Keresés

Részletes keresés

karma police Creative Commons License 2009.01.09 0 0 1286
Nem, ahogy Dávid írta a helyes. A másodikat a Skíz ütötte, és hívott is felénk egyet, de ezt érthető módon elengedtem a (tudott) XX-as partner felé. Ő meg kicsit tett...
Előzmény: Simulacrum (1285)
Simulacrum Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1285
Gondolom akkor még a XVIII is a hajtónál volt, különben a negyedik kör már a skízé lenne.
Előzmény: karma police (1284)
karma police Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1284
A második sor el van írva szerintem.
Azok kedvéért, akik nem szeretnek partitz olvasni, a lényeg:

Szemben ül velem a skíz, köztünk (utánam) a XX-as partner.
Ő indul, pikkel. Nekem van, a hajtó kerül ütésbe. Hívja a magas tarokkokat, a XX-as következetesen kicsit tesz, nekem meg csak az van. Aztán az 5-ik ütésben (bár ez lehet, hogy negyedike volt, nem emlékszem) egyszerre esik a XX és a XXI... csendes volát :-)
Előzmény: bromberg (1279)
tomeckk Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1283
igyekeztem elkerulni, ez ketsegtelen :-)
Előzmény: Dr.W.Gy. (1282)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1282
Itt leginkabb M küzdött a XX-ert, nem te :)
Előzmény: tomeckk (1280)
bromberg Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1281
Igen, Buki mestert B-vel jelöltem volna. :-)
Előzmény: tomeckk (1280)
tomeckk Creative Commons License 2008.10.14 0 0 1280

ezert a XX-asert erdemes volt kuzdeni ;-)

ez a T en voltam?

Előzmény: bromberg (1279)
bromberg Creative Commons License 2008.10.13 0 0 1279
Tomeck kedvéért az az emlékezetes "betli".

Licit
Sz - passz
T - 3
D - passz
M - 2
T - tartom
M - 1
T - passz

Skart után:
Sz : XX, XVII, XIII, VII, 5 színes lap
T: Skíz, XVIII, XVI, XIV, XII, IX, IIII, I, Kör K (1 tarokk fekszik)
D: XIX, XV, VI, III, II, 4 színes lap
M: XXI, XI, X, V, 5 színes lap

Bemondások:
(T: 1 tarokk fekszik)
M: Segít a XX, passz
Sz: passz
T: 8 tarokk, kontra parti
D, M, Sz: passz

Sz(indul) T D M
pikk B XII XV(+) pikk K
XIII XIV(+) II V
VII IIII XIX(+) X
XVII XVIII(+) VI XI
XX Skíz(+) III XXI
sz XVI sz sz
sz IX sz sz
sz kör K sz sz
sz I sz sz

LOL
apacuka2 Creative Commons License 2008.04.23 0 0 1278
Kedves Lujza! Azt gyanítom, hogy kb 5 évvel ezelőtt mi társalogtunk valamiről valahol.... Korábban is így neveztetted magad?
Előzmény: lujza (1277)
lujza Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1277

É-D-K-Ny, ilyesmi.

Ha megszorul az ember, jó, ha van egy tartalék..

Előzmény: apacuka2 (1276)
apacuka2 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1276

Honnan nézve merre?

Bocs, de kicsit lehanyagoltam az olvasást...

Előzmény: lujza (1275)
lujza Creative Commons License 2008.03.21 0 0 1275

Szia. :)))))))))))

Merre Pest megye?

Előzmény: apacuka2 (1274)
apacuka2 Creative Commons License 2008.03.15 0 0 1274
Szia Tarokk ŐRÜLTEK! Ki az ördog az a Korda Gyuri? Tarokkos körökben Pest megyében nem jegyzik....
Előzmény: lujza (1232)
bromberg Creative Commons License 2007.06.03 0 0 1273
Az túlzás, hogy kb mindent tudtunk. Én tudtam az össztarokkeloszlást, a nagyhonőröket viszont nem. Ha a XXI mögöttem ül, akkor bukik a centrum és a kismadár, ha viszont a skíz van mögöttem, akkor a kis káróm miatt meglehet mindkettő. Ezért passzoltam. És persze a treff királyodról sejtelmem sem volt. Úgyhogy ha nincs káróm, meglövöm a centrum, kismadarat, majd treffel visszaadod. Nagyot néztem volna. :-)))

Előzmény: karma police (1272)
karma police Creative Commons License 2007.06.02 0 0 1272
Egy érdekes Káró király ultimó.

Legalábbis így lett volna szép.

Lapok:

Bebi: XXI, XX, XVII, XI, VII, Kőr: KDLB
Attila: XII, IX, VIII, VI, V, IV, III, II, Pikk: B
Dávid: XIX, XV, XIV, Káró: L, Treff: DB, Pikk: KLT
Máté: Skíz, XVIII, XVI, XIII, X, I, Káró: Ka Treff: K

A licit: Mindenki passzol, Máté 3. Bebi a XXI-et húzta, ezért nem licitált.

Itt lesz érdekes a dolog.

Máté: Segít a XX
Bebi: Tulétroá
Attila, Dávid: passz

Máté: Centrum (két impasszal pont megvan)
Bebi: Kismadár (nem tudja, hogy kiáll egy ütő)
Attila, Dávid: passz

Máté: Káró király ultimó

(6-6-nak néz ki a dolog, az ellenfélnél a 6-4 esélye 86%, ha Bebinél van káró, akkor nagymadárra lehet emelni, ha nincs, akkor uhura, mert lehet kárózni. Nálunk lehet duplán emelni, tehát ha Bebinél van egy káró és egy külső király, akkor így még a 3 király is belicitálható lesz. Duplát és voláto tetszőleges sorrendben lehet mondani)

Bebi: passz (megérzés? ... mondjuk már 20 perce ment a parti)
Attila: 8 tarokk, passz(!)
Dávid: passz(!)

Itt lesz izgi. Máté és Dávid kb mindent tud. Attila a XIX birtokában bizosan kontráz. Dávid is, meglő legalább VALAMIt, ha nem fél attól, hogy az ütést vissza lehet adni.

Indulás: Kőr K, IX, XV, XVI

Itt történt a hiba (fáradtság, még mindig nem hittem el, hogy Bebinek 5 tarokkja van). A helyes játék:

Az ütést természetesen vissza lehet adni treffel, vagy káróval. A treff esélyesebbnek tűnik, tehát:

2. ütés: XVII, kicsi, Treff, Treff K
3. ütés: Kőr D, kicsi, XIX, Skíz
4. ütés: kicsi, kicsi, XIV, XVIII
5. ütés: XX, kicsi, káró, Káró ász (centrum)
6. ütés: XXI, kicsi, színes, I (kismadár)
7. ütés: XI, II, színes, X (még ez is kellett!)
8. ütés: Kőr L, XII, színes, XIII
...

Az érdekes a dologban az, hogy mikor Attila nem kontrázik semmit, kiderül Dávid lapja. A valóságban két dolog nem stimmelt: sajnos a XIII nem volt nálunk (így csak hetet ütünk, volát sincs), és én (Máté) elszúrtam, mert lehívtam a Skízt. Vicces parti lett volna a XIII-X villával a végén.

Mollly Creative Commons License 2006.11.25 0 0 1271
Ilyen szempontból nagy segítséget jelentenek az olyan internetes programok is, mint pl. az ultinet.
Előzmény: lujza (1268)
Mollly Creative Commons License 2006.11.25 0 0 1270
Na igen.. Hogy az ember ki ne jöjjön a gyakorlatból.:) Most _kezdem_ átlátni a játékot, hogy azért hetente egyszer játszom, legalább.
Előzmény: triplajáték (1269)
triplajáték Creative Commons License 2006.11.25 0 0 1269
Kívánom, hogy legalább heti egy alkalommal tudjatok/tudjál játszani.
lujza Creative Commons License 2006.11.25 0 0 1268

Mi cca havonta egyszer.

De vannak többnapos túrák időnként.

Előzmény: triplajáték (1267)
triplajáték Creative Commons License 2006.11.24 0 0 1267
Milyen gyakran tudsz/tudtok játszani?
lujza Creative Commons License 2006.11.24 0 0 1266

Jogos.

Nem fejeztem ki magam elég világosan.

Tehát a mondat helyesn:

Ha azért ülök ott a partneremmel, hogy meglegyünk 4-en, akkor relaxálok számolás helyett...

Előzmény: triplajáték (1265)
triplajáték Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1265
Teljesen egyetértve mind royal, mind húhi-ügyben bromival, lujzának még hozzátenném, hogy utóbbiban - már csak azért is számolni kell - mert, elfogyás után egy jó kenés romba dönthet partit, duplát.
bromberg Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1264
A sosemet túlzásnak tartom. Ha ugyanarra a személyre gondolunk, akkor annyit megjegyzek, hogy én javasoltam neki, hogy ne számolja a tarokkot - vagyis tőlem tanulta. :-) DE. Lényeges körülményeket nem tettél közzé. Először is Royal tarokkról van szó, ahol rögzített a színes lapok száma, 5-5-4-4 eloszlásban. (Tehát kevesebb mint a tarokkok száma, és jól csoportosítható, vagyis könnyebb a színeket számolni. Továbbá az esetek nagy részében a színbemondások miatt és a színszámolásból azt is pontosan lehet tudni, hogy a lejátszás végén, mondjuk a 7-8-9. ütés környékén a maradék néhány tarokk kinél van.) Amit pontosítani kell, az a "sosem". Nyilván döntő tarokkfölénynél (13+) egyszerűbb az ellenféltől kiment tarokkot számolni (de ekkor se az összes kiment tarokkot).

Húszashívásban természetesen az első dolog amit meg kell tanulni, hogy pontosan kell számolni az addig kiment tarokkok számát.

Előzmény: Tomeck (1262)
lujza Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1263

Én szoktam számolni, kivéve, mikor lapokkal a kezemben kibicelek.

(Ez alatt azt értem, hogy olyan tré lapok vannak a kezemben, hogy azért ülök ott, hogy meglegyünk 4-en.)

Előzmény: Tomeck (1262)
Tomeck Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1262

na, errol a tarokk-nemszamolasrol az a kozelebbrol meg nem nevezett meses jatekos jut eszembe, aki 5 tarokkal elfogobol azert mondott betlehemet (utolso 3 utes kirallyal), mert 9 tarokkot tett a 2 vedohoz. azt, hogy a partnerehez igy mennyit, szamold ki ;-)

na, rossz a majam, lasd tarokkelet 76/2001 csb meccs. azt hiszem, doltunk a rohogestol a magyarazat hallatan, amire az illeto buszken kijelentette, hogy sosem szamolja a tarokkokat. hat no comment

Theking Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1261
Tán Jókai Mór mondta másfél évszázaddal ezelőtt, hogy aki nem tud huszonkettőig számolni, abból kiváló adóellenőr lehet, de jó tarokkjátékos sohasem. :D
triplajáték Creative Commons License 2006.11.22 0 0 1260

Marton úrnak megjelent immár 2. könyve: A Magyar tarokkjátékok kézikönyve címmel.

Ebben ismét leírja az önkontrás Trullos játékát, félrevezetőn "Magyar tarokknak" nevezve, mintha a tarokkot így játszanák kies hazánkban.

A műben ráadásul olyan kitételek szerepelnek, miszerint a kiment tarokkokat számolni, fejben tartani "fölösleges tehertétel, amely akadályoz a bravúrok végrehajtásában". "Van valahol olyan tarokkos, akinek nem szenvedés ez?"

"Amit ajánlani tudunk, az az úr és azzá váló tarokkok számontartása. E   z    s  e  m  k  ö  n  n  y  ű".

Mindezt egy könyv szerzőjétől...

lujza Creative Commons License 2006.11.19 0 0 1259

Vissza lehet nézni.

Jobb felső gördülő menü.

Előzmény: Mollly (1253)
Dr.W.Gy. Creative Commons License 2006.11.19 0 0 1258
Majd keresünk taknyos juniort, most csak olyan jut eszembe, akinek kétszer annyi bajnoki címe van mint neked :)
Előzmény: Tomeck (1256)
Tomeck Creative Commons License 2006.11.19 0 0 1257
ezek a robotok tenyleg nem valami okosak, az 1ik behajtotta a 8 tarokkos skizemnek a xxi-et es a pagatjat onkitarokkozassal, ilyen sorrendben ;-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!