Keresés

Részletes keresés

tjutka Creative Commons License 2000.02.14 0 0 5
"Mindezek ellenére még lehet belőle egy szép városi strand, viszont nem kéne felelőtlenül közép-európai méretekkel és hiperszuper jelzőkkel illetni a megálmodott strandot!"

Sziasztok, új vagyok az indexen.
Emiatt a topic miatt iratkoztam fel, egy baratomtól hallottam róla. Ott lakom, ugyanis, a közvetlen közelben....

Szép városi strandunk már van. Termálvizzel, ahogy kell. Nem tul nagy, de nagyon szép helyen van. Strandnak az elég.

Itt nem errol van szó.

Ez egy megalomániás átgondolatlan tervezet.
Ez egy ártéri erdo, a Duna partján, körben beépített terület, az önkormányzat évek óta elhanyagolja, hajléktalanokat költöztetett bele, volt már haláleset is, mert a faházakat feltörték beköltöztek, s magukra gyújtották.
( A környéken régóta rebesgetik, hogy ez is a régi recept szerint eljárás :a "pusztitsd le és privatizald")

Egyszeruen nem értem, hogy képzeli ezt az önkormányzat, feltölteni egy 15 m mély vizmosást, amelyik az egész Kertváros (Alsógödnek a vasúton túli része) belvizét levezeti..

Kétségbe vagyok esve. A mi házunk elott az 1000 autóra tervezett parkoló lenne. Azt allitja a polgármester, hogy a bejárat a Dunakeszi Fészek üdülok felol lenne, minket nem zavarna.
(Ezt ugyan nem tudom elképzelni, hogy nem zavarna minket 1000 autó, meg egy szabad téri szinpad.)
Meg azt se hiszem, hogy a dunakesziek tudnek errol.

Előzmény: Halászkirály (4)
Halászkirály Creative Commons License 2000.02.14 0 0 4
Láttam valami felvázolt rajzot a majdani vízi komplexumról. Azt mondják róla, hogy ha majd megépül, Közép-Európa legnagyobb vízi szórakoztató centruma lesz, fókashow-val, tokkal vonóval.
Csakhogy!
-a centrum alapterülete valóban qrva nagy, ez vitathatatlan
-nagyon kevés medence épülne benne (4 vagy 5), azok is kicsi befogadóképességűek
-összesen 4 db csúszda lenne, ebből az egyik "óriás" (asszem van már egy-két strand, amelyek ezt a számot már régesrég produkálják)
-a nagy létszámú közönségnek csupán egyetlen önkiszolgáló étterem épülne
-se wc, se tusoló, se orvosi szoba.

Mindezek ellenére még lehet belőle egy szép városi strand, viszont nem kéne felelőtlenül közép-európai méretekkel és hiperszuper jelzőkkel illetni a megálmodott strandot!

lujza Creative Commons License 2000.02.14 0 0 3
Mi ez itt, valami vicc ?
Ez ugyanaz a tarsasag, akik valahol Gyor mellett, már megpróbálták ? Ott miért hiúsult meg ?

Mondd, hogy 2 úttörotábor volt Gödön, s nem arról van szó, a Fészek mellett.

(Amit én ismerek, azt nem lehet csak úgy feltölteni, az olyan mély, hogy ki se látszik belole egy emeletes épület, ráadásul patak is folyik benne. )

Alsógödi Creative Commons License 2000.02.13 0 0 2
De igen!
Azonban az a melegvízű strand volt, a gödi pampákon. A környezet gyönyörű, szép kilátással a Pilisre. Mellette szálloda és golfpálya épül, és
az új 2/a-ról öt perc van.
A lakosságot a vizividámpark nem zavarná, mert elég messze van a lakott területektől.
Az olasz vállalkozónak azonban ez nem tetszik, mert túl sík a terület és kevés rajta a fa.

Ehelyett inkább lakott terület közepén épít, egy tizenöt-húsz méter mély vízmosásban, amely egy ártéri erdő termálvíz nélkül.
Számítani lehet:
-lakóssági ellenállásra,
-fel kell töltenie a vízmosást,
-ki kell vágni a fákat,
hogy kellően egyenletes terepet teremtsen a mesterséges két méter széles fűtött folyójának. Szilárd burkolatú megközelitése nincs.

Több száz milliós beruházással teremt "kicsit" rosszabb feltételeket, mint a termálstrand mellett a alapban.
Ki érti ezt? Én nem!

Esbeta férje Creative Commons License 2000.02.13 0 0 1
Nem Gödön volt az a balhé a stranddal, hogy az önkormányzat felmondott a maszek bérlőnek???
Előzmény: Alsógödi (-)
Alsógödi Creative Commons License 2000.02.13 0 0 0
nem 0!!!
Ez Alsógöd és Magyarország legszebb dunaparti része, a volt úttörőtábor.

információ itt :
http://www.nepszabadsag.hu/Redakcio/Doc.asp?SID=1&IID=1407&CID=90&AID=74006

Alsógödi Creative Commons License 2000.02.13 0 0 topiknyitó
VILÁGSZENZÁCIÓ GÖD VÁROSÁBAN!
-Még csak ebben az évben avatták várossá a festői szépségű Gödöt, a település máris világszenzáció létrehozására készül. Itt lesz a világ első és egyetlen strandja, ahol se úszómedence, se öltöző, se WC, se zuhanyozó, se mosdó nem lesz.
-Minek is, mikor verőfényes nyári napokon csupán 3 000 strandolóra számítanak. A gyermekek jobban járnak: az 1000 nebulónak mintegy 20 négyzetméternyi vízfelület jut.
-Egyedülálló lesz a strand abban is, hogy némely létesítményét - például a röplabda- és labdarúgópályát - árterületre tervezik, amit évente többször is elönt a Duna. Mondhatná az ember, fürödjön a strandoló a Dunában. Csakhogy a folyót a strandról megközelíteni csak úgy lehet, ha kivágják az ártéri erdőt. Ebben az esetben viszont a partot elmossa a Duna!
-Azért nem kell félni, fadöntés lesz elég. A strand helyén ugyanis ma egy őspark van, több száz, köztük száz éves fával. Van a területen egy bővízű patakocska, számtalan forrás valamint egy tó is. Sebaj. Ezeket betemetik, s fákat kivágják, mindössze nyolcat hagynak meg. Ezek alá gyűlik majd a háromezer ember, aki nem akar pecsenyére sülni, más árnyék nem lévén.
-Az egyik legnagyobb attrakció bizonyára az a szauna lesz, melyet saját gépkocsijukban élvezhetnek a strandolók. Szakértők szerint az autókban 60-80 fok lesz, mivel a parkolóban sincs egyetlen fa sem.
-Gépkocsira mindössze napi ezerre számítanak a tervezők. Kiszámíthatjuk: ha fél percenként érkezik egy gépkocsi, öt óta alatt le is parkolhat mind az ezer. Újabb öt óra alatt ki is parkol. A többi időt a strandon töltheti. A 2-es országútat lezártnak fogják minősíteni a többi autós számára.
-Teljesen érthetetlen, miért tiltakozik ezért - na meg az egész nap dübörgő discozene miatt - a környék másfél ezer lakosa. Szerencsére véleményük másodlagos, miként azt egy demokratikus érzelmű gödi honatya kijelentette. Fontos, hogy az önkormányzat horribilis bevételhez jut: a négyholdas egykori parkért évi 7 millió forinthoz. Gödön ma egy családi ház évi bérleti díja 2 millió.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!