Jó kis Decathlonos itatós zsáknak annyi? Hú de nem volt jó nekem a Bükkben a tatyó. Liffegett, fájt a derekam tőle. Akartam is kérdezni, hogy neked hogy vált be.
Sziasztok, mostanában nem volt időm olvasni, ezért bocs, ha volt.
Augusztus 20.-án kerékpáros versenyt/túrát szerveznek a dunaharaszti zsiráfok. Sajnos a honlapjuk elég gyéren frissül, de a program megegyezik a 2004-essel. Azt idemásolom:
"Kerékpáros teljesítménytúra
Több táv, egy útvonal
2004-08-17 Arany-Média
Augusztus 22-én, vasárnap három távon is kerékpáros túrát szervez a Giraffe Kerékpár Club Sport Egyesület.
A dunaharaszti Piactér-rendezvényközpontból délelőtt 11 órakor induló bringás túrára a szervezők mindenkit várnak, aki akár egyedül, akár párban, akár családostul vágna neki a távoknak. A jó idő remélhető, a jó társaság szinte garantált.
én most kezdenék el kicsit komolyabban bringázni, még kezdő vagyok.ki is néztem egy bicajt (amit a "Bicajvasarlas - Hogy ne nezzenek lamanak" topikban ajánlottak).csak az a baj, hogy túlságosan nem értek még a bicajokhoz..viszont 40 ezer forintom van összesen most, és nem szeretném elveszteni a pénzem. (pont 40be kerül amit ajánlottak)
emiatt kérnék segítséget. megoldható esetleg, hogy valaki eljön velem és megnézi a bringát? a bringa pesten van, én érden lakom, és autóval mennénk.
Főleg az ár... :-( most néztem, hogy amelyik elég bika ahhoz, hogy kiszolgálja a Luxeon-okat, potom 18-30 dollár körül már elérhető is... :-O
Egyszerűbb a LED-nek megfelelő vagy annál minimálisan nagyobb feszültségű akkut tenni elé. Igaz, hogy hamarabb halványodik el, de lehet kisebb akkuval is üzemeltetni (az áramgenerátorok FET-je általában 3,7 V felett kapcsolgat hatékonyan).
Na, valami ilyesmit akartam kihozni én is belőle... :-) az értelme ez: kapacitást növelni párhuzamos bekötéssel lehet.
(csak ugye itthon több ceruza-akkum hever az asztalon, és egyszerre vagy 6-7-tel kísérleteztem, nem 4-gyel, bele se gondoltam, hogy lehetne a 4.-et rákötni a 3 másikra. Így jár az ember, ha gyorsabban gépel, mint gondolkodik, azt is a munkahelyén munka helyett :-) )
Jaja. 3 cellánál viszont hátrány lehet, hogy kis merülésnél már halványodik a led. 4 celláról egy kapcsolóüzemő driver IC-vel növekszik az üzemidő. (Meg a súly, meg az ár :-)
De ha csak a harmadikkal kötöd párhuzamosan a 4. akksit, az se jó, mert az első kettő már rég túlmerül és károsodik, amikor a két párhuzamosan kötött még virgoncan adja a naftát.
Tényleg van elég, ahhoz legalábbis, hogy jövőre már legyenek GPS-be tölthető tracklogok. De gyüjtő vagyok, a nálam lévő példányok be fognak kerülni a HBSE Gázló archivumába :)
Olcsóbb, de nehezebb. Egy ideig én is ólomakkuval járkáltam, de úgy találtam, hogy a gagyi kínai "zselés" ólomakkuk (nem zselés, csak felitatott elektrolitú, zárt, gázrekombinációs akku) nem bírják a folyamatos rázkódást (Budapest!) és egy idő után cellazárlatosak lesznek...
emiatt váltottam a NiMH akkukra, és nem bántam meg...
Tegnap tesztelgettem ismét, és nyilvánvalóvá vált, hogy 3 db cella (1.2 V) az ideális a Luxeon-meghajtásra, mert így nem kell előtétellenállás, és a 4. cellát párhuzamosan rájuk lehet kötni, így növelve a kapacitást. Magyarán ha van három db 3000 mAh-s akkunk és sorba kötjük őket, akkor lesz egy 3.6 V-os, 3000 mAh-s akkunk, de ha ezzel párhuzamosan bekötünk egy negyediket, az eredő kapacitás 4000 mAh lesz, 3.6 V fesz. mellett. Ez pl. baby vagy ceruzaelemeknél fontos, mert nem kell "feletetni" a fennmaradó feszültséget ellenállással, és nagyobb lesz az akku-pakk ereje is.
Bérmunkát vállalok, csak ezen a héten vagyok teljesen elhavazva... (Sziget, 24 órás szolgálat, burkolás, gyermekszállítás ide-oda stb.). Az árban megegyezünk, ez attól függ, hogy komplett új lámpát kell létrehozni vagy van valami "alap", amire építkezni lehet. A szerelési anyagok árát még bele se számoltam eddig... (ragasztó, hővezető paszta, forrasztóón stb.)
Solyminak van egy ilyen egyledes Cateye lámpája, kb. annyit tud, mint az én ötledes Cateye opticube-om. Mostanában kaptam viszont egy kis Petzl Tikka plus fejlámpát, ez négy kis leddel jóval bikább.
Legutóbbi teleholdon éppen nagy Smore üldözésben voltam, amikor egy montis társulatot értem utol. Mondta az egyik srác, milyen jó, hogy jöttem, lesz aki világít nekik. Te csak azt hiszed!- mondtam, leváltottam és tovább üthettem bottal, Smore nyomát.