Keresés

Részletes keresés

Barba81 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 7084

Szia Malaguski!

Elösször is örülök hogy jobban vagy :-)Csak érdeklődnék,hogy mennyit adtál a dokinak,mert emlékszem nem tudtad,hogy mennyit adjál,és ha oda kerülnék tudjam i a helyzet,ha ilyen jó ez a doki,lehet én is hozzá megyek majd,ha komolyabbra fordul a dolog

Malagurski75 Creative Commons License 2011.01.20 0 0 7083

Szia Graver!Figyelj ez attól függ mennyi szegmenst csavaroznak össze,mert az merev lesz.Enyém L4-5.Szerencsére az alatta lévőt nem kellett,ezt a műtét alatt döntötték el.Volt olyan a szobába velem akinek 8 csavar,az 4 szegmens.Kérdés hogy hol van..legalsó 4 szegmens,akkor szívás.

Előzmény: Graver (7079)
csigabiga60 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7082

Szia!

Légyszíves olvass vissza  és találsz róla infót!

Üdv.

Előzmény: gyöngy65 (7081)
gyöngy65 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7081

sziasztok!

Nekem is gerincsérvem van az MR alapján L5/S1 csigolyán jobb oldalon elréri az S1 gyököt. Az S1 -es csigolyatestben 1 cm-es sérv ábrázolódik. Már júliusban kezdődőtt azóta csak fáj hol erősebben hol kissé. Kaptam 2-szer 5 infulziót ,gyógyszereket kell szednem állandóan hogy csillapítsa a fájdalmat ami a jobb lábamba vádlimba bokámba sugárzik le sokszor alig tudok menni. Decemberbe kaptam hetente 1 alkalommal depomedrolt+lidocain injekciót. Azóta fölment a vérnyomásom a hormonháztartásom fölborult a fájdalmam  is megmaradt. Hallottam hogy Budapesten van egy doktornő Dr Rácz Edit és elmentem hozzá vizsgálatra Ő azt mondta hogy nem kell műteni. A doktornő egy katétert vezet a sérvhez és úgy juttatja be a gyógyszereket ésaz enzimeket. Pénteken megyek hozzá azt mondta hogy vasárnap már haza is jöhetek.És azután kezdődik a gyógytorna és a szalagerősítés. Már nagyon várom meg egy kicsit félek is.Hallott már valaki a Rácz féle katéterről?

Graver Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7080

Similis, ez a másik, amivel meg kell küzdeni az embernek, hogy ne gondoljon folyton arra, hogy akármikor kezdődhet előről az egész tortúra.

Előzmény: similis (7077)
Graver Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7079

Örülök, hogy jól vagy, Malagurski! Hát igen, az első torna lájtos, de frissen műtve ez is elég.
Szép kilátások! Nekem is mondta a dokim még a műtét előtt, hogy ez bizony egy kopásos-elhasználódásos folyamat, és pár év múlva (sok mindentől függ, mikor), lehet, majd csavarozni kell. Mit mondjak, nem nyugtatott meg.
Azt nem tudom, hogy ha összecsavarozzák ott a dolgokat, az azt jelenti, hogy mondjuk nem tud többet lehajolni az ember, vagy mivel jár?

Előzmény: Malagurski75 (7074)
Graver Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7078

Ne haragudj, Ginger, nem olvastam vissza.
Hát, nagyon nem irigyellek. Mitől jött ki megint? Rossz mozdulat, ilyesmi? Vagy csak úgy magától?

Előzmény: Ginger68 (7075)
similis Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7077

Hát ahogy elnézem mindenkinek az elsőnek kéne lenni...

De persze az orvosnak nem számít mennyit esel ki a munkából, mennyi kockázat, stb.

Én kérdeztem két orvost is a műtét előtt, h. nem kéne-e csavarozni, azt mondta az első h. legfeljebb majd ha nem sikerül, akkor utána... Köszi....

A másáodikat inkább nem is írom, de az se volt meggyőző.

Nem mintha most olyan rosszul lennék,  de akkor nem kéne rettegnem minden mozdulatnál, hogy úristen nehogy ezzel vágjam haza...

Ginger68 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7076

Ajjjjaj!Malagurski hát nem valami megnyugtató számomra amit írtál!!

Neked azért mielőbbi gyógyulást kívánok!!!!

Ginger68 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7075

Már nagyvonalakban leírtam egy pár oldallal ezelőtt! Lassan egy éve leszek betegállományban evvel a nyavajával!

Szeptemberben megműtöttek gerincvelő szükülettel,sérvvel,és kis mütét alatti komplikációval(durazsák sérülés) ami egy másfél hónapig jó is volt,de kezdődik újból az-az irgalmatlan fájdalom a lábamban. Állítólag a doki szerint megint kijött egy sérv!-műtét túl korai lenne!! És baromira tartok is tőle!!!

Előzmény: Graver (7073)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7074

Fekszem,már tudok oldalt is.Sétálok.Adtak anyagot mit lehet tornázni az első 6 hétbe.Lehetne kérni gyógytornászt,de annyira egyszerűek a gyakorlatok hogy nem látom értelmét.3 hetesen lehet menni vízbe,az már kafa,remélem azt már a rehabon.Bírok állni rendesen,ülni nem szabad.Az izmaim szoktak fájni a lábamba este,gyorsan elfáradok.Türelmetlen vagyok,jó lenne már autóba ülni....Tudjátok azt láttam a kórházba hogy ha valaki az első sérvműtétéből nem áll helyre......mindenki a csavarozásig jut!Az utolsó mindenkinek az.

Előzmény: luci71 (7069)
Graver Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7073

Sajnálom!  Mi történt?

Előzmény: Ginger68 (7072)
Ginger68 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7072

Hát akkor felesleges evvel foglalkoznom!-főleg miután szeptemberben műtöttek és vissza eső lettem! Kezdődik a szélmalom harc előlről?!!

Előzmény: Graver (7071)
Graver Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7071

Szia!
Én feliratkoztam a hírlevelükre, ami olyan, hogy kb. hetente kapsz egy levelet, amiben lassan "csöpögtetik" az infókat. Tehát kb. egy-egy mondat erejéig kapsz tanácsokat, melyeknek egy részét már valószínű eddig is tudtad. Igazából arra meg ki, hogy vásárold meg a reklámozott könyvet. A leghasznosabb infó, amit összeszedtem belőle, hogy fontos a séta, a torna, és jó az ékpárna. Ha még nincs sérved, akkor esetleg segíthet a megelőzésben (csak hát akinek nincs, az általában nem látogat efféle oldalakat), ha már van mondjuk egy kiszakadt sérved, akkor már "halottnak a csók". Szerintem.

Előzmény: Ginger68 (7070)
Ginger68 Creative Commons License 2011.01.19 0 0 7070

Sziasztok!!

Van esetleg akinek használt ez??! www.porckorong.hu ,vagy esetleg némi javulás??

Már kínomban mindent kipróbálnék csak segítsen,a sok movallis és tramadolor helyett.

luci71 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 7069

Szia!

Nagyon örülök hogy ilyen jó véleményed van,akkor tényleg jó kezekben voltál.Vagyunk,vagy leszünk.Végre egy lelkiismeretes ORVOS!!!!És csak hanyat fekszel vagy már lehet máshogy is?Torna még csak igen óvatos,kaptál gyakorlatokat otthonra?Rehabilitáció után meg még jobb lesz biztos.És mit mondott kb.mennyi a felépülési idő?

Vigyázz magadra,és ha tudsz jelentkezz. 

Előzmény: Malagurski75 (7068)
Malagurski75 Creative Commons License 2011.01.18 0 0 7068

Sziasztok!Köszönöm hogy így örültök!Úgy köszöntem el a Veres tanár úrtól hogy a "lába nyomát is megcsókolnám ha lehetne".Varrat szedésig benn tartott,tegnap kivette,akkor volt 10 napos a gerincem!Jó itthon,fekszem,sétálok,tornázok.Semmi bajom!Estére elfáradok mint a béka,a lábamba szokott lenni izom fájdalom.Hétfőn megyek Budakeszire rehabra.Torna,úszás...ilyenek,ameddig lehet maradok!Tudom hogy Héviz nagyon jó,de nekem messze van.Majd megírom Nektek ez milyen.Tudom hogy nagyon sok jó orvos van gerinc ügyileg,de Veresnek az osztálya a Honvédba a CSÚCS!Ha valaki dokit keres,vagy elégedetlen a mostanival akkor Hozzá menjetek! 6 hetesen megyek kontrollra egy friss röngennel legközelebb.Egy kicsit kiestem hogy most itt kivel mi van,de majd felveszem a fordulatot....Puszi Mindenkinek! 

tavasz21 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 7067

A Szent András kórházról Hévízen tud valaki valamit mondani? Úgy néz ki nemsokára megyek. A fizetős részbe.

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.17 0 0 7066

Gratula. várjuk részletes beszámolódat a felépülésről!!  Ettől nekem is jobb lett a kedvem....... hogy te jól érzed magad!

Előzmény: Malagurski75 (7061)
Graver Creative Commons License 2011.01.17 0 0 7065

Szia, Malagurski!

Örülök, hogy jól sikerült a műtét, és főleg, hogy jól érzed magad!
Én is várom a további beszámolódat, ha teheted.

luci71 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 7064

Örülök hogy jól vagy,már nagyon vártam hogy írsz.Nagyon vigyázz magadra,és ha tudsz majd írj le mindent.Gyógyulgass!

similis Creative Commons License 2011.01.17 0 0 7063

Jaj de jó! És most jól vagy? Meggyógyulsz teljesen?

Épp ma akartam írni, h. hova tüntél. Miért kellett ilyen sokáig bent lenni?

robertov72 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 7062

Sok sikert a felépüléshez és mellé elég kitartást és akaraterőt. Kéretik minden szabályt szigorúan betartani!!!

Malagurski75 Creative Commons License 2011.01.17 0 0 7061

Sziasztok! Megyek haza. 13 nap volt itt a Honvédban.4 csavarral lettem több.Nagyon jól vagyok! Veres tanár úrnak a lába nyomát is megcsókolnám!!!!Puszi Nektek!

robertov72 Creative Commons License 2011.01.16 0 0 7060

Számolj be arról mit mondott az orvos ! Lehet többet ér majd az áztatásnál.

Előzmény: zsolo02 (7059)
zsolo02 Creative Commons License 2011.01.15 0 0 7059

Relatíve nehezeket. Régebben intenziven üztem hobby szinten a testépitést igy annyira elöször nem tünt nehéznek a munka.Egy félig meddig bútor üzletben dolgozom ahol lapra szerelve jön árú minden hétfő vagy 15 zsúfolásig megrakott raklappal. Ezeket kell helyre raknom . Ezek 10-50 kg ig terjednek súlyban ami annyira még nem is lenne nehéz csak a legtöbbet  a polc első vagy második emeletére kell rakni és az nem kellemes. 1 nap alatt ezt nem lehet elpakolni ezért

több napi emelgetéssel jár ez a történet. Na ezért is kérdeztem hogy van e értelme nekem itt elbuszozgatni 30ezer forintot hogy üldögéljek a meleg vizbe , stb mert ha ide vissza kell mennem dolgozni az első nap után ugyan oda jutok mielőtt táppénzre mentem.Ha nem találok valami embert aki valami komolyabb módszerrel próbál helyre hozni.Elvileg hétfőn megyek valami örmény orvoshoz akit nagyon dicsérnek egy jó pár embert meggyógyított műtét nélkül. Kiváncsi leszek mit ígér, da ha azt mondja van esély arra hogy meggyógyít akkor abba is hagyom a Gunarasi pacsálást. Köszönet a hozzászólásokért!

Előzmény: robertov72 (7058)
robertov72 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 7058

Egyéni véleményem szerint legalább egy normális gyógytornával meglehetne támogatni a dolgot,de ne csoportos legyen inkább egyéni torna személyre szabottan.Mellékesen ,ha még nincs begyulladva a sérved akkor oké a meleg víz amúgy nehogy ettől gyulladjon be bár a dokid biztosan jobban tudja! Saját tapasztalatom szerint egy infúziós kúra lehet többet segítene neked mint az áztatás.Sokat és nehezeket szoktál emelgetni a melóban?

Előzmény: zsolo02 (7057)
zsolo02 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 7057

Csak azért kérdeztem hogy kinek mi a véleménye a kezelésekkel kapcsolatban aki esetleg járt oda hasonló betegség kezelésére. Használt a kezelés vagy sem, mert Én nem hiszek abban, hogy elüdögélek 3/4 órát a vízben meg megmaszíroznak vagy inkább úgy írom masszírozgatnak (mert a maszőr ereje felér egy kisgyerekével), hogy ettől nekem tünetmentes lesz a sérvem! Feleslegesen Én nem járok oda meg utazom el 25E Ft-ot. Inkább keresek valami normális orvost.

zsolo02 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 7056

ct-n voltam ENNEK A LÉNYEGE: "AZ L4 I.V RÉS MAGASSÁGÁBAN BAL OLDALON MEDIO-LATERNALISAN 3MM ÁTMÉRŐJŰ, HYPERDENS KÉPLET BOLTOSUL ELŐ  AMELY NYOMJA A DURAZSÁKOT." ERRE A DOKTOR AMNÉZISE AMIVEL A BEUTALÓT IRTA AZ AZ , HOGY L4 BAL OLDALT DISCUS HERNIAT IGAZOLT

Előzmény: robertov72 (7055)
robertov72 Creative Commons License 2011.01.14 0 0 7055

Az orvosod mondta,hogy gerincsérved van? Voltál MR vizsgálaton vagy Ct-n ?

Előzmény: zsolo02 (7053)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!