Keresés

Részletes keresés

fater69 Creative Commons License 2008.01.01 0 0 432

Teszek rá, hogy hova és hány áruházat építenek, kit érdekel? Csak nem tetszik, hogy nálad a gyanus ügy = összeesküvés elmélet, és erre beregeltem, hogy  irhassak. Te is igy kezdted valamikor, nem :-)? Na és ha az elmélet mégse elmélet, hanem valóság show, akkor mi van? Te ezt mondod, más meg azt. Téged ez idegesit, mást meg, pl. engem is a sok gyík, aki elrakja a csúszosuskát, meg sumákol a háttérben. Mert abba gondolom nincs vita, hogy pár sumák ügy azért már kiboritotta a bilit. Egy bizti, baromi nehéz elgáncsolni a sumákokat, és ettől egy páran bevannak rágva. Persze ettől te még odáig lehetsz az utépitésekért, de a lényegen nem változtat: nem mennek frankón a dolgok.

kkk: most még gond nélkül lelehetne állni a nullás hármasig valo átadásáig, egy kicsit mindenki lenyugodhatna, aztán majd meglássuk, mi kell, és mi nem, meg hova. És HA mégis vannak a kkk mellé tervezve áruházak, legfeljebb azok is várnak egykét évet.

Előzmény: Törölt nick (431)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.01 0 0 431

(igazán megtisztelő, hogy csak szerény hszm-re reagálás végett beregisztráltál... :-)

 

már párszor leírtam, hogy az összefüggés fordított:

 

nem azért tervezik a KKK-t arra amerre, hogy a zosanokat összekösse, hanem azért építi az áruházait a zosan oda, ahova, mert arra tervezik építeni a KKK-t.

 

de mivel ezt nyilvánvalóan nem hiszed, hagy kérdezzek egggyet:

 

az osan épített egy áruházat a (tervezett) M0 mellé solymáron, az M0 mellé káposztásmegyeren, a (tervezett) M0 mellé csömörön, az M0 mellé szigetszentmiklós-lakihegyen, és most épít egy újabbat a (tervezett) M0 mellé maglódon (amire úgy kapott építési engedélyt, hogy csak akkor nyithat meg, ha az M0 keleti szektora elkészül)

 

ez 5 osan áruház az M0 mellett.

 

NAMOST: a fentiek alapján ezer szupernova fényénél is világosabban nyilvánvaló, hogy az egész M0 a szemét osan miatt épül.

 

vagy esetleg mégse?

 

 

Mi a gyíknak kell egy út a nullással párhuzamosan? Fejeznék végre be a körgyürüt legalább a hármasig, azt mindjárt jobb lenne a helyzet a városban.

 

igen, valóban sokat fog javulni a helyzet a városban.

sokat fog javulni a helyzet a hungárián és a hungáriára bevezető utakon, valamint a város határában lévő utakon.

 

de a kettő között (a KKK nyomvonalának közelében lévő harántirányú utakon) egy szemernyit nem fog javulni, mert ezeknek sem a hungária, sem az M0 nem alternatívája.

itt a helyi és célforgalom kolbászol.

Előzmény: fater69 (430)
fater69 Creative Commons License 2008.01.01 0 0 430

Jaj, hagyd már ezt az elmélet dolgot, ember! Ez már rég nem elmélet, ez a való világ. Hol élsz te, hogy még hiszel a mesékben? És ha nem hiszel, akkor meg mért mosod az agyakat? Erősen szagos ez a KKK dolog. Mi a gyíknak kell egy út a nullással párhuzamosan? Fejeznék végre be a körgyürüt legalább a hármasig, azt mindjárt jobb lenne a helyzet a városban. Persze igy kevesebb zsé jutna a zsebekbe. Basszus, már én is elméleteket faragok?!

Előzmény: Törölt nick (429)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.31 0 0 429

jaj ne! megint az összeesküvő elmélet.

 

a múltkor egy ilyen mellett mentem el... hát, épp hogy megúsztam.

lasszóval fogdosták a zembereket és fegyveres biztonsági őrök kényszerítették őket vásárlásra.

 

legközelebb óvatosabb leszek és jónagy ívben elkerülöm őket.

és csakazértis a sarkibótban vásárolok, ahol igaz ugyan, hogy 1,5x annyiba kerülnek a dógok, de legalább jól kibaszarintok ezekkel a madarasokkal.

keletikorut Creative Commons License 2007.12.31 0 0 428

Miért a Pilisi Parkerdő Gazdasággal hadakoztok? Mint erdőgazdálkodó, esetleg véleményezhet (ha megkérdezik öket...), de egy erdőt érintő útépítés esetében a szakhatósági engedélyt az Állami Erdészeti Szolgálat adja ki, velük érdemesebb lenne egyezkedni.

 

Egyébként a Halmi erdő, mint a pesti oldal legnagyobb erdeje esetében fel sem merült, hogy bárki is kikérje a PPG véleményét, pedig az is hozzájuk tartozik. Az elfogadott nyomvonal alapján szó szerint ketté lesz vágva az erdő. A KKK-nak köszönhetően elég súlyos környezeti károk fognak itt bekövetkezni (ezt sem az erdőgazdálkodó, sem a szakhatóság nem is vitatja), mégsem jelentett gondot az engedély kiadása. Az esetetekben tehát környezetvédelmi okokra hivatkozni egy emberbarátibb nyomvonallal szemben ezek után elég abszurd...

 

Csak úgy mellesleg érdeklődöm, véletlenül ott nálatok a lakópark mellett nem tervezik egy franciás hangzású áruház építését? Ez elég sok mindent megmagyarázna...

Előzmény: cssz74 (425)
cssz74 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 427

Igen, elválasztaná azt a sok szemétkupacot egymástól...

Az erdőt egyébként minden módozatban kettévágja, csak máshol...

Rókáink vannak, már láttam 2x a házunk sarkán, nem zavar, mert csalival oltják őket, erdőbe meg "rókavadász" Westikkel járok... :)

Kapnak elcseszett szilveszteri pecsenyét vacsira.

Előzmény: Törölt nick (426)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.31 0 0 426

jó lenne elolvasni az erdőgazdaság erdőt keresztező nyomvonalváltozatot elutasító határozatának indoklását...

legalábbis feltételezem, hogy nem csak az áll a határozatban, hogy NEM! :-)

 

persze biztos valami alibisubiduma, pl. "rendkívül értékes erdei ökoszisztémát vágna 2é az út, ami ezen életközösségek drasztikus retardálódását, majd szublimálódását okozná", vagy valami hasonló...

Előzmény: cssz74 (425)
cssz74 Creative Commons License 2007.12.31 0 0 425

Az azért nemkérdés szerintem, hogy kell fejleszteni az úthálózatot...

Az viszont igen, hogy azt az ott lakóknak a lehető legkissebb kárt okozzon, sőt inkább szép környzet kialakítása mellett javítva az infrastruktúrát, emelje az ingatlan értékét.

Ehhez normális párbeszéd kellene a lakók és az építészek közt, "*" politikusok nélkül...

a * egy jelző, pártállástól függetlenül, mert 17 év alatt ment a vetésforgó, mégsem lett soha jobb a népnek.

Én itt a 17.-ben arra leszek kíváncsi, hogy meddig kell egy szaros erdőgazdasággal szemben elmenni, hogy ne sérüljön 5-6000 ember érdeke. Azt képzelhetik, elég messzire hajlandók vagyunk. Nekünk jó lenne az út, a 2000-es nyomvonalon. 

Miért nem mindegy, hogy az erdő melyik felén veszik el a 40m széles erdősávot, a gyárak és temető mellett, vagy a lakóparknál...

Nekünk talán annyi szerencsénk van, hogy az önkormányzat itt mellettünk áll.

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 424

De ezekben szemernyit sem bízok.

 

ez megint helyi ügy. kezdeményezz előrehozzott választást... ;-)

 

Valamikor elég sokat csavarogtam Bécsben és hidd el, ott is van a külvárosokban rendesen erdő és erdőszéli ház. Lehet, hogy ők nem tudják, az irrealitásban élnek?

 

az irreális elvárás nem az, hogy legyen egyáltalán ilyen környezet a városon belül, hanem az, hogy minden ilyen környezet az idők végezetéig így is marad.

 

most szerinted tényleg így kellene maradni mindennek, ahogy van, és fulladjon bele a város a dugóba?

 

(megj: dugó nem attól van mert sok az autó - európai viszonylatban kifejezetten kevés - hanem azért mert az utóbbi 40-50 évben elfelejtettek városi utakat építeni...)

Előzmény: Pepin (423)
Pepin Creative Commons License 2007.12.29 0 0 423
A kéregalagutas változatot kellene követelnetek.
többet érnétek el vele, mint a konok elutasítással.


Egy korrekt önkormányzattal egyezkedve engem már nem zavarna. Feltéve, hogy:
- A bemeneti nyílást elviszik az erdősáv mögé, mondjuk a Péterhalmi utcáig.
- Az építést igyekeznek úgy végezni, hogy minél kevesebb kényelmetlenséget okozzanak (alacsony porolással járó technikák, teherautóforgalom értelmes szervezése).
- A végén tényleg visszaparkosítanak.
- A Flór utcát békén hagyják.
Hangsúlyozom, korrekt önkormányzat esetén. De ezekben szemernyit sem bízok. Ami információvisszatartás, dezinformálás, egymásnak ugratás, olcsójánoskodás, hazudozás eddig volt ezen a téren, az pont elég ahhoz, hogy még abban se bízzak, ha a fenti feltételeket írásban vállalnák.

persze hogy nem lesz az az idilli erdőszéli környezet ami most van, de erre egy nagyvárosban igényt tartani elég túlzás.

Ez azért durva. Figyelj, most is kint lakok a francban, jó 15 kilométerre a belvárostól. Csak ahhoz félórát kell buszoznom _befelé_, hogy a mások számára külvárosinak számító KöKi metróállomást elérjem. Itt már egyáltalán nem irreális elvárás az erdőszéli környezet, különösen, hogy tényleg itt van az erdő.
Valamikor elég sokat csavarogtam Bécsben és hidd el, ott is van a külvárosokban rendesen erdő és erdőszéli ház. Lehet, hogy ők nem tudják, az irrealitásban élnek?
Előzmény: Törölt nick (422)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 422

a demokrácia a többség diktatúrája... :-)

 

értem én a problémádat.

nyilvánvalóan rendkívül inkorrekt az, hogy HAZUDTAK, amikor rákérdeztél a házvétel előtt, hogy lesz-e a környéken jelentős útépítés.

 

de ez a kettőtök ügye (az tiéd meg az önkormányzaté)

 

ezt velük kellene rendezni és kártérítést kérni/követelni. (ami az említett hazugság írásos bizonyítéka nélkül kissé macerás)

 

 

de emiatt városi szintű fejlesztésnek keresztbetenni szintén nem korrekt dolog.

 

 

a hátrányokat meg igencsak eltúlzod:

persze hogy nem lesz az az idilli erdőszéli környezet ami most van, de erre egy nagyvárosban igényt tartani elég túlzás.

(akkor költözz 10-20km-rel kijjebb (persze ne a tervezett M0 nyugati szektor nyomvonalába... :-)

 

A kéregalagutas változatot kellene követelnetek.

többet érnétek el vele, mint a konok elutasítással.

 

 

Kicsit olyan ez, mintha megszavaztatnák az embereket, hogy 'Emberek, egyetértenek-e azzal, hogy vegyük el a gazdagoktól a jó életet és adjuk oda a szegényeknek?" Persze, hogy a többség igennel szavazna, gondolkodás nélkül...

 

szavazna?

nemcsak szavazna, hanem szavaz is.

ha nem vetted volna észre 4 évente erről szavazunk.

 

(szerinted lenne esélye egy olyan pártnak - nem a győzelemre, egyáltalán: a parlamentbe jutásra - amelyik azzal kampányol, hogy:

"Emberek! az adókat levesszük a felére, nincs többé ingyenebéd, mindenki kaparja ki a saját gesztenyéjét. aki nem tud kaparni, az pusztuljon meg!" ???

 

 

Előzmény: Pepin (419)
keletikorut Creative Commons License 2007.12.29 0 0 421

Sajnos jól látod a dolgokat. Nekem az általad leírtakon túl már csak azzal van még jobban tele a tököm, hogy a jó ég tudja, hanyadik helyi képviselőtől kapok szórólapot a postaládába (remélem jó drágán, közpénzen készültek...), melyben arról biztosítanak, hogy mennyire nem értenek egyet a KKK-val, sőt, mindig is ellenezték, és közlik, hogy a továbbiakban is a mi, azaz a KKK érintettek érdekeit fogják képviselni. Aztán a "mi érdekünkben" a testület egyhangúlag jóváhagyja ezt az igencsak "demokratikus" népszavazást, aminek a végeredményét mindannyian előre tudjuk... Sebaj, a szavazást követően a "képviselőink" sajnálkozva moshatják majd kezeiket, hogy lám-lám, az istenadta nép már megint milyen érdektelen volt egy ilyen fontos kérdésben. Még szerencse, hogy nem vagyunk manipulálva...

Előzmény: Pepin (419)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 420

1. szerintem te nem érted.

 

itt nem esélyjavításról van szó:

népszavazni csak települési/kerületi szinten lehet. olyan nincs, hogy a kukutyin u. lakói szavaznak csak.

 

(ill. településrész függetlenedés kérdésében asszem lehet települési szint alatt is, de ez most nem az a helyzet)

 

ráadásul ez fővárosi szintű érdek/fejlesztés, így nem csak a kerület érdekei számítanak.

(nem arról van szó, hogy akartok-e akkumulátor feldolgozót, vagy sem.)

 

nem a demszkáj miatt nem fejlődik ez a nyomorult város, hanem az önző lakói, meg a 23 kiskirályság miatt.

 

 

2. az említett utcákban éppenhogy jelentősen csökkene az átmenő forgalom.

ugyan miből gondolod, hogy ők a saját érdekük ellen szavaznak?

(vagy arrafelé debilek laknak? :-)

Előzmény: Kazi2 (418)
Pepin Creative Commons License 2007.12.29 0 0 419
Nekem meg a népszavazások lesznek egyre gyanúsabbak.

Most gondold végig.
- A messze lakók nem foglalkoznak vele, maximum hallanak itt-ott valamit. Micsoda? Új út? A hátrányait nem fogják érezni, igaz, egyelőre az előnyeit sem látják, de miért ne? Hátha jó lesz valamire.
- A jelenleg érintett utcákban lakók gondolkodás nélkül igennel fognak szavazni. Őket nem fogja érdekelni az se, ha másnak a nappaliján viszik keresztül az utat, csak onnan vigyék el, ahol most van. Nem fog érdekelni senkit az a tény, hogy én bár vehettem volna forgalmas utcában is lakást, durván feleannyiért, mint itt, mégis inkább azt választottam, hogy 10 évre maximálisan leterheljük a családi költségvetést, lemondva egy csomó mindenről - tudva, hogy a csendért, a jó levegőért így is meg fogja érni. Azzal is hiába mennék kampányolni, hogy 'Uraim, ha meglesz az M0, akkor jelentősen csökkenni fog az Önök utcájában is a forgalom!' Miért foglalkoznának egy ilyen bizonytalan jóslattal, amikor most csak egy X-et kell betenniük és eltűnik az egész. Igaz, másoknak sokkal szarabb lesz, de azok mások.
- Ha itt mindenkit sikerül is mozgósítani, nyilván többséget nem fogunk tudni elérni. Az, hogy ez az út durván 1000-1500 embert mennyire tragikusan érint, az rajtunk kívül senkit nem érdekel.

Kicsit olyan ez, mintha megszavaztatnák az embereket, hogy 'Emberek, egyetértenek-e azzal, hogy vegyük el a gazdagoktól a jó életet és adjuk oda a szegényeknek?" Persze, hogy a többség igennel szavazna, gondolkodás nélkül. A kisebbség meg hiába szavaz ellene, csak kisebbség marad.

Kicsit kezd tele lenni a tököm a demokrácia nevével való visszaélésekkel. Márpedig a rossz kérdéseket feltevő népszavazás pont a demokráciát hitelteleníti. Különösen akkor, ha az eredményt mindent elsöprő adu ásznak akarják használni.
Előzmény: Törölt nick (417)
Kazi2 Creative Commons License 2007.12.29 0 0 418

1, Érthetőbben fogalmazz..., már megint mit nem értesz: hülye lesz az önkorm. a saját esélyeit rontani! Ők majd a ~20-30%-os részvételi arányban reménykednek.

2, Szavazzanak csak ők (és így akkor én is!) - már meg is lenne a ~90%-os elutasítottság...

 

Előzmény: Törölt nick (417)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.29 0 0 417

node ezt a ziccert azért nem engedné ki az önkorm. a kezéből...

 

neked elég furcsa fogalmaid vannak a demokráciáról...

 

dehamán így felvetetted: miért nem csak a méta-sallai-petőfi-haladás utcában lakók szavaznak?

 

szerintem ők kompetensebbek a kérdésben, rájuk kéne bízni a dolgot... :-)

Előzmény: Kazi2 (415)
keletikorut Creative Commons License 2007.12.29 0 0 416
Igen, sajnos ez várható, jól ki van találva ez a fajta "demokrácia". Miért is menne el bárki szavazni mondjuk a Havannáról, a Lakatosról vagy a KISz lakóról KKK ügyben, hiszen abszolút nem érintettek. És ezzel a kerületi szavazók kb. fele, (ha nem több) ki is esett...
Előzmény: Kazi2 (415)
Kazi2 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 415

Olvastam én is..., kezdődhet a kampány...

Én attól félek, hogy ugyanaz lesz a helyzet, mint a Tubes esetében: azaz főleg "nemek", de kaki részvételi arány...

Hacsak nem csak az érintett kerület-részek lakói szavazhatnak, node ezt a ziccert azért nem engedné ki az önkorm. a kezéből...

 

keletikorut Creative Commons License 2007.12.27 0 0 414

Az alább megadott linken egy ideje sajnos nem olvasható az Alkotmánybíróság döntésével kapcsolatos cikk, így hát egy másik link az érdeklődőknek: http://www.freeweb.hu/keletikorut/alkotmany.htm

A KKK-val kapcsolatos legfrissebb hír, hogy  a XVIII. kerület képviselő testülete a 2007. december 20-i ülésen döntött a KKK népszavazási kérdésében. A testület egyhangúlag elfogadta a javaslatot, így tehát lesz a kerületben népszavazás ebben az ügyben. Időpontja: 2008. március 30. (Forrás: TV18 2007. 51. heti híradó).

keletikorut Creative Commons License 2007.12.17 0 0 413

Ja, nincs összeesküvés. Meg persze vesztegetés, és zsarolás sem lehetséges... Na mindegy, hagyjuk.

 

Egy érdekes tavalyi Alkotmány Bírósági döntés: http://www.jogiforum.hu/hirek/14349

A hír érdekessége, hogy rendeletileg próbálták kirekeszteni a környezetvédelmi szakhatóságokat az útépítések engedélyezési köréből, de szerencsére ez most nem sikerült. Valyon kinek, vagy milyen csoportoknak állhatott érdekében a környezetvédelem háttérbe szorítása az útépítésekkel szemben? (na jó, ez csak költői kérdés volt, persze, hogy nincs semmiféle összeesküvés...).

Előzmény: redhut (412)
redhut Creative Commons License 2007.12.17 0 0 412
Akkor marad a fenyegetés/lelkiismeret kettős hatása. Összeesküvések pedig nincsenek, hogy is lennének.
Előzmény: Törölt nick (411)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.17 0 0 411

érdekes összeesküvés elmélet.

 

ott hibádddzikdzik, hogy aki meg van vesztegetődve, az nem háríccsa a felelősséget, és utalgat kényszerítésre, hanem aszongya, hogy "így döntöttem/tünk".

 

mert a "vételárban" ez is benne van. all inclusive.

Előzmény: keletikorut (410)
keletikorut Creative Commons License 2007.12.16 0 0 410

Ezt a "hogyhogy ki kell adják"-ot nem kérded komolyan, ugye?

 

Néhány lehetőség csak így a fantáziálás végett:

 

1. "Haveri" odaszólás a szakhatóság vezetőjének ("Jóska-Pista uram-bátyám, ugye nem jelent gondot egy ilyen csekélység, mint ez a fránya engedély? Hétvégén megyünk vadászni?").

 

2. Nem annyira "haveri" négyszemközti megbeszélés, egy boríték, esetleg aktatáska átadása közben (persze nem üresen...). Ez is sokat tud lendíteni az dolgon...

 

3. "Burkolt" megfenyegetés ("Jóska-Pista uram-bátyám, ezekben a vészterhes időkben, amikor folyamatosan le kell építenünk a köztisztviselői - közalkalmazotti szférában, hát nem is tudom, mi legyen veled... Persze a jó szövetségeseket megtartjuk. Apropó, itt ez az engedélyezési ügy, ez most hogy is áll?").

 

Nem kívánt rész törlendő. A szakhatósági alkalmazott persze morog a bajsza alatt, elvégre elhivatott környezetvédő, de legalábbis minden porcikája tiltakozik egy négysávos út ellen, melyet egy erdőn keresztül akarnak vinni. De egyben csak azt teszi, amit a főnöke mond neki, többet már nem akar, nem is mer. Az engedély másolatát sem merte kiadni nekem, pedig többször próbálkoztam (egyszer már majdnem ráállt az illető, de aztán meggondolta magát. Igen, az állását félti).

redhut Creative Commons License 2007.12.16 0 0 409
Hogyhogy ki kell adják? Meg nem tudnak mit tenni?

Ki mondja, hogy ki kell adniuk az engedélyt? Jó volna nevesiteni a felelősöket!

Ha nem értenek egyet vele, forduljanak a nyilvánossághoz, az már bejött egy párszor. Vagy itt mindenki ennyire félti a székét???
Előzmény: keletikorut (408)
keletikorut Creative Commons License 2007.12.14 0 0 408

Ez így van. Néhány hete beszéltem a terület illetékesével a PPG-nél. Meglepődve közölte, hogy nem tudott róla, hogy egy 2*2 sávos úttal készülnek kettényesni a Halmi erdőt. Kérésemre megadta az Állami Erdészeti Szolgálat illetékesének (mint engedélyezőnek) az elérhetőségét, aki tudatta velem, hogy nem tudnak mit tenni, ki kell adják a megfelelő engedélyeket, bár nem értenek ezzel az egésszel egyet.

 

Hát röviden ennyi a szomorú történet.

Előzmény: acel (407)
acel Creative Commons License 2007.12.14 0 0 407
Akkor mi is van a PPG-vel? 303-nál a körút halmi erdei szakaszáról még nem hallottak.

Előzmény: cssz74 (404)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.14 0 0 406

lefordítom magyarra:

a PPG illetékese MÉG nem kapott ELEGENDŐ kenőpénzt, a kedvező döntés meghozatalához...

Előzmény: cssz74 (404)
Pepin Creative Commons License 2007.12.14 0 0 405
Ja, én is a héten olvasgattam a válaszokat, gondoltam is, hogy beszkennelem és kirakom a netre. Nyeltem egy nagyot, amikor megláttam, mi történt a Helikopter lakópark mellett. Mi is szívunk, de ti se kicsit. Egyik oldalon 60 méterre megy az út a házaktól, mindenféle süllyesztés nélkül, elvágva a lakóparkot az erdősávtól, a másik oldalon meg jön az új 4-es, és a kettő a lakópark sarkán találkozik...
Előzmény: cssz74 (404)
cssz74 Creative Commons License 2007.12.14 0 0 404

Most kaptunk egy levelet a mb. főépítésztől, hogy a Pilisi parkerdő gazdaság ellenállása miatt nem lát lehtőséget arra, hogy ne a lakópark mellett vigyék el a nyomvonalat...

 

IDÉZET MACI P leveléből a helikopter lkp. fórumáról:

 

"Sziasztok!

Ma megérkezett a Fővárosi Önkormányzattól a válasz a KKK-val kapcsolatban.
A kerületünkből, és a XVIII.-ból is voltak tiltatkozók. Érdekes módon a kerületünkből jövő tiltakozások hasonló észrevételeket tartalmaztak, mint amit mi írtunk.
A többi tiltakozó levelét az érintettek hozzájárulása nélkül nem hozom nyilvánosságra, de az Önkörmányzat minket érintő válaszait bemásolom ide.
A levélből egyébként nem derül ki azzal kapcsolatban semmi, hogy elvetették/ elnapolták/ módosították volna a terveket. Remélem, Polgármesterünk erről majd nyilatkozik, ti. a megkapott válaszok alapján úgy tűnik, minden megy tovább.
Akkor a válaszok (szöveghűen bemásolva):

A Helikopter lakópark melletti Külső keleti körút nyomvonala a jelenlegi 137682/2 hrsz. úttól kijelölt 50 m-es sávban helyezkedik el. Ebben az 50 m-es sávban nem szimmetrikus elhelyezés esetén az út széle az érintett épület homlokzatától kb. 60 m-re helyezhető el. Ez olyan távolság, hogy amelyben megfelelő védelem mellett (zajvédő fal, erdősáv) közlekedési hatások nem érvényesülnek. A Helikopter lakópark melletti 4-es út fővárosi bevezető szakaszának kijelölése a kerület egyetértésével, annak kívánságára történt, a lakópark építésekor és tervezésekor az út kijelölése köztudott volt.

Más tiltakozók levelére adott válaszok:

A Külső keleti körút XVII. kerületi szakaszának nyomvonala teljes mértékben megegyezik a Kerület által igényelt 4-es úti nyomvonallal. A nyomvonalváltoztatásra jelen állapotban az Erdészeti és Pilisi Parkerdő ellenállása miatt nem látunk lehetőséget.

A Külső keleti körút korábbi Rákoskeresztúri Temető melletti nyomvonalának módosítását az Erdészeti Hatóságokkal történt egyeztetések, illetve az egymással közel haladó (kb. 1,2 km) két elsőrendű főútvonal kiváltása indokolta. A tervezett útvonal korábban meglévő általános tervekben, illetve a kerület igényei alapján megtervezett nyomvonalon halad.

Jogsérelmek: Nem közlekedéstervezési kompetencia.

Megjegyzéseim:
A Helikopter Lakópark rendezési tervében nem szerepelt a KKK, így nem tudom, mi alapján lehetett az út köztudott.

Hogy lehet az, hogy az itt lakókkal nem egyeztettek, a Parkerdővel igen?

A nekünk előnyös nyomvonalat a Parkerdővel való egyeztetés során meg tudták változtatni, de az itt lakó adófizetők ellenállása nem ér semmit?

Tudomásom szerint a XVII. kerületi Önkormányzat nem támogatta a mostani nyomvonalat."

 

Én megjegyzéseim:

 

Úgy látszik, egy erdőgazdaság többet nyom a latba, mint 3-5000 ember, mellesleg az út kialakításához ennél a nyomvonalnál is fákat kell kivágni, legalább olyan mennyiségben mint az eredeti tervben, akkor miért nem lakatlan területen viszik, az ugyanis nem belterület...Nem számolnak kártérítési perekkel?

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.13 0 0 403
épülő kéreglagút Angers, France

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!