Talájkoztam vele nemrég Ki sírt ás pusztán. Mocorgást halluttam a bokorból. Először megilyedtem, hogy őzek, aztán megkönnyebültem, hogy csak egy 100, 5 kilós medve. Garmin Gps volt a kezében, barna vastag overált viselt és érdeklődött merre van a Nagy Málna gerinc.
Köszönjük mindazok részvételét, akik vasárnap a Buda határán túrát választották. A nagy meleg ellenére - és az új rövid távnak köszönhetően - a korábbiaknál magasabb volt a résztvevők száma és alacsonyabb az átlagéletkor. Remélem a gyerekeknek (is) elég nagy volt a kihívás, melynek során a határkövekkel való ismerkedés mellett szerezhették meg a Budapest Kupa pecsétet.
Talált tárgy: A Róka-hegyi kőbánya bejárata melletti nyomós kútnál egy (olvasó) szemüveget találtunk, tulajdonosát kérem hívjon az igazolófüzetben megadott telefonszámon.
Végül köszönöm mindenkinek a segítségét, munkáját, aki a túra előkészítésében és lebonyolításában részt vett.
A Mányoki 30-on indulva szeretném megköszönni a gps track feltöltését a honlapra, engem s 2-3 túratársat jó irányba terelt pár alkalommal. Egyébként tetszett a túra, pozitív volt a kedves hozzáállás a pontőrök részéről, bár a VILATI üdülőhöz hamarabb értünk, mint ők, de mire megreggeliztünk, pont nyitottak, így még sütiből is jutott a kapaszkodó elött. :)
Nekünk elég nagy szerencsénk volt (a Mányoki 30-on indultunk), mert a "problémás" részeknél mindig találkoztunk egy sporttárssal, akivel közösen megfejtettük a talányt, de mivel volt nálunk térkép, így nem tévelyedtünk el. :) Bár az is igaz, hogy a túrajelzések nem mindenhol úgy voltak felfestve, ahogy a térképen volt, és látszott rajtuk, hogy friss festés...
Ezúton is köszönet azoknak, akik útba irányítottak minket!
És tényleg még egyszer köszönet a szervezésért, nagyon nagy élmény volt ez a túra! :) Jövőre szívesen beállnék én is a pontőrnek! :)
Először is gratulálunk a teljesítőknek és köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt bennünket azzal, hogy elindult a Szondi túrák valamelyik résztávján!
Az eddigi visszajelzések a vártnál sokkal pozitívabbak, de szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akinek az előforduló hibák miatt valamiféle kellemetlensége akadt. Sajnos munka mellett hulla fáradtan csak éjszaka tudtunk a túrával kapcsolatosan dolgozni, így fordulhatott elő például az, hogy a rövidebb távok esetében egy munkaállomány került a füzetbe, mint útvonalleírás, amiben rengeteg hiba volt. :(
Aki öt éve járt Drégelypalánkon, az biztosan tudja, hogy ez a túra a Szigethalmi TE gyermeke. Mi is tagjai voltunk, vagyunk és akkoriban ezzel az egyesülettel, egy nagy összetartó csapattal a hátunk mögött rendeztünk. Sajnos a válság szele elérte a túrarendező egyesületeket is, és viszonylag hamar látszott, hogy az SzTE nem tudja anyagilag felvállalni ezt a túrát is úgy, hogy a rendezés színvonala ne csökkenjen a 2007-eshez képest. A rendszeres teljesítők azonban mind unszoltak minket, hogy valahogy meg kell rendezni, amiben tudnak, segítenek.
Kiderült, hogy nagyon sok barátunk van és hamar akadtak társrendezők (magánemberek és szervezetek egyaránt), akik vállalták, hogy elvisznek néhány pontot illetve más probléma megoldásában (logisztika, eszközök beszerzése stb.) segítenek. Szóval a Szondi egy közösségi teljesítménytúra lett! Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak minden segítőnknek.
Kazinczy túrára keresek fuvart, a Regmec 100-at tervezem (az első két 50-es). Csütörtök délutáni leutazás érdekelne, valamint szombati visszajövetel, ugyanis vasárnap szeretnék a Szurdok túrára menni, minél előbbi rajtolással. Ezért elsősorban olyanok jelentkezését várom, akik hasonló szakaszokat terveznek menni, vagy előreláthatólag olyan 100km körül fogják feladni a hosszútávot és mindjárt jönnének haza, de csak oda vagy visszaút is érdekel.
Viszont ezúton kell gratuláljak azoknak a sporttársaknak, akik igazán nagyot mentek. A szokásos hardcore mezőny megint kitett magáért, elképesztő tempót nyomtak páran ezen a terepen: hegyre fel, meredeken le. Mikor beértünk, Rudolf Pista, Nagy Attila, Tinca, Rushboy már rég Királyréten volt (mit rég, órák óta...), ki evett, ki aludt, ki csak úgy mosolygott, szóval megemelem a kalapom minden szélvészember előtt.
S ki tudja, milyen időt mentek azok, akik jóval később indultak, mint mi (6 órakor).
Köszönöm moiwa társaságát is, aki csatlakozott hozzánk, Salgóvártól a célig gyakorlatilag együtt mentünk hárman Brigivel, olykor persze magányos túrám volt, mert az emelkedőkön lemaradtam, és a pontokon bevártak. Szeretem ezeket a hegyeket, és ők is szerettek engem, de csak annyira, hogy felengedtek, tempót menni már nem hagytak :-)
Szondi György-emléktúra 100... minden, ami Börzsöny, és megmászható, és támadható, és visszatámadhat, és alázatra tanít. Fel a Drégelyvárra! csillagtúra, 66 km gyaloglással. Ez mind a szombat hozadéka, meg picit a vasárnapé. A lényeg: 102,68 km/5160 m szint, 20 óra 35 perces menetidő, 4,99-es, azaz gyakorlatilag 5-ös átlag. Tartottam a túrától, pont azért, mert tudtam milyen lesz, hol megy, hazai pálya: fel, fel, fel, meredeken, aztán le, vesszen a térd. Azért voltak ám bőven kellemetes szakaszok is, járhatóság-sebesség viszonylatában.
Szép, sőt nagyon szép táj, persze igazi hardcore útvonal, a táv második felétől, de inkább a Magosfától az emelkedők már fájtak. A rendezésből mi végig a kifogástalant kaptuk, minden ott volt. Meglepetés volt a célban az érem, továbbá, hogy az előzetesen kalkulálthoz képest többször és szélesebb választékban fogyaszthattunk valamilyen szolgáltatást. Az otthonról hozott holmit végigcipeltem, majd hazajött.
Jubiláltam: ez volt a 10. hosszú távú teljesítménytúrám, egyben az idei harmadik százasom. Hogy pont az imádott Börzsönyben, az csak hab a tortán.
Szondi 100 (102,6) - 5160 m szinttel teljesítve 17 óra 02 perc alatt. Toltam neki mint süket a csengőt :) De jól esett egészen Diósjenőig. Utána jött a szenvedés, a végén 10 km-re 800 m szintet kaptunk. A gyomrom jól bekrepált. De azért jó kis idő lett ám ;) Egyelőre ennyi..
Sotinak: Köszi az odautat! Buszokkal és vonattal jó időben hazaértem. Ez így jó, nagyon örülök hogy ott lehettem és teljesíthettem a tervezett-választott távot.
Ja. mert miszerint ez űgyben az első hozzászólás: Gratula a már célba érkezetteknek és még nagyobb drukkola a még úton lévőknek! :-)
Ádámmal megyek le Gödről, szerintem hatkor elindulunk az 55-ön. Az ötös átlagot minimumnak gondolom, de majd meglátjuk, hogy a melegben mi valósul meg. Amennyiben együtt végzünk, szívesen visszajönnék Veled.
Gondolom telefon lesz Nálad. Keressük majd egymást ;)
Mai Buda határán rendezői bejárás legfrissebb tapasztalatai
1. Szúnyoggal egyáltalán nem találkoztunk, ám annál több pókhálóval.
2. Az útvonal kiszalagozását nagyrészt elvégeztük, reméljük, hogy a helyükön is maradnak.
3. A Kamaraerdőben létesült egy új tanösvény ZT jelzéssel, melynek néhány állomását, illetve néhány újonnan épített erdei pihenőt érint a túraútvonal.
4. Az elején és a Kőérberki úton vezető kék Mária út jelzés még nincs felfestve.
5. Örsöddűlő buszmegálló új 5. ellenőrzőpont, kérdéssel - a Felsőörsöd utca helyett, mely ma már nem esik útba.
6. Az Egér úti felüljáró után változott az útvonal (szerintem jobb, mint a régi). Az itinerben már javítva van!
7. Tűzkő-hegy és Frank-hegy között az említett szemétdomb gigantikus méreteket öltött és egy méretes kóbor kutya matatott a tetején - velünk szerencsére nem különösebben foglalkozott.
8. Kiskegyed játszótér és Petneházy-rét között balról bejön az új P+ jelzés, mely már fel van festve. Az itinerben javítva, a juliannamajori elágazásig ezt kell követni.
9. Adyliget után a Vakond utcában a nyomóskút megszűnt és csak egy tűzcsap van helyette. Így célszerű legkésőbb az ellenőrzőponton feltankolni vízzel, de inkább előtte. A játszótéren van egy működő ivókút, de mivel a játszótér körbe van kerítve, így kissé körülményes a megközelítése. Ügyesebbek poharukat a kerítésen áthajolva is meg tudják tölteni.
10. Aranyhegyi-pataknál egy szakaszt a bal parton kell megtenni, majd a lovastanya vonalában egy rozoga hídon vissza a jobb partra. Utána egy kikötött kecske mellett vezet a szalagozott út, a vasúti hídnál fordított φ alakban előbb a hídon, majd alatta kell átbújni, aztán tovább a vasúti töltés mentén. A lovastanyán beszéltünk a tulajjal, így a túra ideje alatt a kutyák elvileg meg lesznek kötve.
11. Külső Bécsi úton a lépcsőn felérve van egy kis bolt, mindenféle hűtött italokkal. Érdemes betérni, mivel később az Újvár utcában a rózsaszín Csemege üzlet megszűnt. Az úttest túloldalán a nyomóskutat Kékdroid kipróbálta, sikerült belőle vizet fakasztani, de nem könnyen.
12. A lakott területet elhagyva egy magánterület tábla és egy új építésű kapu fogad, de kerítés nincs, csak az úttal párhuzamosan. A kaput kerüljük ki bátran balról!
13. Róka-hegyi kőbánya bejáratánál van egy új P+ jelzés is, de azzal ne törődjünk, nekünk nem jó. Később - felfelé haladva átmenetileg találkozunk egy új piros háromszög jelzéssel is.
A 3,9,13. sz. újdonságok az itinerben nincsenek javítva, mivel azokkal a mai napon szembesültünk.
A terep egyébként jól járható, sokkal kevésbé gazos, mint az elmúlt években. Az Aranyhegyi-pataknál egyáltalán nem kell bozótharcot vívni és most az egész túrát megúsztam szúnyog-, csaláncsípés nélkül.
Terveztem egy beszámolót összekalapáni de csak most értem utol magam. Viszont így ki lehet jelenteni hogy nem elhamarkodott amit írok, azóta összeértek az érzések :-)
Nagyon jó túra volt, remek útvonalon vezetett, bár egy kicsit túlzottan fel lett arra a napra csavarva a kályha
Mégsem a meleg miatt volt hogy nem maradéktalan sikerként éltem meg a túrát: a túl sok látnivaló harcolt a szintidővel. Nekünk távolabbról érkező alföldi gyerekeknek minden új volt mint Mórickának: a túra elején a visszafelé látható Eger panorámától kezdve rá tudtunk csodálkozni a reptérre, a Nagy-Eged tömbjére, tetszett a kaptárköveknél minden bújó, mélyút, forrás.. Az elején még lazáztunk és pl. az út menti forráshoz is tettünk pár perces kitérőt, meg is lett az eredménye: végén rohanás, mert csak perceink voltak hátra :-)
Szóval ha lehet javaslatot tenni (bár ez ha jól tudom már a negyedik rendezés, tehát nem gyermekbetegség): a rövidebb távon egy 9-ig való rajtolás és főleg egy akár 3-as átlaghoz mért szintidő a távolabbról érkezők kedvére tudna tenni
Aztán persze az is lehet hogy mi voltunk gyengék, aki gyorsabban halad többet tud bámészkodni ha megáll (bár kütyü szerint 4.5-es átlagot mentünk mikor mozgásban voltunk, ezekszerint 7.5 óra kellett a táv legyőzéséhez és a maradék másfél óra tűnt kevésnek a szájtátásra)
Nade akkor jöjjenek a pozitívumok mert abból volt a több:
-remek látnivalók
-csapadékmentes időjárás :-)
-követhető itiner, szalagozás, tracklog (hopp, mégegy dolog: ahol szétvált a 30-as és 50-es táv, jövőre ki lehetne tenni két A4-es lapot hogy 50 előre 30 balra, mert aki elbambul/rohan és követi a mezőnyt, könnyen szívhat, ez akkor jutott eszembe mikor a kőhodálynál egy 50-en induló spori nagyon kereste a piros jelzést)