Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Aztán ugye ott van az a hírhedt - Bellingcat szerint "perdöntő" - fotó is, amin láss csodát, egy... PZU látható! A legtöbb embert (beleértve tégedet is, minek is hívjalak, Kuruc?) meg lehet vezetni vele, de akit egy kicsit is jobban érdekel a 9K37 Buk komplexum, annak azonnal nyilvánvalóvá válik, hogy ez egy 9A39 PZU. Itt hibázott legnagyobbaz a Bellingcat, itt érhető tetten a fotó manipulálása, megpróbálták a 332-es SzOU néhány jellemzőjét rácsempészni. Itt egy példa mennyire könnyű is ezt megcsinálni Photoshoppal.
Most akkor mindegyikhez külön írják ki, hogy ez VDV, az GRU, amaz FSZB, emez meg Wágner úr és hogy mi az azonosító számuk? Hibdrid háború dúl, az orosz zöld emberkéket felcímkézik szeparatistáknak, az RT-s mikrofonos kiscsaj meg kimagyarázza.
(Itt emlékezzünk meg arról, hogy Ukrajnának jelentős részein ma azért nem fajilag ukrán emberek laknak, mert azokat az 1930-as években Szovjet-Oroszország kiirtotta a Holodomorban és orosz lumpen-proletariátust telepített a helyükre.)
Van annak valami diszkrét bája, amikor a munkanélküli - illetve bocsánat már az Atlantic Council fizetett munkatársa - bölcsész Eliot Higgins lehülyézi pl. a MIT kutatóit, akik amúgy fegyverzet ellenőrként is dolgoznak. :)
"Nincs, ahogy szeparatista, pláne oroszról sincs. Amit te annak hiszel, annak jó része vagy hamisítvány (Bellingcat), vagy máshol készült, sőt, olyan is van amin PZU van. Hiába próbálkozol."
Többször mesélték hogy azzal szórakoztak , befogták az AWACS-ot a célkövető radarral ( és nem csak ők hanem a tiszti állomány is ) én konkrétan kétszer láttam , ott mutatta ( a monitoron) a közvetlen főnököm XY százados hogy , " nézzétek befogtuk az AWACS-ot " !
Annyit jegyeznek meg hogy az "en" sztrimnal az illeto mint szemtanu volt jelen es o 94 ben szolgalt ott ( emlekeim szerint ) . Regen nem beszeltem mar vele de megprobalom elerni.
Esetleg nincs a Keszthelyieknek valami honlapja vagy nyugdijjas klubja vagy akarmi ?
Így lesz a szájhagyomány útján (az amúgy jogos) parancsnoki leb*szásból lokátort kiégető AWACS, pont mint a megerősített objektumokból atomrakéta siló.
Jól van Biga, nem akartam átpolitizálni, tényközlésének szántam a puccsot is (amely egy demokratikus alkotmányos renddel rendelkező országban az erőszakos hatalomátvételt jelenti, meg a másikat is). Ugorjunk.
Az általad felsorolt technikai és konspirációs elméletekhez én sem tudok jobban hozzászólni mint te az enyémhez. Múszakilag technikailag szerintem ez az egész értelmezhetetlen. Őszintén kiváncsi vagyok az itteni lérakos tettestársak véleményére, hogy ha feltételezzük, hogy normális emberek (még ha “szakadárok” is) ülnek egy állítólagosan megjavitott donyecki buk vagy oroszországból odatalicskázott buk fülkéjében mekkora az esélye annak, hogy vaktában lőnek, mennyire lehet észlelni a cél sebességét magasságát irányát amiből nyilvánvaló kell legyen, hogy nem egy 4-5km-el alacsonyabban repülő ancsa a célpont?
Nyilván én mivel deklaráltan nem vagyok lérakos, én a politikusok nyilatkozataira figyelek. Kerry a neten megkereshető első nyilatkozatára, hogy rögzitették az inditást tudják honnan jött stb (neten fent van). A holland parlament kérdéseire az ukránokhoz és a saját vizsgálóbizottságukhoz, amely nevetségessé teszi az egészet néhány józan kérdéssel (pl kihallgatták e az ukrán légiirányítót, miért fogadták el minden kritika nélkül az ukránoktól, hogy nincs radarfelvétel egyáltalán, felkeresték e az amerikai külügyet a Kerry által emlegett felvételekkel kapcsolatban?) Szintán megkereshető a holland parlamenthonlapján. A holland főügyész válaszai is, amelyek felérnek egy beismeréssel.
ilyet mi is csináltunk Sárbogárdon kicsit késöbb mikor az USA a szerbeket bombázta.(1999?-ben ha jól emlékszem,AWACS gépet besugároztunk,szép cél volt)futottak az ügyeletről azonnal kapcsoljunk ki mindent...utánna lakattal zárták le a PV kabinban lévő kapcsolókat...
Konkrétan olyan jellegű meghíbásodásról ( hogy a radar bekrepált) akkor nem hallottam ! minden egyes AWACS basztatáskor jött telefon hogy fejezzék be , ( de mindig volt olyan sor vagy tiszti álományú aki nem bírt magával ) ! arra emlékszem ennél az utolsó esetnél ahol nagyon kiborult a bili , hogy telefonáltak és mindenki aki aznap kint volt a hangároknál ment a szőnyeg szélére
( volt aki századosként ment, és őrmesterként jött vissza )
Megbuktatja az auditon és onnantól nem repülnek oda az EU-s - pontosabban az egyezmény tag államok - légitársaságok.
Másképpen fogalmazva bezáratja, mert Európában kb. mindenki tag.
Ami a katonai radarokat illeti, éppen most meséltem el neked mi a folyamat. Ha nincs digitális rögzítés (2014.-ben kizárt) akkor is van tervtábla fotó, de hangfelvételek mindenképpen, amikből a tervtábla szépen rekonstruálható.
Felhívnám a figyelmedet hogy az Ukránok nem azt hazudták hogy nem rögzítették az adatokat, vagy nem látták rajta a rakétát, hanem hogy nem voltak bekapcsolva a radarok. Egyik sem.
Szerinted Mo-n hányszor volt az összes radar valaha is egyszerre kikapcsolva?
Ez teljesen nyilvánvaló Ukrán hazugság, csak nem akarod észrevenni. ;)
Konkrétan az AWACS-on semmilyen felszerelés nincsen, ami hasonlóra képes lenne. Viszont van telefon a NATO bázison, amin fel lehet hívni a NATO szövetségest és meg lehet kérdezni hogy miért az AWACS-on gyakorolnak. És utána jön a botrány.
Nehezen tudom elképzelni hogy viccből, többször is megszólaltatták az AWACS besugárzásjelzőjét és nem volt belőle azonnal balhé. Persze ha csak a Szoc-ról van szó, az ugye teljesen más történet.
Itt felteszik ugyanezeket a kérdéseket. Ukrajna eleve nem jelentette két elsődleges radar kiesését sem, ahol az infóforrásként az egyik felszólaló a nagykövetre hivatkozik. Szóval kétlem, hogy bármit is jelentettek, s nem azért, mert nem volt mit, hanem addig sem tették.
A katonai radarok adatainak archiválásának lehetőségeiről talán a topik szakértői tudnának mit mondani, de érthetően nem kívánnak belefolyni ebbe.. pedig sok technikai részlet van még az ügyben. Én nem találtam ilyen adatokat, hogy mondjuk egy Kupol radar tenne ilyet.
Arra is kíváncsi lennék, hogy mekkora az esélye, hogy az elsődleges radarok bármelyike is elkapta a Buk rakétát. A polgári elsődlegesen talán még valamilyen előszűrő is van, hisz valószínűleg nem akarják madárrajok adatait tárolni, bizonyos szögből a Buk rakétának sincs túl nagy RCS-e.
92nov-93nov-ig ott szolgáltam ! A körlettársaim között is, és az osztályon is többen voltak ganef sofőrök és kezelők! heti szinten többször le kellett mennünk a zárt területre , kiálni a gépekkel , és járatni a hangár elött
Többször mesélték hogy azzal szórakoztak , befogták az AWACS-ot a célkövető radarral ( és nem csak ők hanem a tiszti állomány is ) én konkrétan kétszer láttam , ott mutatta ( a monitoron) a közvetlen főnököm XY százados hogy , " nézzétek befogtuk az AWACS-ot " !
aztán egyszer, valamikor talán 93 kora tavaszán , egy HKSZ után, kurva nagy balhé lett belőle , talán akkor történhetett ez az eset
Komolyan mondom Reagen eleje óta nem voltak ekkora eszkalációk világszerte - akkoriban pedig tényleg aggódott az ember még iskolásként is, hogy lesz-e ideje kinőni az új nadrágját a neutronos Pershingtől meg a Teller űrsugár-ágyújától (másrészről az SS20-tól, amiről akkor nem is tudtunk). Szerencsére tartós tej vásárlás miatt nem kellett aggódni, az még nem volt feltalálva az átkosban...
Abbol a fotobol sok nem derul ki maximum annyi hogy az izraeliek a csak maguknak gyartott raketara valami oknal fogva megsem a heber ABC betuit hanem az amerikai rovidites es szamkodokat irtak.
Szerintem nem Jericho volt de majd kiderul. Egyelore ez a foto csak porhintesre eleg. Ha mar valakinek modjaban volt lefotozni akkor miert nem ugy csinalta hogy teljesen lathato legyen a roncsdarab es a merete is ertelmezheto legyen ?
az EUROCONTROL nem kötelezheti semmire az adott országot
Az Eurocontrol tagállamok, mint Ukrajna is nemzetközi szerződésben vállalták hogy megfelelnek a szervezet által felállított standardoknak. Úgyhogy de, nagyon is kötelezheti.
Közben a jemeni husziták teherautós robotrepülő féleséggel (iráni Kalibr utánzat?) bepróbálkoztak egy félkész emirátusi atomlétesítmény (erőmű?) ellen.
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik és lassan már az óvodás dalok jutnak róla az eszembe: