Nos, így is lehet értelmezni. Az én értelmezésem meg az, amit írtál. Ennyi idő alatt inkább veszel ötször újat. Tehát ennyi idő alatt pont ötször annyi hulladékot veszel, mert amíg egy Miele elhasználódik, addig te öt másikat használtál el. Röviden: ötször annyi hulladékot termeltél. Egy szóval sem írtam, hogy ipari hulladékot vettél. Bár igazából tényleg azt vettél.
Ismerős mesélte, hogy Németországban volt 25 éves egyetemi találkozó a kollégiumban. Benézett a mosodába, és ugyanaz a miele gép ugyanazzal a pici horpadással nézett vele szembe.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy mindent a maga helyén kell kezelni, van ilyen is és van olyan is!
Én azoknak a táborát gyarapítom akik (kicsit azért ért is a dologhoz, illetve más irányú szerelési tapasztalataim alapján és a kellő önbizalommal rendelkezve elég sok háztartási gépet javítottam már, szóval láttam már ilyet is meg olyat is) sok pénzt költöttek már új mosógépekre több márkában, (de az első Fagor kivételével mindben csalódnom kellett!) ...és a végén egy használt Miele gépe lett... amiben eddig maximálisan megtalálta azt amire szüksége van, mondhatni kompromisszum nélkül!
Nem állítom azt, hogy csak a használt (vagy az új) Miele a jó, de ha valaki nem zárkózik el előle akkor és csak rábeszélni fogom egy használt jó állapotú Miele gépre, akár egy alsóbb szegmensű új gép áráért is!
...apropó, pont most kaptam egy fülest egy kivételesen szép állapotú Miele Novotronic W363 WPS gépről 1600-as centrivel, döntött kezelőfelülettel világító programgyűrűvel 70 ezerért! Elsősorban Szolnok környékiek figyelmébe!
(én még nem láttam a gépet, szóval mindenképpen ajánlatos megnézni! ...ha valakit érdekel, akkor szívesen megnézem neki!)
Nos, érdekes hozzáállás. Inkább veszel ötször annyi hulladékot. Szépnek tűnik, hogy magad szereled. De mindent megszerelsz, megjavítasz, ami a tulajdonodban van? A karórától kezdve a bútorokon át a ruhákig, mindent?
Az Eletrolux EWT 1346 tipusú mosógépem dobfedelében levő dobfedél rugó elpattant.
Megnéztem az Elektrolux web oldalán a robbantott ábráját, amelyet itt mellékelek.
Ez az alkatrész kapható.
Kérdésem az lenne, kicserélhető ebben ez a rugó? Teljesen szét kell kapni a mosógépet a rugó cseréhez? Vagyis mennyire bonyolult ennek az elvégzése egy szakszerelő számára?
Az ábrán 24-es számmal van jelőlve a rugó. Azon a dobfedélrészen pattant el, ahol a kiodó kék gomb található.
És csinálj egy 95 fokos mosást üres géppel csak vízzel, lehet hogy úgy is lesz habod, akkor viszont beleszáradhatott valami mosószer féle amit közben feloldogat.
Akár trisó maradvány vagy ecet maradvány vagy ezek lineáris kombinációja.
Hát akkor csak azt tudom mondani, hogy szét kell szedni és meg kell nézni, hogy minden jól lett-e összerakva a mosószer adagolónál, a lúgszivattyúnál, a labdánál alul, az üstguminál, stb... meg persze ellenőrizni a lúgszivattyút, hogy rendesen működik-e, nincs-e lelazulva a lapát a tengelyről.
Esetleg próbáld ki, hogy mosóporral mit csinál. Indíts egy üres 40-60°C-kos mosást extra vízzel, hogy átöblítsen mindent és próbálj ki egy vagy több mosást mosóporral!
A most indított 40C-os program (egész adag ruha, kb 60 ml folyékony ariel) elvileg az öblítési fázisban tart, de olyan mennyiségű hab halmozódott fel, hogy nem tudja kiszivattyúzni... A vizet leszívta és csak pörög a szivattyú a habon... néha teker egyet a ruhán, centrifugázná, de....
igen, tiszta. Néha (amikor nem megy ki rendesen a hab) és kinyitom, baromi sok víz van ott összegyűlve. Habos persze....Az a legnagyobb bajom, hogy nem szisztematikus...
picit lentebb részletesen leírtam a jelenséget, kérlek olvasd el.. a mosószer nem változott...köszönöm nagyon, ha segíteni próbálsz, mert tényleg lassan elfogynak a libáim...
A trisós oldat (mondjuk függ a töménységtől) egy erősen lúgos oldat, ha még ráadásul forró is akkor gyakorlatilag harapja az alumíniumot (dobcsillag) én sürgősen abbahagynám az ilyen kezeléseket. Ha már mindenáron vegyszerrel akarod tisztogatni a gépedet, akkor javaslom a citromsavat (filléres cucc, minden patikában vagy nagy áruházban beszerezhető). 100-150g-ot a mosószer adagolóba és 60-75°C-nál melegebb programot sem használnék...
Igazán nem kötözködni akarok, de tudtommal az öblítőszeres öblítés egy hideg vizes folyamat, ráadásul nem is a forró ruhákra, hanem az előzőleg 2-3 alkalommal hideg vízben kiöblített ruhákra engedi rá a gép...
Ne használj öblítőt, mert abban olyan dolgok vannak, amik alacsonyabb hőmérsékleten ráragadnak a dobra. Ezért jó, ha hetente 1X magas hőmérsékleten is mosunk.
Szóval próbáld meg öblítő nélkül, úgy mit csinál...
évente 1x max 2x mosom át vele.. de amúgy is mosok időnként 95 C-on (konyharuhák pl), tehát nem mindig a relative alacsony hőfokon megy, amiről azt tartják, nem jó....Most pl mostam egy mini nevű programot, totál jól lement..semmi hab, semmi nyűglődés... a fülem érti.... Most felteszek egy 40 fokos fehéret és megírom a fejleményeket.. addig még ötleteljetek, amíg el nem fogynak a libáim :-)
iszonyatosan kemény a víz nálunk (vízforraló ecettel való vízkőtelenítése havonta..). Egy teljes adag ruhához (farmerek, 2 gyerek koszos ruhái) 75 ml.. Ja a mosógép is kap 95 fokos mosást időnként (trisó)..