Annak idején - amikor 3 hetes külföldi túrákat tettünk a fiaimmal - olyan táskáink voltak (3 db) aminek volt a csomagtartóra egy középrésze (lapos), és erről lógott le a két fül oldalra. A lapos rész tetejére (nejlonba csomagolva) tettük föl a hálózsákokat, és a két erősebb biciklisnek a sátor belső ill. külső részét. A polifoamok a kormányra voltak kötve.
A lapos részt egy-egy vékony farost lappal kimerevítettük alul. Itt teljesen kultúráltan lehetett tárolni pólókat, hosszú nadrágot, sőt inget is.
Fontos, hogy minden holmit a táskán belül is nejlonzacskóba kell csomagolni. Vízálló biciklis táska nincs, csak kicsi eső :) - mint azt három évi használat után egy hollandiai vihar remekül be is bizonyította.
Ha sátrat viszel, akkor érdemesebb 2 részest, hogy a csomagtartó tetejére tudd tenni a sátradat, mert sztem rosszabb, ha a cucc tetejére kell gumipókozni.
Az ebike-n van akciósan egy pár gumi, ami jobb, mint amit eddig kinéztem (eddig a continental contakt 622-28-ast néztem, de ez a continental contakt reflex 622-32-est nézem, ami egy ezressel olcsóbb, mint a másik (pedig amúgy több mint 2-vel drágább!).
És megéri-e azt venni a hatásfokcsökkenés ellenében (nagyobb gördületi ellenállás), viszont kisebb felüthetőségért.
Szia Gábor4 Nem tudom mikor jártál Erdélyben utoljára, de "civilizált" túrázásra teljesen alkalmas. Én utoljára a következő utat jártam: Tusnád-Lázárfalva-Szent Anna tó-Kézdivásárhely-Esztelnek-Gelence-Kovászna-Komandó-Zágon-Réty-Sepsiszentgyörgy- Középajta- Barőt-Székelyudvarhely-Székelyderzs-Székelyudvarhely-Csíkszereda-Tusnád. Vittem sátrat magammal, de egyszer sem volt szükség rá. Még a legkisebb falvakban is lehet megfelelő szobát kapni és olcsón. Bringabolt minden városban van. Én a pyxist az udvarhelyi magellán boltból vett alkatrészekkel javítottam. A boltok árukinálata is olyan mint itt nálunk. Az utak elég változatos minőségűek, de egyre több a "sima" szakasz, még a falvak között is.
Rendben, mikor holnap reggel 07.35-kor megérkeztek Gödöllőre, lessetek ki, és ha egy bajszos bringás fickót láttok, hadonásszatok. Mivel gyorsvonat, valószínűleg nem lesz rajta bringaszállító...
A cikkek a túráikról megvan nekem egyik-másik bringás újságban.
Engem mondjuk a távoli civilizáció (csótánymentes szállás), iható víz, bringabolt - ha kell - vagy kajavételi lehetőség) hiányozna, inkább tekernék végig USÁn kerezstbe, bár a hosszú síkat kihagynám.
Vonzana még Dél Amerika civilizált része, na de amúgy Európában még annyi látnivaló van, hogy csak na....
Ahogy fejlődik Kína, lehet h egyes részeire már bátran lehet menni. Bár TIbet az más.
ők olyan helyeken tekertek, mint India, Pakisztán, Kína, Tibet, Irán, Örményország, Grúzia, Törökország, Üzbegisztán, Tadzsikisztán, Kirgizisztán, Vietnam
kértem tőlük videót saját felhasználásra, egyelőre lassan halad a dolog, de megígérték, szóval bizakodom