Keresés

Részletes keresés

Bandos Creative Commons License 2004.06.05 0 0 28
Szia Peske,
Szerintem azt a hawaii magyar egyesületet, amelyről én kint hallottam, azt biztosan nem 56-os magyarok alapították. Pár évvel ezelőtt Bernard B. Fekete volt a vezetője, (talán még mindig Ő, de ezt nem tudom biztosan), aki most kb. 45-50 éves lehet, és "csak" mintegy 20 éve él Hawaii-on. Ő főállásban egyébként a Hawaii székhelyű Hawaii Connections utazási iroda vezetője, és szinte minden magyar utazási iroda, aki Hawaii-ra utaztat, az velük van kapcsolatban.
www.aloha.hu vagy www.hawaii.hu
Bandos
Előzmény: PESKE (27)
PESKE Creative Commons License 2004.06.03 0 0 27
Hat megkerdeztem a pasimat, o alberletben lakott mikor kijott. Egy kis studiot tudok neked nezni valahol az egyetemhez kozel, abban tudok segiteni, de szerintem az elso par napban kerjel te is egyetemi szobat aztan onnan mar tudsz terjeszkedni. Elegge felmentek itt a lakasarak es az alberlet arai mostanaban, es eleg nehez megfelelot talalni. Arrol a hawaii magyar egyesuletrol vagy mirol meg nem hallottam, szerintem azok az 56 ban kimenekultek lehetnek, eleg nehez a tarsasagukba bekerulni. Vannak itt magyar lanyok, akikkel rendszeresen osszejarok, majd elviszlek egy talira, ahol ismerkedhecc, es talan sikerul valamit osszehoznod. Eleg sok magyar van itt amugy, szerintem az egyetemen is eleg sokba fogsz belefutni. Megnezem neked majd az ujsagot, mennyibe kerul egy egyszobas kis lakast kivenni, de inkabb egy kicsit kintebb waikikitol, mert itt most nagyon huzosak. De mondom, szerintem kerj egyetemi lakast ha par nap utan lemondod akkor is, mert onnan mar el tudsz rugaszkodni. Asszem a masodik szemeszterben meg mar hvatalosan is vallalhatsz munkat, es akkor meg tudod keresni majd az arat :) A pasim is igy csinalta.
Előzmény: BEtty (26)
BEtty Creative Commons License 2004.06.03 0 0 26

Koszi Peske, hogy valaszoltal !

A kedvezo ar, azt jelenti,hogy az adodo lehetosegek kozul a legjobb. En minden megoldasra nyitott vagyok. Amikor voltam masfel evig Amerikaban a foiskolatol, akkor kaptunk szallast az elso honapra, aztan a velem egyidobe erkezo diakokkal abban az elso honapban korulneztunk ott a helyszinen es egyutt bereltunk lakast. Mostani utam teljesen egyenileg megy. Az egyetemi szallashelyek szinte szallodai szobaarakon mennek es tavaly egy masik magyar lany kiment(de o csaladi okok miatt visszajott), o ilyen helyet foglalt es nem volt vele megelegedve.

A neten megtalaltam a Hawaii-i magyarok szervezetet, nem tudom, hogy tudnanak, vagy akarnanak e segiteni.Persze, nem tudok roluk semmit.
Szoval, most probalom felmerni a lehetosegeket, de ez innen nehezkes.

Barmilyen infot koszonok Peske !

PESKE Creative Commons License 2004.06.01 0 0 25
Ja bocsi, most latom, hogy szeptember.
A ferjem alberletben lakott azt tudom, ha gondolod majd megkerdezem tole, hogy hol.
Es mit jelent neked az olcso? Alberletre gondoltal?
PESKE Creative Commons License 2004.06.01 0 0 24
Szija :)

A ferjem is ott tanult. :)
Mikor jossz?

Előzmény: BEtty (23)
BEtty Creative Commons License 2004.06.01 0 0 23
Hello !

Orulok, hogy ratalaltam erre a forumra, mert en is Hawaii-ra keszulok es jol jonne nehany jotanacs. A Hawaii Pacific University-re mennek szeptemberben es valami olcsobb lakasmegoldast keresek Honoluluban. Hazimunkat is szivesen megcsinalom vagy vigyazok a gyerekre, ha ezzel olcsobb helyet talalnek.
Minden otletert halas lennek!

Előzmény: PESKE (22)
PESKE Creative Commons License 2004.05.12 0 0 22
Hu szija :)
Vegre valaki :)

En is orulok, hogy megtalaltam, mert szivesen dumcsizom hawaiirol :)
A kerdeseket meg nem banom. Bar elegge tudatlan vagyok sok teren hawaiial kapcsolatban szerintem.
Tavaly marciusban koltoztem ki, mar tobb mint egy eve elek itt. Persze karacsonykor mindig hazalatogatunk :)
A ferjem is magyar, itt jart egyetemre, aztan itt helyezkedett el.
Waikikiben lakunk, par lepesre a parttol :)

Errol a szervezetrol en is hallottam, de nem igazan csoppentem bele. Az igazat megvallva, nem is nagyon szeretnek, mert nem azert vagyok itt, hogy magyarokkal legyek.
Van valami 56 os kimenekult tarsasag itt, akikhez igen nehez bekerulni, de meg lehet oket talalni minden szombaton a kapiolani parkban sutogetnek allitolag :)
En egy magyar lany tarsasagba kerultem be. Hat mit mondjak, jobb szeretek egyedul lenni :) Bar van egy lany akit csipek, ugyhogy vele tartom a kapcsolatot, itt lakik ket hazzal arrebb :)
De lehet talalni magyarokat, eleg sok van a szigeten.

Akiket mondtal azokat nem ismerem sajna.

Az osszetartas meg hogyismondjam. En osszetartok azzal akit kedvelek :) De ha segitsegre van szukseged mindig talalsz valakit, szal azzal nincs baj szerintem. Eleg nagy a kolonia. En nem vagyok nagy tarsasagi ember, nem birom a jopofis osszeroffeneseket, meg megvannak otthon a barataim :) En ilyen vagyok. De neha jol sul el egy egy tali.

En nem dolgozom, mert nincs a pasimnak zold kartyaja, es nem is akarunk, mert tervezzuk, hogy 3 ev mulva hazakoltozunk. Ugyhogy ellebucolok napkozben. Na meg lakasfelujitas kozepen vagyunk :) Nem unatkozunk.

A tobbi szigetet nem lattam meg, de mindennek eljon majd az ideje. Majd ha jon ki a hugom esetleg vagy a szuleim, akkor egyutt. Bar elegge elkeseritenek a repulojegy arak mostanaban.

Amugy szerintem is szep hawaii, bar nagyon kritikus szemmel nezve, azert vannak sokkal szebb helyek is a vilagban. Palmafa es ocean sok helyen van.
De ettol fuggetlenul szeretem, mert szep, jo a levego, par lepes a strand, es jo a hangulata.

Ket baj van vele...
Az egyik, hogy nagyon messze van magyarorszagtol.
A masik, hogy amerikahoz tartozik....
Az utobbi a borzasztobb :)

Előzmény: Bandos (21)
Bandos Creative Commons License 2004.05.12 0 0 21
Szia Peske!

Örülök, hogy megtaláltad ezt a fórumot. Klassz lehet ott élni. Ha nem bánod, lenne néhány kérdésem. Mióta vagy kinn? A férjed magyar vagy amerikai? Honolulu melyik részén laktok? DOlgozol is ott kint?

Amikor előszőr voltam Hawaii-on (6 éve), akkor úgy hallottam, hogy a Hawaii-on élő magyaroknak van valamilyen szövetsége (szervezete?). Ez tényleg létezik? Bernard Feketét ismered? Ő állítólag központi figura az ottani magyarok között, és Ő a vezetője a Hawaii Connection utazási irodának is.

És Kopeczky Gyurit ismered? Három éve neki is volt kint egy egy utazási irodája, Ő szervezte a 3 évvel ezelőtti hawaii utunkat. Azóta viszont nem tudok róla semmit, a régi web lapja már nem üzemel, és a régi e-mail címén sem elérhető.
Mennyire tartanak össze az ott élő magyarok?
Szerinted melyik a legszebb hawaii sziget?

Bocs a sok kérdésért, de nekem nagyon tetszett Hawaii, szerintem a föld egyik legszebb helye, és engem szinte minden információ érdekel Hawaii-ról.

Bandos

Előzmény: PESKE (19)
PESKE Creative Commons License 2004.05.11 0 0 20
Na mire megtalalom a topicot eltunik mindenki innen? :(
PESKE Creative Commons License 2004.05.07 0 0 19
Sziasztok!

Orulok, hogy van egy ilyen topic :)
En itt elek hawaiion a ferjemmel. Honoluluban.
Gyonyoruuu :)))
Remelem sokan eljuttok ide.

pesi :)

tkacsa Creative Commons License 2004.04.23 0 0 18
Na a kep nem ment at,de itt megtalalod...

http://spongehawaii.tripod.com/adm/interstitial/remote.jpg

Itt pedig,VIRTUALIS fenykepeket lehet nezegetni az eszaki partrol....,a kepre kattintva,korbe-korbe lehet forgatni a kamerat...:)

http://www.vthawaii.com/northshore/northshore.html

Előzmény: tkacsa (17)
tkacsa Creative Commons License 2004.04.23 0 0 17
Meg itt vagyok Oahu-szigeten...,de fingomsincs arrol,hogy smint alakulnak a dolgok?:)

Nem is nagyon zavartatom magam,szepen nyugiban "EL VAGYOK".....:))))

http://spongehawaii.tripod.com/hawaii/

Előzmény: Bandos (16)
Bandos Creative Commons License 2004.04.22 0 0 16
Szia tkacsa!
Már azt hittem, kihalt ez a fórum.
Nem tudod ki ez a magyar fickó, akiről ír ez a honlap, és hogy került oda?
Ti mikor voltatok Hawaii-n? Átmentetek más szigetre is, vagy csak Oahu-n voltatok?
Megnéztem a kép.tár.hu-n a fényképeket is, nagyon klasszak! Egy csomó hely ismerős volt, mert mi is jártunk ott. Hanauma Bay, Manoa vízesés, Diamon Head, stb. Jó lenne még egyszer visszamenni, csak baromira messze van....
Bandos
Előzmény: tkacsa (15)
tkacsa Creative Commons License 2004.04.21 0 0 15
Plussz egy magyar....Oahu sziget eszaki-partjan

http://www.driveguidemagazines.com/oahu_northtips.html

"....The statue near Rocky Point is Maui Pohaku Loa, the demigod, coming from the Earth Mother and pushing the Earth up as it comes from the spirit world, Po. This explains the huge rock that sits upon the statue’s head. The sculptor is a Hungarian, Peter Wolf Toth, who has carvings of the natives of each land throughout America..."

Bandos Creative Commons License 2003.11.24 0 0 14
Sziasztok!
Nemrég fejeztem be James Jones "Most és mindörökké" című háborús könyvét. Biztos tudjátok, ez a történet játszódik Hawaii-on, 1940-41-ben, a Pearl Harbor-i japán támadás előtti időszakban, de leírja a támadást, majd az azt követő heteket is. Egyszer már 15 évvel ezelőtt olvastam a könyvet, akkor is nagy élmény volt, és most is. Filmen is láttam, két különböző verziója is volt, az egyik egy kétórás mozifilm, a másik egy négyrészes tévéfilm.
Ami most megdöbbentett, a könyv szerint a Hanauma Bay abban az időszakban katonai bázis volt, ott is állomásoztak csapatok, lőállások voltak, stb. Nekünk a Hanauma Bay volt a kedvenc helyünk, szerintem csodálatos a környezet, kristálytiszta a víz, nagyon szépek a halak, stb. Amikor előszőr jártam Hawaii-on, átmentünk az öböl lezárt részébe is, és bár tilos volt oda a bemenet, de mi mégis tettünk ott egy gyalogtúrát, felejthetetlen élmény volt.
Nem tudom elképzelni ezt a csodálatos helyet, mint egy katonai bázist. Járt ott valaki közületek?
Bandos
Bandos Creative Commons License 2003.11.20 0 0 13
Szia Kriszta101!
Tényleg zseniális volt a szamoai show (is), de arra már nem emlékezem, hogy említették volna, hogy a tőrzsfönök is szerepel. Nekünk különösen tetszett a tongai dobosok bemutatója, fantasztikus volt az összhatás. Egy nagy darab, 2 méteres, legalább 120 kilós fickó volt a "vezérdobos", hihetetlen kinézete volt.
Ez még 2001 nyarán történt, akkor 19 napot töltöttünk hawaii-on, de azóta sajnos nem jártunk ott. Én előtte 1998-ban is jártam Hawaii-on, de akkor csak egy hetet, bár az roppant mozgalmas volt.
Bandos
Előzmény: kriszta101 (12)
kriszta101 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 12
A polinéz kultúrközpontban még mindig a szamoai törzsfőnök csinálja a show-t? Zseniális volt, egy része még videón is meg van örökítve.
Előzmény: Bandos (11)
Bandos Creative Commons License 2003.11.19 0 0 11
Halihó!
Jár erre valaki? Most találtam erre a topic-ra, de látom, hogy eléggé elhanyagolt.
Pedig hawaii megér egy-két misét....
Hanauma Bay, Diamond Head, Waimea Walley, Polinese Culture Center, Hilo, Hawaii Volcano, Akaka Falls, Rainbow Falls, Maui, Haleakala, Lahaina, mond valakinek valamit?

Az egyik legfantasztikusabb élményünk az volt, amikor a Big Island-en egy kb. 1,5 órás, megdermedt láván történő gyalogtúra során kb. 200 méterre megközelítettük azt a helyet, ahol a hömpölygő, forró láva beleömlik az óceánba. Felemelő, és félelmetes érzés volt, soha nem fogom elfelejteni.

Bandos

Ajtófélfa Creative Commons License 2001.05.24 0 0 10
Na.

Nem tudom, miért undorodik mindenki annyira Oahutól, a legtöbben azt írjátok, hogy nem is voltatok, csak gyorsan átmentetek a többi szigetre. Nos, hát én ott voltam, és egyáltalán nem szomorkodtam végig az időt, hogy micsoda szar helyre jöttem. OK, a Waikiki Beach tele van turistával, de hát legyünk már néha turisták is, ne mindig csak turista-fikázók. Viszont kétszer is körbejártuk a szigetet, és ha kicsit eltávolodunk Honolulutól, teljesen más tájakon járunk. Ananászültetvények, gyönyörű strandok ahol alig van 1-2 ember, lepukkant diner-ök (egy ilyenben volt is szerencsém megfordulni), fél órás dzsungeltúra után vízesés és kis tó, teljesen insider szörfös hely ahol kite-surferek nyomulnak, a Magnumból ismert ház, stb. Na ezért érdemes szerintem Oahun is szétnézni.

Michael Ellis Creative Commons License 2001.04.06 0 0 9
Végigsétált már valamelyikőtök a Haleakala NP Kaupo Trail-jén, ami föntről meredeken fut le az óceán partra szinte egyenesen? És a park kempingjei? Főleg Paliku és Holua érdekelne.

Hi, ME

tosh Creative Commons License 2001.04.06 0 0 8
snorkeling: mi voltunk egy 1 napos "delfintúrán" egy tengeri biológus csapattal (majd megnézem a nevüket, mert a többség "csak" a túristákra áll rá), és annak során a Lanai mellé vittek el minket, ahol volt alkalmunk egy 2 órát snorkelezni is. tök sokféle színes hal (ott tanultam meg az egyik kis sárga csőrös hal hawaii nevét is: 'lau wili wili nuku nuku oi oi'), színes növényhegyek, tök tiszta víz (a víz 4-5 m-es "alját" a hajóból gond nélkül lehetett látni). az egyik biológussal egy kicsit elúszva a hajótól még egy delfin! is odajött pusziszkodni. óriási volt. [a delfinek is voltak vagy negyvenen, kicsik/nagyok, 3 faj az egy nap alatt].

aztán Kona alatt is snorkeleztünk egy strand mellett, ott persze jóval zavarosabb volt a víz (part) és ott voltak teknőcök is a halak mellé. de gondolom bárhol megáll ott az ember a parton, az ilyen.

állítólag a csúcs a Molokaira (a kis krátercsúcs)vivő snorkelhajózás, rengeteg társaság csinálja. sajna nekünk az már időben nem fért bele. [arra most nem emlékszem, hogy Molokai melyik szigethez van közel, mert azért az nem mindegy].

a Big Island-on egyébként pont azért jó, mert rengeteg ilyen fél-egynapos program van, amire hajókkal visznek, februárban még bálnászás is. és mivel a többinél jóval nagyobb sziget, ezért tényleg kevésbé zsúfoltabb is. de amúgy azt hiszem, ez a legkevésbé látogatottabb is. ezért mi is itt voltunk a legtöbb ideig. csak kocsit kell bérelni, és tök jó eldugott helyekre eljuthatsz (legalábbis öt éve még ez volt a helyzet).

és ami ott a legjobb, az - ahogy kriszta101 mondta - tényleg a Volcanoes National Park, mi ott egy teljes napot voltunk. lementünk a Kilauea Calderaba (3-4 órás túra), meg be a Lava Tube-ba (ez tényleg egy lávafolyás után megmaradt 3-400?m-es lávacsőbarlang, ki van belül világítva, mindkét vége szabad, át lehet rajta menni), meg leautóztunk az út végéig az óceánhoz, hogy lássuk 1 km-ről a lávabefolyást és óceángőzt és naplementekor a vöröslést [közel nem szabad és nem is érdemes menni, mert amit a gőz visz, az kis kén-szilikon-stb. szilánkok, és tönkrevágják seperc alatt az ember tüdejét].

Előzmény: cere (7)
cere Creative Commons License 2001.03.30 0 0 7
Kosz az infokat.

Nalunk Oahu rogton kiesett.
Kauai szerintem is szep fentrol, de mivel parszor voltam a Grand Canyonnal, meg tobb hetet toltottem Arizonaban, Utahban, azt hiszem olyan sok ujat nem latnek.

Maradt Maui es a Big Island. Mivel az utobbi kevesbe zsufolt allitolag, igy maradtunk ennel, bar allitolag a vulkanok most csendesek. Majd meglatom.

Egyebkent snorkelinges tapasztalattal tudtok szolgalni (erdekes helyek...). Esetleg bereltetek see-kayak-ot?

Cere

tosh Creative Commons License 2001.03.29 0 0 6
Haleakala... hmm... első és uccsó halálközeli élményem. Anno írtam róla a 2000-es topikban valahol 11000 körül, de mivel az a topik most 90k-nál tart, inkább ne keressétek :-)

Szóval annak rendje és módja szerint korán (4-kor) kellett kelni, hogy a napkeltére felérjünk a Haleakalára. az legtöbbször lutri, hogy felérve a csúcsra (kb. 3000m) köd vagy tiszta kép vár. de _A_ napfelkeltét meg kell nézni. Na minket első alkalommal iszonyatos köd fogadott. Voltunk vagy százan túristák, vidám hangulat, mindenki a többieken röhögött, hogy ezért kelt fel ilyen korán, hogy ne lásson semmit. Ráadásul rohadt hideg volt.

Aztán amikor feljött a nap (láttuk, mert világos lett a köd), akkor már nem volt értelme ottmaradni. Megindultunk lefelé. Én szórakoztam a kocsival, ami az egyik tűkanyarban kb. 30-40km/ó-s sebességnél megpördült, és a nyálkás-ködös-csúszós-jeges úton elkezdett szépen csúszni a szakadék felé, vitte a kipörgés meg a csúszás lendülete. Nincs semmi védőkorlát, semmit nem lehetett és nem is tudtam tenni. Szerencsére egy olyan 50-60 centire a szélétől megállt a kocsi. Közben meg voltam róla győződve, hogy itt annyi.

Másnap aztán teljes mélységében láttam a helyet, olyan 40-60m-re saccoltam. De legalább gyönyörű helyen végeztem volna.

A holdbáli tájat-színeket is aláírom, csodás. Még a sima 100-as filmünk is vissza tudta adni azokat a színeket. [Poén, de pont tegnapelőtt néztem meg az albumokat, ezért ilyenek "elevenek" az emlékeim.]

Szegény cere, lassan át kell írnia az útitervét :-)

Előzmény: kriszta101 (5)
kriszta101 Creative Commons License 2001.03.29 0 0 5
Oahu-tól én sem voltam elájulva. Azonkívűl még Maui-n jártam, de a Big Island volt a legnagyobb élmény.
Maui-n azért nem rossz a Haleakala vulkán... Eszméletlen holdbéli táj, hihetetlen színekkel.
És azok a naplementék... mint a leggiccsesebb képeslapokon...
Előzmény: tosh (3)
tosh Creative Commons License 2001.03.29 0 0 4
a képek URL-esen, másoljátok be a címsorba (pedig bíztam a yahoo-ban, de a picture gallery szervere gondolom titeket sem enged be):

Na Pali coast: http://gallery.yimg.com/c/256wm/11462245.jpg

Kauai "Grand Canyon": http://gallery.yimg.com/c/256wm/10290277.jpg

Hana-út részlete felülről: http://gallery.yimg.com/c/256wm/11438251.jpg

Seven sacred pools Hana út végén: http://gallery.yimg.com/c/256wm/10988321.jpg

tosh Creative Commons License 2001.03.29 0 0 3
3 szigeten voltam, Big Island, Kauai és Maui, 12 napig összesen. szerintem így érdemes, ha már eljut oda az ember. Oahu egy nagy turistavesztő-amerikainyaralásos-mcdonaldsos-shoppingmallos nagy semminek tűnt, így ott csak átszálltam a többi szigetre vivő gépre... Pearl Harbour nem érdekelt. Lanai és Molokai pedig kis szigetecskék.

Mindháromnak általam látott szigetnek van fantasztikusan fasza része (már a sima hawaii-állapotokon felül, vagyis hogy a ny-dny-i rész relatíve száraz, homokos, sokszor lávásfekete, a k-ék-i rész pedig esős, csodazöld, csupavízeséses).

Csak hogy essen szó a Big Island-en kívüli részről is: Kauai-on például többek között szerintem óóóriási túrázni egy félnaposat-naposat a Na Pali coast-on és körbeautózni a "hawaii Grand Canyon"-t (amire azt mondják, hogy ha életedben 1x ülsz helikopteren, azt itt tedd meg [hát meg is volt]). Mauin pedig felejthetetlen volt a 4 órás 50?km-es többszáz-kanyaros rengeteg hidas "Hana-út", aminek a végén egy 7 medence-tálcás tengerbe ömlő folyó van(aminek az egyik természetes 3 méteres "csúszdáján" óriási élmény lemenni), no meg egy bambuszerdő, aminek a vágott ösvényén átmenni még délutáni verőfényben is egy az egyben éjféli sikátoros élmény.

Van még Big Island-ról is elsőrangú élmény, de a Kilauea Caldera-ról kriszta101 már nagyjából írt.

kriszta101 Creative Commons License 2001.03.29 0 0 2
Szia Cere!
'98 decemberében jártam arrafelé. Az egyik vulkán működött (ez már szinte állandó...), a Kilauea, szépen lassan folydogál a láva, de ezt a szárazföldről annyira nem érzékeled, mert nem mehetsz a közelébe. Csak annyit látsz, hogy ahol a láva az óceánba ömlik, nagy gőz van. Viszont vannak helikopteres túrák, ők viszont a láva felett is repülnek, úgyhogy érdemes... nekem sajnos erre nem volt lehetőségem. Van egy út, aminek egyszer csak vége szakad, átfolyt rajta a láva, és megszilárdult.
Jelenleg csak ez az egy vulkán működik. Viszont érdemes elmenni a Volcanoes National Park-ba, van egy hatalmas kráter, és néhol kénes gőzök törnek fel.
Mikor mész?
Előzmény: cere (1)
cere Creative Commons License 2001.03.29 0 0 1
Szia Kriszta!

Te mikor jártál arrafele? A vulkánok müködtek?
Engem azok is nagyon érdekelnek.

Előzmény: kriszta101 (0)
kriszta101 Creative Commons License 2001.03.28 0 0 0
A legjobbat választottad! Csodálatos a sziget, és az egyáltalán nem igaz, hogy ott nem lehet mást csinálni, csak dögleni a parton. Fantasztikus helyeket találsz a Big Island-en, érdemes körbejárni. Fantasztikus vízesések, őserdők, orchideaültetvény, vulkánok, fekete homokos tengerpart (néhány teknőssel:-), és van egy olyan része is, ami tiszta Svájc, bocikkal. Itt még cowboyokat is láthatsz.
Van egy kisváros, Pahoa, ami olyan, mintha megrekedt volna a hippi időkben, réveteg tekintetek, furcsa hangulat...
Ja és itt termesztik a világ legjobb kávéját is, a Kona Coffee-t.
Előzmény: cere (-)
cere Creative Commons License 2001.03.27 0 0 topiknyitó
Kérdésem az lenne, járt-e már valaki arrafele, elsösorban a Big Island-i tapasztalatok/tanácsok érdekelnének.

Cere

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!