Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

imi000007 Creative Commons License 2018.12.24 0 0 89

Lehet,hogy tipus hiba,nem volt meg ilyen autom.

Alkatresz nem volt draga hozza,de nem indul az auto.

De mar hibakodom sincs. Volt DPF re

Notprogramon ertem vele haza amikor tönkrement.

Töröljem a DPF et ?

Előzmény: Falke25 (87)
imi000007 Creative Commons License 2018.12.24 0 0 88

Szia Köszi a linket...277000 nel esett ki a himba.

De mar vagy fel eve hangos volt az auto..Eltört a himba csapagy.

Egy öreg dokitol vettem ,Nemetben hasznaolm..

Előzmény: Falke25 (87)
Falke25 Creative Commons License 2018.12.24 0 0 87

Szia imi000007!

Hány km. volt az autóba mikor a szelephimbatörés bekövetkezett?  Régebben több külföldi fórumon olvastam (gugli fordítóval), hogy 2008-2009 környékén nagy kopások miatt módosították a vezérműtengelyt.   Nálad bekövetkezett himba kopás, törés, ezzel összefügghet?

Üdv.

Előzmény: imi000007 (83)
Falke25 Creative Commons License 2018.12.23 0 0 86

Sziasztok! 

Az alábbi linken letölthető az említett magyar nyelvű szerviz leírás:

https://data.hu/get/9807938/captiva.zip

Kicsomagolás után,  index.htm-re indul! 

Üdv. Falke25

Előzmény: imi000007 (84)
imi000007 Creative Commons License 2018.12.23 0 0 85

Szia megtalallak Facen? jo lenne egy kis segitseg!

Elöre is köszi.. Imi

Előzmény: peugeot1 (78)
imi000007 Creative Commons License 2018.12.22 0 0 84

Szia Falke ät küldöd a szerviz leírását,nekem csak egy orosz nyelvü van.. Köszi elöre is.

Ha esetleg elolvasod az irasomat,es lenne tanacsod vagy tapasztalatod az jo lenne.

Köszönöm

Üdv Imi  saskocska@gmail.com

Előzmény: Falke25 (80)
imi000007 Creative Commons License 2018.12.22 0 0 83

Sziasztok vettem egy 2.0 diesel captivat 2007 es 150 le

Az autoval volt egy kis bajom mar ugy vettem hogy nagyon hangos volt,tudtam hogy bele kell nyulni a motorba hamarosan.

Aztan kijött a motor hibaja egy serült szelephimba volt elkopva es egyszer csak az autopalyan megadta magät,kiesett a helyeröl. Hazaertem vele par km re laktam de telivert mindent olajjal persze.

Az autot szetszedtem csereltem vez tengelyt,himbakat meg ,hidrotökeket..Akkor mar csereltem szijakat,szimeringet. A hengerfejet nem vettem le.

Kitakaritottam mindent ami eldugulhatott..turbo,partikel,egm,stb

az autoNem indul!

,de meg csak nem is pöffen nem füstöl..(injektorokat kitakaritottam ) a vezerles a helyen van,nem elöször csinaltam ilyet.Üzemanyag van,a motorban van kompressio,

vettem a olcso kiolvasot pdf re volt hibakodom de az erzekelö kitakaritasa utan megszünt a hiba kod .

Mindha tiltana valami elektromosan,mert semmit nam csinal az auto teker de nem indul .a müszerfalon minden rendben.

Viszon hidegintitoval röffen 2 masodpercig

Tettem bele egy uj jeladot a vezemutengelyhez mert mikor levettem a szelepfedelet magnessel szedtem ki a törött kis himba csapagy darabokat es miutan nem indult gondoltam elkurtam a jeladot magnessel.  De nem ez volt a baj..

En elektromos problemara gondolok azon belül is a komputer tilt es ezzel az olcso kiolvasoval nem tudom kiolvasni rendesen vagy törölni..

Ami meg erdekes amikor lealtam a kocsiva a haz elött,meg inditottam egyszer es indult de nem volt semmilyen sebbesegem ,mehanikus valto van benne.Nem erezni hogy meghibasodott volna a valto..Ez is olyan mindha letiltott volna...

Röviden ennyi,,,ha esetleg van valakinek hasonlo tapasztalata megoldassal azt örömmel fogadnam..

nagydajab Creative Commons License 2018.12.22 0 0 82

Szia! Csak egy kérdés, olajcserének van valami buktatója, vagy sima ügy? Milyen szerszámok kellenek hozzá? Kölcsön aknára állnék, ne akkor derüljön ki hogy mi nincs hozzá :( Köszi

Előzmény: peugeot1 (78)
nagydajab Creative Commons License 2018.12.22 0 0 81

Szia! Igen engem érdekelne. Ha tudod mailban is küldheted, címem: skobrakattila2(kukac)gmail.com Előre is köszönöm. 

Előzmény: Falke25 (80)
Falke25 Creative Commons License 2018.12.21 0 0 80

Sziasztok!

Akkor pörögjön egy kicsit....

Nekem is egy 2010-es 2.0D automata Captivám van, amit lassan három éve használok. Jelenleg 115e- km van az autóban 87e-km el vettem. Túl vagyok mindenféle folyadékcseréken, automata váltó, osztómű, differenciálmű, hűtőfolyadék, fékfolyadék, féktárcsa fékbetét csere, stb. Ez idáig mind saját kezűleg elvégezve. Lassan egy vezérléscserében gondolkodom, de ezt már nem merem otthon elvégezni.  Anno 1.3 suzukin simán ment, de ezt az autót jobban szét kell hozzá bontani + kell egy kiegészítő szerszám készlet. Letöltöttem a komplett szerviz leírását az autónak, ha érdekel valakit megosztom a linket.

Röviden ennyi.

Üdv:

Falke25

Előzmény: Stieve01 (79)
Stieve01 Creative Commons License 2018.12.10 0 0 79

Sziasztok!

Élesszük már fel ezt a fórumot! :-)

Én sem találtam a face csoportot...

Most cseréltem difi és osztómű olajat, meg üzemanyag szűrőt. Még hátravan a motorolaj, többi szűrő na meg az automata váltó olaj...

Szívesen kivesézném veletek a dolgokat! 

Szeretem ezt a járgányt :-)

Üdv.!

Stieve

peugeot1 Creative Commons License 2018.12.05 0 0 78

Sziasztok, nem találom a fece csoportot én sem, szerelő vagyok és lehet sok infót tudnék adni, nekem is captivám van!

nagydajab Creative Commons License 2018.11.19 0 0 77

Linket tudsz tenni? Nem találom a csopit :(

Előzmény: Molnar Robi (76)
Molnar Robi Creative Commons License 2018.11.16 0 0 76

Üdv csináltam egy csoportot facebook on. A neve Captiva Club. Captivásoknak. Gyertek sokan mondjátok el a tapasztalataitokat és töltsétek fel autótok képeit :)

Stieve01 Creative Commons License 2018.11.13 0 0 75

Sziasztok!

Van egy 2011-es 2.2-es Captivám. 

Ne nevessetek ki de tényleg nem világítanak a kormánykerék kapcsolók (Zene, klíma, tempomat), vagy csak valami baja van? nem látom sötétben hogy mit akarok kapcsolni...

Illetve van-e valaki aki sípoló hangot hall a hátsó keréknél a kocsi alól álló helyzetben járó motornál?

Olyan mintha tápszivattyú vagy valami ilyesmi lenne és nem tudom hova tenni. Bízom benne hogy nem probléma...

Köszi előre is!

Stieve

nagydajab Creative Commons License 2018.11.12 0 0 74

Sziasztok! Olajat szeretnék cserélni egy 2010 es 2000 res kapeszban. Van valami buktatója, célszerszám, rejtett plusz leeresztő vagy valami ilyesmi csavar a dologban, vagy sima ügy? Köszi előre is.

Efflekk Creative Commons License 2018.10.12 0 0 73

Üdv, egy 2012 es diesel captiva tulajdonosa vagyok, kb egy éve vettem az autót, eddig semmi komoly nem volt vele, ám az utóbbi időkben elkezdett bejelezni a részecskeszűrő, csipog és villog. mivel még garanciás volt vissza vittem a szervizbe ahol vettem és csináltak rajta egy computeres dpf tisztítást. Azután egy darabig megint jó volt, de most megint visszatért a hiba. Találkozott e már valaki hasonló jellegű hibával? Előre is köszönöm a hozzászólásokat.

Deadpool Creative Commons License 2018.05.21 0 0 72

Tiszteletem mindenkinek !

A tulajdonomban ban lévő  Captiva 2.2d 4w 2011 184ps 7személy.

A tegnapi nap folyamán le cseréltem a téli szettet a nyárira utána a klíma ,levegő szürőket meg kicseréltem ! A gond csak ez után jött a kocsira adtam a gyújtást hogy le nullázam a fogyasztást ez még is történt erre a közép konzol lassan el kezdet füstölni és el kezdet halványodni az alsó kijelző(rádió, telefont jelzi, stb) de a zene szól ! Kérdés találkozótt már valaki ilyennel? Előre is köszönöm segítséget

Zsolt730 Creative Commons License 2017.09.21 0 0 71

Szerintem a részecske szűrő.... de egy diagnosztika nem ártana

Előzmény: smida84 (70)
smida84 Creative Commons License 2017.09.21 0 0 70

Sziasztok van egy Captivám 2d 150 l.  kerül fordul csökkentett módba teszi magát menet közben bedöglesztem aztán mehetek tovább. valaki tudna segiteni.

zoolla Creative Commons License 2017.08.16 0 0 69

Sziasztok! Érdeklene,hogy mennyit bir ki az adagoló és a 2-ös tömegü lendkerék? 

Álltalában a nyugati autók adagolói 150-200ekm után cerére szorúl (függ hogy hol tankolsz) 

A 2-östömegü 100-150ekm Ennél a tipusnál hogy áll?

Neutronduo Creative Commons License 2017.08.09 0 0 68

Üdv nekem is van egy Captivam 2.2 d és ha elkezd dolgozni a turbó cincogó hangot ad 2000 ford tol de csak ha üzemmeleg az autó. Részeckesżürö nincs injector bevizsgalva. Esetleg valaki aki ért hozzá? Vagy ötlet jó szerelő? Nem szerviz mert azok nullák! 

Előzmény: Laszlo Sor (67)
Laszlo Sor Creative Commons License 2017.07.01 0 0 67

Üdv Mindenkinek!

Problémám a következő, adott egy captiva 2.2 diesel, menet közben elkezd rángatni, már nem tudom mit csináljak vele, ha valakinek volt hasonló szívesen várom a tapasztalatokat, részecskeszűrő kiiktatva, porlasztók felújítva, teszten megfeleltek, új kódokat megkapta, illesztve lettek, nem tudom mit kezdjek vele. Köszönöm a tanácsokat, ill. a hozzászólásokat. (minden szűrő cserélve, rendszer tisztítva üzemanyag.

bignor Creative Commons License 2017.06.01 0 0 66

Köszönöm az infókat.

Előzmény: Falke25 (65)
Falke25 Creative Commons License 2017.05.27 0 0 65

Szia!

A kidolgozásról:

A műszerfal teteje enyhén puha műanyag, egyéb helyeken kicsit kopogósabb, de nem olyan veszélyes. Karcokat könnyen összeszedi, ezért érdemes rá vigyázni.  A testvér modellnek (Opel Antara)  ugyan olyan beépített műanyagok minősége. (2006-2010 között gyártott autókról van szó.)

Helykínálattal:

Elég magas növésűek vagyunk 190-195 cm, gyári napfénytetővel szerelt az autó, ezért 2-3 cm-rel alacsonyabban van a tetőkárpit, de ennek ellenére nincs gond a fej illetve a láb térrel. 13 évig egy G Astrát használtunk, annál nagyobb az utastér, ki-be szállás is sokkal könnyebb. 

Hibák:

Még idáig nem volt!

Az autót tavaly május elején vásároltam,  2010. 06 havi. 87E km.-rel. (Magánszemélytől, remélem nem vert át a futott kilométerekkel.) Az összes folyadékokat, szűrőket kicseréltem, remélem nem lesz rendkívüli meghibásodása az autónak.

Röviden ennyi.

Előzmény: bignor (64)
bignor Creative Commons License 2017.05.22 0 0 64

Szia!

Köszönöm a választ. Milyen a kidolgozás minősége, helykínálata? Ha szabad tudni neked milyen nem várt meghibásodásaid voltak, ha voltak?

Előzmény: Falke25 (62)
Falke25 Creative Commons License 2017.05.22 0 0 63

Szia bignor.

Az előző hozzászólásomban rosszul írtam, hogy "láncos" a vezérélése. A 2.4 -es 136LE motorok szíjas vezérlésűek.

Előzmény: Falke25 (62)
Falke25 Creative Commons License 2017.05.19 0 0 62

Szia bignor.

Egy 2.4 szívó benzines motorról beszélünk. Vezérlése láncos, olyan nagy eget verő típus hibájáról nem olvastam / nem tudok. Fogyasztása  kb 10-11 liter. https://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/10-Chevrolet/941-Captiva.html?fueltype=2&powerunit=2   Gumiméretből adódóan nem olcsó felgumiztatni, de nem is kis autóról beszélünk. Nekem egy dízel 4x4 automata van, városban nem igazán használom és így 8.6 körül van az átlagom.

Előzmény: bignor (61)
bignor Creative Commons License 2017.05.06 0 0 61

Sziasztok!

2.4 benzines Captiva tapasztalatok érdekelnének. Elsősorban az autó megbízhatósága, fenntartási költségei, fogyasztása érdekelne. Akinek van tapasztalata, kérem ossza meg velem. 

csaba.n72 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 60

Bocsi, hogy még csak most de nem voltam jelen. A kérdésedre, nem untam meg csak lecserélném egy sokkal családibbra.

Előzmény: papsoka (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!