Ha nem kelek, akkor ott halok éhen... Mondjuk, akkor legközelebb pár embernek elküldöm a GPS koordinátákat, aztán kétnaponta hoznak egy rántottát vagy töltöttkáposztás szendvicset.
Kösz! A kulcscsontodat védi "landoláskor", nem engedi a sisak alsó élét közel a csonthoz.
Két hete tapasztaltam - "szerencsére" akkor még más kárán: a sisak törte el a srácnak egy jelentéktelennek tűnő boruláskor.
A prot-ingen is nagyon fontos a vállheveder feszessége: a srácnak kb egy centivel bővebb volt és oldalra el tudta tolni a sisak!
Aztán erre rá egy hétre kipróbáltam és is a szerelésemet: jól vizsgázott! Kulcscsont megmaradt - helyette "csak" zúzúdott minden belül - és baromira fáj :-( (és még a bizti sem fizet...)
Az aluminium sokkal jobban tágul a melegedés hatására mint az acél.
Csapágyat alu házba csak úgy szabad be vagy kiszerelni, hogy az alut melegited a csapágyat lehűtöd. Ha nem így teszel ki és bepréseléskor olyan, mintha vésővel bővítenéd a házat.
Hidegen nem mutat hibát, de üzemmelegen ugye az alu ház kitágul és meglazul, majd elkezd fészkelődni a csapágy...
...45euro, de szerintem nem sokat er...illetve nemtom, mert nem döglöttem nagyot amiota megvan, tehat nemtom mennyit ved bolintaskor' :-)))
Gatolja az oldaliranyu mozgast az tuti, de telen hosszu uton tök jo, mert tartja a sisakot, es nem fazik a nyakam ... oldalra meg ugyse lesegetek, mert az elsö 15km utan ugyis megkemenykedik az ember... :-))))
Szoval ez a gagyi szivacs nem er annyit, keress egy profibbat az ebay-en, vagy az aprodon vagy mashol szerintem ...
Skalp , szuper a versiked, hogy miket ki nem hoz egy V2 egy Bigesböl , jujjjj :-)))))
Rudo&KT , igen , valoban maradando elmeny volt mind2V2 : az AT meglepöen kezes a kinezete ellenere meg a 71kg-omhoz is, a WP meg WP, azt mindenki tudja, aki mar megerezte :-))))
...ami viszont nalam biztos 1990 ota, az az 1henger...de ha megöregszem egyszer en is, kihullik teljesen a hajam is, netan megunom a Biget...kiaf@sztuggya mit hoz a JÖVÖ :-)))))))))))))))))
Ez betű szerint így van, ahogy mondod, egybe munkálják a két felet.
Na de akkor ilyen esetben, csak a motorszám átírásos megoldás, vagy a varázslás segít, ami ugye nem mindig publikus, mert lehetnek olyan megoldások amitől le dobja egyes emberek agya az ékszíjat.
Az a baj, hogy nem tudok -de attól még lehet- olyan gépműhelyt, ahol, ha fel hegesztem a csapágyfészket vonalba tudják munkálni.
Mert egyedül ez a lényeg, hogy vonalba legyen a két fél csapágyfészke.
ha megnézed a blokkot a japcsik irtak rá valami számokat és a két felet együtt munkálták meg ezek ezek után egymáshoz tartoznak a külön csere blokk felenként nem járható út az mz-nél működött kb 10 év ig volt ónozott csapágy benne
Hát én nem érteni hozzá, de el tudom képzelni, hogy a csapágyban lévő tengely folyamatosan kapja az ütéseket - ezeket a csapágyon keresztül a csapágyházat tartó öntvénybe vezetődik le.
Elképzelhető hogy ettől az igénybevételtől a csapágyház előbb-utóbb kicsit megnő... ;)
Sziaztok, egy cimborám kért meg hogy segitsek neki eladni a csizmáját. Kétszer volt használva, mert a rossz méretet hozta el é a bolt már nem vette vissza.
Megtekinthetö Komáromban, ha kell elhozom Pestre, vagy ha addig nem megy el az áprilisi Tenere talira.
Valahogy nem értem miért mozdul meg a főtengelycsapágy az öntvény házban???
A csapágy elvileg könnyedén elforog és minimális erő hat a külső gyűrűre (elvileg) akkor mitől tud elfordulni és idővel kikopni? Felokosítna valaki! Tudom, hogy én vagyok hüjje, de nem értem!
A csapágy lógásra van egy megoldás a csapágyat fel kell ónozni vékonyan meg esztergálni a helyét melegiteni bepréselni kicsit durja az ónt nem baj a fészek acél persellyel erősített kiszerelés csak a motor szétszerelésével oldható meg még egy fontos adat a fötengely szélessége a hajtókar csapnál 72mm + -0.1mm ez megadja a csapágyak helyzetét további ..............jó szerelést