örökség minisztere. "
Hálás vagyok a sorsnak, hogy még ezt a hozzászólásodat megelőzően elmentem aludni tegnap - Kutya fogsorának említése és a Bűvésznő piros kendős produkciójának elgondolása együtt bőven elegendő lett volna egyheti álmatlan forgolódáshoz... :)
A Szerelem második vérigben a pasas, (taxis?) aki az elején felveszi a srácot, ugyanaz a színész, aki az uszodában mint úszómester nem hagyta veszni a csütörtöki ultipartit, és ezért vízbeugorva mentette ki Jutka egyik tanítványát zárórakor (aztán pedig a sípjába fújt, amiből fröcskölt a víz).
Én ártatlan vagyok! Igazán csak vacsihoz ittam egyetlen pohár borocskát. De, hogy itt mi lehetett, talán csak Robicsek tudná megmondani, de ő meg ne mondjon semmit, mert, még Flórát is képes molesztálni! Hajlok rá, hogy csak a saját gépem tréfálkozott, Ti meg mindnet úgy láttatok, ahogy kellett. Az igazság odaát van...
Mostmár nálam is, megint... Körteszörp vagy pályinka, tényleg nem értem. Mert, kétszer is beléptem, kiléptem, mielőtt felpanaszoltam a dolgot. Aztán mentem a lomtárba, helyreállítottam Jankát, újra beszúrtam, erre megint ő van az eredetiben is. Ó, Szent Szövegszerkesztő a kirakatból, borogass!
Ez hótt komoly volt: ténylég Janka volt a képen, még, miután beszúrtam. De, aztán törültem a géprőla képet, és,lehet, az okozott ilyesmit? Egyébként, naná, hogy ittam: péntek este + szomsza = jó kis egri rosé...
Nyilván pongyola fogalmazás esete forog fent, és a bérleti jogot kívánják megvásárolni ;o) Pedig, mikor Almával a főnököt hivatták, fogadni mertem volna rá, hogy egy újabb maffia ajánlja majd védelmi szolgáltatásait ;o)
Nekem csak az nem fér a fejembe, hogy milyen alapon akarják a megjelent üzletemberek LACITÓL megvenni a presszót, amikor a szerencsétlen CSAK bérli? Hiszen sápítozott már nem egyszer, hogy sok a bérleti díj, meg a múltkor is, hogy megemelte a tulaj a bérleti díjat. Na?
Dráma van, ma belealudtam az elejébe, azért lenne itt egy feladat a kedves tanulóifjúságnak, a jövő heti napisajtóból gyűjtsük ki az egészségvédelemmel foglalkozó cikkeket! :) Szép volt, ahogy Takácsék összeütőtték a cipősarkaikat és egy pillantás alatt a Hősök tere díszköveiről a földalatti lejáratához kerültek... :) Abból viszont kimaradtam, hogy Juli megint elsikkasztotta a családi dugipénzt? Csak nem a stúdióra kellett már megint a zsuga?
Azért Janka előtt is söröcske figyelt, meg a presszóban sem narancsot ivott Dezsőnk, mint tegnap ;o) Amúgy, én halálra sértődnék egy ilyen Feri féle reakciótól. Persze, értem én, hogy kell a zsé, és, hogy nem ő tehet róla, sőt, talán még azt is,hogy addig nem megy "keccsölni", míg nem adja meg neki Góliát az előzőek árát, de a nincsből nem lehet pénzt varázsolni hirtelen, és rohadtul nem tetszett a végén az a duma sem Heronktól, hogy ezek szerint Góliát megbízhatatlan. Akinek ilyen barátai vannak, hát, annak nem kellenek ellenségek....
Én is azt hittem, hogy itt valami tetlegességre kerül sor, de ez a nemtörődömség... tiszta csalódott vagyok. Bár, nincs kizárva, hogy még lesz folytatása a történetnek a következő részben?
Kár, hogy vége ennek a sorozatnak, megnézném a reakciókat a mai világ dolgaira. :(
Pl. mit szólna Janka anyó a mai fapadosok világában,( tutti össze-vissza repkedne a világban 1500+illetékért) hogy a mai naptól nem lehet szesz felvinni a fedélzetre, RGO nem lehet betintázni repkedés közben.
Eddig ezt még lehetett... Egy élménnyel kevesebb.
Disznóvágós rész, bocs fejezet nem volt a Szomában?
Megnézném, ahogy Vágási a böllér, Kutya és Sümi hurkát tölt, Etus pedig belet mos :)
Fagylalt felirat bejátszott Etus leánykérése alatt :) !!!!!!!!!!
Janka ismét piát lejmol.
Kaiser is szponzor?
Feri nem nézi el az 1 hónap fizetési hátralékot a régi barátjának, üzlettársának, de a munkahelyéről kirúgatta magát egy kollegináért.
Feri, Feri ennyit ér a barátság?
Az asszonyt meg helyettesítse a párttitkár az énekórán, mert ő lógni akar egy kis diák miatt. Biztos majd mozgalmi dalokat tanít a gyerekeknek.Mint a mókus fent a fán...
Julcsi levele nem volt lezárva, kicsit gyorsan kinyitotta...
Helga cuki kis harisnyája erotikát kíván!De majd Don Juan megadja neki...
Jack Dani, Bali, Chivas, Jim Beam, Malibu, Amaretto a rövidital kínálat a presszóban.
A 2 üzletember csávó járja Budapest presszóit és vásárlási ajánlatokat tesz?
Ki az az elvetemült, aki Etust akarja feleségül venni?
Kicsit gyér a forgalom a maihoz képest az Andrássyn és a Dózsa György úton.
Feri kipakolja az ÁRU-kat a hűtőbe. Már, azt hittem ő is közértes lett, hogy ilyen terminusokat használ... Aztán abszolút megértő Góliáttal, mert nála az üzlet, meg a barátság nem ugyanaz, Góliát szüljön vagy izzadjon zsét három napon belül, mert neki köll...
DNS bácsi és János meg erkölcsi fertőbe süllyednek, amikor vállrándítással eltűrik a feketemunkát + tudják, hogy baja lesz a melós kezének, mert a főnöke nem viszi majd orvoshoz, de nem tehetnek többet...
Pongi már megint beteg, 39° feletti láza van. Szegény, állandóan beteg, hisz a táborban is ilyen magas láza volt.
Igen, a mókust én is láttam és még azelőtt írtam be, -habár időben később- hogy elolvastam volna a hozzászólásod. Úgyhogy egymástól függetlenül vettük észre....
100%-ban egyetértek! (vagy, ahogy Raksányi Gellért mondta volna a Ványadt bácsiban: bizony, bizony, Ványadt Ványadtovics Vinyov, mintha csak magam mondtam volna...)
"azért nézzük, hogy aztán fikázhassunk" Na, ez a lényeg. Magányügy, de a BK-t, szégyellem, de sokáig néztem. Bosszankodva, csapkodva, péklapátot követelve a szereplőknek. Aztán, eljött az idő, hogy azért, hogy követni tudjam az igen vitriolos tollú BK fan topik hozzászólásait. De, aztán elért egy olyan szintre, hogy ezzel együtt is nézhetetlen nem lett. Azóta csak topikolok a fent említett topikban, de a sorozatot már nem nézem, mert nem bírom nézni.
De a Szomszának EKKORA hibái és, ami fő BK-szerű hibái (logikai bukfencei) nincsenek. Igen, érződik benne a jószándék, az adni akarás. És tényleg jól példázza a kort, amibe, velem együtt, beleszületett (ellentétben a BK-val és társaival, amiről talán meg sem tudnánk mondani, mikor játszódik) A megvalósításba azonban bőven csúsztak hibák. Erre nem lehetünk vakok... De, ezzel együtt szerethető. Szeretjük is.
Én nem hiszem, hogy bármely gyakorló színész megbántódna azon, ha az általa játszott karaktert kritika éri. Ha az ellenszenvessége miatt bántják, az épp hogy őt, a hiteles alakítást dícséri (kicsit ellenpélda Janka, aki antipatikusra lett írva, de a zseniális játék miatt itt osztatlan népszerűségnek örvend), a mondókája ostobaságáért pedig nem a színész, hanem a forgatókönyvíró felel. Magát a színészi teljesítményt viszonylag ritkán, és gyakran ugyanazon szereplőknél kárhoztatjuk...
Ami a hibák vadászását illeti, ebben - ha mélyen magamba nézek - lehet némi igazad. Ámde egyrészt élvezem, másrészt igazán beláthatod, hogy olyan nagyon azért nem kell vadászni a hibákat... :)
semmi probléma nincs az építő jellegű kritikával,elvégre ha szeretünk valamit azt a hibáival együtt tesszük,még akkoris ha azokat észre és esetleg szóvá tesszük.
A baj akkor van,ha valaki ténlyeg azért ül,le hogy azt várja és gyorsan feljegyezze ha valami ilyesmi történik.Ráadásul volt róla szó,hogy esetleg egy-két szereplőt ide csábítsunk a topicba.Szerintem ők mindannyian szeretik a saját figurájukat,nem véletlen,hogy soha nem lépett ki senki önszántából a sorozatból.
Ha én lennék mondjuk Frajt Edit például nem biztos,hogy szívesen írnék,amennyi kritika az általa játszott figurát éri,de írhattam volna majdnem bárkit.
inkább a szüleit kellene szidni (nekem nagyon is meg van a véleményem róluk, hogy hagyták, hogy Mayti ennyi ideig szerencsétlenkedjen
Azért Horváth Ádámnak is van némi felelőssége. Egyrészt azért, mert a filmezésre alkalmatlan kisfiút nem cserélte le rögtön akkor, amikor ez kiderült, másrészt pedig azért mert nem is törekdett arra, hogy legalább egy kicsit is megnyissa, felodja Matyit.
Amúgy én kedvelem a fiatalurat. Igaz, nem olyan tehetséges színész, mint Flóra, de inkább Matyi, mint Kutya vagy Etus...
szerintem felszínesen szemléled a dolgokat és azt nem veszed észre, ha dicsérünk valakit... és sajnálom, hogy nem érted ezt a furcsa ragaszkodást a sorozathoz, ami lényegesen több annál, hogy azért nézzük, hogy aztán fikázhassunk
és bevallom, igen, nagyon nehéz lenne Kutya, vagy Etus színészi teljesítményéről jókat mondani, próbáld meg légyszi, kiváncsian várom
és miért fikázzuk Matyit, mikor csak az a bibi vele, hogy fél a kameráktól??? könyörgök, mert egy tévésorozatban szerepel, az EGYETLEN követelmény egy ilyen kisgyerek-szereplőnél az, hogy ne parázzon a kamerától... persze, inkább a szüleit kellene szidni (nekem nagyon is meg van a véleményem róluk, hogy hagyták, hogy Mayti ennyi ideig szerencsétlenkedjen a Szomszában), de istenem, Matyit látjuk a tévében...
A topikindító keserű szavai arra késztetnek, hogy az eddigiekkel mélyen egyetértve magam is kijelentsem: szeretem a Szomszédokat, utálok egy részt is kihagyni, de osztom az index Zenthe halála kapcsán elejtett félmondatnyi véleményét, hogy ez egy "felületesen összegányolt" sorozat. A szándékai tisztessége vitán felül áll, mégha gyakran naívak is, a megvalósítás azonban gyengécske, amit indokolhat persze az akkortájt szorító idő, az aktualitás kényszere, de korántsem ad felmentést rá. Azért én is az összehasonlíthatatlan hangulata, világa, az általa megidézett kor, és egynémely színészei miatt bámulom megszállottan. Tehát ne keseredj el, és ha lehet, térj vissza közénk, kedves topikgazda, ha szapuljuk is, csupáncsak szeretetből tesszük... :)
Egyetértek. Szerintem senki nem gyűlöli és fikázza a sorozatot, hiszen azért nem érdemes nézni. Mindenki - ki hogyan tudja a maga eszközeivel - próbál tréfás-gunyoros megjegyzéseket tenni, élvezettel leleplezni az apró hibákat, stb. Különben miért vennék fel az emberek és archiválják az egyes részeket epizódokat?
Egyik olvtársról sem tudnám feltételezni, hogy valóban megtenné, amiket ír... :)
Nekem hatalmas retro fíling az egész és élvezem a részeket, mert a miénk, mert helyenként sete-suta vagy teljesen viccessé válik egy apró hibától egy jelenet. Szerintem nem szabad komolyan venni... :-)
Minden hibája és bumfordisága ellenére kedvelem a sorozatot. Hiába fikázzuk és gúnyolódunk, azért szeretjük. Aki nem először nézi, az jót nosztalgiázik. A fiatalabbak pedig rácsodálkozhatnak a kor egyetlen magyar szappanoperájára.
Ha tehettem megnéztem annak idején is, akkor is jókat derültem rajta. Ne várja senki, hogy a pompás színészi játékot és a kitűnő rendezői teljesítményt dícsérjem. Mindegyik színésznek van, volt ennél jobb szereplése is. (na jó, többségének.)
Nekem azóta negatív figura, mióta itt írta vki, hogy 120.000,- Ft-ért jött volna el egy rajongói találkozóra. Azért ő nem egy szupersztár, hogy ennyibe kerüljön. Meg különben is.
Azzal, ha csak simán imádnánk, imádnák, nem ez lenne a legpörgősebb topik a TV@Rádióban.... ;o) Amúgy, én az életben is ilyen vagyok: ha szeretek valamit, azt a hibáival együtt szeretem. És, tényleg szeretem a szomszát (illetve akkor is szerettem, amikor először adták, de arra már nem emlékszem, akkor miért) , mert egy életérzést hoz vissza, mert egy csomó olyan színész van benne, akiket szeretek, mert vannak benne életszerű helyzetetek (szemben a BK-val és társaival), más kérdés, hogy aztán életszerűen leszne-e megoldva.... De, ettől még igenis észreveszem a fagylaltot, a szövegszerkesztőt, a fiatal szerelemek közti hosszas magázódást, a konfliktusok ki és meg nem beszélését, Kutya rothadó fogait, az ismétlődő szitukat.... És, nem csak itt veszem észre, hanem bármilyen más filmben. Amúgy, meg, átírva az "érte haragszom, nem ellene" mondást, "érte gúnyolódunk, nem ellene"... Kár, ha nem érted, nem érzed a különbséget.... De a kritikus sem tudna jobban eljátszani egy szerepet, tehát, amit mi itt folytatunk, az sem jelent semmiféle felsőbbrendűséget, csak max. nyitott szemeket és nem elhülyített elméket... Szerintem.... (amúgy, akik nem nézik, mert nem akarják nézni, azoknak aligha van róla véleményük azonkívül, hogy nem szeretik ;o)
Nem konkrétan Matyit, hanem azt, aki egyáltalán bevette szegénykémet. Lehet, azóta tehetséges "számítógépes" lett belőle, de, talán nem a szomszéd kisfiát vagy a keresztanyám ángyának unokáját kellene bevenni, hanem egy olyat, akinek élmény, ha forgathat és még valamenynire természetes is a kamera előtt. (pl. Ábel ANita is hihetetlneül aranyos volt kis korában, még a Családi kör idején, de Flóra sem rossz, persze, neki nyilván könnyebb, hogy a saját anyjával...)
Ne nevess, én pont onnan ismerem, hogy anyósom, aki titkárnő volt aktív korában HAZAHOZTA a munkát. (olyan 1990-91 táján) Azaz, a gépet azt apósom, meg az autó hozta hozzá ;o)
Egy-két hete (egy-két kéthete) Robiné már járt Julinál kozmetikai célból. Nem vált be. Gondoltam a pénzt akarja visszakérni. Azt nem tudom hogy akkor bemutatkozott-e Magenheimné, honnan vette Forgács néni hogy ő a csábító anyja.
Én továbbra is paff vagyok, hogy a nőci az ún. házasságtörő fél ANYJÁHOZ megy panaszra.... A nagy és önálló Julcsira ezek szerint HÁ sem tekint annyira felnőttként???? (amúgy, lehet, hogy már fodrászoltatni is terepfelmérésen volt a kis sipítozó, csak nem siette el) Ha még lenne Julcsinak férje v. lovagja, és odamegy, lehet azt mondani, hogy bosszú, de ez mire jó????? HA dolgozni fog, és hibázik, a főnök majd behivatja Mágent, vagy intőt ír a munkakönyvébe????
Amúgy, szerintem Juli mondhatott volna bármit, az ilyen, niylvánvalóan sületlenséget beszélő nem csap a homlokára, hogy tényelg, most, hogy mondja, az én férjem a hibás... De, azt mondhatta volna, hogy, ha nem tünt fel Önnek asszonyom, a férje nem pedofil, magyarán a lányom felnőtt ember, én meg nem felelek érte. (de spec. az igen rossz duma volt, hogy ez egy munkahely, ahol dolgoznak, az előző mondatban meg közölte, hogy zárva vannak...) Ha a következő részebn netán Mágenhez megy panaszra az asszonyka, remélem, az elmondja neki, hogy a nagypapi bejárónője szerint együtt sem élt a férjével, mit hisztizik? De, valahogy nagoyn nem volt eza jelenet kitalálva...
a többség azért nézi,hogy utána beírja,hogy mi nem tetszett,mit rontottak el,hány oda nem illő kifejezés volt,amit ő nem használna stb.
és nagyjából talán Taki bácsi az egy akiről még nem írtak rosszat,de egyébként mindenkit,mindeki agyonütne péklapáttal,baseballütővel meg egyebekkel.És ők a rajongók akik nézik,ezekután már nem is szeretném hallani,hogy akik utálták a sorozatot és nem nézik azoknak mi a véleménye az egészről...
Én úgy emlékszem, azt mondta, hogy ÉPPEN MA öt éves.... Lehet, hogy szokás szerint itt is keveredett a valóság a fikcióval, és a kis beszédművész volt aznap öt, nem Matyi? (persze,a többieknél könnyebb dolguk van, hisz a színész születésnapján köszöntik automatikusan a szereplőt, de, hát ott nem is volt része a születése a storynak. Kivétel Flóra, de, hát, ő meg egyenlő önmagával ;o)
Ez a raMatyi gyerek egy komplett idióta.Egy debill.Egy gyengeelméjü.Egy hülye.Egy kretén.Egy szellemileg visszamaradott.Egy retardált.Egy amőba.Egy negatív IQ. Ebben a baseball sapkában még a buta arcát sem lehetett látni.Nagyon lehúzta a fejét.A bomberdzsekivel meg gondolom készült a jövőjére mint örző-védő.
Julinak egész jó lábai voltak,mikor futni láttuk a folyosón... Hej, ha én is köztetek lehetnék... ;-) Mármint akkor.Most talán inkább kihagynám....
A bringások előtt átfutott egy mókus.Mondom egy MÓKUS! A mai rész legjobbfej szereplője.
Béka bácsi: "-Bejelentem,hogy továbbra is tanítok,de nem tarok igényt pénzre." Béla bá, nagyobb mártír vagy mint Zoja Kozmogyemszkaja. Emlékművet Bé bácsinak.
Lenke né: "-Mert az a fiu aztmondta csináljak azt amit akarok és még mondott 1-2 keresetlen szót,ill.felszólítást,amit én ki nem ejtek a számon." Mi lenne az öreganyám? Csak nem étkezési céllal, fogyasztásra kínálta fel a nemiszervét? Hűha...Micsoda fertő. Tiszta Szodoma és Gomolya...
Hát ennek a Vicának is kiba..ott szóval nagyon jó lába van. Jó kis ri-csaj.
Ez a tésztaképű külvárosi mosónő, honnan a fas..mból tudta,hogy abban a szalonban dolgozik Julcsi anyja? Vagyis,hogy pont ő az. Julia már bemutatkozott neki? Robiné: "-Ne aggódjon asszonyom,még megtalálom" Mivan-mivan-mivan? Beszóltál kisköcsög? Megtalállak! Te kis hülye. Birkózó sz.rt ettél? A Hősök terén aludtál? Vagy megittad a lábvizemet?
Ez a lakásszámozás dolog már régebben is téma volt. Azóta direkt figyelem, meg visszanéztem pár részt. Szerintem, és a jelek szerint mindent az első emeleten forgattak (legalábbis az első 20-30 fejezet után), és meglehetősen trehányul cserélgették a lakásajtókon a számokat. Sümeghy lakását általában úgy jelzik, hogy két szám van az ajtón (32, 33, 34-ben is lakott már). A többi lakás is volt már összevissza számozva, pl. Takiék voltak már 3-as lakás (pedig a valóságban az a 2-es lakás a házban), Vágásiék ajtaján pedig volt már, hogy nem is volt szám (amikor jöttek a nyomozók, a valutás ügy miatt).
Amikor Jutka cseverészett Julcsiéknál az ajtóban, jól látszott, hogy a szomszéd ajtón a 33-as szám volt. Ez azt jelenti, hogy az Sümeghy lakása. De akkor hol van a stúdió? Vagy az is abban a lakásban van? Matyi pedig október 3-án született, Feri névnapja előtt egy nappal. De akkor mért mondta, hogy Matyi ma öt éves? Egy 5 éves gyerek úgy viselkedik, hogy a film elején Matyi? Még a kamerába se volt hajlandó belenézni, a nyolc számmal nagyobb baseball sapkájában csak a földet bámulta. Tényleg ideje leváltani! Bár ezt már korábban is megtehették volna!
Flóra beszólása - "Mikor leszek húszéves?" - engem eléggé emlékeztetett a Besenyő család Evettkéjének egyik gyöngyszemére: "Én régen hány éves voltam?"
Azt nem értem, hogy Etusnak miért csak akkor lett égető a JulcsiRobi probléma, amikor össze is futott a lovaggal a kávéházban. Virágh révén eddig is tudott róla, nem tudom, eddig miért nem volt fontos, hogy Julcsi is megtudja az igazat. Most viszont hirtelen annyira sürgős lett, hogy a Bűvésznő már a kávéházból felhívta Mágenéket. Ki érti ezt?
A Rositext Mini szövegszerkesztő nagy dolog volt a nyolcvanas évek végén (vagy kilencvenes évek legelején): beépített húszsoros sárga-fekete képernyő, 32 kilobájt memória és potom harmincmázsás tömeg. Úgy hirdették, hogy a titkárnő akár haza is viheti a munkáját! Persze, de csak ha Fekete László erőművész, esetleg a VágásiGóliát duó segít neki a cipekedésben (vagyis inkább keccsölésben)...
- Hegyi Bernátot Kutya bácsinak szólította Vágási Feri, kétszer is! Múltkor még ő volt felháborodva, hogy Julcsi elmebeteg módon kezitcsókolommal akart neki köszönni. Az sem volt olyan sokkal durvább!
- Csaba tanár úr szerint olyan drágák a tankönyvek, hogy az emberek nem engedhetnek meg maguknak egy kávét vagy hasonló luxust!
- Alma keze természetesen pont két hét alatt gyógyult meg teljesen! Viszont Sánd-Orrnak négy hetet mondott. Ölég nagy hülyeséget beszélt, de hát Vágási Feri sittes időszaka is hol négy hét volt, hol pedig hat!
- Öreg Mentőstől hallottunk egy "gépkocsi"-t, Lenkétől egy "lovag"-ot, Dénestől egy "fotball"-t és egy "televízió"-t, Kutya úrtól és az egyik tanártól (Bujákitól vagy Csabától) egy "pompás"-t, valamint Júliától egy "csokoládé"-t. Ezenkívül a fejezet elején lévő Magenheim-lakásbeli jelenet három mondatába bele volt sűrítve a Szomszédok tizenkét éves történelmének szinte teljes mondanivalója: Juli: "lovag", Flóra: "csokoládé", Etus: "pompás". Szerintem ez a jelenet tartja a szomszédokos közhelyszavak sűrűségi világrekordját! Főleg az óvodás Flóra "csokoládé"-ja volt rémes!
Ezt a "zváj keccsmannt" nagyon tudom csodálni. Amíg megvolt az IFA (hova lett?), addig sokkal hitelesebbnek tartottam a költöztető vállakozást, mint amióta egy Zsuk kisteherautóval képesek bármilyen bútormennyiséget bárhová elvinni. "Eccerre" is!
És valljuk be őszintén: nem tudni, mire készült annyira GG, de a sminkje RÉMES volt! Nekem ez a szó jutott eszembe. ;-)
Na most! Juli a totális mellébeszélés helyett (Nem ismerek semmilyen Robit.) simán visszavághatott volna az igazsággal, miszerint nem Julcsi csavarta el Robicsek fejét, hanem az magától csavarodott el, s nem Julcsi járkálgat Robi után még most is, hanem éppen fordítva van. Bár mi tegnap csak egy ilyen esetet láttunk, ma úgy beszéltek a dologról, hogy rendszeresen előfordul. (Mindenhol megtalálja.) Ja, igen: otthon, mert hova jár még Julcsi rendszeresen?
Apropó, Józsi! A tegnapi fejezetben, amikor Magenheim hazvaitte a kórházból az anyósát, megnyugtatta, hogy tele van pakolva a hűtő, és zöldséget, gyümölcsöt majf Józsi hoz. Nos, már tegnap 100%-ra vettem, hogy Józsi csak ma, azaz két hét múlva ér oda a sok pompás zöldséggel, gyümölccsel. Messengerina, töltsük ki együtt azt a lottószelvényt? :-)
Tényleg, mintha én sem láttam volna kaszkadőröket a stáblistában. Azt nyugtáztam, hogy ilyen mutatvány után Bujtor van kiírva rendezőként, de hol van a Bt.?
Azért a Vágási házaspár korrekten visszafogta magát Matyi jelenlétében, amikor kiderült, hogy aznap egyikük sem végez időben a munkával, így nem tudják elhozni az óvodából. Ha nem lett volna ott a srác, valami ilyesmi hangzott volna el:
- Én ma nyomda után keccsölök Góliáttal, nem tudok Matyiért menni. - Nekem meg hosszú ÉS nehéz értekezletem lesz, biztosan nem végzek időben. Mi legyen? Megkérjem Magenheiméket? - Szerintem meg hagyjuk ott, úgysem beszélt eddig egy büdös szót sem! - És ha utánunk hozzák? - Francba, tényleg!
Matyi tényleg októberi, ezt korábabn már kitárgyaltuk. Mivel ez a fejezet szeptember legvégi, így szerintem Jutka csak "megelőlegezte" Matyinak az 5. születésnapot. Az a 2-3 hét belefér. ;-) Azért a "mindjárt" vagy a "nemsokára" szó így sem ártott volna ebbe a mondatba!
Lenke néni elég halovány volt a 212. részben! Igen béna volt a megijedése, amikor Taki bá megemlítette neki, hogy Alma elvágta a kezét.
Az meg egyenesen rémes volt, hogy csak addig félt az újabb rablástól, amíg a férje fel nem ajánlotta, hogy ő viszi a szatyrot. Meg is mondta, hogy ő csak az elszámolás miatt aggódik, magyarán szólva leszarja, hogy a férjét kirabolják-e, vagy sem! Mondhatom, igazi szerető feleség!
Igen, az zavart meg, hogy aztán Panni hivatlanul felvitte a hapsit Julcsi bulijára, ami azért nem volt egy nagyon udvarias dolog, bármekkora HP volt is Julcsi...
Erre bátorkodtam tegnap mondani, hogy az élet igenis részét képezi a forgatókönyvnek. Irl azok lettek, tehát ez került a forgatókönyvbe is ;o) Amúgy Millerzé számítógépes lett nem? Már SZomszailag,mert az életben sajnos...
Apropó, Millerzé, ugye, vele is fog járni Julcsi? És, akkor úgy kerül elő, mint volt sulitárs, vagy, más szerepben (ahogy többen más-más szerepben bukkannak időnként elő?) HA önmaga, akkor milyen érdekes, nem, mert úgy rémlik Klaudia vele volt még azon a biciklistúrán, mikor először felbukkantak a sorozatban. Magyarul a két pár felcserélte tagjait :o) Igazi szappanoperai elem a mindenki mindenkivel, körbe-körbe....
Szelényi János felhívta Vágási Jutka figyelmét, hogy a tábortüzeket nagyon alaposan el kell oltani. Múltkor is egy iskoláscsoport után a tűzoltóknak kellett gondoskodni arról, hogy ne történjen katasztrófa!
Mondtam, mondtam, hogy vigyázzatok ezzel a Pongráckával! Oltás helyett elbeszélgetett a szarvasaganccsal meg vödör vízzel!
Elég vicces, hogy Julcsi társaságából szinte mindenki színész lett: Panni, Klaudia, Kristóf... Még véletlenül sincs senkinek közgazdasági, műszaki, idegenforgalmi, bölcsész- vagy természettudományi érdeklődése!
Alma helyében jókora pofont lekevertem volna Sándornak! Miért erőszakoskodik, hogy mindennap felmegy látogatni? Jó, hogy nem ajánlja fel, hogy mindjárt odaköltözik!
Egy elvágott kéz miatt természetesen két hétig kell otthon maradni (akárcsak az influenza vagy a mandulagyulladás miatt). Alma mindenképp a nagyszüleihez akar menni, és ezt azzal indokolja, hogy ott "kéznél van a mentőorvos", ha át kell kötni a sebet. És mit csinál az a sokmillió honfitársunk, aki nem lakik egy házban egy mentőorvossal? Lehet, hogy Alma belehalna ebbe a sérülésbe, ha Sándorral hazamenne?
A Véreb u. 2. már legalább a harmadik ilyen bizarr cím volt a sorozatban. Nem erőltetett ez egy kicsit? A külföldi nevekkel, szlogenekkel kapcsolatos sznobhatást viszont hitelesen ábrázolták. És ez mennyire így van ma is!
Etus rászólt Virághra, hogy ne járkálja össze a frissen felmosott padlót. Majd kiment, behozta a villámgyorsan megfőzött kávét, majd közösen trappolták össze a padlót, ahogy elindultak asztalt pakolni... :->
Panni nem nyúlta le Julcsi barátját! Julcsi volt hüly**icsa, és dobta Dávidot, de előtte egy ideig mocskos és alattomos módon kettős játékot játszott. Aztán meg ő volt megsértődve, amikor a nála nagyságrendekkel jobb nő Pannihoz menekült a Dávid lovag!
Egyébként Julcsi ma (vagyis múlt hétfőn) borzalmasan és kibírhatatlanul viselkedett a kávézó teraszán. Miért sértődik meg azon, és tesz megjegyzéseket, ha a barátjának közbejön egy fontos üzleti tárgyalás? Ráadásul a mozijegy sem ment veszendőbe (amit nyilván Robi fizetett), mert Julcsi magával tudta vinni Pannit!
Megnéztem a múlt hétfői (212.) részt. Néhány rövid észrevétel (aztán majd jönnek a hosszabbak):
- A stúdióban ismét az Enya: Sail Away instrumentális változata szólt.
- Hallhattunk egy "pompás"-t Öreg Mentőstől.
- Virágh doktor megszólalt Etusnak: "Szó sem lehet róla!" Ez ugyebár Juli kedvenc megnyilvánulása, főleg mikor a lánya kér tőle valamit. Egyszer talán az Öreg Mentősnek is mondta, amikor Misi papagájt vitte fel Magenheimékhez.
Ez lehet az, valóban, akkor ezért tűnt olyan ügyesnek a srác... Viszont hősiesen viselte a forgatás fennmaradó részét, hacsak nem az esést vették fel utoljára. :)
Igen valószínű, hogy ez volt az az eset, nem gondoljátok? A hiedelmekkel ellentétben a kaszkadőrök, legalábbis a kardozós-lovazós ág képviselői nem kórházi osztályokon töltik életük felét. Párdányi egyetlen törését 1995-ben, a kíméletlen akciójeleneteiről elhíresült Szomszédok sorozat forgatásán szerezte.
A biciklis esés előtt - amely egyébként Mágenheim doktor érkezését készítette elő dramaturgiailag - elromlott a kerékpár hátsó féke, és a kaszkadőr kontrollálatlanul szállt bele az odakészített teherautóba. Csak Mágen nem jött (illetve nem láttuk, valszeg az erdészháznál már ott várta Jánost, és pacsiztak is ("Jé, itt is találkozunk, micsoda véletlen. Te János, úgy két hete láttalak kiszállni egy taxiból a ház előtt egy csinos és fiatal nővel"), de ezt lehet h az újságíró költötte hozzá, vagy már rosszul emlékeztek.
Ja, és, úgy látszik, a mentőszolgálat átszervezésekor Visegrádot elvették a körzetből. A Balcsi- Velencei tó maradt ;o) Off Olvastátok ezt az index címlapon is hozott Homár cikket, hogy valakit kifosztottak a mentőben, mikor vitték be a kórházba? Na, az sem Mágen volt ;o) On
Amúgy a két bringás a nagyothallók terepkerékpáros egyesületének tagja volt? Másképp hogyan nem hallották a csendesnek már kora okán sem nevezhető teherautó közeledését?
Mókus rulez! Nagyonhitelesen alakította a szerepét ;o)
Senkinek nem hiányzott a stáblistából az Akció Kaszkadőr Bt.? A srác igen ügyesen esett neki a keréknek, csak azt nem értettem, hogy miért nem Mágen jön érte, micsoda tempó ez, hogy csak úgy kocsiba ültetjük, és nem kiáltunk rögvest a Nagy Fehérért? :) Akinek amúgy a táskás-tízórais fejtegetése annyira korrekt volt, hogy talán plágium... :) Láttátok a kerékpárosok előtt átinaló mókust? :D
Milyen világ az, ahol amegcsalt feleség a húsz éves nő ANYJÁHOZ megy panaszra???? Mi ez, iskola vagy óvoda??? (Szegéyn Csonka Ibolyától már anno is vert a wasser színházban v. filmen, és még enyni év után is megint..ez az expressive művészi hatás...)
Ha tényleg tudni akarod, majd megkínál egy kis szerelmecskével... Brrr....
Egyébként, szerintem ez volt a legeslegundorítóbb jelenete a sok közül a sorozatban. Ami aztán persze nagyon szubjektív, hogy Sümi, bár tkp. ugyanezt az öreguras nyáladzást adta elő akkor, valahogy mégis jobban toleráltam abbana jelenetben és jobban tolerálomazóta is. Pedig, ő sem egy klasszikusan jó színésznek nevezhető valaki (lévén, operásan túljátszik dlgokat, még, akkor is,ha 89 óta rengeteget javult)
Sajnos minden Kutyára vonatkozó jelzővel egyetértek... Kb. nekem is "CSAK" ennyi a bajom vele. Meg a többivel is amit írtál róla. Ezért "mondtam" korábban, hogy és pl. ő volt előbb a nemzet színésze, mint Zenthe :( (Remélem, nem huztam ki a gyufát megint Neonvadásznál :)
Kutya szerintem is örök első a péklapát-toplistán! :)
Egyébként nem értem, miért nem lehetne tudni valakiről egy sorozat alapján, hogy rossz, vagy jó színész-e??? Évekig néztem két hetente, hát már hogy a túróba ne venném észre, hogy Kutya nem jó színész. Unalmas, lapos, hiteltelen, modoros, ráadásul gusztustalan ÉS ápolatlan benyomást kelt.
Janka is negatív szereplő, mégis egyértelműen profi ÉS jó.
Lenke néni bizonyára azért hagyja majd ott a virágüzletet, mert túl sok bért akar neki fizetni a tyúk és ez Lenke néni szemében már erkölcstelen ÉS illetlen és rablás.
ON : Az előző, Kutyás hsz. hez meg annyit, hogy maximálisan egyetértek a 2. részével, (az elejéhez sajna nem tudok hozzászólni). És a lényeg, h. Kutya az abszolút PÉKLAPÁTOS a sorozatban! :)
Vágási,hogy tudott "olyan nagyon komolyan" dolgozni a nyomdában, ha előtte egy A3-as naptár volt, a billentyűzet meg fél méterre tőle a polc alatt. Jó hosszú keze lehet....
"Elnézést ha frivol voltam." Hallod, Te sem hiába nézel Szomszát: frivol ;o)
"Ha nem betegek lennének,szállodának hívnák." Lehetne egy olyan sorozat is, amikor Mágenből recepciós lesz, a lá Michael J. Fox., Klarissza vendég, meg a sorozatból is mindig mindenki nála nyaralna. CSakis.
"Idillikus családi jelenet" Gondolom, azt volt hivatott megmutatni, hogy Juli felnőttnek tekinti a lányát, és nyiltan beszél előtte ilyen kényes kérdésekről, vagy, mi a szent sz@r... Én Julcsi reakcióját nem nagyon értettem: közölte, hogy ő boldogan, mit sem sejtve játszott itthon, max. néha a rosszabb hangulatot érezte. Na, de, hát már majdnem felnőtt volt a mentőslánynál is: mivel játszott a lányszoba homályában???? Arról ne is beszéljünk, hogy hányszor tudta pontosan, mert pl. karácsonykor pont látta, mikor Mágennek puszit adott a mentőslány, hogy gáz van... Na, meg, a helyében, ha ilyen anyám van, mint Juli HP, csak remélni tudtam volna, hogy a szüleim elválnak, és apámnak ítélnek...
Béla bá, van képed elnézni,hogy esetleg helyetted egy családos tanárnak mondanak fel? Inkább remegve,szűkölve ragaszkodsz a nyugdíjkiegészítésedhez? Béla bá,igaz,hogy nem lehet sarokházat venni a nyugdíjból,de mégis egy havi fix összeg.Egy aktív kereső meg elmehet munkanélkülinek ha elbocsátják.Béla bá,te egy szociálisan érzketlen,egoista, vén varangy vagy.Őszintén csalódtam benned.Fogj egy ásót és ásdd el magad jó mélyre.
Alma,Orrnak a presszó előtt: "-Majd egy egészen különleges kárpótlást kapsz tőlem." Igen,benyúlhatsz majd a bugyimba.Esetleg az orrod is bedughatod...Elnézést ha frivol voltam.
Mágenheim: "-Szerencsére a családban mindenki meggyógyult. De a klinikán meg a mentőknél bőven maradtak betegek." Te tökkelütött hülye. A klinikán persze,hogy betegek vannak.Azért klinika. Ha nem betegek lennének,szállodának hívnák.
Julcsi és Juli az epilógusban vidáman megbeszélték,hogy Juli többször is megcsalta Mágenheimet.Idillikus családi jelenet. Csak így tovább.
Ultra gusztustalan volt a fejezet elején amikor Művésznő feltette a lábát az asztalra és több percen keresztül a kopott és koszos cipőtalpát mutatták. Hányinger. Béna bácsi meg végleg bebizonyította alkalmatlanságát, tegnap már azt se tudta milyen nap van.
A fejezet elején A müvésznő ki akarja mosni az összes korházi szennyesét. Szerintem a fiataloknak illett volna a látogatások alkalmával bevinni tisztát és elvinni a szennyest.
Kutya miért van meglepvea színészeken? Köztük dolgozott vagy 50 évet. Láthatta mi folyik ott.
off nem épp mostanában, csak vannak holland barátaink, na, meg egy holland cégnél gyűröm az ipart ;o) (bár, nagyon sokat nem tudok, max. jó étvágyat kívánni, meg köszönni) on
Nekem kimondottan szimpi volt, amíg, ahogy írtam (bár, tényleg rengeteget jártam színházba), csak a Ványadt bácsiban (Ványa bácsi Alfonzó féle paródiájában) láttam, és mondogatta: -"Bántanak a szelek...a metsző, őszi szelek....." meg -"Bizony, bizony, mintha, csak magam mondtam volna!" De, ez a Kutya féle foghiányos mosoly...brrr. És a baj, hogy ez egy (szerintem, legalábbis) eredendően POZITÍV szerep. Tehát, nem Jankát keverem össze vagy azonosítom Pásztor Erzsi tulajdonságaival... Na, mindegy, hagyjuk.
Középröl kimaradt néhány mondat : Szóval a 2.-tól kezdve Zenthére vonatkozott a dolog. Nem birom - nagyon NEM - Raksányit, akár Kutya éppen, akár nem ! És punktum!:)
Igazad is van, meg akár nem is ;o) Természetesen, eszembe nem jutna Isaura felszabadítására, vagy nemtommelyik brazil hősnő szemműtétjére gyűjteni, DE: H.Á.-ra jellemző, hogy akár a Szomszában, akár az Életképekben szívesen keveri a "valóságot" a "fikció"-val. Igaz, kapásból most az Életképek jut eszembe, ahol Viola szeret sanzonokat énekelni, és mit ad Isten, az őt játszó színésznőnek van sanszon estje. De, mondjuk, Károly is szeret kirándulni, ami nem lehetetlen, hogy Rockenbauer féle sorozatból került át Sinkó szerepébe... Vagy, ami tök furán jön ki, Góliát operaénekesi múltja.... Raksányinál sem lehet véletlen a Nemzeti Színház, sőt, egyáltalán a színházi munkakör, íg, gondolom, a nyálcsorgatás a múltbéli szabados életmód következménye (és, mint ilyen nem feltétlen alaptalan egy kiöregedett életművésztől) Ami persze, nem azt jelenti, hoyg ettől rossz színész, vagy, hogy adott esetben rossz ember (lsd. Janka, akiről nem igen gondoljuk, hogy ekkora szarkavaró irl is, mint a szerepében)
Raksányi Gellértet mint színészt ne keverjük Hegyi Bernáttal!
Színházban sajnos nem láttam Kutya urat, de a filmekben (abból sem sokat láttam, az igaz) mindig negatív szerepeket kap. Csoda, hogy nem szeretjük? :)))
Volt "szerencsém" élöben is találkozni vele, attól aztán végképp nem lett szimpibb. És nemcsak a Szomszédokban nyújtott alakítása miatt! Nem véletlen lett ismertebb, népszerűbb R. G-nél...
Tudnám méd folytatni, de tudom, nem érdemes ujjat húzni Veled :)
És az fel sem tűnt senkinek a 211. részben, hogy a Zugligetről jött "úrinő" a következő szöveggel fikázta a gazdagréti lakótelepet: "rideg és barátságtalan"?
Raksányi Gellértet mint színészt ne keverjük Hegyi Bernáttal! Azért, mert Kutya úr vagy nyálcsorgatva nyomatja a kéjenc szövegeit, vagy a főügyelői múltjának vesszőparipáján lovagol, még Raksányi lehet jó színész. Frajt Editet is kimondottan szeretem, nagyon hitelesen jeleníti meg Julit, aki néha kibírhatatlan! Sőt, még Fehér Annával sincs bajom, pedig őrá aztán igazán ótvaros, életszerűtlen szerepet és viselkedéseket osztottak: magázódik Sándorral és Rezsővel, folyton megtámadják, leütik, kirabolják, sőt egy rablást meg is akadályoz stb.
De gusztustalan volt, ahogy Pongrác és Petra ismét nyalizott Jutkának! Múltkor kikapták a kezéből a szatyrot, hogy másfél méteren cipelhessék, most (két hete pénteken) meg kikötötték, hogy csak Vágásinéval hajlandók táborozni...
"Mintha érezte volna, hogy valami fog történni! " Megsúgta neki a fenyegető zene, meg az a tény, hogy mi a fenének menne különben Nemchuck Vágási Hero Kutyával sétálni (ahelyett, hogy a kis Matyit beszélni tanítaná otthon), ha nem azért, mert valami történni fog, ahol hősködnie kell. Tök logikus ;o)
Pongrácnak ez a keresztneve, a vezetéknevét nem tudjuk. (Lehet, hogy akkor a zöldséges Józsi az apja? Elméletileg lehetséges, hiszen Pongika a Józsi vezetéknevét örökölte, és a kofa egyébként sosincs otthon: vagy a piacon árul, vagy a földjét műveli...) :->
Szóval tuti, hogy az ufónak a keresztneve a Pongrác, mert első szereplésekor névnapja alkalmából felköszöntötte őt Kutya úr. És milyen a sors iróniája? Idén pont Pongrác-napon vetítették az ismétlést!
Hogy is feltételezhetsz ilyet rólam, úgy is, mint törzs Szomsza nézőről, aki már csak neveltetésileg is pompás-t mond jó helyett, fagylaltot fagyi helyett, fejezetet rész helyett, szövegszeresztőt számítógép (pláne kompjuter helyett)....és, mi is volt a fénymásoló pár hete???? Nem élném túl ezt a szégyent,a mi hagyján, de nem tudnék egyetlen következő fejezetet sem megtekinteni nyugodt lelkiismerettel.. ;o)
A Lantos u. 8.-ban fénysebességgel tudnak italt tölteni és melegíteni az emberek, és viszonylag gyakran is villogtatják eme tudásukat a szereplők. Egyszer odamegyek, és megnézem, hogyan csinálják!
Megnéztem a 211. részt. Kirabolták Lenke nénit, de Feri ezúttal is megállította a gonosztevőt!
Egyébként nem tudom, miért ijedt meg annyira Takácsné: múltkor a szeme sem rebbent, amikor fegyveresek kirabolták a közértet! Sőt, miközben Madaras(i) Bandi feltartott kézzel állt, a hős Lenke néni a fegyver csöve előtt állva még le is ugatta a gazembereket...
Az sem volt semmi, ahogy a virágüzlet bezárása után ráförmedt a férjére: "Jól rakd el a kulcsot!" Mintha érezte volna, hogy valami fog történni! Aztán amikor szóba került a lyukas zseb, akkor azt mondta, hogy szekrénybe pakolás előtt mindig megnézi a ruhákat, "nem lukas-e, nem szakadt-e, nem kopott-e." Ja, persze! Ezért fordul elő kismillió alkalommal, hogy valaki kivesz valami ruhát, cipőt a szekrényből, és felfedezi, hogy állásában kilukadt!
Nekem is vicces ez az egyenfrizu. De Julinak sokkal jobban áll, mint a lányának. Sztem túl kerekiti a fejét , ami amugyis elég buci. Nem mintha a hosszú lobonca olyan szuper lett volna, bár néha megcsinálták neki is rendesen, h. valami frizura -formája legyen.
Ja, és POMPÁS nyitómondat Etustól nekemis feltűnt (innen mindjárt tudtam, hogy jó helyre kapcsolgattam a távirányítóval - tényleg, nincs erre vmi rövidebb szó? - :)
Komolyan szeptember közepe volt. Egyrészt megvártam a dátumot, másrészt ha nem tettem volna (ami egy Szomszédok-nézőhöz "méltatlan"), akkor is emlékszem, hogy tegnap augusztus 31. volt.
Nem tudom, mi volt az iskolában, de nagyon elhúzták, az biztos!
Feri nem csinálna balhét, mert el tudja látni magát. Kotyvasztott már, nem? Egyébként sem képzelem el róla, hogy "kéccségbe" esik, ha nincs vacsi. Hanem az a szöveg, hogy ha Péterrel bedobnak egy sört, akkor előtte beszól Jutkának az iskolába, hogy csúszik egy kicsit, na, az már sok volt! Meddig kell inni azt a sört, hogy otthon aztán magyarázkodni kelljen a késés miatt? Persze, ha nem szólna Jutkának előre, az asszony biztosan rögtön kiszúrná: "Tíz percet késtél itthonról, my hero, ez pont egy sörnyi idő! Máskor szólj oda az iskolába, ne kelljen tíz percet idegeskednem, hogy hol vagy!" És mindez a fővárosban, ahol azért vannak távolságok!
Szerintem Bujáki mondta. Hável szólt Bujákinak, hogy jelenés, mert hiba vana száímtásban, pedig kétszer átszámolta. Erre Buja mondta, hogy ő meg háromszor átszámolta, és nincs. Hável tromfolt, hogy ő matektanár, Buja meg visszalőtt, hogy a számgép is. Jutka meg Bénabá csak néztek, míg a két western hős be nem ment a golyóváltások után az irodába verekedni ;o)
Szeptember 14. azért még nem a vége. ;-) De nekem meg az tűnt fel a dátumhoz kapcsolódóan, hogy Jutka és Béla bácsi tényleg töksötétben jött ki az iskolából. Nem tudom, meddig értekeztek, de téynleg este volt.
A stúdióban G+J rendesen helyre rakta Fruzsi arcát. Csak nézett, mint a moziban! A Ciróka-Paróka (vagy hogy szándékozták írni?) elnevezés nekem nagyon bejött.
Én sem vagyok: rosszul rémlik, hogy Péternek(???) (Feri kollégája) és Pirinek lesz még valami családi kellemetlensége Piri férje miatt? Mintha emlékeznék, hogy Piri sír, és a férje megütötte, mert féltékeny, vagy ilyesmi.
Pedig, említhetted volna Julcsit is, aki ismét eszméletenül nézett ki, mikor Pannival hazafelé ballagtak, abban a nagymama ruhában+XXXL méretű kötött kardigánban. Mint a nagymamám, ha a szőlőbe ment kapálni.... Szerintem, abszolút hihető lett volna,ha Robicsek kiszáll, hogy visszakönyörögje magát, de, mikor meglátja, végigméri, és azt mondja: bocs, tévedtem.
Abba azért belegondolhatna az öreg csótány, hogy, ha neki nem tetszik az egész nap, könnyebb a gaz tulajnőnek keresnie valakit arra, mint valakit a másik fél napra....
Bezzeg Laci, na az mikor szerez be árut, ha a lányokkal non-stop tizenkét órázik???
Lenke néni erősen forgatta a szemeit, amikor a főnökasszony megpedzette, hogy marad a nyári munkabeosztás. A tulaj (gondolom telefonon) lerendezi a virágfelhozatalt (aztán herevere amíg meg nem unja), Lenke néni meg szívjon egész nap a bótba! Mondjuk a szemforgatást meg is értem. Miért? Ha eltekintünk attól, hogy valószínűleg a Plus Diszkont nem kívánt tovább hirdetni a sorozatban, Lenke néni azzal hagyta ott Bandikámat, hogy sok neki az egész napos lóti-futi. A virágüzletben kezdetben nem is volt sokat (csak de. vagy du.?), most meg ott van, ahol a part szakad, megint egésznapos. Persze a két bolt nem ugyanaz, de a napja elmegy vele.
Na, még egyet, legalább elszórakoztatom magam: mikor Sümi betért a virágboltba, lehetett látni, hogy kint már tök sötét van. Előtte meg Lenke néni mondta, hogy 10-18-ig vannak nyitva. Vajon, szeptember végén olyan hamar sötétedik?
Hogy fogja otthagyni a virágboltot az öreg csótány? Összevesznek ezen a felajánlott fekete béren és/vagy a megkövetelt egésznapos munkaidőn?
Ja (Columbo visszanéz): az milyen volt, mikor Kutya arra panaszkodott, hogy ül lent napszámra a pincében, ahol senki nem nyitja rá az ajtót, neki meg hiányoznak az emberek? Hát, akkor még sincs kihasználva az az olvasószoba? És, vajon, ha senki nem nyitja rá, akkor hol volt Sümi, pláne, mivel Lillácska távol volt? És, ha Kutyának annyira hiányoznak az emberek, miért nem megy közéjük?
Emberek! Gazdagrétiek! Feleim! Esetleg egy óvatlan pillanatban fordítsák már rá a kulcsot arra az olvasószobára, hátha nem megy arra tényleg senki úgy három-négy hétig....
U.i. És, miért kell "megsértődni" a nyugdíjazás miatt?
És ráadásul az a monitor úgy van beálítva, hogy, ha odaképzelem a széket, meg Julcsit, ahogy veri a billentyűzetet (=szöveget szerkeszt), akkor pont sehogy sem látja, hogy mit ír...
Amúgy, Etus mérkőzésnyitó POMPÁSához képest, a következő jelenetben Juli szörnyű-t mondott RÉMES helyett. Hová fog ez vezetni? ÉS, még csak nem is ittak a mai fejezetben. Beszélni, persze beszéltek róla: Feri meg a kollégája, akinek Piri hamarost beköti a fejét, de még Etus sem azzal kezdte a hazatérést, hogy ennek örömére lehajtottak volna Mágennel egy felest, meg Julcsi sem hajtott le egy whiskyt a nagy ijedségre a barátnéjával.... Komolyan modnom, ez nem színvonal ;o)
Anya és leánya ugyanazzal a frizkóval... (bár, az előzőben szóvátettekhez képest Juli itt elég emberi és normális volt..na, jó, esetleg betölt a sorozat 10 éve alatt egy A4-est a kedvességével...de nem többet)
Közületek kért már valaki kölcsön a beosztottja simerősétől pénzt? Almáék meg 12 órázni fognak. Kár, hogy nem ismeri a munkaügyi előírásokat, emrt agatyájuk rá fog menni a bírságra, ha így érik őket, hármasban tizenkétórázva...
Igen, lehet nekik trécselni, mert a mentőautót beállítjáK fénysebesség + egy pici és hip-hop mire a fuldoklóval kiérnek a partra, már is ott a jó doktor a parton.
A mindig finom úriember Károly elég tapló volt, amikor a Bűvésznővel elindult a titkos és eldugott nyaralóba. Etus Ádámmal beszélgetett, és még csak félig szállt be Károly kocsijába, amikor a lovag rászólt: "Művésznő, indulhatunk!"
Wazze, miért nem várod meg, amíg befejezik a beszélgetést? Ennyire sürgős, hogy elvidd a Bűvésznőt az eldugott és titkos nyaralóba? Ennyire rajtad van a kangörcs, hogy fél percet nem érsz rá?
Nem is lehet csodálkozni ezen: jó múltkor, amikor bent feküdt, eléggé esetlenül reklámozta a Sportkórházat. Valahogy úgy hangzott, hogy: "XY tegnap volt bent itt, a Sportkórházban."
Lenkének nemcsak az a heppje, hogy a szétvert lakásba hív vendéget, hanem az is, hogy egyedül veri szét a fürdőszobát. Legalábbis eléggé furcsa volt a jelenet: az Alföldi Porcelán-os ember még nem érkezett meg hozzájuk, Taki bácsi Góliáttal és Ferivel az utcán volt, Lenke pedig kikiabált, hogy kész a fürdőszoba.
Tehát akkor vagy Lenke néni verte szét a fürdőszobát egyedül (azt azért megnéztem volna!), vagy külön kőművest hívtak a régi csempe eltávolítására.
Góliát csúcs volt, amikor beszólt a liftben sipítozó hárpiának! Ja, és közben ugyanaz a - finoman szólva furcsa - zene szólt, ami az emlékezetes Peugeot-lopás alatt is!
Ön nyert! Az Ön nyereménye egy Felvontszemöldökű Csibe szobor, életnagyságban! A nyeremény átvehető a XI. kerület Lantos u. 8. szám alatt, a közös képviselőtől. :-)
A két szipirtyó tényleg rémesen viselkedett, amikor beszállt a Gábor Gábor által kölcsönkért Renault 19-esbe. Fenyegetőztek, hogy ha a főnökük rosszul viselkedik, két hétig (!) nem állnak vele szóba! :-> Aztán majd megint jön a bölcs Művésznő, és feloldja a konfliktust!
Tényleg. Sosem Hallottam még Julcsit Magenheim Júlia néven bemutatkozni. Hehe, elég furi is lenne. :-) (És nem fogják vmikor levágni végre a haját?)
Ja és figyeltem is, elég hiányos fogsorral rendelkezett, mostanság meg mintha rendbeszedték volna. Vagy csak én láttam így? Igazából az ertéeles korszakát nem követtem. :-)
Sándor már találkozott Takácsékkal, még a kapcsolat elején (a kezitcsókolomos* nyolc hónap alatt), a presszóban. A közértesek gyöngye akkor is úgy mutatkozott be, hogy: "Lenke!"
Lenke, Janka, Józsi, Julcsi - nagyon dívik a laza bemutatkozás!
Julcsi olyan jól tud olaszul, hogy egy konferencián tolmácsként legyen rá szükség?! Megkockáztatom, hogy a csajszi nem sokkal jobb olaszból, mint bosnyákból vagy kazahból.
Igen,valóban megérdemli, csak azért próbálok néha kultúrált lenni,nehogy mágbántsam az operátort vagy itt valaki mást... Időnként nagyon türtőztetnem kell magam....
Csak arra, hogy -ezek szerint- ők is tudták, hogy Juli egy HP az esetek 99%-ban, azaz, nem ez a sorozat családmodellje... Ez, pedig mégiscsak megnyugtató (legalábbis, számomra). Mondjuk, mint, ha kiderülne, nem azért vedel mindenki a sorozatban, mert ez az élet szerintük, és ez az egyetlen ünneplés, bánat stb. kezelési viselkedés minta, hanem, mert ezzel akarják felhívni a májkárosodás veszélyeire a figyelmet ;o)
jéé, én pedig pont a tegnapi résznél gondoltam arra, hogy kicsit hülyén jön ki, hogy Klarissza így nyomul a dokira, mikor a dokinak otthon is van egy ugyanilyen jól karbantartott asszonkája. Julinak a csóró, lepattant panellakó szerepe mellé olyan sérója és sminkje van minden alkalommal, mintha olyan életet élne mint Klarissza.
Schell Judit megjelent már? Na, rá biztos lecserélném Julit Mágen helyében :)
na, ha már ilyen nődicsérős kedvemben vagyok, leírom már azt is, hoyg Becze Ilona télleg nagyon szép nő. Valaki már dicsérte korábban, csatlakozom.
megintcsak jééé, de pont tegnap néztem meg a pénteki hofit és a Piál a Föld alatt végig arra gondoltam, amiről korábban már it beszéltetek, hoyg akkoriban mindenki ivott. nagyon sokat gondolkodtam ezen és egyre-másra jutottak eszembe helyzetek, ahol gyerekfejjel nem vettem észre, hogy az alkohol ott figyel egy csomó mindenkiben :( szerintetek ez változott, vagy csak már nem titkolja senki? számomra hihetetlen, hogy emberek minden nap igyanak alkoholt. sőt... na, de ez már végképp off lenne.
"1. a hétvégi Napkeltés, Z.F emlékműsornak álcázott Szomsza riportban H.Á. elmondta, hogy mindig nagyon undok szövegeket írt Julinak,aki soha nem panaszkodott, hanem böcsülettel eljátszotta... EZ nem ütötte meg senki fülét?"
De emlékszem rá én is. Hozzátette még, hogy ennek ellenére egy milyen kedves, talán még: "mindenki szerette" stb. Igen, de mi ebben az érdekes? HÁ írta a szöveget, nem a szereplők. Bocs, nem kötekedni akarok, csak azt nem értem, hogy mire gondolsz ezzel? ;-)
Még eszembe jutott pár dolog: 1. a hétvégi Napkeltés, Z.F emlékműsornak álcázott Szomsza riportban H.Á. elmondta, hogy mindig nagyon undok szövegeket írt Julinak,aki soha nem panaszkodott, hanem böcsülettel eljátszotta... EZ nem ütötte meg senki fülét? 2. a pénteki Hofi emlékműsorban is volt H.Á., a nap témája a "Piál a Föld" klip volt, ami félelmetesen rímel a Szomszára is.... 3. a tegnapi Ally McBeal-ben (van, aki nézi, rajtam kívül???) volt egy nőci, olyan kisugárzással, mint, a méhkirálynőnek van a kaptárban. A férfiak nagyon nagy része körülötte teljesen bezsongott. A szinkronja Frajt Edit volt, és meg kell mondjam, abszolút jól csinálta,szerintem nagyon érzéki volt a hangja. Ha Juli csak félig ilyen lenne a sorozatban, Klarissza elbújhatna mögötte, és még azt is elhinném, hogy Mágen sebész haverja, meg GG is "megőrült" érte, sőt, megérteném, miért tart ki mellett Mágen, annak ellenére, hogy egy HP, és körülötte meg gyönyörű, fiatal csajok rajzanak (Schell JUdit!!!!)
Best of ivás melyik volt? Nekem: No. 1: Janka egy presszóban(?) rendel: tejet nem kér, inkább sört, kísérőnek meg vodkát. Kisasszony, ha legközelebb erre jár, hozzon még egy vodkát. No. 2: Amikor Jutkánál megivott majd' egy egész üveg bort. "Azt a kicsit ne tedd már vissza, drága Jutkám!" No. 3: Rozsomákkal jól beszoptak a bögrecsárdában, azaz üdítőital-szolgálati szobában.
Az idézetek talán pontatlanok, de emlékeztetőnek elmennek.
Messi: Valaki (sajnos a névre nem emlékszem) korábban írta, hogy szeptembertől a sorozat ismét letölthető lesz egy gépről, ami akkortól megint üzemelni fog egy kollégiumban. Az illető segítséget is kért a neki hiányzó részek pótlására. Talán webcímet is megadott. Nézd vissza! Érdekes, de én sem emlékszem végig az egész sorozatra. Azt tudom, hogy sokáig néztem, de az már nem villan be, hogy miért nem végig?
Apropó Etus a kórházban! Valami olyasmit mondott, hogy írt egy levelet Familie Magenheimnek, miszerint kórházban van, mert abban reménykedett, hogy kiengedik, mire a család hazaér a nyaralásból. Nekem ez tegnap első hallásra (és most is) óriási zőccség. Keressék a kórházban, miközben már otthon köcsögöl? Meg tudná nézni/hallgatni valaki, hogy mit is mondott pontosan? Azt hiszem Julcsinak mesélte.
Én pl. szívesen beszerznék vhonnan biztonsági másolatot az összes részről, hogy később lehessen elemezgetni. Nem akarok belegondolni, mi lesz, ha vége lesz. :( Ráadásul nagyon kell figyelnem, mert a mostani részekre már nem emlékszem, régen ezeket vmiért nem néztem. :-(
De klubot is lehetne csinálni, pl. legalább havonta 1 alkalommal, akkor pár rész oppardon: epizód megtekintésén lehetne együtt mókázni. De ezt a legnehezebb összehozni. :-(
Arra gondoltam én is, hogy milyen szép összecsengés lenne, ha a véget érő 2006-tal véget érne a Szomszédok is (hogy január 2-án kezdhessék az ismétlést). :-))) De nem jön ki akkorra! ;-) Tegnap volt a 217. fejezet, van ugyenár 332, de olvastam már 331-et is...
... megint átszámoltam, ugyan most január 23. lett a vége, de nem nagy difi. Mondom, valami természetfeletti (ember?) beavatkozás kell egy idei befejezéshez.
Ahogy Alacka írta lent, úgy talán... De eddig abszolút nem ez volt Etus imidzse (sem a humoros beszólások nagymestere nem volt, sem a durva beszólásoké az unokák felé...na, jó, néha Julcsinak célozgatott némi túlsúlyrta, de azt is ennél sokkal finomabban). Szóval, legalábbis, ahogy most ezt eljátszotta(?), nekem az jött le: kurva beteg vagyok, nem érzem magam jól, haza sem engednek, tele a hócipőm mindenkivel, ez a kis béka meg ellopja a figyelmet tőlem, kussoljon már végre....
Lehet, hogy nem volt jó a hangsúly, de ezt a szöveget szeretettel is lehet mondani. Például ha anyu mondott volna ilyet, biztosan nem sértődöm meg, mert tudom, hogy szeretetből mondja. Lehet, hogy tyúkanyó szövege is ez lett volna, csak nem jött át teljesen, vagy ez volt a kákán a csomó, amit megtaláltatok.
Szerintem is aranyos volt (és legalább vannak színészi kvalitásai MAtyival és Tyúkanyóval ellentétben!) Továbba kizártnak tartom, hogy egy normális nagymama így beszóljon, még humorból sem ejtene ki ilyet a száján...! Emlegettem már itt a saját anyósomat, aki teljesen normális ember, kivéve, ha az unokájáról van szó, mert érte abszolút nem normális dolgokra képes, és eltűr mindent, amit mi, szülők már nemigen, tehát, ha az unoka valóban majomkodik, ő akkor sem beszól, hanem megvédi tőlünk, akik beszólnak a gyereknek.... És nem csak ezért nem stimmel, hanem, mert Etus eddig mindig extrém szerető nagyinak mutatkozott (vagy, most hullt le a máz és ez az igazi Etus?????).
Igen, pont erre gondoltam: én is "autós" vagyok, és nincs abban semmi, hogy, ha meglátom egy szomszédom útban hazafelé, pláne pakkal, akkor felveszem, vagy,m ha megyek befelé a városba, akkor felveszema szomzsédokat, netán, egy kicsit kerülök is, ha kiderül, hogy nem pont oda mennek, ahová én, de, hogy, mikor már majdnem otthon vagyok, az egész napi gályázás után, alig várva egy kis "lerogyást" a fotelbe, kérés nélkül csak úgy forduljak is vissza, ráadásul nem egy idős, beteg, nehezen mozgó szomszéd miatt, hanem két fiatal csajszi miatt, ehhez már tényleg Teréz anyának kell lennipláne, hetvenen túl (mert, ne felejtsük el, Lenke és Takibá is a hetvenen túl vannak...hmm veszik el a munkát másoktól(??)....
Pár hete szó volt arról, mi lesz, ha véget ér a sorozat? Mihez fogunk kezdeni? ;-) Gyógyírom nekem sincs erre, de ujjammal végigböködtem a naptár hétköznapjait (mínusz ünnepnapok) 332 (ugye, ennyi?) fejezetig, és nekem kb. január 20. jött ki. Ha minden így halad. Csúszás szerintem csak hosszabbodási irányban lehetséges. Leszámítva az emberi tényezőt, miszerint valaki kitalálja az MTV-nél, hogy sűrítsék be napi 2 fejezetre, hogy idén lemenjen. Más számolgatta már?
Tényleg lehetett volna árnyalni ezt a jelenlegi formájában visszakézből maflással jutalmazandó Tyúkanyó-beszólást! Például úgy, hogy "Jaj, de kis majom vagy te!" és közben megöleli, megsimogatja. Jól érzékeltettem a különbséget? Így írásban kicsit nehezebb.
Taki bácsi megint "Terézanyázott". Nem elég neki Hero Feri hazafelé pakkal ingyen (jó, bárki megtenné, ehhez elég némi jóindulat), de ahelyett, hogy az otthonlétnek örülne, bevállalja a már Kutyával sokkolt Jucsit és Flórát vissza a városba. Aranyos ember! :-)
Naugye. Azért sok 51 éves nőt ismerek akik nem úgy néznek ki mint Frajt Edit. Engem a 11 évvel ezelőtti önmagához -amit ma is láthatunk az ismétlésben- képesti változása döbbentett meg. Egyszerüen nem ismertem rá.
amikor rá gondolok, most is bármikor elkezdek pityeregni... a végefelé volt olyan, hogy a lakásán tartottuk meg az órát (neki is voltak jobb és rosszabb napjai, amikor nagyon nehezen ment neki a mozgás), annyira ragaszkodtunk egymáshoz (persze csak öten vagy hatan voltunk a csoportban, és közel is lakott az iskolához)
Szerintem ez nem az volt ;o) Inkább, csak annyit akartam, hogy embertől (nem kortól és helytől) függ kit kezdenek ki a kis gézengúzok...;o) De, az biztos, hogy Los Angeles középiskoláiban azért rosszabb a helyzet, hiszen nálunk legalább nem stukkerral járnak suliba ;o) Vagy, már ezt sem lehet tudni???
Nagyon nagy szerencséd van, és jó volt még olvasni is, amit írtál, de szerintem ő igencsak kisebbségben volt... nekem is több nyugdíjas, nagyon öreg tanárom volt, elképesztően rossz pedagógusok voltak, egy nyolcvan éves ember sztem a legritkább esetben alkalmas kisgyerekek, gyerekek nevelésére (mert ugye nem csak tanításról van szó), mert már rozoga (ergo igényli a törődést, amit pedig adnia kellene), mert begyöpösödött, mert nem lehet meggyőzni más véleményről, mert nem elég kreatív, mert sajnos rugalmatlan, bogaras. Persze, biztos van kivétel, és szerencsés, aki megtapasztalhatta.
De Béla bácsi azért nem a kivételek közé tartozik... :)
Biztosan vannak olyan tanárok akik nyolcvan évesen is normálisak, meg olyanok is akik negyvenesen már nem azok, úgyhogy elnézést az általánosításért meg azért is ha valakit sértett amit írtam. Abban azért akkor sem hiszek hogy egy 80 éves embert, a közszférában kell foglalkoztatni, úgy, hogy van egy csomó pályakezdő munkanélküli, meg az ország lakosságának 40 %-a nyugdíjas. Persze lehetnek kivételek, de ne ez legyen az általános!
Hát, nem tudom... a nagynéném és a férje egész életüket egy pici borsodi faluban tanították le, és elképesztő történeteket meséltek... (nagynéném ma már nyugdíjban, a férje meghalt már) Pl. megverték az igazgatót a szülők...(hajrá Hável! ;o) Mondjuk, őket senki nem bántotta, de, hát tényleg jó tanárok (és emberek) voltak, akiket nem csak a diákjaik, hanem a diákok szülei is tiszteltek... De, a diákokról, szülőkről, eszméletlen storyat meséltekezeken kívül is. Aztán, Pestre költöztek, és a nagybátyám még nyugdíjasként is tanított (ott, ahol nem találtak "rendes" tanárt egy státuszra), matekot és fizikát, de ő itt sem futott bele nagyon durva dolgokba...
Szerintem a tegnapi részben egy dolog, hogy Bélabát ki akarja rakni Hável. Egyrészt, ők tudják, van-e rá szükség, mert nekem is volt nyugdíjas fizika tanárom, mert egyszerűen nem kapott a suli mást, mikor szülni ment a "rendes". De, még az is lehet, hogy a gyerekek szeretik, hogy tényleg tanulnak tőla, dacára annak, hogy elmúlt nyolcvan..., mert, hogy a kor nem jelent automatikus elhülyülést, meg koporsóra várakozást (ezt az ember annál jobban tudja, minél inkább kezdi elhagyni a tizes, huszas éveit ;o) Az okádék Jutka reagálása volt. Mi az, hogy nem érdekli, hogy ezt is, meg azt is rendbe kell hozatni, és nincs pénz? Hável helyében úgy fogadtam volna el a felmondását (az igen fontos ÉS korrens ének-rajz szakpárral), mint a pinty. Persze, ha nagyon objektív akrok lenni, akkor azért van némi kétségem, hogy az iskola valóban egy az egyben kapja-e meg a költségvetését, vagy, netán bontva bérkeretre, meg felújításra, üzemeltetésre, mert szerintem itt bukik az egész un. konfliktus... Szerintem meg van nekik határozva, hány fő tanárra van szükség (itt Béla bácsi még mindig egy "olcsó" megoldás, hiszena nyugdíja mellé keres!). Aztán megvan, mennyi az össz bérkerete, amiből az összes tanárt fizetnie kell. Tehát, mondjuk, az lehet, hogy, ha a kollégák elfogadják, tőlük, az ő emelésükből csipkedi le a dolgokat (de miért szeptemberben, ha éves kerete van???) Aztán van (vagy inkább nincs) pénze minden másra, de, ha itt megspórol, akkor nem adhatja oda bérben vmlyik alkalmazottnak....
a mi gimnáziumi latin tanárunk is nyolcvan felett volt, és minden egyes tanóra nagy élmény (is) volt számunkra, ha fogalmazhatok így - ezért nagyon bántónak találom az ilyen megjegyzéseket... az ő élettapasztalata, tudása, iskola- és gyermekszeretete nem volt fogható egyetlen másik tanárunkéhoz sem
sajnos már jó pár éve nincs közötünk :(
persze mondjuk matematikát tanítani nehezen tudtam volna őt elképzelni, de akár történelem- irodalom- vagy filózófia tanárnak igen
a férjemmel meg pont azt szúrtuk ki, mennyire klassz volt a frizúrja :) meg amúgyis helyes volt, és nekem Alma sem tűnt viaszbábunak (valaki ezt írta róla), hanem tök természetes, szimpatikus nőcinek :) Frajt Edit külseje viszont baromi génytelen volt
Etus szerintem lehet, hogy azért erőlteti ezt a sapkahordást (ld. az Életképekben a csíkos pamut babasapija), mert elég kevéske lehet a haja, nem? Már a Szomszában is olyan cseplesz vékony szálú volt neki.
A tegnapi soundtrack volt már?Gáboréknál a stúdióban Scorpions-Wind of change instrumentális,a presszóban meg Rick Stley instrumentális.
----
Korábbi részhez:Sümeghy és Kutya elmélkedése a melegvízről a lépcsőházban botrányos volt.Erre Művész elejti,hogy elmegy egy nyilvános helyre,vesz egy jó meleg fürdőt,virslik is lesznek,erre Kutya extázisba jön->ez olyan..olyan...meleg.
Ráadásul Béla bácsi milyen tanár lehet már??? 5 szó/perc átlaggal marha jó órákat tarthat, száraz, unalmas és dogmatikus, fuj. És hogy a gyerekek szeretik az óráit? Naná, mert a vén csótány úgysem hall/lát sokat, gondolom azt csinálnak órán a kölkök, amit csak akarnak. (Ez mondjuk Pongrácot biztos kiakasztja.)
takony, oppárdon, cicakaka? szőr? zsepimaradék? remélem, eltaláltam, mert én belehalok, ha nem nyerhetem meg Felvontszemöldökű Csibét, ha bárki megpróbálja előlem elhappolni, annak kívánom, hogy csókolja meg a kezét Kutya és mosolyogjon is rá.
Hú, csajok, arra felfigyeltetek, hogy Fruzsi hogy nyomta a hajlakkot a frizurára??????????? Bakker, Fruzsi, nem rovairtó az, meg nem is festékszóró...
Ahelyett, hogy inkább pislognál néha egyet-kettőt.
Nekem az nem tetszett, hogy Bélabá osztotta a gyerekeknek a becsomagolt uzsit. Sorbaállás, mindenki a kezébe kapja. Miért nem tudja elvenni ekkora gyerek egyedül a kaját? Csak hogy több ( fölösleges) munkám legyen?
Meg kell mondani, hogy mindenki csak egyet vegyen és kész.
Béla bácsinak és a hozzá hasonló 80 éves pedagógusokat semmi keresnivalója egy iskolában a gyerekek között. Szerintem a pedagógusok 60 év pedagóguskodás után teljesen begyepesednek, és otthon a helyük. Ráadásul miért fizetik az én adómból valakinek a nyugdíját és a közalkalmazotti bérét is? A fiatalabb pedagógusok akiknek gyerekük van, meg épp az életüket kezdenék nincs munkája, mert ilyen Béla bácsi félék ülnek a státuszon. Bujáki helyében megmondtam volna, hogy ha Béla bá akkor maradhat ha Jutka megy. Mondjuk ha Jutka is olyan mint Feri, bevállalta volna a dolgot csak hogy a nyugger Béla bának munkája legyen.
És hogy is van az, hogy Vágásiék a vállalati üdülőben nyaraltak és ott nyaralt az erdész is? Ő is nyomdász másodállásban? Bár lehet, hogy le vagyok maradva és a vállalati üdülő másokat is fogadhat. Nekünk nincs.
Na, elérkeztünk végre egy általam észlelt eseményre. Itten Béla bácsi elküdés tervezetére gondolok. Mint korábban mondtam, nálunk elsőben ekkor a mi napközis tanárnőnket küldték el, és a másodikosokhoz kerültünk egy borzasztó tanárhoz.
Ismerős szitu volt, mikor Flóra is kért kávét. Én is voltam ugyanígy ilyen idős koromban. És azintén sosem kaptam. :):)
Pár résszel ezelött jó volt látni a Budapest hátteres Híradót a TV kéernyőjén. Csak az a kár, hogy a bemondó arcát nem láttam. Szerintem az volt a legjobb kinézetű Híradó.
És még valami: Mi ez a folyamatos kiakadás a "fagylalt" szón? Két hete a nagymamám szájából is elhangzott, amikor segítettünk neki a lakásfelújításnál.
Az majd csak lesz, 1998-ban. De például Etusnak állítása szerint egyetlen közös felvétele volt Taki bácsival a 12 év alatt, gondolom, az a nemrégiben adásba került cipekedős-benzinkifogyós-molreklámos...
Érdekes volt a vasárnapi emlékezésben, ahogy többen is elmondták, alig volt közös jelenetük Taki bácsival. És valóban, ritka az átjárás a családok között, a mostanában megélénkült Vágási Feri - Takácsék bilaterális kapcsolatot leszámítva...
Mágenklinika, ahol a beteget szalajtják a kollégáért... Akkor már inkább a közgyógyellátás, ahol csak szimplán kiutálják a látogatókat... :) Érdekes volt a vasárnapi emlékezésben, ahogy többen is elmondták, alig volt közös jelenetük Taki bácsival. És valóban, ritka az átjárás a családok között, a mostanában megélénkült Vágási Feri - Takácsék bilaterális kapcsolatot leszámítva...
Dehogy! Egyébként az egy jó film! ;-) Csak annyira meglepődtem, amikor ezt a fotót megláttam. Valami színházi darabban ugyancsak együtt játszottak, nekem ez volt benne az érdekes.
Azt még valahol elhiszem, hogy a nőci örült, hogy ilóngyen kérót tudott keríteni, és nem adta meg a pontos címet, de, hogy valaki nem is akarja tudni, hová költözik??? Elnézést az uraktól, de még egy hapsi sem lehet ilyen igénytelen... Na, jó, tudjuk mind, hogy a drámai feszültség fenntartása végett volt szülkség erre, valamint azért, hogy majd ALmával újra összejöhessenek (????)
Akkor kimaradt volna ez az igazán tanulságos és érdekes jelenet ;o) De, hogy igazából válaszoljak, pontosan annyira életszerű, mint, hogy akkor áll meg Kránitz megint Takibánál, mikor vk kekeckedik vele ;o)
Kattintassz a "feltöltés" után a "beszúr"-ra is? Amúgy nekem I.I. nagyon mű volt ahajával abban a NApkeltés műsorban, de, hát, megszokhattátok, hogy én csak fanyalgok... ;o)
Érdekes volt..előbb közölte az öreglány, amúgy cucialsitásan, hogy mindenki ott lakik, ahol tud,a ztán kifejtette, hogy ez gusztustalan... Amúgy, megint, csak az állítólagos poénon kívül, naggggyon gyenge volt, ez a "nem látja, mintha az nem Alma lenne" beszólása, az egyébként az unokájától régóta különélő, sőt elvált úr melletti hölgy azonosításához....
Nem tudom, ki hogy van vele, de én rohadtul unom Klarisszima mia ostromait Mágen irányában.... Van nő (férfi), aki sok-sok év masszív elutasítása után még így viselkedik???????
Meg, az sem tiszta, mi kell most hirtelen Robicseknek annyira Julcsiban? A szépsége és karcsúsága? A jól szedett szemöldöke? Mindenesetre, számomra kevéssé hiteles, hogy most ennyire teper utána...
Lenke néne meg mér' lett rosszul Don Juan láttán? Elváltak Körtétől, ott él ahol akar. Persze nem szerencsés választás pont az a lakótelep, de ehhez Ügyet Lenke néninek semmi köze.
És egy kis fejtörő: mi lóghatott Dénes bácsi orrából? A helyes megfejtő Etus által készített "Felvontszemöldökű Csibe" című kisplasztikát kap! :-) /Elnézést, de az az izé annyira "vonzotta" a szemem. :-)/
Apropó iskola! Folyt itt már eszmecsere az iskola 10 éves évfordulójáról. Az akkori kétkedőknek lehet igaza, mert Hável említette, hogy "jövőre lesz". Megint? :-)
Nagy stressz lehetett mindenkinek a sorozatban ez a "vége a nyaralásnak, megint kezdődik a hajtás" átállás: sem egy "pompás", sem egy "lovag", hogy a "fagylalt"-ot már ne is említsem.
:) Legalább kaptunk némi új információt (Julcsi elvégzte az "újságíró-iskolát"), különben úgyis mindig mindenki ugyanazzal jön elő két hétről- két hétre....
Tetszhet jobban Helga, de igazán I. osztályú a "Nyolc évszak" 5. részében volt (ha jól emlékszem az epizódszámra). Sőt, nemrég megint láttam róla jó fotót! A három kinézete közül nekem a Szomszédok-beli a 3. helyen van. Bocs! ;-)
Az ismétlésnek köszönhetően ezeknél ma is minden két hétig tart! :-) De akkor is! Említette Julcsi bármikor is, hogy jár valamilyen iskolába? Nem csak Nemcsák puncsolta be A szerkesztőségbe? Egyszer sem mondott olyat, hogy most pedig suliba megyek. Mindig a szerkesztőségben lebzselt (és vette fel a telefont)!
Ha valaki kitűnő szellemi és egészségi állapotban van, miért ne dolgozzon, akár 80 évesen is?
Azonban azt a hisztit, amit Jutka csinált, ép eszű ember nem viseli el. Menjél te is, kit hatsz meg? Látszik, hogy a sorozat ítói még a szocializmus voltak szokva, ott lehett szokás a főnökkel úgy bánni, mint az utolsó kapcaronggyal.
Az megint másik kérdés, ha a tanítás megoldható Béla bácsi nélkül, akkor az iskola mit jótékonykodik, hogy eggyel több embert foglalkoztat, mint szükséges?
Matyit megnéztem volna, ahogy - Jutkát idézve - kapálózik a vízben. :)
Hogy mit végzett el Julcsi? újságíró-iskolát? Mikor? Azzal, hogy bejárt a Vasárnap szerkesztőségébe, "amely 5 részre szedhető szét, így a család minden tagjának jut olvasnivaló"?
Idézem Quantumleap 2006.06.11-dikei hozzászólásának második felét:
Meg olyan is lesz, hogy egy részeg akarja magát erőszakkal elvitetni, Taki természetesen megtagadja. Erre a részeg már venné elő a bicskát, amikor hátulról hirtelen valaki nyakoncsípi. Hát ki más, mint a fent említett kolléga.
igen ennek én is örülnék:) mellesleg Lenke néninek mekkora megállapítása volt már,hogy dehát az nem Alma.... A mi sulinkban is volt néhány régebbi darab tanár,de azért nem hinném,hogy 80 év felett bárkinek is tanítania kellene!
Ebben igazad van, ráadásul csak félórás részek vannak, de gondolj bele, ha például Lenke néni, az erdész, Magenheim - sorolhatnám tovább - időnként (pl. karácsony)összejönnének a testvéreikkel, illetve azok családjával.
Lehet, hogy nagyon bonyolult lenne, nem is folytatom.
Azt hittem, hogy az a sok idétlen napszemüveg csak a kellékes kicsinyes bosszúja Etuson (nyilván ő sem csípte) de lehet, hogy Csűrös Karola kifejezett kívánsága volt?
Hát ebben a Napkelte adásban Frajt Edit rémesen lepusztult állapotban volt. Mintha inna. Kicsit Domján Editre emlékeztet. Fel nem ismertem volna.
Fehér Anna mint egy viaszbábu, Csűrös Karola meg baromi eredeti akart lenni,de nem sikerül neki. Szánalmas ripacs. Ezt a stílust Psotától lopta. Fejkendő,napszemüveg...
Még néhány apró észrevétel a múlt előtti szerdán vetített (209.) epizódhoz:
- Elhangzott két "lovag".
- Flóra nagyon aranyos volt, amikor felrángatta apját a kártyázásból. Azt viszont nem értem, hogy Magenheim akkor lefelé ment a lépcsőn, tehát valahová indult otthonról. Úgy látszik, nem lehetett fontos a dolog, mert inkább beült kártyázni, majd hazament.
- Úgy láttam, Vágási Feri belülről bezárta a lakótelepi ház kapuját. Ennek aztán sok értelme van! Mivel kívülről amúgy is zárva van, ezzel csak azt érte el, hogy a kifelé menőknek is elő kelljen venni a kulcsukat.
- A diákok könyvtári adományozásának ötlete természetesen Vágási Jutkához köthető, ki máshoz...?
- Stefi szemüvege rémes volt. A vérestollú szabadúszó felvehetné a versenyt a Művésznővel.
- Julcsi szeretne végre egy "jó szerkesztőséghez" kerülni. Ezek szerint a stáb tagjai annyira megharagudtak a Vasárnapra, hogy már az abszolút kezdő (és nem túl nagy koponya) Julcsinak sem felel meg a lap. (Vagy csak neki savanyú a szőlő, mert érzi, hogy nem éri el a kívánt szintet, például neki minden írás riport.)
- Alma fél attól, hogy az egy-két napos szabadság alatt elkényelmesedik, megszokja az "úri asszonyi" létet. Ehhez képest karácsony után jó egy hónapig lógatta a lábát a nagy semmittevés és panaszkodás közepette.
Két hete szerdán Józsi igen idióta beszólást produkált, amikor a virágszállítást intézte Lenkével. Megkérdezte Takácsnét, hogy ismerik-e Szikszai művésznőt, Etust. Úgy látszik, a vezetéknév nélküli kofa nem emlékszik arra, hogy hajdan Etus ajánlotta őt Takácséknak, ezután fogtak közösen a kérészéletű zöldségkihordási vállalkozásba.
Vicces volt, hogy Béla bácsi felháborodással palástolta meghatódottságát. Bár azon lehet, hogy valóban fel volt háborodva, hogy - tikosszolgálati módszerekre emlékeztető módon - a kollégák megnézték a papírjait. (Ja, és milyen a sors keze: ez pont a 209. fejezetben történt!)
Két hete szerdán bukott le Robi Virágh előtt, és így Etus előtt is. A Művésznő olyan hisztit vágott le Virághgal, hogy az valami hihetetlen volt! Jó, hogy nem küldte el a p_csába. Mintha ő tehetne az egészről!
A tanároknak nem szeptember 1-jén kezdődik a munka. Nekik előtte be kell menniük 1-2 héttel. (Teljesen feleslegesen, elég lenne 1-2 nappal előtte). Ezért kért engedélyt. Ez most tényleg nem rendezői hiba.
en azon dobbentem meg, hogy lehet Feri ekkora balf@sz, hogy Janosnak azt javasolja, menjenek Taki bacsiekkal, mikor ott van Janos uj noje??? tenyleg szerencse, hogy mar addigra elindultak az oregek - de a szocreal szalloda rulzott!!!
az engedelykeres mizeriat nem ertettem pontosan, miert is kellett nyari szunetben engedelyt kernie Jutkanak, hogy elutazzon????
a Velencere levitel amugy nem gaz, hiszen tenyleg kirandultak egy jot az oregek, raadasul Feri kifizette a benzint meg ha jol ertettem, az ebedjuket is - raeros napon barmelyikunk lefuvarozna egy kedves ismeroset ilyen koordinatakkal.
Etus nem volt valoban beteg? Erdekes szine volt, amikor mar ott volt Viragh
A tegnapi FEJEZET 1995. aug. 17-i volt. A Win' 95 az USA-ban augusztus 24.-én jött ki, tehát ha Feri rajta tartotta a kezét a számítástechnika világának ütőerén, akkor lehet hogy már a mai fejezetben jön a legendás beszólás, mindenki figyeljen!
fél-OFF: Durva volt, én még emlékszem mekkora reklámkampány volt akkor, az egész PC World csak a 95-tel foglalkozott, ajándék CD-t adtak hozzá demóval, és ingyen Microsoft Plus!-szal. És nagy újdonság volt a Tálca, a Start menü, meg a hosszú filenév.
Biztos hideg-meleg folyóvizes sátor volt, és már lemosakodott ;o) Az meg elhangzott, hogy anő mennyire "fegyelmezett" volt. Biztos egy lihegés nélkül csusszantota ki. Olyan viszont van, hogy valaki hamar megszül, bár, elsőre azért nem ez a jellemző... Így, tehát az is előfordulhat (bár,nem ez a jellemző), hogy a gyerek már a szülőcsatornában, és tényleg nincs idő várni a mentőre, na, de KIHÍVNI őket valaki és nem MÁgen által, arra kellett volna legyen..
Húúú, ez a szülés-dolog azért nálam most nagyon, de nagyon kicsapta a biztosítékot. Ötéves gyerek szintjén volt kábé a forgatókönyv/rendezés, szánalmas...
A szülés hangos, véres, gusztustalan és ha ezt valaki nem meri még érzékeltetni sem, akkor ne foglalkozzon filmezéssel és kész. Ne értsetek félre, én nem mondom, hogy élesben kellett volna megmutatni a szülést, nade hogy Mágen kijön utána patyolattiszta cuccban, felfordulás semmi, bámészkodók nuku, arról nem is beszélve, hogy bár nem szültem még, de ha jól tudom azért a magzatvíz elcsöppenése után nem csusszan ki 10 percen belül a kölök.
Ketten is beszúrtuk a linket, ahonnan elérhető "pótlólag", úgy, hogy nincs mentség, tessék megnézni ;o)))))) (mert, tényleg aranyosak, csak az első fele nem egészen mint ZF emlékműsor műxik, -szerintem, ugyebár-, de ettől még nem rossz)
Zenthére többféle emlékezős műsor is volt a Napkeltében. Én pl. a szomszédokos szereplőst sajna nem láttam (talán a Csillagkaput néztem?), viszont láttam Gálvölgyivel a riportot, aki a színházi szerepeire emlékezett.
Kb. ezeket kérdeztem én is az üggyel kapcsolatban :o))) (miért ő hívta a mentőket, miért nem hallotta senki, hogy "szülnek")
Bár, azt azért el tudom képzelni, hogy egy ilyen elkötlezett doki viszi az orvosi táskáját, ha másért nem, maguknak, ha vm baj történne.
A leendő apuka meg "nincs itt egy orvos" felkiáltással kopogtatott a sátrukon, más kérdés, miért pont ott, de, kehet, hogy addigra már az összesben járt, és az egész kempingben csak őt találta...
Mágen a felelősség mintaképe és eléggé begurult amikor egyszer kihívták egy vajúdó anyához de visszamondták, mert otthoni szülést akartak.
Ezek után elég nagy kockázatot vállalt azzal, hogy úgy vezeto le a szülést, hogy még csak nem is értesítik a mentőket, hogy adott helyzetben azonnal lehessen szállítani a kismamát a kórházba.
A kempingben senkinek sem tűnt fel, hogy a mellete lévő sátorban valaki szül? Miért nem hívott senki sem mentőt?
Mágen a nyaralásra miért visz magával komplett orvosi felszerelést? Abba a kis táskában amúgy mennyi minden fér el? Ha bármilyen gyógyszert, infúziót, bármit akar adni a a betegnek, mindig az öreget kéri meg, hogy hozza a kocsiból.
Meg aztán honnan tudták, hogy orvos? Amikor kibéreltéka sátorhelyet úgy mutatkozott be, hogy dr. Mágenheim orvos vagyok?
Valaki mást is elküldhettek volna mentőért. Juli elment kádat kérni valakitől, neki mondhatta volna, hogy mire kell, és ő hívhatott volna mentőt is. De mire egy bogrács víz felforr, kiér a mentő.
Nem kell kijavítani ;o) Mágen közölte, hogy nincs elég idő mentőt hívni, mert itt az eksön, megszülesztette a csajszit, aztán ennenmaga autójával (amit továbbra sem magyarázott meg nekem senki) vonult el mentőt hívni ellátni a frissen szült hölgyet és gyermekét. Persze, ha összevetjük a "nincs elég idő" kiszólást, meg azt, hogy mennyi idő alatt ért Velencére (Balatonra) Mágen Pestről a mentővel, mikor János kimentette a gumicsónakból vízbe esett kiskölyköt, akkor ez nem kis ellentmondás, abszolút jogos, ha nem hiszel a füleidnek :o))))
Javítsatok ki, ha nincs igazam, de szerintem nem is hívtak mentőt (Magenheim végül elgurult egyért). Szóval telefonálás helyett a szüléssel, az előkészületekkel voltak elfoglalva. Lótifuti, apukagyőzködés, "hozzámánlavórtmeg vizet", csendes szülés, és végül: gyerek kész!
"A polgári házak javát szétlőtték" Persze, én sem tudom igazából, de pl. a mi részünkön nem ez volt a jellemző. Nem én emlékszem rá, anyukám mesélte, mert ők már akkor is ott laktak, ahonnan én egy pár éve költöztem el. Nálunk voltak golyónyomok a falakon (ezekre kérdeztem rá kisgyerekként, hogy honnan származnak), és anyukám mesélte, hogy egy-egy kóbor lövés találta el a házakat. (Ezért pl. nem volt tanácsos a kivilágított ablakok előtt nézelődni, meg ilyesmi. Ezt el tudom képzelni...) Pedig nem laktunk olyan nagyon messze mondjuk a Corvin köztől, ahol, ugyebár forradalmi események zajlottak. Szerintem egy pesti lakóháznak elég kevés esélye volt, hogy olyan lövedékkel lőjék, ami egy teljes lakást+berendezés+benne tartózkodók megsemisített, hacsak nem kimondottan vm lázadó helyen volt, de akkor megint jön a problematika, hogy ilyen helyre kiviszek-e két majdnem csecsemőkorút az utcára, csak, hogy több kenyeret vehessel..... Szóval, tartom, mert csökönyös szamár vagyok, nem csak kekec a végtelenségig, hogy kicsi gyerekekkel, mint, ami akkoriban Mágen Juli lehettek a pincében / óvóhelyen lett volna a helyük, nem az utcán, még pillanatnyi fegyvernyugvás idején is!
Két hete kedden Juli elég könnyen viselte, hogy a csomagot vissza fogják küldeni a feladónak. Úgy látszik, szeretője lehet Magenheimnének, hogy mostanában ennyire jókedvű és elnéző. Lehet, hogy Kutya úr nyálcsorgatása meghallgatásra talált? Juli, Juli, pompás az ízlésed! Nála idősebbet nem találtál? (Mondjuk Béla bácsit.)
Julcsi lovagja tényleg nagyon tahó volt két hete kedden! Rászól Julcsira, és közli, hogy ez egy "drága nyugati autó". Nem tudom, mire mondhatta, hiszen a riportírók koronázatlan királynője semmi durvát nem csinált, még csak be sem csapta az ajtót!
Amikor két hete kedden összetört Takácsék fürdőszobájában a csempe, Lenke néni aggódva figyelmeztette férjét: úgy szedje össze a cserepet, hogy el ne vágja az ujját. Kár volt aggódnia: a sorozat ujjelvágásai vértelenek és szinte fájdalommentesek (lásd Sümeghy esetét Lillácskánál).
Mikor Taki közölte nejével, hogy orvoshoz megy, Lenke néni nagyon erőltetett ijedtséget varázsolt magára, és felsikoltott: "Mi bajod van?" Ha baja lenne, nyilván látni lehetne rajta, vagy elmondta volna. Azt hitte Takácsné, hogy urának titkolt betegsége van, amit így óhajt a kedves felesége tudomására hozni? Rémes volt!
Én semmi logikai bukfencet nem vettem észre Szikszaiék 1956-os történetében.
Etus azt mondta, hogy amikor meghaltak a hozzátartozói, semmi jel nem utalt arra, hogy bajuk eshet. Ezért is vihette ki a gyerekeket bevásárolni. Egyik osztálytársam anyja járt hasonlóan: anyukájával kenyérért állt sorban, amikor megjelentek a ruszkik, és az egész környéket lemészárolták, egyedül ő és az édesanyja maradt életben, csodával határos módon.
A polgári házak egy jó részét meg elég durván szétlőtték. No persze nem a Köztársaság téren, a pártházat békén hagyták a tankok! Nem egy polgári ház maga alá temette lakói egy részét.
Kutya úr nyálcsorgatása ma (vagyis két hete kedden) is visszataszító volt. Jó, hogy nem mondta Magenheimnének - Julcsi előtt! -, hogy: "Julika, de megfektetném magát!"
Az epizód fejezet első néhány percéről lemaradtam, akkor kapcsolódtam be, amikor Kutya és a postás beszélget. A szövegből valami olyasmit szűrtem le, hogy Hegyi úr - a téma változatossága kedvéért - ismét a színházról nosztalgiázhatott. Lassan ezt is strigulázni lehetne, mint a rémest, a pompást vagy a konyakokat.
Jutka nem tanóra keretében vezényelte ki az ifjúságot az erdőbe táblát szerelni, hanem a tavaszi szünet alatt vitte magával a szorgalmas gyerekeket, akik olyan illedelmesek, hogy "Kérem szépen a harapófogót" mondattal kérik el a szerszámot egymástól.
A tavaszi szünetet Feri mondta Kutya úrnak, és mintha Jutka is említést tett volna arra vonatkozóan, hogy a szünet alatt nem érik őt a benti problémák.
Belátom, tényleg nem a lakótelpen van a szalon (elvégre Juli mindig kocsival jár)
Pedig csak köntösben, papucsban ki kéne lépnie a folyosóra és elmenni a szomszéd lakásba :) Tudjuk az emeleten 4 lakás van, de csak 3 család, tehát van egy FANTOM lakás :) Fruzsi mögött látszik a függöny mögött egy szokásos lakótelepi lakásablak
Két hete kedden igencsak erőltetett volt, hogy Magenheim kiszúrja Julcsi lovagját a fényképen. A lovagot elvileg csak egyszer látta, két héttel korábban, amikor krimizene alatt kinézett az emeletről. Egy fotón képes felismerni egy gyakorlatilag ismeretlen embert?! Igen nagy tehetségre vall!
Oké! Értve van! Személy szerint egyfelől nem olvastam végig a teljes topikot, másfelől nem vagyok fővárosi, s az, hogy ebben vagy abban az utcában volt a szalon, nekem semmit nem mond.
Jó, igazad van... :)
Olt utca az kertváros a Sashegyen. Karinthy meg villamosos bérházas utca, de mind2 XI. kerület :)
Csak okosabbnak akartam tűnni, mint Neonvadász :)))
Aki érti, légyszi, magyarázza meg szegény tudatlan fejemnek: -miért ült Mágen autóba a szülés után, hogy mentőt "szerezzen"? Nincs annak a szerencsétlen kempingnek telefonja? Senki nem hallotta a környéken, hogy szülnek (annyira fegyelmezett asszony volt, hogy egy pisszje nem volt, a gyerek sem sírt fel...), aki addigra, mire megszült a csaj, már el tudta volna intézni a mentőhívást? (és igen, ki megy 8 hónaposan kempingezni???) - mit képzelt Juli eddig, mi a férje foglalkozása, hogy MOST hatódott meg attól, hogy rájött, mennyi mindent kell tudnia? Aszitte, kozmetikus, vagy, mi a szent sz@r? - miért gondolta Vágási Hero Feri, hogy Takibá, Lenke nénivel súlyosbítva szívesen visszafuvarozta volna Jánost az új nőjével Pestre (mikor már az is igen-igen valószínűtlen, hogy valaki, csak úgy szívességből körbeautózza velem a fél országot) - miért művészi és nem giccs kategória két szál rózsa fotózása (by GG)? - mennyit keresett Fruzsi a max. két hét parókázással, hogy mostmár gondtalanul feladta a mellékest? (és mit akart az általa bezártnak hitt sazlonban?) - miért nem akart Jutka "engedély nélkül" menni nyaralni (értsd nulla napra ellutazni, ahelyett, hogy addig maradt volna, ameddig maradhatott volna engedély nélkül is), mikor egyrészt felhívhatta volna Hávelt az iskolában telefonon, és, ha nincs "engedély" max. egy pár nappal előbb jön haza?
Továbba (már megmagyarázási kérés nélkül) - Etus baromi roszul adta a rosszul létet. - Sümi is uncsi ezzel az állandó hőzöngéssel (vagy, csak ismétlődött a jelenet, azért volt az) - féltem, Kutya részletekbe menően elmeséli, mit fognak csinálni a gőzben, netán utána, de ettől megmenekültünk.
Lenke mama és Etus egyszerre van szarul, bár Lenke másnap már vígan kocsikázik az öreggel.
Ahogy a kozmetikus "megtöltötte" a bográcsot, annyi vizet öntött mellé, hogy el is oltotta a tüzet, amivel melegíteni akarta azt. :-)
Matyi semmit, de semmit sem változott, egy qrva szót sem tud mondani, kivételt képez ez alól az az eset, amikor az "apja" kérte, hogy segítsen csomagolni nekik. Nemet mondani azt már tud! :-)
A doki meztilláb, ellenben szabaidőalsóban aludt. Persze, biztos tudta, hogy megint lesz meló, hiába a szabadság. A nejének meg eddig fingja sem volt, hogy az mit is csinál a mentősöknél?! Jellemző.
Távol álljon tőlem, hogy megvédjem Horváth Ádámot, de elképzelhető - sajnos nem egy munkahelyen vannak ilyenek - hogy Horváth Gyula képtelen volt elválasztani a munkát a politikától, és a forgatásokon is folyton előjött vele. Az ilyen emberrel meg nem lehet normálisan együtt dolgozni - függetlenül attól, melyik oldallal szimpatizál... Ha tévednék, elnézést az érintettől...
Sümeghy gyümölcsmentes étrendjénél is nagyobb demagógia volt Lenke néni beszólása, miszerint a vagyonadó miatt hatalmas spórolásba kezdenek, ennek jegyében ő már kicserélte az égőket kisebb teljesítményűre.
Gazdagréten hihetetlenül drágák lehetnek a villanykörték! Vágásiéknak is hatalmas kiadást jelentett az egyik izzó kicserélése, most Lenke néni akar óriási vagyont felhalmozni azzal, hogy kicseréli az égőket! És ki finanszírozta az új, kisebb teljesítményű körtéket? Vagy már korábban megvették őket, felkészülvén a szűkös esztendőkre?
Kutya igen mérsékelten "jobbos", akárcsak Nemcsák, Cseke, Trokán, Sinkó stb., így őket megtűrik, míg Gyula úr igen markánsan nemzeti érzelmű, ezért távoznia kellett.
(Egyébként szerintem a bal- és jobboldal fogalma teljesen értelmetlen dolog.)
Sümeghy nem engedheti meg magának a gyümölcsöt?! Ha ennyire szarul áll, akkor miért nem jár egy kicsit ritkábban étterembe Lillácskával? Vagy már azokról is lemondott?
Múltkor el akarta adni a zongoráját vagy pianínóját, de Góliát lebeszélte róla, és megígérte, hogy átküldi néhány tanítványát hozzá. Sümy ettől annyira kedvet kapott, hogy elhatározta: újból tanítani fog. Ha ennyire nyomorog, miért nem jutott ez magától eszébe, és miért akarta eladni a hangszerét?
Az Állami Nyomdában nincs egy telefon?! Vagy nem engedik meg, hogy az alkalmazott a beteg feleségének hazaszóljon?! Hihetetlen!
Vágási Feri pedig nagyon okos lehet: "Kösz az ötletet!" - ennyire hálás azért, mert kollégája javasolta, hogy ha már egyszer bentről nem lehet telefonálni, akkor használja a nyilvános fülkét.
Kedves Takács úr! A tévéket televíziókat nem szponzorok, hanem hirdetők tartják el. Abban viszont tökéletesen igaza van, hogy a szépre és a jóra nincs pénz, okádék folyik a médiából.
Szerintem a G+J feliratú reklámháttér elég igénytelen volt. De lehet, hogy a zseniális Gábor Gábor direkt csinálta ilyenre, jóval megelőzvén Klapka mestert és az ő "Vámház krt. 9." feliratú tábláját.
Azt nem értem ezzel a reklámos jelenettel kapcsolatban, hogy miért álldogált egy órán keresztül Juli és Fruzsi a tábla előtt, amikor a színészek még meg sem érkeztek. Még ha a reklámtábla előtt is kell őket rendbe hozni, akkor is: miért nem ültek le addig, amíg a szereplőknek még nyomuk sem volt?
A reggeli rohanás aláfestő zenéje a Terefere Polka (alias Triccs-Traccs Polka) volt Strausstól. Nagyon jó volt, ahogy a Magenheim-lakásban uralkodó őrületet még komikusabbá tette.
A kikukucskálás krimizenéjén én is nagyot mosolyogtam! Azt vártam, hogy valami nagyon durvát fog látni a Nagy Fehér, de nem így lett...
Egyébként hogyan lehet az előszobában borotválkozni? Addig oké, hogy van tükör - viszont tudommal nincs a fogas alatt csap (sőt, az még a fodrászatban sincs). Úgyhogy nem tudom, hogyan akart Ádám megborotválkozni. Vagy a cipőkre, kabátokra rázta a borotvából a szőrös habot? Ez főleg annak tükrében vicces, hogy Julcsi szerint "úri ház" a Magenheim-lakás...
Fehér Annáról jut eszembe, hogy most láttam vasárnap az m2-n a "Nyolc évszak" befejező részét, amiben a mi drága DNS bácsink is felbukkant, és miként? Igen, itt is esküvői tanú volt, mint Almáéknál. Ezek szerint a "Szomszédok"-ban már rutinosan tanúskodott! ;-)
I.I. azelőtt is szép nő volt. Szvsz messze a legszebb a Szomszédokban. Az meg külön szerencse (bár gondolom, tesz is érte), hogy manapság is ilyen jól néz ki.
Szerintem színészileg is jó a Szomszédokban, már amennyire színészi munka az, hogy egy beállítás pár mondatát elpróbálják, aztán felveszik, majd jöhet a következő "életszerű" kép. Persze, ez a tanító nénis szerep időnként kicsit túlzó meg fárasztó, de jól játszotta el a karaktert.
Ivancsics Ilona még mindig szép Fehér Anna hangja mélyült :) Frajt Edit ráncosabb, és hízott arcra legalábbis :) Kézdy György tényleg anti-alias kisimult :)
Hát, az az igazság, hogy én meglepődtem, amikor megláttam őket. Az egy dolog, hogy mennyit tagadhatnak le, de a most futó részek óta eltelt 10 év és az felettük sem múlt el nyomtalanul. Na meg más lett a hajuk, az is sokat jelent. Az erdész szerintem még mindig jó hapsi, Virág doktor szerintem meg fiatalabb lett, mint volt, olyan, mintha kisimultak volna a ráncai. Lehet, magára szedett valamit. Kiváncsi lettem volna a többiekre is. Különösen a gyerekekre, hisz ők változhattak a legtöbbet.
Egyetértek, bár szerintem azért F. Annán is kezd meglátszani a kor. Az ő korosodása (keresném a legenyhébb kifejezést) engem a mostani Halász Juditra emlékeztet /tekintetre/, F. Edité meg Básti Juliéra /kerekedő fej/ -.
(Ja, és abba se lennék biztos, hogy nem inkább ő-e (Frajt) a "rangidős"- az 'örök Etust' leszámítva - a megjelent szinésznők között. I. Ilona viszont "csúcsformában"van szomszás önmagához képest is, a frizura meg összehasonlihatatlan a "szocreál":) tanárnénishez képest. Trokán erősen őszül szegény, szóval nem csak a nőkön fog az "idő vasfoga"...
Nekem összességében tetszett a beszélgetés, a szeretetteli emlékezés Taki bácsira.
Mondom, nekem az eleje volt (kb. az első fele), ami egyszerűen nem Zenthéről szólt, hanem a Szomszédokról. (ami mégegyszer, Szomsza nézőként egyáltalán nem zavart, csak nem biztos, hogy az első fele Z.F. emlékeműsor volt... Aztán már inkább volt róla szó, szerencsére, de leginkább a Szomszédok szemüvegen keresztül, ami természtesen egy nézőpont, sőt, mivel a leghosszabban alakított szerepe volt, nem is lényegtelen nézőpont. Én úgy gondolnám, hadd ne legyen szempont, hogy "kiket volt könnyű beszervezni" a Napkeltének az emlékezésre. Ahhoz, hogy "Zenthe Ferenc emlékére" címmel legyen aposztrofálva, ahogyan volt, talán egy kicsit változatosabb "vendégkörrel" kellett volna dolgozni (végülis idő lett volna rá megszervezni): meg lehetett volna hívni egy kimondott színházi kollégát, még valakit, aki mondjuk a Jób-ban játszott vele...
Vagy, a másik megoldás, hogy kvázi "Taki bácsira emlékezünk" címmel adták volna le, de akkor is elég lett volna a 36 percnek a fele....
Tudom, kekec vagyok, meg túl szigorú, de Zenthe igenis nem csak Tenkes kapitánya, nem csak Takibácsi volt, ezért bánt a dolog egy kicsit. De, ez a szubjektív véleményem, mégcsak meggyőzni sem akarok senkit arról, ez az egyetlen lehetséges értékelés, tehát, akinek tetszett, annak tetszett, és pont ;o)
nekem tetszett. végülis nem a temetőben voltak, már elnézést. ahogy Lakat T. is mondta, Taki bá nem is ment be hozzájuk sosem. lehet, hogy most is könnyebb volt a volt szomszásokat beszervezni, mint esetleg másokat.
szerintem főként azért,mert a meghívott vendégek mindannyian Szomszások voltak és mert ez volt végülis életének legutolsó meghatározó szerepe és jóval tovább is tartott,mint pl. a Tenkes kapitánya!
Na, jó, elhamarkodtam egy kicsit, a vége felé azért már valamivel több szó esett RÓLA, mint emberről, szerencsére. (a háttérben meg a szerdai v. a csütörtöki rész ment? Az, amiben Robicsek felesége elmegy a kozmetikába)