Ha sátrat viszel, akkor érdemesebb 2 részest, hogy a csomagtartó tetejére tudd tenni a sátradat, mert sztem rosszabb, ha a cucc tetejére kell gumipókozni.
Az ebike-n van akciósan egy pár gumi, ami jobb, mint amit eddig kinéztem (eddig a continental contakt 622-28-ast néztem, de ez a continental contakt reflex 622-32-est nézem, ami egy ezressel olcsóbb, mint a másik (pedig amúgy több mint 2-vel drágább!).
És megéri-e azt venni a hatásfokcsökkenés ellenében (nagyobb gördületi ellenállás), viszont kisebb felüthetőségért.
Szia Gábor4 Nem tudom mikor jártál Erdélyben utoljára, de "civilizált" túrázásra teljesen alkalmas. Én utoljára a következő utat jártam: Tusnád-Lázárfalva-Szent Anna tó-Kézdivásárhely-Esztelnek-Gelence-Kovászna-Komandó-Zágon-Réty-Sepsiszentgyörgy- Középajta- Barőt-Székelyudvarhely-Székelyderzs-Székelyudvarhely-Csíkszereda-Tusnád. Vittem sátrat magammal, de egyszer sem volt szükség rá. Még a legkisebb falvakban is lehet megfelelő szobát kapni és olcsón. Bringabolt minden városban van. Én a pyxist az udvarhelyi magellán boltból vett alkatrészekkel javítottam. A boltok árukinálata is olyan mint itt nálunk. Az utak elég változatos minőségűek, de egyre több a "sima" szakasz, még a falvak között is.
Rendben, mikor holnap reggel 07.35-kor megérkeztek Gödöllőre, lessetek ki, és ha egy bajszos bringás fickót láttok, hadonásszatok. Mivel gyorsvonat, valószínűleg nem lesz rajta bringaszállító...
A cikkek a túráikról megvan nekem egyik-másik bringás újságban.
Engem mondjuk a távoli civilizáció (csótánymentes szállás), iható víz, bringabolt - ha kell - vagy kajavételi lehetőség) hiányozna, inkább tekernék végig USÁn kerezstbe, bár a hosszú síkat kihagynám.
Vonzana még Dél Amerika civilizált része, na de amúgy Európában még annyi látnivaló van, hogy csak na....
Ahogy fejlődik Kína, lehet h egyes részeire már bátran lehet menni. Bár TIbet az más.
ők olyan helyeken tekertek, mint India, Pakisztán, Kína, Tibet, Irán, Örményország, Grúzia, Törökország, Üzbegisztán, Tadzsikisztán, Kirgizisztán, Vietnam
kértem tőlük videót saját felhasználásra, egyelőre lassan halad a dolog, de megígérték, szóval bizakodom
saját képeimen nem nagyon találok illusztrációt, majd videóról kivágok
érdekes módon klasszikus kátyú kevesebb volt (azért volt elég), inkább folt hátán folt utak, ami szörnyen ráz. Van, hogy nem is látszik igazán, hogy mi ráz, csak azt érzed, mintha egy rázógépen ülnél, ami 50 centinként megdob kicsit. Szóval kerülgetni igazából nem nagyon kellett mély gödröket (talán csak Gyergyón belül), a foltokat meg nem nagyon érdemes, mert úgyis ott egy másik.
Gurulni lehet a lejtőn, csak erősen kapaszkodni kell (inkább, mint szemmel pásztázni, de azért azt se hanyagoljuk), mert azért meg tud úgy dobni a foltok közötti fél-egy centis szintkülönbség, hogy zúgva elszállj.
De a Bucsin-tetőről Gyergyóba (12xx-ről 8xx-re) és a Tolvajos-hágóról Székelyudvarhelyre (9xx-ről 4xx-re) hibátlan utak vannak, utóbbi egy ideig fennsíkon halad, de a vége iszonyat nagy zúzda lefelé.
Az utca embere, pláne a szántóvető paraszt altalában mindenhol korrekt, kedves ember, itt is, érdeklődik honnan-merre, sok szerencsét kíván. A székelyekkel nyilván mélyebb beszélgetés során sincs probléma, egy felületes beszélgetés a románokkal is oké, de gondolom könnyen késhegyre menne egy vita a dákó-román elméletről vagy Mátyás király nemzeti hovatartozásáról, ezt nem érdemes feszegetni.
metrikus mm-ben adja meg az egy fordulatra eső menetemenledést a csavarnál, a colos pedig értelemszerűen colban, mivel két különböző mértékegységről van szó, nem kompatibilisek egymássa,, tehát colos anyába colos csavar megy csak bele.
Viszont nem kell x ezres állványt szétszedni colos csavarért, itt van ez:
nincs ötszáz forint sem, így nem veszteség szétszedni, felhasználni, és máris van colos csvarod!
Fel akarom tenni majd valahova, de addig még 1-2 dolgot ki szeretnék rajta javítani (főlega hangok terén). Ha fel tudom tölteni, akkor a saját honlapomra is kirakom, és onnan letölthető lesz (ennek utánajárok, hogy ez mennyire bonyolult).
Kitenném a kerékpártúra.lap.hu-ra, ha lenne egy állandó helye valahol... Csak hogy motivációt nyújtson minnél több embernek. Kerékpártúrázóknak, és még nem kerékpártúrázóknak. ;)
Akkor ez az 1/4 collos csavar ami nem metrikus (mit jelent?, tudom, sajna nem sok gyakorlati-műszaki képzést kaptam még, hiába érdekelne :-( ), ez az, amire rátekerhető a fényképező?
Mápedig kikérem magamnak, a napellenző elbírja a fényképezőt! Tessék kipróbálni! ;-)