Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.15 0 0 1003

Az utólsó mondatod azt sugallja, hogy megvan a csatorna. ha megjön az irás, kérek egy példányt, hátha tudom hasznosítani.

Valóban annak aki a jótállási kedvezményezettségéről lemond annak minden mindegy lehet.

De az írásod alapján mégsem. És szerintem egy jótállásos kandalló esetében ne törölgesse az előzményeket kénye kedve szerint a vevő. Ilyen pl.: a fogyasztás mennyisége, a bekapcsolások P1-2-3 száma, időtartama.

Ezzel elenőrízhető ugyanis a "sokpelletet fogyaszt" panasz, és lehet következtetéseket levonni előzetesen arra, hogyan állítsuk be a berendezést a helyi megfelelőségre.

Az EU normáknak megfelelően a berendezés úgy van kialakítva, hogy a vevő be tudja szerelni. Ez kötelező. De nem kötelező megadni azt a kódot amivel a vevő manipulálhatja a jótállási idő alatt, a szavatosság lejárta előtt és után a berendezés működési adatait.

Ezt a gázfogyasztók tiszteletben tartják. (kondenzációs kazánok)

A pellet kandalló tulajdonosok jórésze is. (főképp fel sem vetődik a kérdés a kazánok esetében)

Az egy-két vevő aki erőssen ágáll a józan fogyasztói magatartás ellen,(?)

majd belátja talán, hogy a gyártó nem ellene, inkább mellette áll.

Az öko mód simán helyettesíthető a szobatermosztát csatlakozási pontjára kötött vezérléssel.

És ahhoz még kód sem kell.

Előzmény: Törölt nick (998)
Freedomocska Creative Commons License 2008.12.15 0 0 1002
("Mindig a jók mennek el.")
Előzmény: Jesu (1001)
Jesu Creative Commons License 2008.12.15 0 0 1001
Ezzel most befejeztem az ide való irogatást. Átadom a lehetőséget a "nagytudásúaknak". Meg pénzért mindent el lehet intézni a forgalmazóval, keressétek őket "bizalommal".
Előzmény: Jesu (1000)
Jesu Creative Commons License 2008.12.15 0 0 1000
Első olvasatban azt gondoltam, nem is reagálok. Elvégre aki itt követi az eseményeket tisztában van vele ki az aki önzetlen tájékoztat és ki az aki haszonszerzés céljából reggelt ide be, ki tudja hányadik nickel...

De azért ez mellett nem tudok elmenni. Engem vádolsz félretájékoztatással?
Vicc. :)

Tudod legalább olvasnál figyelmesen. Hogy mire írtam azt, hogy 1-2 havonta tisztítás, milyen körülmények mellett, mekkora fogyasztásnál, milyen pellet alapanyagal. Mert biztos lehetsz benne, hogy kitzoli, akivel közössen szereztük be a pelletünket nem fogja kiborítani a hamutálat, csak 1-2 havonta, mint ahogy én sem. Más kérdés a "csésze" tisztítása, de ezt leírtam elég érthetően. Átsiklottál felette? Aham...

Meg jó lenne, ha elovasnád, mire írtam azt, hogy nem kell szigetelt kémény.
Merthogy a forgalmazó összevissza beszél, és nem ad korrekt infót erről, véletlenül se mond olyan konkrétumot, aminek az lehet az eredménye, hogy mégis elállsz a vásárlástól.

És te kötsz belém, és nevezel inkorrektnek? Na ez a félretájékoztatás, és a ferdítés amit TE csinálsz. Gondolom nem felebaráti szeretetből reggeltél ide ezzel a pofátlanul beképzelt nickel. Csak a tudás, tudod, azzal van gond...

És olvasd el a gyári rozsdamentes acél kémyényrendszer műszaki leírását sűrgősen...
Hátha találsz benne hőszigetelést... többször is, figyelmessen, hátha megtalálod...
Te fiatal jó megjelenésű.......

Előzmény: Törölt nick (996)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.15 0 0 999

Megérkezett az értékesítő cég válasza, a nevét egyenlőre nem hozom nyílvánosságra. Az eddigi levelezés:

 

Köszönöm a gyors választ. Sajnos a tájékoztatójuk nem elég részletes. A FAQ 9 pontjában említik: kisebb fűtésvízrendszereknél be lehet programozni egy olyan üzemmódot, amely az elért vízhőmérséklet függvényében ki- és bekapcsolja a kályhát. Nekem erre is szükségem van. Tehát kérem ennek a programozási leírását. Továbbá kérem szíveskedjenek megküldeni az Ecoidro kályha karbantartási kézikönjyvét.

 

Sajnos ennél bővebb használati-kezelési kézikönyvet az importőr, az Edilkamin Hungária Kft. nem bocsátott a rendelkezésünkre, ezért kérem vegye fel az importőrrel a kapcsolatot több információért: www.edilkamin.hu

 

Önökkel állok szerződésés kapcsolatban, tehát az Önök kötelessége a kért információkat megadni.

Továbbá nem válaszolt a karbantartási kézikönyv elküldéséről, vagy ennek megtagadásáról. Nem kérem az üzembehelyezést, még akkor sem, ha elveszítem a garanciális jogokat, mert mi van akkor ha ezt a kályhát én az román vállalkozásomban akarom üzembehelyeztetni?

 

Amennyiben kérésemet nem teljesítené, kénytelen leszek per utján érvényesíteni jogaimat, és a neten nyílvánosságra hozni az eddigi levelezésünket, a cége megnevezésével.

Tehát várom értesítését a karbantartási kézikönyv elküldéséről, és a programozás részletes leírásáról.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.15 0 0 998

Hogy ne csak a morgás legyen, az első tapasztalatok:

 

A házam kb 78 m2 nettó alapterület, elég jó hőszígeteléssel (falak 44 porotherm 17 cm hőszigeteléssel, födém: fafödém 30 cm hőszigeteléssel, ablakok 3 réteg üvegezéssel 0.7 k értékkel, aljat 13 cm hősziggel.) Ezért is választottam a pellett kandallót a min. teljesítménye ha jól emlékszem 3.7kWh. Nekem még ez is sok ezért beraktam egy 250 literes hőcserélős puffertartályt.

 

A fűtésrendszer:

Ecoidro vízteres kandalló előremenője megy a HMV boylerba, majd a pufferbe. Az előremenő vízhőfokot 60 fokon hagytam, viszont a keringető szívattyú indítását felemeltem 55 fokra. A pufferból fain-colok kapják a melegvízet, és azok fütik a helységeket. Jelenleg a kazán napi programját használom hajnali 4-kor indul, majd 8 h-kor áll le, a következő indítás 15 órakor, a leállás 19 órakor. A köztes időkben a pufferből veszem a meleget. Igy egy nap, kétszer, a rendelkezésemre áll kb 120l 55 fokos HMV, és 250 L 50 fokos puffervíz. Tegnap éjszaka hagytam először felügyelet nélkül, ma reggel 9 órakor a nappali hőfoka 20.6 fok a puffer tartályban 48 fokos víz van. Az eddigiek, és a számítások alapján egy szezonban kb 40-60 eFt lesz a HMV és a fűtésszámlám. (olcsón vettem a pelletet, és úgy tünik jóminőségű is. 26 kg ment el a soknapos próbaüzemben, és gyakorlatilag üres a hamutálca.)

 

Szóval az első üzemeltetési tapasztalatok jók, az alábbiak kívételével. Nincs olyan ember aki üzembehelyezéskor meg tudná mondani, a beüzemelőnek mire van szüksége, főleg egy új ház esetén. A szívattyú indításának beállítását már csak  szervízes tudná beállítani, a gyári 40 vagy 45 fokos beállítás van ahol kevés, van ahol sok. Az ECO üzemmód beállítására nincs leírás, és ezt valószinüleg csak a jelszóval védett programozási területen lehet megtenni, mint ahogy a szívattyú indítását is. Ezen a területen vannak olyan beállítások, amihez nem igazán szabad nyúlni, de vannak olyanok is, ami nem oda való. pl a pellet felhasználását jelző prg.

 

Összefoglalva: a kazán jónak látszik, a hozzátartozó tájékoztatás csapnivaló. A teljesebb tájékoztatás érdekében irtam a forgalmazónak, meg látom mit kapok, és annak megfelelően fogok cselekedni. Egyébként az USA-ból 30 USD-t megküldik a teljes leírást

 

Előzmény: Törölt nick (996)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.15 0 0 997

Pellet kazán a háztartási méret is, nagyon drága. Milliós nagyságrend.

A korábban említett SZakszer Kft. egészen biztosan tud puffer ügyben segíteni.

És a "miskolci szervizes" pl.: a kpl. rendszeredet is megépíti, tok, a vonóval. Nézz vissza és megleled mindkettőt.

Előzmény: Törölt nick (993)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.15 0 0 996

"Ugyanez jellemző az értékesítésre is. Szemét módon félretájékoztatják az embert, a lényeg, hogy el legyen adva, aztán leszarnak magasról. Ezért fordul elő, hogy míg megveszed addig ez egy "gyurma kazán" a forgalmazó szerint, "mindenre, mindenhova jó" közben meg a fele sem igaz, tök félretájékoztatás, direkte félreinformálás megy az egészről. ÉS EZ A GLOBALSTONRA TUTIRA ÉRVÉNYES! LEÍROM, MERT SZEMÉLYES TAPASZTALAT!"

 

Érdekes.

Akit Te ajánlottál, mint kiderült ennek a cégnek a beszállítója, és természetesen szerelője. És akkor hogy illeszkedik össze a dolog, illetve a személy a fent említett céggel.

Téged ki tájékoztatott félre, a fent említett cég, vagy az ajánlott szakember.

 

"mint itt szórjam az infót, ami ráadásul igen jövedelmező, egyeseknek."

 

Mire gondolsz illetve kikre, mikor egy ilyen sort a nyilvánosság elé társz?

Ez az oldal, szinte csak arról szól, hogyan kerüljék ki a vevők a kötelezetségeiket a gyártó rovására. Igaz, ha netán gond lesz, azért csak a gyártónak kell, ( a vevő szerint) helytállnia.

Az üzembehelyezésről utóljára.

Természetesen az üzembe helyzés szól, egyrészt a berendezés elindításáról, és üzemeltetési lehetőségeinek ismertetéséről.

De legfőképpen a BIZTONSÁGOS beszerelésről, a teljesítmény helyes kiválasztásának ellenőrzéséről.

Pl.: Te írod (határozottan) a pelletes kandalló nem igényel szigetelt szerelt kéményt!!!!

Hát ez pl.: egy olyan félretájákoztatás, mint az, hogy 1-2 havonta kell takarítani, holott napi takarítás előírás a folyamatos téli üzem alatt.

A "fikázás" amit a pistike 73 írt, talán erős kifejezés, lehet, nem is ezt gondolta.

Én, mint kezdő pelletdoktor, arra gondolok, hogy ezen az oldalon, nem a biztonsági kódoknak, beállítási értékeknek, és egyéb olyan adatoknak kellene kóvályogniuk, melyek igazából felelőtlen emberek kezében csak károkozás (saját maguk készülékében) eszköze lehet.

Mint ahogy lehet előbb olvasni valami "zsolesz" nevű emberkétől, aki 12 óra!!!!!!!!!

üzem után levont, és közzétett olyan állásfoglalásokat a kandallóval szemben, amelyek igazából még a hitelrontás szintjét is megállják.

Ennyit a fórumozásról.

Anonim emberek, felelőségtudat teljes hiányában beszélgethetnek. És kinek jó ez?

Elnézést kérek minden olyan fórum tagtól, aki valóban tájékoztatást, ismeretet illetve tanácsot kérni/adni jár a lapra. De nem tudok eltekinteni azok megemlítésétől, akik valószínű vélt, és egyáltalán nem valós gondjaikkal írják a soraikat, valós korrekt tartalom nélkül.

Igaz mint az adatlapomon olvasható, fiatal ember vagyok, de az inkorrektséget aránylag jól felismerem, legyen az vevő, főleg ha eladó!

Előzmény: Jesu (995)
Jesu Creative Commons License 2008.12.14 0 0 995
Nem, nem kapok jutalékot senkitől. Kértél szerelőt, aki normálisabb, én őt tudtam ajánlani. Ha nem tetszik, a te döntésed. Persze ő is pénzért dolgozik, csak én koptatom a bill.etet potyára nektek. Nem tudom észrevetted: más nem.

Marhára bánt, hogy ezt írtad. Eddig próbáltam segíteni mindenkinek, ha nem ez jött le a hiba nem az én készülékemben van. De lehet be kéne fejeznem, lenne nekem is jobb dolgom, mint itt szórjam az infót, ami ráadásul igen jövedelmező, egyeseknek. Lehet szakmát kéne váltsak...

:(
Előzmény: pistike3 (992)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.14 0 0 994
bocs, másik névvel jelentkeztem be
Előzmény: Törölt nick (991)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.14 0 0 993
aha ezekez én is néztem. és a többi cucc? Puffer, ilyesmi?
Ilyen áron nincs, ennyit tudó kaznán nincs? Csak kandalló?
Előzmény: Törölt nick (991)
pistike3 Creative Commons License 2008.12.14 0 0 992

Érdekes szösszenetet irtál itt az ugynevezett szervízesekről,pedig pont te ajánlottál egyet.Akkor most mi van???!!! Egyszer ez a vélemény egyszer meg az!

Akkor most ha kifizetem a szerelőt akit ajánlottál jutalékot kapsz?ami persze nem baj mert pénzből él az ember de most már elkéne dönteni mi az álláspontod.

 

Nem ehez a hozzászoláshoz!:Ezen a forumon "is" azt veszem észre,hogy itt nem egymás segítségére "vagyunk"hanem mást és másokat fikázunk .(tisztelet a kivételnek)

Ugy gondolom ez a forum is azért jött létre hogy egymásnak segitsünk ,és  mint felhasználok megoszuk a tapasztalatainkat másokkal.

 

Üdvözlettel a forumozoknak

Előzmény: Jesu (986)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.14 0 0 991

Talán a berendezés amit érdemes megnézegetni.

http://www.edilkamin.com/hu/termostufe_a_pellet/termostufa_evolution-line.aspx

Ez egészen biztosan ellátja az igényelt hőmennyiséget, és ráadásként még gyári irányítással bír a tároló irányában is.

Ennyit sikerült kideríteni róla.

Előzmény: Levi00 (990)
Levi00 Creative Commons License 2008.12.14 0 0 990
Sziasztok, segítsetek légyszi!

Amennyiben pellet fűtést szeretnék milyen rendszert javasolnátok, az alábbi paraméterek figyelembevételével. (gondolok itt arra hogy kazán/kandalló, puffer kell/nem, esetleg HMV hez még egy puffer kell-e, egyéb dolgok...)

-140m2, jól szigetelt 12-14 kw energia igényű ház.
-kémény van,
-padlófűtés mindenhol
-4 fő lakos
-szeretnék napkollektoros kiegészítést, pl nyáron a hmv 100% nak az eléréséhez.
-a nappaliba a párom nem biztos hogy engedi a kandallót.

Előre is köszi a hozzáértőknek!
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.10 0 0 989

Hogy mire adnak lehetőséget a  törvények, arról ne beszéljünk. Uzsorakamat, kábítószer fogyasztás, családon belüli erőszak, megtévesztő reklám stb. De más a lehetőség, és más a kényszer.  De hát mi nem fogunk egyetérteni, ezért én ezt a témát befejezem. Csak egyre kellene gondolnod, az pedig a tisztességes piaci magatartás. Az én pelletkandallóm esetében ennek megvalósulásítására még csak törekvést sem láttam, de a fogyasztóvédelmi törvények betartására sem. Pl. magyar nyelvű kezelési utasítás. Ennek hiányában elég lenne ha a kijelző csak a szerelő telefonszámát adná meg, a gyártónak sem kellene vacakolni mindenféle hibaüzenettel. Habár egy fejlettebb készülék akár számlát is írhatna, és üzembehelyezéskor a szakembernek elég lenne megadni az adott orszzágban érvényes ÁFA kulcsot.

Előzmény: Törölt nick (988)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.10 0 0 988

"A gépkocsit sem kell üzembe helyeztetni."

 

Tévedsz.

 

" semmi köze nincs a nagy értékhez"

 

Így igaz!

A biztonságos üzemhez, és a jótállási kötelezettséghez van köze.

Ilyen kötelezettséget a fogyasztóvédelmi törvény lehetővé tesz, és él is a lehetőséggel minden magára valamit adó gyártó.

Pl.: még egy szaros zuhanykabin, mosógép, solár rendszer, faelgázosító kazán és sorolhatnám

Törölt nick Creative Commons License 2008.12.10 0 0 987

"de még befenyegetnek fórumtagokat, hogy "ejnyebejnye, te olyat tudsz, amit nem szabadna tudnod, beperellek, hogy gondolod", mert volt ilyenre is példa!

Szóval jelen van a "képviselet" is, csak b@szik hozzászólni! Persze a csőrét cseszi, hogy elesik ettől-attól... De meg is érdemli ilyen elcseszett hozzáállással! Eddig mindenki csak szopott velük!"

 

Bizony engem is fenyegettek már.

De az utolsó mondat azért erős. Mert sok olyan "alfa-béta" van aki nem tudná maga megoldani a beszerzéstől, begyujtásig feladatot. És persze a két év jótállásról sem mondanak le szivesen. Tehát a segítség azért elkél.

Az is tévedés lehet, hogyha nem a gyártó szervize helyez üzembe "elesik" valamitől.

Ezzel csak nyer. És ott vannak azok az "importőrök" akik maguk sem tudnak begyújtani egy kályhát, nemhogy szervízt biztosítanának.

De az egy két megszállott jól jön a felhasználóknak.

 

Előzmény: Jesu (986)
Jesu Creative Commons License 2008.12.09 0 0 986
Teljesen egyetértek. Kis műszaki érzékkel nem probléma az üzembe helyezés. Sajnos ezzel is az van, mint minden mással, ami új: féltve őriznek minden infót, mintha minimum atomtitok lenne, nehogy más is megtudjon bármit, mert akkor rögtön kiderülne mennyire a semmiért kérik el az emberektől ezeket a brutális összegeket "szervíz" címen. Nagy lehúzásnak tartom. Persze tisztelet a kivételnek.

Meg k**vanagy sumákság, hogy itt olvassák a fórumot, és nemhogy segítenének problémák esetén, de még befenyegetnek fórumtagokat, hogy "ejnyebejnye, te olyat tudsz, amit nem szabadna tudnod, beperellek, hogy gondolod", mert volt ilyenre is példa!

Szóval jelen van a "képviselet" is, csak b@szik hozzászólni! Persze a csőrét cseszi, hogy elesik ettől-attól... De meg is érdemli ilyen elcseszett hozzáállással! Eddig mindenki csak szopott velük! Amíg nálad a pénz, addig van csak készség, utána leszarnak!
Na most jól kidühöngtem magam...
Előzmény: Törölt nick (985)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 985

A szervízesből van egy-kettő, a környékünkön éppen egy se.

Nem foglalkozom a jótállással. egy évvel nem sokra megyek, az egy szezon. Ha az alatt bedöglik, akkor úgyis szar az egész, és kis szerencsével csak annyiba kerül a javítása mint amennyibe az üzembe helyezés.  A gáz azért egy kicsit más, veszélyesebb üzem.

Az üzembehelyezési kötelezettség, ebben az esetben simán lenyúlás. és egyébként semmi köze nincs a nagy értékhez. A gépkocsit sem kell üzembe helyeztetni. Talán helyesbb lenne egy használható magyar nyelvű műszaki leírás, és egyéb olyan infókat megadni, amit egyébként  törvény is előír.

 

Előzmény: Törölt nick (982)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 984

Szép volt!

Tetszik a stílusod, kár hogy a tartalma kicsit törékeny. Pl.: teljes hiánya a józan műszaki érveknek.

De jó olvasni.

Szórakoztat.

A korom?

A koromhoz képest jól nézek ki!

Mondotta a kéményseprő mikor a tükörbe pillantott.

Előzmény: DiabloCorsa (983)
DiabloCorsa Creative Commons License 2008.12.09 0 0 983

 Jesu

 

A pelletégetés egyik alappillére, hogy levegővel, nem is kis cuggal van eltávolítva a visszamaradt hamu,

Ezt esetleg megmagyarázhatnád, mert még soha nem találkoztam olyan tüzelési rendszerrel, ahol a hamunak a kéményen kell távoznia.

Két féle pellet égetési rendszerrel találkoztam.
A kis teljesítményűekben a pellet alulról adagolással a hamu felül a tűztér szélén az adagolás köbekeztében kivülre kerül ahonnan lehullik a hamugyűjtő térbe.
Nagy teljesítményűekben a pellet égése a olajégős csóvához hasonló és itt is lehullhat vagy a hőcserélőig szálhat a hamu, amit majd  időnként el kell távolítani.

Tudtommal itt sem cél, hogy a  hamut kifújjuk a kéményen keresztül. 

elkezdené a kéményen kívűl máshova is nyomni a füstöt, mivel TÚLNYOMÁSOS RENDSZER!

Egy kicsit erről is beszéljünk, hogy miért túlnyomásos, ha AZ!

Cserépkályha. Belerakjuk a gyújtóst, fát és begyújtunk. A lebegő bevezető nyílásokat beállítjuk tapasztalatunk szerint ideális állásra a jó égéshez és a kályhát magára hagyjuk.  Az égés során még a kályha alapos ismerése esetén sem lesz hosszú ideig jó hatásfokú az égés. A fa mennyisége, a fából gázképződés mértéke a tűztér és kémény hőmérséklete folyamatosan változik. Bizonyos mértékig változni fog a beszívott levegő mennyisége is a rögzített szelőző nyilásokonon is a tűztérben változó mértékű vákum hatására.  Tehát jó hatásfokú tartós égés nem valósítható meg bármilyen méretűek a szellőző nyílások. Kevés levegővel az elégetlen fagáz, tehát tüzelőenyag távozik a szabadba, sok levegővel a hőenergia is távozik a kéményen.
Ha az égéshez a ventillátorn keresztül juttatjuk a levegőt a szállított levegő mennyiségét meghatározza a szállítási kesztmetszet és a lapátok fordulasztáma. Az esetleges tűztér vákum nem tudja növelni  alapátok fordulatszámát és az esetleges vákum hiány sem tudja csökkenteni a szállított levegő mennyiségét.
Viszont MI tudjuk változtani a ventillátor motorjának fordultszámát, ha pl. a tüztérben vagy az égés környezetében elhelyezett érzékelők plusz levegő adagolást igényelnek.

Tehát ha az égéshez szükséges levegőt ventillátoron keresztül juttatjuk az égéshez KÖZELÍTÜNK az ideális szábályozási lehetőség felé.

Azt írod túlnyomásos a rendszer.  Ha néha az is, ez túlnyomás pár ezred atmoszféra. Néhány "pascal".  Nem több, mint ami a cserépkályban a változó hatásfokú égés közben előfordul. Jó, legyen több, ezért elegendő hozzá, (ha igaz) a 100 mm átmérújű kémény. Tehát a nálam, lévő 14 x14 cm  négyzet, ami ennek  a többszöröse, sokáig JÓ lesz. Majd feleslegesen elszökik a meleg, ha sok pelletet adagolok. 

Megrepedeznek a kötések, mozgás van, stb.

Bármilyen tüzelési rendszer, kályha tönkretehető, szétégethető, ha abban a termelt hő több, mint amit az adott rendszer kibír. 
A cserépkályhámba jelenleg kb. 3 kiló száraz fa kerül 1 begyújtáskor. Ez kb. háromnegyed óra alatt leég, utána  szellőzők elzárása után a kályha ajtó felleti része 85-90 fokra melegszik és 6-8 óra alatt lehül kb. 40 fokra.  Ami ide tartozik és fontos: amikor a fából gázképződik az csak az égés hatására történik és az a gáz változó hatásfokkal, de elég. Nincs olyan állapot, hogy a fából gázképződik és az nem ég el. Kivéve ami rosssz égés miatt távozik a kéményen.

Hasonló lesz a helyzett pellet égetése esetén is, nincs fagáz, csak amikor a pellet ég.   Tehát  mitől robanna fel a cseréphályha? Pont annyira lesz "robbanásveszélyes", mint fatüzelés esetén.  Ha az égést szabályozom, tehát időnként lefolytom, mert pl. elég meleg a kályha vagy benne a víz, akkor LEHETSÉGES hogy elégetlen gáz marad a kályhában, ami új begyújtáskor berobbanhat. Ezért az ilyen rendszerek hosszan szellőztetnek új begyújtás előtt.

Ilyen a cserépkályhámnak nem kell tudnia. Még!!!

Ha folymatosan ég a pellet összedőlhet a cserépkályha. Ehhez azt kell feltételezni hogy hülye vagyok.  Hm....

Anno okos emberek óva intettek attól, hogy gázégőt tegyenek a cserépkályhákba. Aztán szerencsére győzött a józan és, és sok helyen ma is így fűtenek.

Biztos volt pár probléma vele, nem több  mint a parapet konvektorral vagy más gázkazánnal, ahol a hiba oka nem a gáz volt.

 

Pelletdoktor bemutakozásnál ez olvasható: Fiatal, jó megjelenés.

 

Mielőtt bárki tanácsot kér tőle gondoljon erre.

 

A pelletinas is túlzás lenne tudáshoz mérten.

 

Előzmény: Jesu (964)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 982

A lakásodban van egy kettő?

Vagy összesen?

Vagy hogy érted?

És mi a helyzet a jótállással?

Az üzembe helyezési kötelezettség nem különleges ilyen értékű berendezéseknél. Lásd: gázkészülékek!

Előzmény: Törölt nick (981)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.09 0 0 981
Jesu írányításával sk. Nagyon utálom az olyan dolgokat, hogy csak "szervízes" üzemelheti be főleg ha egy-kettő van belőle.
Előzmény: pistike3 (968)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.08 0 0 980

Sajnálom, hogy ilyennel futottál össze. De mi lett a folytatás?

Végül kellet bélelni vagy mégsem. És most hogy áll a hiba?

Előzmény: Maciné (979)
Maciné Creative Commons License 2008.12.08 0 0 979

Kicsit másról beszélünk.

Te magyarázod a kéménybekötést, v. valami olyasmit...

Én meg azt ecsetelem, hogy sajnos mivel ezen a piacon nincs túl nagy verseny, belefutottam olyan szakemberekbe, akik olyanért kértek el pénzt, amit nem is csináltak meg. Ezt a "kéményalkalmassági vizsgálatot" ráadásul a szakboltban az eladó szinte élet-halál fontosságúnak állította be. Meglepődtünk a vizsgálat "alaposságán". Bejöttek, szétnéztek, megnézték a bútorokat :-) A kéményre még véletlenül se akár csak egy szempillantás erjéig. Persze a kémény alkalmas volt szerintük.

Utólag kiderült, hogy a kéményseprésen kivül más teendők is akadtak a kéménnyel, hogy ténylegesen alkalmassá váljon. Szerintem, csak pénzkihúzás. De remélem előbb-utóbb ezt a szakmát is utoléri a verseny 

Előzmény: Törölt nick (975)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.08 0 0 978

Min 100mm átmérő, inox anyag.

Min. 3.5 m hasznos magasság.

Feltétlenül tulnyomásálló kivitel, tisztítónyílás, vízzsák, esősapka.

A márkaszervizük lapján megtalálható a rajza.

Az így kivitelezett kéményt elfogadják a kéményseprők,és természetesen biztonságos. Lehet bélelni, illetve szerelt kéményt készítettni ilyen paraméterekkel.

Előzmény: Qvar (977)
Qvar Creative Commons License 2008.12.08 0 0 977
Üdv.
Milyen kéményt javasoltok egy pelletkandallóhoz?

Qvar
Előzmény: Törölt nick (975)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.08 0 0 976

Ezeket is valaki "A szaki" felszerelte.

Oly szép. Csak életveszélyes.

Előzmény: Törölt nick (975)
Törölt nick Creative Commons License 2008.12.08 0 0 975

Ha egy kémény béleletlen, akkor tilos bele tulnyomással távozó égéstermék elvezetést kötni. Ezt könnyedén még telefon hívással is meg lehet állapítani.

A tulajdonos elmondására hagyatkozva.

De ha a kémény béleletlen, és úgy kötötték a készüléket akkor az első kéményellenőrzésnél ez kiderül és súlyos (anyagi) következménye lehet.

Nem beszélve a szakszerűtlen bekötések okozta bajokról.

Ez a berendezés nagyon hasonlít biztonság szempontjából a gáz készülékekhez, bár ezt a fogyasztó(k) nem érzik. Mármint a veszélyt.

És akkor a légellátásról még nem is szóltam.

 

Előzmény: Maciné (974)
Maciné Creative Commons License 2008.12.08 0 0 974

Kedves Pelletdoktor!

Köszönöm a "tanácsként" említett reklámot. a tisztelt "máshoz" már volt szerencsénk, de remélem többet nem lesz. A kéményünket úgy találták alakalmasnak 2 perc alatt 15 e. Ft.-ért, hogy meg se nézték se kivülről, se a szellőzőnyiláson át belülről. Tavasz óta azért várjuk a számlát a "munkavégzésről"

Előzmény: Törölt nick (960)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!