Keresés

Részletes keresés

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.26 0 0 254

Norio!

Ki az a lány, aki kíváncsi az üvegfestményeimre? Nem találtam. Mi a neve? Hanyas hsz?

HA-SLN Creative Commons License 2007.02.26 0 0 253

Sziasztok!

Mivel egyre több festő keresi az újonnan divatba jövő Airbrush techikát, gondoltam van helye egy ilyen készüléknek ebben a fórumban is!

Tehát eladó a következő készülék:

Teljesen Új Airbrush Double Action dekor festék szórópisztoly!

-         Fémből készült, kívül/belül krómozott felület

-         7 milliliteres festéktartály

-         0.3mm dűzniméret

-         Double Action: Állítható levegő, és festék keverékarány

-         Festéktartályt záró kupak

-         0.5-1.8 bar levegőigény

-         Terítési szélesség: 1,3mm-től 3,5cm-ig

-         Dobozban pipettával, és dűzni kulccsal

Ezt a kiváló festék szórópisztolyt olyan felhasználóknak javaslom elsősorban, akiknek fontos a vékony vonalak húzása, a minimális rétegvastagság, de fényes festékek, é lakkok fújásra egyaránt használható pisztolyt keres! Dűznivastagságának köszönhetően elegendő festéket tudunk a felületre juttatni ahhoz, hogy annak felülete szépen összefollyon, és így maximálisan fényes felületet kapjunk

A pisztoly „ravaszának” lefelé történő nyomása kinyitja a levegő szelepét, majd hátrahúzást követően indítjuk a festéket, illetve szabályozzuk annak mennyiségét.

Sűrített levegős tartályról, és nyomásszabályozóval ellátott kompresszorról egyaránt működtethető, de mivel a pisztolyon nem lehet a levegőnyomást szabályozni, a palackos megoldás esetén számolnunk kell a palackból kiáramló gáz esetleges nyomásingadozásával.

A pisztoly ára: 15.000.-

Email/MSN: ha-sln@freemail.hu   Tel.: 06-30-263-15-01

norio Creative Commons License 2007.02.26 0 0 252
Na igen, látszik, h nő vagyok :) Nem sok nő akad, aki tömören, lényegretörően és pontosan  tudja kifejezni magát. (vannak ilyenek, de kevés)
Előzmény: kalmo (251)
kalmo Creative Commons License 2007.02.26 0 0 251
Tömörebben:
Egy festménynek nem szépnek kell lennie, hanem jónak. :)
Előzmény: norio (249)
norio Creative Commons License 2007.02.24 0 0 250
Mondjuk én leginkább tájat szeretek festeni. Embereket főleg azért festek, mert kell a suliban. Embereket inkább rajzolni szeretek. Nem tudom megmagyarázni, h miért, még magamnak se. Ez van.
norio Creative Commons License 2007.02.24 0 0 249

Hehe, ezeket a képeket nem is ismertem :)) Nekem nem támadna kedvem ecsetet ragadni egy ilyen látvány láttán :), de mindenesetre érdekes, h mások miket hoznak ki egy szituációból ecsettel. És mint kép, tényleg jó. Csak nekem nem jutott volna eszembe megfesteni. De ettől érdekes a festészet, h mindenki másban látja meg a szépet.

Érdekes, h mikor nyaralni megyünk, mindig ketten szontunk fotózni a baráti körből. A másik egfy srác. Mindkettőnk képei tök jók szoktak lenni, de az ő gépén egész más van rajta, mint az enyémen. És mindig tök jó visszanézni. Látni tudok az ő szemével is. A többiek nem fényképeznek, ők csak megkapják az összesített változatot CD-n. Nekik elég jó igy, kényelmes, de nem értik és nem látják, amit mi. Mi meg mindig ki szoktuk elemezni a képeket és megbeszéljük, h mit látunk érdekesnek bennük és jót nevetünk.

Szóval a festészet is ilyen érdekes számomra, h ki mit tud kihozni egy látványból és hogyan tudja átadni másoka számára, akik értik. De mindenesetre egy jó kép arra is hatással van, aki nem érti :)) Nem bizots, h egy képnek az a célja, h tetszést nyilvánítson ki. Lehet, h éppen meg akar botránkoztatni, vagy esetleg az elmúlást vagy valami más negatívumot fejez ki. (hehe, lehet, h most tudálékosnak tűntem, de nem tudtam jobban megfogalmazni, amit érzek és amit láttam, amire rájöttem.)

Előzmény: kalmo (247)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 248

Brrrrrrrrr!!!! ~:-DD

Kiváltképp az a második..... jaj.

Senki ne értse félre, maga a kép az jó. Én soha nem tudnék ennyire élethűen megfesteni semmit. Szal az teccik. Csak maga a modell nem...

Előzmény: kalmo (247)
kalmo Creative Commons License 2007.02.23 0 0 247
Ok. Azt elfogadom, hogy hobbiszinten rajzolsz és nem tartod vonzónak az öreg testeket. És ugyenezekhez a testekhez mit szólsz festményeken, filmekben? Pl az előbb említett Van Gogh. Esetleg Lucian Freud képei.
pl:

van gogh: sorrow

lucian freud

Egon Schiele: Fanny
Előzmény: Dorinesz (246)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 246

Mint láthatod nem vadulok. A következő piszkálódásra sem voltam hajlandó riposztozni, mert csak eldurvul a helyzet. És őmiatta nem vagyok hajlandó felidegesíteni magam, akárhogy is igyekszik. Te kultúrált módon tálaltad a gondolataidat, ő nem. És te olyan embernek tűnsz, akivel lehet értelmesen beszélni, de ő már a kezdetektől fogva ilyen "szókimondó" volt.

Szoktam rajzolni, de csak hobbi szinten. Ezért nem is fogok azonosulni a nézeteitekkel. Tudom, hogy a szottyadt test látványa nektek csak egy tárgy, amit le kell rajzolni (amit nem teljesen hiszek, de nyilván el kell határolódni tőle arra a kis időre, amíg lerajzolod, és csak tárgynak tekinteni). Ezt mind értem. Akkor se fogom soha gusztának látni.

Itt a vége, fuss el véle. ~:)))

Előzmény: kalmo (244)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 245
Ezt te csináltad? Rohadt jó lett!!
Előzmény: norio (239)
kalmo Creative Commons License 2007.02.23 0 0 244
Nem kell elvadulni. :)
Én csak oda akartam kilyukadni, hogy különbség van festői/rajzi esztétikum és emberi vonzódások között. Rubens sem azért vestett szép nagy felhőszerűen lebegő színes nőket, mert azokat szerette. Egy összeaszott bőr, lottyadó mellek is lehetnek érdekesek. Ha már aktuálisak akarunk lenni akkor ott van pl Van Gogh Bánat rajza. Az öregedő testnek jelentése van. Egy festményen (sőt filmben, fotón) annak amit ábrázolsz nem árt ha jelent valamit. Egy tanulmányrajznál pedig a modell csak tárgy. Megfigyelendő forma, arányrendszer fények és árnyékok.
Különben érdekes a plázacica vs. sznob művész téma is. :)
Előzmény: Dorinesz (237)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 243
Sztem te vagy itt az egyetlen, aki rajzol is aktívan. A többiek (kiváltképp Heatcliff) csak ontják az észt.
Előzmény: norio (239)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 242
hehh! ~:)) No comment.
Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 241
és még ráduplázol... a festés rajzolás nem arról szól hogy 'jónők' és 'jópasik' képmását örökítsük meg, hanem alkotás. Ha azok kellenek lapozgass magazinokat. Mind1, ha nemérted, hát nem. Akkor minek írsz ide? biztos van Csomopolitan topik, ahol modellfijúkról, manökenlányokról beszélgetnek.
Előzmény: Dorinesz (237)
norio Creative Commons License 2007.02.23 0 0 240

Most mennem kell, barátomnak szülinapja van és még ajándékot kell vennem neki. Olyan nehéz egy férfinak kitalálni, h mit vegyen az ember. Ő csak a számítógépes játékokért és a fantasy- és tudományos könyvekért lelkesedik igazán. Lehet, h veszek egy jó filmet. A számítógépes játékok közül fogalmam sincs, h melyik a jó és melyik tetszene neki. Fantasyból se mindenevő. Nehéz...Majd megoldom valahogy.

Addig is jók legyetek :)

norio Creative Commons License 2007.02.23 0 0 239
Itt egy kép görcsoldónak :)) Tegnap csináltam. De igazán küldhetne már más is képet, amit csinált.
norio Creative Commons License 2007.02.23 0 0 238
Mert egy ember, aki sosem járt rajziskolába, mint Dorinesz, az nem ismeri ezt a gondolkozásmódot és természetesen az ember jobban szereti nézni a szebb külsejű embereket, mint a vén szatyrokat. Igazából az se túl szép, mikor a strandon egy 60 éves lógó tőgyű nő monokinizik és kenegeti magát krémmel. Rajtuk viszont még látszik is, h tök elégedettek magukkal és azért mutogatják a tőgyeiket, mert büszkék rá és vadásszák a fiatal fiútekinteteket, h vajon észrevették-e már. Ezt én is siralmasnak gondolom. Itt tényleg hiányzik az egészséges önkritika. Különben meg az ilyen miért nem megy a nudiba? Ott mindenki úgy van és senkinek sem lehet egy szava sem, el is van fogadva. Ha oda járnék, engem sem zavarna. De mivel én direkt a nem meztelen részt választom, utálom a monokiniseket (a fiatalokat is). Akkor nem, ha hason fekszenek. Na meg a tangák...nem is folytatom. Nem vagyok prüd, de látom a házas nőket, akiknek a férje megfordul a tangás segg után és ezek a k...rvák még élvezik is, h megnézte őket valaki. Csak erre mennek, eddig tart az agyuk. Arra már nem gondolnak, h a feleség mit érez ilyenkor. Vagy gondol, de leszarja. Na az ilyeneket tudnám megagyalni. Mégsem teszem :)) Nekem szerencsére ilyen gondom nincs. De nyitva van a szemem és látom ezeket a dolgokat.
Előzmény: Törölt nick (233)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 237

"ez nem playboy, vagy spice girls, te butta kis konzumidióta"

Ezt nekem mondtad? Nyilván igen. Vegyél vissza az arcodból légyszíves. Én ilyen stílust nem engednék meg olyan emberekkel szemben, akiket még csak nem is ismerek. Téged is jópárszor elküldhettünk volna a halálba, olvasva a megnyilvánulásaidat, de nem tettük. De ehhez nyilván valamennyi intelligencia is kéne, hogy tálalni tudd a mondanivalódat, vagy hogy vissza tudd fogni magad.

Nem fogom elmagyarázni mennyire utálom a spice girlst, vagy a play boyt, mert abban is fogsz olyat találni, amibe beleköthetsz. Ezentúl meg azt gondolsz rólam, amit akarsz, szíved joga. Őszintén szólva nem érdekel, és egy kicsit se szontyolodtam el tőle.

Egy öreg összeaszott test sztem nem valami guszta. Lötyögős, szottyadt bőr, lógó micsodák... Soroljam? Modellt ülni jó, ok. Ezt elismerem. De nem szivesen nézném. Máskülönben meg annyira azért nem érdekel még a rajzolás, hogy tanuljam is. Inkább máshogy tanulok rajzolni, de ezt megint nem kívánom ecsetelni neked. Szóval akárhogy magyarázod, soha nem fogom a ti szemetekkel látni ezeket a testeket. Mert én nem vagyok "művész".

(És most még finom voltam és nőies. Egyedül Noriora való tekintettel fogtam vissza magam.)

Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 236

Talán nem volt véletlen hogy a 228 és a 229 egymás mellé került....... Azt az élet rendezte így.

Dorinesz: ha az ecsetes festéssel kapcsolatban bármire kíváncsi vagy itt is szívesen állok rendelkezésedre(hétfőtől) mert most egy kicsit eltünök.

Békés vizeket nektek addig is.

Egyébként az üvefestős topik jelenleg az 1945-ik oldalnál tart, teljesen igazad van, hogy lehetetlenség lenne végigolvasni.

norio Creative Commons License 2007.02.23 0 0 235

Ja és azt el is felejtettem neked mondani, h ez a fajta beszéd sem az értelmiségi kategóriához tartozik sztem, amit ebben a hsz-edben levágtál. (És ezt mindenfajta elfogultság nélkül mondom). Szóval aki így beszél, nem jobb a plázacicák szintjénél. Most akkor gondold át, h akarsz-e normális lenni és akarod-e, h kedveljenek a többiek, vagy ellenszenvessé szeretnéd tenni magad a kritikán aluli stílusod miatt. De ha nem célod az, h kedveljenek, sőt azt szeretnéd elérni, h lenézzenek, akkor folytasd csak nyugodtan, én befejeztem, ezzel kapcsolatban ez volt az utolsó hszem. Asszem :)) Úgyis az lesz, amit te akarsz, én nem dönthetek helyetted. Nekem személy szerint még nincs kialakult érzésem irántad, még alakul, a további szerepelésed dönti el merrefelé.

(Ez volt a magánvéleményem, az alőző hsz-em meg általánosságban egy tipp/vagy efféle volt).

Dorinesz Creative Commons License 2007.02.23 0 0 234
Én már nagyon fentartásokkal merek csak topikokra menni. Mert pl az egyik üvegfestés topikban felrótták az egyik új embernek, hogy miért tesz fel hülye kérdéseket, amikor már kezdetektől erről szól a téma, magyarán annak a szerencsétlennek vissza kellett volna olvasnia azt a párezer hsz-t, mielőtt egyáltalán levegőt vesz. Én meg leginkább matricázni szoktam, ott meg ecsetes megy asszem. De a kérdéseim főleg az ecsetes festéssel kapcsolatban lennének, csak nehogy engem is elküldjenek a halálba, hogy előbb olvassak vissza 10-20 oldalt, és csak aztán kérdezzek...
Előzmény: Törölt nick (227)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 233
nézd, nem a ruha teszi az embert. Az megnyilévánulása alapján mentalitásban plázacicább egy plázacicánál. Egyébként ez gyakori, a kis tarisznyarák / művészke küllsejű a legnagyobb konzumsznob jellemre, aki azt hiszi egy rajzórán punella andersonnak és chippendale fiúknak kéne modellt állni. Mecsoda gondoltavilág lehet emögött... látom te se tudtad megállni hogy el ne magyarázd, a rajzóra nem swingerklubb. De miért kell ezt magyarázni?????
Előzmény: norio (231)
norio Creative Commons License 2007.02.23 0 0 232
Az offolásról meg annyit, h off ebben a topikban nem létezik. Intelligens emberek vagyunk és mindent meg tudunk beszélni "remélhetőleg szépen". Ha meg elfajulnak a dolgok, akkor ....hát...elfajulnak a dolgok :) De sztem nem kéne elkezdeni háborúzni, mert igaz, h érdekes lenne, de valakinek fájhat. Remélem az emberek jószándékkal néznek be ide és nem arra vágynak, h kiutálják a többiek a pikírt megjegyzései miatt. Mindenki, akinek inge, vegye magára az elhangzottakat :) Ha negatív véleményt formálsz valamiről vagy valakiről, akkor számítanod kell arra, h esetleg nézeteltérés fog kialakulni valakivel vagy valakikkel. Ezért mint mondtam, nem mindegy, h hogyan tálalod a dolgot. Azt is mondtam, h nem kívánok visszaélni topikgazdai "tisztemmel", mert nem akarok főnököt játszani és embereket kiosztani. Véleményt azt viszont bizony mondani fogok vállalva a felelősséget a következményekért. De igyekszem majd mindig elszámolni 10-ig, mielőtt ráripakodok valakire :)) Előre is elnézést kérek, elég hirtelen természetű vagyok és sokszor csak miután már kimondtam, gondolom át a dolgot és esetleg megbánom. És makacs is vagyok :)
norio Creative Commons License 2007.02.23 0 0 231
Régóta ismerem Dorineszt és megmondhatom neked, h nem a hülye kis plázacicák közé tartozik, akik csak a női magazinokat olvassák, hanem nagyonis okos lány (mellesleg utálja a rózsaszínt és a legtöbb affektálós női baromságot). Nem kellene látatlanul ilyesmi kritikát mondani róla, mert ez eléggé gonosz dolog sztem.
norio Creative Commons License 2007.02.23 0 0 230
Figyu, sztem te most a logikát nem érted. Ott az öregek nem azért ülnek aktot, h mutogassák magukat, h milyen szépek. Ők tesznek szivességet, h rajzolhatjuk őket és szépen végigülik a 3 órát. Itt egyáltalán nem a szépség számít, hanem az emberi test és az anatómia. Őket senki nem úgy tekinti rajzolás közben, h egy meztelen nő v. férfi, hanem egy modell a sok közül. Érted már? Kalmo nem akart rosszat, mikor ezt elmondta. Először én is pont ugyanígy éreztem, mint te, de mostmár másképp látom. Minden embernek más görbülete van és minden ember érdekes. A csúnya is.
Előzmény: Dorinesz (223)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 229
ez nem playboy, vagy spice girls, te butta kis konzumidióta. legalább a rajz és festészet kedvéért válasszuk már külön a bulvármagazin-szelleminyomort az élettől. Te maradhatsz az előbbiben, persze csak addig míg a te tőgyed is el nem kezd lógni : >
Előzmény: Dorinesz (213)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 228

Ezt egyébként én sem értem, bár nem régen beszélgetek, de némelyik "topicgazda" keményen odacsördít, ha eltérsz a tárgytól, pedig szerintem ez teszi érdekessé  és főleg élővé a beszélgetéseket, persze ez általában pár mondat aztán megint mindenki az eredeti témáról beszél. De szerintem ez kell bele.

Az izlések-pofonok dologgal kapcsolatban pedig az a véleményem, hogy csak annyit kellene  hozzátenni a negatív véleményekhez hogy "nekem" nem tetszik nem pedig azt mondani hogy ez egy sz.....r, mert az már sértő is.

Na ennyi kitérő.

Most éppen mit alkottok ?

Előzmény: kalmo (226)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.23 0 0 227
Nem fognak kiutálni, nagyon rendes csapat. Én is ide-oda kirándulok, mindenütt hallok valami hasznosat.
Előzmény: Dorinesz (225)
kalmo Creative Commons License 2007.02.23 0 0 226
Egy festő/grafika topicban miért lenne a modellekről beszélgetés off?
Az ízlések/pofonok dologgal a világból ki lehetne zavarni... :)
Előzmény: Dorinesz (223)
Dorinesz Creative Commons License 2007.02.22 0 0 225
Az üvegfestés topikba majd be akarok nézni. Csak nehogy kiutáljanak.
Előzmény: norio (221)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!