Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

metalpeget Creative Commons License 2018.04.11 0 0 27649

Megnéztem a csomagteret belülről , de nem látszik ott semmi szellőzőnyílás (5 ajtósról beszélünk) , csak hallatszik a hang ahogy mondtad kb. a műanyag lökhárító takarásában. Ha nyitva a csomagtérajtó akkor gyönyörűen , már-már prémiumérzettel csukódnak az oldalajtók , nincs útjában semmi a levegőkiáramlásnak.

Előzmény: cápaFeri (27632)
potyi20 Creative Commons License 2018.04.11 0 0 27648

igen,elhiszem,csak en  mentalitasombol kifolyolag jol osszebasztam volna veluk,otthagytam volna a szalonba,majd 1-2 nap utan miutan megnyugodtam volna visszamentem volna erte :)es ugy vagyok ilyen dologgal,h azert vesz uj kocsit az ember,h minden klappoljon rajta. En ennek orulok h engem ez elkerult,nekem nincs ra panaszom ,minden ajtom jol csukodik,es minden szepen sikba van. Aprocska hibak ezek,de azert valljuk be eleg bosszantoak.elhiszem h nem 20-30 ezer euros kocsirol van szo,de mar ne az hatarozza meg a minimalis minoseget 2018 ban ! szerintem ennek nagyon,nagyon minimalis kovetelmenynek kellene lennie,hogy minden szepen bevan allitva rajta,es minden ajto szepen sikba van...

ja, valahogy fellehet huzatni az elso ajto uvegeket a kulccsal,ha levan zarva a kocsi ?

Előzmény: metalpeget (27646)
metalpeget Creative Commons License 2018.04.11 0 0 27647

Ez a hivatkozott Sportage-sztori nem semmi kanosszajárás >" 3x próbálták beállítani sikertelenül, nem javítható, mert az ajtók íve eltér a karosszéria ívétől" Milyen présgépet használnak ezek? Egyébként úgy néztem, hogy nálam az ívek megegyeznek , az első ajtó alját kijjebb kell állítani. Ha nem tudják beállítani elviszem egy profi szakihoz. Sőt , lehet ott kellene kezdenem mi a véleménye.

Előzmény: Törölt nick (27640)
metalpeget Creative Commons License 2018.04.11 0 0 27646

Nem tűnt fel a szalonban , pedig körbe lett nézve , örültem , hogy arra tudtam figyelni , mi hogyan működik. Ha ott észreveszem , akkor mi van , hagyjam ott ? Ki van fizetve minden, menne az időhúzás , vagy beállítják jól vagy nem , a rendeltetésszerű használatot és a közlekedésbiztonságot nem befolyásolja hivatalos verzió szerint. Régi kocsim meg szinte el volt már adva , várta az új tulaj. Ezt az ajtó eltérést is csak azért vettem észre , mert hazafelé egy enyhe eső elkapott , és egy kis felcsapódó sárlé "ráült" erre a kiálló lemezélre.

Előzmény: potyi20 (27639)
cápaFeri Creative Commons License 2018.04.11 0 0 27645

Így van....amint aláírsz, onnantól a te problémád és csak imádkozhatsz, hogy minden rendben legyen...:-)

Előzmény: KAti (27643)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.11 0 0 27644

Nekem megmondták a szervizben őszintén; nem tudnak mást tenni ha 10x viszed oda akkor 10x ha 20x akkor 20x javítják a garis hibákat...Ennyi.

Előzmény: KAti (27643)
KAti Creative Commons License 2018.04.11 0 0 27643

Olvastam erről jogi esetet, átadás előtti kár gyári technológiájú javítása nem ad alapot átvétel megtagadására, árcsökkentésre. 

Attól tartok, néhány milliméteres illesztési hézag eltérés sem.

Mint ahogy azzal is kanosszát járt egy ürge, akinek az autója majd dupláját fogyasztotta a gyári értéknek - még ha a szerviz vezette, akkor is - de nem emlékszem, hogy visszacserélték volna az autóját.

Előzmény: cápaFeri (27642)
cápaFeri Creative Commons License 2018.04.11 0 0 27642

És mit tud csinálni? Onnantól kezdve, hogy aláírta a megrendelőt a kereskedésben, kifizette az előleget, a nevéhez csatolják az autó berendelési számát, onnantól kezdve az az övé. Sokminden történhet egy autóval amíg eljut hozzá a gyártás, szállítás, elsőműszaki, stb során. Rendkívüli esetekben lehet kocsicserét kérni, egyéni elbírálás kell hozzá. A szerződésben le van írva pontosan, milyen elbírálás alá esik pl egy szállítaási sérülés, stb. Minden országban, így nálunk is (pl. Majosháza) van egy központi szervíz, ahol sok különböző márkát gyári technológiával javítanak, lakatolnak, fényeznek, hogy ne kelljen visszaszállítani a gyártóhoz. Ez sajnos így megy. Prémiummárkáknál van csak esély tökéletes autót, vagy sérülés esetén másik autót kapni, de a mienk nem az az árkategória.:-)

KAti Creative Commons License 2018.04.11 0 0 27641

Én emiatt - hacsak nem ér bele másik lemezbe - nemhogy nem kérném, de nem engedném, hogy meglazítsák a zsanérok csavarjait....

Előzmény: Törölt nick (27640)
Törölt nick Creative Commons License 2018.04.11 0 0 27640

Mint írtam nekem is hasonló gondjaim voltak. Sok mindent ezzel nem lehet csinálni. Állítgatják, állogatják gariban de sokra nem megy vele senki. Ez szerintem az életben nem lesz olyan amilyennek lennie kellene. Az enyém sem olyan. Vagy nem értenek hozzá a márkaszervizben, hogy hogyan kell beállítani. Az az érdekes, hogy némely Ceed ilyen hibákkal hagyja el a gyárat. Ez több mint felháborító. Tudjuk, hogy nem 10 millás autó de azért van sok hibátlan darab. Akkor miért vannak hibásak?

De nem csak Ceed van problémás Zsolnáról:

http://nepitelet.hu/autok/kia/sportage_2016/ossze-vissza_ajtaju/

potyi20 Creative Commons License 2018.04.11 0 0 27639

en igy at sem vettem volna a kocsit !!! ha megvan karcolva a,vegig van horpadva,akkoris hazaviszed ? En a szlonban jol atneztem mielott kihoztam. Ha ilyen hibak lettek volna rajta, mindenki engem hallgatott volna,es a kocsi onnan ki nemjon ! Rendesen latni ,h az elso ajtoddal valami gebasz van, a kuszob  kilatszik. valami nincs jol beallitva..

Előzmény: metalpeget (27636)
Glovas Creative Commons License 2018.04.11 0 0 27638

Az új Suzuki Vitarában spec nincs :D Sosem csukódik elsőre a csomagtartó ha minden ablak fel van húzva, vittük is vissza a szervízbe garanciális javításra, de azt mondták ez suzuki sajátosság, húzzuk le az ablakot kicsit aztán menni fog :D 

metalpeget Creative Commons License 2018.04.10 0 0 27637

Köszönöm , megnézem majd a csomagtéri szellőzőket , nem maradt-e ott valami "ragacs"?

metalpeget Creative Commons License 2018.04.10 0 0 27636

A fotó lemaradt

Előzmény: metalpeget (27635)
metalpeget Creative Commons License 2018.04.10 0 0 27635

Köszi a fotókat , szerencsés vagy az autóddal (vagy én peches). Nem is a pattanás zavar , hanem hogy lassan ereszti át a levegőt a szellőző és ezáltal érzetre az ajtók becsukása sem zökkenőmentes , hanem "erős" légellenállásba ütközik , mintha az a csappantyú először beragadna , aztán a megnövő légnyomás kipattintja , de a hirtelen megnövekedett légmennyiséget így már nem tudja átbocsájtani.

Itt egy kép az ajtók B oszlopnál lévő síkjáról.

Előzmény: potyi20 (27628)
Kamate Creative Commons License 2018.04.10 0 0 27634

Sziasztok Kedves Kiasok! Van egy 2016 os Kia cee'd sw( 1.6 dizel 100kw os JD) autom! Hatso ablaktorlo karra lenne szuksegem. A markaszervizben 15ezer forintert adjak... Ebay-rol tudnek rendelni kb 3000ft ert de az a 2012ig gyartott cee'd hez valo. Tudjatok esetleg, hogy kompatibilis e? Vagy marad a gyari 15ezer forintert? Koszonom a segitseget

cápaFeri Creative Commons License 2018.04.10 0 0 27633

Illusztráció:

cápaFeri Creative Commons License 2018.04.10 0 0 27632

Szinte minden autóban van légnyomáskiegyenlítésre, szellőzésre egy-kettő ilyen. Akkor látszik igazán, amikor a hátsó lökhárító nincs fent. Csomagtér alján két oldalt, téglalap alakú, fekete, reluxa-szerű lamellás betétes szellőzőnyílás. Az utastérbe az első szellőzőkön érkező levegő is erre jut ki.

Előzmény: KAti (27627)
potyi20 Creative Commons License 2018.04.10 0 0 27631

A valtora sem tudok mondani panaszt , talan nagyon sok tolatasbol egyszer ha nemtudom egyre betenni a R - t.  ujra kuplungolok,majd egyre beugrik. A hatra menetnel nincs szinkron en ugy tudom,azt nem mindig olyan konnyu berakni,eleg ha a fogak egy kicsit mashogy vannak... En egy 20 eves feliciabol ultem att,ott meg az egyes is 20 bol 18 X nemment be :)

Előzmény: metalpeget (27626)
Glovas Creative Commons License 2018.04.10 0 0 27630

Roncsolásmentes eljárásra gondoltam :D

Előzmény: KAti (27623)
KAti Creative Commons License 2018.04.10 0 0 27629

Mi a helyzet a motorral?

Előzmény: Törölt nick (27574)
potyi20 Creative Commons License 2018.04.10 0 0 27628

hello. kuldok par fotot az en kocsim hezegjairol. Nalam a szelzaj sem jon elo,csendes minden korulmenyek kozt.A levego csappantyut ,most probaltam,es tenyleg a hatso ajto bacsapasakor valami hatul pattanik. eddig eszre sem vettem :)

KAti Creative Commons License 2018.04.09 0 0 27627

A levegőről: biztosan van csappantyú, legalábbis másik típusban megtaláltam amikor ott beázott :-)

Ez engedi ki a túlnyomást, amit a becsukódó ajtó csinál/na.

metalpeget Creative Commons License 2018.04.09 0 0 27626

Még néhány dolog eszembe jutott > A vezetőoldali ajtónál az ablak és a tető találkozása felől markánsan fütyül a szélzaj. 

Az ajtók csukódása sem az igazi , elég jól be kell csapni őket. Itt van egy érdekes jelenség> Az új 5 ajtós tulajoktól jól jönne egy visszacsatolás erre: ha becsapom valamelyik hátsó ajtót (lehet az első is , de a hátsónál jobban hallatszik , mert közelebb van a zaj) akkor a csomagtér felől tompa pattanó hang hallatszik , mintha a levegő távozásának valami csappantyú útjában lenne , és egyszer csak enged és kinyit a szellőző zaj kíséretében. Ha a csomagtér ajtó nyitva van ez a hang nincs , a levegő akadálytalanul tud távozni. Aztán még a hátramenetet is nehézkesen veszi be a váltó. Hasonló tapasztalat valakinél esetleg? Köszi

maci100maci Creative Commons License 2018.04.09 0 0 27625

Sziasztok.Keresek egy 2011 1.4 benzines CEED-hez szívócsövet ami a levegőszürőt köti össze a fojtószeleppel,ha valakinek van tippje azt előre is köszönöm.

cápaFeri Creative Commons License 2018.04.09 0 0 27624

Igen...motorháztető, műanyag homlokfal szintén, aztán a csomagtérajtónál (SW) is egyik oldalt másfélszer akkora a rés..  Eleinte gyanakodtam, hátha a miénket valami sérülés érte és javítás után adták el újként, mert a jobb hátsó ajtónál lévő rés is összeszűkül az ajtó hátsó csücskénél....csomagtérajtóval együtt így gyanús volt... de nem. Ahány ceedet néztem, az összesnek a jobb hátsó ajtónál ugyanolyan, a csücsök ívben sokkal szűkebb a rés, mint az ajtó többi részén.:-)

Előzmény: metalpeget (27617)
KAti Creative Commons License 2018.04.09 0 0 27623

Belassul, csak hagyd elég közel odaérni :-)

Előzmény: Glovas (27622)
Glovas Creative Commons License 2018.04.09 0 0 27622

Nekem az adaptív tempomat hiányzik, hogy a kamion mögé is automatán belassuljon :(

potyi20 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 27621

kosziiiiiiii ,kiprobálom igy a hétvégén :)

Előzmény: KAti (27620)
KAti Creative Commons License 2018.04.09 0 0 27620

Ne kapcsold ki. A falu előtt épp csak annyira lépj a fékre, hogy engedje lassulni az autót - kialszik a jelzés a műszerfalon - , a falu után pedig ha felfelé billented (RES), akkor visszagyorsít az előző beállított sebességre.

Előzmény: potyi20 (27619)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!