Megnyugtatlak, a Midea-d nem gagyi, rendes középkategóriás gép, öt éve jelen van a magyar piacon, és igazán megbízhatónak bizonyult. Az, amit Media Markt-ban árulnak 39.900-ért, nem tudom, hogy milyen gép. Az is lehet, hogy csak beetetés, láttunk már hasonlót, hogy meghirdetik, aztán nincs is, aztán meg mutatják, hogy a készlet erejéig, a készlet meg öt darab volt.
Én leírást keresnék a Midea msb-18hr készülékhez, ez a split a munkahelyemen van, de nincs leírás! Visszanéztem, és rézgálic gondolom a tar.hu-ról levette, máshol nem találok!
nálun kis ez van :)
én nyakig betakarózva, párom egy szál semmiben izzad mellettem, aztán kiegyeztünk hogy 24 fok és függőlegesen lefelé fúj a klíma, az ágy pont szemben van vele, így már én is kibírom
Remekül muzsikál Daikin klíma. Az első nagyobb melegben/kb:33Cfok/ az étkező+nappaliban 23 Cfok, a hálóban 25 Cfok. Hozzá kell tennem a Kedvesem ritka fázos, így lejebb nem lehet állítani.
A Zimankó Kft. csak dicsérni tudom a szép, gyors szerelésért.
k2laciMint írtam egyszer, nekem is Mideám van, és (bár ott volt a smile), de tudom mi a ventilátor és a légkondi közti különbség. Igaz, hogy csak tavaly tetettem fel ezért csak egy éves tapasztalatom van vele, de nem egy rossz darab. Mielőtt a kedves szerelőim megkutyulták a gázt brutálisan hűtött (7 fok kilépő), és amióta gumibakok is került a kültéri alá nagyon korrekten halkan muzsikál.Summa: anyagminőségben és működési kultúrában szerintem megérdemel egy erős közepest. A nyitott kérdés, csak a hosszú távú megbízhatóságában lesz, ezt majd az idő eldönti…ésremélem erre majd 5 év múlva vissza tudunk térni :-) Windy12Az enyém: MSBP-090HRE
Persze:
- Olcsóbb
- Kb. ugyanúgy hűt :-)
- Nincs vesződség a szereléssel
- Halkabb
Én már rég megtanultam, hogy az ember legyen igényes. Ha valamire futja akkor abból JÓT kell venni, ha meg nem futja, akkor sem szabad a gagyit megvenni.
Más.
Ma van az első igazán "klimás nap". Egész éjjel ment a hálóban a Panasonic split klima, reggeltől meg a hátam mögött a dolgozószobámban a mobil split klima. Na igy ki lehet bírni, kinn éppen 34C-fok van, (32% rel. párával) ....
Az LG Artcool 3,5 kW-os ára 219.000+Áfa, úgyhogy nem nagyon fog beleférni az általad behatárolt árba. Ha alaptelepítést számolok, az durván 80.000 forint, tehát a maradék 220.000-ből kéne kihozni a két gépet. Ez még ha két 3,5-es gépet számolok, akkor is csak az alsó kategóriába fér bele (mondjuk alsó-közép), de szerintem ilyen belmagasság mellett kevés lesz a nagyobb helyiségbe a 3,5-ös. Ha úgy gondolod, akkor egy helyszíni felméréssel pontosítani tudjuk a dolgot. A www.pannonklima.hu lapon megtalálod elérhetőségeinket.
Két hűtendő helyiségről van szó 3,5 m belmagasság mellett. Az egyik szoba cca. 30 m2 és ide lehetőleg dohányfüst szűrés is kellene. A másik 34 m2 és két kisebb helyiséggel egybenyitható (tehát a hűtendő tér alapterülete megnőhet 65 m2-re is.
Főbb szempontjaim: alacsony fogyasztás (A energiakategória), hosszabb garancia (3-5 év), elviselhető design (akár artcool LG is), megfizethető ár és telepítési díj (cca. 300.000 Ft-ig).
Egy kissé hűt is, de nem számottevően .... Eleve úgy kell beállitani, hogy 2 fokkal hidegebbre mint ami a szobában van és kb. miután 1 fokkal lehütötte már ki is vitte a párát. Én egy fél órája kapcsoltam be, akkor 24,2 C-fok mellett 62% rel. pára volt, most 22,9C-fok van és 48% pára ....
windy, a mail-címedről visszapattannak a levelek, pedig meg szerettem volna köszönni a válaszodat (na jó, akkor most: köszi a választ! ;-) ) + kérdésem is lenne még