Szivesen elmagyaráztam volna neked ,de mi már ekkor ott voltunk és nem olvastuk a kérésedet.
Nagyon örülök,hogy megimerkedtünk,tisztelettel köszöntelek itt a fórumon.Bízom benne,hogy ezekután már te is aktív fórumíró is leszel nemcsak olvasó.Amennyiben nincs kedved írni diktálj légyszike Klárikának majd ő leírja.
Családom és jómagam nevében is megköszönöm,hogy meghívásotokkal megtiszteltetek és ott lehettünk.
Nagyon közvetlen - családias-baráti légkőrben,remek időjárásban ,rendkívüli vendéglátásban volt részünk amit ezuton is újfent megköszönök.
Bízom benne,hogy egy hagyománnyá fog válni-e találkozó és még nagyon sokszor parolázhatunk egymással.Nagy örömömre szolgált,hogy újabb és újabb ismerősökre-barátokra tettem szert általatok.Köszönöm azoknak az embereknek is akik odajöttek (felismertek) és baráti beszélgetésbe elegyedtek velem.Igazán nagyon jó érzés, még teljesen fel sem ocsudtam,még felkell ezt a sok élményt dolgoznom.Nagyon elfáradtam,de MEGÉRTE!!Én még szándékozom majd viszatérni-e témához ,ha máshogy nem legalább képanyagban.
A K-25 motorpal adagolónak az adagoló elem és a fejszelep mérete is teljesen más mint a gammáé (kisebb), Kecskeméten a Nagy traktor-nál lehet kapni mindkét tipust. A régi adagolós szakik egyebként a gamma fejszelep átmérőjét leköszörülték és beletették a motorpalba, de ez nem mindig bizonyult hosszú életűnek.
Most így különösebb elmélkedésbe mélyülve azt kell.hogy mondjam,hogy először a K-25-ös adagolóját használták a 28-asra,mint MOTORPAL-t majd azután a hazai Gammát.K-25 -ös adagolóval nem foglalkoztam,talán egy adagolós szaki tud egyértelmű választ adni.( A K-25 ösön biztos Motorpal van és halkan jegyzem meg el tudom képzelni,hogy a Csepelé nem jó bele).Bízok benne,hogy olvas bennünket egy ízig -vérig K-25-ös veterán mester aki megmondja a frankót.Amennyiben bespájzoltam volna a zetor adagolóból most biztos kimennék és szétszedném,hogy biztosat tudjak neked mondani.
Én is hidd el.Kicsi az udvar de egy ilyen elférne:-)
Tökéletesen megvan mindene,egy nagy hibája van,szétégett a kazán,az első tengely felfogatásánál,na de ez még nem javithatatlan dolog.Van még egy gőzkazán,az nem önjáró,az Ruston proctor márkájú,az is szépen egyben van.Van még Mccormick traktor, kissé hiányos,meg hoffer 30-35,fordson e27N,meg zadrugar,petróleumos.
Vannak lelkes barátaink akik szorgalmasan gyűjtik az életben maradottakat.Majd jelentkeznek és beszámolnak róla,hogy mennyit sikerült eddig regisztrálni.