USA konnyu hazak kerdeshez.
1. Kishazank tajan buszke az ember az osi kokupacara. Odaat egy jobb munkaer otthagyod a hazad es veszel egy masikat.
Nem kobol, hogy konnyebben kapjad, konnyebben dobjad.
2. Hogy ott egy evi fizetesbol vehetsz hazat, az nemcsak a jobb kereset, hanem az olcsobb eloallitas miatt van. Konnyen kezelheto anyagokbol napok-orak alatt eloallithato legyen (mig itt egy-ket evig fizethetem a fekete brigadot).
4. Belegondoltatok, hany tonnat mozgat meg a magyar es mennyit a z USA a hazaert (erdekes igy ekezet nelkul)? Ott gyakorlatiasabbak.
3. A ropulo deszkafal kevesebb kart okoz es konnyebben eltakarithato, mint a leomlo tegla.
bd
Én mint szagértő elmondom, hogy valahol Japán alatt a térképen azokban a pirinyi országokban is bambuszból vagy miből építik a házakat ( mondjuk pénz sincs nagyon), ha jön a hurrikán elfujja, aztán lehet újra építeni. Embervesztesség meg nincs a fal leomlás miatt.
Birom kezdünk átmenni "kandúrbandi szexepilje, főzőcske de okosan" topicba :)))
Én nem bánom, főzni se tudok és még el kell pár fortélyt lesnem ahhoz, hogy szép legyek ...
Földrengésről most már stimmel minden..., de jön a következő probléma...(lehet, hogy tényleg nagyon pihent vagyok ?;-)))
Sokat gondolkodtam rajta, hogy amcsiba miért építenek a lassan már minden évben megjelenő hurrikán, tornádó vonalán faházakat ??? Hát nem lenne jobb egy masszivabb kégli...(tényleg érdekel és biz ISten teát szürcsölgetek...)vagy ott szeretnek az emberek legozni...???
Arabella,
Ezt ne meséld el otthon, mert Kandur kitér a hitéből! (:-)))
Ezt a tojásfőzést én magam otthon is megcsináltam egyszer. Föltettem főni, majd vissza a rajzasztalhoz. Egy óra múlva indultam volna dohányzani a konyhába, de már készen várt a füst. Nálam nem táncolt a tojás, hanem szétdurrant a héja és az egész szénné égett. Még a lábost is ki kellett dobni, mert leolvadt a füle. (:-((((
Ha én ezt otthon elmesélem:)))
Na a tojással az volt, hogy valaki feltette főni egy lábosba, hogy gondolom ha kész , akkor megeszi, aztán jó koli szokás szerint kiment a konyhából és találkozott ezzel ,azzal és megfeledkezett róla, és mikor én bementem a konyában, akkor egy üres fazékban táncoló tojással találtam szembe magam.
Ez a fött tojás története:)
Sziasztok, küönösen Stoki!
Azért a Hacsek által mondott baj talán nem akkora, csak terveket kell szállítani, meg az építkezésemet elindítani. Ez csak a szokásos. Ma éjjel aludtam, így jobb a kedvem is, szóval én rendben vagyok. Remélem Stoki kipihented magad, a hozzászólásod alapján talán túlságosan is -))) ( CSAK VICCCCCC VOLT / akart lenni. )
A földrengésről: ha mintát akar valaki, a bolgárokról érdemes, lásd: DIMITROV mavzalej: 6 nap alatt építették, és lerobbantani meg nem tuggyák,csak megdőlt egyben!
Kedves illicit:ha segíteni tudunk, megtesszük.Kicsit próbáld meg körülírni pontosabban, milyen szerződés kellene, nekem rengeteg féle van, szívesen küldök mintát, de mindenképp vagy konzultálnunk kell, vagy valaki "szakival" kell beszélj akkor is, mert az adott feladatra kell "rávarrni" a mintát.
Stoki,
"csak az a baj, hogy van ám nekije testőre is ... "
Van bizony, nagyon helyes fiú, ha én nő lennék, biztos nekem is teccene. Úgyhogy a suttyomban való látogatás kizárva, az én megjelenésem is előre egyeztetve volt (:-(((((
Egyszerübb megrendelni, az még meleg amikor kihozzák, de legjobban a sajátomat szeretem, amit én készitek.
Láttam én már koliban fött tojást pattogni a forró lábosban:)))
Stoki,
most a földrengésről:
Azokat a technológiákat tekintik földrengésbiztosnak, ahol a csatlakozó épületelemek sarokmerevek, a síkbeli szerkezetek pedig nem nagyon merevek (képletesen: fémmel patkolt gumilemez).
A lényeg, hogy a rengés során a szerkezet mozogni tudjon (csússzon, lengjen, csavarodjon), de maradjon egyben.
Azt azért el lehet mondani, hogy az epicentrum közvetlen közelében egy 7-8-as rengés felborít bármilyen szerkezetet.
Jó kérdés, hogy mekkora elővigyázatosságot érdemes beépíteni egy házba. Akkorát kellene, amekkora veszély várható, és éppen ezt nem tudja senki.
Pár éve egy dunakeszi lakos másfél méter vastag vasbeton falú házat épített magának !?
Off
Pizza, hát veszel egy mirelit pizzát, kicsomagolod (én így szoktam :-)), és be a sütőbe...20 perc alatt még szénné is lehet égetni (ezt én már tudom ;-))
On
Kedves Stoki!
Arabelláéknál választható (!) sör várt, majonézes francia-mexikói salátát és sajttal különlegesített virslit készített (valóban 20 perc alatt), valamint megkínált volna még ananászbefőttel is, de azt sajnos nem kedvelem. És még kávét is kaptam.
(Egyszóval érdemes valamilyen indokkal a lakásukba férkőzni)
Kössz a bíztatást, még jó, hogy a város szélén lakom..., de azt hiszem az is összedölne ...szóval lehet, hogy kiköltözöm a fabódéba, az egyébként is egy mozgékony építmény, így egy (Isten ne adja) földrengés végre derékszögbe húzná a szögeit...:))
Van egyáltalán földrengés biztos ház ???
Mert ugye Japán nagyon nyomatja, de van ennek létalapja, vagy csak jó pénzért el lehet sózni az ilyen technológiát...
Tényleg mennyivel kerül többe egy földrengés biztos ház ??? Mekkora a szorzó...???
Sziasztok!
Látom már, hogy így ebéd felé kezd mindenki éhes lenni, Hacsek, elmondhatod, hogy milyen örületesen bonyolult kaját csináltam:)
Pizza azért nem volt, mert viszonylag nehéz 20 perc alatt megcsinálni.:)
Egy db. töpis pogi volt, de azt mondtad, hogy nem kéred. Azóta persze már elfogyott, mert az nálunk fogyó eszköz.
Arabella
Szia Stoki!
Örükök, hogy újra köztünk vagy.
Nem, pizza az nem volt, de tán nem is baj (bár az igaz, hogy az előzetesen megbeszélt töpispogit elfelejtette). Ha a háziasszony hozzájárul, elárulom a menüt.
Tényleg szörnyű látni az összedőlt városokat. Az az igazság, hogy vannak földrengésre veszélyesebb és kevésbé veszélyes területek, de abszolut biztonságos hely csak nagyon kevés van. Ezek a többszázmillió éves ősmasszívumok közepe táján vannak.
Ha láttad a török házakat összedőlve, akkor időnként mutattak egészben felborult házakat is. Azt kell mondani, hogy ezek viszonylag a födrengésbiztosabb technológiák. A nagyelemes építési módok (panel, térzsalu stb.) jobbak, mert a rengés nem atomizálja az elemeket, azok egyben maradnak.
Budapesten ilyen erejű földrengés nem valószínű (eddig még nem volt), de pl. a zsámbéki templomot nem tatár-török-labanc rombolta le, hanem egy földrengés. Budapest inkább vulkán-, mint földrengésveszélyes (lásd hőforrások).
Ilyen erejű rengésben, mint a mostani török volt, Budapest belvárosa az epicentrumban téglákra hullana.
Kedves illicit!
Nem egészen értem a kritikád tárgyát.
A hölgynek (Arabella) szóló bókoknak konkrét és önző szakmai célja van, mégpedig az ő szubjektív győzködése arról, mekkora mesterei vagyunk a szakmának (:-))
Jelen pillanatban Tacsa jelentős bajban van. (:-((((((((
Szerződéstervezeten mit értesz? Az általános szerződési feltételeket, normajegyzéket vagy mit?
Az ÉVOSZ kiadott ajánlott szerződési feltételeket, de még a saját tagjai számára sem tudta kötelezővé tenni.
Na itten vagyok gyerekek !!!
Olyan boldog vagyok, hogy ennyire hiányzom ...
Hacsek bevallhatod, hogy nem is felmérni mentél, hanem egy jót kajálni...jó neked, irigyellek..., de ha könnyű étel volt, akkor biztosan nem pizza...;-)
Nézem otthon 2 pizza között a tévét és akkor látom, hogy Törökország összedölt...
Tényleg építész urak... Budapest is ilyen eséllyel bír ???
Kedves szagértők!
Ti itt folyton a szelet csapjátok a hölgyeknek, úgyhogy lazítás gyanánt áruljátok már el nekem, hol lelek szerződéstervezetet felújítási munkákra?
Várom két bók közötti szives válaszotokat.
És hogyan volt a viselkedés a felmérés közben? Ugyebár nem járt úgy a 6csek, mint az egyszeri hűtőgép szerelő, akit elejtettek a röhögéstől a mentősök?
Én a válásomig páholyból néztem a tűzijátékot, mivel a volt ex anyós a legkeskenyebb házban lakott, és fenn tetőterasz volt tető helyett, burkolva, szóval fantörpikus volt egy-két év. A vége már kevésbé, bár otthon soha nem volt tűzijáték.
Egyébként: nem vagyok hajlandó áttervezni Arabella lakását, mert én bízok benne! ( mármint hogy jól mért fel) ! Majd ha kész a Tied is Hacsek, akkor meglássuk!
Addig is rohanok tervszállítani ( másét ). Se Juci, Se Petra, Se Stoki, Se Pénz -))))
Sziasztok
Számos, sőt számtalan zseniális, ráadásul ingyen megvalósítható verzió van a fejemben, olyik megvalósítása még nektek hoz pénzt.
Egyetlen problémát kell már csak megoldani: hogy a kacsalábon forgás működtető szerkezetét horizontálisan vagy vertikálisan helyezzük-e el?
Még egy kérdés: a nappaliba tervezett elektromos hátvakaró egyenárammal vagy 220-al működjön?
Úgy tudom, hogy amit szájon át kell bevenni, azt orvosi szóval intraorális módszernek hívják. (:-o)
Az intraorális folyamat közepén van az emésztés, a folyamat túlsó vége pedig a salakanyagok ürítése. A salakanyag elég sz@r ügy. (:-((