Keresés

Részletes keresés

koller andor Creative Commons License 2007.06.01 0 0 937
koller andor Creative Commons License 2007.06.01 0 0 936
Ha már Székelyföld: Ez a kép a Szent-Anna tó partján készült a bicajomról 955tszfm.
Előzmény: gabriel8 (933)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.01 0 0 935
Visszaszámlálás indult! Indulásig még 23 óra 15 perc.
Előzmény: csiga papa (934)
csiga papa Creative Commons License 2007.06.01 0 0 934
Kralova Hore túrabrigád?
- csiga papa (ha nem esik :-)
gabriel8 Creative Commons License 2007.06.01 0 0 933

:-)))

Köszi a tapasztalatokat!

Időközben még több kép található a 3 naposomról, íyg ez alapján alaposan megismerhető a Koralpe / Gr Speikkogel emelkedő.:

http://www.gyorgyigabor.hu/2007_Koralpe_Weinebene.php

G

Előzmény: pele_nka (932)
pele_nka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 932

saját képeimen nem nagyon találok illusztrációt, majd videóról kivágok

érdekes módon klasszikus kátyú kevesebb volt (azért volt elég), inkább folt hátán folt utak, ami szörnyen ráz. Van, hogy nem is látszik igazán, hogy mi ráz, csak azt érzed, mintha egy rázógépen ülnél, ami 50 centinként megdob kicsit. Szóval kerülgetni igazából nem nagyon kellett mély gödröket (talán csak Gyergyón belül), a foltokat meg nem nagyon érdemes, mert úgyis ott egy másik.

Gurulni lehet a lejtőn, csak erősen kapaszkodni kell (inkább, mint szemmel pásztázni, de azért azt se hanyagoljuk), mert azért meg tud úgy dobni a foltok közötti fél-egy centis szintkülönbség, hogy zúgva elszállj.

De a Bucsin-tetőről Gyergyóba (12xx-ről 8xx-re) és a Tolvajos-hágóról Székelyudvarhelyre (9xx-ről 4xx-re) hibátlan utak vannak, utóbbi egy ideig fennsíkon halad, de a vége iszonyat nagy zúzda lefelé.

Az utca embere, pláne a szántóvető paraszt altalában mindenhol korrekt, kedves ember, itt is, érdeklődik honnan-merre, sok szerencsét kíván. A székelyekkel nyilván mélyebb beszélgetés során sincs probléma, egy felületes beszélgetés a románokkal is oké, de gondolom könnyen késhegyre menne egy vita a dákó-román elméletről vagy Mátyás király nemzeti hovatartozásáról, ezt nem érdemes feszegetni.

Előzmény: gabriel8 (926)
AgentOrange Creative Commons License 2007.05.31 0 0 931
metrikus mm-ben adja meg az egy fordulatra eső menetemenledést a csavarnál, a colos pedig értelemszerűen colban, mivel két különböző mértékegységről van szó, nem kompatibilisek egymássa,, tehát colos anyába colos csavar megy csak bele.

Viszont nem kell x ezres állványt szétszedni colos csavarért, itt van ez:

nincs ötszáz forint sem, így nem veszteség szétszedni, felhasználni, és máris van colos csvarod!

http://www.edigital.hu/product.php?productid=24940&cat=351&page=1
Előzmény: Sutam (928)
Sutam Creative Commons License 2007.05.31 0 0 930

Köszi ;-).

Fel akarom tenni majd valahova, de addig még 1-2 dolgot ki szeretnék rajta javítani (főlega  hangok terén). Ha fel tudom tölteni, akkor a saját honlapomra is kirakom, és onnan letölthető lesz (ennek utánajárok, hogy ez mennyire bonyolult).

Előzmény: Kisharesz (929)
Kisharesz Creative Commons License 2007.05.31 0 0 929
Sutam! Nagyon jó a videó, grat hozzá!!!

Kitenném a kerékpártúra.lap.hu-ra, ha lenne egy állandó helye valahol... Csak hogy motivációt nyújtson minnél több embernek. Kerékpártúrázóknak, és még nem kerékpártúrázóknak. ;)
Előzmény: Sutam (895)
Sutam Creative Commons License 2007.05.31 0 0 928

Akkor ez az 1/4 collos csavar ami nem metrikus (mit jelent?, tudom, sajna nem sok gyakorlati-műszaki képzést kaptam még, hiába érdekelne :-(  ), ez az, amire rátekerhető a fényképező?

Mápedig kikérem magamnak, a napellenző elbírja a fényképezőt! Tessék kipróbálni! ;-)

Előzmény: csiga papa (912)
csiga papa Creative Commons License 2007.05.31 0 0 927
Elégtelen, menj a helyedre fiam :-)

A kerékpározás technikai sport, tessék önképezni! Egyrészt azért van az a menet abban a csatlakozóban, hogy használjuk. Másrészt aki szétberhel egy kameraállványt egy csavarért, az igen gazdag ember. Harmadrészt a napellenző nem tartja meg egy kamera (fényképező) súlyát, hanem az orrodra konyul.
Előzmény: Sutam (923)
gabriel8 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 926

:-)

Egyébként a rossz utak mit jelentettek ? PL lejtőn nem lehetet normálisan gurulni, mert kerülgetni kellett a lyukakat, vagy csak anyni, h nézni kellett az utat is, de normálisan lehetett haladni ?

Emberek hozzátok állása milyen volt ?

Előzmény: pele_nka (925)
pele_nka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 925

no, még 3

I love Romania and Coca Cola

Bukarest a mezőn

hajnal Bucsinon
pele_nka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 924

én alig fotóztam, várom a társam képeit, de egy-kettő azért akad nálam is (cím a képek fölé mozogva)

mezőségi idill

szovátai fatemplom

Gyilkos-tó

közel a cél

csíksomlyói plébánia-hivatal

ifjú zarándokok hada

egy 700 km-t gyalogosan teljesítő zarándokkal

síremlék

segesvári vasúti átjáró a vágányokhoz

Előzmény: gabriel8 (893)
Sutam Creative Commons License 2007.05.31 0 0 923

Komolyan mondom, csúcs megoldás ;-).

Nekem fényképezőt kell így elhelyezni, de már ki is találtam (és összepróbáltam egy basketball - sapkával). Leírom, hátha valaki hasznát veszi.

Tehát a napellenzőt ki kell egyenesíteni (pl. alatta - felette 1-1 alu lemez, amik az ellenzőn keresztül több kis csavarral össze vannak csavarozva), és a felső alura rá kell erősíteni valahogy (akár szintén egy furaton keresztül, egy akkora henger alakú rudat, hogy az pont belemenjen a fényképező alján lévő menetes akármibe (persze mivel nincs menet, így nem tud rákapni, felfelé lehúzható a gép), és lenne 1-1 gumi, amivel a gépet rögzuítem, hogy ne tudjon felfelé "lerepülni" a tartó hengeres csonkról (bár a csonk helyett oda lehet szerelni egy álványról leoperált menetes tartót is). És a napellenző tetejéről már kis távolság esetén is hasonló szög alatt látja a gép a dolgokat, mint az én szemem.

Ezzel biztos jól lehet túrákon videózni ;-).

Előzmény: csiga papa (918)
Sutam Creative Commons License 2007.05.31 0 0 922
"Weinebenén" akadt meg a szemem, ami ha jól emlékszem, akkor arrafelé van.
Előzmény: gabriel8 (911)
gyuri62 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 921
Ez akkor nagyon korrekt lett a régebbi tipusokhoz képest. Ugyan ezeket a hibás értékeket is lehet javítani később a szoftverben, de még is csak ez az igazi, hogy hiba nélkül rögzít mindent :)
Előzmény: gabriel8 (920)
gabriel8 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 920

Polar:

Nem tapasztaltam bezavarást egyszer sem.

utólag, amikor max és min pulzust is néztem ott sem voltak nem normál értékek, amúgy meg végig mért, pedig mentem el nagyfesz vezeték alatt.

Előzmény: gyuri62 (917)
gabriel8 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 919
akartam írni, de lemaradt: Szombathelyről ment ez a vonat, Sztgotthárdon át.
Előzmény: pele_nka (914)
csiga papa Creative Commons License 2007.05.31 0 0 918
A lemezen átmenő csavar az állványcsavar menetébe megy. A kamera felfekvő talpfelülete alá nem árt egy gumilapka, hogy ne forduljon el. (bicajbelső...)
A lemez a sapira fel van varrva jó erős cérnával. Örök életes.
Előzmény: pele_nka (915)
gyuri62 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 917

Természetesen mivel légnyomáshoz viszonyítva méri a magasságot, előfordulnak pontatlanságok. Igazából az a jó, ha indulás előtt tudott az adott helyen a tenger szint feletti magasságot, bekalibrálod és akkor aránylag pontosan mutat mindent.

Ha kilépsz az edzésfájlból, és újra kell indítani az egészet, akkor az otthon letöltött fájlokat össze lehet fésülni a szoftverben, Janimaci írt egy jó kis ittinert ezügyben.

Tehát ha  a napi megtett utat több darabban rögzíted, akkor sincs gond, a végén lehet összesíteni.

Arra vagyok kíváncsi hogy ez az újabb technologia (2,4 Ghz-en  ad-vesz a jeladó) mennyire jön be zavarszűrés szempontjából, mert a régebbi tipusokat meghülyítette pl. a nagyfesz kábel közelsége. (vasuti vezetékek, föld alaltti kábelek)

Előzmény: gabriel8 (913)
csiga papa Creative Commons License 2007.05.31 0 0 916
kcal vagy kJ

Méréstechnikai mérnökként hitvallásom :-) hogy propagáljam a törvényben is előírt SI mértékegységeket. A kilókalória szép volt, jó, volt, el kellene felejteni.

Éljen a kiloJoule! Egyrészt mivel minden rendes helyen az enegriatartalom ebben is fel van tüntetve, másrészt, mivel a Joule=wattszekundum.

Mekkora élmény!
Abból, hogy mennyit ettél, könnyen kiszámolhatod az összes munkát, vagy az átlagos teljesítményleadást egy túra v edzés során. Meg lehet lepődni, milyen sokat kell mondjuk 200W teljesítménnyel tekerni egy kakaóscsiga után :-)
Előzmény: gabriel8 (913)
pele_nka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 915

a sapesz már megvan :)

a csavar megy az állványnak szánt részbe a kamera aljára?

mi rögzíti a sapeszhoz? 3 fémgyűrű?

királyság!

Előzmény: csiga papa (912)
pele_nka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 914
de melyik állomásról?
Előzmény: gabriel8 (910)
gabriel8 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 913

Gyuri,

még csak ismerkedem a Polarral, de főfunkciókat tapasztaltam. Élvezem a kcal mérést, persze a pulzus is érdekes (bár nem edzéscéllal érdekel),

a meredekség és szint kapcsán:

jó látni mindig, hogy mily meredeken hajtok :-)

szerintem ha lejtőn hirtelen sebességváltozás van, az mintha becsapná a meredekségmérőt rövidtávon, akkor csökkenti a meredekséget (amikor újra gyorsulni kezdek, akkor visszaáll a korábbi normálnak tűnő mereekségre. Fölfelé ez megállásokkor jön elő: azaz pl. megállás után előbb 3-4-5-6...%, majd visszaáll pl a 12%-ra.)- szerintem, de ezt még tesztelem, hogy ha ugyanoly meredeken fékezek, nem hajtűkanyarban. Bár a fölfelé tapasztalt alapján lefelé is ez lehet.

A magasságot illetően: valóban időjárástól függően picit eltérhet a ténylegestől, és bizony a lenti napsütésből ha bemegyünk a felhők közé. Viszont pl a Klippitztörl-re mikor feltekertem ott méterre pontos volt.

el kell még olvasnom, hogy a magasságutánállítást csak "excercise"-n kívül tudom megtenni, vagy közben is. Egyelőre csak az előbbit tapasztaltam, viszont, ha ki kell lépnem az excercise-ből, akkor újként folytatja külön következő "edzés/gyakorlat"ként a szintemelkedés mérését.

Így összesítetten csak méshol lelem meg, hogy akkor aznapra mennyi is volt a pontos szintkülönbs.

a 3500m szintemelkedéses napomon több, mint 5000kcal-t égettem el.

http://www.kcal.hu/kcal.php

100g-os túrós batyuból ez megfelel több mint 15 darabnak.:-)

Előzmény: gyuri62 (904)
csiga papa Creative Commons License 2007.05.31 0 0 912
Jól használható. Egyrészt nem olyan balesetveszélyes mint egy kézzel a kamerát fogva, egy szemmel az LCD-t lesve zuhogni lefelé a kátyús lejtőn, másrészt pedig nem remeg annyira a kép.

Nagy sebességnél hajlamos volt a kamera oldalra lifegni, mint a tacskó füle, úgyhogy egy pertlivel odakötöm a nyakamhoz. Tökéletes. Akarom mondani, nekem jó. :-)

1ébként egyszerű alulemezből hajlítottam egy "L" betűt, a csavarboltban vettem 1/4 collos csavart (nem metrikus!) és kész. Ja, meg egy bézbólsapeszt.
Előzmény: pele_nka (906)
gabriel8 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 911

Sutam, Deutschlandsbergben 1999-ben jártam, abban a túrabezsámolóban van a környékről:

http://www.gyorgyigabor.hu/1999isztria_alpok_osszefogl.php

szomorúan látom, hogy még ezt a bezsámolót sme bontottam napokra - meg kell tennem !

Előzmény: Sutam (907)
gabriel8 Creative Commons License 2007.05.31 0 0 910

bahn.de-n néztem és 9:47-kor indult asszem. 12:30-ra értem ki Grazba.

Előzmény: pele_nka (909)
pele_nka Creative Commons License 2007.05.31 0 0 909
grazi vonatra hol szálltál fel és hánykor?
Előzmény: gabriel8 (901)
TibiF Creative Commons License 2007.05.31 0 0 908
Igen, hihetetlen milyen meredek a Monte Zoncolan. Nem semmi az a hangulat ami ott volt, allítólag 200 ezer ember volt csak a csúcson. Az utolsó 10 km átlagmeredeksége 11,9%, a befutó előtti 5-8 km-es szakaszon pedig a meredekség 22%-os. Egyszer biztos elmennék oda.
Előzmény: gabriel8 (899)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!