Keresés

Részletes keresés

-Kulcsi- Creative Commons License 2009.09.18 0 0 688
Sziasztok! Mostanában jutok el anyagilag a hangszervásárláshoz. Kérdezném, hogy szerintetek mivel járok jobban. Van Startone STS-75 250Euróért, van Thonamm TTS-150 350Euróért. Abban az esetben, ha az olcsóbbikat veszem meg, több pénzem marad a tanárra, de a hangszer viszont lehet gyengébb minőségű. Vajon melyik ér többet-egy jobb hangszer kevesebb oktatási órával, vagy egy olcsóbb hangszer több órával. Jelenleg ezen gondolkodom. Florg, Te biztosan tudsz valami jót javasolni. :-)
florg Creative Commons License 2009.09.14 0 0 687
ELLOPTÁK Ágoston Béla (Zuboly, Agostones,...) amerikai Selmer márkájú, arany színű alt szaxofonját szeptember 11-én Budapesten. Gyári száma: 828656
Ha bármit tudsz, kérlek, szólj a következő elérhetőségeken!
thezuboly@gmail.com, 20/344-8085
Valamint, légy szíves, te is tedd ki az üzenőfalra és küldd el levélben minden zenész, hangszerész hangszerkereskedő ismerősödnek, hogy minél nagyobb esély legyen a hangszer megtalálására! Köszi.
Fotót itt láthatsz a hangszerről:
http://www.myspace.com/agostonbela
http://www.myspace.com/thezuboly
florg Creative Commons License 2009.08.12 0 0 686
Oda van írva.
Előzmény: TheKill (684)
florg Creative Commons License 2009.08.12 0 0 685
Ki-mit szeret. Próbálgass. Vagy, ha bejön a java, maradj annál.
Előzmény: TheKill (683)
TheKill Creative Commons License 2009.08.12 0 0 684
http://petethomas.co.uk/saxophone-laugh.html Ez tetszik. Meg tudnád mondani, hogyan kell csinálni? :D
TheKill Creative Commons License 2009.08.12 0 0 683
Értem.Köszi az oldalt. Mindjárt átnézegetem. Amúgy a tapasztalatod szerint nádakból melyik a legjobb márka? Nekem most Vandoren Java van.
florg Creative Commons License 2009.08.12 0 0 682
Igen, fújni kell, de attól még szaxofon nem ment tönkre.

Oldalt nem tudok, de szerintem Google jó barátod lesz a témában.
Ilyen oldalakból van szép számmal: http://www.petethomas.co.uk/
Az ember még tippeket is ad, akár karbantartás témában is, persze nem tudom, mennyire megbízható, csak első találat volt a Goggle-ban.

Az utolsó mondatot pedig inkább rábíznám a tanárodra, az ugyanis nem oldható meg egy topik keretein belül.
(Amúgy improvizálni úgy kell, hogy az ember figyelembe veszi a játszott zenemű akkordmenetét és stílusát/műfaját, majd a megfelelő hangokat a megfelelő sorrendben alkalmazva megpróbál az adott harmóniamenetre egy új dallamot játszani, lehetőleg egyénit és eredetit.;))
Előzmény: TheKill (681)
TheKill Creative Commons License 2009.08.12 0 0 681
Értem. Mondjuk 13 évesen nem hiszem, hogy pont a vigyázás járt volna a fejemben. Persze, tudom, hogy meg kell becsülni, de ha egyszer fújni kell, akkor fújni kell. Igen, jó lenne megtanulni a karbantartását, de nem magyarországi vagyok, és nincs is senki a közelben, aki profi szinten űzné, vagy egyáltalán konyítana egy kicsit hozzá. Tudsz ajánlani valami jó szaxis oldalt? Még olyan is kellen, mint pl ez www.flutegirl.ca
Szóval, hogy legyen a háttérzene.És még azt is meg szeretném kérdezni, hogy hogyan kell ipmrovizálni. Mármint mi az alapja, mit kell figyelembe venni és stb. Köszi a választ.
florg Creative Commons License 2009.08.12 0 0 680
Nem hiszem, hogy nem fog sok évet kibírni. Semmivel nem rosszabb egyik sem, mint a márkás cuccok, csak esetleg nem olyan szép a kivitelezése. Ugyanazon a gyártósoron készül mindegyik, csak másik műszakban, és más minőségellenőrzéssel.
A Stagg is kibírta volna tovább, gondolom, ha jobban vigyázol rá. A szaxit nem lehet szétfújni, az a trombita. Persze a tengelyek elkophatnak (javítható), a rugók elfáradhatnak (javítható/cserélhető), a párnák is elhagyják magukat egy idő után (cserélhető), de a cső majdnem örök (kivéve, ha hőkezeléssel hazavágják).
Sajnos a szaxofon egy olyan hangszer, ami rendszeres karbantartást igényel, aminek az ára viszont a csillagos eget veri, és ezért meggondolja az ember kétszer is, hogy egy 80000 forintos szaxit generáloztasson 60000-ért, vagy vegyen egy újat.
A másik megoldás, hogy az alapvető karbantartást (olajozás, beállítás stb.) megtanulja az ember, és otthon elvégzi, ezzel jelentősen kitolva a szaxi élettartamát. Persze, ez nagy dilemma, hogy akkor kivesszük a mester kezéből a munkát, és éhen hal, vagy ilyesmi, de fölháborító árak mellett ezt a szempontot én nem annyira tudom figyelembe venni. Különösen abban az esetben, ha a hangszer nem termel pénzt, csak tanszer, vagy hobbi.
Előzmény: TheKill (679)
TheKill Creative Commons License 2009.08.12 0 0 679
Köszi a választ. Amúgy nagyon szép, a hangja kicsit erős. Ezek szerint nem fog sok évet kibírni, ha kínai? Előtte Staggem volt, de már meg sem szólal szegény.
florg Creative Commons License 2009.08.12 0 0 678
Kínai. :)
Előzmény: florg (677)
florg Creative Commons License 2009.08.12 0 0 677
Mint minden kímai. Lehet akár jó is.
Előzmény: TheKill (676)
TheKill Creative Commons License 2009.08.12 0 0 676
Sziasztok!
Kb. 2,5 éve szaxizom, most nemrég, olyan 3 hete vettünk egy újat. Trevor James "The Horn Classic". A zenetanárom szerint fuvolákban nagyon jó márka, viszont szaxiba még nem hallott róla. Ti mit gondoltok erről a márkáról?
Jra Creative Commons License 2009.08.09 0 0 675
Ahoj, Ahoj.
A dobolós kérésemet feltettem a dobolósos topikba. (Fogalmam sem volt, hogy létezik ilyen. Utánanézni meg lusta voltam.)
Viszont közben valahol meghallgattam egy nótát és igencsak megtetszett. Az a címe, hogy Budapest, Budapest te csodás.
Ha valakinek megvan a kottája elektronikus formában és nem esne nehezére e-mail-ben megküldeni, nagyon hálás lennék érte.
Nem egy bonyolult nóta, de pontosan akarom megtanulni, nem csak simán hallás után, mert akaratlanul is előfordulhatnak pontatlanságok.
Az emil címem: jarabika@gmail.com

Előre is köszi: Jara

florg Creative Commons License 2009.08.07 0 0 674
"amiről elég sok negatív véleményt hallottam hogy semmiképp ne vegyek olyat."

Ami persze egy sznob hülyeség.

Kínai van 80-100 körül nagyon jó, Thomannál a sajátmárkás, 3 év garival, semmi gond vele. 70 körül is van már jó kínai cucc itthon is.
Ennyiért nézhetsz használtat is, akár találhatsz jót is, nagyon sokan áron alul szabadulnak a hangszerüktől, körül kell nézni az expresszen meg a vaterán, meg hasonló oldalakon.
Előzmény: akosremi (673)
akosremi Creative Commons License 2009.08.07 0 0 673
hali!
Szaxofont szeretnék venni és érdekelne a véleményetek hogy 100ezer forint környéki árért mi a legjobb választás. Alt szaxofont szeretnék. Ez lenne az első szaxofonom de már van fúvós zenei tapasztalatom jó pár év.
Arra már rájöttem hogy használt hangszerben érdemes gondolkodni mivel ennyi pénzért újat csak kínait kapok, amiről elég sok negatív véleményt hallottam hogy semmiképp ne vegyek olyat.
Szerintetek érdemes valamelyik környező országba átmenni hangszerért? És ha igen hova?

előre is köszi
florg Creative Commons License 2009.08.07 0 0 672
Mivel ez a szaxofonos topik, esélyesebb, ha itt keresgélsz:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9017629&la=91840079
Előzmény: Jra (671)
Jra Creative Commons License 2009.08.06 0 0 671
Ahoj Ahoj.
Kicsi segítség kellene. Vagy összejön vagy nem.
Van nekem egy kisfiam, most hét éves, és dobolni szeretne.
Namármost egy dobfelszerelés ugye eléggé sokba kerül, pláne úgy, hogy nem is tudom, a gyerek komolyan gondolja-é vagy sem.
Ahhoz, hogy ezt megtudjam elég egy ramaty (nem ramati) dobszerkó.
Ennyi bevezetés után rátérnék a lényegre.
Egy kedves barátom már ajándékozott nekünk egy dobszerkót -pergő, lábchin, lábdob, tamok, illetve cintányérok.
Cintányér állvány viszont nincs egy darab sincs.
Olyan nagyon komoly összegért nem akarok venni állványt, mert a legolcsób is úgy 8-10.000.- Ft körül mozog, és valljuk be, az általam beszerzett dobszerkó ennek az összegnek a töredékét sem éri.
Viszont, ha itt a fórumon jelen lévő kedves kollégák ismeretségi körében van olyan, akinek van feleslegessé vált cintányér állványa, vagy állványai - az sem baj, ha esetleg törött, mert meg tuzdom javítani -, és olcsóért, vagy jelképes összegért megválna tőlük, akkor legyen kedves üzenjen már nekem itt a fórumon

Nézelődök a vaterán is, de ott is a használt állványok árai fel fognak menni 4-5.000.- Ft-ra és még ez is sok - viszonyítva a szerkó értékéhez.

Aztán persze, ha a gyerekben lesz elég kurázsi, és zeneiskolába jár majd, netán elvégzi az első évet és úgy látom, hogy érdemes beruházni rá, akkor természetesen veszek majd neki egy normális dobszerkót, egyenlőre nagyon jó ez az összetákolt cucc, csak állvány kellene.
Előre is köszönom minden kedves kollégának a segítséget.

Üdv mindenkinek: Jara
florg Creative Commons License 2009.07.25 0 0 670
Kitettem az iwiwen üzenőfalra, szokott működni.
Előzmény: Bergeron (667)
florg Creative Commons License 2009.07.25 0 0 669
Mi volt itt, fúvós-zenekar?

Amúgy gyári szám nélkül semmire sem lehet menni rossz esetben, ugyanis pipa, fej pótolható idegen darabbal.
r4hu Creative Commons License 2009.07.25 0 0 668
heló béla !!!
alvázszámok megvannak?
amennyire mozgok, annyira figyelek is, részvétem... :(((
Bergeron Creative Commons License 2009.07.25 0 0 667
Durva

Ellopott szaxofonok: Selmer Mark VII. alt Selmer Mark VII. tenor Yanagisawa 500 alt Yamaha 23 alt Yamaha 23 tenor B&S 1000 alt B&S 1000 alt Martin Handscraft alt Buescher Thrue Tone tenor Conn Mexico tenor Musica Steyer tenor Jupiter Artist alt Amati AK 61 tenor Yamaha 581 fuvola Trevor James 10X fuvola Yamaha YTR 9335 trombita A hangszereket házunkból vitték el,de a pipákat(nyak) a fuvolafejeket nem tudták elvinni tehát értéktelenek,eladhatatlanok!Méltányos áron visszavásároljuk,segítsetek!
Az alábbi hangszereket keressük,illetve visszavásárolnánk!

Feladó: Bolla Béla
Telefon: 0612761425
Jazzmedve Creative Commons License 2009.07.24 0 0 666
30Ezer Ft
Előzmény: florg (661)
florg Creative Commons License 2009.07.23 0 0 665
Akkor 200000, ha kifizetik érte. :)

Mikori amúgy? A nyaktekerészeti azt jelenti, hogy finomhangoló van a nyakon? Low Pitch a hangolás már?

Ha új, akkor az új ára típustól függően 300-2500 della, ehhez lehet belőni a használt árat, ami az újnak általában max 75 százaléka, de ez is állapottól függ, meg kereslettől.

Ha régi, akkor te mondod meg az árat, vintage szaxinak nincs szabott ára, állapottól és hangolástól függ nagyban, valamit attól is, hogy használati és gyűjteményi értéke milyen, és milyen arányban van.
Ebay-en nagyon olcsótól a nagyon drágáig van.

Tegyél valahova fotót, megvizualizálnám, már csak kíváncsiságból is (meg hátha mást is érdekel).
Előzmény: r4hu (664)
r4hu Creative Commons License 2009.07.23 0 0 664
figya FLORG, mennyi most egy alt CONN ??? nyaktekerészeti modell, ha kell fotó is van, 200EHUF alatt nem adnám szívesen, gyerekeim nem akarnak fújni, bár lányom fuvolista volt, fiam rokkenroll sztár(nak képzeli magát, pengetős vonalon)???. nem vagyok egy hangszerkereskedő típus, maradna azért egy KÖHLER tenor, basssza meg. hja, ez a durva gazdasági válság, én meg még egyedülálló apa, munka nélkül, ötven felett rokkantan....
vége a sírásnak.
florg Creative Commons License 2009.07.22 0 0 663
Gyanúsan olcsó, de vannak még csodák. Az új ára egy ilyennek kb. 600 dollár. Fontrade-nél 170000 körül van.

Persze lehetnek csodák, ha nem lopott, vagy katasztrófálisan sérült, akkor megéri.
Előzmény: -Kulcsi- (662)
-Kulcsi- Creative Commons License 2009.07.22 0 0 662
http://www.expressz.hu/hangszer/fafuvos/szaxofon/hirdetes-15005611/
Bármilyen vélemény? -csak kiváncsi vagyok...
florg Creative Commons License 2009.07.22 0 0 661
Aztán mennyiér?
Előzmény: Jazzmedve (660)
Jazzmedve Creative Commons License 2009.07.22 0 0 660
Eladó egy fém bari 9es húzású tenorfúvóka
RoGS Creative Commons License 2009.06.30 0 0 659

Az, hogy milyen hangja van egy hangszernek leginkább attól függ, hogy ki fújja. Aztán mondhatnám a fúvókát végül a nyak és maga a cső. Persze mindazt feltételezve, hogy a hangszer mechanikailag jó.

Viszont minél jobb (ez szerintem összefügg a márkával) egy hangszer, annál könnyebb megszólaltatni és játszani rajta. De ez még nem biztosítja, hogy úgy is fog szólni, mint a nagyoknál...

Szóval én is azon a párton vagyok, mogy minél jobb hangszert vegyen az ember magának, ha megteheti egy jó fúvókával (rockhoz fémet javasolnék) a többi meg csak a gyakorláson múlik.

Előzmény: Matheoss (657)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!