Keresés

Részletes keresés

Darlyn Creative Commons License 2004.06.12 0 0 2365
Jobban teszed, ha a román dokik kezére nem adod a fogad..:)
Szerintem attól függ, milyen elfoglalt a dokid. Pár alkalom kell a gyökérkezelésre, íratkozz be minden napra! :)
Előzmény: Bicebóca (2364)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.12 0 0 2364
Abban biztos lehetsz! Itt fogok sírni a "vállatokon" :-)))

Úgy tervezzük, hogy június 20-án (jövő vasárnap) elutazunk 10 napra Romániába, a Fekete-tengerhez. Jó messze. Szerintetek addig ezt az egy fogamat rendbe tudja úgy hozni, hogy biztonságosan elmehessek, és ne kelljen a román orvoslásra bíznom magam? Persze ezt majd úgyis az orvos tudja tutira megmondani, majd megírom ezt is :-)

Darlyn Creative Commons License 2004.06.12 0 0 2363
Hurráááá!! :)
Nekem ne köszönj semmit, csak a bubodnak, hogy ilyen ügyes volt!! :)
Most már minden tényleg okés lesz hétfőn, semmit nem fogsz érezni! Majd azért szorítok! Majd mindenképp írd meg, mi volt!
Előzmény: Bicebóca (2362)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.12 0 0 2362
Ma reggelre teljesen leapadt, hurrá! Semmi bajom, már csak egy iciripicirit érzékeny nyomásra az ínyem, de ezt már kibírom. Nem is csodálom szegénykét amúgy azok után, hogy mennyi tortúra érte az elmúlt pár napban!

Bocsi hogy így kisajátítom a fórumot :-))

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Bicebóca Creative Commons License 2004.06.12 0 0 2361
Jelentem, kifakadt! :-)

Összement icipicire, nem részletezem hogy milyen áron, pfúj volt nagyon. Még maradt egy pici kemény része, amit már nem akarok tovább dögönyözni, nehogy feleslegesen felsértsem. Az antibikát szedem továbbra is, és fertőtlenítőkkel öblögetek rendszeresen. A lényeg - a fájdalom elmúlt, és hétfőn nyugodt szívvel megyek györkékezire. A nyugodt szív enyhe eufémizms volt. :o)

Darlyn: köszönöm szépen :-)

Darlyn Creative Commons License 2004.06.11 0 0 2360
Akkor ne piszkáld!! Minél nagyobb, annál hamarabb fog kifakadni! Türelem, türelem..:)
Előzmény: Bicebóca (2358)
neutrova Creative Commons License 2004.06.11 0 0 2359
Nekem porcelán héj kell, csak nem tudom mennyire tartós. És a hátrányairól senki (dokik) nem ír a neten. Tud valaki segíteni???
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.11 0 0 2358
Megőrülök :o( Egyre nagyobb, de hiába piszkálom, nem fakad ki. Viszont eleget szekáltam ahhoz hogy elkezdjen fájni :-((( Steril tűm persze nincs itthon.
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.11 0 0 2357
Szia!

Az implantátum lehet megoldás... tényleg nem tudom még hogy mi lesz, mert ha egy mód van rá, megtartanám a fogaimat. szóval azért vagyok a csiszolás "mellett", hogy a foggyökerek az enyémek legyenek. Az implantátumról pont itt azt olvastam, hogy macerás, sok gond is lehet vele... Viszont ha már kihúzzák a fogam, akkor lehet az volna jó helyette.

Még nem annyira kemény, a nyelvemmel be tudom nyomni picit...

Előzmény: Darlyn (2356)
Darlyn Creative Commons License 2004.06.11 0 0 2356
Nekem is akar hidat csinálni a dokim, én szívem szerint inplantátumot kérnék, de mivel nekem nem fogam hiányzik, csak rés van, ezért csak a híd megoldás. De én nagyon fogok sírni, hogy lecsiszolja 2 fogam!! Meg nagyon fogok félni!!
Inplantátumon nem gondolkoztál?

Nem veszélyes! Ha már nagyon megtellik, és kemény, és még mindig nem pukkan ki, és van otthon steril tűd..:)

Előzmény: Bicebóca (2355)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.11 0 0 2355
Nem is tudom mi lenne velem nélkületek! Köszi szépen! :-)

Akkor az inlayt meggondolom, nem szívesen járnék évente fogcserére. Másrészt a két épp fogam, amire rá lehetne ragasztani (mivelhogy a jobb 2-es kiáll, és azzal úgyis csinálnak majd valamit, kihúzzák, vagy csiszatolják, nem tudom) a szemfogaim, és azok meg (minő véletlen, miért lenne egy hibátlan fogam is tökéletes?!) "farkasfogak", vagyis hegyes a végük, ennek örömére felőlem akár le is csiszolhatják, legalább azon is korrigálnak egy kicsit.

A Corsodyl jó kis mentolos cucc, ami kicsit zsibbasztotta a számat, erre tényleg jó. A doki azt mondta, hogy nincs hatással a gyulladásra, de ártani sem árt... szóval lelkem rajta. Most a hólyagom miatt nem használom, mert nem akarom irritálni... Már alig várom hogy kipukkadjon, és nagyon happy vagyok hogy jó irányba mozdul a dolog. Talán hétfőn tényleg gyulladás nélkül fog gyökérkezelni :o) Maga a hólyag amúgy nem veszélyes ha mondjuk 2-3 napig nem pukkan ki, és nyomja az ínyem meg a fogam?

ÖrökhálásHappy Bice

Előzmény: Darlyn (2354)
Darlyn Creative Commons License 2004.06.11 0 0 2354
Sziasztok!

Azután a műanyag inlay után én is utána kérdeztem. Szép és természetes, meg minden, de nem tartós!! Csak oda van ragasztva a szomszédos fogakra. Dokim nem hisz benne. Lényeg meg mégis csak a tartósság..enni is kell azokkal a fogakkal, nem csak mosolyogni! :)

Bice ne pánikolj! :) Az ilyen hólyag tök okés, eddig nem tudott hol kiürülni a genny, ezért volt bedagadva, most ezen a hólyagon fog! Ha nem pukkad ki, az sem baj, fél pillanat, míg egy tűvel kipukkasztják, és olyan érzés, mintha egy pattanást nyomnál ki.

Azt írtad, hogy segít a Corsodyl, mármint tünetileg! Akkor a doki miről beszél?! :/

Előzmény: Bicebóca (2353)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.11 0 0 2353
Felhívtam a dokibácsit, azt mondta hogy ez jó hír, "lokalizálódik a gyulladás", és remélhetőleg magától kifog pukkadni, és ezzel meg is szűnik a gyulladás. Az antibiotikumot szedjem folyamatosan, a Corsodyl viszont szerinte nem használ. Jah, és továbbra is hétfőn kell visszamennem, pedig már be voltam szarva jól :-D

Bicebóca Creative Commons License 2004.06.11 0 0 2352
HELP ME HELP ME HELP ME HELP ME

A fogamról, illetve felette az ínyemről már nagyjából lement a dagadás, de helyette LETT OTT EGY NAGY HÓLYAG vagy mi!!! Egy kidudorodás az ínyemen, a gyulladt fogam felett!!! Puha, valami van benne, genny vagy vér vagy ilyesmi, és feszít is egy picit, de nem nagyon.

ILYENKOR MI VAN??? Eléggé beszartam tőle, szerintetek menjek gyorsan dokihoz amint rendel, és akkor mit fog vele csinálni?! Vagy ez valami perverz módon a gyógyulás jele lenne? Volt már valakinek ilyen? Infót kérek lécci!!!!

PánikBice

At1 Creative Commons License 2004.06.11 0 0 2351
asszem igen, majdnem olyan mint az altatás. csak sokkal biztonságosabb.
Előzmény: Bicebóca (2350)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2350
Most bebátorkodom a szurival, ha nem fog fájni akkor nem erőltetem. De ha sok fogat kell egyszerre megcsináltatni, akkor lehet megkérdezem ezt a hipnózis dolgot. Ebben is lehet többet egyszerre?
Előzmény: At1 (2349)
At1 Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2349
Hali. Amit Hubától hallottam (nem nekem mondta, hanem az asszisztensel beszélgetett), hogy volt egy kuncsaftja akinek kb 700eFt ért csinálták altatásban szinte az összes fogát.(több mint huszat.) namost elkezdett fájni a pasinak, és hozzá jött el. Olyanok voltak a szájában, hogy 2-3 fog ösze volt tömve! Tehát egyben volt 3 fog. Meg egyéb gányolások.

A paciensnek az volt a problémája, hogy fóbiája volt attól, hogy a szájába nyúlnak.

Miután elcseszték a fogait jó drágán, elment a Harisba, mivel itt hipnózisba is dolgoznak. (van egy külön szakember, aki hipnotizál.) Pár alkalom alatt rendbetették. Ha nagyon félsz, nézz utánna a hipnózisnak, talán jó lehet. Nyálelszivó: én kezelhettem magamnak. Persze inkább nem mocorogtam:)

A fogdoki meg pluszban homeopátiát művel, mindig ilyen pici nyulbogyókat kell elszopogatni esemény előt:) Állitólag jót tesz.

Én még fehéritésre is beneveztem a végén, annyira belejöttem adolgokba. Vérszemet kaptam:)Bár tényleg csak egy évig tartott. (Erőssen dohányzom,kávézom sajna.)

Előzmény: Bicebóca (2348)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2348
Szia!

Hát igen, én is úgy gondolom, hogy a nyaram rá fog menni. Mondjuk ha volna altatásos lehetőség, akkor egyszerre több fogamat is meg tudná csinálni, lehet egyszer bevállalnám ezért. Hogy sokba fog kerülni abban nem kételkedem, de nem érdekel, rá fogom szánni. Itt most begyűjtök minden infót a legjobb technikákról, és felkészülten megyek oda :)) Jut eszembe, kérdés: mit tudtok erről a műanyag in-lay-ről, amihez nem kell lecsiszolni a szomszédos fogakat? Ez mennyire tartós, mennyire néz ki természetesen? Van valami feltétele, vagy kizáró ok? Köszi előre is!

Örülök hogy ilyen jó fogdokit találtál. Gondolom hogy ez Pesten van, nekem az kicsit messzi, de nagyon bízom benne hogy az enyém is jó lesz. Mondjuk ha itt csalódok, azt is el tudom képzelni, hogy felmenjek estre egy fogklinikára, de ezt csak végső esetben vállalnám.

A fogam még mindig dagadt, mosolyogni nem nagyon tudok, de már kevésbé fáj (inkább csak feszít kicsit a gylladás miatt), és már nem fájdalomcsillapítózom egyáltalán. Mondjuk aludni csak akkor tudok, ha már nagyon elfáradtam, mert annyira azért még sajog hogy az alvásba bezavarjon :) Nagyon-nagyon bízom benne, hogy lemegy hétfőre a gyulladás!!!

Üdv
Bice

Előzmény: At1 (2343)
Darlyn Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2347
Szia Fed! Hol tart a doki?
A szipóka tényleg nyom, de nekem fullra kiszárítja a számat annyira, hogy meg sem bírom mozdítani a nyelvem. Te hogy hogy így is nyálzol? :)
Előzmény: Fed-1 (2346)
Fed-1 Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2346
De volt. Elmozdul, nyom, nem jó helyen van, és nem tudod arrébb rakni, nyögni meg ezért nem nyögsz, a nyál meg csak jön és jön... na mind1, a lényeg hogy MENJÜNK FOGORVOSHOZ, vagy mi a topic címe.
Előzmény: At1 (2345)
At1 Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2345
nyálelszivó nem volt?
Fed-1 Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2344
Sokadik fogorvosnál tett látogatásommal kezdek rájönni, hogy számomra ez egészben a legrosszabb a száj huzamosabb ideig való nyitvatartása, kiszárad, görcsöl az állkapcsod, a nyálad idegesít, úgy érzed mindjárt kifolyik, krákognál, de nem lehet. Fájdalom nincs is, max. kellemetlenség! Szóval kezdem kikristályosítani a tátott-szájjal-való-nyelés skillt. :) Bár néha azt sem lehet :) Kitartás emberek! 1x vége lesz!
At1 Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2343
Hali!

Azt akartam mondani, hogy kipucolta a járatokat, csak kicsit összekeveredtek a betűk. :)

Úgy 2 hónapba tellet, de ez inkább pénz kérdése volt. Akár hetente négyszer is lehet menni, csak le kell foglalni az első konzultáció után az időpontokat. Két fognál többet egyszerre nem csinál, de inkáb egyet. Persze van, hogy a gyógyszeres tömés miatt várni kell egy hetet akár. Árai: gyökérkezelés kompletten(csonkfelépités,mittomén), hi-tech anyagokkal, 10 körül, sima tömés 4-6. Nem tudom hogy manapság általános-e, de még szinskálában is megnézte, milyen tömést tegyen nekem.
Profi hely, röntgen, szájsebész, fogtechnikus rendelkezésre áll, ha kell.

Legjobban a húzástól féltem, attól hogy beletörik, és trancsiroznak. mert már csak egy egyharmad fog volt hátul. Jó nagy amalgámtöméssel. Gyönyörűen kikapta. (10 sec) Pedig valami gnóm fog volt 4 gyökérrel..Brrr.

És ami a legjobb, nem volt lecseszés, hogy miért nem jártam eddig fogorvoshoz. :) Megdumáltuk,hogy félek. erre mindig monda, hogy épp mit csinál. Megnyugtató volt. Ja és kedvesek az aszisztensek is.
Tegeződünk, kezetfog, mit mondhatok még.

Darlyn Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2342
At1! Gratulálok a kitartásodhoz, és tényleg nem könnyű jó dokit találni. Köszi az infót az elektromos fogkeféről, így kénytelen leszek visszatérni a normál fogkeféhez..

Bice! Köszi a bíztatást, igyekszem! Én az ország másik felén lakom, így Debrecen szóba sem jöhet, hacsak nem tudsz bejuttatni felvételi nélkül! :)
Ha jót tesz a Corsodyl, akkor nyugodtan használd, semmi bajod nem lesz tőle. Legalább jobban bírod hétfőig!

macskamati! Nálunk vannak körzeti fogászatok, de ott is kell fizetni, nem is keveset..és kisebb az esélye, hogy itt ügyes dokik dolgoznak, úgyhogy szerintem erre ne sajnáld a pénzt, főleg mert tényleg nem tesz jót a babának (hányadik hét?), ha valami gyulladás van.

Caries Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2341
Mint kismama nagyon sok mindent ingyen kaphatsz
/ még pótlást is /. Ha tudod használd ki!
De csak a körzetinél.
RTG nem! Majd jövőre!

Előzmény: macskamati (2340)
macskamati Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2340
Sziasztok! :-)

Előre is elnézést, hogy nem olvasok vissza, de most nagyon nincs időm.
Az érdekelne, hogy van-e még olyan, hogy "körzeti" fogorvos? Van nekem jó maszek fogdokim, de aranyárban méri a kezelést, és eléggé le vagyunk gatyásodva. A X. kerületben lakom, errefelé érdekelne a kínálat.

Hozzáértőknek némi info: már egy hete fáj az állkapcsom, ettől a fogágy is, de önmagában egyik fogamat sem érzem érzékenynek. A dilemmám, hogy vajon az állkapocstól fájnak a fogak, vagy fordítva? Gondolom, ehhez röntgen kéne, vagy? Az egész amúgy kibírható, de hogy ne legyen olyan egyszerű, kismama vagyok, és asszem, a tartós gyulladás nem épp hasznos, különösen ilyenkor.

Van szerintetek megoldás, vagy áldozzam be a kosztpénzt? :-)

Köszi!
macskamati

éénn Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2339
"aki kipjábol azucolta a járatokat"

Hát ez király mondat volt! :)

Bicebóca Creative Commons License 2004.06.10 0 0 2338
Darlyn: akkor hajrá! A pécsi egyetemet nem nagyon ismerem sajna, de a debreceninek utána tudok érdeklődni ha kell...

Kaptam ma Corsodyl nevű öblögetőt, állítólag nagyon jó a gyulladásra. Ti mit hallottatok róla? 10 ml-t kell 1 percig a szájban tartani belőle naponta 2x. Nagyon erős, mentolos íze van, és utána még órákon keresztül zsibbaszt és csíp (nem túl kellemetlen, már csak azért se, mert a fájós részem is zsibbasztja). Nem okozhat gondot a használata, ugye? Nem minősül gyógyszernek, és nincs ráírva hogy ne lehetne más gyógyszerekkel együtt használni.

At1: mennyi idő alatt zavarták le ezt a nemkevés dolgot a szádban? Irigyellek hogy ilyen jó orvost találtál, most nekem is nagy bizalmam van az orvosomban, de minden a hétfői érzéstelenítéskor fog eldőlni... Ha engem is jól elérzéstelenít, akkor örök hálám, és annyiszor megyek vissza ahányszor csak akarja.

At1 Creative Commons License 2004.06.09 0 0 2337
Szervusztok. Túl vagyok vagy 12 tömésen, két gyökérkezelésen egy húzáson.

Vagy 8 éve volt a két gyökérkezelés, de elcseszték. Találtam egy fogorvost, aki kipjábol azucolta a járatokat, és ujratömte őket. (persze előte gyógyszeres kezelés,tabletta,ideiglenes tömés,stb.)

lényeg, hogy aki nem birja a fájdalmat, és abszolut kedves, informativ, megnyugtató fogorvost akar, irány a Haris fogászat. Többet nem irok róla, még annyit, hogy nem a legolcsóbb, és kb 1 hónap a várakozási idő, de a kiszolgálás király! Egészen megkedveltem, komolyan! :) Még az érzéstelenitő szurihoz is érzéstelenit némi lidocainnal a Huba.(Az orvos.)
Nagyon jo hogy nem kell félnem a fájdalomtól.

Tőle azt hallottam, hogy az elektromos fogkefe igazából nem mindenkinek jó. Aki nem tud fogatmosni, több kárt csinál vele mint hasznot. (Betolja a lepedéket az iny alá, koptatja a fognyakat.)

Darlyn Creative Commons License 2004.06.09 0 0 2336
Szerintem ez személytől is függ..hétfőig csak hat már!
Á, még csak tervbe van véve az egyetem. Jövőre fogok felvételizni, addig meg az egész évet át fogom tanulni. Én Pécsre szeretnék nagyon!!
Előzmény: Bicebóca (2335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!