Hello Rnie!
Jól tudod, az új MZ-kkel a nagykőrösi úton foglalkoznak.
Más.
Én is ETZ-t keresek megvételre (1986, vagy attól fiatalabb, rendben tartott, megbízható kell hogy legyen, 250ccm), Csongrád megyében. Ha van valakinek ilyen, írjon!
Az a torok cucc lesz, a Muz a német, a kanuni lehet 4-500e körül, a 660cc nem hiszem hogy ennyi.. de ha mégis:)))HA jol tudom a Hubert és tsai foglalkozik vele, nagykorosi ut, de nem biztos...
Sziasztok!
TAvaly volt egy 250etz-m, voltam vele lisszabonban is, es bolcseszkent jol elboldogultam vele. Sajnos a szuletesnapomon ellopták (BP PArádé...túl közel laktam). Lassan vennék egy másikat, de úgy hallottam, itthon is forgalmazzák az új MuZ-okat. erről tudtok vmit? (ár, ilyesmi..)
köszi
rnie
Hi all!
Barátom vett egy 125-ös ETZ-t még az ősszel. Akkor megkaptam, hogy járjak vele, (mert az én mocim nem megy ilyen szutyok időben, azaz nincs szívem :) Yamaha TZR 125) cserébe, szerelgetem. Az az igazság, hogy beleszerettem! Most szerdán érkezik a 150-re fúrt henger, főtengely már bennvan, remélem meg fog győzni! Eddig 5.ben inkább csak lassúlt mint gyorsult, 4.ben a max 90 volt. De a földesutat nagyon szereti! Probléma nincs vele, bár a mechanikus gyújtás nem nagyon szimpi. Ezeken van elektromos? Mikortól ha van?
Nagy simó-s voltam, azon legalábbis volt :) Meg 70-es Tábori henger, szerintem odaverte az ETZ-t végre. De ez egy másik történet
Lényeg, hogy senki sem akar ilyenkor ETZ-t eladni?? Bazárt veszegetem, semmi. Ha valakinek van eladó 125-ös ETZ-je, tűrhető állapotban, Somogy megyében (kaposvári vagyok) és el is akarja adni az jelentkezzen!!!
Alut lehet kromozni, asszem regebben be is szurtam ide par kromozo cimet. Amugy meg ha akrilan lakkal lefujod, akkor is megorzi a fenyet.
(Amugy hamar elmattul)
Tudjátok, mondtam, hogy a kormányomon minden polír lesz... csak ugye annak úgy is kéne maradnia... szal gondolom kéne rá valami faja lakk, esetleg króm... csak nem tom, lehet-e az alumíniumot krómozni? Ha valakinek vannak ilyen témában tapasztalatai, please ossza meg velem!!!
Csak azért pötyögök, hogy ebben a nagy hóesésben legalább a Jawa topicot beelőzzük! Szépen olvasgatom a hozzászólásokat és az utóbbi időben igen csak felpörgött a számláló.
(Tudomásom szerint a GPZ 500R valamilyen vám vagy xy megfontolásból készült speciálisan az osztrák piacra, nagy valószínűséggel rövidebb furata (60 x 52,5 helyett 60 x 44,2), mint a 600-nak és kb. 70LE-s lehet. Egyébként totál GPZ600-as.)
Akkor jó.
Még annyit is érdemes csinálni, hogy ha már 95-ös benzin a legrosszabb, akkor vagy 2,5 mm -tert leszedni a hengerfejből, és akkor nagyobb lesz a nyomaték.Meg a teljesítmény.
És jó olajat neki, ha van, olyan ami kevésbé füstöl, és kevésbé kokszolja a gyertyát.
Valamilyen félszintetikus.De mindenképpen zveitakt (kétütemű)olaj.
A gyári keverék igen hitvány.
Szasz.
GPZ 500 R, négy henger, tizenhat szelep, vízhűtés, osztrák belpiaci darab, ami éppen lehetne jobb is, mert ugyanez 600-as ban már sokkal nagyobb darabszámban készült.
De hát éppen el lehet vele brekegni ide-oda.
Nagy idom, kawazöld, fehér-kék színű.
Imádom.
Ez a legjobb, amit nadrágban lehet csinálni, a motorozás.
Köszi mindenkinek a WD40-es és a telóbuherálós válaszokat. Mindent el fogok követni a cél érdekében, remélem, mire javul az idő, már nyeregben érezhetem magamat...
Motorosok nálunk leesett a hó vegyétek fel a pufajkát,meg a bakancsot és irány ki a hóba. Nagyon finopmat lehet ilyenkor motorozni. Ma mentem 20 km-t a városban. de nem találkoztam egyikötökkel sem. MZ 250
WD40-nel kapcsolatban egy megjegyzés: kenésre ne használd, mert arra nem jó!! Pl. a láncodat ne kend vele, mert olyan híg, hogy egy hét alatt elpárolog! Viszont olyanra tök jó, hogy a szerszámaidat kicsit megkened vele, és nem fognak rozsdásodni! :O
Val'szeg felreertheto voltam, de en a lanckenesre nem is gondoltam (miota nem motorozom, gyorsan felejtek:o) ). Oda tenyleg nem jo.
De csak akkor van értelme, ha a fényes becsúszó száron mincs kopás, különben a szimering nem tömít rendesen.
Ez persze ugyanigy igaz az elso teleszkopokra is (az uj szimmering javit rajta, de a rossz csuszofelulet gyorsan tonkreteszi a tomitoajkakat es ujra szivarogni fog).
kistib!
A próbalámpát elektronikus gyujtásnál nem a jeladóra kell kötni, hanem a gyujtótrafó 1-es pontjára. Én elektronikus gyujtásnál nem használok próbalámpát, hanem a gyertyapipába beleteszem a gyertyát és testhez érintem. A szikra pattanását jól lehet hallani igy elég csak az indikátorórát nézni.
WD40-nel kapcsolatban egy megjegyzés: kenésre ne használd, mert arra nem jó!! Pl. a láncodat ne kend vele, mert olyan híg, hogy egy hét alatt elpárolog! Viszont olyanra tök jó, hogy a szerszámaidat kicsit megkened vele, és nem fognak rozsdásodni! :O
Hatso telo szetszedo kulcsot colos csobol gyonyoruen ki lehet alakitani. furesszel kivagod a felesleget, es mar kesz is egy negy olyan kis bigyoval rendelekezo ize. :)))
Szoval ertitek. :))
Hátsó telót én is újítottam már fel. Azt a "csavart" kell kitekerni, de nem elég csak a tisztítás és feltöltés, hanem szimeringet is cserélni kell benne (a "csavarban" van), ha jól emléxem 10-es a belső mérete és 7 a magassága, külső átmérő nem jut eszembe, de szabványos és csapágyboltban kapható (minta után:)). De csak akkor van értelme, ha a fényes becsúszó száron mincs kopás, különben a szimering nem tömít rendesen.
WD40: altalanos csodaszer:o). Mindenre jo, csavarlazitonak, kenoanyagnak, villamos kontaktus tisztitonak, vagy inkabb oxidmentesitonek, megovonak. Autosboltban kaphato, haromfele meretu flakonban. En pl az autom zarjat fujtam be vele, nagyon jot tett neki, meg a hatsolampabura csatlakozoit, azota nem szarakodik (bizonytalan volt a testeles - valszeg a para miatt oxidalodtak az erintkezok). Meg a villamos csatlakozasokat fujtam be vele, takaritas utan. Szoval univerzalis, szereleshez nelkulozhetetlen (amig nem volt, en sem gondoltam, hogy ilyen hasznos:o) ).
Hatso telo: nem javallott a szetszereles (konyvek szerint). En szedtem mar szed, de nem "eles" rendszert, feltoltve, osszerakva egesz jol mukodott. Ahol a dugattyurud kijon a telobol, van ket ives bemelyedes, ehhez kell valami celszeszamot fabrikalni, hogy ki tudd csavarni a dugot (valszeg erre gondoltal te is, lehet erobol is csinalni - csavarhuzo+kalapacs, de ezt nagyon barbarnak tartom).
Bárcsak már a "zsupsz"-nál járnék! Egyébként a hátsó teló belsejébe hogy lehet olaja cserélni? Az amit olyan csavaros valaminek látok az az?
(Ezt jól megmondtam... :)))
Meg mi is az a WD40? Az is valamiféle csavarlazító-féleség?
A hátsó telóhoz, meg annyit hogy fejjel lefelé állítva és jófajta csavarlazító-rozsdaoldó spray-vel befújni (hogy álljon egy kis mennyiség az öntvény kar karimájában), állni hagyni, néha finoman megütögetni hogy lazuljon, aztán valami erőfogóval megfogni és zsupsz!
Utánna meg tisztítás, zsírzás...