Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Én maszkolószalaggal szaggattam le, festékestül. A scotch visszaszedhető szalagját használtam a tető koszolásához, amit egyébként rajzoláshoz szoktam használni, és a legfinomabb, legszöszöszebb, legkényesebb papírról is simán visszaszedhető, de a By úgylátszik még ezeknél is kényesebb :) (Minap lemartam, majd a jövőben startos lesz, de előbb a lassan fél éve kallódó Ks kocsik vannak soron)
Ha te a Mr. Metal Primert matrica feszítőnek vetted akkor téged felültettek mivel az fém alapozó. A matrica feszítő a Mr. Mark Setter, a lágyitó Mr. Mark Softer az én ismereteim szerint.
Nem feltétlenül matt kell oda.Én pl kiszoktam keverni, bár légecsettel dolgozok, de van nekem mr. metal primerbe kis tubusos spray lakkom.Elég húzós az ára, ahhoz képest hogy milyen kicsi, de nagyon jo, bár én papírra használtam főként. Vagy egy olcsóbb megoldás: obi nagy tubusos spray matt lakk, igaz ez nitro, tehát ovatosan érzéssel kell fújni, de nem matt, hanem pici fénye van. Nekem a Mdmot szerelvény ezzel lett lefújva.
Lakk: Model master fényes Feszitő: Mr Metal primer
Lakkot pl Modell hobbiba 1090Ft, feszitő pro-Start modell makett üzlet Bécsi úton. De még jo a Mr Metal primer fényes lakk is, ez vízbázisú. Bár még lehet kapni addig én model mastert használok, csak állitólag kifogják vonni az összes olajbázisú festékeket, valami hülye új EU szabály
bocsi, tudom, már zaklattak itt elegen a fórumon, de beírnád mégegyszer azt a cuccot, amivel ajánlatos lelakkozni a matricalapot felragasztés előtt, illetve a passzentos lágyítót/feszítőt? nomeg, hogy hol kapok én olyanokat. Kerestem a fórumokban keresővel, de ez a vacak nem dob találatot...
Azért nem, mert csak az oldalsó matricákat raktam fel. Az orra valóak az enyészeté' lettek, majd csinálok helyettük másikat, csak meg kell a lézernyomtatóm szervizelni...
Gayer barátodnak kellene DR-es beige-zöld kocsiból azonos szinű ZRS-es (boszniai szerb vasút) kocsit matricáznom. Mint az igazinál: marad az eredeti szin, csak a felirat változik.
pl a MÁV kocsik esetében 2000-es vizes polírpapír, majd az egész csíkot telibefújni és úgy újraszámozni...máshol nincs más megoldás, mint vagy az egészet újrafényezni, vagy megpróbálkozni kikeverni azt a szín és foltban fújni..persze nem kontúrosan, hanem átmenettel.