Keresés

Részletes keresés

Bicebóca Creative Commons License 2004.06.19 0 0 2433
A felső jobb 1-es gyulladt be. A többi egész jól tűrte a lezárást. Na hallod, gondolhatod hogy én is ki voltam akadva a dokira!!! Annyi dolga meg felelossége van, hogy aki oda bemegy, azt becsülettel ellássa, és akkor ennyire képes! Pedig teljesen odáig voltam tőle, hogy milyen rendes meg ügyes! És ekkora szarvashibát elkövetni!

Köszi a jókívánságokat, ma este letesztelem a párom lefekvés előtt, hogy hogy kezeli a tűt :-))) Inkább itthon legyen főpróba :-D

Kisfelhő: Hogy vagy? A Corsodyl nekem is bevált, azt tudom javasolni! ELőszörre jól lemarta a nyelvem, de utána ez csökken, viszont jól lezsibbasztja a szádat, olyan erős mentolos íze van.

Előzmény: Darlyn (2431)
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.06.19 0 0 2432
Műtét után javasolt a Tantum verde öblítő, vagy van pasztillás kiszerelésben is. Csak patikában kapható, nagyon jó mert van benne fájdalom és gyulladáscsökkentő, és egy kis lidocain is. Ezenkivül fertőtlenít is, ínygyulladásokra is hatásos.
A műtét másnapjától fontos az öblögetés( corsodil is jó) 5-7 nap és már kevésbé fog fájni.
Gyógyulást kivánok!!!
Előzmény: Kisfelhő (2425)
Darlyn Creative Commons License 2004.06.19 0 0 2431
Sziasztok!

Kisfelhő! Egy hétig biztos nagyon rossz lesz, de még egy hónapig érezhetsz feszítést, szuri helyét, stb..

Algopyrin, calmopyrin nehezíti a véralvadást, ezeket tényleg ne szedjétek véres helyzetekben, foghúzás előtt meg pláne!

Bice! Most akkor végülis melyik fogad gyulladt be, amit a másik doki kezelt? A felső 1-es? Vagy mind a 3?!
Hát igen, mondtuk, hogy több alkalom a gyökérkezi, úgy látszik a doki nem szorgalmas, hanem felületes?! :(
Azért jó nyaralást kívánok, legalább lesz majd, mit mesélni az unokáknak! :)

Degeczi Creative Commons License 2004.06.19 0 0 2430
hát annál brutálisabb tényleg nem nagyon van (a felnőttkori mandulaműtét után pár napot én is azon éltem), de az meg pláne vérzékenységet okozhat, vigyázni kell vele
Előzmény: Kisfelhő (2429)
Kisfelhő Creative Commons License 2004.06.19 0 0 2429
Köszönöm szépen a tanácsokat. Időközben sikerült Cataflamot szerezni, és az hat. :)
At1 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2428
ALGOPIRIN NEM JÓ!!!!!!!!!!!!Jajmá.
Vérzékenységet okozhat a műtét után!
Egy ismerős megjárta, több órán át rohangált éjjel ügyeletről ügyeletre, végül a sebészeten kikötve, ahol 3 adag vérzéscsilllapítót nyomtak az arcába...
Irass fel valamit a dokival! Recept nélkül kaphatóak úgysem érnek semmit ilyen esetben.
Evribodri001 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2427
Szia Cancan!

Nem a Blahán van a dokim, hanem a Nyugatinál. A Tiédet hogy hívják?

Előzmény: cancan (2419)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2426
Köszi!

Szerintem ha holnapig nem javul, nyugodtan menj vissza a dokihoz.

Amiket én kipróbáltam és tüneti kezelés címén bejött:
svédcsepp -borogatásként vagy tarts a szádban egy kortyot egy percig (ugyanez pálinkával is működik :D)
kamillateás borogatás - még ha más haszna nincs is, mert tényleg csak tüneti, a meleg kellemes érzés, és pszichésen tompítja a fájdalmat.
jegelés -ne jéggel, mert az hibernálja a fél arcod, de nekem a hideg zacsis tej nagyon bevált!

Tudom hogy ez egy rémálom! Nincs otthon akkor esetleg valami még erősebb fájdalomcsillapító? Mondjuk Cataflam?

Előzmény: Kisfelhő (2425)
Kisfelhő Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2425
Köszönöm szépen a választ meg az együttérzést, egyelőre csak romlik a helyzet sajnos, mert most már egy résnyire tudom csak kinyitni a számat... :o( Egyébként az én műtétem kb. 25 perc volt, és nem fájt közben, csak akkor egy kicsit, amikor összevarrta a sebet. Az Algopyrin egyébként az a gyógyszer, ami minden nyavalyámat meg szokta tudni oldani, de ebbe most "beletört a foga" (csak hogy stílszerű legyek :)).

Mindenesetre kellemes és problémamentes nyaralást kívánok Neked!

Előzmény: Bicebóca (2424)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2424
Szia!

Együttérzek veled, mondjuk nekem még ilyen bölcsességfog procedúrám nem volt. Kitartás, a műtéti sebek mindig fájnak, néhány nap (max egy hét) alatt el kell múlnia szerintem. Akkor menj vissza ha romlik a helyzet, vagy ha elviseletetlenül fáj.

Egyébként ma azt mondta a dokim hogy a Demalgon nem ér fabatkát se, és inkább Algopyrint szedjek. Mondjuk az én fogam gyulladt, nem pedig sebhely fáj, de való igaz, hogy előfordult hogy 3 Demalgont is bevettem, és nem hatott :-((

Ma az utánam lévő lánnak egyébként pont ilyen fekvő bölcsességfogat húztak ki, azt mondta nem fájt neki, kb. 5 perc volt. Neked fájt? :-(

Előzmény: Kisfelhő (2422)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2423
Ok, a hiperollal vigyázunk. Lehet hogy egy idő után jobb lesz ha majd én csinálom magamnak ha hozzáférek, mert csak jobban érzem, de majd kipróbáljuk. Holnap megejtünk egy próbaakciót. Mondjuk viszek Clorsodyl-t is, az elég erős szájfertőtlenítő, azt is fogom használni, bízom benne hogy nem lesz semmi baj.

Hát én meg még tökre örültem is hogy ennyi volt, én is úgy tudtam hogy a gyökérkezelés több alkalom, aztán néhányszor már a falat kapartam kínomban. Az meg alap volt hogy éjszakánként nem tudtam aludni. (végig is olvastam az egész topicot :-D) De most annyira de annyira mérges vagyok emiatt! Ha hétfőn nyitva hagyja, és szépen naponta átmosta volna, most nem kéne aggódnom, meg lennék gyógyulva. Az új doki meg azt mondta, hogy ha most nem megyek el (ami egyébként nem lett volna lehetetlen, merthogy pénteken már kevés doki rendel...), akkor annyira tönkremegy a foggyökér, hogy tuti ki kell húzni. És ezek az első fogaim, szóval nagyon fontosak!

Emiatt én is aggódom, hogy a gyökérkezelt fogam el fog szürkülni meg törékennyé válik. Nincs erre valami módszer, hogy ezt korrigáljuk? Mondjuk a porcelánhéj nem felel meg a célnak?

A 6-osból nem vette ki a tömést. De az nincs begyulladva. Meg csak a gyógyszeres tömés van benne... Az új dokimnak is mutattam, azt mondta azt hagyja, azzal nem lesz gond. Úgy vélem, hogy az első fogammal is csak a gyulladás miatt volt ez a gond, ez az, amit látnia kellett volna a dokinak, és nem lezárni... a 6-osomból csak vasárnap kiesett a tömés, és ezt kellett pótoni, ott nincs szó gyulladásról. Vagy szerinted azt is ki kellett volna venni? Akkor ott már csak egy nagy lyuk maradt volna :-(

Előzmény: Kaktuszka34 (2420)
Kisfelhő Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2422
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek, mert nem olvastam végig a fórumot, és lehet, hogy már egy csomószor volt szó a jelenleg felmerülő problémáimról. Szóval ma délelőtt a jobb alsó bölcsességfogamat műtétileg eltávolították (rossz irányban nőtt), és most bizony eléggé fáj a műtéti seb. Eddigi életem során még -szerencsémre- semmiféle műtéten nem estem át, és most fogalmam sincsen, hogy mire számítsak. Meddig fog ez fájni? Normális az, hogy azon az oldalon fájdalmassá vált az állkapcsom alatti terület (nyirokcsomó vagy nyálmirigy van ott, nem tudom)? Milyen fájdalomcsillapító hat ilyen sebekre jól? Egyeleőre ezek a legfontosabb kérdéseim, nagyon köszönöm, ha valaki tud rájuk válaszolni!
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2421
Ja azt elfelejtettem írni, hogy a hiperol egy sav, és bőrre kerülve kimarja azt. Átöblítésnél használjatok, vattabucit, gézt, valami hasonlót , közvetlenül a foghoz tartva, arra menjen a váladék+ sav. A kezet is nagyon kitudja marni, vigyázzatok magatokra!!!!
Előzmény: Bicebóca (2417)
Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2420
A 6-ból is kivette a ideiglenes tömést??
Én azért csodálkoztam, hogy rögtön lezárta? Még a dokimnak is mondtam,ő is kivolt akadva. Mi sosem zárunk le egy fogat, első gyk. után. A szivogatás az jó, persze ügyelj rá evéskor.
Azt is tudnod kell, hogy a gyökérkezelt fog már halott fognak számít, nincs benne keringés, vérellátás stb., ezért hamarabb törik, sérül egy idő után. Vigyázni kell rá, nyaralás után minnél előbb kezelés!!!
Kivánom a nyaralásodat ne zavarja meg semmiféle
fájdalom!!!!
Előzmény: Bicebóca (2417)
cancan Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2419
Sziasztok!

Már régebben rátaláltam erre a fórumra, de akkor megijedtem a különbőző sztoriktól és napoltam a dolgot. Aztán mégis összeszedtem a bátorságomat és itt a fórumon csodadokinak "reklámozott" dokibácsihoz el is mentem és nagyon örülök, hogy ezen túl vagyok.
Evribodri001! Nem a Blahán van ez a dokibácsi? Az én fogorvosomra is ugyanezek a jellemzők! :-)
Magamról annyit, hogy közel 10! éve nem voltam fogorvosnál - köszönhető ez az iskolafogászati élményeknek és ennek sajna meg is vannak az eredményei.
Ennek a dokibácsinak van egy olyan "csodaszere" azaz gáza, amit folyamatosan szívsz ha kéred, és félálomba merülsz tőle. Mindent hallasz amit mondanak, de valahogy nem érdekel semmi. Teljesen ellazít. Nagyon ajánlom azoknak, akik évekig halogat(t)ják a fogorvost, mert annyira félnek mint én. Az első alkalommal 4 fogamat kezelt, ebből az egyiket gyökérkezelte, egy rágónak pedig már a fele hiányzott és azt felépítette. Másfél órát ültem a székben, csak a legvégén kellett öblítenem, és a "szundizásnak" köszönhetően max. fél órának !!!!! éreztem az egészet és SEMMI fájdalom nem volt. Hallottam hangokat, éreztem szagokat de nem érdekelt semmi. A fejemet is lecsavarhatták volna.
Sajna 2 műtét is vár rám, azaz gyökéreltávolítás. Csak a fog gyökere van bent az ínyem alatt, már semmi nem áll ki. Volt már Valakinek eféle élményben része? Ettől azért tartok kicsit, mert ha akkor nem is, ha kimegy az érzéstelenítő biztos fájni fog.
Mindenkinek fájdalommentes hétvégét!
Üdv.

Caries Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2418
OK!
Az élet apró örömei.
:-)
Előzmény: Bicebóca (2417)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2417
Na párommal visszamentünk a dokibácsihoz, aki adott nekünk tűt meg valami hidrogén-peroxidos oldatot (jól mondom?), és majd a párom (vagy ha rosszul csinálja akkor majd én :D) fogja kispriccelni a fogamból a dzsuvát :DD De a lényeg: UTAZUNK!!!

Jah, és kb. fél óra alatt sokat javult a helyzetem, miután kinyitotta a gyökércsatornát. Olyan boldog vagyok!!!

Caries: köszönöm a biztatást :-D

Előzmény: Caries (2416)
Caries Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2416
Elég ha odafigyelsz rá, hogy ne tömődjön el. Néha meg kell szívogatni, de azért ésszel.
Esetleg kérj a dokitól egy "reszelőt", hogy ki tudd pucolni. De át is öblögetheted neomagnolos oldattal biztos ami biztos alapon. Magadnak is meg tudod csinálni. Hajrá! :-)
Előzmény: Bicebóca (2415)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2415
Ja, azt elfelejtettem írni, hogy most az első fogaimat nyitotta ki, az egyeseket, szóval nem volna jó ötlet kihúzni őket :-(( De a doki azt mondta, hogy elmehetek, mert egy bátor jelentkző egy fecskendővel át tudná mosni... szerintetek?
Előzmény: Caries (2414)
Caries Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2414
Váratlan fordulat. :-(
Ha nyitva marad még el is utazhatsz.
Bár a húzás tűnik inkább megoldásnak.
Előzmény: Bicebóca (2413)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2413
Na vesztettem. Az új doki lesarlatanozta a másikat, kiszedte az ideiglenes tömeseket (ez egy rémálom volt), és nyitva hagyta a gyökércsatornát hogy ürüljön a genny. Kétnaponta kell járnom tisztításra, úgyhogy Bulgária ugrott. :-(((

És most fáj, mert feszít, és nagyon-nagyon szomorú vagyok :-((

Evribodri001 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2412
Szia Genie22!

Küldtem Neked egy e-mail-t, ott leírtam a fogdokim elérhetőségét.

Előzmény: genie22 (2409)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2411
Hát sajnos dagad és fáj továbbra is, 3ra megyek egy másik dokihoz, mert az enyém nem rendel ma :-(

Szorítsatok értem!

Kaktuszka34 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2410
Ha bedagad az arcod, az nem jó!! Akkor már nem sima fogbélgyuladásod van, lehet, hogy gyökérhártya gyulladt be. Mi ebben az esetben főleg, hogy moláris(rágó) fogról van szó+ 3 gyökérről, kiszoktuk húzni a fogat. A gyökérkezelésből szerintem 1x alkalom ilyen esetben nem elég. Valszeg azért dagadt be az arcod, mert rögtön le is zárta, bár szerintem csak ideiglenes gyógyszeres tömést tett bele. Ezek a tömőanyagok nem olyan erősek, mivel nem véglegesnek lett szánva.

Ha tovább dagad az arcod, szerintem menj vissza a dokihoz, a kamillás borogatásnak csak helyi hatása van, attól a belső gyulladásod nem fog lemenni.

Amit a szádba rakot izolálásként az kofferdám volt, lényege, hogy csak a kezelt fog legyen szabadon tehát elkülőníti a többitől.
A sok zsebkendővel amit te raktál a szádba, vigyázz, megsérülhet a szájnyálkahártyád!!!
Na minden jót!!!

Előzmény: Bicebóca (2404)
genie22 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2409
Szia Evribodri001 !

Megadnád a doki elérhetőségét?
Köszi!

Caries Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2408
Ha kibírta az éjszakát zárással akkor OK!
Így már van esély.
Előzmény: Bicebóca (2407)
Bicebóca Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2407
De ha az már nem fáj, és nincs is benne ideg, akkor miért húzassam ki? A gyulladással van a gond, gondolod, hogy a húzással az is elmúlik? Mondjuk mostmár megcsináltattam a gyökérkezit, nem hiszem hogy visszamegyek lécci húzd ki mégis... még meglátom holnapig.
Előzmény: Caries (2406)
Caries Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2406
Húzasd ki, és nyaralj nyugodtan!
Bár azt nem tudom miért zárta le ?
( Valószínüleg széna v. szalma alapon. )
Előzmény: Bicebóca (2404)
Evribodri001 Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2405
Sziasztok!

Régóta olvasgatom ezt a fórumot, engem is érdekel a téma. Én most járok fogorvoshoz ezerrel. A bal alsó 6-7 és a jobb alsó 6-7 fogaimat csináltatom. Fehér tömés volt bennük, iszonyat nagy, most azokat szedetem ki, és betétek kerülnak a helyükre. Szerintetek ez jó megoldás? Igaz, már csak egy van hátra. A dokim azt mondta, nem lehet már akkora tömést belerakni, de még korona sem kell, ezért marad a betét. Van már itt valakinek ilyen? Esztétikailag nagyon szép, egyáltalán nem látszik. Egyáltalán nem volt panasz a fogaimra, nem fájtak. Igaz, mint kiderült, jól alá voltak szuvasodva, és egy hajszál választott el a gyökérkezeléstől. Szóval, magamtól és önként vállaltam a szenvedést. Vagyis nem is szenvedtem, inkább csak attól, hogy nem normálisak az idegvégződéseim, ezért nem lehet eltalálni az érzéstelenítő injekcióval. Mindig 3-at, 4-et kapok, de a hatás, az kb. annyi, mint halottnak a csók. Több (min. 3-4 órát) kell várni egy enyhe zsibbadásra. Most új módszert kísérletezett ki a fogorvosom, és lokálisan adja, fog mellé közvetlenül. Igaz, így is kellett három ampullával legalább 8-9 helyre szúrni, de azt már legalább megéreztem, kiütött, csak nem 10 perc után.

Egyébként találtam egy tök jó fogorvost, fiatal férfi (Bp., belváros), nagyon ügyes és határozott keze van. Alaposan és precízen dolgozik, csak ajánlani tudom. Fájdalmat nála még nem éreztem, pedig volt már gyökérkezelés, furkálás, tömés, miegymás. Mindenkinek ajánlani tudom! A rendelő korszerű, jól felszerelt. (Ha valakit érdekel, leírom a nevét, címét.)Amióta hozzá járok, egyáltalán nem félek a fogorvostól, pedig előtte tele volt a gatyám, folyton rosszul lettem a fogászaton.

Bicebóca Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2404
Na akkor helyzetjelentek :)

Először a bal 1esem gyulladt be. Azzal vártunk egy hetet míg elmúlt (Dalacin), és betömte. Szép lett, nem fáj. Fényrekötő tömést használt, illetve a gyökércsatornába ideiglenes gyógyszerest, amit egy kis cementtel lezárt a nyaralás miatt. Ez utána még kb. 1-2 napig érzékeny volt ha ráharaptam, de dokibá azt mondta ez a bolygatástól meg a gyulladástól lehet. Ezzel a fogammal mára minden rendben van. Ja, és efölött volt az granuizéhólyag.

A gyulladás viszont nem szűnt meg teljesen, és begyulladt tőle egy másik fogam, a jobb felső 6-os, amibe egy régi amalgám tömés volt (ez vasárnap reggel el is búcsúzott tőlem), és a doki megint azt mondta, hogy szar volt a tömés, alászuvasodott, azért gyulladt be. A bal 1esem és a jobb 6osom között nincs rossz fog, tehát azért ont ez fájt. Na ezzel tegna bementem, gyökérkezelte, és tett bele egy gyógyszeres tömést ideiglenesen. Na ezt azért részletezem egy picit, mert volna egy kérdésem. Tehát belerakta, és azt mondta, hogy 3 órán kersztül még ne harajak rá, hogy megkössön. Na 3 óráig még nyitva volt a szám, beletömtem egy 100as csomag zsebkendőt hogy ne kelljen nyelnem, ugyanis rettenetesen rossz gyógyszeríze volt a tömésnek, a fogamnak vagy nemtudomminek. Ez aztán olyan 3 óra alatt. kb kiürült, a tömés megkötött, de nem olyan jó kemény mint a két első fogamon (de lehet csak én érzem így), na mindegy. Ez lehet hogy tényleg így van, mármint hogy pont a hátsó fogamba, ami szerintem nagyobb terhelésnek van kitéve "puhább" tömést rakjon mint az elsőbe? Jó eséllyel benne maradhat ez 29-ig, amikor hazajövünk?

Na tegnap gyökérkezi után csak tovább fájt a fogam (érdekes, már nincs is benne ideg), illetve a gyulladt rész is egyre érzékenyebbé vált, és be is dagadt (az orrom tövében nagyon érzékeny pl nyomásra és duzzadt is). Namost ilyet már átéltem az előző gyulladásnál, de akkor szedtem a Dalacint, és gondolom hogy ez sokat javított rajta (most nem adott a doki semmit). Azt olvastam, illetve a doki is mondta, hogy a gyökérkezelés után gyulladás léphet fel, de ez általában 2-3 nap alatt lezajlik. Tegnap estére a jobb felső 6os fájdalma alábbhagyott, az most épp nem is fáj, de a gyulladt rész nagyon fájt és lüktetett. Éjfélkor kocsiba be, Tesocba el, vettem kamillát, és fél éjszaka meleg kamillás borogatást raktam rá. Hát az valami csoda volt! A fájdalom szép lassan elmúlt annyira hogy tudtam aludni, a duzzanat még most is ott van, de talán kisebb, és igyekszem folyamatosan borogatni ha fáj. bízom benne hogy ez elég lesz, különben nem tudom hogy mitől múlna el, mikor még gyógyszert se kaptam rá?! A doki egyébként a hideg zacskós tejet javasolta borogatásra, az nekem nem vált be (mármint a hideg), csak érzékenyebb lett tőle mindenem... erről a sarlatán kamillás módszerről mi a véleményetek? Lehet hogy csak placebo az egész :-))

A tegnapi kezelés alapján viszont már némi negatívumot is tudok mondani a dokiról. Egyrészt nem adott gyógyszert, és ezért a bögyömben van :-)), másrészt nem világosított fel, hogy mi is fog történni. Azt mondta hogy a fog szar, gyökérkezeli vagy hűzza. A gyökérkezit választottam, mondván hogy abból már kettőt túléltem, és mégiscsak megmarad a fog. Azt viszont elfelejtette elmondani, hogy a hátsó fogaknál másképp történik a gyökérkezelés, és első körben valami lokalizátort(?) tett a számba. Egy fém szerkezetet erősített a fájós fogam melletti fogra, és egy zöld lufiszerű izét feszített ki a szám fölé. Persze ez biztos megszokott eljárás, de mivel nem mondott róla semmit, hog mi az, miért kell, hogy működik, hogy ijedtemben majdnem felugrottam. Rettenetesen féltem végig, mert csak úgy spontán odapofátlankodtam 3 körül, pedig csak fél 8ra volt időpontom, és lehet ezért volt morc, és hallgatag... hát nem tudom. Na mindegy, most épp tűrhető állapotban vagyok, aludni is tudtam, kamillázok, és bízom a csodában.

Darlyn: Az utazás már be van fizetve :-( Sajnos utánnuk menni bonyolult, mivel ők busszal mennek, vonattal keresztül Románián az nem egy leányálom (inkább tankkal mennék át Romániááááán hö-hö), úgyhogy nem szívesen mondanám le, de ha nagyon rossz lesz a helyzet akkor maradok, legfeljebb egy másik utazási irodával, vagy repülővel utánuk megyek ha rendbejöttem, csakhogy ne dobjuk már ki a teljes árat az ablakon. Egyébként nem is Romániába, hanem Bulgáriába, Balcsikra megyünk :-))

Bocs a szófosásért!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!