a minap vettunk egy uj vizforralot. eleg bakelit szaga van meg ugy is, hogy vagy 15x atforraltam, tettem bele meg citromot is. azt hittem, hogy mar eltavozott a bakelit iz, de a mai tean is ereztem meg. mivel tudnek rajta segiteni?
Kipróbáltam, bevált. A hidegen krumpli /hasábok/ után ment bele a forróba bécsi bundás csirkemell, míg a levest kanalazta a népség meg is volt az első adag a mekis rulmihoz. A 2. krumpli már szokásosan készült, forró olajban. Különbséget senki nem jelzett.
Azaz, ha kis családi ebédre készül a sültkrumpli-rántotthús, akkor tökéletes a hidegindítás, sáskajárásnál meg hótmindegy, csak "Csücsüljön a csülök, ha lecsücsülök!"! :o)
ott nincs fent. ez ilyen homemade trash sorozat a covid alatt. otthon talalhato alkatreszekbol foz mindenfelet. keep cooking and carry on a sorozat cime. de itt sincs meg fent. egy tepsibe maradek baranyhust tett, szeletelt repat, karfiolt, valami pastat. ezt osszekeverte, majd a tetejet beboritotta rizzsel, arra ment csicseriborso, majd nehany merokanal safranyos tej. ezt ket reteg alufoliaval takarta be, ment a sutobe.
Az az igazság, hogy én régebben már próbáltam inoxban, de julienne-re vágva, szalmakrumplinak. Nagyon nem sült egyenletesre, Voltak benne remek részek és egyáltalán nem jók is. Múlhat a krumplin is, az edényen is, és a vágáson is...
De, ha Dragománon kívül másnak is sikerült, akkor tennék még próbát vele... "Kicsit" egyszerűbb, mint a Blumenthal-féle 3-szor sült :)
Miért kell ehhez nehéz vaslábos? A meleg olajoshoz érteném, hogy nem hűl le az olaj. De a hideg olajosnál mit tud a vaslábas, amit pl. egy inox nem tud?
Vas edényeim vannak. A legnagyobb pl. soletnek, olyan nehéz, hogy Lényem szokta felhozni a pincéből bevetés előtt. A normálméret se könnyű súly, de az fent lakik a konyhában.