Elvileg kuka, de láttam már olyan videót, ami azt mutatta, hogy szétszedte a pasi (azt hiszem fűrészelte...), kicserélte a benne levő CR2032-t és összeragasztotta.
De ehhez ugye kellenek kiszerelve a szerelendő szenzorok, meg némi bátorság, hogy vajon nem fogja-e majd valamikor kiengedni a levegőt. Elvileg gondolom nem, de nem ismerem a szerkezetet. Szerintem pár év múlva lesz akkora igény hamis jeladóra, hogy gyártani is fogják :-), vagy Kínából lehet majd rendelni pár ezer Ft-ért.
annyit tudok róluk hogy a magyar piacon ezeket nem árulták, tehát kivétel nélkül kinntről lettek behozva, a behozott autók össze lehetséges problémájával
Szeretném tőletek megkérdezni hogy a 2008-tól gyártott kétezres dízellel szerelt autókkal(Kia Ceed) kinek mi a tapasztalata , mit hallotatok? Gondolok a itt a motor körüli problémákra. További szép napot! Kellemes Húsvétot mindenkinek!
a fenebe,erre nem is gondoltam, az a TPMS -az hol talalhato ? rajta van a szelepen ? mar akartam kerdezni,hogy is mukodik ez a guminyomas ellenorzo.. akkor szerintem tenyleg konyebb lesz mindig cserelgetni ..
Szia , én is ilyen verzióban gondolkozom hogy a gyári 10 küllős 16" alufelnire veszek télre gumit , az új kocsin lévő nyári gumihoz vennék egy szebb felnit (ez egyenlőre csak terv , még nem jött meg az autóm , de a gyári felni nem igazán tetszik) Egy kevesebb küllő- számú , jobban tisztán tartható felnit vennék (mostani kocsimon egy 5 küllős AEZ Icon felni van, az is megfelelne), de megtartanám a gyári nyári gumit.
A Marso oldalán elég jó kereső van , az autó képét is megjeleníti a választott felnivel.
Itt a korábbi hsz.-ben láttam azt hiszem szaboandras autóján van egy szép felni , azt hiszem az 17-es lehet , és talán gyári kivitel. Ha jól értem a nyári gumidat eladod , ha 17-es felnit veszel?
Sajnos lehet hogy te is abban maradsz, hogy cserélgeted szépen tavasszal és ősszel a téli és nyári gumikat, ugyanis ha veszel felnit akkor arra kell 4db max 5 évig működő TPMS szett is. Így kb. 80 ezer forintod fog 2 szettben 5 évente 0-ra amortizálódni. (elem merülés)
A most fontolgatott felni kiadásod mellett még sajnos ezzel kell számolnod. Szóval egyzserűbb cserélgetni a gumikat.
HALI. milyen felnit szoktatok nyarra hasznalni ? ugyebar februarban vettem ujan a kocsit,kaptam hozza nyari gumit+ felnit,es teligumit pusztan felni nelkul. azon gondolkozom,h nyar folyaman kicserelem, a gyari felnire menne fel a teli gumi,telre az jolesz,es a nyari gumiknak meg neznek valami 17 es felnit.. csak eleg huzos aruk van ..
Rázd meg kézzel a stabilizátor rudat! A függőleges rúd szokott kikopni, de az egész eleje "visszhangzik". Szervizzel én is így jártam. Ha főleg egyenetlen úton hallatszik, akkor az lesz az. Erős zaj mellett is kicsi a kottyanás. Egy pár ezer forintos tétel, én kicseréltem magamnak. Futóműbeállítással ezen nem tudsz változtatni
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, ami biztos nem új számotokra. Kia Ceed 1.6 crdi tulajdonosa vagyok. Mint olvastam, a kopogás nem ritkaság a kiákban. Menet közben, rázós úton a kormánymű irányából hallatszik kopogás, mintha két fém lemezt érintenénk össze. Szilent cserélve volt, szereli szerint ez volt a hiba és állítja, hogy a hiba megszűnt. Nos, hogyan tudnám orvosolni szerintetek?
Egy kis segítséget kérek, talán valaki tud segíteni.
A problémám "csupán" annyi, hogy az általam birtokolt Ceed-ben (1.4 benzin, 2009-es évjárat), tipikusan hideg reggeli indulásnál (értsd: 5-8 fok alatt), a kézifék kiengedése után is világít a műszerfalon a kézifék behúzását jelző lámpa. Amikor be van húzva a kézifék, akkor világosabban, ha kiengedem, akkor alig érzékelhetően halványodik valamelyest, de világít tovább. A jelenség nem érzékelhető ha a hőmérséklet 8-10 fok fölé kúszik. Sem 8-10 fokban való indításnál, sem úgy, hogy 5-6 fokban indulok, majd ahogy melegszik az időjárás, 8-10 fok környékén kialszik a lámpa.
Túl vagyok a kötelező körökön, ellenőriztem a fékfolyadékot: rendben. Független szervizben nézték a kézifék kapcsoló lámpát, állításuk szerint rendben van az is. (itt azért lenne kétségem, hogy valóban megnézték-e...)
Kia szervizben nézték, cseréltek egy fém konzolt a kézifék karnál, cseréltek kézifék kötelet, és cseréltek egy (illetve kettő) kézifék állító alkatrészt a hátsó kerekeknél, amely - állításuk szerint - be volt rohadva. Valamint beállították a kéziféket. Nem tapasztalták a fenti jelenséget (fűtött műhely!) próbaút során sem (több mint 10 fok), viszont ma reggel (3 fok), megint világít nekem ez a lámpa.
Egy dolgot elhintett a szervízvezető a legutóbbi szervízeléskor: lehetséges, hogy a vezeték kopott ki, és mivel az testre kapcsol, a vezeték hozzáér a karosszériához, az okozhat ilyesmi galibát.
Egy dolgot nem néztünk még sehol: az első tárcsafékek állapotát.
Két dolog miatt hoztam ezt most fel ide: 1. Okulásul az elkövetkező nemzedéknek... 2. Hátha esetleg valaki más tapasztalt ilyesmi problémát, és van rá tippje, valójában mi lehet a gond, vagy van esetleg konkrét megoldási javaslata...
ha mindenképpen budapest, akkor kia lurdy tudok adni privátban elérhetőséget egy gárdonyi független szervizhez, de gárdony az nem budapest, és egy dolog hogy a rutindolgokat meg a futóművet megcsinálják, de ha a motormorgás valami kiaspecifikus problémát takar akkor ahhoz talán jobb lenne mégis valami kiában kifejezetten jártas csapat ugyanez fennáll persze a budapesti független szervizekre is ha nem ismernéd, a kia lurdy egy határeset a független szervizek és a márkaszervizek közti területen
Sziasztok. Tudna valaki ajánlani egy hozzáértő, megbízható budapesti műhelyt, ahol kicsit rendbe tennék a tízéves, benzines Ceed-emet? Az éves szervizen és a zöldkártyán kívül meg kéne nézni a kopogó futóművet, meg a morgósabban, kevésbé finoman járó motort is. Köszi!!
Nem mindegy, hogy mennyit fogyaszt belőle. Gondolom a szerelő azt is tudja véleményezni.
Másrészt meg én csak a gyártói ajánlás szerinti olajat raknám bele (lehet, hogy a 10w40 is az), mert nem annyira bonyolult az a szívómotor, viszont nem is faék-egyszerűségű. Emlékeim szerint van benne pl. változó szelepvezérlés (az 1.4-ben nincs).
Szomszédnak van egy ilyen BMW-je.. Ő úgy vette meg, hogy már szar volt a lánc. A lánccseréhez ki kell venni a motort. Az egész mutatvány 580e volt. Szíjtárcsa (meg volt már repedezve a gumiágy, és ha már úgyis ki van szedve a motor...), lánc, vezetők, folyadékok, stb.... Aztán utána a szívósort kellett ganézni a koromtól... Aztán a DPF lett kitakarítva... mindez persze ócsóért... de hát akinek ez kell...
A hengerfejet úgy illik visszatenni, ha síkba van köszörülve. A hibajelenség -láncos motor lévén- nem megnyugtató számunkra. :-(
Isten ments, hogy általánosítsak, de lehet akármilyen megbízható egy műhely...én minden alkalommal ragaszkodom az általam vitt (könyvében előírt minőségű) olajhoz és ahhoz, hogy ott álljak az autó mellett amikor szervizelik. Csak két okot említek: még a márkaszervíz (ahol elsőre voltam) sem az előírt viszkozítású olajat (0w30 ECT2-es van a könyvében) akarta beletenni (nem is viszem abba a szervízbe többet, pláne, hogy eléggé szarkasztikusan megjegyezték, hogy esetleg a szűrőt is vittem tán, na meg ez egy tuti olaj lehet ha én viszem, stb...de az ő 10w30-as és 5w40-es olajuk az belevaló....) , a másik ok, hogy dolgoztam szervízben....:-)
Sajnállak, de ez tényleg nem lesz olcsó, osztom a "cartársak" véleményét, néznék másik motort egy olyanból ami karambolos és totálra vették, de a motor nem sérült.
Csak a motort kell kukázni, illetve jó része esetleg bontva még értékesíthető.
Nyilván nem tudom, mennyiért lehet venni komplett bontott motort, de hasonló kategóriájúak - úgy olvastam - 100 ezer Ft körül beszerezhetőek. Plusz szerelés, papírozás pár tízezer, ami talán visszajön a kikerült motor alkatrészeiből (ha van rá kereslet egyáltalán). Persze van rizikója a bontott motornak is.
Esetleg a cserélendő alkatrészeket érdemes bontottként beszerezni, a gyári új alighanem aranyárban lenne.
És a vezérműtengelyen kopások láthatóak (ezt én is láttam), de maródás állítólag nincs. És azt is mondták, hogy furcsa mód nem párhuzamosan kopott/rongálódott, nem tudom.
Igen, ilyet mondogattak az első autószerelőnél, aki megnézte, hogy úgy néz ki, mintha beesett volna a vezérműlánc vagy megnyúlt volna. A korábbi szervizelésben maximálisan megbízok, bár az olajat nem én vittem, de számlás, rendszámos, km feltüntetéses volt.
A második autószerelő mondta, hogy fel kell fúrni a hengerfejet, amit egy erre specializálódott szakember végezne és akkor valószínűleg a síkoltatásra gondolhatott (ezt egy 3. autószerelő említette).
Nem kötözködök, csak nem értek hozzá, tanulni szeretnék - amit te leírtál, az miért indokolja az olajpumpa cserét, és ha szelepek nem verődtek, vezérműtengely cserét? Ha mechanikailag nem volt gátolt a mozgása, miért deformálódott volna?
Eddig nem hallottam arról, hogy a KIA motorjában is ismerten előforduló, nem rendkívüli hiba lenne a lánc nyúlása, átugrása, 140 e km-nél.
ez eléggé úgy hangzik, mintha egy megnyúlt vezérmülánc -ami nem ismeretlen a Kia-motoroknál ekkora futásnál- indítás után átugrott volna egy-két fogat a lánckeréken - ha tényleg nem verték össze a dugattyúk a szelepeket (csak találgatok, mivel ezek az alkatrészek nem szerepelnek a felsorolásban), még szerencséd is volt. Hengerfejet egyébként nem lehet vonalba fúrni, talán síkolásról lehetett szó?
Az szinte bizonyos, hogy egy ekkora volumenü beavatkozás ilyen korú autó esetében gazdaságilag nem kifizetödö - vagy el kell adni az autót így, ahogy van, vagy egy bontott motort kell hozzá keríteni.
Ilyet elkerülni/megelözni nem egyszerü, az esetek egy részében a megnyúlt lánc miatt megváltozik a motor viselkedése (teljesítményvesztés), amiböl következtetni lehet arra, hogy nincs minden rendben, esetleg indításnál fémes súrlódó hang hallatszik, de ez sem törvényszerü, és aki nem figyel rá/nem tudja, mit hall ilyenkor, az talán észre sem veszi.
A kérdésedre nem tudok válaszolni, de érdemes lenne szakvéleményt kérned márkaszerviztől és/vagy független szakértőtől a hiba okáról.
Hátha nem volt annyira megbízható az a szerelő....az olajat ő adta vagy te vitted? Számlád van az általa végzett tevékenységekről, olajról, a számlán rajta rendszám, dátum, kilométeróraállás? Ha nincs, kár vergődni, le kell nyelni.
Amúgy lehet, külföldről olcsóbb egy komplett bontott motort behozni, mint az új alkatrészeket, ennek érdemes utánanézetni szerintem.
Van egy 2008.10-as évjáratú 80KW-os 1.4-es benzines Kia Ceed típúsú gépjárművem. 140 000 km van benne. 7 évig Kia márkaszervízbe hordtam az éves szervízre, utána megbízható autószerelőnél végeztettem az éves karbantartási munkálatokat. Legutóbb 2017.08-ban volt szervízen, átnézték rajta, amit kell, olajcsere is történt. Alapvetően városban használtam az autót (Bp-en), de 2-3 heti rendszerességgel 200 km-es útra is mentem vele.
Aztán hopp: balatoni utat követően 1-2 órával elmentem boltba és mikor a parkolóból indulni akartam a motorból kopogó hang hallatszott és egyes-kettes csak nagy gázfröccsel hajtotta a motort.
Bevontatták autószervízbe, azt mondták motorhibás: ki kell cserélni a vezérműtengelyeket, vezérműláncot, olajpumpát - át kell mosni az egész olajrendszert, olajteknőt, olajszűrőcsere, levegőszűrő csere (ezt nem tudom miért kell), hengerfej javítás gépműhelyben (vonalbafúrás).
A fő alkatrészeket (gyárit, vezérműtengelyeket, vezérműláncot, olajpumpát) szeretném szakszervízen KÍVÜL beszerezni és a kérdésem, hogy hol találok ehhez cikkszámot. Vagy fotót. vagy leírást. Mert külföldről hoznák be nekem, de fogalmam sincs, hogy a vezérműtengelyt hogy mondják más nyelven és igazából abban se vagyok biztos, hogy hogy néz ki :-(.
Pls HEEEEELP
Köszönöm előre is: egy gondos női vezető, aki nem érti miként mehetett tönkre a kocsija egyik percről a másikra, amikor mindent megtett annak érdekében, hogy kocsija a szép állapotát mind külsőleg mind belsőleg megőrizze...
Nem vagy egyedül ezzel az érdekes helyzettel, bár nálam ez kizárólag hideg indulás után jelentkezik. 50 méter hosszú az udvar, a kapunál lassítok, kuplung be, fordulok, kuplung felenged, gáz (nem padló, de kb. egyharmad, félállás)elkezd pörögni, és 2 felett hirtelen torpan egyet, ekkor fel is váltok kettesbe. Igazából ilyenkor játssza el, meg max. a következő sarkon álló helyzetből elindulásnál. 1,4 szívó SW, 3 éves.
nem vagyok egy elektromos, de mintha az lenne a probléma forrása hogy az usb aljzat az alig-alig tölt inkább csak lassítja a legtöbb telefonon a merülést, a szivargyújtó csati meg túlságosan tölt, aztán ha a telefon bírja akkor az gyorsan lerendezik de ha a telefonban van védelem a túltöltés ellen akkor lehet hogy nem tölt egy szemernyit se mert nem akar túlhevülni felrobbanni ilyesmi a túl gyors töltéstől
Így van, nekem is egy nagyon régi töltő, ami fél amperes, azzal merült a telefon, navigálás közben, az 1A-es töltő már nagyjából szinten tudja tartani, a 2A-es töltő (ekkora teljesítményű egyébként a gyári töltő is), az már menet közben, 100% fényerőn, GPS, mobilnet, satöbbi, minden együtt, és töltődik.
Kínából rendeltem valami jobbfajtát, ami akkor is tudja tölteni a telefont (hogy nőjön a töltöttség) ha fut a navigáció. Erre a beépített USB nem volt képes :-(
ez igaz :). ti milyen tel toltot hasznaltok a kocsihoz ? en vettem egyet tegnap,persze nemvolt olcso,de nem kompatibilis a kocsimmal,csak akkor tolt amikor kedve van,nemszabad hozzaernem,mert akkor nemtolt,vagy kikapcsol a telefonom tole.. :)
nemkell ahhoz nyitott ajto sem :) ha zarva van akkoris csinalja. koszi fiuk,megnyugodtam h masnak is ilyen :). ja,kisebb nagyobb godroknel,vasuti atjaroknal cicereg a visszapillanto tukrom.egesz auto nagyon halk,mas nem ciripel,de a tukor igen.megraztam,megmozgattam,de ugY semmi.nektek is? mit csinaljak vele?
Ez az enyémben is így van. Előfordulhat, hogy annak idején mikor programozták ezeket a biztonsági elemeket, akkor ez a rész egy kicsit "bogaras" maradt. Lehet csak figyelmeztetni akar. Esetleg a használatiban érdemes utána olvasni erről. Illetve akkor kikapcsolni az övet, ha megállt a verda, az a biztos. :)
hali. egy erdekes jelensegre lettem figyelmes az utoval kapcsolatban . tegyuk fel,ha autozok,bekotom az ovem persze. De megteszek mondjuk 4-5 km-t majd mielott megallnak 5-10 m elotte kikapcsolom az ovet es beallok a parkoloba.ez eddig meg okes,de mi a f ..ert csilingel akkoris az ov jelzo amikor allok,es lesek ki az ablakon??baratnom figylet fel ma este ra,h megalltunk ,elotte kikapcsolta az ovet.,es az az ov jelzo ikonja csinlingelt,amikor mar a parkoloban voltunk. aztan kitettem ot,eljottem par km t haza,es az enyemnel is kiproblatam. leparkolas elott kikapcsolatam az ovet es meg akkoris csilingelt amikor alltam a kocsival,es nyitva volt az ajtom ! ez normalis ?
Várjuk meg élőben. Szerintem most a szögletesebb formák a divatosak. Ellenben tény, hogy a mostani is frankó az egyik ok, hogy a Ceed mellett döntöttem, hogy nagyon tetszett a műszerfala. :-). Kicsit off de itt van egy jó hosszú teszt a Hyundai i30-ról. Szerintem a Ceed ugyan ez lesz csak láthatóan sportosabb irányt képvisel. A kormányzás direktségét dicsérték az új Ceed előzetes tesztjében ha tényleg ilyen lesz akkor az nekem igen tetszeni fog. :-)
Általában így működnek a vezérlőegységek. Eltárolják a hibát, pár indításig égve marad, utána már csak a szervízegységgel (Teck-2, Scan 100, stb) lehet kiolvasni hogy volt hiba, valamint a hibakódot. Ez természetesen akkor igaz, ha az ok, amiért kigyulladt a lámpa nem áll fent folyamatosan. Gondolom akkor arról sem hallottál, hogy az érzékelt hiba nem rögtön az első alkalommal kerül eltárolásra. Mondjuk egy tökéletlen égésnél ha bizonyos időintervallumon belül (pár mp) megadott darabszámnál többször adja be a jelet, csak akkor tárol el hibakódot és gyullad fel a lámpa.
Nekem 2008-as crdi-m volt,használtam vettem, 220000Km -mel adtam el.Mentem vele 40000Km.-et. A mostani is crdi,2015 és van benne 130000Km.Nekem még soha nem világított ez a lámpa,pedig egy nap 10-20 kilométert megyek vele.Mondjuk hétvégén,bevásárlás és kirándulás céljából 100-200Km haladok.Van benne ilyen izzó?
Nekem is magasnak tűnik...nem lehet, hogy a szervizes keverte a dolgot egy benzin üzemű EGR-kiégetésével? Házilagos megoldásra szoktak ilyen "járatást" javasolni, hátha kisebb a baj és megoldja nagyobb beavatkozás nélkül...
Szerintem más jele nincs, de jelentősen megnő a fogyasztás, azaz pulzál pár percig. Ez a 3500-3800 fordulat nekem durvának hangzik, de lehet akkor gyorsabban végez. Egyszer kipróbálom. Én ha észreveszem nem kapcsolok vissza ezért, megyek tovább tempomattal. Lehet ez így nem is jó?
Én a helyedben olvastatnék egy hibakódot, hogy biztosan amiatt volt-e? Az, hogy a lámpa elaludt, nem jelenti, hogy megoldódott a probléma. 4. indítás után elalszik a lámpa, ha pillanatnyilag nem áll fenn a hibajelenség. De a kódot eltárolta.
Hát a pill.fogyasztás nem sokat változik,csak egy kicsit nő talán.Én alapjáraton érzem,mintha egy kicsit keményebben járna.Nálam az a baj,hogy ugye a regenerálás akkor indul el,ha autópályán vagy országúton mész hosszabb ideig,és én
Kb.10 Km-t megyek autó úton,utána haza érek.Na,hát ennyi idő alatt el is indul a program,és ekkor kéne tovább menni.
Szia! Ezt "...elkezdett regenerálni...." , te is a pillanatnyi fogyasztás megemelkedéséből vetted észre? Vagy van ennek más érzékelhető jele , hogy az ember ne állítsa le közben. Azért érdekel , mert hamarosan nekem is lesz egy 1.6 CRDi-m.
Nekem is olykor elindulásnál van problémám, mint egy korábban hozzászólónak. Van amikor egy kis ideig üreges hangot hallok a motortérből, míg a kuplungot teljesen fel nem engedem. Egyébként egy 1.5 éves 1.4-es benzinesről van szó. Előre is kösz, ha valaki megosztja gondolatait.
Nem gyilkolom az autót - egy autómat sem gyilkoltam eddig - hamar felkapcsolok de már írtam. Gyakorlatilag amint jelzi, hogy kapcsoljak már fel is váltok sőt néha még előbb is.
Én szoktam klímázni főleg ha vizes kabáttal ülünk be, attól hamar bepárásodunk. Akkor még a gyorsítás lehet a különbség hogy ki mekkora lendülettel akarja elérni a megengedett sebességet :)
Én amúgy nem hiszek a computernek, manuálisan szoktam számolni tankolásnál, az a biztos :)
Télen nem jellemző, hogy menne a klíma. :-) Téli gumi Hankook, sensor nem jelez, ezen a téres minden okés. Motorral is minden rendben szerintem. Lehet alapba kellene tennem a computert. Ez az érték zömében napi 2x10 városi km-el (reggel-este) jön ki szerintem innen fújhat a szél. Talán fel sem melegszik mire megállok vele.
kepzeld, 2 napja aktivabban hasznalom,es kicsit batrabb gazt adok neki nemcsinalja,sot,van egy kis morgos hangja. szoval tenyleg a kuplungolassal volt a gondom,felenel kicsivel hamarabb engedtem ra a motrot,es kicsit megfulladt.egy feliciabol ultem att :) fene gondolta volna h 14 ev aktiv vezetes utan ujra kell szoknom a kuplungot :) koszi a valaszodat.,, egy ujabb kep rola :)
Nem tudom, hogy előtte, milyen autón vezettél, de meg kell szokni. Nekem is 1,4-es motorral van, s szokni kellett a kuplung kezelést benne. Valószínűleg gyorsan enged a kuplungot, s attól rángat. Nálam is csinált ilyet, mint amit leírtál, s a finomabb kuplungulás segít neki.
Az enyém 8,9-et ír jelenleg de 8 alá még nem ment, kézi váltó. Pedig amint lehet már fel is kapcsolok nem pörgetem. Ha kimegyek vidéki utakra ez rohamosan csökkenni kezd. Ősszel 80 km-es vidéki úton 5,4 volt az átlag ez volt a legkevesebb eddig. Pályán nyáron légkondival 130 körül 165 km-es távon (M1;M0) 6,4.
Az a 7,2 igen szép eredmény de nagyon nagy a különbség szerintem. Vagy a tiéd túl alacsony v. az enyém túl magas.
Az én 1.6-os benzines automatám most a tél végére - szeptembertől nézve - ment fel 7.2-re. Alapvetően budapesti reggeli és délutáni utak, szabadban parkol, nejem reggel melegítteti, amíg sminkel :-). Teljesen elégedett vagyok. Nemcsak a sminkkel, a fogyasztással is :-) Lehet, egy dízel 1, egy hibrid 2 literrel kevesebbet fogyasztana. A 14 éves 1.4-es Fusion-om 1 - 1.5 literrel többet fogyaszt.....
Szia! Nekem 1,6 SW van, vásárlás előtt volt szerencsém kipróbálni egy 1,4 SW-t nagyon nagy a különbség, nem 300e ft. Szóval csakis az 1,6 motorral vásárold meg. Megpakolva hegymenetben így is csak megfelel, nem bajnok!
Annakidején ilyen arányban volt a Suzuki 1.0 és az 1,3 közti különbség, utólag volt pár eset hogy nagyon kellett volna az a plusz lóerő utánfutózáshoz . És ha lehetett volna szívesen megadtam volna a különbözetet. Megveszel egy 1,4 es kocsit 4M Ft ért egy év mulva hiába fizetnél bárkinek 300E Ft-ot hogy lenne az 1,6 os motor.
Nekem 1.6-os a Ceed-em. Sajnos városban fogyaszt főleg hidegben, de ezen túl csakis előnye van az 1.4-hez képest. Ha pályázol is aránylag sokat szerintem megbánnád a kisebb motort. Ha többen beleültök csomagokkal azt is előbb megérzi, mint az 1.6-os. Nekem egyszer panaszkodott egy Ceed-es, hogy megbánta az 1.4-est. Kollégának is 1.4 van ő is mondta elvan vele de az 1.6 jobb lett volna. Szóval szerintem nem kérdés.
Nincs Ceedem de vittek 1,6 ossal, és teli csomagokkal jól bírta a pályát. Ha más kocsiból 1,4 est és gyöngének találod a választ meg is adtad csak megerősítésre vártál. Egyébként az autópálya tempót minden forgalomban lévő gépkocsi tudja, a kisebb lökettérfogatúak magasabb fordulaton működnek ( váltóáttétel ) Pl: 1000-es Swift is tudta a 130-140 et pályán 53Le
Tehát elbírja a pályázást, de az 1,6 ossal több örömöd lesz . A mostani off Japán kocsim is 1,6 os és pont jó, nem kell együtt venni a levegőt a motorral a Gödöllői part előtt, pláne ha nem lendületből tudok nekifutni akkor sem .
Gondolkodom új Cee'd vásárlásán. Csak benzines érdekel, és csak szívó.
Érdekelne, hogy az 1,4-es milyen a gyakorlatban? Gondolom városban, és országúton elegendő, de pl. autópályán használható? Nem zajos, nem pörög nagyon? Emelkedőket hogy bírja? Vagy azt ha 4-en ülünk benne néhány csomaggal?
Most egy 1,4-es 2005-ös Civic-em van, és az nem igazán alkalmas autópályára, nem szeretnék hasonlóba futni egy új autónál. Az 1.6-os 300e-rel drágább, erősen gondolkodom, hogy inkább a nagyobbat lenne érdemes választani.
Páromnak 1.6 Sportage van, és nem egy erőbajnok, így tartok kicsit a Cee'd-nél az 1.4-es motortól.
Mi a véleményetek? Esetleg van olyan aki próbálta már mindkét motort?
sziasztok.ugyebar 1 honapja vettem egy full uj ceedet,1,4 motorral. meg akkoris felfigyletem egy erdekes jelensegre,de nemfoglalkoztam vele a mai napig. de ma elkezdett erdekelni. ha pl indulok a lámpanal,es adok egy kis eroteljesebb gazt,kozbe engedem a kuplungot, megindul a kocsi,majd mikor elkezdene huzni,visszabvesz a gazbol egy pillanatra,majd ujra nekilodul es megy rendesen.de ha nagyon szepen csusztatva elindulok,teljesen felengedett kuplungal gurulok egyesbe,majd megtaposom a gazt,ilyet nemcsinal. mi a fene ez ? akik eddig velem ultek,azt hiszik nemtudok vezetni,teljes fej bologatas mindegyiknel,mert huz,nemhuz,majd megint huz szindromat jatsza.. nektek is igy van ?
az enyém is 2008-as, nincsen külön anya garnitúra az aluhoz amikor először mentem a gumishoz akkor megkérdezte, mondtam nincs, sóhajtott, mondta jó és azóta nem kérdezi
Köszönöm, ennél sokkal régebbi hozzászólásokig visszamentem, amire gondolsz, arra írtam email-t is, de úgy vagyok ezzel, több ember több mindenről tudhat. :-)
Két olyan autó volt eddig, amiért rendesen megdobbant a szívem, az egyiket mire telefonáltam eladták, a másiknál az eladó visszalépett (vagy másnak adta el, azt nem tudom, de végül is az Ő dolga). Szóval még keresem azt, amelyik nekem szól, rám vár... :-)
Szia! Köszönöm, írtam privát email-t az általad megadott email címre, még nem jött onnan válasz. Először is az árat kérdezem, mert az azért nagyon fontos tényező...
Van egy ujabb kérdésem :ugyanehez a 2008as SW ceed-vásárolnék alufelnit,talaltam is neten használtat jó áron, csak nincs hozza csavaranya,szerintetek a megoldhatom alátéttel a régi csavaranyák alá???
Van egy 2016-os Kia Ceed Sw (1.6 benzines) autóm. Gondoltam, hogy teszek bele egy jobb H7-es izzót és érdeklődnék, hogy ezért szerelő műhelybe kell/érdemes vinni vagy magam barkács tudásommal is meg tudom ugrani a feladatot? Nagyon szét kell kapni?
Autóvásárlás előtt állok, nagyon megtetszett a Ceed, de még kicsit bizonytalan vagyok az eddig látottak alapján, amit meg szerettem volna megvásárolni, azt közben eladták, ezért segítséget kérek Tőletek.
Tudtok-e olyan eladó benzines autót, ami megbízható előzményekkel rendelkezik, jó és szép állapotú és érdemes volna megvásárolni?
Az még rugalmas nálam, hogy kombi vagy sem, bár a kombi kicsit jobban bejönne. Bele kell szeretnem, akkor nem válogatok. :-)
Ha van olyan autó, amit eladnának és jó szívvel ajánlanátok, akkor megköszönöm a segítséget.
Sziasztok! Ceed vásárlásán töröm a fejem, 2010-2013-t szeretnék. Tudnátok nekem segíteni, melyik felszereltségnél van a középkonzolon nagy képernyő, illetve melyiknél van tolatókamera?
vidd be egy (nem feltétlenül márka) szervizbe ott először csináljanak egy átvizsgálást, rejtett hibák ügyében mert minden amit az eladó mondott az autó állapotáról az ujjbólszopott kamu ha nincs ilyen természetű probléma az autóval, akkor majd ők tudják milyen olaj szűrő fékfolyadék miazmás kell bele, cseréljenek ilyesmit mindent, és mérjék fel hogy mi a helyzet a vezérműszíjjal fékekkel kuplunggal, ez alapján tudsz kalkulálni a közeljövőre
Vagy esetleg egy 1.0-es 3 hengeres turbós benzines. Van 100 LE-s változat ami ugyanannyi, mint az 1.4-es turbó nélküli, és van a 120 LE-s is. Ellenben az 1.4-hez képest ami 134 Nm, ezek 171 Nm-t tudnak.
Köszi a választ! Akkor a legjobb megoldás a 4 évszakos gumi. A gond az hogy utaznánk haza Belgiumból húsvétkor de az osztráknak kell a téligumi április 15-ig ami van de 15" az autón a kerék meg16" .15" kerekem sincs úgyhogy azt is venni kellene
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy fel kellene tennem a téligumikat az autónkra amiben benne van a TPMS rendszer ugyanis. Ha veszek rá fémfelnit akkor meg kell vennem a TPMS rendszert bele vagy sima egyszerű felnivel sem lesz gond vele?? Nem lesz baja vagy nem tilt le semmi benne? Vagy esetleg a garancia veszik ha gondom van?
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Kia Cee'd vásárlásán gondolkodom és véleményetekre lennék kíváncsi, hogy 1,4 vagy 1.6 benzines a jobb választás. /fogyasztás, menetteljesítmény estleges hibák stb... valamint a szalonoknál miket lehet-érdemes kialkudni :) / Amit néztem a jelenlegi akciós Silver felszereltség ami 1,4 benzinesbe 4,8 M és 1,6 benzinesbe 5,1 M. Használat kb. 80 % /kis/ város, 20% országút és évi max 4-5 alkalom autópálya. Segítségeteket előre is köszönöm!!!
Szia! Köszi az infót. Annyit csináltam reggel, hogy lehúztam a lámpa csatiját. Párszor ki be dugdostam és ma jónak tűnik. Remélem, hogy csak kontakt hiba volt. :-)
Ha jól tudom ez széria hiba lehet. A facen a kiás csoportban volt fent videó is. Talán gariban cserélik a lámpa testet, de majd a többiek megerősítenek vagy cáfolnak.
Szervusztok. Megtudná mondani nekem valaki, hogy az ablakkeretek milyen felszereltségi szinttől fémek? Hétfőn veszem át az új Ceed-emet. 1.6 benzines silver. Már megtekintettem a márkakereskedőnél, de voltam olyan izgalomban, hogy arra sem emlékszem mit láttam. A feleségem készített néhány képet és azon az ablakkeret nem fémes színű.
Sziasztok! 2015. augusztusi 1.4-es Ceed gépkocsim van. Meg tudja e valaki mondani, hogy mi a funkciója a menetfény foglalatban lévő 21/5W-os izzó 5W-os szálának?
Van egy kis hiba, hétha ti tudtok valamit mondani rá. A bal első ledes menetfény olyat csinál, hogyha a tompítottat felkapcsolom, akkor elkezd villogni a led. Normál esetben a tompított felkapcsolása esetén viszaább kéne venni a LED erejét, amit ajobb meg is csinál, de Bal oldaon virbál és hol felvillan erősen ( mintha csak nappali menetfénnyel mennék), hol pedig visszavesz ahogy kell. Elég gyorsan villog.
Van ötletetek, hogy ez mi lehet? Lehet vajon javítani? Volt már nálatok hasonló?
Szia! A "jégkockák" a nappali menetfény illetve a helyzetjelző (kb fele fényerővel mint alapban), ha ég a tompított. Alatta amit kérdeztél a ködlámpa. A kanyarfény a lámpában van egy kicsit oldalra fordított izzó formájában.
Erre most már nagyon kíváncsi vagyok , ha nem rendeltél extraként xenont , akkor talán nekem is beleteszik "tévedésből" a mosót a gold szériába :) Írd le majd a tapasztalatot légy szíves.
Az új Ceed már nem tűnik ennyire markánsnak , mint a leköszönő modell , de szép lesz az is. A "jégkockák" a ködlámpa? De milyen lámpa van alatta? Kanyar?
Nagyon szép verda! Őszintén szólva ez alatt a pár nap alatt nem volt időm megvizsgálni, de a 7végén rápróbálok. Valószínűleg nektek lesz igazatok. Köszi!
Elvileg ha ég a lámpa, és ablakot mosol akkor kellene működnie. Nálam legalábbis így van. Bár az enyém egy 2016-os GT Line. Illetve az enyém sem xenon csak első látásra, messziről hunyorítva, de egyébként H7-es izzó.
Szia ! Én még csak egy hete vagyok Kia tulaj ,de nekem xenon égő+halogén +nappali led +kanyar követő van. Szenon mosó úgy mint neked nekem is van . Szerintem a tiéd is xenon. Nem találtam én sem külön kapcsolót . Viszont ha az ablakra spricesz akkor megy a fényszóróra is. Én legalábbis úgy láttam .Nézd csak meg .
Van egy LED-es nappali menetfény, illetve sima halogén első fényszóró + kanyarfényszóró. Nincs xenonom. Még azt is el tudom képzelni, hogy véletlenül "rossz" lökhárítóval szerelték?
Nagyon köszönöm! Igen, én is megfigyeltem a fényszórómosót rajta, viszont semmilyen nyomógombot vagy funkciót nem találtam, amivel működésre tudnám bírni. Lehet, hogy beleszerelték, de nincs bekötve? Fogalmam sincs. A színe a Dark Gunmetall.
Nagyon szép , gratulálok! Hamarosan talán az enyém is megjön , szintén Gold felszereltséggel. Lehet egy kérdésem > Úgy látom a tiéden van fényszórómosó , nekem azt mondták , hogy az EX Premiumnak még része volt (ezt akartam rendelni , de már csak a limitált bronze-silver-gold-platimium szériákból lehetett választani), de a Goldban ez már nincs benne.
A képről nem igazán jön le a színe: Black Pearl , vagy Dark Gun Metal?
Igen, az égéskimaradás lehet gyakran a nem tökéletesen záródó kipufogószelep miatt, amire a korom rakódik le. Lacettinél ez P0301 vagy P0302, stb kód volt, attól függően, melyik hengerben volt. Bízzunk benne, hogy ezzel megúszod, de nem akarlak elkeseríteni...ha ez a baj, egy gyertyacserétől nem távozik el a korom. Nekem garanciában hengerfej-le, "kaparószelepek"-re lettek cserélve a kipuff szelepek, síkba köszörülés hengerfej-centerben, majd összeszerelés lett belőle. Szerencsére garis volt, mert ez bővan hat számjegyű volt már akkor is...
Azért mondtam előzőekben, hogy féligmeddig konstrukciós hiba is volt nálam, mert a szelep illesztése, szárkiképzpse nem volt megfelelően átgondolt az ilyen lerakódás tekintetében. A korom miatt szorult meg a szelepszár a vezetőben, ezért nem zárt rendesen, be is dobta a tökéletlen égés hibakódot. Nálad lehet csak a szeleptányér alá rakódott, kissé intenzívebb használattal (esetleg egy szeleptisztító adalékkal...mondjuk sárga STP) idővel letisztul és nem lesz gond.
Tanulság: tessék mindig rendesen felmelegíteni a motort, rövid távon gyalog közlekedni és már üzemmelegen pörgősebben használni, 3000 alatt nem felváltani...:-))
Tegnap végre átvehettük életünk első új autóját (vagy űrhajóját?!:) ), egy 1.6-os benzines, gold felszereltségű SW Ceed-et. A kereskedés udvaráról remegő kézzel-lábbal hajtottam el, annyira izgultam. Hogy miért, nem tudom. Mindenesetre ~150 km-t sikerült tegnap beletekerni és nagyon elégedettek vagyunk vele. Napi szinten egy 2005-ös, 1.3-as Fiestát hajtok, nyilván ég és föld a két autó. Bár mindkettő nagyon imádni való. Azt beszéltük a párommal, hogy manapság már tényleg csak márkában és árban van különbség az autók között, hiszen tényleg minden van már ebben az autóban is, ami a kényelmet szolgálja. Mikor kérdezik, hogy mik vannak benne, inkább azt szoktam mondani hogy inkább azt kérdezd, hogy mi nincs benne. Egy szó, mint száz, most hatalmas az öröm és egy hatalmas sikerként könyveljük el ezt a "mérföldkövet" az életünkben. Egyelőre még csak rendszám nélküli fotóim vannak.
Köszönöm a segitséged de ezt már letöltöttem nem segitett. Lehet az hogy kétféle menü van? Mert amit én tudok állitani az egy egész rövid menü néhány menüponttal a nyelv nincs benne.
Amire szoktak még hivatkozni, az a túl magas fordulatszám. Ezeket az alkalmakat a motorvezérlés is eltárolja valamilyen formában, amit aztán ki lehet olvasni diagnosztikai műszerrel. Bár szerintem ha nincs a könyvébe konkrét (felső) érték leírva, akkor csak a piros zónába beleforgatásra hivatkozhatnának eredményesen garanciamegvonásos ügyben, mert azt azért meg szokták említeni a használati/kezelési könyvek.
Sziasztok! Most vettünk egy új kia ceed swt csak azzal nem vagyok tisztában hol kell a computer menü nxelvét állitani. A szalonba beállitották a belgát mert itt vettük,néztem a könyvét de nem találok olyan gombot amit szeretne
A szervizkönyvben lévő dátum , és km értékek ne lépjék túl a gyári megengedettet.
Nekem 1 év vagy 15.000km az előírt ciklus. Pár száz km és 1-2 nap eltérését általában nem szokott a gyár problémázni. (az autó amúgy is figyelmeztet minden induláskor ( HA <30nap vagy <1000km)
HA beviszed egy KIA szervizbe (amúgy is gondolom át akarod nézetni) mindenképp mutasd meg a szervizkönyvet, hogy a szerviznek mi a véleménye. Sőt.. ha adsz egy kis borravalót, akkor talán még azt is elmondják, hogy milyen garanciális javítások voltak a kocsin.
Érdekes jogi eset lehet, ha a garanciális feltételek nem tartalmaznak ilyen kitételt. Aligha áll meg. A tulajdonosnak kell tudnia olvasnia a szerződést, betartani ami bele van írva, de nem kell közlekedés/gépészmérnöki ismeretekkel bírnia és kitalálnia, hogy az általa végzett felhasználás garanciavesztő.
Van olyan eset amikor a forgalmazó eláll a garancia érvényesítésének lehetőségétől, mert a használat módja nem általános, rendeltetésszerű. Ilyen eset lehet a versenyzés, a taxizás, stb, de halottam már olyant is amikor nem fogadták be a garanciális igényt, mert nem volt rendszeresen felmelegítve a motor. A minden napi 3 km nem mondható rendeltetésszerűnek. Ha be is fogadják garanciában, később megbosszulhatja magát az ilyen használat.
Én úgy oldottam meg ezt, amikor ilyen rövid távokra kellett használnom, hogy 10 perccel előbb indultam és mentem plusz pár km-t a kb. üzemmeleg olajhőmérséklet (nem vízhőmérséklet, az nem elég!) eléréséig.
Osztom a lenti véleményt, illetve 1 dolgot hozzáfűznék. Ha valóban ilyen rövid távon használod, az olaj cserperiódusát drasztikusan kell(ene) csökkenteni, ami szerintem 10k km maximum.
A mai 16 szelepesek nem szeretik az alacsony fordulatot, plusz még a károsanyagkibocsájtás miatt a gyártók mindenféle barom megoldásokkal próbálnak környezetkímélőbbek lenni. Ilyen szerkezet az EGR is. Rokon-koreai márkám volt ezelőtt, párezer km-nél (mondjuk típushiba is közrejátszott) kipufogószelep-csere lett a lerakódott korom miatt. Utána egyszerűen lezártam az EGR-t (szerencsére elektromosan is engedte, nem dobott hibakódot) és 150000 km-t mentem eladásig minden probléma nélkül.
A te esetedben is gyanítom, EGR tisztítás lesz a megoldás, bár ez csak ideiglenes. Van amikor csak a csere oldja meg a visszatérő hibakódot. Olvastasd kia ztán okosabb leszel, merre indulj.
Mindenesetre próbáld többet üzemmelegre futtatni és akkor 3000 alatt ne válts fel. Ja. Ha egyedül mászkálsz vele, inkább folytass sportos életmódot és menj bicajjal rövid távokon. :-)
Minden országban más-más felszereltségi szintet/összetevőket határoz meg az importőr...hiába silber mindkettőnké. És még erre jönnek az egyéni akciós felszereltségek.:-)
szep a tied is.ez eggyel nagyobb felszereltseg ahogy latom.ja,masnak is ugyvan,hogy amikor tolatok nem veszi le a hangot a radiorol? szolnak a hatso szenzorok,amikor tolatok,de a radiom hangja ugyanugy megmarad..
Koszi :) Nalunk silver felszereltseg,nemtudom,nalatok az melyik. ez a kepem van a belsorol amit tegnap este csinaltak :) a legmagasabb felszereltseg elotti szint. ezutan a gold lett volna .
igen,par kep a szalonban keszult,aztan egesz nap futottam, rendszmot intezni.de,elinteztek volna de plussz penzert. ma raertem,inkabb elinteztem en ,kolcseghatekonyabb lett :)
Típustól függetlenül én úgy szoktam hogy a középkonzolon levő szellőzőket egymás felé és felfele fordítom. A két első ülés között átfúj így a meleg, gyakorlatilag a vállad felett.
2010-es ráncfelvarrot kia ceedem van. Az lenne a kérdésem azokhoz akik hasonló típust hajtanak, hogy a fűtést milyen fokozatban és módban használják, hogy a meleg levegő ne csak az elől ülőkre hanem a hátul ülőkre is áramoljon.
Szívtam pár napot az Android Auto-val, leírom hátha másnak is segít. (Ceed SW Silver felszereltség)
A gyári navigáció Wazre akartam cserélni, hogy élvezzem a közösségi navigáció előnyeit. Egy Samsung S6-os telefonra raktam fel az APKMirror oldalról a legutolsó Android Auto-t (mivel itthon még nem engedélyezték). Telepítés után, USB kábellel azonnal indult is a kijelzőn, hiba nélkül. Navigációhoz Google Maps és Waze közül lehetett választani. A waze indítás után behozta hol vagyok és ki lehetett választani hova karok menni, de ez után nem frissítette, hogy mennyivel megyek és, hogy hol járok a térképen. Olyan volt, mintha kifagyott volna. Ezzel szemben a Google maps szépen mutatta merre megyek... Szóval így nem működött a Waze.
Pár napig kutattam a neten mire rátaláltam a hiba okára. A telefon energiatakarékos módban képernyő zárás után letiltja az alkalmazásoknak, hogy a helymeghatározást használják, ezzel energiát takarítva meg.
Szóval a megoldás az lett, hogy a telefonon ki kellett kapcsolni az energiatakarékos módot. Ez után már minden megy hibátlanul.
Én is kiegészteném egy aprósággal...nekem furcsa, hogy a külső tükörállító gomb nem kapott megvilágítást...pedig jól jönne ha nem kellene keresgélni vezetés közben ha hátulról nagyon veretnek.
S ha már lúd...az ablakmozgató gombok letiltását végző gombot sem értem miért hagyták ki a megvilágításból....vagy éjszaka úgyis alszanak a gyerekek, nem húzkodják az ablakokat? :-)
Jól jönne még egy anyósülés alatti fiók, hogy ne kelljen az amúgy sem hatalmas kesztyűtartót az autó papírjaival megtömni és régebbi autómban a kesztíűtartó alatt volt egy esernyőtartó is, ami biztosítja, hogy kéznél legyen az eszköz ha szükség van rá....a fene se száll ki és nyitogatja a csomagtartót zuhogó esőben! :-)
A tempomatot fel lehet okosíttatni adaptívra? Az oké, hogy utólag lehet betetetni olyanba amiben amúgy nem volt, de amiben van azt lehet adaptívvá tenni? Van egy adaptív tempomatos kocsi a családban, és elirigyeltem tőle hogy nem megy neki 130-cal az autópályán tempomattal a kamionnak, hanem befékez mögé és ha behúzza a belsőbe és nincs előtte senki akkor visszagyorsít :)
Sziasztok! Egy olyan kérdésem vagy kérésem lenne, hogy van egy 2012-es 1.6-os Dízeles Kia ceed-em 85 KW-os, 115 lóerős és ehhez keresnék komputert és hogy tudtok-e valakit akinek lenne ilyen?
A Cee'd ergonómiájával nekem alapvetően két bajom van:
- a könyöklője használhatatlan, nagyon alul/hátul van;
- az ajtónyílás határoló, rögzítő idétlen helyzetekben rögzíti a részlegesen nyitott ajtót. Az első rögzítőpontnál kicsi a nyílás a második meg már túlságosan nyitott.
Az elsőn kicsit segített egy pár dolláros párnácska, Kínából rendeltem, rá kell gumizni a könyöklőre. Elfogadhatóan ronda, előbbre nem hozza, de magasít rajta egy kicsit.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem vagy kérésem lenne, hogy van egy 2012-es 1.6-os Dízeles Kia ceed-em és ehhez keresnék komputert és hogy tudtok-e valakit akinek lenne ilyen?
Nekem meg vezetőülés felől látómező magasságban volt egy sárga kör alakú matrica (ezt a másik még telephelyen álló autókról lestem le, én már természetesen nem így vettem át) aminek a helye rögtön elkezd párásodni amint van egy kis nedvesség az utastérben. Jól szórakozok rajta, mert ha látom előbukkanni a kis köröcskét, akkor tudom, hogy nemsokára be kell kapcsolnom a szellőzést. (nem használom a kocsit állandóan benyomva). Próbáltam már mindennel (clin, denaturált szesz, lb higító, stb.) leszedni, de nem lehet.
Hogy őszinte legyek, tényleg furcsák ezek a vonalak, nem igazán láttam még ilyet. Feltételezem, hogy az üveggyártás természetes folyamata során keletkező apró vonalak mentén csapódott ki az utastérben lévő pára és fagyott meg. Lehet, hogy hülyeség amit írtam, de egy biztos; csak fokozatosan engedd rá a langyos levegőt, akkor nem lehet baj belőle.
Ne olyan könnyű megkarcolni az üveget. Talán csak valami korábbi törlés széle, valami amúgy nem látható szennyeződéscsík mentén rendeződik alakzatba a jég.
A belül lecsapódott pára fagy rá az ablakra. Teljesen természetes, ha párás az autód belül. A pára lehet attól, ha sok latyakot viszel be a lábadon, és a fűtés nem szárítja ki a szőnyeget, illetve ha beázik az autó.
Ezek a csíkok a szélvédő belsején vannak. Időnként, ha fagyos az idő és vakarom le a jeget előjönnek. Elég szabálytalan alakúak. Szerintetek mi lehet? Ezen a linken tudjátok megnézni, mert a telefonom felbontása természetesen nagyobb mint amit fel lehet tölteni képméret:
"2008-as, újonnan vettem, 197.000 km körül vagyok nem eladó "
Bocs ha félreérthető voltam , nem akarok itt eladó kocsira vadászni , hiszen már megrendeltem tavaly év végén egy új 1.6 dízelt. Csak a futás/km-ből arra következtetek most hogy azért nem olyan sűrűn kell égőt cserélni , ha kb 9-10 év alatt ötször cseréltek nálad égőt. Köszönöm!
Kösz a tippet , de csak az első generációról találtam videót , engem az újabb modell érdekelne, abból is a dízel. Kia márkakereskedésekben csak benzinesek vannak , nem tudtam lecsekkolni még mennyire lehet hozzáférni. Mindegy , majd ha megjön az új kocsi megtapasztalom...
Megnéztem az autót, és pár dolgot kiderítettem róla. Az első, hogy a Kia Ceed egy nagyon jó autó, vezettem és tetszett a motor, a váltó, a futómű. Viszont szerintem azért állhatott pár évet a járgány, mert törött volt az eleje, ill. a jobb oldala. A jobb visszapillantóját nem húzta be, a balt igen, a jobb első ajtó elég érdekesen (nem) csukódott, illetve a motorháztető és a hűtőmaszk illesztései is egész változatos szögeket zártak be egymással. Az sem igen erősítette a bizalmat bennem, hogy a motortérben a műanyag csövek, alkatrészek teljesen pormentesek voltak, mint egy 0km-es szalonautónál. Persze tudom, hogy motormosás stb is van a világon, de ez szerintem már túl tiszta volt. Amúgy a motor finoman és élénken járt, az automata észrevétlenül és simán kapcsolt, jól húzott stb. Az autót Ausztriából hozták be, ahol tudvalevő, hogy nem spórolnak az útszóró sóval. Vettem már Ausztriából olyan Subarut, aminek a jobb első lábterének kárpitja alatt ki lehetett látni az aszfaltra.
Szóval ez most felejtős, de amúgy mint autó pozitív csalódás a Kia Ceed ezért a pénzért.
Üdv , Kérdeznélek ,hogy jutottál e valamire az olaj nyomás kérdéssel? Miért van az ,hogy hidegen 2 mp mire elalszik a lámpa. 5w30 olaj 1.4 crdi. 14000 km van benne. Az előző olajcserénél is ilyen volt .
Köszi a válaszod , ezek szerint nem egyszerű , ha ötből 4 szerelő is a koreaiak felmenőit emlegeti :)
Azt hittem meg lehet oldani kisebb munkával és odafigyeléssel (eddig HDi peugeot-omban is én szoktam cserélni, mert ugyan annak is csurig van a motortere , de teljesen hozzáférni , azért az semmiképp nem bűvészkedés) , ugye az a leggyorsabb , ha nem akar az ember napokat egy lámpával közlekedni , amíg a szerviz vagy egyéb hozzáértő szerelő fogadni méltóztat.
Azért örülnék , ha valaki "barkács-vénával" megáldott emberke is tudna mondani valamit , visszaolvastam szinte az egész tavalyi évet , de ezt a témát nem nagyon taglaljátok.
Menj be egy kereskedésbe itthon és nézd meg, milyen az autó, mekkora a hely benne. Nem vagyok biztos abban, hogy van itt a fórumon olyan, aki perfekt lenne Touran hátsóülésből :-)
Alkatrészárakat pedig érdemes megnézni valamelyik online alkatrészboltban.
1:igaz,hogy a hátsó ülésen hasonló nagy hely van mindt pl. Touranban? Azért kérdem mert a tulaly esküszik rá( kocsi még németbe van).Környezetemben nincs Ceed ezért nem tudom leellenőrizni.
2: alkatrész drágább drágább mint pl.egy nemet autohoz?
én műszaki analfabéta vagyok ezért nem vállalkozok ilyen bonyolult műveletekre de eddig kb 5 mester cserélt a crdi ceedemben égőt, ebből egy van aki rutinszerűen kikapja ehhez a fél motorteret, a másik négy megoldja - heves káromkodások közepette - valamiféle a nőgyógyászatban használatos módszerrel ha bizonytalan vagy de magad szeretnéd csinálni, vidd el egy tetszőleges műhelybe az autót első alkalommal, és figyeld ki hogy hogy csinálják
Ha minden jól megy hamarosan lesz egy 1.6 dízel Ceed-em , aminek a motortere azért eléggé tele van zsúfolva , ezért tényleg érdekelne , hogy hozzá lehet-e férni otthoni körülmények között a lámpatesthez egy szükséges izzócsere miatt (akár tompított , reflektor , vagy index ). Itt sokatoknak van dízele , egy nem teljesen műszaki analfabéta elboldogul az égőcserével , vagy szakszervizbe kell vinni? Egyáltalán mennyire gyakori az izzók tönkremenetele a Ceedben? Köszönöm!
Köszi szépen, mindenképpen szánok rá pénzt, ha komolyra fordul a dolog. Azóta beszéltem egy ismerősömmel, aki egy ideig automata váltók szervizelésével foglalkozott. Azt mondta, hogy Kia automatával még nem volt dolga, de a d.koreai váltók általában elég macerásak, nehezen javíthatók. Kicsit japán, kicsit amerikai, kicsit európai egyveleg, kevesen értenek hozzá. Nagyon nem mindegy, hogy használták, és hogyan szervizelték. Ez is lehet alkualap.
A képek alapján 2014-ben volt benne 78 ezer km, így vagy nem használták 4 évig, ami szintén nem tesz jót a kocsinak, vagy nagyjából 60 ezer km-t visszatekertek.
Pár euro, de megéri. Ha nem akarja megadni az alvázszámot, már pedig nem fogja, akkor már mondhatod is neki, hogy az óratekerés miatt, adhat egy 300 ezer Ft kedvezményt, akkor talán megéri :)
Én sem tartom valószínűnek, hogy itthoni autó, így kicsit nehezebb lesz az előéletét kinyomozni. De köszi a tippet, utána fogok járni. Szombaton megnézem élőben is, sose vezettem még Kia-t, eddig még csak német autóim voltak. Kíváncsi vagyok.
Igen jónak tűnik :-) Gyanúsan kevés a km, ha itthoni autó (szerintem nem az), akkor kérdezd le a rögzített óraállásokat, ha külföldi, próbáld meg az alvázszám alapján lekérni az adatokat.
Nekem kicsit fiatalabb van, ez duplakuplungos, nagyon szeretem.
A 2008-asban nem tudom, milyen a váltó, az még a hagyományos automata vagy már a duplakuplungos. Ha a hagyományos, nézesd meg ennek specialistájával, hozzá nem értőként nem biztos, hogy jól tudod megítélni a működését. A duplakuplungosnak szerintem még nem alakult ki egyrészt a típushiba köre, sem a független szakértői, javítói háttere. Amúgy egy 10 éves autóval bármi lehet... de az automata vásárlását én csak támogatni tudom, jópár éve csak automatákat vezetünk/vásárolunk mindketten nejemmel.
Egy 2013-as Kia ceed kombit ajánlottak nekünk megvételre, 100 000 km-t futott 1,6-os dízel motorral, EX felszereltséggel plusz néhány extrával (csak az ülésfűtés, a navi, parkolókamera és a hátsó légbefúvás hiányzik). Az autó egyszer már törve volt bal hátul, ráadásul villamossal ütközött és másfél millió Ft volt a javítás. 3,2 millió Ft-ért szeretné eladni a jelenlegi tulaj, de én ezt sokkalom, főleg a hahu-n és az autoscouton lévő hírdetések alapján.
Néhány évre visszamenőleg visszaolvastam a fórumot, illetve a keresőbe is beírtam amit szeretnék megtudni, de minimális, vagy semmilyen infót nem találtam. Nem akartalak fölöslegesen fárasztani titeket, de sajnos muszáj rákérdeznem, mert tényleg nem találtam semmi hasznosat. Kinéztem egy 2008-as 1.6-os benzines Kia Ceed-et, ami automata. Életem első automatája lenne. Második autóként, főleg városban, ovi-iskola-bevásárlás stb körökben használnám, ezért gondolom, hogy kényelmes lenne egy automata. Van esetleg tapasztalatotok ezzel a motor-váltó kombinációval, mire érdemes figyelni vásárláskor /rántás, torpanás stb/?
A kettőstömegű lenkereket hallgasd meg . Elvileg ha már a végét járja van hangja . Ennyi kilométerrel esetleg már lehet vele valami bár ez koránt sem biztos :) Az egy kicsit drágább javítási költség lesz .
Hello! Ha szabad kérdeznem , milyen motorral szerelt a Cee'd-ed? Ha jól tudom 1.6 CRDi -ben elég nehéz hozzáférni az első lámpa izzókhoz (lehet , hogy a bal-jobb oldal sem mindegy nehézségi fokra)
Itt konkrétan be tudod állítani hogy mit mivel akarsz összehasonlítani. A valós műszaki állapot már más kérdés, hogy 9 év alatt mit kapott egyik másik járgány.
1.6 benzines G Astramat szeretném lecserélni. Kia Ceed 2009 kombi felé kacsingatok,de nem tudom melyik motrot válasszam. A kérdésem az lenne,hogy a kia 1.6 benzin tudja-e azt amit az astra 1.6 ecotec tud?
A márkaszervizrk listáját, hogy megtudd melyik van legközelebb. Nem vicc, még az adásvételi előtt vidd el és nézesd át. Alkupozíciónak is tökéletes a szerelők hiba- és várható javítási igény listája.
185ezer alatt bármi megtörténhet. Van olyan ismerősöm akitől 50ezer után se vennék kocsit, meg van akitől 250 után is nyugodt szívvel. Persze a hirdető gondolom egy nemdohányzó tanárnő aki csak hétvégente a kertbe ruccant le vele.
Most készülök vásárolni egy 2009-es évjáratú,1,6 crdi ceedet. km óra szerint 182000km van benne. mit érdemes rögtön átnézetni-cserélni hogy ne legyen nagyobb gondom. ( első kia-m lesz :D )
Sziasztok! Azt mi okozhatja, hogy általában indítás után engedem fel a kuplungot, váltó üresben és mégis elindul az autó. Lábbal nem nyomok semmit és szépen megy magától? 2010 Ceed. Köszi!
Kedves Gábor! A dpf szűrőt kellett tisztítani. Hiába regenerált, már nagyon telitett volt. Van hozzá egy folyadék amibe leszerés után ázni kell hagyni 10 órán keresztül aztán kimosni. Nálam bevált, szeptember óta semmi baj vele. Olvastam olyan véleményeket, hogy ez a módszer nem működik. Amit írtam saját tapasztalat és így nem kellett a dpf szűrőt cserélni. Az egész anyaggal munka díjjal kb 40000 Ft volt.
Jobb oldali izzócsere után(mivel ki kellett építeni a lámpatestet,hogy hozzáférjek,mert ugye az ablaktörlő tartálytól nem lehet...)a vetítési kép megváltozott, nagyon lefele hord a másik fényszóróhoz képest(eddig ez nem így volt)
Melyik csavarokkal lehet állítani a dőlésszöget és a vízszintes irányt(amennyiben azt is kellene)?
Természetesen szervízben fogom rendesen beállíttatni,csak annyira szeretném,hogy nagyjából jó legyen a vetítési kép.
Ha esetleg fényképet tudnátok csinálni és megjelölni rajta az állító csavarokat,azt megköszönném.
Kia cee'd ED2007 CRDi 1,6 modell.
Ha esetleg nem lehet ide fényképet feltölteni(nem tudom,lehet e, új vagyok itt), akkor úgy is jó,ha szerverre töltitek és linkelitek vagy megadom az email címem és oda is küldhető.
Üdv! Korábban olvasgattam itt,hogy nektek a ceedeknél is van akinek enyhén fütyül a turbo 2000 felett kigyorsitáskor. Én ezzel nem is foglalkoztam,mert azt hittem ez ilyen a kiánál. De most,hogy az év végén egr-kellett cserélni,már nem fütyül a turbo egyáltalán. Valószinű valami köze volt hozzá. Az Egr amugy tipushiba a márkaszervizes szerint a kiánál. Nem volt eltömődve,csak nyitva maradt és erőtlen lett a motor,nem lehetett vele menni otthagyott az út szélén. Televerte a részecskeszűrőt korommal,majdnem azt is cserélni,v tisztitani kellett. De szerencsére kiégette.
Az egr hiba ugy jelentkezett,hogy induláskor gázadásra nem reagált.
Köszönöm. Nem volt időm most futkosni ez ügyben meg hát a kocsi sincs még nálam. De ahogy lesz idő utánna járok . De ahogy írod hajlok a gyári megoldásra .
Tapasztalataitokra lennék kíváncsi. Szeretnék vásárolni egy Hyundai i30-t vagy egy Kia Ceed-t olyan 2010 körülit kombi verzióból. Melyik motorral szerelt a jobb választás? Benzin vagy Diesel? Melyik évjárattól kezdődően szerelték a dieseleket részecskeszűrővel?
Melyik a jobb az I30 vagy Ceed?
Automataváltóban mennyire megbízhatóak ezek a koreai autók?
Böngésztem már, kb 20 elégedettre jut egy lehúzós. Tudom, hogy erősen használatfüggő, de a turbó és a befecskendező fúvókák mennyire problémásak? Igazából egy észérvet se találok ellene...
Autó vásárlás előtt állok, és elég komolyan szemezek a ceed kombi változatával. 2008-as évjáratot vagy fiatalabbat vennék, dízel motorral. Kell félnem tőle? Mi a tapasztalatotok ezzel az erőforrással, és összességében az autóval? Miért van, hogy az 1.6os motorból különböző teljesítményűek vannak?
Sosem értettem ezt az ellenszenvet a fehér 'céges' színnel szemben. Közúton az látszik legjobban (vagy a piros) és a céges kocsik általában matricásak. Plusz a metálfény 150ezer.. Világosítsatok meg :)
igen,tudom, feheret nem akartam ,mert ceges kocsik legtobbszor azok,piros nemjon be.keken varialtam,de az meg i30 as szin :) .. neha kap egy kisebb szivacsos mosast,es jolvan :)
A kis kör vagy többet tölt mint amit az indítás kivesz, vagy nem.
Inkább vennék egy napelemes csepptöltőt, 5 ezer Ft körül már lehet rendelni. Bízva abban, hogy a téli nap ad elég energiát :-), és hogy tudsz megfelelően napos helyen parkolni.
Köszi! Azért akarom kivenni az akksit belőle, mert előre látható időn belül az autót nem használjuk és emiatt töltögetni akarom állagmegóvás céljából, utcán tölteni pedig macerás. (Nem az évi 1000 ft-ot akarom megspórolni)
Üdv! sziasztok! Napokban vásároltunk egy 2011-es,1,6 crdti motoros verdát.Kérdésem a következő lenne: ha kiszereljük az akkut állagmegóvás érdekében, a beszereléskor a rádió, vagy egyéb dolgok kódot fognak kérni? Sajnos az kereskedő nem tudott bővebb infóval szolgálni. Köszi a válaszokat
hali. Ma voltam a KIA szalonba ,megrendeltem az uj kocsimat. 1,4 benzin, fekete szin,teli,nyar gumi szett hozza. 2 het mulva megjon,majd lovok be ide fotot rola :)
Tud valaki nekem segíteni eredeti angol megnevezéssel vagy pontos cikkszámmal? Egy 2013-as JD Kia Ceed SW kihúzható kalaptartójáról lenne szó. Akárhogyan keresem, sehol sem találok se használtat, se újat/utángyártottat.
Az eredeti Kia kalaptartót picit drágállom 138.000.- + Áfa értékben.
A TPMS-t kötelezővé tette a Zunijó. Ahogy írod is, vizsgán elvileg számon kérhetik.
Az autóvásárlónak annyi mozgástere maradt, hogy olyan típust választ, amelyben a gyártó az ABS-szenzorokkal oldja meg a defektfigyelést. Az valamivel pontatlanabb, de nem okoz gondot a lemerülés, felnik csereberélése, stb.
Persze ez kicsit olyan, mintha gombhoz vennénk a kabátot. :-)
Ha egy adott autótípus egyébként minden igényünknek megfelel, ne ez legyen a döntő érv a vásárlásnál.
Plusz a másik nagy öröm, ha 4 év után az első vizsgánál nem működik (ha egyáltalán tényleg kipróbálják). Azonnali vizsga bukás. Bár állítólag öt év az akku élettartalma a szenzorban, de manapság ki tudja. Én részemről meglennék nélküle is....
Egy Rio van a látókörömben a gyengébbik, 100 LE-s háromhengeressel, a gazdája bevallása szerint néhány kilométeres, rövid városi utakra használva 8 liter fölött van a fogyasztása, autópályán 6 liter körül.
Sziasztok, használja még valaki a 1.0-és 120 lovas motort? Tudom, hogy a gyári 4.9 nem hozható, de 7.6os átlagom nagyon messze van, ha megszakadok 7,2 egy nyár alatt Budapesten + kirándulás. Van más tapasztalat?
én tavaly vettem kb januárban egy garnitúrát: téli hankook+16"alufelni+szerelés 180ért (a szenzorok asszem 12e volt - de azt nem vettem, viszont legalább én választottam ki a felniket :) ) a Méta utcai felnisnél
Szia ! Voltam gumisoknál és ahogy írod ennyi jött majdnem mindegyiknék pont ez a gumi amit írsz. Gondolkodom még a dolgon . De látom nem tudom olcsóbban ezt meguszni .
Anno (2016-ban) 213 ezer volt a garnitúra amit én vettem. 4 db Hankook 205/55 R16 + felnik (acél) + TPMS. Pappas autónál. Tudom nem segít a választásban. de információnak talán jó
a Kiánál volt (van?) téligumi szett akció, acélfelni, TPMS szenzor, Hankook gumi 240 körül volt összesen. Azóta bezzeg állandóan 6-10 fok van. Én 4 évszakosat vennék a helyedben, bár azt mondják februárban beüt a tél. Szóval, ki tudja..
Olyan kérdéssel fordulok most hozzátok ,hogy nemsokára én is Kia ceed combi tulaj leszek . Viszont a kérdés az ,hogy a kocsin Alu felni van nyári gumival . Kell venni mindent felni,téligumi és szenzor. Valaki esetleg valamelyikben tud segíteni ? Használt felni és hozzá megfelelő szenzornak örülnék ami nem horror de használható ,gumit vennék újat. Köszönöm.
Sziasztok! Tudja valaki, hogy az 1.6 crdi 136 lóerős motornál, az euro 6-os változat adblue-val van ellátva? Mert, ha igen, akkor érdemesebb még euro 5-ös motorral venni? Köszi a válaszokat!
Sok mindentől függ a fogyasztás amúgy.. milyen gumi, milyen szűrők, mennyi klíma, mennyire 'dinamikus'.. olyan nincs mint a gyári adat az tuti, a többi meg soktényezős.. majd meglátod mennyinél villan a tankolásjelződ :)
Köszönöm a választ. Hát én jobban országúton fogom használni kevés város. Átlag sebességgel dinamikusan . Akkor ezek szerint akkor nálam remélem 6.5 meg áll majd . Már várom ,hogy meglegyen .
6,5 és 7,5 között, attól függ hogy mennyit használjuk városban. Én amúgy közúton nem is megyek vele 20km-nél többet, csak város vagy pálya. Így adta ki a sors az úticélokat egyelőre.
Népíteletet a totalcaron olvasd el ott elég sok mindent leírnak van vagy 200 vélemény. Az első szériában a 2007-2008-as modelleknél a rádióval voltak gondok és általában a stab pálcával ez igaz a későbbiekre is. Komoly típushibái nincsenek. Skoda milyen amit néztél fábia, oktávia? Mert az oktávia az egy nagyobb autó amúgy a 2010-11 környéki és korábbi tsi ket sokan ekézik, azok már valamivel jobbak de a rövid távú használat nem kedvez nekik. A fábiával szerintem nem összehasonlítható, mert az egy kisebb autó rövidebb tengelytávval.
A ceed 2012 környékiek még garisok azok már a 1gen facelift utáni verziói egy kicsit ott is javítottak a desingon is.
Amúgy használattól függően érdemes választani ezt már sokszor leírták sokan
Autópálya hosszú utak dízel 1.6, esetleg 1.4 ha a fogyasztás az elsődleges
Rövid út vagy pesti használat 1.4 benzin
Vegyes használat hosszabb utak több országút ha kell a kraft 1.6 benzin
Sikerült letörnünk a 2015-ös Cee'd bal tükrét. A ki-be mozgató motor csőtengelye tört el. Sajnos a ragasztás nem hozott kielégítő eredményt, így most keresek bal oldalra való mozgatómotort. Sajnos a bontósok eddig csak a fejüket vakarták...
Valaki tudna segíteni, mielőtt a márkaszervízhez fordulok?
A Ceed nehezebb vagy 150 kilóval, meg egész máshogy írják manapság a dízel motorprogramokat, a PD a hülyegyerekek kedvence volt, olyan jó kis hátbarugós parasztdízel.
Van egy 4-es PD-s Golfom, 320ezerrel, és első lendkerék van benne. 116Le, de vigyázva van rá, inkább alacsonyabb fokozatban, de mindig 1500 fordulat felett üzemel.
Saját vélemény de én nem vennék kicsi turbó benzinessel ekkora kocsit. Nagyon ki van feszítve az a kis motor. Inkább egy 1.6 GDI, nekem az van és hasít. Aki nyomatékot akar az vegyen CRDI-t, persze az nem melóba járni kell városon belül. Félelmek mindog vannak, de a Kiában nem fogsz csalódni. Persze ki lehet fogni jó használt Skoda Octavia-t is akár a skandallum PDTDI motorral, a főnököm is használtan vett egy ilyet 170ezerrel, a kettőstömegüje halt le elsőre de az is kibírta 310ezerig. Csodás jövendölések nincsenek, aki használtat vesz az előtte vigye el márkaszervízbe előélet ellenőrzésre és jövőbeli javítási szükségletek felmérésére.
Sziasztok. Én most barátkozom a gondolattal hogy egy Kiat vásároljak. sajnos használtan és kb 2008-2013 körüli évjáratút. segítséget szeretnék kérni, hogy mi a tapasztalat mi a vélemény az autókról
Látom a beirást nem csak engem foglalkoztat a dolog. én is skodát néztem de a 1.0ás TSI motorka nem győzött meg.
Én nem feliciát szeretnék lecserélni ...- nálam a 18 éves felicia megmarad de mellé egy ilyen autót szeretnék mig a másik dolgozós marad.
Sziasztok. Az alábbi kérdésem van. Van egy 2011-es évjáratú 1,4-es Kia Ceedünk kb 135000 km-rel. Kb egy hete azt vettük észre, mintha megváltozott volna a motorhang. Emelkedőn terhelés alatt (gyorításkor) kelepelő hang jelentkezett. Az üzemanyag minőségre is gondoltam utóbb a Lukoilnál tankoltunk. Ezután ÖMV 100-as benzinjéből kb 20 litert rátankoltam. A kelepelő hang terheléskor megszűnt, de nagy tempónál, mintha lenne kis vibráció. Találkoztatok már ilyennel? Előre is köszönöm!
Sziasztok! Ceedbol az 1,6-os benzines (első gen vagy annak fl változata) mennyit forog 5-ben? Fokozatok kiosztása milyen? Zajszigetelésről mit lehet tudni? Gondolom érdemesebb 1,6-ot venni mint 1,4-et. Fontos lenne hogy pályán egy normális 120-130-at csendben lehessen tartani... Köszönöm!
Azért hezitálok,mert eddig a Lada korszak után csak dizel autóm volt és a régiekben is volt korom csapda a kipufogóban,de azok méretileg kisebbek voltak mint a mostani autókban (mert kinézetre ugyan úgy néz ki)és a Ceed ben is megnéztem,de ez nagyobb,meg elektromos érzékelők is mennek bele,tehát valószínű ,hogy van az enyémbe is részecskeszűrő.
Most még van egy garis szervizem,de utána már lejár a kilométer miatt,és nekem kell olajat venni,ezért vetettem fel a témát.
Hát én is valahogy így vagyok a leállásokkal,meg az olaj volt még kétes.
Amikor szervizben voltam,megkérdeztem a szerelőt,hogy hogy regenerál,és azt mondta (harapófogóval kellett kihúzni minden szót belőle),hogy a lényeg a 2000 fordulat feletti tartás legalább 20-30 percig üzem meleg motornál.
De emellett nem voltam biztos abban,hogy van benne részecskeszűrő,mert a gépkönyv szerint nem mindbe van,De szerintem olaj ügyileg végül is ha a C3 olajat rakom,attól nem lesz baja a szűrő nélküli autónak se,mert kevesebb lerakódást ígér az olaj leírása.
Bocsánat, annyi előzmény, de szerintem nem releváns, hogy délelőtt ki kellett szednem a jobb oldali első lámpát, mert ugye csak így lehet tompított izzót cserélni.
Ma elkezdett az autóm szórakozni velem. (KIA Ceed SW, 1,4 benzin (2009)). Azt csinálja, hogy felpörög a motor, visszamegy alapjáratra, felpörög és így tovább.
1000-2000 között ingadozik, vagy még feljebb is. Gázadás, minden nélkül. Ha sebességben van, leveszem a lábam a gázról, akkor kb ezerig visszaesik a fordulat, majd beleránt és magától gyorsít. Nem a tempomat, mert utólag beépített bowdenes tempomat van benne és a bowden meg sem mozdul.
Átnéztem csatikat, víz nem kerülhetett bele (elvileg) és reggel még nem csinálta.
Én úgy tudom, hogy 1-2 ilyen megszakítás még nem nagy baj. Huzamosabb ideig egymás után több alkalommal viszont nem jó. Ebból az következik, hogy nem igazán jó dízel autót venni pl. ha minden nap éppen csak kettesben, hármasban 30-cal bedöcögünk 2 km-re lévő melóhelyre meg haza. Ilyen használatból előbb-utóbb dpf csere lesz ami ez esetben nem garanciális, mivel megfelel a nem rendeltetésszerű használatnak.
Én pár percet láttam eddig csak működni. Biztos használatfüggő is, hiszen korom alacsony fordulaton való használattól jobban termelődik (alacsonyabb hőfokú, ill. tökéletlenebb égés révén). Én meg rendszeresen megyek vele hosszabb autópályás szakaszokat.
Szia! Ez a téma engem is érdekel (még nincs , de talán tavasszal lesz egy Kia dízelem), ezért visszaolvastam az elmúlt 1-2 hétben a 2017 évet a fórumból , csak azt tudom mondani amit itt szedtem össze ismeretanyagot> kb. 500 km-enként regenerál ,kb 15-20 percig tart , leginkább azt vették észre a fórumtársak , hogy a pillanatnyi fogyasztás (műszerfali jelző) felmegy a duplájára ez idő alatt. Nekem ezzel az a dilemmám , hogyha éppen odaérek valahova ahova amúgy mentem volna , akkor mivel nem jó a regenerációt megszakítani , menjek tovább? És ha az pont egy városi lassú szakasz? Talán itt akik jobban értenek ehhez , majd hozzászólnak.
Van részecskeszűrő bennük. Kontrollámpa van üzemzavar esetére, indításnál láthatod a műszerfalon az ikonját. Működését esetleg akkor tudod lefigyelni, ha a pillanatnyi fogyasztásmérőt skubizod. Amikor működik, megugrik a fogyasztás kb 2-3 liternyi vonással a műszerfalon. Tönkretenni autó-leállítással elég nehéz, mert kizárólag akkor működik, ha bizonyos feltételek adottak hozzá. Nem akarok hülyeségeket írni, de nem mindegy, milyen fokozatban van a sebváltó, milyen fordilatszámon pörög a motor és milyen sebességgel mész, valamint a motor hőfoka is számít. Általában 50 kmh felett tud működni, tehát ha csak le nem állítod a motort sebességben hagyva 50 feletti haladásnál, elvileg nem tudod félbeszakítani a procedúrát. Ha a körülmények miatt magát szakítja félbe, legközelebb amint tudja folytatni fogja.
Az olajnál fontos, hogy részecskeszűrős motorba valót tegyél bele.
A hozzáértőktől kérdezném,hogy van-e a 2012 utáni 1.6 crdiben (JD) DPF (részecskeszűrő).
Az izgat,hogy semmilyen visszajelzés nincs az autóban,ha regenerál,és nem akarom,hogy a későbbiekben problémám legyen a
részecskeszűrővel.Tehát nem akarom leállítani regenerálás közben.
A neten keresgéltem már,de egyértelmű választ nem kaptam.Meg ugye a motorolaj se mindegy milyet vesz bele az ember,mert ha jól emlékszem van olyan,hogy DPF-es és nélküli,de vagy C3 v B4-es olaj kell bele,és ezek teljesen különböző olajok.
Köszönöm a gyors választ . Az Autodnat azt megvettem tegnap előtt . Ír is mindent de a kmt azt nem :-( :-( . Vagyis írd de csak két bejegyzés van róla majdnem 3 éves kocsiról és az is idén szeptemberi . Hogy van ez ?? Az viszont annyi amit a kocsi mutat . Papírjai szerint volt szervízben.
Jópár országban egész komoly információforrások állnak rendelkezésre. Hollandia, Franciaország, Belgium, Németország biztosan, ott néztem én is adatokat, sőt képeket autókról. Pár ezer Forintba belekerül, de ha milliókat szánsz az autóra, ez nem lehet kérdés, hogy megéri-e. Én találtam az eladó állításával erősen ellentétes tényeket :-(
2010- es gyártmány, 1,4-es a törzskönyvben az van, hogy ED.
Én megmondom őszintén, hogy hirtelen jött ez a kocsi vásárlás, nagyon utána sem tudtam olvasni a fogyasztásnak, de hogy a gyári papírjában városban 6,6 l-t ír, gondoltam 8 körül megáll....nekem tényleg nagy csalódás..Most próbálok úgy vezetni, mint egy nyugdíjas...40-50 km/h, sok motorfék, ha tudom, hogy egyik kanyar a másik után, akkor direkt nem gyorsítok fel... kíváncsi leszek, segít e valamit. A váltást kéne kicsit javítani, mert mikor indulok kiír 25, 22, 18 l pillanatnyi fogyasztást. Szóval, akinek régóta van ilyen autója adhat tippet,hogy vezessek :)
Szia KAti ! Folyamatosan olvasom a forumot mivel én is Kia ceed combit szeretnék venni. Olyan kérdést szeretnék neked vagy annak aki tudja ,hogy láttam ezt a Kekkh-es oldalt ,hogy a kocsit meglehet nézni ,ellenőrizni mi merre hány lépés. Viszont itt csak rendszám szerint lehet . Amit én kiszemeltem az külföldi és nem tudom a rendszámát csak alvázszámot. Erre van olyan megoldás ,hogy utánna nézzek valahol ???
két irányban tudsz elmozdulni az egyik hogy variálsz a kutakkal nekem dizelben a mol-shell-omv vált be, a lükeolaj olcsóbbikja se rossz, de a lükeolaj prémiumból mindig sokkal többet eszik a másik irány hogy felkeresel egy szervizt ha használt az autó 100e km-rel akkor amúgy se kellene elhinni hogy mit beszélt az eladó, cseréld csak ki azt az olajat meg a szűrőket, legalább, és ha már ott van csináljanak is valami röpke átvizsgálást, hogy ne legyen lepetés
ha az eladó tudta már hogy el fogja adni és belerakott valami occsó olajat az okozhat fogyasztásnövekedést (is)
Sziasztok! Most vettünk egy 1.4-es c'eed ED-t...Hát nagyon vegyesek az érzelmeim, az autó szép 104 000 km van benne, de imád enni...Pestről hoztuk haza, csurig tankoltuk, akkor volt benne egy kevés benzin és ráment 47 L. Haza fél óra Pest csurogtunk, utána M3 140 km /h sebességgel, bepakolva hátra 4 db felni, gumival, aztán kis országút 270 km és majdnem félig leesett a mutató, itthon kis távokat megyek vele, 4 km reggel, 4 km délután, sajnos nem tud felmelegedni a motor, így mentünk most vele össz . 460 km-t és azt irta, hogy még 74 km-ra elég a benzinem..akárhogy is, de én többet vártam, a 17 éves Daewoo nem evett ennyit autópályán megpakolva....
Most megtankoltam, kiírja hogy 608 km-re elég a benzin, nagyon kiváncsi leszek, de szerintem nem lesz sokkal jobb...
Mikor megvettem (1.6 GDI) a legfurcsább ez volt az autóban. Az előző autómnak elég direkt volt a kormányzása ezé ilyen, nehezen szoktam meg. Leginkább a nyúlós szó jó rá. Ráadásul mentem többször egy facelift-es 1.6 GDI Ceed-el annak sokkal jobb a kormányzása de azt írták is több tesztben ill. a Kiások is mondták nekem, hogy megváltoztatták a szervózást. Direktebb is és tekerni is sokkal könnyebb. Már írtam itt, hogy annak a sport állása olyasmi mint az enyémen a komfort. Szóval nem véletlenül nyúltak hozzá ahogy írod nem hozza a szintet. De mondom a facelift-es már sokkal jobb persze nem vigasz. :-( Kipróbálni akkoriban csak egy 1.4-est tudtam annak is könnyebb volt tekerni a kormányát.
Ezt nem értettem az írásodban: "Az autón ezt nem érezni, de nagyon zavaró így vezetni" Hol érzed, ha nem az autón? Nem sport állásban is szorolósnak érzed?
a valahavolt legjobb fogyasztásomat (tankolástól tankolásig 5 alatt) egy ömv prémiummal csináltam valahol somogyban a semmi közepén egy vadidegen kútnál tankolva
Vidéken jártam ma, kivételesen ott tankoltam, mondom egyszer élünk legyen karácsony az autónak is, teletankoltam OMW premium dízellel. Bazzeg, fél literrel többet fogyaszt fedcomp szerint, és 50 ft-al drágább mint az Auchan premium dízel. Szóval részemről wébergabi bekaphatja :)
8,8 akkor lehetne ha az utolsó cseppet is kihasználnád. 53 literes a tank. "Hülyebiztos" rátartással számol, ha lemegy nullára a megtehető km akkor is még lehet vele menni jópár km-t. Dízelnél ez kb 50 km, ami 2,5 liter körül van. 0 értéknél nem is lehet beletankolni az 53 litert.
Nekem kb 0,5 literrel szokott kevesebbet mutatni mint a tankolásnál kiszámolt érték. Szerintem ott van a kutya elásva, hogy a dugóban ülve (alapjárat), illetve induláskor (kb 10-15km/h-ig) nem tudja pontosan számolni. Amúgy is max tájékoztató adatnak jó.
Van egy 2013.11 havi Kia Pro_Ceed kocsim, gyári navigációival. Kb 1-2 hete kezdett el a navigáció szórakozni, hogy nem a pontos helyet mutatja. (pl népliget környékén vagyok és a navi az etele útra pozícionál) Megnéztem és a GPS koordináták pontatlanok.
Tudja esetleg valaki mitől lehet ez, illetve mi lehet a megoldás? (gyári értékek visszaállításával már próbálkoztam)
Sziasztok!Nem rég lettem tulaja egy 2014-es ceed sw-nek 1.4 benzin.Írnék pár dolgot az elmúlt 5000 km tapasztalatairól ill. lenne 1-2 kérdésem is.Sokan félnek az 1.4-es motortól de akinek nem volt erősebb autója előtte, annak elég. Ha neccesebb előzés van, azt nem tudja 6.ban de 3-4 ben simán. Kirándulás alkalmával 3 fő +cuccok +klíma ,autópályán is kényelmesen tudta a 150 utazót zavaró motorhang nélkül.A fogyasztásom 9 körül van városban 7 városon kívül.A computer 1 literrel kevesebb értékeket szokott mutatni mint valóság. Fék ,futómű, belső tér, semmi különös.Egy teljesen átlag tucat autó, kia emblémával, semmi több.(na jó ,talán az eleje szebb a többinél de ez is ízlés dolga) Viszont a kormányt a még mindig nem tudtam megszokni.Csak sport módban használom mert többiben olyan mint ha a fiam xboxának a játék kormányát tekergetném.Érzésre mintha nem lenne mechanikus összeköttetés a kormány meg a kerekek között csak vezetékek.Ennél a konkurencia 1000-szer jobbat csinált már ezelőtt 20 évvel is!Ti tapasztaltatok már olyat, hogy sík egyenes úton 80 felett közép állásban kicsit szorul a kormány? Emiatt nem tudok észrevétlenül egyenesen menni, mert a nagyobb erő kifejtés miatt picit túl is húzom és csak korrigálgatok oda -vissza. Az autón ezt nem érezni, de nagyon zavaró így vezetni.Érdekes mert ha picit rosszabb minőségű az út vagy van egy enyhe kanyar akkor tökéletes! Összeségében azért meg vagyok vele elégedve,ár- érték arányban szerintem a legjobb!Üdv.
Sziasztok.Egy uj ceed tulajdonosa lettem,es nekem nagyon gyengenek tunik a lampa fenye,es a refi is.Legalabbis az elozo automoz kepest,az egy astra volt.Szerintetek ez normalis,vagy esetleg lehet e erosebb egoget venni hozza?
Volt már itt valakinél adagoló azaz magasnyomású szivattyú,illetve turbó probléma? Ha igen,mi volt a hibajelenség?
Nekem most valamelyik a 2 közül esélyes. Reggel inditáskor gázadásra nem reagált elsőre csak vagy negyedjére,majd 2000 es fordulat fölél nem nagyon ment kicsit később már 50-nel is alig tudtam menni,a fogyasztás az egekbe egyesbe. Kettesbe is rángatva megy,gázadásra kerreg is valami. Leáll-szervizbe huzat.
Szia.Majd megejtem,de most egyenlőre elég volt,háromszor mentem végig az aksi a végére már elég gyenge volt,az enyhén meleg motor az 10 perc alapjáratot jelent,a vízhőfok éppen kimozdult azaz 50 fokos volt a fagyállóm.Köszi a segítséget azért.
Ezek az értékek mivel alig különböznek, így véleményem szerint megfelelőek. De mint mondottam, HIDEG motornál kell elvégezni a mérést! A gyűrű, dugattyú, stb. hézag hidegen a legnagyobb, az ekkor mért érték a mérvadó. Az enyhén meleg motorral való mérés nem helytálló, inkább azt mondom felejtsd el! Kérlek végezd el a mérést a fent leírtak szerint. A kapott értékeket írd meg nekünk. Egyébként nem lesz gond azzal az autóval, de azért kíváncsi vagyok.
Köszi a segítséget,akkor úgy gondolom,hogy nagyjából ezeknek az adatoknak megfelelek és igazából nem akarok tovább vizsgálódni,autó könnyen indul,szépen jár,a 90 Le megvan,olaj nem fogy igazából,fogyasztás nem nagyobb ,sajna most hidegekben városi rövid távon szereti a 8.5litert,de városon kívül jó a fogyasztás.Azzal a kis kartergázzal nem foglalkozom 8000km mentem az autóval azóta van.
Az Autofitben a 2011-es, 1.4-es, G4FA motorkódú C'eed sűrítési végnyomása az alábbi: 10,8-12,3 bar. Véleményem szerint ez az újabbak esetében is hasonló.
Hideg motor esetén kell elvégezni a mérést, teljesen nyitott fojtószelep("pillangószelep") mellett. Benzines motor esetén a sűrítési végnyomás értéke 10-15 bar között kell legyen. Viszont a hengerek közötti eltérés lehetőleg ne haladja meg az 1 bar-t.
Ha a sűrítési végnyomás alacsony, akkor annak több oka is lehet. Ezt résveszteség méréssel lehet megállapítani, melyhez kiváló kiegészítő egy orvosi sztetoszkóp és egy kiegészítő cső - ezzel tudod megállapítani, hogy hol szökik el a nyomás.
Hibás szelepszár szimering jele az erős kékes füstölés hidegindításkor. 3000 km-en 1dl olaj nem sok.
Sziasztok.Valaki tud abban segíteni,hogy mennyi lehet egy 2011 Ceed SW 1.4 benzines motorjának sűrítési végnyomása mert erre gyári adatot nem találni,az tudható,hogy a sűrítési viszonya 1-10.5.Én egy egyszerű gumis végű kompressziómérővel mind a négy hengerben nem teljesen üzem meleg motornál 10.5 mértem.Olajfogyasztás 3000km 1dl,az a 90 lóerő szerintem megvan benne,melegen van egy kis kartergáz és enyhe füst,olyan kipufogó gáz szerű,szervizben azt mondták kipufogó oldali szelepszár szimering,de amíg nem extrém az olajfogyasztás addig nincs garanciális csere.Előre is köszönöm a segítséget.
130-nál a benzinesek nyomatékcsúcs környékén forognak ötödikben is. A dízelek is nyomatékmaximumon hatodikban. Én inkább alacsonyabb sebességnél, országúti használatnál érzem kevésnek megpakolva az 1.4 benzint. Bár nem kia volt, de hasonszőr...11 évig jártam vele megpakolva...most látom/érzem a különbséget így a dízelben ülve. :-)
Meg dombnak fölfelé, főleg pályán.... :-) Azért az 1.6-ban ehhez már elegendő erő van nem esik kétségbe pl. az M1-en dombnak fölfelé 130-nál. Gyönyörű szépen felrántja magát a tempomat is jól végzi a dolgát....
Minden autó hasít ha lendületben van. Manapság nemigen árulnak olyan autót, ami a megengedett terheléssel ne tudná tartani a lendületet. A gond ott kezdődik, ha gyorsulni kell pl. előzésnél...:-)
Ha pár éves és 100-150ezer közöttit veszel akkor a típushibákat gariban cseréltetheted (7 év vagy 150ezer km garancia). A kopó alkatrészek meg minden autóban kopnak. Ha van kiszemelt akkor vidd el szakszervízbe állapotfelmérésre, ott megmondják hogy kell-e pártízezer km-en belül valami nagyobb kiadással számolnod.
Nyilván nem napi, mégcsak nem is heti szinten hiányzik a nagyobb teljesítmény, de amikor pl. a Mátrában 3.-ban küzdöm magam felfelé és gyorsulás ohne, akkor hiányzik a több paci.
A kis turbós benzinesektől félek is, meg szerintem nem is valók városban pár kilométeres szaladgálásra. Az értelmes szívó benzinesek pedig lassan kihalnak. :(
Hát nem tudom, én nem bíznék annyira a turbó benzinesben, a mostani 1.0 eladása sem megy igazán. Bár az 1.4 turbós lehet nem lesz annyira kifeszítve teljesítmény terén. Nekem is 1.6 GDI van, én sem bántam meg.
Én az 1.6 GDI mellett döntöttem. Nem bántam meg! Egy alkalommal egy másik új Ceed mellett parkoltam, beszélgettem a tulajával 1.4-es volt azt mondta megbánta, hogy nem az 1.6-ost választotta. Amúgy ha most vennék autót valószínű az 1.4 T-GDI Hyundai i30-ra esne a választásom. (Kiában gondolom jövőre jön az 1.4 turbo az új Ceed-ben)
két dolgot tehetsz mindkettő kompromisszum az egyik hogy veszel egy 110-140 ló körüli autót ami jó lesz az autópályán (1,6 benzin vagy dizel) a városban meg - feleslegesen - sokat fogyaszt vagy ha kicsi turbós benzines akkor meg lehet hogy a turbója nem fogja bírni a várost a sok hidegüzemmel tötyögéssel (bár erről megoszlanak a vélemények) a másik hogy veszel egy 90-110 ló körüli szívó benzinest az bírja a várost, és elég is oda de autópályán meg nyögni fog, valóban
értelemszerűen ha többnyire városban használod az autót, a második kompromisszum a kisebb szopás
Használt, pár éves 2. gen. Ceed (vagy H I30) vásárlásán gondolkodom. Érdekelnének a tapasztalatok, hogy átlagos felhasználáshoz (főleg város, és ritkábban nagyobb távon autópálya) az 1.4-es benzines motor milyen? A mostani 97Le városban elég, de megpakolva, klímával az autópályás emelkedőkön, és hegymenetben azért már küzd.
Inkább 1.6-ban gondolkodom, de nagyon ritka a használtpiacon, persze tudom, hogy az sem fog 6.-ban felmenni Mátraházára.
Típushiba van-e, mert nem nagyon hallottam róla, mire érdemes figyelni?
100-150ezer Km-nél mit érdemes cseréltetni, ezek kb. milyen költséggel járnak?
Nekem 1.6 benzin 2016 és nekem is volt ilyen viszont arra rájöttem, hogy nem mindegyik pendrive-ot szereti és akkor hajlamos kifagyni. Én újra indítottam úgyhogy nem tudom hogy megszűnik-e magától..
2017-es Ceed Summer Editon-ben a gyári navi kijelzőjén lehet lejátszani filmet? Ha igen, akkor hogyan? Pendrive-ról vagy Android autó-n keresztül? Valakinek van tapasztalata ez ügyben?
Egy 2010es, 1.4es, benzines, kombi kia ceed-em van. Teljesítmény esése van. A márkaszervíz azt mondta, hogy tönkrement a katalizátor, cserélni kell. 600.000 ft a gyári.... Sejthetitek mennyire van erre pénzem. Tudja valaki esetleg biztosra, hogy utángyártottat beveszi a kocsi? Esetleg vezérlő programozásilag meg lehet oldani a dolgot?
Miért lenne megbízhatóbb egy márkaszerviz mint egy kereskedő? Ne egy "igazi" nepperrel hasonlítsd, aki félévente céget cserél, eltűnik, hanem egy több éve ugyanott működő kereskedővel. Szerintem nincs különbség. Hasznot akarnak az autón.
Rozsda: Nézesd át, de nem az eladóval. Mint javasoltam, amúgy is érdemes elvinni egy másik szervizbe törés ellenőrzés miatt az autót, akkor már a kasznit amúgy is megnézik. Biztos lesz némi korrózió, de nem hiszem, hogy komolyra érdemes számítani. Abban nincs egyetértés, kell-e 9 éves autóra alvázvédelmet tenni. Az alvázvédősök szerint igen, karosszériásoknál nincs egyetértés. Én - hozzá nem értőként - azt hiszem, alvázvédelmet csak korróziómentes alapra érdemes feltenni. Az pedig az autó életének az elején van csak.
Ha még 10 évig akarod használni az autót, úgy érdemes, hogy elviszed egy tökéletes tisztítás-korróziómentesítés, passziválás, majd alvázvédelem eljárásra, de ez nem olcsó. És akkor az üregvédelemről még nem is beszéltünk. Lehet, hogy öt év múlva egy lakatolás olcsóbb lesz, mint most egy komoly alvázvédelem, kétséges hosszútávú eredménnyel.
De beszélj szakértőkkel, ne egyet kérdezz meg. Én csak itt dumálgatok.
Ugyanígy a szervizköltségek a vétel után:
Írd össze, fontossági sorrendben, mit kellene elvégeztetni és áraztasd be tételesen, anyag + munkadíj, legalább 2 szervizzel. Márkaszervizt kár kérdezned, másfél-kétszer annyi lesz mint egy független szerelő. Adogasd össze felülről lefelé, és ahol elfogy a dologra szánt pénz, addig csináltasd meg az olcsóbbal.
Még egy tipp: Alkudj ki egy legalább 40 kilóméteres, fél órás próbautat, ami során néhányszor leállítod és újraindítod az autót. Ez előhozhatja az eladás előtt kitörölt motorhibajelzést. Amúgy is érdemes komputerből lekérdezni a tárolt hibakódokat.
Köszi a választ! Elvileg tőlük lett vásárolva és nálunk volt végig szervizeltetve végig az autó, majd egy új Ceed-be számítatta be tulaj. A márkakereskedések/szervizek azért gondolom megbízhatóbbak, mint a "sima nepperek", vagy tévedek?
Természetesen gumi normális lesz rá véve (téli-nyári). Annyit nem árt tudni, hogy csillaggarázsban parkolna, szóval rozsda ügyben mire számíthatok?
Nagyjából mekkora összeget fog elvinni az első szerviz?( tudom, hogy állapotfüggő egy kis közelítés is segítség)
Amúgy holnap megyünk megnézni, nagyon bízom, hogy jó lesz mert eléggé tetszik. :)
Nekem tetszik :-) Nem kevés a futott kilométere, de nem is járja még az élete végét. Bíztató, ha megvan a magyar szervizkönyv, és a bejegyzései egyeznek az ígért futással. Pár száz Forintot megér, hogy leellenőrizd a bejelentett km óra állásokat, nem hagynám ki. http://kekkh.gov.hu/gepjarmuadat-lekerdezo/
Azt érdemes megnézetni alaposan, nem az eladó szerviz által, hogy nem volt-e komolyabban törve az autó. Ha van rá még lóvé, én cseréltetném a vezérműszíjat/még ha láncos esetleg, akkor a láncot, és a hosszbordás szíjat is, illetve sebváltóolajat, fékfolyadékot, hűtőfolyadékot, gyertyákat.
Akkut ellenőriztetni, milyen idős, ha 6 évnél öregebb, ami 9 éves autónál nem valószínű, gondolkodás nélkül cserélném, ha 4-6 éves, ami könnyen lehet, ellenőriztetném (én cserélném azt is....).
Nem írja a hirdetés, hogy téli gumit adnának az autóhoz, nyilván nem adnak. Ezen se spórolj. Ha a nyári is öreg vagy kopott már, érdemes elgondolkodni egy jó négyévszakos gumin, ha nem tervezel nagyon komoly téli igénybevételt.
Az én 1.6 GDI-m 2015-ös, de kb 100 ezer km-es létére még vibrációt nem érzékeltem. Minden rendben vele, bár volt, hogy indításra nem reagált. Ez 1 alkalommal volt. harmadszorra már indult a motor.
Esetleg ha akad itt még olyan Hyundai / Kia tulajdonos aki nem tudna róla, hogy elérhető már a magyar nyelv a régebbi, gyári navigációval szerelt utókhoz is, annak itt a lehetőség: magyarnavigacio.hu
Van egy 2013 as 1.6 Crdi-m. +5 fok alatt kezdett nehezen indulni,ez úgy jelentkezett,hogy hideg indításnál a főtengely legalább egy teljes fordulatot ment fülre.Melegen oké minden .
Ma irány a szerviz,izzító gyertya ellenőrzés,mert decemberben megyünk a Hargitára,és ha a hideg elkap a hegyekben és az autó nem indul,az gáz.
Na, mind a 4 kampeca!!!!Még gyári volt.Most NGK-kat tetettem bele.
Fachliftes verzió már a tiéd? Mentem olyannal is - a családban van, igaz az egy SW - az érezhetően másabb. Az említett vibrációk annyira nem érezhetők. A futóművet finomabbak éreztem egy fokkal - lehet a kombi kicsit alapból másabb - de főleg a kormányzás ami azonnal érezhető különbség. A nyúlósság ott már alig érezhető ill. kis túlzással olyan a sport állása mint az enyémben a komfort. Összefoglalva közvetlenebbnek éreztem az egész autót.
Az 1.6 GDI meg 2500-nál finoman rezegteti a gázpedált, lábteret, kormányt. De csak ennél a fordulatnál és üresben álló helyzetben is. Egy német fórumon is taglalták ezt. Hasonló jelenséget más autóban is megfigyeltem már de ott tényleg nagyon rá kell fókuszálni sajnos a Ceed-nél ezt sokkal jobban érzékelhető. Remélem az új Ceed-ben ezeket már kiküszöbölik.
Szintén...van ahol szerintem tuti fognia kellene, de nem fog, van ahol meg alig lejt és befog. Az indulással is volt problémám mire megszoktam. Mostanra kitapasztaltam, hogy akkor kell csak felengedni a kuplungot, ha letelik a két másodperc és kienged. Sajnos ez ilyen. Időt számol, nem azt figyeli, hogy mikor indulna előre az autó.
Legyen munkalapod a hiba pontos leírásával és a szervíz véleményével a hibáról. Hátha majd a garanciaidő után derül ki valami drága dolog, legyen mire hivatkoznod, hogy te jelezted időben.
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni, hátha találkozott már más is a következő problémával:
Kia Cee'd 1.6 crdi 2013/12 havi gyártmány. Gyorsításkor olyan 1500-2000 fordulatszámon rezonáló, remegő, berregő hangot hallok a motortól, mintha a turbó lenne. Minél jobban erölködik a gép annál hangosabb a "rezonancia". A kia szervízben azt mondták, hogy tudnak erről a hibajelenségről, mások is tapasztalták már, de azt nem tudják hogy mi okozza és hogyan lehet orvosolni a problémát. Nem feltétlen akarom elhinni nekik, főleg hogy már csak 18000 km és lejár a garanciám. Esetleg másnál is jelentkezett ez a hiba, ki tudták javítani, mi lehet a gond?
Volt már valakinek olyan érzése, hogy a visszagurulás gátló nem fogta meg a kocsit akkor sem ha kellett volna? Másik autók pl kisebb emelkedőn is megfogják. Lehet ennek az érzékenységén állíttatni?
A balonok 1 pár 20000 Ft.A szerelést magadnak kell megoldani, már nem tudom mennyi volt, mert mást is csináltattam márka szervizben.De a rugókat ki kell venni,mert nem lehet a spirálok közt betenni.
Állandó cumók vannak benne a csomiba,és nehezek,sose tudom mi kell belőle ,tehát hordanom kell,de ezek a légrugók javítottak a puhaságon.Állandó szinten van a segge.
Az lehet, hogy a tied ilyen, de a kérdés 2008-2009-es 5 ajtósra vonatkozott, én erre írtam. Valami egyébként rémlik, hogy másnak is volt ilyen problémája a kombival, talán valamilyen gumi betéttel lehetett feszesíteni.
Az elejével meg vagyok elégedve, de szerintem a hátulja (kombi 2016-os) nagyon lágy! Alig pakolok bele 80-100 kg-ot és ül a segge. Egy kombiba feszesebb rugót illene tenni!
Szia! Szerintem nem túl kemény, bár a feszesebbek közé tartozik, cserébe jól is fekszi az utat. Bár az is egyénfüggő, hogy kinek mi a feszes, de francia puhaságra ne számíts. :-)
Sziasztok! 2011-es 1.6 crdibe milyen akksit kell tenni? Ami akkora teljesítményű mint a gyári az méretre nagyobb. Valahol lehet venni olyat mint a gyári?
Az enyém 2011-s 1,6 benzines, arra azt mondták, hogy láncos, és csak akkor érdemes a vezérléssel foglalkozni, ha hirtelen teljesítmény csökkenést észlelsz. Amúgy normál használatban nagyon sokáig elmegy. (kérdés, hogy mi a normál használat)
Nehezen tudom elképzelni, hogy a gyári előírás szerinti ellenőrzéshez le kelljen szedni a szíjat, hiszen az tényleg ugyanannyi munkával jár, mint kicserélni (+ valószínűleg a feszítőt, görgőket sem lehet visszatenni leszerelés után), szerintem csak a burkolatot veszik le és körbeforgatják. A lentieket inkább azért kopiztam be, hogy szemléletes legyen, mi a lóf.szt lehet nézni egy szíjon :)
Ha az én kocsim lenne, amíg van rá gyári garancia, hagynám hogy csinálja a szerviz, ahogy jónak látja, hiszen addig övék a felelősség, aztán a gari lejártakor azonnal csere.
Ez nagyszerű, de őszintén - ha már fizeted a szíj ki és beszerelésének munkadíját, számlával, szakszervizben (hogy a felelősségük megálljon), ahhoz képest a szíj ára már nem jelentős, és akkor nincs para. Szvsz.
'Ehhez képest a VW-konszern pár éve sok motorjára nem ad meg csereperiódust, csak ellenőrzést ír elő. Először 90.000 km után, aztán 30.000-enként.
Ha a következők bármelyike fennáll: - olaj, vagy más szennyeződés került a szíjra - repedések láthatóak a szíj fogárkaiban - a fogak profilja sérült, deformált - a szíj hátoldaldalán repedések, karcolások láthatóak - a szíj széle sérült, deformált
...akkor cserélni kell, ellenkező esetben pedig újabb 30.000 km-t enged a gyár.'
Hali.már régóta foglalkoztat a dolog.folyamatos kérdések vannak és az első ceed ek 10 év felett vannak , jönnek néha hibák is.ezért gondoltam csinálok1 facebook csoportot ahol ezzel párhuzamosan természetesen mehetnének a kérdés-valasz képekkel.nem tudom admin engedi e?!ha igen itt a link aki szeretne csatlakozni:https://www.facebook.com/groups/146406905803036/
Ez egy faszság, mit ellenőrzöl egy vezérműszíjon? Repedezett, rojtos? Lófaszt, semmit nem látsz rajta, másnap elszakad, ezért vannak a megadott csereintervallumok.
És igen, a KIA-nál a láncos vezérlés is cserés szokott lenni, érdemes rá odafigyelni. AMikor én nézegettem ezeket, szerelőktől gyűjtöttem az infókat és egymástól függetlenül ezt mondták. ( a 2.0 -es benzines és dízel az, ami nem láncos, de ezt biztosan tudjátok mind)
Kimondottan arra a komfort csomagra valót kell keresni. Ezt a felhívott felni kereskedő szakember magyarázta el miért. Én is acélfelnit akartam a téli gumihoz először, de szerencsémre az enyémre akkor még nem volt, így akciósan egy német alut ajánlott hasonló árban, ami nagyon bevált. Szerintem vidd vissza neki és kérjél rávalót.
Ha láncos is, a mai autóknál egy ellenőrzést megérdemel. Jópár típusnál lehet gond a láncos vezérléssel is sajnos. Arra nem emlékszem, a KIA ezek között lenne, de kérdezd meg a szerelőt, ő mit mond erre.
(Mondjuk pár éve a fiam járt úgy, javasoltam neki, cseréltesse a vezérlést. A szerelő azt mondta, jó az még. Néhány hónap és 1-2 ezer km múlva persze elszakadt a szíj, bevertek a szelepek,...több százerer Ft volt a Volvoban a kár)
2013-as Kia Ceed kombink van, alufelnivel rajta. Télre nem csak a gumit, hanem az egész kereket terveztük cserélni, hogy télen ne az alufelni legyen fent. Egy kisebb kereskedőtől acélfelnit vettem rá, elvileg egy ugyan úgy 2013-as kombi ceedről szedték le. Hátsókat fel is próbáltam, mivel stimmelt, az elsőkkel ott helyben nem foglalkoztam. Ma próbáltam kicserélni a kerekeket, és az elsők nem stimmelnek. Úgy tünt, hogy a fékhez ér hozza a felni, emiatt nem sikerült feltenni. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy milyen acélfelnit kéne venni, ami stimmelne rá? Az egyelőre fent lévő alufelnik ET 50-esek, ET 50-es kéne acélfelniből is? Ti milyen felnit használtok rá? Előre is köszönöm a segítséget, szép napot
Szia, köszönöm segítségedet! Vezérélést nem cseréltem és igazából én úgy tudom, hogy ez a típus láncos tehát nem is szükséges cserélni/gondozni vagy rosszul tudom?