sziasztok! k20d és 540 es pentax vaku wireless módban csak 1/180 záridőt tud, vagy nekem nem sikerült valami. a rendszer vaku természetesen vezérlő módra lett átállítva. előre is köszi!
Eladom a Pentax K20D váz 120e (kb 42e expó csináltam vele). A gépemről bővebb információt a http://www.eladnam.com/product/pentax-k20/ oldalon lehet olvasni. Az ár - irányár :)
Eladó egy szép állapotú, megkímélt Pentax K20D 27475 expoval + gyári markolat + GP akku + 18-55mm és 55-200mm kitobi + Kingston SDHC 8G class 4 + GGS LCD védővel, az összes gyári tartozék (gyári akku és töltő, kábelek, CD-k, nyakpánt, kiskönyv) dobozzal és számlával együtt! Ár: 160.000.-Ft
Fontos, hogy a C(ustom) menüben a rekeszgyűrű használata engedélyezve legyen. M módban, ahogy apca írta, illetve m42-es obival Av mód is igen kényelmes.
illetve, hogy fókusz visszajelzést kaphatok-e, és ha igen miként.
Igen.
Ha az élességállítást manuálisra teszed, akkor is van élességvisszajelzés, ha manuális obi van a gépen. (Viszont csak a középső AF-pont müxik.)
8<--------------------------
Fotózás fókusz prioritás módban Ha a [A Egyedi beállítás] menü [34. Fókusz prioritás] pontját bekapcsolja, az élességállítási módot AF.S értékre állítja és a következõ típusú objektívek valamelyike van a fényképezõgépre téve, akkor a képet fókusz prioritással is elkészítheti. Ilyenkor a fényképezõgép akkor exponál, mikor a téma a fókuszpontba kerül. • Manuális élességállítású objektív • DA vagy FA objektív, amin van AF/MF kapcsoló (fotózáskor a kapcsoló az MF állásban kell legyen) 8<--------------------------
Segítségre lenne szükségem, bár valószínűleg velem van a probléma.
Szert tettem egy K20D-re, és m42-es objektívekkel szeretném használni. Azonban nem sikerül rájönnöm arra, hogy miként tudok fényt méretni a géppel, illetve, hogy fókusz visszajelzést kaphatok-e, és ha igen miként.
Eladó: Pentax K20D+utángyártott portré markolat+Pentax infra távkoldó 9000 expo, sérülés és kopásmentes, újszerű megkímélt állapotban minden tartozékával dobozával; MO.-i vásárlás, ára: 110e Ft
Márkaváltás miatt eladósorba kerültek a következők:
Pentax K20D+utángyártott portré markolat+Pentax infra távkoldó 9000 expo, sérülés és kopásmentes, újszerű megkímélt állapotban minden tartozékával; szervízben nem volt: 110e Ft
Az ár nem fix; alkura hajlandó vagyok egészséges határok között.
Sigma 105mm f/2.8 EX DG Macro + 1 év garancia - alig használt, hibátlan állapotban fix ár: 80e Ft
Érdeklődni az alábbi email címen: norbert.berczi@gmail.com
Meg lehet csinálni, de kicsit "kockulni" kell hozzá, ugyanis konzolosan (Dos módban, nem garfikusan, paramétereket pötyögve) működik a dolog. :)
Van egy ufraw-batch (vagy valami ilyesmi) nevezetű fájl, azzal lehet egyszerre több képet konvertálni. Az ufraw oldalán fent vannak a használható paraméterek, elég részletesen be lehet állítani. Az első képet belövöd az ufraw-ban, és amikor bezárod, akkor elmentődnek a beállítások, ezután az ufraw-batch ezekkel a beállításokkal, illetve ha paraméterekkel finomhangoltad akkor azok figyelembevételével átkonvertálja az összes többi, az adott könyvtárban található fájlt. Ha vannak olyan beállítások, amiket mindig használsz, akkor lehet írni egy egyszerű kis .bat állományt, és azt elindítva már teszi is a dolgát a program.
Nem a legelegánsabb és legegyszerűbb módszer, de gyors és hatékony.
Kezdem beleásni magam a k20d rejtelmeibe, (szépségeibe) és felmerüllt néhány dolog:
1, a vakut le lehet-e tiltani, úgy hogy nyitva van? - Vagyis csak segédfényként akarnám használni fókuszáláskor..
2, a C menü hetes pontjában az AF összekapcsolása az AE-vel - kezdem kapizsgálni, hogy mit jelent. Hogy fénymérésnél figyelembe veszi azt, hogy hova fókuszálok.- ha jól értem. Ez mennyit számít??
3, A D-Range az pontosan mit csinál és hasznos-e úgy általában?
Van (nagyon)M(acerás)42 átalakítóval, M(acerá)-s, A-s, és van AF-es. Használati kényelem és az árcédula is ilyen sorrendben emelkedik. A Pentax optikák általában jobbak (kivéve talán az M 50/2,0), más gyártók optikáit talán kicsit jobban rekeszelni kell. Ha a pénztárcának is van beleszólása a dologba, akkor mérlegelni kell, hogy menniyt és mire akarod használni. Ha van idő az állítgatásra, akkor jó lehet az M42-es és az M-es obi is, ha annyira nincs, akkor A-s, ha kell az AF, akkor egyértelmű.
Nekem nagyon bevált egy Auto Revuenon 55/1,4 M42-es adapterrel. Lassan lehet vele fényképezni, de csodás képe van, az én céljaimnak maximálisan megfelel.