Keresés

Részletes keresés

dokeee Creative Commons License 2007.03.02 0 0 59
Van egy pb tartályom, de idén nem gyújtottam be a gázkazánt, a klímáim átlagban 4 körüli COP értékkel működtek ezen az enyhe télen.
Előzmény: drsoul (58)
drsoul Creative Commons License 2007.03.02 0 0 58

Ebből már ki lehet indulni. Ezek szerint szerinted még a PB is jobb, mint a pellet (gazdasági szempontból, hisz drágább, de nagyobb a fűtőértéke, kényelmesebb stb.).

 

Te amúgy mivel fűtesz, ha szabad kérdeznem?

Előzmény: dokeee (57)
dokeee Creative Commons License 2007.03.02 0 0 57
Pellet: 19 MJ/kg, 50 Ft/kg, Pb gáz ami ugyebár az egyik legdrágább fűtőanyag, 115MJ/kg, 280 Ft/kg. A gázos kazán harmadába kerül a pelletesnek és háromszor kényelmesebb, a széntüzelés kicsit kényelmetlenebb de feleannyiba kerül. Valami ilyesmi.
Előzmény: drsoul (56)
drsoul Creative Commons License 2007.03.02 0 0 56

Nem tudom, mitől lenne jobb az a topic cím.

Ez a cím teljesen jó. Egyébként nem tudom, min kéne elgondolkodni, hogy miért nem írnak ide a pelletesek.

Te általában jobban tudod a dolgokat: komolyan, írd le, mik ezek a rejtett okok, mert én pl. nem jövök rá.

Előzmény: referko (55)
referko Creative Commons License 2007.03.02 0 0 55

Rossz cimet adtál a topiknak nyiss egy pelletkandallo topikot is aztán majd csak lesz valahogy.

 

Előzmény: Proone (54)
Proone Creative Commons License 2007.03.02 0 0 54

Ja, mint Micimackó... gondol...gondol...gondol....

De ezek a fránya carborobotosok még mindig itt lebzselnek...

referko Creative Commons License 2007.03.02 0 0 53
Azért ne szomorkodj majd a dokival eldiskuráltok.A helyedben azért elgondolkodnék h miért nem irnak ezek a fránya pellet felhasználók.
Előzmény: Proone (52)
Proone Creative Commons License 2007.03.02 0 0 52

A topicgazda is úgy gondolja, hogy a "pór nép" tapasztalatai az ide valók, ahogy drsoul írta. :-)

Pont ezért hoztam létre a topicot, de még senki nem tévedt ide, akinek van konkrét TAPASZTALATA pelletfűtéssel kapcsolatban. :-((((((

Előzmény: drsoul (49)
drsoul Creative Commons License 2007.03.01 0 0 51

Köszi, jobban összeállt a kép.

"Közlöm veled azt is, hogy hamuzni kell, tüzelőt kell betölteni és tisztítani kell. Ettől bizony piszkos lesz a kezed. Ezt a kazánt te ne válaszd."         

Ezt nem igazán értem. Miért, azt feltételezed, hogy nem vagyok hajlandó bekoszolni a kezemet?

Egyébként vagy így, vagy úgy, de a telek, amire megyünk, úgy fest, egy ideig nem lesz gáz (folyamatban van....).

Tehát biztos, hogy ebből fa tüzelés lesz, vagy hasonló (pl. Edilkamin tűzterek), ezeknél mind hamuzni kell :-)

(Nekem az nem derogál, hogy heti egyszer kiszedem a hamut, hétvégén...)

Előzmény: Viadrus (50)
Viadrus Creative Commons License 2007.03.01 0 0 50

Üdv Doki! Bocsi, hogy most reagálok a kérdéseidre de állok elébe.

Hogy meddig megy a kazán nem tudom, de bizok benne, hogy sokáig. A második kérdésed, hogy mi HMV az elöttem hozzászoló márt megmondta.   A harmadik kérédésed, hogy adják hozzá a HMV-t,  igen ebben az árba  bele tartzozik. A kázánba belevan építve egy hőcserélő és egy szivattyú, ha a hőcserélőn átfolyik a "hideg " víz az elektronika érzékeli és bekapcsolja a szivattyút mely a kazánban lévő vizzel fütti azt fel a kivánt hőfokra.  Gondolom tudod, hogy a kázánba visszatérő víznek minimum 55' -nak kell lennie(harmatpont 44C'). Hogy ne tudjon az alá csökkeni ezért a többi rendszernél is ( Atmos, Vigas stb.)  be kell építeni +1 szivattyút és ESBE szelepet ami biztosítja zeket a feltételeket.  A Carborobot ennél a tipusnál úgy oldotta meg, hogy közben "HMV"-t is készit és igy biztosítja a megfelelő visszatérő víz hőmérsékletet (mert a szivattyú nem csak a hideg vizre indul, de figyelia kazánba visszatérő víz hőmérsékletét is és ha az alacsonyab az előbb irtnál akkor azt bekeveri a kazánba).

  Közlöm veled azt is, hogy hamuzni kell, tüzelőt kell betölteni és tisztítani kell. Ettől bizony piszkos lesz a kezed. Ezt a kazánt te ne válaszd.                

Előzmény: drsoul (49)
drsoul Creative Commons License 2007.02.28 0 0 49

A hozzászólásodból azt feltételezem, nem fórumoztál sokat életedben.

Persze, egy csomó mindent megtehetnék (és igyekszem is): nézem pl. a carborobot honlapját, meg más (fűtéssel foglalkozó) portált...

 

De van a fórum is, és ez erről szól. Többször is megkérdezem azt, amit a többiek, mivel nem volt rá egyértelmű válasz. Tudod ebben a topicba, feltételezem a topicindító minél több, saját tapasztalattal bíró ember hozzászólására kiváncsi, mint én is. Aki konkrétan leírja pl. hogy "emberek, én 1 éve ezt használom, és tök jó, mert tavaly csak ennyit költöttem fűtésre" vagy "emberek, rá ment a gatyám, koszol, bedöglik, nem jó...."

 

A "pór" nép tapasztalata nem lesz rajta gépészettel foglalkozó honlap tartalmában, max. teszt. Tudod ez erről szól. Ha a topicgazda nem így gondolja, majd javítson ki.

 

"Végül is mindegy asszem ide sem kell jönnöm többet kedves doki." Ha továbbra se változik a szemléleted, akkor igen, ebben egyetértünk.

Előzmény: referko (48)
referko Creative Commons License 2007.02.28 0 0 48

Nem lenne itt baj semmivel ha figyelmesen olvasnál meg az alap dolgokat megnéznéd egy-két gépészettel foglalkozó honlapon.Mikor tavaly épitkeztem én sem tudtam kérdezni senkitől carborobot ügyben mivel ahogy a többiek is irták nem volt sehol ilyen ügyben hozzászólás.Utána kellene nézni neked is nem csak ugyanazt kérdezni mint előtted öten.Végül is mindegy asszem ide sem kell jönnöm többet kedves doki.

Előzmény: drsoul (47)
drsoul Creative Commons License 2007.02.27 0 0 47

Kedves referko,

kicsit arrogáns stílusodat most lenyelem, de nem tudom mivel érdemeltem ki ezt a "baráti" hozzáállást.

Amúgy gázzal fűtök jelenleg és még lakásban élek, sose épitkeztem még, és sose használtam gázon kívüli fűtést, ezért vagyok ennyire tudatlan.

 

Kérlek, ha nem tudsz normális "hangnemben" írni, inkább ne zavartasd magad.

Nem tudom, miért kérdeztem volna hülyeséget. Nem voltam benne 100% biztos, hogy a HMV az a Haszn. meleg víz (én nem gondoltam a "használati" szóra, de lényegében a melegvízre gondoltam).

Ha én veszek egy kazánt, annak van egy ára, tehát pl. 800e Ft+ Áfa. OK. De a HMV miért van ára? Annyi max, hogy a kazán alkalmas annak előállítására, de engedd meg, hogy nehezen tudjam értelmezni azt, hogy kazán + HMV 800e Ft. Gondoltam rákérdezek, hátha benne van egy tartály is (mint egy "bojler", mely tárolja a melegvizet), honnét tudjam én?

 

Ha megmagyarázod, mi volt hülyeség a kérdésemben, biztos okosabb leszek.

 

Egy dolog azonban biztos: lehet, hogy én hülye vagyok, de te meg egy tahó (amíg be nem bizonyítod az ellenkezőjét).

 

 

Előzmény: referko (46)
referko Creative Commons License 2007.02.27 0 0 46

használati melegviz a hmv

dokikám maga mivel fűt?

Előzmény: drsoul (43)
referko Creative Commons License 2007.02.27 0 0 45

hülyeségeket kérdezel ,már bocs

Előzmény: drsoul (43)
referko Creative Commons License 2007.02.27 0 0 44

19-es hozzászólás:ha elgázositóm lenne csak egyfajta fütöanyag kellene

elgázositó=faelgázositó van ilyen topic is a pufferről ott találsz infót

24-es hozzászólás:A tüzelö tárolása miatt lenne jobb csak 1 fajta ,100q szén=11m3 +most veszek fát szintén száraz helyre kellene raknom.

Miről kellene konkrét ár?Én nem vagyok tüzép nemtom mibe kerül a többi fűtőanyag meg nem is érdekel.

Előzmény: drsoul (41)
drsoul Creative Commons License 2007.02.27 0 0 43

Szia!

Na, kiváncsi vagyok, hogy fog menni később.

Mi az a HMV? Hideg/meleg víz?

Mert akkor az miért van benne az árban? Ez egy külön tartály hozzá, egy bojler féle akármi?

Előzmény: Viadrus (42)
Viadrus Creative Commons License 2007.02.27 0 0 42
Üdv! Nekem a Farmer van , 8 napja megy. Nálam faforgács és szén keveréke vagy faapriték, a szárítóból kidobott kukorica és buza  adja az automata égéshez szükséges tüzelőt. A fakazán része rettenetes teljesítményt tud, azzal csak óvatosan kell bánni. Az ár kazán+HMV 872+Áfa.
Előzmény: drsoul (41)
drsoul Creative Commons License 2007.02.26 0 0 41

Végig olvastam a topicot, de nem sokat segít, mert amiről konkrétan írsz árat, az szén. Én nem szénnel szeretnék fűteni, nem is tudnék hozatni. Meg aztán azt is írtad, ha újrakezdenéd, akkor víztartályos cserépkandallót raknál, ami nekem is nagyon szimpatikus, de nem fejted ki, miért. Az elgázosító nem tudom, pontosan mi, csak valamit olvastam róla, mert a carborobot is tulajdonképpen elgázosít.

Gondolom nagy hatásfokon én a fa. Írsz puffertartályról, de az is hova, mihhez (mert az úgy tudom pellet kazánoknál van). Mindegy, kicsit szűkszavú vagy :-)

Előzmény: referko (40)
referko Creative Commons License 2007.02.26 0 0 40

Olvass vissza szinte mindent leirtam már

Energiafű pellet tavaly volt 3200ft/q

Előzmény: drsoul (39)
drsoul Creative Commons License 2007.02.26 0 0 39

Szia!

Jónak tűnik a carborobot, mert úgy látom, szinte mindennel megy. Mennyibe kerülnek? Mik a tapasztalataid, mióta használod? Nagyon macerás? Te mivel használod? Környezetbarát? MErt a szén nem éppen... de hát mással is megy.

Előzmény: referko (38)
referko Creative Commons License 2007.02.25 0 0 38

A szakszernél a benekov sem olcsóbb de ha carborobotot veszel támogatod a hazai munkahelyeket.Nekem classic van de a gyártó ad biztos felvilágositást az aktuális árról.Én azt a 150-et amivel a farmer drágábba kerül elköltöttem egy jo kis téglakályhára.Tavaly nézegettem a lengyel E-bay-en KOCIOŁ-t kb 500.000ft körül talán most is van pelletes.Ide is szállitották volna de ha van valami gond vele csepel mégis közelebb van mint krakkó.Ha vki carb. kazánt vesz a kémény amibe beköti a házon kivül legyen meg a kazán is mert a ventillátor k...szott hangos a gyári adat is 40db körüli.

Előzmény: realzaphod (37)
realzaphod Creative Commons License 2007.02.25 0 0 37
A bekerülési költség igen magas. De mivel nincs gáz (és ha lenne sem akarnánk) máshogy kell megoldanunk a fűtést + HMVt. Végigolvasva a topicot a carborobot egy reális alternatíva lehet a vegyestüzelés miatt. Mindig a legolcsóbbat tudod használni. Az általam írt rendszer hozzávetőleges árai: pelletkazán 1 millió, kandallo kb 300e, szolár kb 500e. Ehhez hozzátartozik hogy amikor a rendszert terveztuk 40 Ft volt a pellet.
Ahogy látom a carborobot 650e (ez a farmer vagy a classic?). Fő kérdés a működés szabályozása illetve a munkaigénye.
drsoul Creative Commons License 2007.02.25 0 0 36

Szia!

És kb. mennyiből jön ki ez a móka? Mert pellet kazán meg kandalló... itt már gondolom kb. 1M körül járunk. Plusz még szolár

Előzmény: realzaphod (34)
td cdx Creative Commons License 2007.02.24 0 0 35
A leírtak alapján én úgy gondolom kevés hőigénye lesz a házadnak, feltéve ha a födémszigetelés is hasonló, vagy még jobb lesz mint a falad.
Van aki a könnyűszerkezetes házának falait agyonszigetelte, az aljzatot és a födémet pedig elhanyagolta. Emiatt nem lett takarékos, és komfortos a háza.
Lehetséges hogy a fűtésedhez is kell egy puffer!
Előzmény: realzaphod (34)
realzaphod Creative Commons License 2007.02.24 0 0 34
Üdv a topicnak!
Én is építkezés előtt állok és épp a gépészeti rész következik. Az alapfelállás a következő: jól szigetelt (könnyűszerkezetes k=0,18 falak, k=1,1 nyílászárók) 110nm-es ház. A terv jelenleg így néz ki: pelletkazán (Ponast 20), vízteres fás kandalló (12 v. 15 kW) és szolár. A HMV (300l) jönne primerben a szolárból, ha kell a kazán besegít és végső esetben elektromos fűtőpatron. A primer fűtés (radiátor+padlófűtés) a kazánról, a kandalló az őszi, tavaszi átállásoknál fűtene meg persze ez lenne a "pelletmentes" időszakra a vészforgatókönyv. Igazából véleményeket, ötleteket, ajánlatokat várok ezzel kapcsolatban.
üdv
zaphod
Proone Creative Commons License 2007.02.24 0 0 33
Kössz szépen nektek! Akkor majd figyelgetem...
Axióma Creative Commons License 2007.02.23 0 0 32
Es kiirjak, volt mar rola cikk, csak csokken a vissza nem teritendo resz es valami kedvezmenyes kolcsonos dolgot akarnak melle. Reszletek meg nincsenek.
Előzmény: Proone (30)
referko Creative Commons License 2007.02.22 0 0 31
NEP te kis vicces kedvű
Előzmény: Proone (30)
Proone Creative Commons License 2007.02.21 0 0 30

Nyissatok talán egy carborobot topikot... :)

 

Tud valaki arról, hogy idén kiírják-e a lakossági megújuló energia pályázatot? Hol keressem..?

 

Pellettel (is) kapcsolatos hír-cikk:

Globális felmelegedés

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!