Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

KAti Creative Commons License 2018.04.01 0 0 27608

Elvileg kuka, de láttam már olyan videót, ami azt mutatta, hogy szétszedte a pasi (azt hiszem fűrészelte...), kicserélte a benne levő CR2032-t és összeragasztotta.

De ehhez ugye kellenek kiszerelve a szerelendő szenzorok, meg némi bátorság, hogy vajon nem fogja-e majd valamikor kiengedni a levegőt. Elvileg gondolom nem, de nem ismerem a szerkezetet. Szerintem pár év múlva lesz akkora igény hamis jeladóra, hogy gyártani is fogják :-), vagy Kínából lehet majd rendelni pár ezer Ft-ért.

Előzmény: potyi20 (27602)
toncsello Creative Commons License 2018.04.01 0 0 27607

Kössz :)

Most tervezek szert tenni egy ilyen "gyöngyszemre".. Remélem még majd azért mások tudnak infóval szolgálni.

Előzmény: aamen (27606)
aamen Creative Commons License 2018.04.01 0 0 27606

annyit tudok róluk hogy a magyar piacon ezeket nem árulták, tehát kivétel nélkül kinntről lettek behozva, a behozott autók össze lehetséges problémájával

Előzmény: toncsello (27605)
toncsello Creative Commons License 2018.04.01 0 0 27605

Sziasztok!

Szeretném tőletek megkérdezni hogy a 2008-tól gyártott kétezres dízellel szerelt autókkal(Kia Ceed) kinek mi a tapasztalata , mit hallotatok? Gondolok a itt a motor körüli problémákra. További szép napot! Kellemes Húsvétot mindenkinek!

szabóandris Creative Commons License 2018.04.01 0 0 27604

Jól láttad 17-es gyári, bár nem külön vettem, a felszereltséghez járt.

Előzmény: metalpeget (27600)
potyi20 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 27603

nem,igy mar nem adom el :) ebben az evben biztosan nem ..

Előzmény: metalpeget (27600)
potyi20 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 27602

aha,szoval ez ilyen cucc... ....

es ezekbe gondolom 4-5 evente lemerul az elem,es kilehet cserelni,vagy kuka a szenzor ?

Előzmény: potyi20 (27601)
potyi20 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 27601

a fenebe,erre nem is gondoltam, az a TPMS -az hol talalhato ? rajta van a szelepen ? mar akartam kerdezni,hogy is mukodik ez a guminyomas ellenorzo.. akkor szerintem tenyleg konyebb lesz mindig cserelgetni ..

Előzmény: versal01 (27598)
metalpeget Creative Commons License 2018.03.31 0 0 27600

Szia , én is ilyen verzióban gondolkozom hogy a gyári 10 küllős 16" alufelnire veszek télre gumit , az új kocsin lévő nyári gumihoz vennék egy szebb felnit (ez egyenlőre csak terv , még nem jött meg az autóm , de a gyári felni nem igazán tetszik) Egy kevesebb küllő- számú , jobban tisztán tartható felnit vennék (mostani kocsimon egy 5 küllős AEZ Icon felni van, az is megfelelne), de megtartanám a gyári nyári gumit.

A Marso oldalán elég jó kereső van , az autó képét is megjeleníti a választott felnivel.

Itt a korábbi hsz.-ben láttam azt hiszem szaboandras autóján van egy szép felni , azt hiszem az 17-es lehet , és talán gyári kivitel. Ha jól értem a nyári gumidat eladod , ha 17-es felnit veszel?

Előzmény: potyi20 (27597)
jwkllr Creative Commons License 2018.03.31 0 0 27599

4 évszakos

Előzmény: versal01 (27598)
versal01 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 27598

Szia!

Sajnos lehet hogy te is abban maradsz, hogy cserélgeted szépen tavasszal és ősszel a téli és nyári gumikat, ugyanis ha veszel felnit akkor arra kell 4db max 5 évig működő TPMS szett is. Így kb. 80 ezer forintod fog 2 szettben 5 évente 0-ra amortizálódni. (elem merülés)

A most fontolgatott felni kiadásod mellett még sajnos ezzel kell számolnod. Szóval egyzserűbb cserélgetni a gumikat.

Előzmény: potyi20 (27597)
potyi20 Creative Commons License 2018.03.31 0 0 27597

HALI. milyen felnit szoktatok nyarra hasznalni ? ugyebar februarban vettem ujan a kocsit,kaptam hozza nyari gumit+ felnit,es teligumit pusztan felni nelkul. azon gondolkozom,h nyar folyaman kicserelem, a gyari felnire menne fel a teli gumi,telre az jolesz,es a nyari gumiknak meg neznek valami 17 es felnit.. csak eleg huzos aruk van ..

Cszsj Creative Commons License 2018.03.30 0 0 27596

Köszönöm, megfogadom tanácsod!

Előzmény: 3dhazard (27595)
3dhazard Creative Commons License 2018.03.29 0 0 27595

Rázd meg kézzel a stabilizátor rudat! A függőleges rúd szokott kikopni, de az egész eleje "visszhangzik". Szervizzel én is így jártam. Ha főleg egyenetlen úton hallatszik, akkor az lesz az. Erős zaj mellett is kicsi a kottyanás. Egy pár ezer forintos tétel, én kicseréltem magamnak. Futóműbeállítással ezen nem tudsz változtatni

Előzmény: Cszsj (27593)
KAti Creative Commons License 2018.03.29 0 0 27594

A beállításnak szerintem nincs köze a kopogáshoz

Előzmény: Cszsj (27593)
Cszsj Creative Commons License 2018.03.28 0 0 27593

Futómű diagnosztikán voltam, be lett állítva,ugyanúgy  kopog  rosszabb utakon.

Előzmény: ceed1969 (27592)
ceed1969 Creative Commons License 2018.03.28 0 0 27592

csápos emelővel fel kell emelni ,majd pajszerral alá kell nyúlni.

ez tuti megmutatja ha lóg!

vagy vidd el futóműdiagnosztikára.

Előzmény: Cszsj (27591)
Cszsj Creative Commons License 2018.03.28 0 0 27591

Kedves fórumtagok!

Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, ami biztos nem új számotokra. Kia Ceed 1.6 crdi tulajdonosa vagyok. Mint olvastam, a kopogás nem ritkaság a kiákban. Menet közben, rázós úton a kormánymű irányából hallatszik kopogás, mintha két fém lemezt érintenénk össze. Szilent cserélve volt, szereli szerint ez volt a hiba és állítja, hogy a hiba megszűnt. Nos, hogyan tudnám orvosolni szerintetek?

KAti Creative Commons License 2018.03.27 0 0 27590

Köszi.

Siess a szervizekkel, jönnek a langy tavaszi reggelek :-)

Előzmény: kiscsiszi (27589)
kiscsiszi Creative Commons License 2018.03.27 0 0 27589

Tiszteletem az Uraknak és Hölgyeknek!

Egy kis segítséget kérek, talán valaki tud segíteni. 

A problémám "csupán" annyi, hogy az általam birtokolt Ceed-ben (1.4 benzin, 2009-es évjárat), tipikusan hideg reggeli indulásnál (értsd: 5-8 fok alatt), a kézifék kiengedése után is világít a műszerfalon a kézifék behúzását jelző lámpa. Amikor be van húzva a kézifék, akkor világosabban, ha kiengedem, akkor alig érzékelhetően halványodik valamelyest, de világít tovább. 
A jelenség nem érzékelhető ha a hőmérséklet 8-10 fok fölé kúszik. Sem 8-10 fokban való indításnál, sem úgy, hogy 5-6 fokban indulok, majd ahogy melegszik az időjárás, 8-10 fok környékén kialszik a lámpa. 

Túl vagyok a kötelező körökön, ellenőriztem a fékfolyadékot: rendben.
Független szervizben nézték a kézifék kapcsoló lámpát, állításuk szerint rendben van az is. (itt azért lenne kétségem, hogy valóban megnézték-e...)

Kia szervizben nézték, cseréltek egy fém konzolt a kézifék karnál, cseréltek kézifék kötelet, és cseréltek egy (illetve kettő) kézifék állító alkatrészt a hátsó kerekeknél, amely - állításuk szerint - be volt rohadva. Valamint beállították a kéziféket. Nem tapasztalták a fenti jelenséget (fűtött műhely!) próbaút során sem (több mint 10 fok), viszont ma reggel (3 fok), megint világít nekem ez a lámpa.

Egy dolgot elhintett a szervízvezető a legutóbbi szervízeléskor: lehetséges, hogy a vezeték kopott ki, és mivel az testre kapcsol, a vezeték hozzáér a karosszériához, az okozhat ilyesmi galibát.

Egy dolgot nem néztünk még sehol: az első tárcsafékek állapotát. 

Két dolog miatt hoztam ezt most fel ide:
1. Okulásul az elkövetkező nemzedéknek... 
2. Hátha esetleg valaki más tapasztalt ilyesmi problémát, és van rá tippje, valójában mi lehet a gond, vagy van esetleg konkrét megoldási javaslata...

Köszönettel!

ikim2025 Creative Commons License 2018.03.26 0 0 27588

Én a Kia Gödöllőt ajánlom, nincs messze,ócsok,és értenek hozzá.

Előzmény: laja30 (27586)
aamen Creative Commons License 2018.03.26 0 1 27587

ha mindenképpen budapest, akkor kia lurdy
tudok adni privátban elérhetőséget egy gárdonyi független szervizhez, de gárdony az nem budapest, és egy dolog hogy a rutindolgokat meg a futóművet megcsinálják, de ha a motormorgás valami kiaspecifikus problémát takar akkor ahhoz talán jobb lenne mégis valami kiában kifejezetten jártas csapat
ugyanez fennáll persze a budapesti független szervizekre is
ha nem ismernéd, a kia lurdy egy határeset a független szervizek és a márkaszervizek közti területen

Előzmény: laja30 (27586)
laja30 Creative Commons License 2018.03.26 0 0 27586

Sziasztok. Tudna valaki ajánlani egy hozzáértő, megbízható budapesti műhelyt, ahol kicsit rendbe tennék a tízéves, benzines Ceed-emet? Az éves szervizen és a zöldkártyán kívül meg kéne nézni a kopogó futóművet, meg a morgósabban, kevésbé finoman járó motort is. Köszi!!

dokeee Creative Commons License 2018.03.25 0 0 27585

Szerintem inkább 5w-40, az 99.9% hogy mehet a gépkönyv szerint, a hidegoldali viszkozitást inkább meghagynám.

Előzmény: mazaszoli (27580)
P.URBANUS Creative Commons License 2018.03.25 0 0 27584

(Khm, lehet, hogy az 1.4 benzinmotor is cvvt-s, régen volt már Kiám.)

Előzmény: P.URBANUS (27583)
P.URBANUS Creative Commons License 2018.03.25 0 0 27583

Nem mindegy, hogy mennyit fogyaszt belőle. Gondolom a szerelő azt is tudja véleményezni.

Másrészt meg én csak a gyártói ajánlás szerinti olajat raknám bele (lehet, hogy a 10w40 is az), mert nem annyira bonyolult az a szívómotor, viszont nem is faék-egyszerűségű. Emlékeim szerint van benne pl. változó szelepvezérlés (az 1.4-ben nincs).

Beki apukája Creative Commons License 2018.03.25 0 0 27582

A 10W40-es olaj lehet hogy nem fog belőle annyira fogyni, de hosszabb távon nem biztos, hogy jobb a motornak. 

Beki apukája Creative Commons License 2018.03.25 0 0 27581

Szomszédnak van egy ilyen BMW-je.. Ő úgy vette meg, hogy már szar volt a lánc. A lánccseréhez ki kell venni a motort. Az egész mutatvány 580e volt. Szíjtárcsa (meg volt már repedezve a gumiágy, és ha már úgyis ki van szedve a motor...), lánc, vezetők, folyadékok, stb.... Aztán utána a szívósort kellett ganézni a koromtól... Aztán a DPF lett kitakarítva... mindez persze ócsóért... de hát akinek ez kell...

Előzmény: P.URBANUS (27579)
mazaszoli Creative Commons License 2018.03.25 0 0 27580

Üdv.

2007 es évjáratú Kia Ceed,1,6 benzines autóm van.

5w 30 as olaj volt mindig benne,de most elkezdte sajnos enni az olajat.

A szerelő 10w40 es olajat ajánlja hogy tegyünk bele!

Van valakinek valami tapasztalata,hogy mi a jó választás kicsit kopottabb motornak.245000 km van benne.

Az olaj sehol sem szivárog.

Köszönöm.

P.URBANUS Creative Commons License 2018.03.24 0 0 27579

"ez meg mi a rák, a megnyúlt vezérműlánc
a vezérműlánc nem élettartamra szól?
a lánc is időszakos cserére szorul? milyen időszakos?"

Akadnak kevésbé jól sikerült motorkonstrukciók.

Pl.:

https://www.vezess.hu/vezetunk/2017/04/05/a-pocsek-modern-lancos-motor-javitasa-orult-penzbe-kerulhet-ime-egy-hazai-pelda/

Előzmény: aamen (27572)
potyi20 Creative Commons License 2018.03.23 0 0 27578

hat igen,erdekes jelensegek,de nekem azzal megoldodott,h nagyobb gazzal indulok,es lassabban engedem fel a kuplungot.eleg egszeru megfullasztani :)

Előzmény: davide83 (27568)
cápaFeri Creative Commons License 2018.03.23 0 1 27577

A hengerfejet úgy illik visszatenni, ha síkba van köszörülve.  A hibajelenség -láncos motor lévén- nem megnyugtató számunkra. :-( 

Isten ments, hogy általánosítsak, de lehet akármilyen megbízható egy műhely...én minden alkalommal ragaszkodom az általam vitt (könyvében előírt minőségű) olajhoz és ahhoz, hogy ott álljak az autó mellett amikor szervizelik. Csak két okot említek: még a márkaszervíz (ahol elsőre voltam) sem az előírt viszkozítású olajat (0w30 ECT2-es van a könyvében) akarta beletenni (nem is viszem abba a szervízbe többet, pláne, hogy eléggé szarkasztikusan megjegyezték, hogy esetleg a szűrőt is vittem tán, na meg ez egy tuti olaj lehet ha én viszem, stb...de az ő 10w30-as és 5w40-es olajuk az belevaló....) , a másik ok, hogy dolgoztam szervízben....:-)

Sajnállak, de ez tényleg nem lesz olcsó, osztom a "cartársak" véleményét, néznék másik motort egy olyanból ami karambolos és totálra vették, de a motor nem sérült.

KAti Creative Commons License 2018.03.23 0 1 27576

Csak a motort kell kukázni, illetve jó része esetleg bontva még értékesíthető.

Nyilván nem tudom, mennyiért lehet venni komplett bontott motort, de hasonló kategóriájúak - úgy olvastam - 100 ezer Ft körül beszerezhetőek. Plusz szerelés, papírozás pár tízezer, ami talán visszajön a kikerült motor alkatrészeiből (ha van rá kereslet egyáltalán). Persze van rizikója a bontott motornak is.

Esetleg a cserélendő alkatrészeket érdemes bontottként beszerezni, a gyári új alighanem aranyárban lenne.

Előzmény: Törölt nick (27574)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.23 0 0 27575

És a vezérműtengelyen kopások láthatóak (ezt én is láttam), de maródás állítólag nincs. És azt is mondták, hogy furcsa mód nem párhuzamosan kopott/rongálódott, nem tudom.

Előzmény: Törölt nick (27574)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.23 0 0 27574

Igen, ilyet mondogattak az első autószerelőnél, aki megnézte, hogy úgy néz ki, mintha beesett volna a vezérműlánc vagy megnyúlt volna. A korábbi szervizelésben maximálisan megbízok, bár az olajat nem én vittem, de számlás, rendszámos, km feltüntetéses volt.

A második autószerelő mondta, hogy fel kell fúrni a hengerfejet, amit egy erre specializálódott szakember végezne és akkor valószínűleg a síkoltatásra gondolhatott (ezt egy 3. autószerelő említette).

Most akkor dobjam ki a kukába a kocsimat? 

Előzmény: R. Scherbotsky (27571)
KAti Creative Commons License 2018.03.23 0 1 27573

Nem kötözködök, csak nem értek hozzá, tanulni szeretnék - amit te leírtál, az miért indokolja az olajpumpa cserét, és ha szelepek nem verődtek, vezérműtengely cserét? Ha mechanikailag nem volt gátolt a mozgása, miért deformálódott volna?

Eddig nem hallottam arról, hogy a KIA motorjában is ismerten előforduló, nem rendkívüli hiba lenne a lánc nyúlása, átugrása, 140 e km-nél.

aamen Creative Commons License 2018.03.23 0 0 27572

"egy megnyúlt vezérmülánc -ami nem ismeretlen a Kia-motoroknál ekkora futásnál-"

ez meg mi a rák, a megnyúlt vezérműlánc
a vezérműlánc nem élettartamra szól?
a lánc is időszakos cserére szorul? milyen időszakos?

R. Scherbotsky Creative Commons License 2018.03.23 0 1 27571

Szia,

ez eléggé úgy hangzik, mintha egy megnyúlt vezérmülánc -ami nem ismeretlen a Kia-motoroknál ekkora futásnál- indítás után átugrott volna egy-két fogat a lánckeréken - ha tényleg nem verték össze a dugattyúk a szelepeket (csak találgatok, mivel ezek az alkatrészek nem szerepelnek a felsorolásban), még szerencséd is volt. Hengerfejet egyébként nem lehet vonalba fúrni, talán síkolásról lehetett szó?

Az szinte bizonyos, hogy egy ekkora volumenü beavatkozás ilyen korú autó esetében gazdaságilag nem kifizetödö - vagy el kell adni az autót így, ahogy van, vagy egy bontott motort kell hozzá keríteni.

Ilyet elkerülni/megelözni nem egyszerü, az esetek egy részében a megnyúlt lánc miatt megváltozik a motor viselkedése (teljesítményvesztés), amiböl következtetni lehet arra, hogy nincs minden rendben, esetleg indításnál fémes súrlódó hang hallatszik, de ez sem törvényszerü, és aki nem figyel rá/nem tudja, mit hall ilyenkor, az talán észre sem veszi.

Üdv,

R.S.

Előzmény: Törölt nick (27569)
KAti Creative Commons License 2018.03.23 0 1 27570

A kérdésedre nem tudok válaszolni, de érdemes lenne szakvéleményt kérned márkaszerviztől és/vagy független szakértőtől a hiba okáról.

Hátha nem volt annyira megbízható az a szerelő....az olajat ő adta vagy te vitted? Számlád van az általa végzett tevékenységekről, olajról, a számlán rajta rendszám, dátum, kilométeróraállás?
Ha nincs, kár vergődni, le kell nyelni.

Amúgy lehet, külföldről olcsóbb egy komplett bontott motort behozni, mint az új alkatrészeket, ennek érdemes utánanézetni szerintem.

Előzmény: Törölt nick (27569)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.23 0 0 27569

Kedves Fórumtagok!

A segítségeteket kérem. 

Van egy 2008.10-as évjáratú 80KW-os 1.4-es benzines Kia Ceed típúsú gépjárművem. 140 000 km van benne. 7 évig Kia márkaszervízbe hordtam az éves szervízre, utána megbízható autószerelőnél végeztettem az éves karbantartási munkálatokat. Legutóbb 2017.08-ban volt szervízen, átnézték rajta, amit kell, olajcsere is történt. Alapvetően városban használtam az autót (Bp-en), de 2-3 heti rendszerességgel 200 km-es útra is mentem vele.

Aztán hopp: balatoni utat követően 1-2 órával elmentem boltba és mikor a parkolóból indulni akartam a motorból kopogó hang hallatszott és egyes-kettes csak nagy gázfröccsel hajtotta a motort.

Bevontatták autószervízbe, azt mondták motorhibás: ki kell cserélni a vezérműtengelyeket, vezérműláncot, olajpumpát - át kell mosni az egész olajrendszert, olajteknőt, olajszűrőcsere, levegőszűrő csere (ezt nem tudom miért kell), hengerfej javítás gépműhelyben (vonalbafúrás).

A fő alkatrészeket (gyárit, vezérműtengelyeket, vezérműláncot, olajpumpát) szeretném szakszervízen KÍVÜL beszerezni és a kérdésem, hogy hol találok ehhez cikkszámot. Vagy fotót. vagy leírást. Mert külföldről hoznák be nekem, de fogalmam sincs, hogy a vezérműtengelyt hogy mondják más nyelven és igazából abban se vagyok biztos, hogy hogy néz ki :-(.

Pls HEEEEELP

Köszönöm előre is: egy gondos női vezető, aki nem érti miként mehetett tönkre a kocsija egyik percről a másikra, amikor mindent megtett annak érdekében, hogy kocsija a szép állapotát mind külsőleg mind belsőleg megőrizze...

davide83 Creative Commons License 2018.03.22 0 0 27568

Szia! 

Nem vagy egyedül ezzel az érdekes helyzettel, bár nálam ez kizárólag hideg indulás után jelentkezik. 50 méter hosszú az udvar, a kapunál lassítok, kuplung be,  fordulok, kuplung felenged, gáz (nem padló, de kb. egyharmad, félállás)elkezd pörögni, és 2 felett hirtelen torpan egyet, ekkor fel is váltok kettesbe. Igazából ilyenkor játssza el, meg max. a következő sarkon álló helyzetből elindulásnál. 1,4 szívó SW, 3 éves.

Előzmény: potyi20 (27516)
aamen Creative Commons License 2018.03.22 0 0 27567

nem vagyok egy elektromos, de mintha az lenne a probléma forrása hogy az usb aljzat az alig-alig tölt inkább csak lassítja a legtöbb telefonon a merülést, a szivargyújtó csati meg túlságosan tölt, aztán ha a telefon bírja akkor az gyorsan lerendezik de ha a telefonban van védelem a túltöltés ellen akkor lehet hogy nem tölt egy szemernyit se mert nem akar túlhevülni felrobbanni ilyesmi a túl gyors töltéstől

Előzmény: KAti (27565)
vlevi70 Creative Commons License 2018.03.22 0 0 27566

Így van, nekem is egy nagyon régi töltő, ami fél amperes, azzal merült a telefon, navigálás közben, az 1A-es töltő már nagyjából szinten tudja tartani, a 2A-es töltő (ekkora teljesítményű egyébként a gyári töltő is), az már menet közben, 100% fényerőn, GPS, mobilnet, satöbbi, minden együtt, és töltődik.

Előzmény: KAti (27565)
KAti Creative Commons License 2018.03.22 0 0 27565

Szerintem tölt, csak kis áramerősséggel. A 2-3 Amperes töltők már jól használhatóak.

Előzmény: potyi20 (27562)
dokeee Creative Commons License 2018.03.22 0 0 27564

A mai telefonok többnyire 7-9 voltos gyorstöltőkkel tölthetők normálisan, ilyet kéne keresned.

potyi20 Creative Commons License 2018.03.21 0 0 27563

oks,koszi,nezek enis ilyen hasonlot.koszi

Előzmény: vlevi70 (27561)
potyi20 Creative Commons License 2018.03.21 0 0 27562

gyari nemjo,nemtolt a tel rola..

Előzmény: Chewwwbacca (27560)
vlevi70 Creative Commons License 2018.03.21 0 0 27561

Euronicsban vettem valami izé, féligmeddig névtelen töltőt.

Kocsiban, és motoron is tökéletesen működik.

Azthiszem, ez az :

http://www.yenkee.hu/Gepkocsiba-valo-micro-USB-tolto-USB-porttal/YAC-2004

Nem tudom milyen telefonod van, nekem a micro usb töltő megfelel, de, ha újabb a teló, és pl. usb-c töltő van, akkor neked ez nem jó.

Van olyan apró töltőfej is, ami teljesen belemegy a szivargyújtóba, alig lehet kikaparni onnan.

De nekem az a motorra nem volt jó, mert a motoron nem kapcsol le a 12V aljzat, amikor áll a gép, és így hamar lemeríteni azt az apró akkumulátort.

Előzmény: potyi20 (27558)
Chewwwbacca Creative Commons License 2018.03.21 0 0 27560

a gyári USB slot nem jó?

KAti Creative Commons License 2018.03.21 0 0 27559

Kínából rendeltem valami jobbfajtát, ami akkor is tudja tölteni a telefont (hogy nőjön a töltöttség) ha fut a navigáció.
Erre a beépített USB nem volt képes :-(

Talán valami XIAOMI, vagy hasonló.

potyi20 Creative Commons License 2018.03.21 0 0 27558

ez igaz :). ti milyen tel toltot hasznaltok a kocsihoz ? en vettem egyet tegnap,persze nemvolt olcso,de nem kompatibilis a kocsimmal,csak akkor tolt amikor kedve van,nemszabad hozzaernem,mert akkor nemtolt,vagy kikapcsol a telefonom tole.. :)

Előzmény: KAti (27557)
KAti Creative Commons License 2018.03.20 0 0 27557

Fújd ki purhabbal ....

Ezek legyenek a legnagyobb gondjaink... :-)

Előzmény: potyi20 (27556)
potyi20 Creative Commons License 2018.03.20 0 0 27556

nemkell ahhoz nyitott ajto sem :) ha zarva van akkoris csinalja. koszi fiuk,megnyugodtam h masnak is ilyen :). ja,kisebb nagyobb godroknel,vasuti atjaroknal cicereg a visszapillanto tukrom.egesz auto nagyon halk,mas nem ciripel,de a tukor igen.megraztam,megmozgattam,de ugY semmi.nektek is? mit csinaljak vele?

Előzmény: dokeee (27554)
Glovas Creative Commons License 2018.03.20 0 0 27555

Nekem az utas miatt is jajveszékel mintha nem lenne bekötve, pedig már rég kitettem a buszmegállóban :/ De kb egy perc hiszti után lekapcsol.

Előzmény: potyi20 (27552)
dokeee Creative Commons License 2018.03.20 0 0 27554

Az a nyitott ajtó miatt szól, a középső kijelzőn is jelzi.

Nortonmanx Creative Commons License 2018.03.20 0 0 27553

Szia!

Ez az enyémben is így van. Előfordulhat, hogy annak idején mikor programozták ezeket a biztonsági elemeket, akkor ez a rész egy kicsit "bogaras" maradt. Lehet csak figyelmeztetni akar. Esetleg a használatiban érdemes utána olvasni erről. Illetve akkor kikapcsolni az övet, ha megállt a verda, az a biztos. :)

potyi20 Creative Commons License 2018.03.19 0 0 27552

hali. egy erdekes jelensegre lettem figyelmes az utoval kapcsolatban . tegyuk fel,ha autozok,bekotom az ovem persze. De  megteszek mondjuk 4-5 km-t majd mielott megallnak 5-10 m elotte kikapcsolom az ovet es beallok a parkoloba.ez eddig meg okes,de mi a f…..ert csilingel akkoris az ov jelzo amikor allok,es lesek ki az ablakon??baratnom figylet fel ma este ra,h megalltunk ,elotte kikapcsolta az ovet.,es az az ov jelzo ikonja csinlingelt,amikor mar a parkoloban voltunk. aztan kitettem ot,eljottem par km t haza,es az enyemnel is kiproblatam. leparkolas elott kikapcsolatam az ovet  es meg akkoris csilingelt amikor alltam a kocsival,es nyitva volt az ajtom ! ez normalis ?

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.17 0 0 27551

Várjuk meg élőben. Szerintem most a szögletesebb formák a divatosak. Ellenben tény, hogy a mostani is frankó az egyik ok, hogy a Ceed mellett döntöttem, hogy nagyon tetszett a műszerfala. :-). Kicsit off de itt van egy jó hosszú teszt a Hyundai i30-ról. Szerintem a Ceed ugyan ez lesz csak láthatóan sportosabb irányt képvisel. A kormányzás direktségét dicsérték az új Ceed előzetes tesztjében ha tényleg ilyen lesz akkor az nekem igen tetszeni fog. :-)

Hyundai i30 1.4 T-GDi DCT teszt:

https://www.youtube.com/watch?v=PAX5d1Zdtwc

Előzmény: cápaFeri (27549)
scram Creative Commons License 2018.03.17 0 0 27550

az ismeretségi körömben van két kia ceed kombi,8 év körüliek,és mindkettőn rossz a hátsó ablaktörlő.

ez valami típushiba?

találkozott már valaki ilyen hibával?

az egyikben már kétszer cseréltek ablaktörlő motort,de semmi eredmény.

cápaFeri Creative Commons License 2018.03.16 0 0 27549

Nekem továbbra sem tetszik a műszerfal-kormány design. A mostani szebb.

Előzmény: Törölt nick (27548)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.16 0 0 27548

Szerintetek nagyságrendileg mennyivel lesz drágább az új Ceed? Én egy jobban felszerelt 1.4 T-GDI-t kézi váltóval kb. 6 millára becsülök.

https://www.youtube.com/watch?v=qZT0IrRafxs

ikim2025 Creative Commons License 2018.03.15 0 0 27547

Akkor jó,nálam ezek szerint már nem áll a hiba,mert elaludt a lámpa,de a későbbiekben ki lehet olvasni a hiba kódot.

Példámban:regenerálás meg szakítása (gondolom),vagy valami ilyesmi.

Akkor jól csináltam. :)) Valamennyire tudom a hiba kódok tárolását,de a részleteket nem ismerem.

A Kia előtti autóm Focus 1.6 dízel volt,nem DPFes,ott nem világított soha semmi,pedig már az is számítógépes volt.

Előzmény: cápaFeri (27546)
cápaFeri Creative Commons License 2018.03.15 0 0 27546

Általában így működnek a vezérlőegységek. Eltárolják a hibát, pár indításig égve marad, utána már csak a szervízegységgel (Teck-2, Scan 100, stb) lehet kiolvasni hogy volt hiba, valamint a hibakódot. Ez természetesen akkor igaz, ha az ok, amiért kigyulladt a lámpa nem áll fent folyamatosan. Gondolom akkor arról sem hallottál, hogy az érzékelt hiba nem rögtön az első alkalommal kerül eltárolásra. Mondjuk egy tökéletlen égésnél ha bizonyos időintervallumon belül (pár mp) megadott darabszámnál többször adja be a jelet, csak akkor tárol el hibakódot és gyullad fel a lámpa.

Előzmény: ikim2025 (27545)
ikim2025 Creative Commons License 2018.03.15 0 0 27545

Szerintem tuti,hogy a leállítás volt a gond,meg a regenerálás,mert az átlag fogyim is fel ment már 5,9 re,és 

az égetés után már mentem sok kilométert,közben nulláztam az átlag fogy.mérőt és lement 5.7 re.

A Használati utasítás is azt írja,hogy ha nincs jól regenerálva,akkor fel mehet a fogyasztás,és villog a lámpa.

Ilyenről nem hallottam,hogy 4 ik indítástól nem világít a lámpa,ezt hol hallottad?

Előzmény: cápaFeri (27537)
ikim2025 Creative Commons License 2018.03.14 0 0 27544

Hát jó lenne,de sajnos nincs.

Előzmény: jwkllr (27543)
jwkllr Creative Commons License 2018.03.14 0 0 27543

Akkor viszont kellene egy regenerálást visszajelző lámpa.

Előzmény: ikim2025 (27534)
ceed1969 Creative Commons License 2018.03.14 0 0 27542

Nekem 2008-as crdi-m volt,használtam vettem, 220000Km -mel adtam el.Mentem vele 40000Km.-et. A mostani is crdi,2015 és van benne 130000Km.Nekem még soha nem világított ez a lámpa,pedig egy nap 10-20 kilométert megyek vele.Mondjuk hétvégén,bevásárlás és kirándulás céljából 100-200Km haladok.Van benne ilyen izzó?

ikim2025 Creative Commons License 2018.03.13 0 0 27541

Szerintem jó az,ahogy csinálod,mert én is így teszek egyébként.Most az volt a gond,hogy leállítottam regenerálás közben.

Előzmény: GAgyiXyXy (27538)
ikim2025 Creative Commons License 2018.03.13 0 0 27540

Azt mondta a szervizes,hogy a szervizben is így  3500-3800 as fordulaton dolgozik a KÉNYSZER KIÉGETŐ program.

Ezek szerint van ilyen is.Itt gondolom a KÉNYSZEREN van a hangsúly.Biztos laptopról megy,gondolom.

Szerintem más is jár,járt így,és van erre egy progi.Ezt nem mondta,csak gondolom,nekem ez jön be.

Előzmény: cápaFeri (27539)
cápaFeri Creative Commons License 2018.03.13 0 0 27539

Nekem is magasnak tűnik...nem lehet, hogy a szervizes keverte a dolgot egy benzin üzemű EGR-kiégetésével? Házilagos megoldásra szoktak ilyen "járatást" javasolni, hátha kisebb a baj és megoldja nagyobb beavatkozás nélkül... 

Előzmény: GAgyiXyXy (27538)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2018.03.13 0 0 27538

Szerintem más jele nincs, de jelentősen megnő a fogyasztás, azaz pulzál pár percig. Ez a 3500-3800 fordulat nekem durvának hangzik, de lehet akkor gyorsabban végez. Egyszer kipróbálom. Én ha észreveszem nem kapcsolok vissza ezért, megyek tovább tempomattal. Lehet ez így nem is jó?

Előzmény: metalpeget (27535)
cápaFeri Creative Commons License 2018.03.13 0 0 27537

Én a helyedben olvastatnék egy hibakódot, hogy biztosan amiatt volt-e? Az, hogy a lámpa elaludt, nem jelenti, hogy megoldódott a probléma. 4. indítás után elalszik a lámpa, ha pillanatnyilag nem áll fenn a hibajelenség. De a kódot eltárolta.

ikim2025 Creative Commons License 2018.03.13 0 0 27536

Hát a pill.fogyasztás nem sokat változik,csak egy kicsit nő talán.Én alapjáraton érzem,mintha egy kicsit keményebben járna.Nálam az a baj,hogy ugye a regenerálás akkor indul el,ha autópályán vagy országúton mész hosszabb ideig,és én 

Kb.10 Km-t megyek autó úton,utána haza érek.Na,hát ennyi idő alatt el is indul a program,és ekkor kéne tovább menni.

Elég gáz.

Előzmény: metalpeget (27535)
metalpeget Creative Commons License 2018.03.12 0 0 27535

Szia! Ezt  "...elkezdett regenerálni...." , te is a pillanatnyi fogyasztás megemelkedéséből vetted észre? Vagy van ennek más érzékelhető jele , hogy az ember ne állítsa le közben. Azért érdekel , mert hamarosan nekem is lesz egy 1.6 CRDi-m.

ikim2025 Creative Commons License 2018.03.12 0 0 27534

Sziasztok!

Jól megszívtam a minap!Mások tanulságára írom le a történetet.

2012-es 1.6 crdi-m van,DPFes persze. 80%ban városban használom.Budapesttől 13 Km-re lakom.

Tegnap haza felé elkezdett regenerálni a DPF,mire haza értem,nem végzett,de sajnos leállítottam,mert siettem.

Utána még volt dolgom,na mondom most meghajtom,hogy kiégjen a kipuff.Elindítom az autót,hát villog a

Motor ellenőrző lámpa,fafa,na gyerünk fel az autópályára és 2700 as fordulattal megjárattam fél órán át.

Még mindig villog. Na ennek nem örültem.Reggel telefon a szerviznek,mit csináljak?Mondja a srác,hogy legalább 

3500-3800 as fordulattal égessem,azaz igazi,nem lesz baja,persze 4-ikben 135Km/h.Na jó még egy jó órát el vett az életemből,de volt időm.

Vissza érek,még mindig villog a lámpa.Bejelentkeztem a szervizbe,volt úgy dél körül.

Délután még volt dolgom,egyszer csak elaludt a lámpa,az égetés után Kb.: 20-30 Km után.

Na,hát ebből az a tanulság,hogy ha regenerál,nem szabad leállítani,mert megszívja az ember ezeknél a modern autóknál.

Hát még nem jártam így vele,de előbb utóbb más is járhat így. 

rayzolko Creative Commons License 2018.03.12 0 0 27533

Nekem is olykor elindulásnál van problémám, mint egy korábban hozzászólónak. Van amikor egy kis ideig üreges hangot hallok a motortérből, míg a kuplungot teljesen fel nem engedem. Egyébként egy 1.5 éves 1.4-es benzinesről van szó. Előre is kösz, ha valaki megosztja gondolatait.

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.12 0 0 27532

Nem gyilkolom az autót - egy autómat sem gyilkoltam eddig - hamar felkapcsolok de már írtam. Gyakorlatilag amint jelzi, hogy kapcsoljak már fel is váltok sőt néha még előbb is.

Előzmény: Glovas (27531)
Glovas Creative Commons License 2018.03.12 0 0 27531

Én szoktam klímázni főleg ha vizes kabáttal ülünk be, attól hamar bepárásodunk. Akkor még a gyorsítás lehet a különbség hogy ki mekkora lendülettel akarja elérni a megengedett sebességet :)

Én amúgy nem hiszek a computernek, manuálisan szoktam számolni tankolásnál, az a biztos :)

Előzmény: Törölt nick (27529)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.11 0 0 27530
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.11 0 0 27529

Télen nem jellemző, hogy menne a klíma. :-) Téli gumi Hankook, sensor nem jelez, ezen a téres minden okés. Motorral is minden rendben szerintem. Lehet alapba kellene tennem a computert. Ez az érték zömében napi 2x10 városi km-el (reggel-este) jön ki szerintem innen fújhat a szél. Talán fel sem melegszik mire megállok vele.

Előzmény: Glovas (27526)
potyi20 Creative Commons License 2018.03.11 0 0 27528

kepzeld, 2 napja aktivabban hasznalom,es kicsit batrabb gazt adok neki nemcsinalja,sot,van egy kis morgos hangja. szoval tenyleg a kuplungolassal volt a gondom,felenel kicsivel hamarabb engedtem ra a motrot,es kicsit megfulladt.egy feliciabol ultem att :) fene gondolta volna h 14 ev aktiv vezetes utan ujra kell szoknom a kuplungot :) koszi a valaszodat.,,  egy ujabb kep rola :)

Előzmény: Törölt nick (27527)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.11 0 0 27527

Nem tudom, hogy előtte, milyen autón vezettél, de meg kell szokni. Nekem is 1,4-es motorral van, s szokni kellett a kuplung kezelést benne. Valószínűleg gyorsan enged a kuplungot, s attól rángat. Nálam is csinált ilyet, mint amit leírtál, s a finomabb kuplungulás segít neki.

Előzmény: potyi20 (27518)
Glovas Creative Commons License 2018.03.11 0 0 27526

Nekem is 7,0-7,5 között nyeli a városban. A 8 liter elég sok sztem, guminyomás vagy kerékmintázat is lehet ludas, nem beszélve a klímahasználatról.

Előzmény: Törölt nick (27525)
Törölt nick Creative Commons License 2018.03.10 0 0 27525

Az enyém 8,9-et ír jelenleg de 8 alá még nem ment, kézi váltó. Pedig amint lehet már fel is kapcsolok nem pörgetem. Ha kimegyek vidéki utakra ez rohamosan csökkenni kezd. Ősszel 80 km-es vidéki úton 5,4 volt az átlag ez volt a legkevesebb eddig. Pályán nyáron légkondival 130 körül 165 km-es távon (M1;M0) 6,4.

Az a 7,2 igen szép eredmény de nagyon nagy a különbség szerintem. Vagy a tiéd túl alacsony v. az enyém túl magas.

Előzmény: KAti (27524)
KAti Creative Commons License 2018.03.10 0 0 27524

Mennyi a városi fogyasztás, ami 'sajnos'? 

Az én 1.6-os benzines automatám most a tél végére - szeptembertől nézve - ment fel 7.2-re. Alapvetően budapesti reggeli és délutáni utak, szabadban parkol, nejem reggel melegítteti, amíg sminkel :-). Teljesen elégedett vagyok. Nemcsak a sminkkel, a fogyasztással is :-)
Lehet, egy dízel 1, egy hibrid 2 literrel kevesebbet fogyasztana. A 14 éves 1.4-es Fusion-om 1 - 1.5 literrel többet fogyaszt.....

Előzmény: Törölt nick (27521)
zenezsalu Creative Commons License 2018.03.10 0 0 27523

Szia! Nekem 1,6 SW van, vásárlás előtt volt szerencsém kipróbálni egy 1,4 SW-t nagyon nagy a különbség, nem 300e ft. Szóval csakis az 1,6 motorral vásárold meg. Megpakolva hegymenetben így is csak megfelel, nem bajnok!

Előzmény: Gergice- (27519)
bohrer Creative Commons License 2018.03.10 0 0 27522

Annakidején ilyen arányban volt a Suzuki 1.0 és az 1,3 közti különbség,  utólag volt pár eset hogy nagyon kellett volna az a plusz lóerő utánfutózáshoz . És ha lehetett volna szívesen megadtam volna a különbözetet.  Megveszel egy 1,4 es  kocsit 4M Ft ért  egy év mulva hiába fizetnél bárkinek  300E Ft-ot hogy lenne az  1,6 os  motor.

Törölt nick Creative Commons License 2018.03.10 0 1 27521

Nekem 1.6-os a Ceed-em. Sajnos városban fogyaszt főleg hidegben, de ezen túl csakis előnye van az 1.4-hez képest. Ha pályázol is aránylag sokat szerintem megbánnád a kisebb motort. Ha többen beleültök csomagokkal azt is előbb megérzi, mint az 1.6-os. Nekem egyszer panaszkodott egy Ceed-es, hogy megbánta az 1.4-est. Kollégának is 1.4 van ő is mondta elvan vele de az 1.6 jobb lett volna. Szóval szerintem nem kérdés. 

bohrer Creative Commons License 2018.03.09 0 0 27520

Nincs Ceedem de vittek 1,6 ossal, és teli csomagokkal  jól bírta a pályát. Ha más kocsiból 1,4 est és gyöngének találod a választ meg is adtad csak megerősítésre vártál. Egyébként az autópálya tempót minden forgalomban lévő gépkocsi tudja, a kisebb lökettérfogatúak magasabb fordulaton működnek ( váltóáttétel ) Pl: 1000-es Swift is tudta a 130-140 et pályán 53Le

Tehát elbírja a pályázást, de az 1,6 ossal több örömöd lesz . A mostani off Japán kocsim is 1,6 os és  pont jó, nem kell együtt venni a levegőt a motorral  a Gödöllői part előtt, pláne ha nem lendületből tudok nekifutni akkor sem .

Gergice- Creative Commons License 2018.03.09 0 0 27519

Sziasztok!

Gondolkodom új Cee'd vásárlásán. Csak benzines érdekel, és csak szívó.

Érdekelne, hogy az 1,4-es milyen a gyakorlatban? Gondolom városban, és országúton elegendő, de pl. autópályán használható? Nem zajos, nem pörög nagyon? Emelkedőket hogy bírja? Vagy azt ha 4-en ülünk benne néhány csomaggal?

Most egy 1,4-es 2005-ös Civic-em van, és az nem igazán alkalmas autópályára, nem szeretnék hasonlóba futni egy új autónál. Az 1.6-os 300e-rel drágább, erősen gondolkodom, hogy inkább a nagyobbat lenne érdemes választani.

Páromnak 1.6 Sportage van, és nem egy erőbajnok, így tartok kicsit a Cee'd-nél az 1.4-es motortól.

Mi a véleményetek? Esetleg van olyan aki próbálta már mindkét motort?

Előre is köszönöm a válaszokat

potyi20 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 27518

akkor gazt adok pontosan amekkora az auto elinditasahoz szukseges.. kuplung? uj kocsinal ? akkor a tobbi fokozatba is kellene csinalnia

Előzmény: Readme13 (27517)
Readme13 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 27517

Szia!

Két dologra gondolok :-)

1. Tőgázzal indulsz és a kipörgésgátló veszi el a gyújtást - villog a sárga lámpa a műszerfalon.

2. Kuplung.

Az első odafigyelés a 2. szerviz.

Üdv,

Előzmény: potyi20 (27516)
potyi20 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 27516

sziasztok.ugyebar 1 honapja vettem egy full uj ceedet,1,4 motorral. meg akkoris felfigyletem egy erdekes jelensegre,de nemfoglalkoztam vele a mai napig. de ma elkezdett erdekelni. ha pl indulok a lámpanal,es adok egy kis eroteljesebb gazt,kozbe engedem a kuplungot, megindul a kocsi,majd mikor elkezdene huzni,visszabvesz a gazbol egy pillanatra,majd ujra nekilodul es megy rendesen.de ha nagyon szepen csusztatva elindulok,teljesen felengedett kuplungal gurulok egyesbe,majd megtaposom a gazt,ilyet nemcsinal. mi a fene ez ? akik eddig velem ultek,azt hiszik nemtudok vezetni,teljes fej bologatas mindegyiknel,mert huz,nemhuz,majd megint huz szindromat jatsza.. nektek is igy van ?

jgy75 Creative Commons License 2018.03.08 0 0 27515

Nem, semmit nem kell kiszedni.

Az aksi oldalihoz egy kicsit nehezebb hozzáférni, mert én a H7 kanyarfényszóró égőjét is kicseréltem. 

Ami kell, az egy kis türelem.....

Előzmény: Szende1980 (27510)
rob12 Creative Commons License 2018.03.08 0 1 27514

Szia

Már nem is tudom anno milyen email-el regeltem . Megtaláltam , de pont azt az emailt ritkán nézem .

Válaszoltam :-)

Előzmény: NH Zsolt (27511)
aamen Creative Commons License 2018.03.07 0 0 27513

az enyém is 2008-as, nincsen külön anya garnitúra az aluhoz
amikor először mentem a gumishoz akkor megkérdezte, mondtam nincs, sóhajtott, mondta jó
és azóta nem kérdezi

Előzmény: erpalon (27507)
NH Zsolt Creative Commons License 2018.03.07 0 0 27512

Köszönöm, ennél sokkal régebbi hozzászólásokig visszamentem, amire gondolsz, arra írtam email-t is, de úgy vagyok ezzel, több ember több mindenről tudhat. :-)

Két olyan autó volt eddig, amiért rendesen megdobbant a szívem, az egyiket mire telefonáltam eladták, a másiknál az eladó visszalépett (vagy másnak adta el, azt nem tudom, de végül is az Ő dolga). Szóval még keresem azt, amelyik nekem szól, rám vár... :-)

Előzmény: dokeee (27503)
NH Zsolt Creative Commons License 2018.03.07 0 0 27511

Szia! Köszönöm, írtam privát email-t az általad megadott email címre, még nem jött onnan válasz. Először is az árat kérdezem, mert az azért nagyon fontos tényező...

Előzmény: rob12 (27505)
Szende1980 Creative Commons License 2018.03.07 0 0 27510

Köszönöm. Én is az Osram Night Breaker Laser-t tervezném beletenni. Egy csavart sem kell kicsavarni (pl búrát kiszedni)?

Előzmény: jgy75 (27509)
jgy75 Creative Commons License 2018.03.07 0 0 27509

.... semmit nem kell szétszedni, egy kis ügyességgel simán ki tudod cserélni.

Az Osram Nightbreaker elég ütős az amúgy nem rossz Osram longlife-hoz képest. Ne a GE is nagyon jó....

Én első héten már cseréltem.

Előzmény: Szende1980 (27506)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2018.03.07 0 0 27508

Nem. Alufelnihez való anyákat kell venned hozzá, nem nagy tétel.

Előzmény: erpalon (27507)
erpalon Creative Commons License 2018.03.07 0 0 27507

Köszi mindenkinek az "olajas"válaszokat 😊

Van egy ujabb kérdésem :ugyanehez a 2008as SW ceed-vásárolnék alufelnit,talaltam is neten használtat jó  áron, csak nincs hozza csavaranya,szerintetek a megoldhatom alátéttel a régi csavaranyák alá???

Szende1980 Creative Commons License 2018.03.07 0 0 27506

Sziasztok

Van egy 2016-os Kia Ceed Sw (1.6 benzines) autóm. Gondoltam, hogy teszek bele egy jobb H7-es izzót és érdeklődnék, hogy ezért szerelő műhelybe kell/érdemes vinni vagy magam barkács tudásommal is meg tudom ugrani a feladatot? Nagyon szét kell kapni?

rob12 Creative Commons License 2018.03.07 0 0 27505

Szia !

27444 hsz .

:-)

Előzmény: NH Zsolt (27502)
cápaFeri Creative Commons License 2018.03.06 0 0 27504

Mint írtam, véletlenül összekevertem "Beki apukája" első hozzászólásával...s rögtön javítottam is...nem kell felháborodni!

Előzmény: dokeee (27501)
dokeee Creative Commons License 2018.03.06 0 0 27503

Háát, ha visszaolvasnál vagy 15-20 hozzászólást....

Előzmény: NH Zsolt (27502)
NH Zsolt Creative Commons License 2018.03.06 0 0 27502

Sziasztok! 

Autóvásárlás előtt állok, nagyon megtetszett a Ceed, de még kicsit bizonytalan vagyok az eddig látottak alapján, amit meg szerettem volna megvásárolni, azt közben eladták, ezért segítséget kérek Tőletek. 

Tudtok-e olyan eladó benzines autót, ami megbízható előzményekkel rendelkezik, jó és szép állapotú és érdemes volna megvásárolni? 

Az még rugalmas nálam, hogy kombi vagy sem, bár a kombi kicsit jobban bejönne. Bele kell szeretnem, akkor nem válogatok. :-) 

Ha van olyan autó, amit eladnának és jó szívvel ajánlanátok, akkor megköszönöm a segítséget.

Sziasztok!

dokeee Creative Commons License 2018.03.06 0 0 27501

Faszér' nem olvassátok mán el, mit ír az ember? Minek kell hülyeségeket tanácsolni?

Előzmény: cápaFeri (27499)
cápaFeri Creative Commons License 2018.03.06 0 0 27500

Bocsánat, ezt melléolvastam! benzineshez nem való, törölve! Valamiért arra asszociáltam, hogy dízelhez kell neked...:-)

Előzmény: erpalon (27496)
cápaFeri Creative Commons License 2018.03.06 0 0 27499

10w40 semmiképpen sem, az sűrű a turbónak!

Lehet beletenni 5w30, esetleg 5w40, de eredetileg a könyvében ez az olaj van:

Előzmény: erpalon (27491)
csehpeti Creative Commons License 2018.03.06 0 0 27498

Sziasztok!Tudna valaki segíteni abban,hogy miért nem csukódik a 2007 ceedben a hamutartó,lehet e javítani, vagy csere.Köszönöm!

MajorCsabi89 Creative Commons License 2018.03.06 0 0 27497

Én ezt használom: https://filterabc.hu/TOTAL-QUARTZ-9000-HKS-5W30-1L / 1.6, benzin , 115 hp /

erpalon Creative Commons License 2018.03.06 0 0 27496

1.6 benzin

Előzmény: aamen (27493)
Beki apukája Creative Commons License 2018.03.05 0 0 27495

Bocs, hibáztam...

Ez való dízelbe: https://filterabc.hu/TOTAL-QUARTZ-INEO-HKS-D-5W30-1L

Előzmény: Beki apukája (27494)
Beki apukája Creative Commons License 2018.03.05 0 0 27494
aamen Creative Commons License 2018.03.05 0 0 27493

dizel vagy benzin?

Előzmény: erpalon (27491)
Beki apukája Creative Commons License 2018.03.05 0 0 27492
erpalon Creative Commons License 2018.03.05 0 0 27491

Ma sikerült átnézetnem az autót,szerelő  szerint ritka jó  bőrben van😎.Csak hát az olajat nem tudtuk eldönteni,hogy melyik legyen 5W40 esetleg 10w40???

BöPö Creative Commons License 2018.03.05 0 0 27490

Sziasztok! Ceed vásárlásán töröm a fejem,  2010-2013-t  szeretnék. Tudnátok nekem segíteni, melyik felszereltségnél van a középkonzolon nagy képernyő, illetve melyiknél van tolatókamera?

aamen Creative Commons License 2018.03.04 0 0 27489

"vezérlése állítólag láncos,vagy ez kamu lenne?"

a crdi láncos, a benzines nemtom

Előzmény: erpalon (27488)
erpalon Creative Commons License 2018.03.04 0 0 27488

Köszi.Mindenképp elviszem szervizbe!A vezérlése állítólag láncos,vagy ez kamu lenne?

Előzmény: aamen (27487)
aamen Creative Commons License 2018.03.04 0 0 27487

vidd be egy (nem feltétlenül márka) szervizbe
ott először csináljanak egy átvizsgálást, rejtett hibák ügyében
mert minden amit az eladó mondott az autó állapotáról az ujjbólszopott kamu
ha nincs ilyen természetű probléma az autóval, akkor majd ők tudják milyen olaj szűrő fékfolyadék miazmás kell bele, cseréljenek ilyesmit mindent, és mérjék fel hogy mi a helyzet a vezérműszíjjal fékekkel kuplunggal, ez alapján tudsz kalkulálni a közeljövőre

Előzmény: erpalon (27486)
erpalon Creative Commons License 2018.03.04 0 0 27486

Sziasztok

Ma én is Kia Ceed boldog tulajdonosa lettem! Vásároltam egy 2008as ceed sw 1.6 dohc motorral 160000 km ben.

Az lenne a kérdésem,hogy mi az amire érdemes elsőre odafigyelni és, hogy milyen olaj ajánlott a motorba?

Köszönöm  a tanácsokat,mindent szivesen meghalgatok!!!😃

Lackó15 Creative Commons License 2018.03.04 0 0 27485

Köszi nem!

Előzmény: rob12 (27482)
dokeee Creative Commons License 2018.03.04 0 0 27484

Az 1.4-es egy kiforrott, szívócsőbefecskendezéses motor, én azt választanám a 1 literes 3 hengeres turbós helyett. 

Előzmény: cápaFeri (27483)
cápaFeri Creative Commons License 2018.03.04 0 0 27483

Vagy esetleg egy 1.0-es 3 hengeres turbós benzines. Van 100 LE-s változat ami ugyanannyi, mint az 1.4-es turbó nélküli, és van a 120 LE-s is. Ellenben az 1.4-hez képest ami 134 Nm, ezek 171 Nm-t tudnak. 

Előzmény: Lackó15 (27474)
rob12 Creative Commons License 2018.03.03 0 0 27482

Szia

Ha esetleg használtban is érdekel akkor nekem van egy szalonállapotú 1,4-esem .

2015.08-i 11300 km 2022.08-ig garanciális .

Felszereltsége azt hiszem ex limited .

4 automata el ablak,tempomat,tolatóradar,ülésfűtés,kormányfűtés,kihangosító,2zónás automata klíma stb stb

Még új szaga van :-)

Pécsi Erik Creative Commons License 2018.03.03 0 0 27481

Ez is megoldás,erre nem gondoltam! Köszi

Előzmény: jwkllr (27480)
jwkllr Creative Commons License 2018.03.03 0 1 27480

Kerüld ki Ausztriát. Ennyire egyszerű.

Előzmény: Pécsi Erik (27479)
Pécsi Erik Creative Commons License 2018.03.03 0 0 27479

Köszi a választ! Akkor a legjobb megoldás a 4 évszakos gumi. A gond az hogy utaznánk haza Belgiumból húsvétkor de az osztráknak kell a téligumi április 15-ig ami van de 15" az autón a kerék meg16" .15" kerekem sincs úgyhogy azt is venni kellene 

Előzmény: cápaFeri (27478)
cápaFeri Creative Commons License 2018.03.02 0 0 27478

Baja nem lesz semminek, de kekec rendőr kötekedhet, műszakin meg nem megy át, mert állandóan világítani fog a műszerfalon a kontroll lámpa.

Előzmény: Pécsi Erik (27477)
Pécsi Erik Creative Commons License 2018.03.02 0 0 27477

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy fel kellene tennem a téligumikat az autónkra amiben benne van a TPMS rendszer ugyanis. Ha veszek rá fémfelnit akkor meg kell vennem a TPMS rendszert bele vagy sima egyszerű felnivel sem lesz gond vele?? Nem lesz baja vagy nem tilt le semmi benne? Vagy esetleg a garancia veszik ha gondom van? 

Lackó15 Creative Commons License 2018.02.28 0 0 27476

Köszi!

Előzmény: dokeee (27475)
dokeee Creative Commons License 2018.02.27 0 0 27475

Ilyen használatra szerintem jobb az 1.4-es, ha meg tudsz barátkozni vele, hogy nem egy versenyautó :).

Lackó15 Creative Commons License 2018.02.27 0 0 27474

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Kia Cee'd vásárlásán gondolkodom és véleményetekre lennék kíváncsi, hogy 1,4 vagy 1.6 benzines a jobb választás. /fogyasztás, menetteljesítmény estleges hibák stb... valamint a szalonoknál miket lehet-érdemes kialkudni :)  / Amit néztem a jelenlegi akciós Silver felszereltség ami 1,4 benzinesbe 4,8 M és 1,6 benzinesbe 5,1 M. Használat kb. 80 % /kis/ város, 20% országút és  évi max 4-5 alkalom autópálya.  Segítségeteket előre is köszönöm!!!

Pracli88 Creative Commons License 2018.02.26 0 0 27473

Kösz. A gar még ügyezés alatt van, de azóta nem csinálta szerencsére :-)

Előzmény: jgy75 (27472)
jgy75 Creative Commons License 2018.02.26 0 0 27472

Típushiba, ha van még rá garancia vidd be a szervizbe és kicserélik.....

Előzmény: Pracli88 (27465)
Pracli88 Creative Commons License 2018.02.25 0 0 27471

Szia! Köszi az infót. Annyit csináltam reggel, hogy lehúztam a lámpa csatiját. Párszor ki be dugdostam és ma jónak tűnik. Remélem, hogy csak kontakt hiba volt. :-)

Előzmény: Readme13 (27470)
Readme13 Creative Commons License 2018.02.25 0 0 27470

Szia!

Ha jól tudom ez széria hiba lehet. A facen a kiás csoportban volt fent videó is. Talán gariban cserélik a lámpa testet, de majd a többiek megerősítenek vagy cáfolnak.

üdv, 

Előzmény: Pracli88 (27465)
Nortonmanx Creative Commons License 2018.02.25 0 0 27469

Szia!

Nekünk a kereskedésben a hölgy említette, hogy Gold felszereltségtől van már krómkeret az ajtók körül.

Üdv.

Előzmény: Macska Berci (27468)
Macska Berci Creative Commons License 2018.02.25 0 0 27468

Szervusztok. Megtudná mondani nekem valaki, hogy az ablakkeretek milyen felszereltségi szinttől fémek? Hétfőn veszem át az új Ceed-emet. 1.6 benzines silver. Már megtekintettem a márkakereskedőnél, de voltam olyan izgalomban, hogy arra sem emlékszem mit láttam. A feleségem készített néhány képet és azon az ablakkeret nem fémes színű.

rob12 Creative Commons License 2018.02.25 0 0 27467

Hali !

Nekem is 2015.08-i a gépem .

Kérdeztem én is a szervizben , de nem tudtak választ adni rá.

Előzmény: manigator (27466)
manigator Creative Commons License 2018.02.24 0 0 27466

Sziasztok! 2015. augusztusi 1.4-es Ceed gépkocsim van. Meg tudja e valaki mondani, hogy mi a funkciója a menetfény foglalatban lévő 21/5W-os izzó 5W-os szálának?

Semmikor sem világít!

Pracli88 Creative Commons License 2018.02.24 0 0 27465

Sziasztok!

Pénteken vettem meg az Ceedemet. 2013 sw 1.6 gdi.

Van egy kis hiba, hétha ti tudtok valamit mondani rá. A bal első ledes menetfény olyat csinál, hogyha a tompítottat felkapcsolom, akkor elkezd villogni a led. Normál esetben a tompított felkapcsolása esetén viszaább kéne venni a LED erejét, amit ajobb meg is csinál, de Bal oldaon virbál és hol felvillan erősen ( mintha csak nappali menetfénnyel mennék), hol pedig visszavesz ahogy kell. Elég gyorsan villog.

Van ötletetek, hogy ez mi lehet? Lehet vajon javítani? Volt már nálatok hasonló?

Köszi a válaszokat.

szabóandris Creative Commons License 2018.02.24 0 0 27464

Szia!
A "jégkockák" a nappali menetfény illetve a helyzetjelző (kb fele fényerővel mint alapban), ha ég a tompított. Alatta amit kérdeztél a ködlámpa. A kanyarfény a lámpában van egy kicsit oldalra fordított izzó formájában.

Előzmény: metalpeget (27462)
metalpeget Creative Commons License 2018.02.23 0 0 27463

Erre most már nagyon kíváncsi vagyok , ha nem rendeltél extraként xenont , akkor talán nekem is beleteszik "tévedésből" a mosót a gold szériába :) Írd le majd a tapasztalatot légy szíves.

Előzmény: Nortonmanx (27461)
metalpeget Creative Commons License 2018.02.23 0 0 27462

Az új Ceed már nem tűnik ennyire markánsnak , mint a leköszönő modell , de szép lesz az is. A "jégkockák" a ködlámpa? De milyen lámpa van alatta? Kanyar?

Előzmény: szabóandris (27460)
Nortonmanx Creative Commons License 2018.02.23 0 0 27461

Nagyon szép verda! Őszintén szólva ez alatt a pár nap alatt nem volt időm megvizsgálni, de a 7végén rápróbálok. Valószínűleg nektek lesz igazatok.
Köszi!

Előzmény: szabóandris (27460)
szabóandris Creative Commons License 2018.02.23 0 0 27460

hogy látszódjon is :-)

Előzmény: szabóandris (27459)
szabóandris Creative Commons License 2018.02.23 0 0 27459

Elvileg ha ég a lámpa, és ablakot mosol akkor kellene működnie. Nálam legalábbis így van. Bár az enyém egy 2016-os GT Line. Illetve az enyém sem xenon csak első látásra, messziről hunyorítva, de egyébként H7-es izzó.

Előzmény: Nortonmanx (27457)
boli77 Creative Commons License 2018.02.23 0 0 27458

Szia ! Én még csak egy hete vagyok Kia tulaj ,de nekem xenon égő+halogén +nappali led +kanyar követő van. Szenon mosó úgy mint neked nekem is van . Szerintem a tiéd is xenon. Nem találtam én sem külön kapcsolót . Viszont ha az ablakra spricesz akkor megy a fényszóróra is. Én legalábbis úgy láttam .Nézd csak meg . 

Előzmény: Nortonmanx (27457)
Nortonmanx Creative Commons License 2018.02.23 0 0 27457

Van egy LED-es nappali menetfény, illetve sima halogén első fényszóró + kanyarfényszóró. Nincs xenonom. Még azt is el tudom képzelni, hogy véletlenül "rossz" lökhárítóval szerelték?

Előzmény: dokeee (27456)
dokeee Creative Commons License 2018.02.23 0 0 27456

Gondolom xenon fényszóród van, ahhoz kötelező a mosó, nem szokott külön gombja lenni, automatikusan működik.

Előzmény: Nortonmanx (27455)
Nortonmanx Creative Commons License 2018.02.23 0 0 27455

Szia!

Nagyon köszönöm! Igen, én is megfigyeltem a fényszórómosót rajta, viszont semmilyen nyomógombot vagy funkciót nem találtam, amivel működésre tudnám bírni. Lehet, hogy beleszerelték, de nincs bekötve? Fogalmam sincs.
A színe a Dark Gunmetall.

Előzmény: metalpeget (27454)
metalpeget Creative Commons License 2018.02.22 0 0 27454

Nagyon szép , gratulálok! Hamarosan talán az enyém is megjön , szintén Gold felszereltséggel. Lehet egy kérdésem > Úgy látom a tiéden van fényszórómosó , nekem azt mondták , hogy az  EX Premiumnak még része volt (ezt akartam rendelni , de már csak a limitált bronze-silver-gold-platimium szériákból lehetett választani), de a Goldban ez már nincs benne.

A képről nem igazán jön le a színe:  Black Pearl , vagy Dark Gun Metal?

Előzmény: Nortonmanx (27445)
Nortonmanx Creative Commons License 2018.02.22 0 0 27453

Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek! :)

Nortonmanx

cápaFeri Creative Commons License 2018.02.21 0 0 27452

Mármint Nortonmanx-nak...:-)

Előzmény: cápaFeri (27451)
cápaFeri Creative Commons License 2018.02.21 0 0 27451

Nagyon szép! Sok balesetmentes km-t, üdv itt!

Előzmény: Readme13 (27447)
cápaFeri Creative Commons License 2018.02.21 0 0 27450

Igen, az égéskimaradás lehet gyakran a nem tökéletesen záródó kipufogószelep miatt, amire a korom rakódik le. Lacettinél ez P0301 vagy P0302, stb kód volt, attól függően, melyik hengerben volt. Bízzunk benne, hogy ezzel megúszod, de nem akarlak elkeseríteni...ha ez a baj, egy gyertyacserétől nem távozik el a korom. Nekem garanciában hengerfej-le, "kaparószelepek"-re lettek cserélve a kipuff szelepek, síkba köszörülés hengerfej-centerben, majd összeszerelés lett belőle. Szerencsére garis volt, mert ez bővan hat számjegyű volt már akkor is...

Azért mondtam előzőekben, hogy féligmeddig konstrukciós hiba is volt nálam, mert a szelep illesztése, szárkiképzpse nem volt megfelelően átgondolt az ilyen lerakódás tekintetében. A korom miatt szorult meg a szelepszár a vezetőben, ezért nem zárt rendesen, be is dobta a tökéletlen égés hibakódot. Nálad lehet csak a szeleptányér alá rakódott, kissé intenzívebb használattal (esetleg egy szeleptisztító adalékkal...mondjuk sárga STP) idővel letisztul és nem lesz gond.

Tanulság: tessék mindig rendesen felmelegíteni a motort, rövid távon gyalog közlekedni és már üzemmelegen pörgősebben használni, 3000 alatt nem felváltani...:-))

Előzmény: Jake Peralta (27448)
boli77 Creative Commons License 2018.02.21 0 0 27449

Szia ! Üdv a csapatban . Pont mintha magamat látnám . Ilyen az enyém is csak fehér és 3 éves 

:-D . 

Előzmény: Nortonmanx (27446)
Jake Peralta Creative Commons License 2018.02.21 0 0 27448

Na volt szervizben az autó.

Égéskimaradás volt 2 hengerben. A szerviz kivette a gyertyákat, és elég ramaty állapotban voltak.

Kapott a kocsi új gyertyákat. Azóta nem produkálja a hibákat. Meglátjuk pár nap múlva.

Előzmény: Jake Peralta (27429)
Readme13 Creative Commons License 2018.02.21 0 0 27447

Üdv nálunk.

Sok balesetmentes km-t! Gratula!

Nortonmanx Creative Commons License 2018.02.21 0 0 27446

A fotó lemaradt.

Nortonmanx Creative Commons License 2018.02.21 0 0 27445

Sziasztok!

Ha megengeditek csatlakozhatok hozzátok?

Tegnap végre átvehettük életünk első új autóját (vagy űrhajóját?!:) ), egy 1.6-os benzines, gold felszereltségű SW Ceed-et.
A kereskedés udvaráról remegő kézzel-lábbal hajtottam el, annyira izgultam. Hogy miért, nem tudom. Mindenesetre ~150 km-t sikerült tegnap beletekerni és nagyon elégedettek vagyunk vele. Napi szinten egy 2005-ös, 1.3-as Fiestát hajtok, nyilván ég és föld a két autó. Bár mindkettő nagyon imádni való.
Azt beszéltük a párommal, hogy manapság már tényleg csak márkában és árban van különbség az autók között, hiszen tényleg minden van már ebben az autóban is, ami a kényelmet szolgálja. Mikor kérdezik, hogy mik vannak benne, inkább azt szoktam mondani hogy inkább azt kérdezd, hogy mi nincs benne.
Egy szó, mint száz, most hatalmas az öröm és egy hatalmas sikerként könyveljük el ezt a "mérföldkövet" az életünkben.
Egyelőre még csak rendszám nélküli fotóim vannak.

Üdv.:

Nortonmanx

rob12 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 27444

Sziasztok !

Úgy döntöttem , hogy eladnám a Cee'd-em .

Nem nagyon használom így nincs szükségem rá ! Többnyire céges autóval járok és van a családban egy Yaris is.

2015.08-ban vásároltam szalonban. Én augusztustól-augusztusig számolom az éveket :-)

2015-2016 közt kb 8000 km-et ,2016-2017 közt kb 3000km-et 2017-től máig kb 300km-et futott .

Garanciális 2022.08-ig .

Pécsi Erik Creative Commons License 2018.02.18 0 0 27443

Köszönöm a segitséged de ezt már letöltöttem nem segitett. Lehet az hogy kétféle menü van? Mert amit én tudok állitani az egy egész rövid menü néhány menüponttal a nyelv nincs benne.

Előzmény: ikim2025 (27441)
rob12 Creative Commons License 2018.02.17 0 0 27442

Szia !

Nekem van egy 2015.08-i  Ceed-em , ha érdekel .

Előzmény: Törölt nick (27436)
ikim2025 Creative Commons License 2018.02.17 0 0 27441

Lemaradt a link:

https://carmanuals2.com/brand/kia

Előzmény: Pécsi Erik (27438)
ikim2025 Creative Commons License 2018.02.17 0 0 27440

Itt találsz kézi könyveket,talán itt megtalálod ,ami kell.

Magyar is van benne.

Előzmény: Pécsi Erik (27438)
P.URBANUS Creative Commons License 2018.02.17 0 0 27439

Amire szoktak még hivatkozni, az a túl magas fordulatszám. Ezeket az alkalmakat a motorvezérlés is eltárolja valamilyen formában, amit aztán ki lehet olvasni diagnosztikai műszerrel. Bár szerintem ha nincs a könyvébe konkrét (felső) érték leírva, akkor csak a piros zónába beleforgatásra hivatkozhatnának eredményesen garanciamegvonásos ügyben, mert azt azért meg szokták említeni a használati/kezelési könyvek.

Előzmény: KAti (27432)
Pécsi Erik Creative Commons License 2018.02.17 0 0 27438

Sziasztok! Most vettünk egy új kia ceed swt csak azzal nem vagyok tisztában hol kell a computer menü nxelvét állitani. A szalonba beállitották a belgát mert itt vettük,néztem a könyvét de nem találok olyan gombot amit szeretne

Jake Peralta Creative Commons License 2018.02.17 0 0 27437

A szervizkönyvben lévő dátum , és km értékek ne lépjék túl a gyári megengedettet.

Nekem 1 év vagy 15.000km az előírt ciklus. Pár száz km és 1-2 nap eltérését általában nem szokott a gyár problémázni. (az autó amúgy is figyelmeztet minden induláskor ( HA <30nap vagy <1000km)

HA beviszed egy KIA szervizbe (amúgy is gondolom át akarod nézetni) mindenképp mutasd meg a szervizkönyvet, hogy a szerviznek mi a véleménye. Sőt.. ha adsz egy kis borravalót, akkor talán még azt is elmondják, hogy milyen garanciális javítások voltak a kocsin.

Előzmény: Törölt nick (27436)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.17 0 0 27436

Sziasztok, 

Szeretnék venni egy 2013 utani ceed-et hogy tudom leellenorizni hovy meg el e a garancia?

Mit nezzek a szerviz konyvben? Hogy vannak a kotelezo szervizperiodusok? 

(ha van valakinek elado-es nem kereskedo- szivesen megneznem :))

R. Scherbotsky Creative Commons License 2018.02.16 0 0 27435

ET46 a gyári érték.

Előzmény: metalpeget (27434)
metalpeget Creative Commons License 2018.02.16 0 0 27434

Sziasztok , meg tudnátok mondani , hogy a 2017-es Ceed modellen a gyári felni (a 205/55 R16 méretű könnyűfém felni esetén) ET száma mennyi?

A 225/45 R17 felni esetén az ET számnak is változnia kell a gumi szélesség növekedése miatt? Köszönöm!

Jake Peralta Creative Commons License 2018.02.16 0 0 27433

Hétköznapra vonatkozik a 3-4 km-es távolság.

Hétvégén normál használat van (20-30 vagy még több km egyben)

Amúgy elég jók a tapasztalatok a KIA garanciális ügyintézése terén.

Előzmény: cápaFeri (27431)
KAti Creative Commons License 2018.02.16 0 0 27432

Érdekes jogi eset lehet, ha a garanciális feltételek nem tartalmaznak ilyen kitételt. Aligha áll meg. A tulajdonosnak kell tudnia olvasnia a szerződést, betartani ami bele van írva, de nem kell közlekedés/gépészmérnöki ismeretekkel bírnia és kitalálnia, hogy az általa végzett felhasználás garanciavesztő.

Előzmény: cápaFeri (27431)
cápaFeri Creative Commons License 2018.02.16 0 0 27431

Van olyan eset amikor a forgalmazó eláll a garancia érvényesítésének lehetőségétől, mert a használat módja nem általános, rendeltetésszerű. Ilyen eset lehet a versenyzés, a taxizás, stb, de halottam már olyant is amikor nem fogadták be a garanciális igényt, mert nem volt rendszeresen felmelegítve a motor. A minden napi 3 km nem mondható rendeltetésszerűnek. Ha be is fogadják garanciában, később megbosszulhatja magát az ilyen használat.

Én úgy oldottam meg ezt, amikor ilyen rövid távokra kellett használnom, hogy 10 perccel előbb indultam és mentem plusz pár km-t a kb. üzemmeleg olajhőmérséklet (nem vízhőmérséklet, az nem elég!) eléréséig.

Előzmény: Jake Peralta (27429)
Readme13 Creative Commons License 2018.02.16 0 0 27430

Hali!

Osztom a lenti véleményt, illetve 1 dolgot hozzáfűznék. Ha valóban ilyen rövid távon használod, az olaj cserperiódusát drasztikusan kell(ene) csökkenteni, ami szerintem 10k km maximum.

Üdv

Előzmény: cápaFeri (27426)
Jake Peralta Creative Commons License 2018.02.16 0 0 27429

Meglátjuk.

Mondjuk szerintem a garancia pont erre való. 

Előzmény: cápaFeri (27426)
boli77 Creative Commons License 2018.02.16 0 0 27428

Köszönöm. :-D :-D  Idáig nem éreztem ,hogy rázna és ne is tegye . 

Előzmény: Glovas (27424)
cápaFeri Creative Commons License 2018.02.15 0 0 27427

A 2017-es modelleken már az van.

Előzmény: Glovas (27424)
cápaFeri Creative Commons License 2018.02.15 0 0 27426

A mai 16 szelepesek nem szeretik az alacsony fordulatot, plusz még a károsanyagkibocsájtás miatt a gyártók mindenféle barom megoldásokkal próbálnak környezetkímélőbbek lenni. Ilyen szerkezet az EGR is. Rokon-koreai márkám volt ezelőtt, párezer km-nél (mondjuk típushiba is közrejátszott) kipufogószelep-csere lett a lerakódott korom miatt. Utána egyszerűen lezártam az EGR-t (szerencsére elektromosan is engedte, nem dobott hibakódot) és 150000 km-t mentem eladásig minden probléma nélkül.

A te esetedben is gyanítom, EGR tisztítás lesz a megoldás, bár ez csak ideiglenes. Van amikor csak a csere oldja meg a visszatérő hibakódot. Olvastasd kia ztán okosabb leszel, merre indulj.

Mindenesetre próbáld többet üzemmelegre futtatni és akkor 3000 alatt ne válts fel. Ja. Ha egyedül mászkálsz vele, inkább folytass sportos életmódot és menj bicajjal rövid távokon. :-)

Előzmény: Jake Peralta (27423)
stevebi Creative Commons License 2018.02.15 0 0 27425
Glovas Creative Commons License 2018.02.15 0 0 27424

Gratula, szép autó :)

Amúgy a cápauszony antenna miért olyan nagy kihívás az autógyárnak? Az még sokat dob a kinézeten.

A 17-es felnin nem ráz nagyon a kocsi?

Előzmény: boli77 (27417)
Jake Peralta Creative Commons License 2018.02.15 0 0 27423

Sajnos igen.

2-3 hónapja főleg városban 3-4-5km távon használom.. aztán áll az autó 2-3 órát.

Előzmény: cápaFeri (27422)
cápaFeri Creative Commons License 2018.02.15 0 0 27422

EGR? Sokat mész városban és hideg motorral, alacsony fordulaton?

Előzmény: Jake Peralta (27421)
Jake Peralta Creative Commons License 2018.02.15 0 0 27421

Üdv mindenkinek.

Egy 2013-as 1.4-es ceed-em van. Ma reggel erőtlen volt, kicsit rángatott, és többször felvillant a motorjelző sárga lámpa.

Miután az autó bemelegedett minden jelenség elmúlt hibátlanul üzemelt a kocsi.

Hidegen alapjáraton, illetve álló helyzetben gázadásra nem csinálta.

Van valakinek tippje mi lehet? Szervizbe csak jövő héten tudom vinni.

potyi20 Creative Commons License 2018.02.15 0 0 27420

amugy fiuk,hol tudom megnezni,h milyen muszakban,milyen napon keszult a kocsim?

boli77 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 27419

Így igaz . Ful extás :-D :-D . Nekem még sok is . De megmarad. Igen a felnik nagyon szépek söt gyönyörűek .

Előzmény: cápaFeri (27418)
cápaFeri Creative Commons License 2018.02.14 0 0 27418

Nahhh...egy szép kombi ismét! :-) Jók a 17"-os felnik! :-)

Előzmény: boli77 (27417)
boli77 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 27417

https://photos.app.goo.gl/Kb0wdhIbj0cCAR4x2

Szép estét mindenkinek . Mától hivatalosan én is közétek tartozok :-D :-D . Már nem csak elméletben hanem gyakorlatban is. Remélem a link az nyitható.

postasbeci Creative Commons License 2018.02.14 0 0 27416

Huhh... a lényeget nem írtam, használtba, kb. 1,7-2,2 milkába gondolkodom. :)

Előzmény: postasbeci (27415)
postasbeci Creative Commons License 2018.02.14 0 0 27415

Sziasztok!

Eljött az autó váltás ideje, egy 2005-ös 1.4-es Honda Jazz utódját kellene megtalálnom.

Benne van a pakliban a Ceed a Hyundai i30, vagy maradok Jazz vonalon csak egyel újabb generációval.

(Van még egy titkos favorit, Prius 2, csak arról még rengeteget kell olvasnom, hogy bele merjek vágni.)

Van esetleg itt olyan, aki 1.4 Jazz egyesről váltott erre az autóra?

Ha ideje engedi édekelne a véleménye pro és kontra.

cápaFeri Creative Commons License 2018.02.14 0 0 27414

Minden országban más-más felszereltségi szintet/összetevőket határoz meg az importőr...hiába silber mindkettőnké. És még erre jönnek az egyéni akciós felszereltségek.:-)

Előzmény: potyi20 (27412)
ikim2025 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 27413

Persze,de hallani a sípolást,ha nem kakaón hallgatod a zenét. :))

Előzmény: potyi20 (27412)
potyi20 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 27412

szep a tied is.ez eggyel nagyobb felszereltseg ahogy latom.ja,masnak is ugyvan,hogy amikor tolatok nem veszi le a hangot a radiorol? szolnak a hatso szenzorok,amikor tolatok,de a radiom hangja ugyanugy megmarad..

Előzmény: cápaFeri (27411)
cápaFeri Creative Commons License 2018.02.13 0 0 27411

Nálunk Titan, Silber, Gold, Platin, szintek vannak. De enyém sem Magyarországi. :-)

Amúgy Silber vagyunk "mi is", üdv a klubban! :-)

Előzmény: potyi20 (27409)
potyi20 Creative Commons License 2018.02.13 0 0 27410

bocsi elneztem,ezutan meg van 3 felszeretlseg..ez a 3ik ha az alaptol vesszuk,pont kozepett van

Előzmény: potyi20 (27409)
potyi20 Creative Commons License 2018.02.13 0 0 27409

Koszi :) Nalunk silver felszereltseg,nemtudom,nalatok az melyik. ez a kepem van a belsorol amit tegnap este csinaltak :) a legmagasabb felszereltseg elotti szint. ezutan a gold lett volna .

Előzmény: cápaFeri (27408)
cápaFeri Creative Commons License 2018.02.13 0 0 27408

Szép! Azért belülről is láttam volna képet...ha már nem árultad el a felszereltséget.:-)

potyi20 Creative Commons License 2018.02.12 0 0 27407

igen,par kep a szalonban keszult,aztan egesz nap futottam, rendszmot intezni.de,elinteztek volna de plussz penzert. ma raertem,inkabb elinteztem en ,kolcseghatekonyabb lett :)

Előzmény: metalpeget (27406)
metalpeget Creative Commons License 2018.02.12 0 0 27406

Gratula hozzá! Ha jól látom ez egy szalonban , újonnan vásárolt autó. Arrafelé nem a márkakereskedés intézi a rendszámot , a forgalomba helyezést?

Előzmény: potyi20 (27405)
potyi20 Creative Commons License 2018.02.12 0 0 27405

Hali. mameglett a kocsim,meg rendszamot is inteztem ra ..

cápaFeri Creative Commons License 2018.02.12 0 0 27404

Így van, bocsánat, tévedtem. Tegnap este magam is szembesültem vele. Előző autómban nem világított, az ugrott be amikor írtam. :-)

Előzmény: dokeee (27396)
jgy75 Creative Commons License 2018.02.12 0 1 27403

... fűtéssel is működik.

Előzmény: Törölt nick (27402)
Glovas Creative Commons License 2018.02.10 0 0 27401

Típustól függetlenül én úgy szoktam hogy a középkonzolon levő szellőzőket egymás felé és felfele fordítom. A két első ülés között átfúj így a meleg, gyakorlatilag a vállad felett.

Előzmény: Bz81 (27400)
Bz81 Creative Commons License 2018.02.10 0 0 27400

Sziasztok!

2010-es ráncfelvarrot kia ceedem van. Az lenne a kérdésem azokhoz akik hasonló típust hajtanak, hogy a fűtést milyen fokozatban és módban használják, hogy a  meleg levegő ne csak az elől ülőkre hanem a hátul ülőkre is áramoljon.

rob12 Creative Commons License 2018.02.09 0 0 27399

Bizony !

Előzmény: KAti (27398)
KAti Creative Commons License 2018.02.09 0 0 27398

Sokba van a kilométerköltséged :-)

Előzmény: rob12 (27397)
rob12 Creative Commons License 2018.02.09 0 0 27397

"Gyanúsan kevés a km"

Akkor az én gépem mennyire gyanús ?

Nekem egy 1,4 benzines van 0 km-rel vettem szalonból 2015. augusztusában.

2015-2016-ban úgy alakult , hogy kicsit "többet" használtam.

2016.08-2017.08 közt 3000 km-et ment . Mikor vittem a 2 éves szervizre , megkérdezték , hogy nem írták-e el véletlenül

az óra állást mert csak 3000 km a különbség. :-)

Viszont 2017 augusztusi garis szerviz óta máig kb 350km-ert ment .

Jelenleg 11500 km körül van benn :-).

Most azon gondolkodom , hogy eladom , mert nincs rá szükségem.

Előzmény: KAti (27352)
dokeee Creative Commons License 2018.02.08 0 0 27396

Az ablakmozgatást tiltó, az világít.

Előzmény: cápaFeri (27393)
Glovas Creative Commons License 2018.02.08 0 0 27395

A google-nek meg nem tiltja le? A rohadék.. :D

Előzmény: GL1.6 (27394)
GL1.6 Creative Commons License 2018.02.07 0 4 27394

Sziasztok.

Szívtam pár napot az Android Auto-val, leírom hátha másnak is segít. (Ceed SW Silver felszereltség)

A gyári navigáció Wazre akartam cserélni, hogy élvezzem a közösségi navigáció előnyeit. Egy Samsung S6-os telefonra raktam fel az APKMirror oldalról a legutolsó Android Auto-t (mivel itthon még nem engedélyezték). Telepítés után, USB kábellel azonnal indult is a kijelzőn, hiba nélkül. Navigációhoz Google Maps és Waze közül lehetett választani. A waze indítás után behozta hol vagyok és ki lehetett választani hova karok menni, de ez után nem frissítette, hogy mennyivel megyek és, hogy hol járok a térképen. Olyan volt, mintha kifagyott volna. Ezzel szemben a Google maps szépen mutatta merre megyek... Szóval így nem működött a Waze.

Pár napig kutattam a neten mire rátaláltam a hiba okára. A telefon energiatakarékos módban képernyő zárás után letiltja az alkalmazásoknak, hogy a helymeghatározást használják, ezzel energiát takarítva meg.

Szóval a megoldás az lett, hogy a telefonon ki kellett kapcsolni az energiatakarékos módot. Ez után már minden megy hibátlanul.

Hátha valakinek tudtam segíteni.

cápaFeri Creative Commons License 2018.02.07 0 0 27393

Én is kiegészteném egy aprósággal...nekem furcsa, hogy a külső tükörállító gomb nem kapott megvilágítást...pedig jól jönne ha nem kellene keresgélni vezetés közben ha hátulról nagyon veretnek.

S ha már lúd...az ablakmozgató gombok letiltását végző gombot sem értem miért hagyták ki a megvilágításból....vagy éjszaka úgyis alszanak a gyerekek, nem húzkodják az ablakokat? :-)

Jól jönne még egy anyósülés alatti fiók, hogy ne kelljen az amúgy sem hatalmas kesztyűtartót az autó papírjaival megtömni és régebbi autómban a kesztíűtartó alatt volt egy esernyőtartó is, ami biztosítja, hogy kéznél legyen az eszköz ha szükség van rá....a fene se száll ki és nyitogatja a csomagtartót zuhogó esőben! :-)

Előzmény: jgy75 (27389)
Readme13 Creative Commons License 2018.02.07 0 0 27392

Hali,

Csak saját felelőségre... Egyik kollégám komplex kezelésben részesítette a szélvédőjét(Focus2016)

Vízkőoldó utána egy kis féktisztító..

Azt mondja mindent visz. Én nem mertem kipróbálni :-)

Üdv

Előzmény: dokeee (27386)
Glovas Creative Commons License 2018.02.07 0 0 27391

A tempomatot fel lehet okosíttatni adaptívra? Az oké, hogy utólag lehet betetetni olyanba amiben amúgy nem volt, de amiben van azt lehet adaptívvá tenni? Van egy adaptív tempomatos kocsi a családban, és elirigyeltem tőle hogy nem megy neki 130-cal az autópályán tempomattal a kamionnak, hanem befékez mögé és ha behúzza a belsőbe és nincs előtte senki akkor visszagyorsít :)

Előzmény: Kosztyu1980 (27390)
Kosztyu1980 Creative Commons License 2018.02.07 0 0 27390

Sziasztok! Egy olyan kérdésem vagy kérésem lenne, hogy van egy 2012-es 1.6-os Dízeles Kia ceed-em 85 KW-os, 115 lóerős és ehhez keresnék komputert és hogy tudtok-e valakit akinek lenne ilyen?

A komputer száma: 391132A511.

Segítségeteket előre is köszönöm.

jgy75 Creative Commons License 2018.02.07 0 0 27389

KATi listáját én még 2 dologgal egészíteném ki:

- a kormányfűtés gomba kormány által takarásban van, idő kell még az ember csukott szemmel megtalálja

- a kézifék karja túl közel van az üléshez

de véleményem szerint ezen kívül egy nagyon jól eltalált, komfortos, jól kezelhető, esztétikus belseje van.....

KAti Creative Commons License 2018.02.07 0 0 27388

A Cee'd ergonómiájával nekem alapvetően két bajom van:

- a könyöklője használhatatlan, nagyon alul/hátul van;

- az ajtónyílás határoló, rögzítő idétlen helyzetekben rögzíti a részlegesen nyitott ajtót. Az első rögzítőpontnál kicsi a nyílás a második meg már túlságosan nyitott.

Az elsőn kicsit segített egy pár dolláros párnácska, Kínából rendeltem, rá kell gumizni a könyöklőre. Elfogadhatóan ronda, előbbre nem hozza, de magasít rajta egy kicsit.

A második miatt csak anyázni tudok....

Kosztyu1980 Creative Commons License 2018.02.07 0 0 27387

Sziasztok! Egy olyan kérdésem vagy kérésem lenne, hogy van egy 2012-es 1.6-os Dízeles Kia ceed-em és ehhez keresnék komputert és hogy tudtok-e valakit akinek lenne ilyen?

Segítségeteket előre is köszönöm.

dokeee Creative Commons License 2018.02.06 0 0 27386

Inkább aceton, a wd40 az leginkább petróleum.

Előzmény: ikim2025 (27385)
ikim2025 Creative Commons License 2018.02.05 0 0 27385

Nem akarok hülyeséget mondani,de a neten mintha olvastam volna régebben,hogy a WD40 jó matrica leszedésre,gondolom a ragasztót is lehozza.

1 próbát megér! :))

Előzmény: cápaFeri (27384)
cápaFeri Creative Commons License 2018.02.05 0 0 27384

Nekem meg vezetőülés felől látómező magasságban volt egy sárga kör alakú matrica (ezt a másik még telephelyen álló autókról lestem le, én már természetesen nem így vettem át) aminek a helye rögtön elkezd párásodni amint van egy kis nedvesség az utastérben. Jól szórakozok rajta, mert ha látom előbukkanni a kis köröcskét, akkor tudom, hogy nemsokára be kell kapcsolnom a szellőzést.  (nem használom  a kocsit állandóan benyomva). Próbáltam már mindennel (clin, denaturált szesz, lb higító, stb.) leszedni, de nem lehet. 

Előzmény: Glovas (27383)
Glovas Creative Commons License 2018.02.05 0 0 27383

Az autó zsír új, baja nem lehet. Megkérdeztem a márkakereskedőt akitől vettem, ha válaszolt megírom ide is, hátha valaki hasonló cipőben jár.

Előzmény: KAti (27381)
simonelli2 Creative Commons License 2018.02.05 0 0 27382

Hogy őszinte legyek, tényleg furcsák ezek a vonalak, nem igazán láttam még ilyet. Feltételezem, hogy az üveggyártás természetes folyamata során keletkező apró vonalak mentén csapódott ki az utastérben lévő pára és fagyott meg. Lehet, hogy hülyeség amit írtam, de egy biztos; csak fokozatosan engedd rá a langyos levegőt, akkor nem lehet baj belőle.

Előzmény: Glovas (27380)
KAti Creative Commons License 2018.02.05 0 0 27381

Ne olyan könnyű megkarcolni az üveget. Talán csak valami korábbi törlés széle, valami amúgy nem látható szennyeződéscsík mentén rendeződik alakzatba a jég.

Előzmény: Glovas (27380)
Glovas Creative Commons License 2018.02.05 0 0 27380

Az oké, csak miért ilyen vonalszerűek a képződmények? A feleségem konkrétan megijedt, hogy összekarcolta az ablakot :)

Előzmény: KAti (27379)
KAti Creative Commons License 2018.02.05 0 0 27379

A belül lecsapódott pára fagy rá az ablakra. Teljesen természetes, ha párás az autód belül. A pára lehet attól, ha sok latyakot viszel be a lábadon, és a fűtés nem szárítja ki a szőnyeget, illetve ha beázik az autó.

Előzmény: Glovas (27377)
Darth10 Creative Commons License 2018.02.05 0 0 27378

Hát igen, ezt valóban el kellett engedni, jól döntöttél.

Előzmény: simonelli2 (27370)
Glovas Creative Commons License 2018.02.05 0 0 27377

Sziasztok!

Ezek a csíkok a szélvédő belsején vannak. Időnként, ha fagyos az idő és vakarom le a jeget előjönnek. Elég szabálytalan alakúak. Szerintetek mi lehet? Ezen a linken tudjátok megnézni, mert a telefonom felbontása természetesen nagyobb mint amit fel lehet tölteni képméret:

https://photos.app.goo.gl/RAq7BDkO5jx34qsy2

KAti Creative Commons License 2018.02.04 0 0 27376

Ha nem ilyen zűrös, nem is ennyibe kerül :-)

Előzmény: simonelli2 (27370)
dokeee Creative Commons License 2018.02.04 0 0 27375

Az az alig, a rosseb autózzon éjjel, ha nem muszáj.

Előzmény: jwkllr (27374)
jwkllr Creative Commons License 2018.02.04 0 0 27374

Néha éjjel is.

Előzmény: dokeee (27373)
dokeee Creative Commons License 2018.02.03 0 0 27373

Nekem két éve van meg, de alig használom a fényszórót, a menetfény nappal elég.

Előzmény: metalpeget (27372)
metalpeget Creative Commons License 2018.02.03 0 0 27372

"Amúgy hány éves a Ceed-ed , km futás mennyi?"

"2008-as, újonnan vettem, 197.000 km körül vagyok
nem eladó "

Bocs ha félreérthető voltam , nem akarok itt eladó kocsira vadászni , hiszen már megrendeltem tavaly év végén egy új 1.6 dízelt. Csak a futás/km-ből arra következtetek most hogy azért nem olyan sűrűn kell égőt cserélni , ha kb 9-10 év alatt ötször cseréltek nálad égőt. Köszönöm!

Előzmény: aamen (27369)
metalpeget Creative Commons License 2018.02.03 0 0 27371

Kösz a tippet , de csak az első generációról találtam videót , engem az újabb modell érdekelne, abból is a dízel. Kia márkakereskedésekben csak benzinesek vannak , nem tudtam lecsekkolni még mennyire lehet hozzáférni. Mindegy , majd ha megjön az új kocsi megtapasztalom...

Előzmény: KAti (27362)
simonelli2 Creative Commons License 2018.02.03 0 0 27370

Szia!

Megnéztem az autót, és pár dolgot kiderítettem róla. Az első, hogy a Kia Ceed egy nagyon jó autó, vezettem és tetszett a motor, a váltó, a futómű. Viszont szerintem azért állhatott pár évet a járgány, mert törött volt az eleje, ill. a jobb oldala. A jobb visszapillantóját nem húzta be, a balt igen, a jobb első ajtó elég érdekesen (nem) csukódott, illetve a motorháztető és a hűtőmaszk illesztései is egész változatos szögeket zártak be egymással. Az sem igen erősítette a bizalmat bennem, hogy a motortérben a műanyag csövek, alkatrészek teljesen pormentesek voltak, mint egy 0km-es szalonautónál. Persze tudom, hogy motormosás stb is van a világon, de ez szerintem már túl tiszta volt. Amúgy a motor finoman és élénken járt, az automata észrevétlenül és simán kapcsolt, jól húzott stb. Az autót Ausztriából hozták be, ahol tudvalevő, hogy nem spórolnak az útszóró sóval. Vettem már Ausztriából olyan Subarut, aminek a jobb első lábterének kárpitja alatt ki lehetett látni az aszfaltra. 

Szóval ez most felejtős, de amúgy mint autó pozitív csalódás a Kia Ceed ezért a pénzért. 

Előzmény: Darth10 (27354)
aamen Creative Commons License 2018.02.02 0 0 27369

"Amúgy hány éves a Ceed-ed , km futás mennyi?"

2008-as, újonnan vettem, 197.000 km körül vagyok
nem eladó

Előzmény: metalpeget (27361)
erpalon Creative Commons License 2018.02.02 0 0 27368

Székelyföldön élek☺,itt csak a vw opel audi bmw skoda,es par toyota van.Kia ceed=fehér holló 😉

Előzmény: KAti (27367)
KAti Creative Commons License 2018.02.02 0 0 27367

Valahol Ukrajnában laksz? :-)

Előzmény: erpalon (27365)
KAti Creative Commons License 2018.02.02 0 0 27366

használtautósok biztos vannak.....

Előzmény: erpalon (27365)
erpalon Creative Commons License 2018.02.02 0 0 27365

Köszi!!!☺Csak az a gond,hogy 200km körzetben nincs Kia képviselet.Hosszú  út lenne egy üléspróbához!😉

Előzmény: KAti (27360)
ikim2025 Creative Commons License 2018.02.02 0 0 27364

Ez nálam is ilyen,mondjuk 1 mp,és hangja is más ,mikor elalszik a lámpa.

2013 as,1.6 Crdi.

Szerintem ez normális.Ez ilyen :))

Előzmény: joarc70 (27363)
joarc70 Creative Commons License 2018.02.02 0 0 27363

Üdv , Kérdeznélek ,hogy jutottál e valamire az olaj nyomás kérdéssel? Miért van az ,hogy hidegen 2 mp mire elalszik a lámpa. 5w30 olaj 1.4 crdi. 14000 km  van benne. Az előző olajcserénél is ilyen volt .

Köszönöm

Előzmény: morcoscs (24330)
KAti Creative Commons License 2018.02.02 0 0 27362

Kérdezd meg a youtube-ot

kia ceed bulb change

és hasonló kifejezésekkel.

Előzmény: metalpeget (27361)
metalpeget Creative Commons License 2018.02.02 0 0 27361

Köszi a válaszod , ezek szerint nem egyszerű , ha ötből 4 szerelő is a koreaiak felmenőit emlegeti :)

Azt hittem meg lehet oldani kisebb munkával és odafigyeléssel (eddig HDi peugeot-omban is én szoktam cserélni, mert ugyan annak is csurig van a motortere , de teljesen hozzáférni , azért az semmiképp nem bűvészkedés) , ugye az a leggyorsabb , ha nem akar az ember napokat egy lámpával közlekedni , amíg a szerviz vagy egyéb hozzáértő szerelő fogadni méltóztat.

Azért örülnék , ha valaki "barkács-vénával" megáldott emberke is tudna mondani valamit , visszaolvastam szinte az egész tavalyi évet , de ezt a témát nem nagyon taglaljátok.

Amúgy hány éves a Ceed-ed , km futás mennyi?

Előzmény: aamen (27358)
KAti Creative Commons License 2018.02.02 0 0 27360

Menj be egy kereskedésbe itthon és nézd meg, milyen az autó, mekkora a hely benne. Nem vagyok biztos abban, hogy van itt a fórumon olyan, aki perfekt lenne Touran hátsóülésből :-)

Alkatrészárakat pedig érdemes megnézni valamelyik online alkatrészboltban. 

Így biztosan jó információkat kapsz, első kézből.

Előzmény: erpalon (27359)
erpalon Creative Commons License 2018.02.02 0 0 27359

Köszi  az útbaigazítást!!!

Lenne még két kérdésem😊

1:igaz,hogy a hátsó ülésen hasonló nagy hely  van mindt pl.  Touranban? Azért  kérdem  mert a tulaly esküszik rá( kocsi még németbe van).Környezetemben nincs Ceed ezért nem tudom leellenőrizni.

2: alkatrész drágább drágább mint pl.egy nemet autohoz?

Előre is köszi  a segítséget!!!

Előzmény: Glovas (27340)
aamen Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27358

én műszaki analfabéta vagyok ezért nem vállalkozok ilyen bonyolult műveletekre
de eddig kb 5 mester cserélt a crdi ceedemben égőt, ebből egy van aki rutinszerűen kikapja ehhez a fél motorteret, a másik négy megoldja - heves káromkodások közepette - valamiféle a nőgyógyászatban használatos módszerrel
ha bizonytalan vagy de magad szeretnéd csinálni, vidd el egy tetszőleges műhelybe az autót első alkalommal, és figyeld ki hogy hogy csinálják

Előzmény: metalpeget (27357)
metalpeget Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27357

Ha minden jól megy hamarosan lesz egy 1.6 dízel Ceed-em , aminek a motortere azért eléggé tele van zsúfolva , ezért tényleg érdekelne , hogy hozzá lehet-e férni otthoni körülmények között a lámpatesthez egy szükséges izzócsere miatt (akár tompított , reflektor  , vagy index ). Itt sokatoknak van dízele , egy nem teljesen műszaki analfabéta elboldogul az égőcserével , vagy szakszervizbe kell vinni? Egyáltalán mennyire gyakori az izzók tönkremenetele a Ceedben? Köszönöm!

Előzmény: metalpeget (27342)
epy116 Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27356

Hogy őszinte legyek nem tudom a pontos típusát. Ahogy nézem az 1.6 CRDI így néz ki? http://www.origo.hu/auto/teszt/20100308-kia-ceed-sw-16-crdi-teszt.html. Nekem ilyen van: http://www.origo.hu/auto/teszt/20120612-kia-ceed-14teszt.html

Előzmény: metalpeget (27342)
simonelli2 Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27355

Köszi szépen, mindenképpen szánok rá pénzt, ha komolyra fordul a dolog. Azóta beszéltem egy ismerősömmel, aki egy ideig automata váltók szervizelésével foglalkozott. Azt mondta, hogy Kia automatával még nem volt dolga, de a d.koreai váltók általában elég macerásak, nehezen javíthatók. Kicsit japán, kicsit amerikai, kicsit európai egyveleg, kevesen értenek hozzá. Nagyon nem mindegy, hogy használták, és hogyan szervizelték. Ez is lehet alkualap.

Előzmény: Darth10 (27354)
Darth10 Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27354

A képek alapján 2014-ben volt benne 78 ezer km, így vagy nem használták 4 évig, ami szintén nem tesz jót a kocsinak, vagy nagyjából 60 ezer km-t visszatekertek.

Szerintem csak kérd el az alvázszámot és itt kérd le: https://www.autodna.hu/

Pár euro, de megéri. Ha nem akarja megadni az alvázszámot, már pedig nem fogja, akkor már mondhatod is neki, hogy az óratekerés miatt, adhat egy 300 ezer Ft kedvezményt, akkor talán megéri :)

Előzmény: simonelli2 (27353)
simonelli2 Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27353

Én sem tartom valószínűnek, hogy itthoni autó, így kicsit nehezebb lesz az előéletét kinyomozni. De köszi a tippet, utána fogok járni. Szombaton megnézem élőben is, sose vezettem még Kia-t, eddig még csak német autóim voltak. Kíváncsi vagyok.

Előzmény: KAti (27352)
KAti Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27352

Igen jónak tűnik :-)
Gyanúsan kevés a km, ha itthoni autó (szerintem nem az), akkor kérdezd le a rögzített óraállásokat, ha külföldi, próbáld meg az alvázszám alapján lekérni az adatokat.

Előzmény: simonelli2 (27351)
simonelli2 Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27351

Szerintem ez még a hagyományos 4 gangos automata, pont ezért van benne bizodalmam, ezt már sok helyen tudják javítani.

Konkrétan erről az autóról van szó:

https://www.hasznaltauto.hu/auto/kia/ceed/kia_ceed_1.6_ex_limited_plus_automata_104000km._garantalt-12510878

Előzmény: KAti (27350)
KAti Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27350

Nekem kicsit fiatalabb van, ez duplakuplungos, nagyon szeretem.

A 2008-asban nem tudom, milyen a váltó, az még a hagyományos automata vagy már a duplakuplungos. Ha a hagyományos, nézesd meg ennek specialistájával, hozzá nem értőként nem biztos, hogy jól tudod megítélni a működését. A duplakuplungosnak szerintem még nem alakult ki egyrészt a típushiba köre, sem a független szakértői, javítói háttere.
Amúgy egy 10 éves autóval bármi lehet... de az automata vásárlását én csak támogatni tudom, jópár éve csak automatákat vezetünk/vásárolunk mindketten nejemmel.

Előzmény: simonelli2 (27348)
Darth10 Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27349

Sziasztok,

Egy 2013-as Kia ceed kombit ajánlottak nekünk megvételre, 100 000 km-t futott 1,6-os dízel motorral, EX felszereltséggel plusz néhány extrával (csak az ülésfűtés, a navi, parkolókamera és a hátsó légbefúvás hiányzik). Az autó egyszer már törve volt bal hátul, ráadásul villamossal ütközött és másfél millió Ft volt a javítás.
3,2 millió Ft-ért szeretné eladni a jelenlegi tulaj, de én ezt sokkalom, főleg a hahu-n és az autoscouton lévő hírdetések alapján.

Szerintetek mennyi lenne az autó reális ára?

Ehhez hasonlítva én kicsit drágállom:

https://www.hasznaltauto.hu/auto/kia/ceed/kia_ceed_sw_1.6_crdi_ex_limited_navi.garancialis-12534600

Köszönöm, ha válaszoltok.

simonelli2 Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27348

Sziasztok!

Néhány évre visszamenőleg visszaolvastam a fórumot, illetve a keresőbe is beírtam amit szeretnék megtudni, de minimális, vagy semmilyen infót nem találtam. Nem akartalak fölöslegesen fárasztani titeket, de sajnos muszáj rákérdeznem, mert tényleg nem találtam semmi hasznosat. Kinéztem egy 2008-as 1.6-os benzines Kia Ceed-et, ami automata. Életem első automatája lenne. Második autóként, főleg városban, ovi-iskola-bevásárlás stb körökben használnám, ezért gondolom, hogy kényelmes lenne egy automata. Van esetleg tapasztalatotok ezzel a motor-váltó kombinációval, mire érdemes figyelni vásárláskor /rántás, torpanás stb/?

Előre is köszönök minden infót!

KAti Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27347
Előzmény: cápaFeri (27345)
Glovas Creative Commons License 2018.02.01 0 0 27346

Pedig komolyan reménykedtem, hogy tanulok valami újat :D

Előzmény: cápaFeri (27345)
cápaFeri Creative Commons License 2018.01.31 0 0 27345

Dehogy! :-)

Előzmény: jwkllr (27344)
jwkllr Creative Commons License 2018.01.31 0 0 27344

Van benne?

Előzmény: Bridge01 (27343)
Bridge01 Creative Commons License 2018.01.31 0 0 27343

A kettőstömegű lenkereket hallgasd meg . Elvileg ha már a végét járja van hangja . Ennyi kilométerrel esetleg már lehet vele valami bár ez koránt sem biztos  :) Az egy kicsit drágább javítási költség lesz .

Előzmény: Joci Burghardt (27336)
metalpeget Creative Commons License 2018.01.30 0 0 27342

Hello! Ha szabad kérdeznem , milyen motorral szerelt a Cee'd-ed? Ha jól tudom 1.6 CRDi -ben elég nehéz hozzáférni az első lámpa izzókhoz (lehet , hogy a bal-jobb oldal sem mindegy nehézségi fokra)

Előzmény: epy116 (27341)
epy116 Creative Commons License 2018.01.30 0 0 27341

Nem érdekes, megoldottam, simán kicserélhető házilag :-)

Előzmény: epy116 (27338)
Glovas Creative Commons License 2018.01.30 0 0 27340

https://katalogus.hasznaltauto.hu/osszehasonlitas?_=1517323583

Itt konkrétan be tudod állítani hogy mit mivel akarsz összehasonlítani. A valós műszaki állapot már más kérdés, hogy 9 év alatt mit kapott egyik másik járgány.

Előzmény: erpalon (27339)
erpalon Creative Commons License 2018.01.30 0 0 27339

Üdv 

1.6 benzines G Astramat szeretném  lecserélni.  Kia Ceed 2009 kombi felé  kacsingatok,de nem tudom melyik motrot válasszam. A kérdésem  az lenne,hogy a kia 1.6 benzin tudja-e azt amit az astra 1.6 ecotec tud?

Előre is köszi  az útbaigazítást!!!☺

epy116 Creative Commons License 2018.01.30 0 0 27338

Sziasztok! 2013-as Cee'd-ben én is tudok első tompított fényszóróba izzót cserélni, vagy inkább szerviz?

Glovas Creative Commons License 2018.01.28 0 0 27337

A márkaszervizrk listáját, hogy megtudd melyik van legközelebb. Nem vicc, még az adásvételi előtt vidd el és nézesd át. Alkupozíciónak is tökéletes a szerelők hiba- és várható javítási igény listája.

185ezer alatt bármi megtörténhet. Van olyan ismerősöm akitől 50ezer után se vennék kocsit, meg van akitől 250 után is nyugodt szívvel. Persze a hirdető gondolom egy nemdohányzó tanárnő aki csak hétvégente a kertbe ruccant le vele.

A márkaszervíz viszont megmondja a tutit.

Előzmény: Joci Burghardt (27336)
Joci Burghardt Creative Commons License 2018.01.27 -1 0 27336

Sziasztok!

Most készülök vásárolni egy 2009-es évjáratú,1,6 crdi ceedet. km óra szerint 182000km van benne. mit érdemes rögtön átnézetni-cserélni hogy ne legyen nagyobb gondom. ( első kia-m lesz :D )

dokeee Creative Commons License 2018.01.26 0 0 27335

Persze, ebben a topikban is egy csomót írtak ilyenről, javaslom a bal oldali keresőbe beírni az 1.6 GDI kulcsszót.

Előzmény: baldrick68 (27334)
baldrick68 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 27334

Sziasztok!

Autócsere előtt állok és az egyik üdvöske CEED SW 1.6 benzines.
Valakinek vannak tapasztalati ezzel motorral?

Laychi Creative Commons License 2018.01.24 0 0 27333

Az izzó a helyén volt,be is lett állíttatva opel-kia kereskedés és szervízben.

Ha az izzó nem lett volna a helyén,akkor nem az egyenes felfelé 30 fokban megtört vetítési kép lett volna,hanem egy paca.

Előzmény: cápaFeri (27327)
csabesz666 Creative Commons License 2018.01.23 0 0 27332

Sziasztok,

gyertyacseréhez kérnék segítséget.

Milyen márkájú , számú gyertyát ajánlanátok , 1.6 benzines , 115 lovas , g4fc motorkódú ,2008-as Kia Ceed kombimhoz? Tapasztalat előny!

Köszi!

sz.imo Creative Commons License 2018.01.22 0 0 27331

Sziasztok,

KIA Cerato LX (2005), melyik biztosítéktáblán és milyen kóddal keressem a bal fényszóró biztijét?

Előre is köszönöm

aamen Creative Commons License 2018.01.22 0 0 27330

apropó váltóolaj
manuális váltóban kell azt cserélni? mikor?

Előzmény: cápaFeri (27329)
cápaFeri Creative Commons License 2018.01.22 0 0 27329

Régi autóknál a váltóban lévő hideg olaj miatt csinált ilyet....lehet még ezt nem sikerült a 21. században kiküszöbölni?

Előzmény: tormai2 (27328)
tormai2 Creative Commons License 2018.01.22 0 0 27328

Sziasztok! Azt mi okozhatja, hogy általában indítás után engedem fel a kuplungot, váltó üresben és mégis elindul az autó. Lábbal nem nyomok semmit és szépen megy magától? 2010 Ceed. Köszi!

cápaFeri Creative Commons License 2018.01.21 0 0 27327

Ilyen akkor szokott lenni, ha nem igazodik teljesen helyére az izzó...

Előzmény: Laychi (27325)
zöldcorsa Creative Commons License 2018.01.21 0 0 27326

Ilyen hibakódolvasókkal lehet ezt ellenőrizni,hogy milyen hatékonysággal bir a részecskeszűrő? A torque program képes rá? az elég sokmindent mutat..

Előzmény: Pfuate (27323)
Laychi Creative Commons License 2018.01.21 0 0 27325

Üdv.!

Másodjára cseréltem ezzel a technikával,először nem volt gond.http://ceedclub.hu/?page_id=350

Sajnos olcsó áruházi izzót vettem első körben és kb másfél hónap után kiégett :S

Nem tudom másodjára minek a hatására állítódott el. A lámpatestet ugyanúgy vettem ki mint először és raktam is vissza.

A helyén van,ezt ellenőrizem.

A kérdésre továbbra is várnék egy választ,mert megválaszolatlan maradt.

Előzmény: aamen (27324)
aamen Creative Commons License 2018.01.21 0 0 27324

lehet nem kellett volna kiszedni azt a lámpatestet
ha legközelebb kiég vidd el valami mesterhez és figyeld meg hogy csinálja

Előzmény: Laychi (27322)
Pfuate Creative Commons License 2018.01.20 0 0 27323

Kedves Gábor! A dpf szűrőt kellett tisztítani. Hiába regenerált, már nagyon telitett volt. Van hozzá egy folyadék amibe leszerés után ázni kell hagyni 10 órán keresztül aztán kimosni. Nálam bevált, szeptember óta semmi baj vele. Olvastam olyan véleményeket, hogy ez a módszer nem működik. Amit írtam saját tapasztalat és így nem kellett a dpf szűrőt cserélni. Az egész anyaggal munka díjjal kb 40000 Ft volt.

Előzmény: Törölt nick (27319)
Laychi Creative Commons License 2018.01.20 0 0 27322

Üdv hölgyek/urak!

Kérésem/kérdésem lenne felétek.

Jobb oldali izzócsere után(mivel ki kellett építeni a lámpatestet,hogy hozzáférjek,mert ugye az ablaktörlő tartálytól nem lehet...)a vetítési kép megváltozott, nagyon lefele hord a másik fényszóróhoz képest(eddig ez nem így volt)

Melyik csavarokkal lehet állítani a dőlésszöget és a vízszintes irányt(amennyiben azt is kellene)?

Természetesen szervízben fogom rendesen beállíttatni,csak annyira szeretném,hogy nagyjából jó legyen a vetítési kép.

Ha esetleg fényképet tudnátok csinálni és megjelölni rajta az állító csavarokat,azt megköszönném.

Kia cee'd ED2007 CRDi 1,6 modell.

Ha esetleg nem lehet ide fényképet feltölteni(nem tudom,lehet e, új vagyok itt), akkor úgy is jó,ha szerverre töltitek és linkelitek vagy megadom az email címem és oda is küldhető.

Előre is köszönet érte a segítőkész tulajoknak 

Tisztelettel, Laychi

Glovas Creative Commons License 2018.01.20 0 0 27321

16" fekete acél keréktárcsához milyen dísztárcsát / kupakot ajánlanátok?

zöldcorsa Creative Commons License 2018.01.20 0 0 27320

Üdv! Korábban olvasgattam itt,hogy nektek a ceedeknél is van akinek enyhén fütyül a turbo 2000 felett kigyorsitáskor. Én ezzel nem is foglalkoztam,mert azt hittem ez ilyen a kiánál. De most,hogy az év végén egr-kellett cserélni,már nem fütyül a turbo egyáltalán. Valószinű valami köze volt hozzá. Az Egr amugy tipushiba a márkaszervizes szerint a kiánál. Nem volt eltömődve,csak nyitva maradt és erőtlen lett a motor,nem lehetett vele menni otthagyott az út szélén. Televerte a részecskeszűrőt korommal,majdnem azt is cserélni,v tisztitani kellett. De szerencsére kiégette. 

Az egr hiba ugy jelentkezett,hogy induláskor gázadásra nem reagált. 

Törölt nick Creative Commons License 2018.01.19 0 0 27319

Üdvözlöm, ugyanez a helyzet nálam is, nem találják. Mi volt a hIba Önnél?

Előzmény: Pfuate (26608)
boli77 Creative Commons License 2018.01.15 0 0 27318

Köszönöm. Nem volt időm most futkosni ez ügyben meg hát a kocsi sincs még nálam. De ahogy lesz idő utánna járok . De ahogy írod hajlok a gyári megoldásra .

Előzmény: cápaFeri (27317)
cápaFeri Creative Commons License 2018.01.15 0 0 27317

Brock RC-24 télifelnik 205/55 R16 Falken Eurowinter HS449 gumik, gyári TPMS szenzorok. Kb 210 eFt volt 2016-ban, hasonlóan szabóandriséhoz....második támpontként. Szóval ennyiből ki lehet hozni és megéri.

Előzmény: boli77 (27279)
cápaFeri Creative Commons License 2018.01.15 0 0 27316

Nehéz tisztán tartani...

Előzmény: Glovas (27307)
qoukee Creative Commons License 2018.01.15 0 0 27315

Sziasztok!

Tapasztalataitokra lennék kíváncsi. Szeretnék vásárolni egy Hyundai i30-t vagy egy Kia Ceed-t olyan 2010 körülit kombi verzióból. Melyik motorral szerelt a jobb választás? Benzin vagy Diesel? Melyik évjárattól kezdődően szerelték a dieseleket részecskeszűrővel?

Melyik a jobb az I30 vagy Ceed?

Automataváltóban mennyire megbízhatóak ezek a koreai autók?

Előre is köszönöm a válaszokat!

jwkllr Creative Commons License 2018.01.15 0 0 27314

Használj OMV prémiumot.

Előzmény: gm300 (27313)
gm300 Creative Commons License 2018.01.15 0 0 27313

Böngésztem már, kb 20 elégedettre jut egy lehúzós. Tudom, hogy erősen használatfüggő, de a turbó és a befecskendező fúvókák mennyire problémásak? Igazából egy észérvet se találok ellene... 

Előzmény: KAti (27312)
KAti Creative Commons License 2018.01.15 0 0 27312

Olvasgasd a Totalcar Népítéletét, hasznos.

Előzmény: gm300 (27311)
gm300 Creative Commons License 2018.01.15 0 0 27311

Sziasztok! 

Autó vásárlás előtt állok, és elég komolyan szemezek a ceed kombi változatával. 2008-as évjáratot vagy fiatalabbat vennék, dízel motorral. Kell félnem tőle? Mi a tapasztalatotok ezzel az erőforrással, és összességében az autóval? Miért van, hogy az 1.6os motorból különböző teljesítményűek vannak? 

potyi20 Creative Commons License 2018.01.14 0 0 27310

nemtudom,nekem a feher tul egyszeru,az sehogy sem johetett volna szamitasba,igy lett a pont ellentete :)

Előzmény: Glovas (27307)
ikim2025 Creative Commons License 2018.01.14 0 0 27309

Mit találtaaaam!

Lehet nem mindenkinek új,de sokunknak lehet. :))

Régiekhez is van,nem csak az újhoz!!

https://carmanuals2.com/kia/cee-d-2016-kezelesi-utmutato-99465

gdzsozy Creative Commons License 2018.01.14 0 0 27308

egy szép gyöngyház metál bordó az ideális számomra szinben. nekem még a motor is ilyen szinű

Glovas Creative Commons License 2018.01.14 0 1 27307

Sosem értettem ezt az ellenszenvet a fehér 'céges' színnel szemben. Közúton az látszik legjobban (vagy a piros) és a céges kocsik általában matricásak. Plusz a metálfény 150ezer.. Világosítsatok meg :)

Előzmény: potyi20 (27306)
potyi20 Creative Commons License 2018.01.14 0 0 27306

igen,tudom, feheret nem akartam ,mert ceges kocsik legtobbszor azok,piros nemjon be.keken varialtam,de az meg i30 as szin :) .. neha kap egy kisebb szivacsos mosast,es jolvan :)

Előzmény: gdzsozy (27304)
KAti Creative Commons License 2018.01.14 0 0 27305

A kis kör vagy többet tölt mint amit az indítás kivesz, vagy nem.

Inkább vennék egy napelemes csepptöltőt, 5 ezer Ft körül már lehet rendelni. Bízva abban, hogy a téli nap ad elég energiát :-), és hogy tudsz megfelelően napos helyen parkolni.

Előzmény: dokeee (27303)
gdzsozy Creative Commons License 2018.01.14 0 0 27304

szép a fekete de kényes. ha koszos minden meglátni rajta. bárhol nem moshatod le mert összekarcolódik a karc is látszik rajta...

én ezüst, fehér, vörös, kék színeket favorizálom..

Előzmény: potyi20 (27297)
dokeee Creative Commons License 2018.01.14 0 0 27303

Szerintem egy modern autóból nem jó hónapokra kivenni az akkut. Inkább kéthetente menni kéne egy kisebb kört vele.

Előzmény: V.stromos (27302)
V.stromos Creative Commons License 2018.01.14 0 0 27302

Köszi!
Azért akarom kivenni az akksit belőle, mert előre látható időn belül az autót nem használjuk és emiatt töltögetni akarom állagmegóvás céljából, utcán tölteni pedig macerás. (Nem az évi 1000 ft-ot akarom megspórolni)

aamen Creative Commons License 2018.01.14 0 0 27301

2008-as crdi-m van, a harmadik akksi van benne
eddig sose kért kódot, de a rádió az állomásokat és a fedkomp a dátumot elfelejti

Előzmény: V.stromos (27299)
dokeee Creative Commons License 2018.01.14 0 0 27300

Nem tudom, de minek szívatnád magad, spórolsz vele mondjuk évi 1e forintot.

Előzmény: V.stromos (27299)
V.stromos Creative Commons License 2018.01.14 0 0 27299

Üdv! sziasztok! Napokban vásároltunk egy 2011-es,1,6 crdti motoros verdát.Kérdésem a következő lenne: ha kiszereljük az akkut  állagmegóvás érdekében, a beszereléskor a rádió, vagy egyéb dolgok kódot fognak kérni? Sajnos az kereskedő nem tudott bővebb infóval szolgálni. Köszi a válaszokat

Glovas Creative Commons License 2018.01.13 0 0 27298

Üdv a klubban  :)

Előzmény: potyi20 (27297)
potyi20 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 27297

hali. Ma voltam a KIA szalonba ,megrendeltem az uj kocsimat. 1,4 benzin, fekete szin,teli,nyar gumi szett hozza. 2 het mulva megjon,majd lovok be ide fotot rola :)

KAti Creative Commons License 2018.01.13 0 0 27296

Vannak videók a yt-on, szétszedik a szenzort - nyilván nem szétszedhető gyárilag - és cserélik benne a normál cr2032-es gombelemet....

Illetve gondolom, van hamis jeladó kínából, ami a kesztyűtartóból adja a jó jelet pár ezerért :-) 

Előzmény: szabóandris (27293)
BX 59-76 Creative Commons License 2018.01.13 0 0 27295

Tud valaki nekem segíteni eredeti angol megnevezéssel vagy pontos cikkszámmal?
Egy 2013-as JD Kia Ceed SW kihúzható kalaptartójáról lenne szó.
Akárhogyan keresem, sehol sem találok se használtat, se újat/utángyártottat.

Az eredeti Kia kalaptartót picit drágállom 138.000.- + Áfa értékben.

P.URBANUS Creative Commons License 2018.01.13 0 0 27294

A TPMS-t kötelezővé tette a Zunijó. Ahogy írod is, vizsgán elvileg számon kérhetik.

Az autóvásárlónak annyi mozgástere maradt, hogy olyan típust választ, amelyben a gyártó az ABS-szenzorokkal oldja meg a defektfigyelést. Az valamivel pontatlanabb, de nem okoz gondot a lemerülés, felnik csereberélése, stb. 

Persze ez kicsit olyan, mintha gombhoz vennénk a kabátot. :-)

Ha egy adott autótípus egyébként minden igényünknek megfelel, ne ez legyen a döntő érv a vásárlásnál.

Előzmény: szabóandris (27293)
szabóandris Creative Commons License 2018.01.13 0 0 27293

Plusz a másik nagy öröm, ha 4 év után az első vizsgánál nem működik (ha egyáltalán tényleg kipróbálják). Azonnali vizsga bukás. Bár állítólag öt év az akku élettartalma a szenzorban, de manapság ki tudja. Én részemről meglennék nélküle is....

Előzmény: dokeee (27291)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2018.01.13 0 0 27292

Egy Rio van a látókörömben a gyengébbik, 100 LE-s háromhengeressel, a gazdája bevallása szerint néhány kilométeres, rövid városi utakra használva 8 liter fölött van a fogyasztása, autópályán 6 liter körül.

Előzmény: E6y (27289)
dokeee Creative Commons License 2018.01.13 0 0 27291

Guminyomás szenzor. Ha nem teszed bele a kerékbe, világít a műszerfalon egy hibajel, és mindenki nagy örömére kb. 15e ft darabja.

Előzmény: gdzsozy (27290)
gdzsozy Creative Commons License 2018.01.13 0 0 27290

irjátok a guminál a szenzort. ezt nem értem. el mondaná valaki mi is ez?

E6y Creative Commons License 2018.01.12 0 0 27289

Sziasztok, használja még valaki a 1.0-és 120 lovas motort? Tudom, hogy a gyári 4.9 nem hozható, de 7.6os átlagom nagyon messze van, ha megszakadok 7,2 egy nyár alatt Budapesten + kirándulás. Van más tapasztalat?

E6y Creative Commons License 2018.01.12 0 0 27288

én tavaly vettem kb januárban egy garnitúrát: téli hankook+16"alufelni+szerelés 180ért (a szenzorok asszem 12e volt - de azt nem vettem, viszont legalább én választottam ki a felniket :) ) a Méta utcai felnisnél

Előzmény: boli77 (27287)
boli77 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 27287

És akkor gyári .:-D. Hát pont ezen agyalok ,hogy hajlok a gyári dologhoz. 

Előzmény: Glovas (27286)
Glovas Creative Commons License 2018.01.12 0 0 27286

Nekem is kb egy tizessel lett volna olcsóbb a gumisnál utángyártott szenzorral. Így legalább át is nézték kicsit a szakszervízben.

Előzmény: boli77 (27285)
boli77 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 27285

Szia ! Voltam gumisoknál és ahogy írod ennyi jött majdnem mindegyiknék pont ez a gumi amit írsz. Gondolkodom még a dolgon . De látom nem tudom olcsóbban ezt meguszni .

Előzmény: szabóandris (27284)
szabóandris Creative Commons License 2018.01.12 0 0 27284

Anno (2016-ban) 213 ezer volt a garnitúra amit én vettem. 4 db Hankook 205/55 R16 + felnik (acél) + TPMS. Pappas autónál. Tudom nem segít a választásban. de információnak talán jó

Előzmény: boli77 (27281)
Glovas Creative Commons License 2018.01.12 0 0 27283

a Kiánál volt (van?) téligumi szett akció, acélfelni, TPMS szenzor, Hankook gumi 240 körül volt összesen. Azóta bezzeg állandóan 6-10 fok van. Én 4 évszakosat vennék a helyedben, bár azt mondják februárban beüt a tél. Szóval, ki tudja.. 

KAti Creative Commons License 2018.01.12 0 0 27282

A kátyúk ugyanazok. Sózás gyakorlatilag nincs. Mitől óvnád még? :-)

boli77 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 27281

Oké ,de Alu felnivel járjak télen . Amilyen jó magyar utak vannak még nyáron is sajnálom az alut. De gondolkozom rajta .

Előzmény: KAti (27280)
KAti Creative Commons License 2018.01.12 0 0 27280

Fontold meg 4 évszakos gumi vásárlását. Nyilván lehetnek olyan esetek, hogy nem jó megoldás, de legtöbbször megfelelhet.

Előzmény: boli77 (27279)
boli77 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 27279

Tisztelt tagok ! 

Olyan kérdéssel fordulok most hozzátok ,hogy nemsokára én is Kia ceed combi tulaj leszek . Viszont a kérdés az ,hogy a kocsin Alu felni van nyári gumival . Kell venni mindent felni,téligumi és szenzor. Valaki esetleg valamelyikben tud segíteni ? Használt felni és hozzá megfelelő szenzornak örülnék ami nem horror de használható  ,gumit vennék újat. Köszönöm.

Előzmény: dokeee (27278)
dokeee Creative Commons License 2018.01.11 0 0 27278

Nem tudom a 136 lóerős verzió egyáltalán létezett-e euro5-el. 

Előzmény: Pfuate (27277)
Pfuate Creative Commons License 2018.01.11 0 0 27277

Akkor érdemes euro 6-ossal venni?

Előzmény: dokeee (27275)
Pfuate Creative Commons License 2018.01.11 0 0 27276

Köszi! 

Előzmény: dokeee (27275)
dokeee Creative Commons License 2018.01.11 0 1 27275

Nincs ad-blue.

Előzmény: Pfuate (27274)
Pfuate Creative Commons License 2018.01.11 0 0 27274

Sziasztok! Tudja valaki, hogy az 1.6 crdi 136 lóerős motornál, az euro 6-os változat adblue-val van ellátva? Mert, ha igen, akkor érdemesebb még euro 5-ös motorral venni? Köszi a válaszokat!

08-73 Creative Commons License 2018.01.11 0 0 27273
metalpeget Creative Commons License 2018.01.09 0 0 27271
Balázs Tamás Creative Commons License 2018.01.08 0 0 27270

Ebay,szinte fillérekért:)

Előzmény: yogann (27269)
yogann Creative Commons License 2018.01.08 0 0 27269

Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni, hogy hol tudnék venni 2015ös Kia Cee'd-re tetőantennát? Sajnos ellopták...
Előre is köszi!

Glovas Creative Commons License 2018.01.07 0 0 27268

Sok mindentől függ a fogyasztás amúgy.. milyen gumi, milyen szűrők, mennyi klíma, mennyire 'dinamikus'.. olyan nincs mint a gyári adat az tuti, a többi meg soktényezős.. majd meglátod mennyinél villan a tankolásjelződ :)

Előzmény: boli77 (27267)
boli77 Creative Commons License 2018.01.07 0 0 27267

Köszönöm a választ. Hát én jobban országúton fogom használni kevés város. Átlag sebességgel dinamikusan . Akkor ezek szerint akkor nálam remélem 6.5 meg áll majd . Már várom ,hogy meglegyen .

Előzmény: Glovas (27264)
Glovas Creative Commons License 2018.01.07 0 1 27266

Az attól függ mit akarsz vinni benne és kockáztatod-e hogy bebukod ha szétszóródik minden cucc az autópályán valahol mindentől messze... 

A tetőcsomagtartó is olyan mint sok más műszaki cucc..

Olcsó-Megbízható-Kompatibilis -》 válassz kettőt ezekből.

Előzmény: KAti (27265)
KAti Creative Commons License 2018.01.07 0 0 27265

Tetőcsomagtartó az, ami kell nekem.

Vásárolt már valaki közületek újabb fajta (az enyém 2015-ös) Cee'dre tetőcsomagtartót, olyat, ami nem aranyozott (az árát tekintve)?
Látok megfizethetőt:
http://www.olcsocsomagtarto.hu/tetocsomagtarto?carBrand=kia&carModel=ceed&carYear=2015

20 ezer alatt kétfajta is van.

De vajon jók?

Glovas Creative Commons License 2018.01.06 0 0 27264

6,5 és 7,5 között, attól függ hogy mennyit használjuk városban. Én amúgy közúton nem is megyek vele 20km-nél többet, csak város vagy pálya. Így adta ki a sors az úticélokat egyelőre.

Előzmény: boli77 (27254)
userka1 Creative Commons License 2018.01.05 0 0 27263

"Brembo hátsó féktárcsa, párban. Kia, Hyundai."

Elkelt.

Előzmény: userka1 (27246)
ropy123 Creative Commons License 2018.01.05 0 1 27262

Népíteletet a totalcaron olvasd el ott elég sok mindent leírnak van vagy 200 vélemény. Az első szériában a 2007-2008-as modelleknél a rádióval voltak gondok és általában a stab pálcával ez igaz a későbbiekre is. Komoly típushibái nincsenek. Skoda milyen amit néztél fábia, oktávia? Mert az oktávia az egy nagyobb autó amúgy a 2010-11 környéki és korábbi tsi ket sokan ekézik, azok már valamivel jobbak de a rövid távú használat nem kedvez nekik. A fábiával szerintem nem összehasonlítható, mert az egy kisebb autó rövidebb tengelytávval.

A ceed 2012 környékiek még garisok azok már a 1gen facelift utáni verziói egy kicsit ott is javítottak a desingon is.

Amúgy használattól függően érdemes választani ezt már sokszor leírták sokan

Autópálya hosszú utak dízel 1.6, esetleg 1.4 ha a fogyasztás az elsődleges

Rövid út vagy pesti használat 1.4 benzin

Vegyes használat hosszabb utak több országút ha kell a kraft 1.6 benzin

Előzmény: gdzsozy (27251)
Kerekes György Creative Commons License 2018.01.03 0 0 27261

Jó napot a tisztelt társaságnak.

Sikerült letörnünk a 2015-ös Cee'd bal tükrét. A ki-be mozgató motor csőtengelye tört el. Sajnos a ragasztás nem hozott kielégítő eredményt, így most keresek bal oldalra való mozgatómotort. Sajnos a bontósok eddig csak a fejüket vakarták...

Valaki tudna segíteni, mielőtt a márkaszervízhez fordulok? 

jwkllr Creative Commons License 2018.01.03 0 0 27260

Lásd: 26939 hozzászólásomat.  Jelenleg 8000 felett járok 4.5-ös átlaggal. A beépített műszer szerint.

Előzmény: KAti (27258)
jwkllr Creative Commons License 2018.01.03 0 0 27259

Akkor is nagyra értékelem.

Előzmény: dokeee (27257)
KAti Creative Commons License 2018.01.03 0 0 27258
Előzmény: boli77 (27254)
dokeee Creative Commons License 2018.01.03 0 0 27257

A Ceed nehezebb vagy 150 kilóval, meg egész máshogy írják manapság a dízel motorprogramokat, a PD a hülyegyerekek kedvence volt, olyan jó kis hátbarugós parasztdízel.

Előzmény: jwkllr (27256)
jwkllr Creative Commons License 2018.01.03 0 0 27256

KIA-ból 1.6 crdi-m van, de nagyon érezni rajta a euro okozta teljesítmény csökkenést. Golf jobban ugrik, a KIA csk 130 felett él jobban.

Előzmény: Glovas (27252)
jwkllr Creative Commons License 2018.01.03 0 0 27255

Van egy 4-es PD-s Golfom, 320ezerrel, és első lendkerék van benne. 116Le, de vigyázva van rá, inkább alacsonyabb fokozatban, de mindig 1500 fordulat felett üzemel.

boli77 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 27254

Szia ! Szabad megkérdeznem ,hogy az 1.6 GDi mennyit fogyaszt? Kombi vagy szedán? Köszönöm. 

boli77 Creative Commons License 2018.01.03 0 0 27253

Igen ,én is néztem . Talán a mostani 2 generáció a legszebb számomra. 

Előzmény: dokeee (27248)
Glovas Creative Commons License 2018.01.02 0 0 27252

Saját vélemény de én nem vennék kicsi turbó benzinessel ekkora kocsit. Nagyon ki van feszítve az a kis motor. Inkább egy 1.6 GDI, nekem az van és hasít. Aki nyomatékot akar az vegyen CRDI-t, persze az nem melóba járni kell városon belül. Félelmek mindog vannak, de a Kiában nem fogsz csalódni. Persze ki lehet fogni jó használt Skoda Octavia-t is akár a skandallum PDTDI motorral, a főnököm is használtan vett egy ilyet 170ezerrel, a kettőstömegüje halt le elsőre de az is kibírta 310ezerig. Csodás jövendölések nincsenek, aki használtat vesz az előtte vigye el márkaszervízbe előélet ellenőrzésre és jövőbeli javítási szükségletek felmérésére. 

Előzmény: gdzsozy (27251)
gdzsozy Creative Commons License 2018.01.02 0 0 27251

Sziasztok. Én most barátkozom a gondolattal hogy egy Kiat vásároljak. sajnos használtan és kb 2008-2013 körüli évjáratút. segítséget szeretnék kérni, hogy mi a tapasztalat mi a vélemény az autókról 

Látom a beirást nem csak engem foglalkoztat a dolog. én is skodát néztem de a 1.0ás TSI motorka nem győzött meg.

Én nem feliciát szeretnék lecserélni ...- nálam a 18 éves felicia megmarad de mellé egy ilyen autót szeretnék mig a másik dolgozós marad.

Bat77701 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 27250

Sziasztok!

Eladó Kia Cee'd kombit keresek megvételre! 1.4-1.6 benzin, max 100.000 km-rel, exclusive felszereltséggel.

Aki tud ilyenről ne tartsa magában! Elérhetőségem: bat77@freemail.hu

Előre is köszi!

potyi20 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 27249

sziasztok. .Auto vasarlasan torom a fejem,Rapid 1.0 Tsi,vagy Kia Ced 1,4 szivo benzin. Voltam mindketto vezetesen,az a gond,hogy teszett mindektto,es arilag is elegge elfogadhato mindketto. Skodanal valahogy felek a 1.0 -Tsi ktol. mennyire valos a felelmem? elegge sokat hasznalnam,es szeretnem,ha megbizhato kocsit kapnak a penzemert. Diesel kocsit nem akarok,semmikepp,mindenkeppen benzineset akarok...Egy 20 eves feliciat valtana le az uj kocsi. ! segitseget elore is koszonom !

dokeee Creative Commons License 2018.01.02 0 0 27248

Nagy csoda nem történik, ha tényleg ilyen lesz.

Előzmény: boli77 (27247)
boli77 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 27247
userka1 Creative Commons License 2017.12.27 0 0 27246

Brembo hátsó féktárcsa, párban. Kia, Hyundai.

Gyári szám: 08.A869.10.

A pár 12.900-Ft, szállítás az árban, utalás után. Utánvéttel nem postázok.

hetven/333hatvankilenc85

A következő járművekhez:

A következő típusokhoz:

HYUNDAI i30 (FD) (Gyártás éve 10.2007 - 11.2011, 90 - 143 LE, Dízel,Benzin) 1.4, Gyártás éve 10.2007 - 11.2011, 1396 ccm, 105 LE 1.4, Gyártás éve 10.2007 - 11.2011, 1396 ccm, 109 LE 1.6, Gyártás éve 10.2007 - 11.2011, 1591 ccm, 116 LE 1.6, Gyártás éve 10.2007 - 11.2011, 1591 ccm, 122 LE 1.6, Gyártás éve 02.2008 - 11.2011, 1591 ccm, 126 LE 1.6 CRDi, Gyártás éve 10.2007 - 11.2011, 1582 ccm, 90 LE 1.6 CRDi, Gyártás éve 10.2007 - 11.2011, 1582 ccm, 116 LE 1.6 CRDi, Gyártás éve 01.2010 - 11.2011, 1582 ccm, 128 LE 2.0, Gyártás éve 10.2007 - 11.2011, 1975 ccm, 143 LE 2.0 CRDi, Gyártás éve 10.2007 - 11.2011, 1991 ccm, 136 LE 2.0 CRDi, Gyártás éve 10.2007 - 11.2011, 1991 ccm, 140 LE

HYUNDAI i30 CW (FD) (Gyártás éve 10.2007 - 06.2012, 90 - 143 LE, Benzin,Dízel) 1.4, Gyártás éve 10.2007 - 06.2012, 1396 ccm, 105 LE 1.4, Gyártás éve 11.2009 - 06.2012, 1396 ccm, 109 LE 1.6, Gyártás éve 02.2008 - 06.2012, 1591 ccm, 116 LE 1.6, Gyártás éve 02.2008 - 06.2012, 1591 ccm, 122 LE 1.6, Gyártás éve 02.2008 - 06.2012, 1591 ccm, 126 LE 1.6 CRDi, Gyártás éve 02.2008 - 06.2012, 1582 ccm, 90 LE 1.6 CRDi, Gyártás éve 02.2008 - 06.2012, 1582 ccm, 116 LE 1.6 CRDi, Gyártás éve 01.2010 - 06.2012, 1582 ccm, 128 LE 2.0, Gyártás éve 02.2008 - 06.2012, 1975 ccm, 143 LE 2.0 CRDi, Gyártás éve 10.2008 - 06.2012, 1991 ccm, 136 LE 2.0 CRDi, Gyártás éve 02.2008 - 06.2012, 1991 ccm, 140 LE

HYUNDAI ix35 (LM, EL, ELH) (Gyártás éve 01.2010 - ..., 116 - 184 LE, Dízel,Benzin) 1.6, Gyártás éve 11.2010 - ..., 1591 ccm, 135 LE 1.7 CRDi, Gyártás éve 11.2010 - ..., 1685 ccm, 116 LE 2.0, Gyártás éve 01.2010 - ..., 1998 ccm, 163 LE 2.0 CRDi, Gyártás éve 01.2010 - ..., 1995 ccm, 136 LE 2.0 CRDi, Gyártás éve 01.2012 - ..., 1995 ccm, 177 LE 2.0 CRDi, Gyártás éve 01.2012 - ..., 1995 ccm, 184 LE

KIA CEE'D Ferdehátú (ED) (Gyártás éve 12.2006 - ..., 90 - 143 LE, Benzin,Dízel) 1.4, Gyártás éve 12.2006 - ..., 1396 ccm, 105 LE 1.4, Gyártás éve 12.2006 - ..., 1396 ccm, 109 LE 1.4 CVVT, Gyártás éve 06.2010 - ..., 1396 ccm, 90 LE 1.6, Gyártás éve 09.2007 - ..., 1591 ccm, 115 LE 1.6, Gyártás éve 12.2006 - ..., 1591 ccm, 122 LE 1.6, Gyártás éve 02.2008 - ..., 1591 ccm, 126 LE 1.6 CRDi 115, Gyártás éve 12.2006 - ..., 1582 ccm, 115 LE 1.6 CRDi 128, Gyártás éve 10.2010 - ..., 1582 ccm, 128 LE 1.6 CRDi 90, Gyártás éve 12.2006 - ..., 1582 ccm, 90 LE 1.6 CVVT, Gyártás éve 10.2010 - ..., 1591 ccm, 125 LE 2.0, Gyártás éve 12.2006 - ..., 1975 ccm, 143 LE 2.0 CRDi, Gyártás éve 06.2007 - ..., 1991 ccm, 136 LE 2.0 CRDi 140, Gyártás éve 09.2007 - ..., 1991 ccm, 140 LE

KIA CEE'D SW (ED) (Gyártás éve 09.2007 - ..., 90 - 143 LE, Benzin,Dízel) 1.4, Gyártás éve 10.2010 - ..., 1396 ccm, 105 LE 1.4, Gyártás éve 09.2007 - ..., 1396 ccm, 109 LE 1.4 CVVT, Gyártás éve 10.2010 - ..., 1396 ccm, 90 LE 1.6, Gyártás éve 09.2007 - ..., 1591 ccm, 115 LE 1.6, Gyártás éve 09.2007 - ..., 1591 ccm, 122 LE 1.6, Gyártás éve 09.2007 - ..., 1591 ccm, 126 LE 1.6 CRDi 115, Gyártás éve 09.2007 - ..., 1582 ccm, 115 LE 1.6 CRDi 128, Gyártás éve 10.2010 - ..., 1582 ccm, 128 LE 1.6 CRDi 90, Gyártás éve 09.2007 - ..., 1582 ccm, 90 LE 1.6 CVVT, Gyártás éve 06.2009 - ..., 1591 ccm, 125 LE 2.0, Gyártás éve 09.2007 - ..., 1975 ccm, 143 LE 2.0 CRDi 140, Gyártás éve 09.2007 - ..., 1991 ccm, 140 LE

KIA PRO CEE'D (ED) (Gyártás éve 02.2008 - ..., 90 - 143 LE, Benzin,Dízel,Benzin/Autogáz (LPG)) 1.4, Gyártás éve 02.2008 - ..., 1396 ccm, 105 LE 1.4, Gyártás éve 02.2008 - ..., 1396 ccm, 109 LE 1.4 CVVT, Gyártás éve 06.2010 - ..., 1396 ccm, 90 LE 1.6, Gyártás éve 02.2008 - ..., 1591 ccm, 122 LE 1.6, Gyártás éve 02.2008 - ..., 1591 ccm, 126 LE 1.6 CRDi 115, Gyártás éve 02.2008 - ..., 1582 ccm, 115 LE 1.6 CRDi 128, Gyártás éve 10.2010 - ..., 1582 ccm, 128 LE 1.6 CRDi 90, Gyártás éve 02.2008 - ..., 1582 ccm, 90 LE 1.6 CVVT, Gyártás éve 10.2010 - ..., 1591 ccm, 125 LE 2.0, Gyártás éve 02.2008 - ..., 1975 ccm, 143 LE 2.0 CRDi 140, Gyártás éve 02.2008 - ..., 1991 ccm, 140 LE 2.0 LPG, Gyártás éve 01.2009 - 12.2009, 1975 ccm, 143 LE

KIA SPORTAGE (SL) (Gyártás éve 07.2010 - ..., 116 - 184 LE, Benzin,Dízel) 1.6 GDI, Gyártás éve 02.2011 - ..., 1591 ccm, 135 LE 1.7 CRDi, Gyártás éve 12.2010 - ..., 1685 ccm, 116 LE 2.0 CRDi, Gyártás éve 07.2010 - ..., 1995 ccm, 136 LE 2.0 CRDi, Gyártás éve 08.2010 - ..., 1995 ccm, 184 LE 2.0 CRDi AWD, Gyártás éve 07.2010 - ..., 1995 ccm, 136 LE 2.0 CRDi AWD, Gyártás éve 08.2010 - ..., 1995 ccm, 184 LE 2.0 CVVT, Gyártás éve 07.2010 - ..., 1998 ccm, 163 LE 2.0 CVVT, Gyártás éve 07.2010 - ..., 1998 ccm, 166 LE 2.0 CVVT AWD, Gyártás éve 07.2010 - ..., 1998 ccm, 163 LE 2.0 CVVT AWD, Gyártás éve 07.2010 - ..., 1998 ccm, 166 LE 2.0 GDI, Gyártás éve 02.2014 - ..., 1998 ccm, 166 LE 2.0 GDI AWD, Gyártás éve 02.2014 - ..., 1998 ccm, 166 LE

Glovas Creative Commons License 2017.12.27 0 0 27245

Garin belül van, én elvinném megnézetni.

Előzmény: zounok7 (27243)
Zénóka23 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 27244

Köszönöm! Megnézetem.

Előzmény: cápaFeri (27242)
zounok7 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 27243

Sziasztok. Az alábbi kérdésem van. Van egy 2011-es évjáratú 1,4-es Kia Ceedünk kb 135000 km-rel. Kb egy hete azt vettük észre, mintha megváltozott volna a motorhang. Emelkedőn terhelés alatt (gyorításkor) kelepelő hang jelentkezett. Az üzemanyag minőségre is gondoltam utóbb a Lukoilnál tankoltunk. Ezután ÖMV 100-as benzinjéből kb 20 litert rátankoltam. A kelepelő hang terheléskor megszűnt, de nagy tempónál, mintha lenne kis vibráció. Találkoztatok már ilyennel? Előre is köszönöm!

cápaFeri Creative Commons License 2017.12.24 0 0 27242

Fojtószelepház-légtömegmérő....

Előzmény: Zénóka23 (27234)
Zénóka23 Creative Commons License 2017.12.24 0 0 27241

Köszönöm, sajnos már csak az ünnep után, de megpróbálom. 

Előzmény: joc82 (27238)
Vesztor Creative Commons License 2017.12.24 0 0 27240

Sziasztok! Ceedbol az 1,6-os benzines (első gen vagy annak fl változata) mennyit forog 5-ben? Fokozatok kiosztása milyen? Zajszigetelésről mit lehet tudni? Gondolom érdemesebb 1,6-ot venni mint 1,4-et. Fontos lenne hogy pályán egy normális 120-130-at csendben lehessen tartani... Köszönöm!

ikim2025 Creative Commons License 2017.12.24 0 0 27239

Azért hezitálok,mert eddig a Lada korszak után csak dizel autóm volt és a régiekben is volt korom csapda a kipufogóban,de azok méretileg kisebbek voltak mint a mostani autókban (mert kinézetre ugyan úgy néz ki)és a Ceed ben is megnéztem,de ez nagyobb,meg elektromos érzékelők is mennek bele,tehát valószínű ,hogy van az enyémbe is részecskeszűrő.

Most még van egy garis szervizem,de utána már lejár a kilométer miatt,és nekem kell olajat venni,ezért vetettem fel a témát.

joc82 Creative Commons License 2017.12.24 0 0 27238

Fojtószelep tisztítás.Nekem is voltak ugyan ilyen gondjaim,igaz más tipusú autóval de ez volt a baja.Bármely mezei szerelő pár ezerért megcsinálja.

Előzmény: Zénóka23 (27235)
ikim2025 Creative Commons License 2017.12.24 0 0 27237

Hát én is valahogy így vagyok a leállásokkal,meg az olaj volt még kétes.

Amikor szervizben voltam,megkérdeztem a szerelőt,hogy hogy regenerál,és azt mondta (harapófogóval kellett kihúzni minden szót belőle),hogy a lényeg a 2000 fordulat feletti tartás legalább 20-30 percig üzem meleg motornál.

De emellett nem voltam biztos abban,hogy van benne részecskeszűrő,mert a gépkönyv szerint nem mindbe van,De szerintem olaj ügyileg végül is ha a C3 olajat rakom,attól nem lesz baja a szűrő nélküli autónak se,mert kevesebb lerakódást ígér az olaj leírása.

Én Castrol edge v  Magnatec-et akarok belerakni.

Előzmény: metalpeget (27231)
corsa wrc Creative Commons License 2017.12.24 0 0 27236
Zénóka23 Creative Commons License 2017.12.23 0 0 27235

Bocsánat, annyi előzmény, de szerintem nem releváns, hogy délelőtt ki kellett szednem a jobb oldali első lámpát, mert ugye csak így lehet tompított izzót cserélni.

Nem hiszem, hogy ez számítana...

Előzmény: Zénóka23 (27234)
Zénóka23 Creative Commons License 2017.12.23 0 0 27234

Sziasztok!

Ma elkezdett az autóm szórakozni velem. (KIA Ceed SW, 1,4 benzin (2009)). Azt csinálja, hogy felpörög a motor, visszamegy alapjáratra, felpörög és így tovább.

1000-2000 között ingadozik, vagy még feljebb is. Gázadás, minden nélkül. Ha sebességben van, leveszem a lábam a gázról, akkor kb ezerig visszaesik a fordulat, majd beleránt és magától gyorsít. Nem a tempomat, mert utólag beépített bowdenes tempomat van benne és a bowden meg sem mozdul.

Átnéztem csatikat, víz nem kerülhetett bele (elvileg) és reggel még nem csinálta.

Valakinek ötlete? Előre is köszönöm.

cápaFeri Creative Commons License 2017.12.23 0 0 27233

Én úgy tudom, hogy 1-2 ilyen megszakítás még nem nagy baj. Huzamosabb ideig egymás után több alkalommal viszont nem jó. Ebból az következik, hogy nem igazán jó dízel autót venni pl. ha minden nap éppen csak kettesben, hármasban 30-cal bedöcögünk 2 km-re lévő melóhelyre meg haza. Ilyen használatból előbb-utóbb dpf csere lesz ami ez esetben nem garanciális, mivel megfelel  a nem rendeltetésszerű használatnak.

Én pár percet láttam eddig csak működni. Biztos használatfüggő is, hiszen korom alacsony fordulaton való használattól jobban termelődik (alacsonyabb hőfokú, ill. tökéletlenebb égés révén). Én meg rendszeresen megyek vele hosszabb autópályás szakaszokat.

Előzmény: metalpeget (27231)
cápaFeri Creative Commons License 2017.12.23 0 0 27232

A könyvében 60 kmh-t találtam ill. minimum 2. sebességfokozatot. Hibajelző ikonról ír a könyv, de nem igazán találom, pontosan hogyan néz ki.

Előzmény: ikim2025 (27229)
metalpeget Creative Commons License 2017.12.23 0 0 27231

Szia! Ez a téma engem is érdekel (még nincs , de talán tavasszal lesz egy Kia dízelem), ezért visszaolvastam az elmúlt 1-2 hétben a 2017 évet a fórumból , csak azt tudom mondani amit itt szedtem össze ismeretanyagot> kb. 500 km-enként regenerál ,kb 15-20 percig tart , leginkább azt vették észre a fórumtársak , hogy a pillanatnyi fogyasztás (műszerfali jelző) felmegy a duplájára ez idő alatt. Nekem ezzel az a dilemmám , hogyha éppen odaérek valahova ahova amúgy mentem volna , akkor mivel nem jó a regenerációt megszakítani , menjek tovább? És ha az pont egy városi lassú szakasz? Talán itt akik jobban értenek ehhez , majd hozzászólnak. 

cápaFeri Creative Commons License 2017.12.23 0 0 27230

Nem vagyok hozzáértő, amit tudok írom.

Van részecskeszűrő bennük. Kontrollámpa van üzemzavar esetére, indításnál láthatod a műszerfalon az ikonját. Működését esetleg akkor tudod lefigyelni, ha a pillanatnyi fogyasztásmérőt skubizod. Amikor működik, megugrik a fogyasztás kb 2-3 liternyi vonással a műszerfalon. Tönkretenni autó-leállítással elég nehéz, mert kizárólag akkor működik, ha bizonyos feltételek adottak hozzá. Nem akarok hülyeségeket írni, de nem mindegy, milyen fokozatban van a sebváltó, milyen fordilatszámon pörög a motor és milyen sebességgel mész, valamint a motor hőfoka is számít. Általában 50 kmh felett tud működni, tehát ha csak le nem állítod a motort sebességben hagyva 50 feletti haladásnál, elvileg nem tudod félbeszakítani a procedúrát. Ha a körülmények miatt magát szakítja félbe, legközelebb amint tudja folytatni fogja.

Az olajnál fontos, hogy részecskeszűrős motorba valót tegyél bele.

Én ezt használom:

ikim2025 Creative Commons License 2017.12.23 0 0 27229

Sziasztok!

A hozzáértőktől kérdezném,hogy van-e a 2012 utáni 1.6 crdiben (JD) DPF (részecskeszűrő).

Az izgat,hogy semmilyen visszajelzés nincs az autóban,ha regenerál,és nem akarom,hogy a későbbiekben problémám legyen a 

részecskeszűrővel.Tehát nem akarom leállítani regenerálás közben.

A neten keresgéltem már,de egyértelmű választ nem kaptam.Meg ugye a motorolaj se mindegy milyet vesz bele az ember,mert ha jól emlékszem van olyan,hogy DPF-es és nélküli,de vagy C3 v B4-es olaj kell bele,és ezek teljesen különböző olajok.

Ha valaki ezt elmagyarázná,megköszönöm.

boli77 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 27228

Jaj az még lemaradt ,hogy a másik oldal is ahogy néztem annyit adna csak fele annyiért .

Előzmény: boli77 (27227)
boli77 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 27227

Köszönöm a gyors választ . Az Autodnat azt megvettem tegnap előtt . Ír is mindent de a kmt azt nem :-( :-( . Vagyis írd de csak két bejegyzés van róla majdnem 3 éves kocsiról és az is idén szeptemberi . Hogy van ez ?? Az viszont annyi amit a kocsi mutat . Papírjai szerint volt szervízben.

Előzmény: KAti (27226)
KAti Creative Commons License 2017.12.22 0 0 27226

Jópár országban egész komoly információforrások állnak rendelkezésre. Hollandia, Franciaország, Belgium, Németország biztosan, ott néztem én is adatokat, sőt képeket autókról. Pár ezer Forintba belekerül, de ha milliókat szánsz az autóra, ez nem lehet kérdés, hogy megéri-e. Én találtam az eladó állításával erősen ellentétes tényeket :-(

autodna.hu illetve autodna.com

https://hu.vin-info.com/

és így tovább.

Az alapvető adatokat ingyen kapod, és azt is, hogy ha fizetsz, akkor mennyi infód lesz pluszban.

Előzmény: boli77 (27224)
Fruzs84 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 27225

2010- es gyártmány, 1,4-es  a törzskönyvben az van, hogy ED. 

Én megmondom őszintén, hogy hirtelen jött ez a kocsi vásárlás, nagyon utána sem tudtam olvasni a fogyasztásnak, de hogy a gyári papírjában városban 6,6 l-t ír, gondoltam 8 körül megáll....nekem tényleg nagy csalódás..Most próbálok úgy vezetni, mint egy nyugdíjas...40-50 km/h, sok motorfék, ha tudom, hogy egyik kanyar a másik után, akkor direkt nem gyorsítok fel... kíváncsi leszek, segít e valamit. A váltást kéne kicsit javítani, mert mikor indulok kiír 25, 22, 18 l pillanatnyi fogyasztást. Szóval, akinek régóta van ilyen autója adhat tippet,hogy vezessek :)

boli77 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 27224

Szia KAti ! Folyamatosan olvasom a forumot mivel én is Kia ceed combit szeretnék venni. Olyan kérdést szeretnék neked vagy annak aki tudja ,hogy láttam ezt a Kekkh-es oldalt ,hogy a kocsit meglehet nézni ,ellenőrizni mi merre hány lépés. Viszont itt csak rendszám szerint lehet . Amit én kiszemeltem az külföldi és nem tudom a rendszámát csak alvázszámot. Erre van olyan megoldás ,hogy utánna nézzek valahol ???

Előzmény: KAti (27162)
ropy123 Creative Commons License 2017.12.21 0 1 27223

milyen ceed 1.4? 1 gen v 2.gen?

mert az 1gen meg 5 fokozatu valtoval 4000

felett forog 140nel es akkor siman benyal 9l

amugy a varosi araszolas is sokat fogyaszt siman 9l barmilyen gen.

orszaguton nem kene 6.5 fole mennie sokkal Meg megpakolva sem 

barmilyen generacio.

Előzmény: Fruzs84 (27222)
Fruzs84 Creative Commons License 2017.12.21 0 0 27222

Köszönöm a tippeket! A gyerekek miatt muszáj autóval menni, a gyógyszer többe kerülne nekik, ha bicikliznénk, majd tavasztól :)

Volt olajcsere, szűrők, most megy majd még egy szerelőhöz, átnézi tüzetesebben.

KAti Creative Commons License 2017.12.21 0 1 27221

Gyertyacsere? Úgy tudom, a cserére érett gyertyák egyik jele -  a naptáron túl :-) - a megnövekedett fogyasztás.

Amúgy télen, ilyen rövid utakon, hidegen induló autóval aligha lesz 10 liter alatt a fogyasztás. (4 km-re biciklivel kell járni :-) )

Előzmény: Fruzs84 (27218)
aamen Creative Commons License 2017.12.21 0 1 27220

két irányban tudsz elmozdulni
az egyik hogy variálsz a kutakkal
nekem dizelben a mol-shell-omv vált be, a lükeolaj olcsóbbikja se rossz, de a lükeolaj prémiumból mindig sokkal többet eszik
a másik irány hogy felkeresel egy szervizt
ha használt az autó 100e km-rel akkor amúgy se kellene elhinni hogy mit beszélt az eladó, cseréld csak ki azt az olajat meg a szűrőket, legalább, és ha már ott van csináljanak is valami röpke átvizsgálást, hogy ne legyen lepetés

ha az eladó tudta már hogy el fogja adni és belerakott valami occsó olajat az okozhat fogyasztásnövekedést (is)

Glovas Creative Commons License 2017.12.21 0 2 27219

A 600 km várható út városi használatnál felejtős, azt kb 90-nél országúton fogja hozni.

Hidegen a városban nyüstölve lámpától lámpáig megeszi a maga kis 12 literjét, az fix, szóval ha 460+76 km-t sikerült vele menni az reális.

Autópályán a 140 se az a fogyasztásbarát tempó. 

4+4 km-re én inkább egy hibridet vennék, vagy egy kis szöcskét.

Fruzs84 Creative Commons License 2017.12.21 0 1 27218

Sziasztok! Most vettünk egy 1.4-es c'eed ED-t...Hát nagyon vegyesek az érzelmeim, az autó szép 104 000 km van benne, de imád enni...Pestről hoztuk haza, csurig tankoltuk, akkor volt benne egy kevés benzin és ráment 47 L. Haza fél óra Pest csurogtunk, utána M3 140 km /h sebességgel, bepakolva hátra 4 db felni, gumival, aztán kis országút 270 km és majdnem félig leesett a mutató, itthon kis távokat megyek vele, 4 km reggel, 4 km délután, sajnos nem tud felmelegedni a motor, így mentünk most vele össz . 460 km-t és azt irta, hogy még 74 km-ra elég a benzinem..akárhogy is, de én többet vártam, a 17 éves Daewoo nem evett ennyit autópályán megpakolva....

Most megtankoltam, kiírja hogy 608 km-re elég a benzin, nagyon kiváncsi leszek, de szerintem nem lesz sokkal jobb...

trec Creative Commons License 2017.12.19 0 0 27217

Mikor megvettem (1.6 GDI) a legfurcsább ez volt az autóban. Az előző autómnak elég direkt volt a kormányzása ezé ilyen, nehezen szoktam meg. Leginkább a nyúlós szó jó rá. Ráadásul mentem többször egy facelift-es 1.6 GDI Ceed-el annak sokkal jobb a kormányzása de azt írták is több tesztben ill. a Kiások is mondták nekem, hogy megváltoztatták a szervózást. Direktebb is és tekerni is sokkal könnyebb. Már írtam itt, hogy annak a sport állása olyasmi mint az enyémen a komfort. Szóval nem véletlenül nyúltak hozzá ahogy írod nem hozza a szintet. De mondom a facelift-es már sokkal jobb persze nem vigasz. :-( Kipróbálni akkoriban csak egy 1.4-est tudtam annak is könnyebb volt tekerni a kormányát. 

Előzmény: joc82 (27203)
ikim2025 Creative Commons License 2017.12.18 0 0 27216

Ja, 1.6 Dízel.

ikim2025 Creative Commons License 2017.12.18 0 0 27215

Most tekertem le 1720 Km-t,és fedkomp szerint 5,7 L. A kútnál számolva 5,64 L.

Ebben volt sok kilométer autópálya 130-140Km/h,meg országút 50-60Km/h,meg 1-es 2-es lépésben kb.:20Km hólánccal.

KAti Creative Commons License 2017.12.18 0 0 27214

Ezt nem értettem az írásodban: "Az autón ezt nem érezni, de nagyon zavaró így vezetni" Hol érzed, ha nem az autón? Nem sport állásban is szorolósnak érzed?

KAti Creative Commons License 2017.12.18 0 0 27213

Lehet, már nem szabványos izzó van benne. (?)

Előzmény: tcmegane (27201)
dokeee Creative Commons License 2017.12.18 0 0 27212

Nekem ez eddig 60-70 km országút 110-120-al, 150 km autópálya óra szerint 140 tempomat, 6 liter.

Előzmény: aamen (27211)
aamen Creative Commons License 2017.12.18 0 0 27211

a valahavolt legjobb fogyasztásomat (tankolástól tankolásig 5 alatt) egy ömv prémiummal csináltam
valahol somogyban a semmi közepén egy vadidegen kútnál tankolva

Előzmény: dokeee (27210)
dokeee Creative Commons License 2017.12.18 0 1 27210

Vidéken jártam ma, kivételesen ott tankoltam, mondom egyszer élünk legyen karácsony az autónak is, teletankoltam OMW premium dízellel. Bazzeg, fél literrel többet fogyaszt fedcomp szerint, és 50 ft-al drágább mint az Auchan premium dízel. Szóval részemről wébergabi bekaphatja :)

cápaFeri Creative Commons License 2017.12.18 0 0 27209

8,8 akkor lehetne ha az utolsó cseppet is kihasználnád. 53 literes a tank. "Hülyebiztos" rátartással számol, ha lemegy nullára a megtehető km akkor is még lehet vele menni jópár km-t. Dízelnél ez kb 50 km, ami 2,5 liter körül van. 0 értéknél nem is lehet beletankolni az 53 litert.

Előzmény: 08-73 (27208)
08-73 Creative Commons License 2017.12.18 0 0 27208

"A computer 1 literrel kevesebb értékeket szokott mutatni mint valóság."

Akkor már értem, hogy a kiírt 7,8-as átlagom ellenére miért csak alig 600 km-et tudok menni egy tankkal... Tehát az a 7,8 jó lesz 8,8-nak is.

napoli008 Creative Commons License 2017.12.18 0 0 27207

GPS vevő egység megadta magát.

Előzmény: Jake Peralta (27204)
zöldcorsa Creative Commons License 2017.12.17 0 0 27206

Inkább arra jó,hogy a gyárilag megadott értékekhez közelebb legyen :) nekem is pont fél litert csal el..

Előzmény: Jake Peralta (27205)
Jake Peralta Creative Commons License 2017.12.17 0 0 27205

Nekem kb 0,5 literrel szokott kevesebbet mutatni mint a tankolásnál kiszámolt érték. Szerintem ott van a kutya elásva, hogy a dugóban ülve (alapjárat), illetve induláskor (kb 10-15km/h-ig) nem tudja pontosan számolni. Amúgy is max tájékoztató adatnak jó.

Jake Peralta Creative Commons License 2017.12.17 0 0 27204

Üdv Mindenkinek!

Van egy 2013.11 havi Kia Pro_Ceed kocsim, gyári navigációival. Kb 1-2 hete kezdett el a navigáció szórakozni, hogy nem a pontos helyet mutatja. (pl népliget környékén vagyok és a navi az etele útra pozícionál) Megnéztem és a GPS koordináták pontatlanok.

Tudja esetleg valaki mitől lehet ez, illetve mi lehet a megoldás? (gyári értékek visszaállításával már próbálkoztam)

Köszönöm

joc82 Creative Commons License 2017.12.17 0 0 27203

Sziasztok!Nem rég lettem tulaja egy 2014-es ceed sw-nek 1.4 benzin.Írnék pár dolgot az elmúlt 5000 km tapasztalatairól ill. lenne 1-2 kérdésem is.Sokan félnek az 1.4-es motortól de akinek nem volt erősebb autója előtte, annak elég. Ha neccesebb előzés van, azt nem tudja 6.ban de 3-4 ben simán. Kirándulás alkalmával 3 fő +cuccok +klíma ,autópályán is kényelmesen tudta a 150 utazót zavaró motorhang nélkül.A fogyasztásom 9 körül van városban 7 városon kívül.A computer 1 literrel kevesebb értékeket szokott mutatni mint valóság. Fék ,futómű, belső tér, semmi különös.Egy teljesen átlag tucat autó, kia emblémával, semmi több.(na jó ,talán az eleje szebb a többinél de ez is ízlés dolga) Viszont a kormányt a még mindig nem tudtam megszokni.Csak sport módban használom mert többiben olyan mint ha a fiam xboxának a játék kormányát  tekergetném.Érzésre mintha nem lenne mechanikus összeköttetés a kormány meg a kerekek között csak vezetékek.Ennél a konkurencia 1000-szer jobbat csinált már ezelőtt 20 évvel is!Ti tapasztaltatok már olyat, hogy sík egyenes úton 80 felett közép állásban kicsit szorul a kormány? Emiatt nem tudok észrevétlenül egyenesen menni, mert a nagyobb erő kifejtés miatt picit túl is húzom és csak korrigálgatok oda -vissza. Az autón ezt nem érezni, de nagyon zavaró így vezetni.Érdekes mert ha picit rosszabb minőségű az út vagy van egy enyhe kanyar akkor tökéletes! Összeségében azért meg vagyok vele elégedve,ár- érték arányban szerintem a legjobb!Üdv.

dokeee Creative Commons License 2017.12.17 0 0 27202

Nem tudom, nekem nincs vele bajom, se a tompítottal, se a reflektorral.

Előzmény: tcmegane (27201)
tcmegane Creative Commons License 2017.12.17 0 0 27201

Koszi!Utana nezek Es szerinted valami hiba nem lehet?A refi ugy vilagit ,hogy kozepre egy pontra szorja a fenyt,mint egy zseblampa.

dokeee Creative Commons License 2017.12.17 0 0 27200

Persze, vannak emelt fényerejű izzók, ha olyat akarsz.

Előzmény: tcmegane (27199)
tcmegane Creative Commons License 2017.12.16 0 0 27199

Sziasztok.Egy uj ceed tulajdonosa lettem,es nekem nagyon gyengenek tunik a lampa fenye,es a refi is.Legalabbis az elozo automoz kepest,az egy astra volt.Szerintetek ez normalis,vagy esetleg lehet e erosebb egoget venni hozza?

zöldcorsa Creative Commons License 2017.12.13 0 0 27198

Üdv

Volt már itt valakinél adagoló azaz magasnyomású szivattyú,illetve turbó probléma? Ha igen,mi volt a hibajelenség? 

Nekem most valamelyik a 2 közül esélyes. Reggel inditáskor gázadásra nem reagált elsőre csak vagy negyedjére,majd 2000 es fordulat fölél nem nagyon ment kicsit később már 50-nel is alig tudtam menni,a fogyasztás az egekbe egyesbe. Kettesbe is rángatva megy,gázadásra kerreg is valami. Leáll-szervizbe huzat. 

davide83 Creative Commons License 2017.12.12 0 0 27197

Helló!

Nekem 1.4 CVVT-m van 2015-ös 31.000km-rel, de már kb 1,5 éve ugyanezt a rezgést csinálja 2.500-nál amit te is leírtál.

Adnál elérhetőséget, hogy privátban beszéljünk?

Előzmény: Törölt nick (27146)
maci100maci Creative Commons License 2017.12.11 0 0 27196

Szia.Majd megejtem,de most egyenlőre elég volt,háromszor mentem végig az aksi a végére már elég gyenge volt,az enyhén meleg motor az 10 perc alapjáratot jelent,a vízhőfok éppen kimozdult azaz 50 fokos volt a fagyállóm.Köszi a segítséget azért.

Előzmény: Nortonmanx (27195)
Nortonmanx Creative Commons License 2017.12.11 0 1 27195

Szia!

Ezek az értékek mivel alig különböznek, így véleményem szerint megfelelőek. De mint mondottam, HIDEG motornál kell elvégezni a mérést! A gyűrű, dugattyú, stb. hézag hidegen a legnagyobb, az ekkor mért érték a mérvadó. Az enyhén meleg motorral való mérés nem helytálló, inkább azt mondom felejtsd el!
Kérlek végezd el a mérést a fent leírtak szerint. A kapott értékeket írd meg nekünk. Egyébként nem lesz gond azzal az autóval, de azért kíváncsi vagyok.

Köszi és jó mérést!

Norton

Előzmény: maci100maci (27194)
maci100maci Creative Commons License 2017.12.11 0 0 27194

Mivel egy mérés nem mérés ma újból megtörtént,szintén enyhén meleg motornál.

1henger 11.7

2henger 11.8

3henger 11.8

4henger 11.9

Ez már jobban tetszik lehet a kettő között van az igazság de ha az akkor 11 azzal még elpördülök pár 10000 km-t.

Előzmény: dokeee (27193)
dokeee Creative Commons License 2017.12.11 0 1 27193

Tökegyforma 10.5-es kompressziónál, és 1dl/3000km-es olajfogyasztásnál? Örülj, hogy van egy jó autód. :)

Előzmény: maci100maci (27192)
maci100maci Creative Commons License 2017.12.11 0 0 27192

Kedves Nortonmanx:Szerinted kellene aggódnom,hogy tovább vizsgálódjunk.

Előzmény: Nortonmanx (27190)
maci100maci Creative Commons License 2017.12.11 0 0 27191

Köszi a segítséget,akkor úgy gondolom,hogy nagyjából ezeknek az adatoknak megfelelek és igazából nem akarok tovább vizsgálódni,autó könnyen indul,szépen jár,a 90 Le megvan,olaj nem fogy igazából,fogyasztás nem nagyobb ,sajna most hidegekben városi rövid távon szereti a 8.5litert,de városon kívül jó a fogyasztás.Azzal a kis kartergázzal nem foglalkozom 8000km mentem az autóval azóta van.

Előzmény: Nortonmanx (27190)
Nortonmanx Creative Commons License 2017.12.10 0 1 27190

Az Autofitben a 2011-es, 1.4-es, G4FA motorkódú C'eed sűrítési végnyomása az alábbi: 10,8-12,3 bar.
Véleményem szerint ez az újabbak esetében is hasonló.

Előzmény: Nortonmanx (27189)
Nortonmanx Creative Commons License 2017.12.10 0 0 27189

Szia!

Hideg motor esetén kell elvégezni a mérést, teljesen nyitott fojtószelep("pillangószelep") mellett. Benzines motor esetén a sűrítési végnyomás értéke 10-15 bar között kell legyen. Viszont a hengerek közötti eltérés lehetőleg ne haladja meg az 1 bar-t.

Ha a sűrítési végnyomás alacsony, akkor annak több oka is lehet. Ezt résveszteség méréssel lehet megállapítani, melyhez kiváló kiegészítő egy orvosi sztetoszkóp és egy kiegészítő cső - ezzel tudod megállapítani, hogy hol szökik el a nyomás.

Hibás szelepszár szimering jele az erős kékes füstölés hidegindításkor. 3000 km-en 1dl olaj nem sok.

Diagnosztikára, szerelésre fel! :)

Norton

Előzmény: Törölt nick (27187)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.07 0 0 27187

Sziasztok.Valaki tud abban segíteni,hogy mennyi lehet egy 2011 Ceed SW 1.4 benzines motorjának sűrítési végnyomása mert erre gyári adatot nem találni,az tudható,hogy a sűrítési viszonya 1-10.5.Én egy egyszerű gumis végű kompressziómérővel mind a négy hengerben nem teljesen üzem meleg motornál 10.5 mértem.Olajfogyasztás 3000km 1dl,az a 90 lóerő szerintem megvan benne,melegen van egy kis kartergáz és enyhe füst,olyan kipufogó gáz szerű,szervizben azt mondták kipufogó oldali szelepszár szimering,de amíg nem extrém az olajfogyasztás addig nincs garanciális csere.Előre is köszönöm a segítséget.

cápaFeri Creative Commons License 2017.12.07 0 0 27186

130-nál a benzinesek nyomatékcsúcs környékén forognak ötödikben is. A dízelek is nyomatékmaximumon hatodikban. Én inkább alacsonyabb sebességnél, országúti használatnál érzem kevésnek megpakolva az 1.4 benzint. Bár nem kia volt, de hasonszőr...11 évig jártam vele megpakolva...most látom/érzem a különbséget így a dízelben ülve. :-)

Előzmény: Törölt nick (27185)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.07 0 0 27185

Meg dombnak fölfelé, főleg pályán.... :-) Azért az 1.6-ban ehhez már elegendő erő van nem esik kétségbe pl. az M1-en dombnak fölfelé 130-nál. Gyönyörű szépen felrántja magát a tempomat is jól végzi a dolgát....

Előzmény: cápaFeri (27184)
cápaFeri Creative Commons License 2017.12.06 0 0 27184

Minden autó hasít ha lendületben van. Manapság nemigen árulnak olyan autót, ami a megengedett terheléssel ne tudná tartani a lendületet. A gond ott kezdődik, ha gyorsulni kell pl. előzésnél...:-)

Előzmény: 08-73 (27175)
csabesz666 Creative Commons License 2017.12.06 0 0 27183

Ez engem is érdekelne, a járgány 1.6 benzin, 2008-as kiadású.

Előzmény: Pippo78 (27182)
Pippo78 Creative Commons License 2017.12.06 0 0 27182

Vezérléscsere mikor aktuális a Ceedeknél, és kb. mennyi?

Előzmény: Glovas (27181)
Glovas Creative Commons License 2017.12.06 0 0 27181

Ha pár éves és 100-150ezer közöttit veszel akkor a típushibákat gariban cseréltetheted (7 év vagy 150ezer km garancia). A kopó alkatrészek meg minden autóban kopnak. Ha van kiszemelt akkor vidd el szakszervízbe állapotfelmérésre, ott megmondják hogy kell-e pártízezer km-en belül valami nagyobb kiadással számolnod.

Előzmény: Pippo78 (27180)
Pippo78 Creative Commons License 2017.12.06 0 0 27180

Köszi a válaszokat a motorra vonatkozóan. 

Nyilván nem napi, mégcsak nem is heti szinten hiányzik a nagyobb teljesítmény, de amikor pl. a Mátrában 3.-ban küzdöm magam felfelé és gyorsulás ohne, akkor hiányzik a több paci.

A kis turbós benzinesektől félek is, meg szerintem nem is valók városban pár kilométeres szaladgálásra. Az értelmes szívó benzinesek pedig lassan kihalnak. :(

A többi kérdésemre tudtok véleményt mondani?

Glovas Creative Commons License 2017.12.06 0 0 27179

Hát nem tudom, én nem bíznék annyira a turbó benzinesben, a mostani 1.0 eladása sem megy igazán. Bár az 1.4 turbós lehet nem lesz annyira kifeszítve teljesítmény terén. Nekem is 1.6 GDI van, én sem bántam meg.

Előzmény: Törölt nick (27177)
aamen Creative Commons License 2017.12.06 0 0 27178

az enyém 1.6 crdi
egyszer vittem pályán négy embert sok cuccal, az is észrevette

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.06 0 0 27177

Én az 1.6 GDI mellett döntöttem. Nem bántam meg! Egy alkalommal egy másik új Ceed mellett parkoltam, beszélgettem a tulajával 1.4-es volt azt mondta megbánta, hogy nem az 1.6-ost választotta. Amúgy ha most vennék autót valószínű az 1.4 T-GDI Hyundai i30-ra esne a választásom. (Kiában gondolom jövőre jön az 1.4 turbo az új Ceed-ben)

Előzmény: KAti (27176)
KAti Creative Commons License 2017.12.06 0 0 27176

Én meg még soha nem mentem 5 emberrel pályán :-)

08-73 Creative Commons License 2017.12.05 0 0 27175

Enyém 1.4 benya, 5 ajtós, köszöni szépen jól van, és hasít a pályán 5 emberrel, csomagokkal is. ;)

Előzmény: aamen (27172)
aamen Creative Commons License 2017.12.05 0 0 27174

az összes alkalommal:-)

Előzmény: KAti (27173)
KAti Creative Commons License 2017.12.05 0 0 27173

Vajon évente hány alkalommal fogja frusztrálónak érezni autópályán, szembeszélben, erős emelkedőn az 1.4-est? :-)

Előzmény: aamen (27172)
aamen Creative Commons License 2017.12.05 0 0 27172

két dolgot tehetsz
mindkettő kompromisszum
az egyik hogy veszel egy 110-140 ló körüli autót ami jó lesz az autópályán (1,6 benzin vagy dizel)
a városban meg - feleslegesen - sokat fogyaszt
vagy ha kicsi turbós benzines akkor meg lehet hogy a turbója nem fogja bírni a várost a sok hidegüzemmel tötyögéssel (bár erről megoszlanak a vélemények)
a másik hogy veszel egy 90-110 ló körüli szívó benzinest
az bírja a várost, és elég is oda
de autópályán meg nyögni fog, valóban

értelemszerűen ha többnyire városban használod az autót, a második kompromisszum a kisebb szopás

Előzmény: Pippo78 (27171)
Pippo78 Creative Commons License 2017.12.05 0 0 27171

Sziasztok!

Használt, pár éves 2. gen. Ceed (vagy H I30) vásárlásán gondolkodom. Érdekelnének a tapasztalatok, hogy átlagos felhasználáshoz (főleg város, és ritkábban nagyobb távon autópálya) az 1.4-es benzines motor milyen? A mostani 97Le városban elég, de megpakolva, klímával az autópályás emelkedőkön, és hegymenetben azért már küzd.

Inkább 1.6-ban gondolkodom, de nagyon ritka a használtpiacon, persze tudom, hogy az sem fog 6.-ban felmenni Mátraházára.

Típushiba van-e, mert nem nagyon hallottam róla, mire érdemes figyelni?

100-150ezer Km-nél mit érdemes cseréltetni, ezek kb. milyen költséggel járnak?

Köszi

jwkllr Creative Commons License 2017.11.30 0 0 27170

usb 2-t szeretik

Előzmény: Readme13 (27169)
Readme13 Creative Commons License 2017.11.29 0 0 27169

Szia!

Nekem 1.6 benzin 2016 és nekem is volt ilyen viszont arra rájöttem, hogy nem mindegyik pendrive-ot szereti és akkor hajlamos kifagyni. Én újra indítottam úgyhogy nem tudom hogy megszűnik-e magától..

Üdv. 

Előzmény: Behrami24 (27168)
Behrami24 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 27168

Sziasztok!

2012-es Kia ceed-m van 1.6-os diesel

A fedélzeti komputeren olyat tapasztaltam hogy az indítás után nem működött az érintő képernyő,

viszont miután mentem az autóval(kb 15.perc múlva) már minden tökéletes volt.( nem egyszer fordult elő)

Lehetséges hogy a hideg miatt lehet ez, esetleg más tapasztalt hasonlót már??

Köszi a válaszokat!

Üdv

Pet'ke Creative Commons License 2017.11.22 0 0 27167

Sziasztok!

2017-es Ceed Summer Editon-ben a gyári navi kijelzőjén lehet lejátszani filmet?
Ha igen, akkor hogyan?
Pendrive-ról vagy Android autó-n keresztül?
Valakinek van tapasztalata ez ügyben?

Köszi előre is!

KAti Creative Commons License 2017.11.21 0 0 27166
Előzmény: Atesz1988 (27165)
Atesz1988 Creative Commons License 2017.11.21 0 0 27165

Sziasztok!

Egy 2010es, 1.4es, benzines, kombi kia ceed-em van. Teljesítmény esése van. A márkaszervíz azt mondta, hogy tönkrement a katalizátor, cserélni kell. 600.000 ft a gyári.... Sejthetitek mennyire van erre pénzem. Tudja valaki esetleg biztosra, hogy utángyártottat beveszi a kocsi? Esetleg vezérlő programozásilag meg lehet oldani a dolgot?

Előre is köszönöm a válaszokat!

KAti Creative Commons License 2017.11.19 0 0 27164

Miért lenne megbízhatóbb egy márkaszerviz mint egy kereskedő? Ne egy "igazi" nepperrel hasonlítsd, aki félévente céget cserél, eltűnik, hanem egy több éve ugyanott működő kereskedővel. Szerintem nincs különbség. Hasznot akarnak az autón.

Rozsda: Nézesd át, de nem az eladóval. Mint javasoltam, amúgy is érdemes elvinni egy másik szervizbe törés ellenőrzés miatt az autót, akkor már a kasznit amúgy is megnézik. Biztos lesz némi korrózió, de nem hiszem, hogy komolyra érdemes számítani. 
Abban nincs egyetértés, kell-e 9 éves autóra alvázvédelmet tenni. Az alvázvédősök szerint igen, karosszériásoknál nincs egyetértés. Én - hozzá nem értőként - azt hiszem, alvázvédelmet csak korróziómentes alapra érdemes feltenni. Az pedig az autó életének az elején van csak.

Ha még 10 évig akarod használni az autót, úgy érdemes, hogy elviszed egy tökéletes tisztítás-korróziómentesítés, passziválás, majd alvázvédelem eljárásra, de ez nem olcsó. És akkor az üregvédelemről még nem is beszéltünk. 
Lehet, hogy öt év múlva egy lakatolás olcsóbb lesz, mint most egy komoly alvázvédelem, kétséges hosszútávú eredménnyel.

De beszélj szakértőkkel, ne egyet kérdezz meg. Én csak itt dumálgatok.

Ugyanígy a szervizköltségek a vétel után:

Írd össze, fontossági sorrendben, mit kellene elvégeztetni és áraztasd be tételesen, anyag + munkadíj, legalább 2 szervizzel. Márkaszervizt kár kérdezned, másfél-kétszer annyi lesz mint egy független szerelő.  Adogasd össze felülről lefelé, és ahol elfogy a dologra szánt pénz, addig csináltasd meg az olcsóbbal.

Még egy tipp: Alkudj ki egy legalább 40 kilóméteres, fél órás próbautat, ami során néhányszor leállítod és újraindítod az autót. Ez előhozhatja az eladás előtt kitörölt motorhibajelzést. Amúgy is érdemes komputerből lekérdezni a tárolt hibakódokat.

Előzmény: NemTom88 (27163)
NemTom88 Creative Commons License 2017.11.19 0 0 27163

Szia!

Köszi a választ! Elvileg tőlük lett vásárolva és nálunk volt végig szervizeltetve végig az autó,  majd egy új Ceed-be számítatta be tulaj. A márkakereskedések/szervizek azért gondolom megbízhatóbbak, mint a "sima nepperek", vagy tévedek?

Természetesen gumi normális lesz rá véve (téli-nyári). Annyit nem árt tudni, hogy csillaggarázsban parkolna, szóval rozsda ügyben mire számíthatok? 

Nagyjából mekkora összeget fog elvinni az első szerviz?( tudom, hogy állapotfüggő egy kis közelítés is segítség)

Amúgy holnap megyünk megnézni, nagyon bízom, hogy jó lesz mert eléggé tetszik. :)

Előzmény: KAti (27162)
KAti Creative Commons License 2017.11.19 0 0 27162

Nekem tetszik :-)
Nem kevés a futott kilométere, de nem is járja még az élete végét. Bíztató, ha megvan a magyar szervizkönyv, és a bejegyzései egyeznek az ígért futással. Pár száz Forintot megér, hogy leellenőrizd a bejelentett km óra állásokat, nem hagynám ki. http://kekkh.gov.hu/gepjarmuadat-lekerdezo/

Azt érdemes megnézetni alaposan, nem az eladó szerviz által, hogy nem volt-e komolyabban törve az autó. 
Ha van rá még lóvé, én cseréltetném a vezérműszíjat/még ha láncos esetleg, akkor a láncot, és a hosszbordás szíjat is, illetve sebváltóolajat, fékfolyadékot, hűtőfolyadékot, gyertyákat.

Akkut ellenőriztetni, milyen idős, ha 6 évnél öregebb, ami 9 éves autónál nem valószínű, gondolkodás nélkül cserélném, ha 4-6 éves, ami könnyen lehet, ellenőriztetném (én cserélném azt is....). 

Mivel garancia már nincs az autón, érdemes kicsit alaposabban megvizsgáltatni. Egy kompressziómérés nem drága, s ha nagyobb a baj, megmutatja. Részletesebb állapoto mutat a motorról ez:  http://hibakod.hu/hirek/kategoria-neve/nyomasveszteseg-meres-menete

Nem írja a hirdetés, hogy téli gumit adnának az autóhoz, nyilván nem adnak. Ezen se spórolj. 
Ha a nyári is öreg vagy kopott már, érdemes elgondolkodni egy jó négyévszakos gumin, ha nem tervezel nagyon komoly téli igénybevételt. 

Előzmény: NemTom88 (27161)
NemTom88 Creative Commons License 2017.11.18 0 0 27161

Sziasztok!

Autó vásárlás előtt állok, és képbe került a Ceed is, konkrétan az alábbi példány tetszett meg:https://www.hasznaltauto.hu/auto/kia/ceed/kia_ceed_1.4_ex_limited_plus-12242307

Szeretném kikérni a véleményeteket, mennyire lehet jó vétel?

Valamint érdeklődnék, hogy mik azok a kötelezően elvégzendő karbantartások, cserék amiket vásárlás után célszerű elvégezni?

Köszönöm a segítségeteket előre is!

Üdv, Tomi

zenezsalu Creative Commons License 2017.11.18 0 0 27160

Szervusztok! Szervízben erre azt mondták, hogy lánc csere.

Előzmény: Fasuka (27153)
versal01 Creative Commons License 2017.11.18 0 0 27159

Az én 1.6 GDI-m 2015-ös, de kb 100 ezer km-es létére még vibrációt nem érzékeltem. Minden rendben vele, bár volt, hogy indításra nem reagált. Ez 1 alkalommal volt. harmadszorra már indult a motor.

fgabo987 Creative Commons License 2017.11.17 0 0 27158

Köszi az infot! ;)

Előzmény: ropy123 (27131)
bollazoli Creative Commons License 2017.11.16 0 0 27157

Esetleg ha akad itt még olyan Hyundai / Kia tulajdonos aki nem tudna róla, hogy elérhető már a magyar nyelv a régebbi, gyári navigációval szerelt utókhoz is, annak itt a lehetőség: magyarnavigacio.hu

KAti Creative Commons License 2017.11.16 0 0 27156

Szerviz?

Fasuka Creative Commons License 2017.11.16 0 0 27155

Nem gondolom hogy ez a megoldás....

jwkllr Creative Commons License 2017.11.16 0 0 27154
Fasuka Creative Commons License 2017.11.15 0 0 27153

Sziasztok 1.6 benzin 2009-es nagyon erőtlen. Gyönyörű motorhang 150.000 km de ezres suzuki lepörgi. Tud valaki segíteni mi lehet?

ikim2025 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 27152

Van egy 2013 as 1.6 Crdi-m. +5 fok alatt kezdett nehezen indulni,ez úgy jelentkezett,hogy hideg indításnál a főtengely legalább egy teljes fordulatot ment fülre.Melegen oké minden .

Ma irány a szerviz,izzító gyertya ellenőrzés,mert decemberben megyünk a Hargitára,és ha a hideg elkap a hegyekben és az autó nem indul,az gáz.

Na, mind a 4 kampeca!!!!Még gyári volt.Most NGK-kat tetettem bele.

Remélem jó lesz.  :))

KAti Creative Commons License 2017.11.13 0 0 27151

Igen, az. Én nem tudom másik Cee'd-del összehasonltani, de igen kellemes vezetni.

Előzmény: Törölt nick (27150)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.13 0 0 27150

Fachliftes verzió már a tiéd? Mentem olyannal is - a családban van, igaz az egy SW - az érezhetően másabb. Az említett vibrációk annyira nem érezhetők. A futóművet finomabbak éreztem egy fokkal - lehet a kombi kicsit alapból másabb -  de főleg a kormányzás ami azonnal érezhető különbség. A nyúlósság ott már alig érezhető ill. kis túlzással olyan a sport állása mint az enyémben a komfort. Összefoglalva közvetlenebbnek éreztem az egész autót.

Előzmény: KAti (27149)
KAti Creative Commons License 2017.11.12 0 0 27149

Az én 2 évesemben nem tapasztalok rezonanciákat.

Előzmény: Törölt nick (27146)
wtmarci Creative Commons License 2017.11.12 0 0 27148

Köszönöm szépen a válaszokat, remélem előbb utóbb kiderül, hogy mi okozza és megcsinálják mindenkinek garanciába! 😛

jwkllr Creative Commons License 2017.11.12 0 0 27147

Nekem is 2 mp az idő.

Előzmény: cápaFeri (27145)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.12 0 0 27146

Az 1.6 GDI meg 2500-nál finoman rezegteti a gázpedált, lábteret, kormányt. De csak ennél a fordulatnál és üresben álló helyzetben is. Egy német fórumon is taglalták ezt. Hasonló jelenséget más autóban is megfigyeltem már de ott tényleg nagyon rá kell fókuszálni sajnos a Ceed-nél ezt sokkal jobban érzékelhető. Remélem az új Ceed-ben ezeket már kiküszöbölik.

Előzmény: wtmarci (27140)
cápaFeri Creative Commons License 2017.11.11 0 0 27145

Nekem nem old ki. 2mp és csak utána. Volt már, hogy lefullasztottam, mert fogtak a fékek.

Előzmény: Glovas (27144)
Glovas Creative Commons License 2017.11.11 0 0 27144

Azzal nincs gond mert gázadásnál kiold. Csak ugye nem mindig fogja meg.

Előzmény: cápaFeri (27143)
cápaFeri Creative Commons License 2017.11.11 0 0 27143

Szintén...van ahol szerintem tuti fognia kellene, de nem fog, van ahol meg alig lejt és befog. Az indulással is volt problémám mire megszoktam. Mostanra kitapasztaltam, hogy akkor kell csak felengedni a kuplungot, ha letelik a két másodperc és kienged. Sajnos ez ilyen. Időt számol, nem azt figyeli, hogy mikor indulna előre az autó.

Előzmény: Glovas (27138)
cápaFeri Creative Commons License 2017.11.11 0 0 27142

Nekem is ilyen, furcsállom is. Valami összevibrál ezen a frekvencián a motortérben. Enyém 2016/09 havi. 

KAti Creative Commons License 2017.11.11 0 0 27141

Legyen munkalapod a hiba pontos leírásával és a szervíz véleményével a hibáról. Hátha majd a garanciaidő után derül ki valami drága dolog, legyen mire hivatkoznod, hogy te jelezted időben.

wtmarci Creative Commons License 2017.11.11 0 0 27140

Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha találkozott már más is a következő problémával:

Kia Cee'd 1.6 crdi 2013/12 havi gyártmány. Gyorsításkor olyan 1500-2000 fordulatszámon rezonáló, remegő, berregő hangot hallok a motortól, mintha a turbó lenne. Minél jobban erölködik a gép annál hangosabb a "rezonancia". A kia szervízben azt mondták, hogy tudnak erről a hibajelenségről, mások is tapasztalták már, de azt nem tudják hogy mi okozza és hogyan lehet orvosolni a problémát. Nem feltétlen akarom elhinni nekik, főleg hogy már csak 18000 km és lejár a garanciám. Esetleg másnál is jelentkezett ez a hiba, ki tudták javítani, mi lehet a gond?

Readme13 Creative Commons License 2017.11.10 0 0 27139

Szia!

Volt. Azon a területen ahol én járok van egy kisebb domb, ahol sosem fogja meg, viszont az az érdekes, hogy érzésre alacsonyabb lejtőn megfogja.

Lehet hogy ez csak personal feeling :-). Szerintem a gépkönyvben az elektronika bekapcsolásának feltételei is benne vannak.

Üdv

Előzmény: Glovas (27138)
Glovas Creative Commons License 2017.11.10 0 0 27138

Volt már valakinek olyan érzése, hogy a visszagurulás gátló nem fogta meg a kocsit akkor sem ha kellett volna? Másik autók pl kisebb emelkedőn is megfogják. Lehet ennek az érzékenységén állíttatni?

jwkllr Creative Commons License 2017.11.08 0 0 27137

Nekem éveket bírt.

Előzmény: ikim2025 (27136)
ikim2025 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 27136

És ezek nem ugranak ki?

A légrugót olyan keményre fújod fel,amilyenre akarod,lehet puhább,meg keményebb,csak az

a baj,hogy a kocsi alá kell feküdni,hogy felfújd,de ha egyszer belövöd,utána már tudod,hogy mennyire kell fújni.

Előzmény: jwkllr (27135)
jwkllr Creative Commons License 2017.11.08 0 0 27135

Nekem az előző kocsijaimban ilyenek voltak:    http://autoalkatreszabc.hu/rugoerosito-gumipogacsa.html

Előzmény: ikim2025 (27134)
ikim2025 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 27134

A balonok 1 pár 20000 Ft.A szerelést magadnak kell megoldani, már nem tudom mennyi volt, mert mást is csináltattam márka szervizben.De a rugókat ki kell venni,mert nem lehet a spirálok közt betenni.

Előzmény: cápaFeri (27133)
cápaFeri Creative Commons License 2017.11.07 0 0 27133

Köszönöm az infót! Szabad tudni, mennyibe került?

Előzmény: ikim2025 (27132)
ikim2025 Creative Commons License 2017.11.07 0 0 27132

Igen ,Én voltam,aki szintén puhának találta a hátsó rugókat és ezt tetettem bele:

http://www.legrugoszerviz.hu/comfort_legrugok.php

Állandó cumók vannak benne a csomiba,és nehezek,sose tudom mi kell belőle ,tehát hordanom kell,de ezek a légrugók javítottak a puhaságon.Állandó szinten van a segge.

Előzmény: Tettestárs (27129)
ropy123 Creative Commons License 2017.11.07 0 0 27131

még egy dolog kimaradt elől sokkal jobban kirugózza az úthibákat hátul kényelmetlenebb ha nagy kátyúba mész.

Előzmény: ropy123 (27130)
ropy123 Creative Commons License 2017.11.07 0 0 27130

szia

elég feszes ha lehet így fogalmazni és nagy kátyúkon elég rendesen felüt. Most az 5 ajtósra gondolok.

de ettől (uea feszes futóműtől) is jobb lesz az autó úttartása és kanyarstabilitása.

Amúgy nagyon jó autó ez ne tántorítson el a vásárlástól. :)

Előzmény: fgabo987 (27126)
Tettestárs Creative Commons License 2017.11.06 0 0 27129

Az lehet, hogy a tied ilyen, de a kérdés 2008-2009-es 5 ajtósra vonatkozott, én erre írtam. Valami egyébként rémlik, hogy másnak is volt ilyen problémája a kombival, talán valamilyen gumi betéttel lehetett feszesíteni. 

Előzmény: cápaFeri (27128)
cápaFeri Creative Commons License 2017.11.06 0 0 27128

Az elejével meg vagyok elégedve, de szerintem a hátulja (kombi 2016-os) nagyon lágy! Alig pakolok bele 80-100 kg-ot és ül a segge. Egy kombiba feszesebb rugót illene tenni!

Előzmény: Tettestárs (27127)
Tettestárs Creative Commons License 2017.11.04 0 0 27127

Szia! Szerintem nem túl kemény, bár a feszesebbek közé tartozik, cserébe jól is fekszi az utat. Bár az is egyénfüggő, hogy kinek mi a feszes, de francia puhaságra ne számíts. :-)

Előzmény: fgabo987 (27126)
fgabo987 Creative Commons License 2017.11.04 0 0 27126

Sziasztok,

Autó vásárlásán gondolkodo--m, s a Kia ceed is potenciális jelölt :)

Megtudnátok monfani ,hogy 2008-2009 -es Kia Ceed (ferdehátú, 5 ajtós) futóműve milyen? Nagyon kemémy, rázós a magyar utakon?

Köszi az infot előre is!

Gabi

Tin-chan Creative Commons License 2017.11.02 0 0 27125

Sziasztok! 2011-es 1.6 crdibe milyen akksit kell tenni? Ami akkora teljesítményű mint a gyári az méretre nagyobb. Valahol lehet venni olyat mint a gyári? 

Sanyag Pécs Creative Commons License 2017.11.02 0 0 27124

Volt már vkinek kipufogógáz hőmérséklet jeladó P2033, vagy EGR szelep P1405 hibakód?

1.6 CRDI 

zenezsalu Creative Commons License 2017.10.31 0 0 27123

Szia!

Az enyém 2011-s 1,6 benzines, arra azt mondták, hogy láncos, és csak akkor érdemes a vezérléssel foglalkozni, ha hirtelen teljesítmény csökkenést észlelsz. Amúgy normál használatban nagyon sokáig elmegy. (kérdés, hogy mi a normál használat)

Előzmény: Törölt nick (27114)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2017.10.31 0 0 27122

Nehezen tudom elképzelni, hogy a gyári előírás szerinti ellenőrzéshez le kelljen szedni a szíjat, hiszen az tényleg ugyanannyi munkával jár, mint kicserélni (+ valószínűleg a feszítőt, görgőket sem lehet visszatenni leszerelés után), szerintem csak a burkolatot veszik le és körbeforgatják. A lentieket inkább azért kopiztam be, hogy szemléletes legyen, mi a lóf.szt lehet nézni egy szíjon :)

Ha az én kocsim lenne, amíg van rá gyári garancia, hagynám hogy csinálja a szerviz, ahogy jónak látja, hiszen addig övék a felelősség, aztán a gari lejártakor azonnal csere.

Előzmény: KAti (27121)
KAti Creative Commons License 2017.10.31 0 0 27121

Ez nagyszerű, de őszintén - ha már fizeted a szíj ki és beszerelésének munkadíját, számlával, szakszervizben (hogy a felelősségük megálljon), ahhoz képest a szíj ára már nem jelentős, és akkor nincs para. Szvsz.

Előzmény: R. Scherbotsky (27120)
R. Scherbotsky Creative Commons License 2017.10.31 0 0 27120

http://totalcar.hu/tanacsok/autodoktor/2011/06/21/nincs_megadva_idokorlat_a_szijra/

'Ehhez képest a VW-konszern pár éve sok motorjára nem ad meg csereperiódust, csak ellenőrzést ír elő. Először 90.000 km után, aztán 30.000-enként.

Ha a következők bármelyike fennáll:
- olaj, vagy más szennyeződés került a szíjra
- repedések láthatóak a szíj fogárkaiban
- a fogak profilja sérült, deformált
- a szíj hátoldaldalán repedések, karcolások láthatóak
- a szíj széle sérült, deformált

...akkor cserélni kell, ellenkező esetben pedig újabb 30.000 km-t enged a gyár.'

László Kazai Creative Commons License 2017.10.31 0 0 27119

Hali.már régóta foglalkoztat a dolog.folyamatos kérdések vannak és az első ceed ek 10 év felett  vannak , jönnek néha hibák is.ezért gondoltam csinálok1 facebook csoportot ahol ezzel párhuzamosan természetesen mehetnének a kérdés-valasz képekkel.nem tudom admin engedi e?!ha igen itt a link aki szeretne csatlakozni:https://www.facebook.com/groups/146406905803036/

forzaitalia Creative Commons License 2017.10.31 0 0 27118

azt irtam, hogy csak a ketliteresek szijasok. Benzines es dízel egyaránt. Csere 135 ezernel.

Előzmény: ikim2025 (27113)
KAti Creative Commons License 2017.10.30 0 0 27117

Pont ezt írtam fiam autója kapcsán én is. Jónak látszik oszt szakad.
Ettől még az a doku ezeket a szavakat tartalmazza.

Az autóm könyveit hiába nézem, az egyik balti államból származik, egy szót sem értek belőle.

Előzmény: dokeee (27116)
dokeee Creative Commons License 2017.10.30 0 0 27116

Ez egy faszság, mit ellenőrzöl egy vezérműszíjon? Repedezett, rojtos? Lófaszt, semmit nem látsz rajta, másnap elszakad, ezért vannak a megadott csereintervallumok.

Előzmény: KAti (27115)
KAti Creative Commons License 2017.10.30 0 0 27115

Netről letöltött kézikönyv szerint benzinesnél először 90 ezernél, majd 30 ezrenként kell a vezérműszíjat ellenőrizni.

Dízelnél 80/20.

És drive belt-et ír, nem chain-t.

Az ellenőrzés azt jelenti, hogy ha szükséges, akkor cserélni is kell.

ikim2025 Creative Commons License 2017.10.30 0 0 27113

Szerintem az 1.6 CRDI sem szíjas,hanem láncos,A szervizben mondták.És kettőstömegű sincs benne. :))

Előzmény: forzaitalia (27111)
kerlas1979 Creative Commons License 2017.10.30 0 0 27112

Az első fékeid miatt a 16"-os felni a legkisebb, amit felrakhatsz. Én ilyet vettem az enyémre: https://www.autoguminet.hu/16-kia-lemezfelni-130400.html

Ne tévesszen meg, a kép, ez lemezfelni, csak kicsit designes, így a dísztárcsákat megspóroltam. 

Előzmény: Suspycat (27106)
forzaitalia Creative Commons License 2017.10.29 0 0 27111

És igen, a KIA-nál a láncos vezérlés is cserés szokott lenni, érdemes rá odafigyelni. AMikor én nézegettem ezeket, szerelőktől gyűjtöttem az infókat és egymástól függetlenül ezt mondták. ( a 2.0 -es benzines és dízel az, ami nem láncos, de ezt biztosan tudjátok mind)

Előzmény: KAti (27107)
KAti Creative Commons License 2017.10.29 0 0 27110

Én nem nagyon szoktam itt másokat piszkálni, de felpróbáltál két kereket, a két hátsót, és nem egy elsőt és egy hátsót?

Ebben mi volt a koncepció? :-) Bocs....

Lacus 51 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 27109

Az előző hozzászólást Suspycat-nak címeztem.

Lacus 51 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 27108

Kimondottan arra a komfort csomagra valót kell keresni. Ezt a felhívott felni kereskedő szakember magyarázta el miért. Én is acélfelnit akartam a téli gumihoz először, de szerencsémre az enyémre akkor még nem volt, így akciósan egy német alut ajánlott hasonló árban, ami nagyon bevált. Szerintem vidd vissza neki és kérjél rávalót.

KAti Creative Commons License 2017.10.29 0 0 27107

Ha láncos is, a mai autóknál egy ellenőrzést megérdemel. Jópár típusnál lehet gond a láncos vezérléssel is sajnos. Arra nem emlékszem, a KIA ezek között lenne, de kérdezd meg a szerelőt, ő mit mond erre.

(Mondjuk pár éve a fiam járt úgy, javasoltam neki, cseréltesse a vezérlést. A szerelő azt mondta, jó az még. Néhány hónap és 1-2 ezer km múlva persze elszakadt a szíj, bevertek a szelepek,...több százerer Ft volt a Volvoban a kár)

Előzmény: Bz81 (27105)
Suspycat Creative Commons License 2017.10.29 0 0 27106

Sziasztok!

2013-as Kia Ceed kombink van, alufelnivel rajta. Télre nem csak a gumit, hanem az egész kereket terveztük cserélni, hogy télen ne az alufelni legyen fent. Egy kisebb kereskedőtől acélfelnit vettem rá, elvileg egy ugyan úgy 2013-as kombi ceedről szedték le. Hátsókat fel is próbáltam, mivel stimmelt, az elsőkkel ott helyben nem foglalkoztam. Ma próbáltam kicserélni a kerekeket, és az elsők nem stimmelnek. Úgy tünt, hogy a fékhez ér hozza a felni, emiatt nem sikerült feltenni. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy milyen acélfelnit kéne venni, ami stimmelne rá? Az egyelőre fent lévő alufelnik ET 50-esek, ET 50-es kéne acélfelniből is? Ti milyen felnit használtok rá? Előre is köszönöm a segítséget, szép napot

Bz81 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 27105

Szia, köszönöm segítségedet! Vezérélést nem cseréltem és igazából én úgy tudom, hogy ez a típus láncos tehát nem is szükséges cserélni/gondozni vagy rosszul tudom?

Előzmény: KAti (27091)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!