Most így különösebb elmélkedésbe mélyülve azt kell.hogy mondjam,hogy először a K-25-ös adagolóját használták a 28-asra,mint MOTORPAL-t majd azután a hazai Gammát.K-25 -ös adagolóval nem foglalkoztam,talán egy adagolós szaki tud egyértelmű választ adni.( A K-25 ösön biztos Motorpal van és halkan jegyzem meg el tudom képzelni,hogy a Csepelé nem jó bele).Bízok benne,hogy olvas bennünket egy ízig -vérig K-25-ös veterán mester aki megmondja a frankót.Amennyiben bespájzoltam volna a zetor adagolóból most biztos kimennék és szétszedném,hogy biztosat tudjak neked mondani.
Én is hidd el.Kicsi az udvar de egy ilyen elférne:-)
Tökéletesen megvan mindene,egy nagy hibája van,szétégett a kazán,az első tengely felfogatásánál,na de ez még nem javithatatlan dolog.Van még egy gőzkazán,az nem önjáró,az Ruston proctor márkájú,az is szépen egyben van.Van még Mccormick traktor, kissé hiányos,meg hoffer 30-35,fordson e27N,meg zadrugar,petróleumos.
Vannak lelkes barátaink akik szorgalmasan gyűjtik az életben maradottakat.Majd jelentkeznek és beszámolnak róla,hogy mennyit sikerült eddig regisztrálni.
Kköszönjük! Én szeretnék ott lenni...... A zsákos krumplit is csak Csepelről vagyok hajlandó venni......:)) Évekkig jártak ilyenkor a nógrádiak felénk, sana az utóbbi időben nem futottam össze velük..... Egyébként nagyon izgat, hogy vajon hány magyar tehergépkocsi, illetve traktor "aktív" nálunk ! Van rá valamiféle felmérés?
Kicsit furikáztam a kis Porschéval a faluban, és igencsak érdekes az egyenesfutása. Tény, hogy lóg az egyik kerékcsapágy, nem is kicsit elől, és van holtjáték is a kormánynál, de véleményem szerint ez traktornál nem vészes. Én az első kerekek összetartására tippelek, mint okot, hiszen a kormány kis mozdulatára is reagál, csak semmiféle egyenestartása nincs a traktornak. Mekkorára szokás állítani az összetartást?
Egyébként tegnap szerkesztettem egy tartót, amire majd a generátort illesztem, hiszen az eredeti "lichtmachine" hiányzik, így a helyére került egy csapágyház, aminek a tengelyére egy ékszíjtárcsa, és innen lesz meghajtva egy Vaterázott Ford generátor, hogy töltése is legyen. Egyébként a Fiat lámpabetéteknek köszönhetően a szép formájú lámpák olyan szuperül világítanak! Csak ugye egyenlőre akkuról.
Korrekt elemzés, de vannak bizonyos rejtett okok és tényezők is. Magyarország eladósítása szándékos és tudatos volt, de ebből a magyar gazdaság nagyon keveset látott, úgy legfeljebb 3-4 milliárd dollárt, a többi machináció és herdálás meg testvéri és terrorista segítség. A cserearányromlás sem volt valós dolog. Egyszerűen arról van szó, hogy a külkereskedelemben óriási pénzeket loptak el, 1990-ig mintegy 105 milliárd dollárt.
Pontosabban 26-27 ! 26-án a messzebbről jövök jönnek hogy másnap fittebbek legyenek,27 én azaz VASÁRNAP! reggel 8 órától várjuk az emberkéket és kiállítókat,kötött program nincs,stabilmotorpöfögtetés,hofherrezés ,beszélgetés stb,délben ebéd,és ameddig igény van rá addig tart,akik szombat délután jönnek annak sátorhelyet vagy parkolást biztosítunk,este baráti beszélgetés ,borozás és szallonnasütés.
van egy film a duna televizión talán érdemes lenne megnézni. a film második részében a mezőkövesdi találkozórol készült egy kisfilm, ja, 14. perc után kezdődik kb .www.dunatv.hu/musor/videotar?vid=580667&pid=278850