Keresés

Részletes keresés

Arabella Creative Commons License 1999.08.18 0 0 479
Kaphatsz kettőt is , bibibi, mégpedig olyant amit csak belülről lehet kicsavarozni és rézbű van:)
tacsa Creative Commons License 1999.08.18 0 0 478
Kedves Hacsek Tanár Úr!
Köszönöm Szüleim nevében is a Jószándékot és az elismerést. Most kérnék engedély hátra tett kézzel kimenni a mellékhelyiségbe.

Az értesítésekben juci nélkül nem teszek egy tapodtat sem. Szerintem lesz belépő egyébként, fejenként egy darab csavar a tolóajtóhoz! Arabella csak akkor gyühet, ha a zárból veszi ki! -)))

Üdv
tacsa

Arabella Creative Commons License 1999.08.18 0 0 477
Valahogy én is a vidéki szakikban bízom. Van egy ismerösöm, kis előszobájába beépített szekrényt szeretett volna, a pestiek 800 ezerért szerették volna neki megcsinálni, talált egy vidékit, aki 200 megcsinálta és mivel közben szerzett még egy megrendelőt, kapott bonuspontokat is.
És láttam a szekrényt, nagyon igényes lett.
Jut eszembe meg is kérdezem, hátha ő is megnézné ezeket az ablakokat:)
Arabella
Hacsek Creative Commons License 1999.08.18 0 0 476
Bd,
ja, ha valakinek profi tésztadagasztója meg keverő felesége van, az persze más.
Gratulálok. Amit leírtál, az sokkal közérthetőbb, mint például a Dyckerhoff hasontémájú kivitelezési előírásai. (Az úgy volt, hogy mielőtt megkaptam tőlük a leírást, valaki lefordította, aki németül tudott ugyan, de magyarul nem annyira. Úgyhogy az eredeti németet szemléztem, pedig annyira azért nem tudok.)
tacsa Creative Commons License 1999.08.18 0 0 475
Kedves Illicit!

Szerintem Hacsek nem vesz komolyan, egy ilyen kérdés is "építkezés és házfelújítás" ( SZíN - házfelújítás lásd:Erkel ) Ezért kérdésedre komolyan próbálnék válaszolni. -))
Szerintem van ilyen, alapvetően kétféle Nemzetiről lehet szó letehetős verzió esetén:
1. Bádog, amit konténernek hívnak, sokat kell egymás mellé tenni, kicsit nehéz a sűllyesztés, zsinórpadlás stb. valamint a hátsó sorokból láthatóság, de azért nem kizárt.
2. Egyes nagyobb nemzeti rendezvényeknél esernyő helyett a katonákat alkalmazzák, akik kb. 3-5 órán belül megfelelő méretben textilből készült, álcahálóval is rejhető megoldást adnak. Ez alól Végh vkf. úr volt kivétel, akit már ejtettek a legutólsó Pristinába induló beszédénél, mivel Ő is, meg a fiúk-lányok is rongyosra áztak. A textiles verziót "héjszerkezetnek" vagy inkább ponyvaszerkezetnek ( magyarul : SÁTOR ) hívják. Emlékezhetsz ennek egy korai alkalmazott változatára, amikor a Nyugati pu. posta felőli oldalánál lettfelhúzva ideiglenes színház ezen módszerekkel. Esti órákban megspórolható a légkondi is, főként ha oldalfalat sem raknak. Ha széksor sincs, napközben - előadásokon kívüli időben - kettős területfelhasználás jegyében a marhák déli pihenőjeként is igénybe vehető. Erre a célra a soroksári verzió bizonyára nem lesz megfelelő!

Üdv
tacsa

P.s.: nehogy valaki a fentieket (ál)tudomány helyett politikai tartalomnak tekintse!!!!

Rabo Karabekian Creative Commons License 1999.08.18 0 0 474
Kedves bd!
Akkó' mostan mirül van szó?
Reokorr termék? És azon belül?
RK
Hacsek Creative Commons License 1999.08.18 0 0 473
Tacsa fiam!
Csillagos ötös, már be is írtam az osztálynaplóba. Leülhetsz.

Osztályfőnöki kérdés:
Nem kellene elkezdeni az értesítések kézbesítését az osztálykirándulásra?

bd Creative Commons License 1999.08.18 0 0 472
Rabo-nak.
En a tiszta, felmosott es megszaradt betonra ecsttel (partvissal) felkentem a kellositot, ahogy a mellekelt utasitasban van.
Azutan seprunyelre felszogeztem egy 30 cm-es (fogazott)falapot, amelyhez hasonlo spachlikat szerszamboltban is latsz fembol.
Aztan befogtam a furogepbe az egyik tesztadagaszto-spiralt, a zsacskon irtak szerint vodorbe adagoltam, asszony keverte, majd ontotte, en teritettem, az onterult (kisimult) es masnapra jo lett.
tacsa Creative Commons License 1999.08.18 0 0 471
Kedves Mekkmester! -)))
A leírtak alapján Néked egy villanyboylered lehet, és a csöpögtető azért zajong, mert bévül szerintem rendesen vízköves a tartály. Ha hívsz egy szakit, leengeditek, kipucoljátok, elvben jó darabig megszűnik a szörcsögés. Ha nem akarsz pucoválni, kicsit rángatni kell finoman és sűrűn, akkor csökken némileg a zaj, de ha igazam van , lényegesen nem, addig, míg végre nem hajtod a vízkőelhajtási operációt.

Üdv
tacsa

tacsa Creative Commons License 1999.08.18 0 0 470
Kedves RK!
Több nagyobb ipari csarnokban voltam részese fővállalkozóként az ipari padló készítésének, persze mint irányító, szóval nem kétkezi a tapasztalatom. Valóban spéci felület előkészítés kell, de nem azért, amiért általában gondolják: persze nem szabad porosnak lennie, eddig OK, fel kell takarítani a felületet, portalanítani. De csiszolni azért szokták, mert a végén ugye egyrészt sík felületet akarnak ( pl. gépelhelyezés, targonca stb. ) másrészt nem akarnak túl vastag réteget felhordani, mert aranyárban van mikronnyi vastagságban is. Ezért garázs esetében a követelmények azért nem olyan dermesztőek, sem esztétikailag, sem pedig minőségileg. Így aztán ha megfelelő anyagot lelsz árban, és élettartamban, szerintem egy nagyon durva csiszolás legfeljebb akkor kell, ha nem sikerült normális, átlagos betonfelületet képezni eredetileg. Viszont lényeges , hogy ne legyen a felület túlzottan porózus, mert különben megissza a masszát vödörszámra. Ha ilyen a felület, akkor előtte némi egyéb "alapozó" anyag, egyfajta kellősítés szerű anyag kell, amire már - mint zártabb pólusú felületre - viszonylag elfogadható mennyiségben felhordható az igazi felületképzés.
Fontos szempont, hogy garázs esetében olyan anyagot érdemes választani, amelyik olajálló!!! Még lényeges lehet, hogy ezen anyagok jó része rendkívül tűzveszélyes felhordáskor, úgyhogy erre nagyon kell figyelned, ne smokingolj közben!
Egyébként, hogy érzékeld a dolog Hacsek által jelzett választéki spektrumát, jelzem , hogy ilyen jellegű anyagok m2-enként 1.500-tól akár 15.000 Ft-ig is mehetnek csak anyagárban.
Szerintem várj mindenképp jövő hétig, akkor előkerül Petra, Neki van az Épteknél "benfentes" ismeretsége, tudnak biztos ajánlani valami gyalogosan felhordható, de azért megfelelő anyagot!

Üdv
tacsa

Hacsek Creative Commons License 1999.08.18 0 0 469
Kedves Illicit!
Ilyen baromságokról, mint a soha fel nem épülő épület, itt nem szokunk beszélni. Van erre egyébként többb(3) topic, a legfrissebb a Nemzeti Kínház című. Ott tessék reklamálni!
Hacsek Creative Commons License 1999.08.18 0 0 468
szakmber,
amire gondolsz, az bizonyára a túlnyomásvédő szelep, amire azért van szükség, mert a víz melegedés közben hőtágul.
Elvileg nem kellene zörögnie.
Amikor melegszik a víz, akkor csöpög? Mert azt viszont kellneki!
illicit Creative Commons License 1999.08.18 0 0 467
Építészek!
Nem lehet valahol előregyártott, kész Nemzeti Színházat kapni?
Csak letesszük, oszt kész.
(vagy legalább előregyártott alapkövet)
Hacsek Creative Commons License 1999.08.18 0 0 466
Nem leptél meg, kedves Genarino!
Mármint hogy az Isoplus téglát az Isoplus Kft. gyártotta (bár ilyen néven én egy távvezetékgyártót tudtam).
Azon se lepődtem meg, hogy megszűnt a cég, ha egyszer ÉMI-vizsgálat nélkül hoz forgalomba építőanyagot.
Azon meg aztán végképp nem lepődtem meg, hogy minden nemzetiségi dícséri a maga lovát.
tacsa Creative Commons License 1999.08.18 0 0 465
Kedves bd!
Te egy tündér vagy! Nem tudom, hogy hálálom meg, de a "bulin" remélem legalább mód lesz az elképzelés bemutatására, és majd a későbbiekben a kész "mű" tárlatvezetésére is, megfelelő alkohol kíséretében.

Tengermély hálám mégegyszer!

Üdv
tacsa

tacsa Creative Commons License 1999.08.18 0 0 464
Bocsi, a "cidéki" vidékit jelent!!!!
szakmber Creative Commons License 1999.08.18 0 0 463
Halló mindenki!
Mit lehet csinálni azzal a bojlercsöpögtető (vagymianeve) szeleppel ami állandóan zörög, ha kinyitom a melegvizet?
tacsa Creative Commons License 1999.08.18 0 0 462
Mielőtt bd-nek hálákodnék, Kedves Arabella!

A következőt ajánlom szíves figyelmedbe a kétféleár tekintetében.
Szerintem szívni lehet az építőiparban olcsón is , meg drágán is. továbbá örök érvényű a mondás, ( egyéb mondások között ) hogy egyrészt csodák nem vagynak, másrészt meg ugyebár mindennek ára van. Namármost kristálytiszta logikám szerint a vidéki szaki ezért az árért valamit biztos csinál, és biztos kedves ember is, mivel asztalos lett és nem kisgazda. Szóval valószínű, én vele dolgoznék, legfeljebb egy kicsit gyűrnénk azt a műszaki tartalmat mielőtt neki áll ( fejjebb ). A másik lényeges logikai támpontom ilyen fajta esetekben ( visszautalva az általános és szükségszerű szívás posztulátumára ) hogy: elsőre ha a tag nem unszimpi, és - mint szükséges, de nem elégséges feltétel - belefér a köcségvetésbe, akkor meg kell állapodni, és nem azon gondukodni, hogy biztos van egy másik , aki 20 Ft/db-al olcsóbb. A "nyer-nyer" üzlet a jó megoldás, ha akár Ti, akár a mester belegebed a megállapodásba, akkor baj van.
Remélem, érthető a kristálytiszta elméleti okfejtésem. Szóval , azzal dolgoztass, akivel gondolod, hogy jó lesz, csak a lényeg, hogy ha döntöttél, utána ne azon meditálj, hogy most biztos megszívtad. De szerintem Te nem is ilyen vagy !! Látatlanban javallatom: cidéki szaki!!!!!

Üdv
tacsa

genarino Creative Commons License 1999.08.18 0 0 461
Üdv mindenkinek!
Hacsek
Megtaláltam az ISOPLUS salaktégla gyártóját. Úgy jártam mint a huszár
mikor a lovát keresi közben rajta ül. Ugyanis a gyátó az ISOPLUS kft itt
Dunaujvárosban, csakhogy már nem gyártják és a cég aki gyártotta a Betonplus vagy valami hasonló nevet viseli. A műszaki vezetőjük szerint akivel telefonon beszéltem: "a salaktégla tulajdonságai pont olyanok, hogy
beszivják és átengedik a vizet, ezért azt a 6 éves, fedő nélkül tárolt téglát
is nyugodtan felhasználhatom épitkezésre, mert ha rossz, akkor a téglának fizikai jelei vannak.
Te ehez mit szólsz?
Üdv Genarino
Rabo Karabekian Creative Commons License 1999.08.18 0 0 460
Hacsek
Meg azt is hallottam, hogy megfelelően elő kell készíteni a betont a felhordás előtt. (csiszolás, durvább esetben maratás)Erről mit tudsz,
RK
Hacsek Creative Commons License 1999.08.18 0 0 459
Rabo!
Annyi biztos, hogy van forgalombahozatali engedélyük, tehát vizsgálták őket. Annyit mindenesetre lehet tudni, hogy minden epoxigyanta felhasználása szigorú technológiai fegyelmet igényel (bedolgozási idők, keverési arányok, munkaműveletek sorrendje, szellőztetés, pihentetési idők stb.)
Rabo Karabekian Creative Commons License 1999.08.18 0 0 458
Kedves Hacsek!
És jók is ezek az anyagok? Tartósak? Garázsba megfelelő?
Van ilyesmiről tapasztalatod?
RK
Hacsek Creative Commons License 1999.08.18 0 0 457
Rabo!
Amennyire a technológiai titkolózás miatt tudni lehet, ezek mind olyan epoxigyanták, amik házilag és kis mennyiségben is kivitelezhetők.
Rabo Karabekian Creative Commons License 1999.08.18 0 0 456
Ez a Cimsec anyag micsoda?
Speciálisan nagy teherbírású, vékonyrétegben felhordható, végső felületet adó anyag?
Rabo Karabekian Creative Commons License 1999.08.18 0 0 455
Köszönöm mindenkitől az ötleteket!
Hacsek
Az általad említett termékek miből vannak? Ezek is strapabíróak csak nem szépek? Vagy ezek azért nem olyan tartósak?
RK
bd Creative Commons License 1999.08.18 0 0 454
Toloajto-vasalat
1. VBH Kft. Méta utca 31.
357-2272/18 valamijuk van.

2. Schachermayer Kft. Biatorbágy
(23) 310-400
Keszsegesek, van tobbfele, keresztkerdeseket tettek fel pl, meret, suly, anyag, zarhatosagi igeny...
Mondtam, hogy iranyitom az igazi igenylot.
bd

Arabella Creative Commons License 1999.08.18 0 0 453
Vagy nem értettem, amit mondasz:)
Most már értem is meg át is érzem a súlyát:)
Hacsek Creative Commons License 1999.08.18 0 0 452
bd,
nekem nem fáj, hogy te mit csináltál, de a Commenda elvileg nem kommendálja a Cimsecet házilagos alkalmazásra. Attól még persze jó is lehet.
Különben fel tudnék sorolni Rabo-nak vagy húszféle epoxipadlót, de ezeket mind IPARI célokra ajánlják.
bd Creative Commons License 1999.08.18 0 0 451
Betonpadozatra Cimsec-et kentem sk. (alapozojaval), onterulo, raejthetem a szerszamot, felmoshatom, 3 eve hibatlan es a legolcsobb.
Van ilyenfajta magyar is, kulfoldi is.
bd
Hacsek Creative Commons License 1999.08.18 0 0 450
Rabo!
Keresd a következő termékeket:
TIPOX (Akzo-Nobel)
Sikafloor 81 (Sika)
Repol (Budalakk-Titán)

Ezek a műgyanta burkolatok alkalmazhatók elvileg házilagosan is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!