Az Eletrolux EWT 1346 tipusú mosógépem dobfedelében levő dobfedél rugó elpattant.
Megnéztem az Elektrolux web oldalán a robbantott ábráját, amelyet itt mellékelek.
Ez az alkatrész kapható.
Kérdésem az lenne, kicserélhető ebben ez a rugó? Teljesen szét kell kapni a mosógépet a rugó cseréhez? Vagyis mennyire bonyolult ennek az elvégzése egy szakszerelő számára?
Az ábrán 24-es számmal van jelőlve a rugó. Azon a dobfedélrészen pattant el, ahol a kiodó kék gomb található.
Van egy probléma egy VA-561 NDK mosógéppel. Elindul, egyik irányba megy a motor, majd leáll (várakozó ciklus és irányváltás) majd amikor megindulna a dob a másik irányba, mintha "megakadna", kattan a relé, indítana, de a motor búg. Majd egy újabb kattanás, gondolom a hővédő bimetal blokkol. Utána újra állás, irányváltás, indul a motor, megy.
Az én Softtronic W435 Plus-om is tizenéves, az anyukám W842-ese meg már szerintem huszonéves!
Az én gépem napi szintem megy, amióta megvan (2014 június eleje) ~1200 órát szaporodott benne az üzemidő.
Az anyukám gépe csak kímélő üzemben van heti-két heti egy mosással, de szerintem vígan bírna ennél sokkal többet, normális vagy akár erőltetett iramot is! Magam javítottam és állíthatom, hogy kitűnő állapotban van!
"Már csak a feltűnően "segítőkész" áruházi eladók mernek ajánlgatni."
Félre ne értsük egymást: nekem nem tisztem ajánlgatni a saját életvitelemnek megfelelő gépeket. Miért beszélnélek rá egy akármilyen (új/ használt, drága/ olcsóbb) gépre... nem kapok ezért semmit. (erkölcsileg sem; azt hiszem, egykézen meg tudom számolni a pozitív visszajelzést. Ha belefut egy hulladékba, akkor bezzeg azonnal jön a "bezzeg te ajánlottad")
És ha már eladók: igen azoknak az a dolguk, ahogy a nevük is tartalmazza: eladni. Nem feltétlenül a legjobbat/ legdrágábbat, hanem :1. Azt, amit besaccol, hogy vevő legyél, és 2. Azt, amelyiken a legnagyobb a haszonkulcs, vagy nagy a raktárkészlet.
Egyszerűsítve: ha megértésre, és rábeszélésre vágysz, akkor eladók. Ha a (sokszor fájó) igazságra, akkor olvasgass a fórumon.
A felültöltényes Miele gyakorlatilag ugyanaz, mint az elöltöltős, 90 fokkal elfordítva, és a töltés a tetején van. Nem követi a mai kétoldalon csapágyazott okosságot: ugyanúgy egyoldalt duplacsapágyas, mint az elöltöltős változat...
Octizenkilenc jól emlékszik, egy Miele Novotronic 377 dolgozik jópár éve. A mostani új gép régen a qkában lesz (pardon: Nemzeti Újrahasznosító Állomáson), ez még dolgozni fog.
A V-Zug inkább kiváncsiság, mint álom - nem egyszerű dolog nálunk a mosógépcsere, a Főnöknek vagy fél évet kell tesztelni párhuzamosan a gépeket, mire eldönti, hogy melyik marad... :-))
A szárítóm a változatosság kedvéért szintén Miele, és az sem eladó.
Néztem Miele gépeket is. De továbbra is csak nézhetem, mert még egy jó ideig biztosan nem telik rá - ott a legolcsóbb felültöltős is kétszer annyi, mint amennyit most rá tudtunk volna szánni. De jók egyáltalán a felültöltőseik? Egy szárítógép pedig lehet örök álom marad ha abból is csak a horror árkategória a megbízható.
...szerintem az üstszájgumik minősége, legalább is típuson belül nem szór ekkorát... ez tipikus példája annak, hogy az AEG gépeket is utolérte a fillérb@szás!
(persze a korrektség kedvéért előfordulhat, hogy a gumi volt anyag vagy gyártási selejt, de szerintem nem)
Szerintem sajnos a 10-20 évvel ezelőtti tartós, jó termékeket gyártó márkák (Fagor, Siemens, Bosch, Whirlpool, AEG, stb...) mára már csak egy kicsit jobbak a legolcsóbbaktól. Hiába, az árverseny megtette a magáét...
Tinikorú?:) Hát ez erősen gyártó és gyártási idő függvénye. Teljesen megértem hogy nem írod le hogy milyen gép - én sem tenném. Mindennel ez van. Már csak a feltűnően "segítőkész" áruházi eladók mernek ajánlgatni.
Nekem speciel egy tinikorú gépem van, és az is marad. De ami biztos: a kép, amit betettél, vidáman megnyerheti a tizenéves agyonhasznált gépek szépségversenyét. Teljesen mindegy, hogy mivel mosol, - ha az a mosnivaló nem bontott tégla - akkor egy párnapos gép ÍGY NEM NÉZHET KI. Itt valaki valamit nagyon elcseszett, és az nem a felhasználó.
:)) De melyik a nem hulladék? Milyen mosógépe van a mosógépszerelőnek? Én nem is gondolkodok 10-20 éves használatban, csak a vásárolt garancia végéig kibírja valahogy. De az erős túlzás, hogy javítással kezdjük, még ha az "ingyen" is van.
Még DM saját termékű mosószerrel próbáltuk. A furcsa az a bizonyos szúrós, égett szag (na meg ahogy írták: miért nem a gumi egész felületén történt meg a feltételezett reakció?).
Hát igen, mi is erre gondoltunk. Persze az üstszájgumi cseréje után egy mosószer nélküli 95°C-os mosásnál hamar kiderülne az igazság, de ez a csere az átvétel utáni 15. napon fog megtörténni, vagyis éppen kicsúszunk az elállási jog 14 napos határidejéből. Magyarul ha ki is derül, hogy mégsem a mosószer okozta, akkor sem járunk túl jól: valószínűleg szervizbe viszik a gépet, szóval költöttünk tízezreket egy új mosógépre, amit máris bütykölni kell, ráadásul mosni sem tudunk.