Ez egy 2001es volvó s80ban van. Ez még mindig az első típus volna?
Ez már a 140 lovas talán ugyan ez van a T4ben. Te még a
80valahány lovas verzióra gondolsz nem?
Szerintem geós csigával egy időzített bomba a 2,5 r5 tdi Főleg olyan cipőgomb méretben amiben gondolkozol (gb2056)
A gyenge pontja pedig az , hogy 1987 ben rajzolták es ez volt a gyár első közvetlenes modellje. T4 ben már okosabb picit mert ott nem ilyen buta a légmennyiségmérés es okosabb a szoft is (r5 150 ps)
Az a moci még gyáriban is szét esik nemhogy még feszegetve, kérdezd már meg garret Tomit hány darabot evett már meg úgy hogy az eredeti 140lovas mocit mecha 140lóval feszegeti, vagy pl Szami szerintem egy másfél órát tudna káromkodni ha kiejted azt a szádon hogy öthengeres tdi :) ha nam akarsz bajt a nyakadba hozzá sem fogsz, mert ha ketté töri a főtengőt majd téged hibáztatnak
Jobb lenne valami tartósabb. Most 1,2báron megy a 0,9 helyett-nem merem jobban feszegetni mert XY okból rossz a szabályzása és hullámozva szabályoz. Ezt a tulaj kideríti azt mondta, de akkor is valami erősebb csiga kellene rá ami azért nem 2500nál kezd el dolgozni.
Volvóban van egy VW konszern 2,5TDI moci. 5hengeres.
A kérdések:
Milyen turbót érdemes rá felrakni-gyáritól erősebbet?
Geós turbót rakott e már fel valaki-hogy viselkedett vele?
Mekkora nyomást bírnak el ezek gyári 300 000km-es állapotukban?
Hol van a moci gyenge pontja-mi az ami besz@rik elősször az erősebb tuningtól?
Nem kell űrhajó csak legyen fürgébb főleg 2000-4000es tartományban.
Jelneleg valami van a csigával mert 2500ig nagyon gáz ahogy éled a gyári csiga+a szabályzásával is van valami mert hullámozva szabályozza a turbónyomást-gyári és chiptuningal egyaránt. Hallani a turbón, ahogy tölt majd szabályoz és megint tölt. Hullámzik rendesen a nyomás, 0,2bárt nagyjából.
Szóval erősebb csiga volna tervben és és olyan 180-200lóerő környéke amennyiben ezt a moci elviseli.
Minden modern autó időre van tervezve, és nem az örökévalőságra. Az időre tervezés manapság egy komoly megbecsült tantárgy a gépész karon :D Azért reméljük nem nagy a baj :D
Beszéltem a szerelővel. Megkértem vegye le a hengerfejet és nézzen bele, hogy lássuk mekkora a baj. Eddig csak a szelepfedelet (így hívják a legfelső elemet?) vette le, ill. a vezérlés csere után beindította, hogy meghallgassa hogyan jár, de csörgött, ezért mondta, hogy valszeg ütközés volt belül és néhány szelep elgörbülhetett, de nem lát bele, míg jobban szét nem szedi. Meglátjuk javítható-e vagy hengerfejet cserélünk vagy motort vagy elbontjuk az egész szekeret. Most tényleg. Egy kb. 3ooo eurót érő autóra költsek 1ooo-15oo eurót? Nem tűnik jó ötletnek, de lehet nincs igazam.
Amúgy a megnyekkenés álló helyzetben, alapjáraton történt. Amikor hallottam a fémes darálást egyből leállítottam a motort. Ezért reménykedem benne, hogy nincs azért nagy galiba. De a vezérlés csere nem volt elég sajnos. A szíj nem szakadt csak ugrott, bár lehet, hogy ez mindegy is az eredmény szempontjából.
Szóval lehet valamelyikőtöknél jelentkezni fogok. Addig nézzetek egy versenyképes szállítási lehetőséget Olaszországba:)))
Ui. Az újabb VW motorok is ilyen rendszerűek? Úgy értem a vezérlésben vagy egy gyenge elem (vízpumpa), ami ha betojik szétrúgja a motort/vezérlést? Ez nem túl szerencsés úgy gondolom.
Akkor nagyon ne feszegesd. Gyári teljesítmény +30ló.
Turbónyomás gyári nyomás + max 0,3bár. Ha azt akarod,hogy
hosszú életű legyen akkor ne szaladjon el a nyomás.Vagyis ha pl. 1.5bár
a kért akkor ne menjen 1.6fölé. Maradjon 1.5ön. Sokat kell játszani a
geóval a szoftverben de meg lehet csinálni.
Az elvárosom az lenne leginkább, hogy az új gyári turbóval illetve chippel sokáig tartósan tudjak közlekedni az autóval. Jelenleg egy gyengébb chiptuning lett feltöltve ami idáig be is vált, nekem csak az a lényeg, hogy a motor ne adja meg magát idő előtt mert az nem esne jól.